Új privát üzeneted érkezett!

LányokKép
Judyt sms-ezett, hogy az orvosa szerencsére mégsem vizsgálja meg pont azért, nehogy ettől induljon be a szülése. A B magzat időközben harántfekvésű lett igy most már biztos a császárKép

RitaKép
Jobbulást NektekKép

CatKép
Szerintem ha pótlod a vasat meg a fehérjét, akkor nem gond a heti egy husiKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok! Kép

Judyt Kép nagyon drukkolunk!!! Kép
Trus Kép gyógyuljanak gyorsan a fiúk, szegénykéim Kép
Orsi Kép jobb napotok van?

Mi is most vettünk kikás karámot, értékmegóvás céljából Kép bár nálunk a mászás még messze van.

Lányok Kép próbálok mindent megjegyezni kaja ügyben, de lassan én is jövök a hüle kérdéseimmel.
Na megyek pakolni, kicsit félek mi lesz az új helyen éjjel, de remélem simán vesszik a fiúk. Kép

Az éjjel tündérek voltak, valószínű tegnap az egésznapos ordításban kipurcantak.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Trus-nálunk mind az öt fiúnál a földön való mászkálás jött be csak, habár ott volt a járóka is, de abba akkor dobtam be pár percre, ha mondjuk téli fagyban csengetett a postás és ki kellett rohannom.Akkor üvöltött is mindegyik-azután már csak büntiből kerültek bele, ha nagyon rossz fát tettek a tűzre.
Letettem én is mindenféle szigetelést alájuk, de csak idő kérdése, hogy mikormásznak le róla, akkor övék a világ.
Dorisnak igaza van, hogy csak a veszélyes és féltenivaló felnőtt cuccokat kell elrakni, a többit bitorolják hamarosan.(megsúgom a kisbabós mamiknak, hogy nagyon rövid időn belül mindent bitorolnak, ami házon belül van, lassan én a kocsikulcsot is dugdosomKépKépKép
kinga
pkinga

Sziasztok!

Na, végre nekem is van egy kis időm írni, a mama elvitte sétálni mind a három gyereketKép

Azért jó tudni, hogy egyik iker baba sem "tökéletes"Kép
Nálunk most az alvással van gond. Úgy látom, hogy nem nagyon igénylik már a napi kétszeri alvást. (9 hónaposan) Csak bőgnek, és se a babakocsiban, se az ágyban nem alszanak, csak nagy sokára, de akkor meg a délutáni alvásuk húzódik nagyon el.
Tegnap nem aludtak csak egyszer, de már az ebédnél olyan fáradtak voltak, hogy nem nagyon akartak kanalasat enni. Viszont utána majdnem 3 órát aludtak egyfolytában!Kép
Szerencsére az éjszakáink megint szuperek, nem kelnek fel a fiúkKép

Cat, Orsi!
Nálatok hány órát alszanak nappal a fiúk? (Már ha alszanakKép )
Nálunk Szabi most kezdett álldogálni, de még nagyon kezdetlegesen, rengetegszer hátra esik, és bömböl. Akkor most jön majd az állandóan állni akarás????Kép Kép
Jó ötlet ez a sinlac, én már tanácstalan vagyok az uzsonnánál. Nem tudok mit adni nekik, olyan válogatósak. Receptre írják fel?

Doris!
Nálunk is nagyon utálják a srácok ha be vannak zárva. Képtelenek elfoglalni magukat, ott állnak a a rácsnál, és üvöltenek. Én meg okosan azt gondoltam, hogy milyen jó, hogy ketten lesznek, majd szépen eljátszanakKép

Annamari!
KitartásKép Kép Kép

Lillának drukkolok, nagyon ügyes!Kép
ildikó

Közben rájöttem, hogy nem frissítettem, így csak a tegnapi hozzászólásokra reagáltam.

Cat!
Nálunk a fiúk minden nap délben húsos főzit kapnak. ( bébiételt, mert nem főzök nekik) Nekünk ez volt az áttörés, a sima gyümölcsöt, főzeléket egyáltalán nem kérték...

Rita!
Jobbulást a fiúknak!
A kanalas evésen ne aggódj, az én fiaim elmúltak 7 hónaposak mikor végre mást is ettek a tápon kívülKép
Nálunk sincs járóka... Imádnak barangolni a lakásban... A szobájukon és konyha ajtón van rács.

Ildikó
ildikó

Ildi Kép
receptes a sinlac. Nálunk szeretik.

