Sziasztok!
Egy kicsit kimaradok, és tessék, elpörög melletem az élet!
Először is a lényeg: Vadvirág! Nagyon gratulálok, sőt,még irigykedem is! De főként drukkolok. A hülye hozzászólást nem olvastam még el, de az biztos. hogy nem kell az ellendrukkerekkel törődni! Nagy formátumú ember vagy, és mindig vannak irigyek. (Ha másban lennél nagy, pl sport, zene, mit tudom én milyen karrier, ott is lennének, nem? ) Az viszont kérdés számomra, hogy lakás mérettel hogy oldjátok meg? Meg én nem vagyok különösebben anyagias, és mindig azt mondom, hogy valójában plusz egy gyerek nem annyi plusz költség, (tehát ha megnézed, hogy egy gyereket mennyiből lehet nevelni, az nem többszöröződik a gyerekek számával,) de azért ezzel együtt van némi anyagi limit. Én főként hosszú távon aggódom egy kicsit. Illetve mondtam, majd megmondjuk nekik, hogy úgy tanuljanak, hogy az állam megfinanszírozza, mert 4 gyerek egyetemi költségére nem sok esélyt látok, bár ez még szerencsére messze van.
Mindenesetre én is sokszor gondolom, hogy az ikrek lassan elmennek oviban, és én kibírnék még egy babázást, de mint erről már leveleztünk, egyelőre egyedül állok ezzel. MIndenesetre amikor elképzelem, hogy mi lenne, akkor én is lányra gondolok, de akár a lányokat is el tudnám képzelni
ez persze 3fiú, 1 lány felállás mellett azt hiszem nem csoda. Vadvirág, még egy indiszkrét kérdés, ha nem baj. Azt mondtad a 36 fölöttiek között írtál. Ta mennyi vagy? Csak mert én az ikreket még 34 évesen szültem, és mindig gondolom, hogy ha mégis...., akkor nem aggódnék-e nagyon a korom miatt. (37 leszek idén). Vagy így többedikre nem gond?
Gabi! De jó, hogy megvagy, ha kicsit olvad körüled a "hó", jó volna bővebben hallani rólad. De nem akarlak zavarni, zudom milyen nehéz összeszedni 4 gyerek mellett egy szakdolit!
Kedves "Újak", mindenkinek nagyon örültem, jó, ha bővül ez a topik. Mindenhonnan azt hallani, hogy kicsi a gyerek vállalási kedv, de úgy látszik, én zsák a foltját alapon megtalálom a sokgyerekeseket, mert mindig beléjük "botlom". (Pl 23 év után volt ált iskolai évfolyam találkozónk, aki szervezte, azzal azóta is jókat levelezünk, 5gyermek édesapja).
Dóri! JÓ hallani a prágai életről, meg a hálapénz dologról is. Gyönyörű város, bár én biztos nem bírnám a 2-3 évenkénti költözést. Te ott milyen nyelven "élsz"? A többi külföldivel gondolom angolul...? Hogy van ez? Engem ez a nyelvi dolog is mindig riaszt egy kicsit, ha hosszabb külföldi tartózkodásról van szó.
Na, eldugulok, mert ritkán jövök, de akkor kiadósan. Valóban jó lenne egy "topic" találkozó. Talán ha kitavaszodik?
Üdv: Claire