Sőt Levi ma reggel is evett 120 gr sinlac+alma keveréket Kép lehet, lassan megint enni fog???

alvás: no, ez tényleg nagyon változó. Ált. 3szor alszanak, két rövidet, és egy hosszabbat, de az max. 70%ban igaz.
9.30kor leteszem őket ez a fix... de innentől mindig minden változik. Ma 30 perc után ébredtek, majd Máté visszaaludt azonnal a köv. etetés után és azóta is alszik... már 1.5 órája.
Levi meg elbóbiskolt a karámban, és most játszik.

Levinél egyébként az ágyban alvás elvét most picit feladtam, mert a karámban úgy szenderedik el, hogy nem visít, mert ott nem igen tud azonnal felállni, így ha álmos, akkor először lefekszik és nézelődik, majd elalszik... este persze az ágyában van alvás!

Ma egyébként jobb napunk van Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

IldikóKép
Nálunk kétszer alszanak a kölkök, ha itthon vagyunk. Délelőtt 1-1,5 órát, és délután is ugyanennyit. Persze ha lemegyünk sétálni akkor többször, mert lent mindig elszenderednek a babakocsiban.

Sajnos Samuval van cirkusz amióta áll, így se este se nappal nem akar aludni, mindenhol feláll, mostmár a karámban is, és ordít a fáradságtól. Aztán amikor már alig lát, akkor felborítom, és egyszer úgy marad fekve.Kép

A Sinlac vényköteles, de érdemes iratni, mert szeretik a kölkök.

Beszéltem a dokinővel hús ügyben, és heti 2-3 alkalomban maradtunk, mert fontos az idegrendszeri fejlődésükhöz, meggyőzött. Mondjuk Õ a májat is javasolta, de én azt nem vagyok hajlandó adni nekik, azt mi sem esszük. Mondott egy jó ötletet, hogy pároljak meg csirkemell filét, és turmixoljam le, és jégkockatartóba fagyasszam. Minden 2-3. nap nyomjak a főzijükbe belőle. Azt hiszem ez megoldható, így a 7végén pacsmagolok.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Rita!
Nálunk a járóka már a nagyoknál sem nagyon jött be, az ikreknél én is dilemmáztam rajta. De úgy látom, tényleg csak arra jó, hogy ha pár percre kimész, akkor biztonságban tudd. Viszont ikreket, ha egybe teszel, akkor megint oda a biztonság, mert pl csépelik egymást, stb. Kettőt meg csak nem állíthatok fel. Szóval nálnuk nincs, és néha nehéz a tilalom határokat meghúzni. Viszont van terük csatangolni. Ha kimegyek, akkor van, hogy az egyiket viszem. Ha nagyon aggódok, akkor bekötöm a bent maradót egy hordozós autóa ülésbe, az biztonságos, de persze visít benne. Néha a nagyokat kérem meg, hogy "vigyázzanak" rájuk, ne hagyják őket. tilalmas helyekre mászni. Sajna a saját értékeinekt is nehéz mentes övezetbe rakni, mert tetőtérben lakunk, így a magasra pakolás nem igazán mehet. Claire
claire

Köszönöm a járókás hozzászólásokat!
Hát tényleg nem egyszerű a dolog. Viszont a kis járókában nálunk már agyon nyomorítják egymást a földön meg már percek alatt a parkettán "jár" a Balázs és nyalja a földet. Nálatok nem nyalják a koszt? Ezt nem tudom kivédeni Kép

Szóval kapunk Orsiéktól nagyobb járókát kölcsibe, a földön csak akkor lesznek ha ott vagyok velük különben teljes a káosz Kép

DorisKép
kaptam olyan támasztékot a fiúknak!!!

R
trus

Rita Kép
szerintem minden gyerek nyalja a koszt... kell az immunrendszernek Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Az én gyerekeim azt is felnyalják a kőröl amit kibuknak. Sőt a porcica is nagy sláger, vagy a papucsok, cipők.KépKép Kivédhetetlen. Csak erősítik vele az immunrendszert, így én nem bánom.

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Én akkor hagytam abba a sterilizálást mikor az előszobában a cimpőket , papucsokat nyalogattákKép

doris

Sziasztok!

Sajna mindkét fiam náthás lett. Az elektromos orrszívó sz..t sem ér, ráadásul Ádámnak az orrlyukába bele sem fér. Most elküldtem apát, nézzen porszívósat, bár azt pont azért nem akartam eredetileg, mert nagyon erős lehet, és nagyon zajos. Úgy sajnálom szegényeket, olyan cirkusszal jár az orrszívásKép

Na, de most itt egy kép, hadd lássátok, mennyire nem hasonlítanak egymásra.

Bal oldalon Gergő, jobb oldalon Ádám:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

DorisKépCatKép
Nagyon tetszik ez a porcica-és papucs+cipő nyalogatásKép

Olvasom, hogy szóba került a mozgás: nálunk Joci megfordul hasról-hátra és hátról hasra...nem sok kell hozzá, hogy támaszték nélkül csücsüljön..viszont a mászás az nem nagyon megy.Hason van max. pörög körbe, de előre nem indul meg..kepeszt a lábacskáival, de nem halad.
Tudok neki esetleg segíteni?Na, az meg hogy felálljon, pillanatnyilag el sem tudom képzelni..nem épp soványkaKép
Persze kitűnő az étvágya, eszi a főzelékeket, krumplit, husikat.
na puszz mindenkinek
k

KépKép
KépKép
kirri

Annamari Kép
én egész pici koruk óta a porszívósat használom, mert szerintem ez tisztít rendesen.
A fiúk így, hogy egymás mellett vannak már megkülönböztethetőek Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnamariKép
Sajnos orrszívos tapasztalatom nincs, mert sosem kellett.
Nagyon szépek a fiúk! Tényleg nem egyformák, teljesen másak az alapvető vonásaik.KépKép

KirriKép
Szerintem nem tudsz neki segíteni mászni, de nem is kell.KépKép Szépen fejlődjön csak a maga ütemében. Először majd 4kézlábra fog állni, majd elkezd kutyázni, előre-hátra ringatja magát, és abból lesz a mászás. Most találkoztam olyan babával, aki 9 hónapos volt, stabilan ült, és nem mászott, de még 4kézlábra sem emelkedett, mégis teljesen egészséges, kiegyensúlyozott kisfiú volt. Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

AnnamariKép
Sajnálom... MI is a kezdetektől használunk orrszivó-porszivót. A hangját utálják, de nem fáj, próbáld ki magadonKépJobbulást sé nagyon édesek a gyerkőcökKépNagyon gyönyörű kis husikás pofikájuk van és csodaszép szemecskéikKép
KirriKép
Szerintem sem kell besegitened a mászásba, fog az menni magától isKép Nálunk a gyerekek hetekit csak hátrafelé tolattakKép

doris

Annamari!
Vigyázz, hogy ne üvegből készült orrszívót vegyetek, rengetegszer landol nálunk a földön... Nekünk egy lapos, kék dobozos vált be, amit ált. gyógyszertárakban lehet kapni, a nevét sajnos nem tudom. Amúgy nem fáj nekik az orrszívás, próbáld ki magadon, csak nagyon hangos, de szerintem többet használ, mint árt.
Mimóza
(sajnos nekem nagyon sötéten jött át a fiúk képe, így csak Ádámot látom jól, de jó kis pufinak tűnnek! Kép )
mimóza

nekünk üveg van, és semmi baja... ezek szerint ebből is változó, hogy kinek mi válik be.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris, egyszerre írtunk és tetszik, hogy pont ugyanazt javasoltuk Annamarinak! Kép

Rita,
Mi annak idején nagyon jól használtuk a fiúknál a járókát. Két hálós volt, egy normál, meg egy iker. Ha ébren voltak akkor ált. a nagyobban játszottak, alvásnál gyakran külön raktam őket, de jól el tudtak aludni egymás mellett a kis járókában is. Majd teszek fel erről képet, van egy kedvencem. Kb. 8-9 hónapos korukig hagytam őket benne, aztán már a földön kúsztak. Nem nagyon zavart a koszevés, semmi bajuk nem lett tőle.

Panka viszont nem szerette túlzottan a járókát, ez biztos gyerekfüggő is. A fiúknak nálunk hála Istennek szuper jó természetük van, így nekik ezzel nem volt gondjuk. (Családunkban inkább a lányok problémásabbak-engem is beleértve... Kép )

Mimóza
mimóza

Rita,
Azt még elfelejtettem írni, hogy azért a fiúk életkorából le kell számítani 2,5 hónapot...
Íme itt a járókás kép: A huncut Marci, az alvós Csabi, ez azóta is így van! Kép
M.

(itt kb. félévesek)Kép
mimóza

MimózaKép
Iszonyú huncut arcuk van!KépKép Nagyon helyesek. De nekem a profilodban lévő kép a szívem csücske.Kép

LányokKép
Most beszéltem Lillával (Cicamica). ma volt UH és 1 és 1,3 kilósak a gyerkőcök. Hétfőn töltik a 30. hetet. Sajnos a gyerekek centrális keringése kezd rossz lenni, így most értágítót kap. Mindenkit puszil, és tényleg egy hős, olyan ügyesen tűri a megpróbáltatásokat.KépKép Hétfőn lesz a következő UH, megnézik megint a piciket.

Cat

Cat
Kép
cateye

Mimóza Kép
fantasztikus a profilodban lévő kép. Gyönyörűek a gyerekek.
Mi az, hogy minimális súly??? Kép ezen mosolyogtam egyet.

Cat Kép
Lillának drukkolunk. Még 2 hét jó lenne, talán a gyógyszerekkel kihúzzák addig. Bár már ez is egy csoda, hogy nem szült meg a 26. héten - rettenetes lett volna. Nagyon-nagyon drukkolok Nekik!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKép
Lillát én is puszilom, majd jövő héten otthonról felhivom ÕketKép Ha a 31. hétig kihúzzák, akkor annyival "megússzák" mint mi és az már nagyon jóKépKép Drukkolok Nekik, a rossz flow-val én még több mint 3 hetet birtam, remélem legalább két hét megadatik Nekik isKép Le a kalappal elöttük a kitartásértKép
MimózaKép
Igen, egyformán gondolkodunkKép Nagyon édesek a gyerekekKép Gratula, én is imádom a ProfilképedetKép

doris

Mimóza Kép

Nagyon édes a kép!!!
Ami a problémásságot illeti na abból nálunk akad bőven Kép
A fiúk sem egyszerű esetek rólam nem is beszélveKépKép De szorgalmasan járok a Molnár Judithoz és igazad va, tényleg jót tesz. Azt mondta most legalább 10* kell mennem és valószínűéeg ősztől újra.

A járókát egyébként nem szeretik kevésbé vagy jobban a fiúk mint bármi mást. Ha ott vannak akkor is ugyanúgy állandóan igénylik a jelenlétemet mint egyébként.
Bár a pszichológus szerint ez teljesen rendben van így, és ha most állandóan velük vagyok, egyszer akkor is önállóak lesznek.
Hiába Kép én bírom ha sírnak szóval inkább együtt vagyunk sokat KépKép

Lillának drukkolok!!!
Hihetetlen, hogy ilyen körülmények között még mindíg kitart ... meg hogy a köhögés/megfázás nem "rázta ki" a babókat. Nagyon kis ügyesek, hogy ennyire kapaszkodnak Kép

Annamari Kép
Nálunk is megy az orrszívás ezerrel!!!
Szegények nagyon utálják, de muszály ... a szomszédok meg imádják amikor reggel hétkor izzítom a porszívót Kép
Jobbulást nektek! - Nem csodálom, hogy megfáztatok ti is, egyik nap nálunk 39 fok volt a terszon este, másnap már csak 15 ... ezek után döntse el az ember, hogy hogy öltözteti a gyereket -

R
trus

Lányok, köszönöm a dícséreteket! Sajnos azóta sem sikerült a gyerekekről olyan jó képet csinálni...

Rita!
Örülök, hogy belefogtál ebbe a terápiába, biztos segíteni fog. Bár az elején lehet, hogy felkavarodik benned a sok leülepedett trutyi (bocs!), de majd szépen kitisztul a kép és jobban leszel, biztos! Már az is nagy szó, hogy mostanában gyakrabban tudsz idejönni! Kép

Mimóza
mimóza

Sziasztok Lányok!

Na, itt vagyok megint pár szóra. Hát, nem volt nehéz a mai termést visszaolvasniKép

Ma voltunk szemészeten, minden rendben. Azt mondta a doktornő, befejeződött az ereződés, rop nincs, egy év múlva vár vissza kontrollra. Nagyon örülök, ugyanakkor bennem van a félsz is, hogy mi van, ha nálunk sem vette észre a doktornő a szemprobélmát, mint Doriséknál.

Elújságolom, hogy a fiaim egy hét alatt 300, illetve 335 grammot híztak. Úgy örülök.
Ja! És most Ádám 2810, Gergő 2890 gram.

A nátha enyhül, végülis nem volt annyira gázos. Levegőt kaptak, csak szürcsögnek egy kicsit. Amúgy a porszívós orrszívótól ugyanúgy üvöltenek, mint a másiktól, csak egy kicsit talán hatékonyabb.

Mimóza!
A profilodban levő kép nekem is nagyon tetszik.

Húúú, utojára a záróvizsgám előtt voltam ilyen fáradt. Akkor egy hét alatt 3 órát aludtam összesen. Most sem tartok messze attól.

Trus!
Gyógyulást nektek is!

Lillának én is drukkolok. NAgyon ügyesek. Mondjuk, Juditéknak is egy-két hétért szurkoltunk, és most már sok hete bent vannak azóta is a manók.

Puszi mndenkinek, megyek hunyni egy kicsit.

Jóéjt!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok lányok!Kép

Már két napja próbálok bejelentkezni, de a Babanet nem kegyes hozzám...Kép
Csütörtökön jöttem haza a kórházból, persze azóta is minden időmet ott töltöm.
A lányok jól vannak, szerencsére egy kis sárgaságon kívül semmi gond nem volt velük.Kép Úgy néz ki, hogy Emese már haza is jöhetne, de jobb lenne ha 1xre tudnának jönni... Réka is elkezdett hízni, ha nem lesz helyhiány, akkor együtt jöhetnek haza.
Sajnos a kezdeti tejcsárda megnyilvánulásom hirtelen drasztikus változáson ment át, és a mai napra elapadt a tejem...Kép Kaptam rá gyógyszert, remélem segít.

Puszi,

Gyöngyi

bgy

Ja, és köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt! Kép Kép Kép

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Újra gratulálok, és fel a fejjel bár jól tudom milyen nehéz az ember szive, mikor még babák nélkül lehet csak otthon... KitartásKép A lényeg, hogy gyarapodnak a májfunkció nehézség meg normál időre született babáknál is előfordul gyakran igy a sárgaság miatt ne izguljKép Picit szolizik a Leányzó aztán szép szine leszKép A tejcidet igazán pihenéssel, rengeteg folyadékbevitellel tudnád serkenteni... Rendszeresen kéne enned is bár nem tudom ez mennyire kiviztelezhető. Arra nagyon figyelj, hogy ha nem vagy bent minden etetésnél a korházban és nem tudod Õket cicire tenni akkor se hagyj ki egyetlen etetési időt sem vagyis 3 óránként mindenképp fejni kell és éjjel is kelj fel legalább egyzser. Ezzel talán visszahozhatod a dolgotKép
Mekkora a Lányok súlya? Messze van a korház, mennyit utazgatsz? Van segitséged? A háztartást most tényleg hanyagold, az ráér, inkább pihenj ha csak 10 perced van akkor isKép Én is az együtt hazahozás hive vagyok mert egy pici baba mellől már sokkal nehezebb visszarohangálni a korházba az meg ugye lelkileg is nehéz szóval drukkolok, hogy együtt jöhessetek hazaKépKép Várom a jóhireketKép

doris

BAnnamariKép
Nagyon örülök a jó szemészeti eredményeteknek és ne idegeskedj, ha gond lenne nem mondták volna, hogy csak egy évesen vidd Õket. Mi 6 hónapos korukig 3-4 hetente jártunk folyamatosan. Múltkor rosszúl irtam Neked...megnéztem utólag a zárójelentésünket és képzeld Lillusnek I-II-es, Gerinek II-es ROP-ja volt valójában csak mivel mindig azt mondták minden kérdésünkre, hogy teljesen rendben vannak igy én nem böngésztem minden részletességig a kötegnyi papirhalmot meg ha olvastam is róla, anno még nem értettem mert otthon nem volt netem...Kép Az a lényeg, hogy az egy éves kontrolljuk is jó legyen és akkor minden rendben vanKép
Gratulálok a fantasztikus gyarapodásukhoz is, látszik nagyon kis ügyes vagyKép Van elég tejed, tudsz szoptatni? Figyu! Ha nincs segitséged hagyd a fenébe a háztartást, takaritást bár tudom, hogy idegesitő de én is úgy csináltam, hogy ha nem volt időm egyszerűen a gyerekek szobáját maximálisan tisztántartottam meg az Õ mindenemű dolgaikat is meg a konyhát és kész...a többi úgy szaladt mint a csuda... TúléltükKép Most is rohan a lakás pedig már nem etetek 3 óránkéntKép Inkább pihenj minden adandó alkalommal, az sokkal többet érKép Lehetséges, hogy a babáidnak csak un.szopási náthájuk van, ami teljesen ártalmatlan, esetleg kérdezz rá a gyerekorvosotoktól és úgy tudom legjobb nekik, ha az anyatejedből cseppentesz a nózijukbaKép

Puszi és kitartás:Doris
doris

DorisKép

Köszi a bítató szavakat. Bocsi, hogy nem válaszoltam legutóbb...
Emese ma 2050 g volt, Réka 1840 g. Sárgaság szerencsére nem sokáig volt, ettől nem is ijedtem meg nagyon.
Étvágyam nem nagyon van, de igyekszem rendszeresen enni.
A kórház kb. 20 perc gyalog és a párom a nagy segítség. Itthon semmit nem csinálok. Ált. a reggeli etetésre bemegyek, és este 10-12 között jövök haza. Eddig fejtem rendszeresen, de tegnap este már nem nagyon volt mit...Kép
A lányok egyébként édesek, ha engedi a babanet, majd felrakok képeket is.
Lassan megyek, mert az esti kilencórás etetésre még beugrok a kórházba.

Puszi,

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Minden etetés után hazamész és újra vissza? Szoptathatod Õket? Úgy fejj otthon, hogy magad elé teszed a fotójukat, az segitKépKép Ha nincs étvágyad legalább igyál és ne törődj az sms-ekkel (KépKépKép)Pihenj és próbálj fejni nem baj ha eleinte semmi sem jön, majd beindul de nem szabad felhagynod a fejéssel! Sajna én anno itt szúrtam el mondjuk minimális volt a napi adagom de 8 hét után már annyi sem jött én meg nem voltam elég kitartó meg talán lélekben el sem hittem, hogy még visszahozható a dolog... KitartásKép Szép a súlyukKép Ott mennyinél adják haza Õket? Mi 2220 g-al hoztuk haza Lilcsikét Geri meg már 2900g voltKép

Várjuk a fotókatKép

doris

GyöngyiKép
Fejjél, fejjél! Nem baj ha semmi nem jön. A csajokat is tedd minél többször cicire, mert ők a legjobb stimuláció a cickónak. Ne izgulj, be fog ez indulni, majd a picik meghozzák a tejet. Szerintem is jobb egyszerre hazavinni őket, azért is amiért Doris írta, na meg nekik sem jó szétválasztani őket.

Képet nagyon várunk!

AnnamariKép
Nagyon szépen gyarapodnak a fiúk! Nem semmi súlyuk van. Szopiznak ? Van segítséged, hogy picit pihizz ? Nálunk volt, hogy annyira kivoltam, hogy az egyik fiút Zoli etette meg üvegből éjjel, mert nem
volt szíve felkelteni. Ugyanis eleinte megpróbáltam éjjel igény szerint szoptatni, és egybeértek a szoptatások. De ez jobb is lesz ám!Kép

LányokKép
Ma nem Lilla volt a TV-ben az RTL Klubban a Fókuszban ?

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Doris!
Nagyon szeretem Benned, hogy mindenkihez van egy kedves szavad, és hogy bármikor jöhetek, mindig próbálsz segíteni, és hogy így bíztatsz.

Gyöngyi!
Én szopi ügyben nem nagyon tudok mit mondani, a tejem lassan már nekem sem elég. De amíg a kórházban voltak a manók és 3 óránként fejtem, egész jól működött a dolog.
Mondjuk most sokkal többet esznek, és annyira még nem szaporodott fel a tej.

Lányok!
Nem tudom mit csináljak, azt sem tudom, mit csinálok rosszul. 6-kor megetettem a gyerekeket, mindketten 100-at ettek. Ádám bukott is egy csomót. Ennyit még sosem bukott, pedig megbüfiztettem rendesen. Aztán egy csomót nyafizott - igaziból nyűgös volt mindkét gyerek - aztán meg 8-kor már követelték a következő adagot. Ettek mindketten 70-eket, Ádám megint bukott, de most már félig emésztett anyatejet meg az előző etetésnél kapott maltofert is. Azóta is üvöltenek mind a ketten. Az egyik itt mögöttem, a másik a túlsó szobában, hogy ne zavarják egymást. 2-3 perces csendeket produkálnak, a többi üvöltés.
Ráadásul, ha akarnék sem tudnék most ennük adni, mert ennyi idő alatt egyszerűen nem tudok újratermelni. Tegnapelőtt délután már volt úgy, hogy üres volt a cicim, és a fagyasztóból vettem ki a tejet, hogy legyen amit enniük.
Mindehhez hozzáteszem, hogy enni sincs jóformán időm. Ma reggel egy banánt kaptam be, azóta most eszem először. Most már lassan kezdek kibukni attól, hogy éjszaka is váltásban kelnek, ha ettek akkor is hisztiznek. Fejni ugyancsak nincs időm, igaziból nem is merek, mert ha kifejem (volt ilyen többször), a következő etetésig nem termelődik elég.
Az ilyen napok után lassan kiszaladnék a világból.

Na puszi

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnaKép
Drágám, ezt a poklot sokan megjártuk... Most elsőre az jutott az eszembe, hogy nem lehetséges valami olyasmit ettél amitől fájhat a pocakjuk ha mindketten ennyire sirnak? De ha nem ettél semmit... Ez viszont tuti nem jó és nem fogod birni... Picit tedd Õket félre és egyél meg igyál rengeteget. Nem tudok segiteni szopi ügyben mert nekem totál elapadta tejem mire hazaértünk (és kitartó sem voltam...). Remélem jön valaki aki profi szopiügybenKép

doris

AnnamariKép
Biztos, hogy azért sírnak mert éhesek ? Nem a pocijuk fáj ? Nem tekergőznek ?
Nem kaptok a kerülettől ingyen anyatejcit ? Korababáknak jár, és a 2500 gr alatti bébiknek is. Mi is kaptunk 7 hónapos korukig pedig 2550 és 2580 gr-al hoztuk ki őket. Én onnantól megnyugodtam, hogy volt tej a hűtőben, és nekem is lett dögivel.

Ha tudod, hogy nem lehet semmi bajuk, akkor egyszerűen zárd be őket a másik szobába, és hagyd sírni, és ülj le enni. Az nagyon fontos, hogy Te egyél és igyál. Nekem is itt tanácsolták ezt a lányok, és igazuk volt, mert a legfontosabb, hogy a Te jól legyél, mert csak úgy tudod ellátni őket. Férjed nincs otthon ? Nem tud segíteni ? Engem sokszor a férjem etetett, itatott szopi közben.

Kitartás!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Ja és mégvalami. A kis oktondik nem tudják ám megkülönböztetni az éhség miatti pocifájást, és az emésztési nehézségek miatti pocifájást. Ha emésztetlen tejet buknak fel 2-3 órával az evés után, akkor szerintem nem éhségérzetük van. Ha rászopnak az emésztetlen tejre, akkor az olaj csak a tűzre, és jobban fog fájni a pocakjuk.
A hasfájás ilyen piciknél a fejletlen emésztő rendszer miatt van.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Már a korababás fórumon is szóltak a Lányok, hogy szerintük "Lilla" volt az a Lány akiről meséltem nekik pár napjaKépLényeg, hogy hétfőn már betöltött 30. héten lesznek pedig tegnap milyen kis elkeseredett volt szegény...

doris

DorisKép
Csak az utolsó pillanatait kaptam el a riportnak, ahogy feküdt a szülőszobán, és az orvosa beszélt mellőle, hogy Lilla az Õ időzített bombájuk, mert mindenki készenlétben van 4 hete, hogy beindulhat a szülés bármikor.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!
folyamatosan követem az eseményeket. Mindenkiért izgulok és minden jó hírnek örülök Kép

Annamari!
Kitartás! Most ne add fel! Nagyon ügyes vagy!
Egyrészt a cici egy idő után már nem olyan látványosan duzzad, és mégis tele van tejjel. a tejleadó reflex foylamatosan biztosítja a tejellátást. Ha nem is fejed le, rakd csak mellre őket, amilyen gyakran kérik. ők szaporítják. ha múlt héten ilyen ügyesen gyarapodtak, van elég tartalékuk. a tejtermelés pedig 4-5 nap alatt átáll a nagyobb mennyiségre, abban az esetben, ha folyamatos ingert kap. vagyis ott üdülnek a prücskök a ciciden. ez a 4-5 nap kritikus fontosságú a további szoptatási sikerességed érdekében. ne hagyd magad! egyél, igyál abból képződik a tej... sajnos én csak mindezt elméletben tudom, az első héten elszúrtam és mindig kaptak pótlást. de azóta többeknek bejött a módszer és sikeresen visszaállították a szükséges tejhozamot. Bízz magadban és a fiúkban is. Szoptass egyszerre, párnákkal körbebombázva, váltogasd a szoptatási pózokat. Hónaljtartás pl. jobban kiszopizható a tej a rejtett zugokból.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak BenneteketKép, de most írok először. Mindenkinek drukkolok, kitartás!Kép

Az én kisfiaim, Milán Boldizsár és Csanád Levente 2005.01.12-én születtek, spontán terhességből, közös burokbólKép a 32. héten 1280 és 1500 gramokkal.
Hál'istennek teljesen egészségesek, ugyanúgy fejlődnek, mint a velük egyidős nem korababák.Kép
Van még két kislányom is, Réka, 2001. 02.28-án született, Regina 2002.12.31-én.Kép

Próbálok majd bekapcsolódni a beszélgetésetekbe, csak most megyünk, kihasználjuk még ezt a szép időt.Kép

Márti
_marti_

sziasztok!

HÍR: a 32-es terénél a józsef krt-on található egy ASTI márkabolt. Van cipőrészlege "siesta" árukészlettel, amit felszámolnak, így minden modellre 30%-os engedményt adnak. 25-östől már kevesebb típus található, de a kicsi méretekből nagyon sokféle van. Nekem sikerült 7500-ért kettő pár szandit vennem. m.

KépKép

KépKép
2in1

Lányok!

Az rtlklub honlapján az online tv-n fennt vannak a fokusz adásai,de sajna még csak juni2-ig!Pár napon belül biztosan felkerül a riport,akkor majd alaposan megnézhetjük!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Végülis az történt, hogy este 11-ig sírt Ádám, akkor kapott még egy kis cicit, azán betettem a helyére a kisszobába és 8 órát aludt egyhuzamban. A kórházban annak idején azt mondták, hogy 4-4,5 óránál ne hagyjam tovább aludni őket, mert leesik a vércukor szintjük, de én már nem bántam semmilyen szintet, hagytam, hogy emésszen meg mindent, ami a pocakban van. Aztán reggel lefejtem a maradékot megint, mert nagyon feszült amit benthagyott Ádám a kihagyott evéssel, így a következő etetésre megintcsak szükösen volt tej. Végülis mára már valamivel jobb lett a helyzet, igaz, ma is volt egy háromórás cirkusz. Gyakorlatilag három óra alatt ette meg a normál adagját. mert az első körben a felét kibukta. Gergő ma sokkal jobban viselkedett.
Péter itthon van, ő a segítségem, de ő sem tud mindent megcsinálni. A gyerekekkel való foglalkozásból pedig csak a büfiztetés jut néha neki. De ma nagyon kedves volt, sütött egy nagy tál krumplitKép
Minden esetre az optimizmusom legalább visszajött, gondolom, lesz ez még jobb is.

Márti!
Üdv miköztünk. Gondolom, nem egyszerű neked sem a 4 gyerekkel.

Puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

MártiKép
Gratulálok a gyerkőceidhez! Igazán nem lehet könnyű dolgod Neked sem. A gyerekekről vannak képeid ? Bármikor szívesen látunk, gyere ahányszor csak tudsz, beszélgetni.

BeatrixKép
Én is néztem a honlapjukat, de csak később lesz fent a riport.Kép

MarcsiKép
Köszi a hírt, ez tényleg nagyon jó ár.Kép

AnnamariKép
Nagyon ügyes vagy, szépen átvészelted a kritikus órákat. Sajnos lesz még ilyen sokszor, de egyre könnyebben veszi az ember az akadályokat. Ha 8 órát átalszik a fiú, akkor Te kelj fel közben, és fejjél, hogy nehogy erre álljon rá a cici. Tudom ez a legnehezebb, mert nálam is volt többször, hogy lefejtem éjjel, és pont akkor felkelt a fiam, így lefejt tejet kapott.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

MarcsiKép
Köszi az infótKép Ti jól vagytok?
MártiKép
Üdvözöllek én is itt a körünkben és szivből gratulálok a 4 gyerkőchözKép Nagyon népes családi életetek lehetKépKép
BeatrixKép
Köszi, majd ránézek én is pár nap múlvaKép Hogy vagytok, Lányok gyűrik a bölit?
BAnnamariKép
Kitartást kivánok én is, hamarosan majd beáll a normális kereslet-kinálat állapot csak ahhoz tényleg szigorúan tartanod kell magad az éjjel nappali szopizáshoz ill.fejéshezKép

doris

Sziasztok!

De jó volt olvasni a szopis tanácsaitokat!
Én is hasonló gondokkal küszködöm.A szüléstől számított 28.napra megjött a menstruációm!( ilyen pontos ciklusra vágytam a terhesség előtt!)
Ez valami hihetetlen, a szülés utáni vérzésem szinte még el sem múlt.
Ez viszont a szopiba teljesen bekavart,mert mindezek után csak az Olivér fogadja el a tejet.Ami meg édes kevés,mert igazán jól a Marci szopizott, a többiek csak gyengén,rossz módszerrel ( rágtak) és kevés mennyiséget.
Ha ez nem lenne elég,akkor csütörtökön a fiam megbetegedett ( hasmenés-hányás vírus),amit sikerült elkapnom.Mivel gyógyszert nem akartam bevenni ( meg nem is látta feltétlen szükségét a doki),koplaltam.Ez szintén nem tett jót a tejcsinek.
Most meg úgy érzem nincs egy csöpp tejem sem.Mérhető mennyiséget nem tudott szopizni az Olivér,fejni sem tudtam.
Érdemes még próbálkoznom? Szerintetek elfogadják még a későbbiek a fiúk (Beni meg a Marci) a tejemet?Vagy ha sikerül még valamit "termelni",akkor is csak az Olivérnek lesz jó?
Egyébként szépen fejlődnek a fiúk,ma mértük őket: Olivér 2860gr,Marci 2660gr,Beni 2600gr. Holnap leszünk 5hetesek és mindhárman híztak 900gr-t.
Kedden visszük őket szemészeti kontrollra, szerdán meg megnézi őket a gyógytornász.Remélem,egyik sem talál semmit!

Annamari!
Nagyon ügyesen csináltad,gratulálok!

Márti!
Üdv a csapatban!

Gyöngyi!
Gratulálok,nagyon szépen fejlődnek a lányok!

Lillának én is gratulálok,fantasztikus,amit eddig végig csinált!Kitartás a továbbiakhoz!Szurkolok neki és csak a legjobbakat kívánom!

Edit

Kép

Kép
edit73

Még mindig a képekkel próbálkozom.Remélem,most már sikerül!

Balról jobbraKéplivér,Marci,Beni

EditKép

Kép

Kép
edit73

Hát ez elég kicsire sikerült!Na még egy próba!
Olivér,Marci,BeniKép

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?