Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Segítsen nekem is valaki!Hogy kell kicsinyíteni?
Végre apának volt 5 perce feltenni a képeket és most meg nem tudom lekicsinyíteni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok Kép

Utolsó bejelentkezésem még így egyben Kép Doris, Orsi Kép Köszönöm a tel.számokat, majd jelentkezem!

Cat Kép Ahogyan Annamari fiait sem tudnám megkülönböztetni, úgy a Tieidet sem Kép Nagyon szépek vagytok Kép

Annamari Kép Talán más az "orvosi előírás" egy ikres anyukának, mint egy egy gyermeket szoptatónak, de nekem pl. a védőnőm mondta mindig, hogy Dorka túl sokat eszik és azért sír, azért fáj a pocakja. A doktornőnk pedig azt az álláspontot képviselte, hogy egy szopós csecsemő nem tudja túlenni magát (én utóbbi véleményére adva annyit hagytam enni Dorkát, ahogy ő akarta). Dorkát 2350 g-al hoztuk haza a kórházból és alkalmanként kezdetben 30 g-okat evett (most néztem meg a naplóját, úgyhogy pontos adat), úgy nagyjából napi 12-14 alkalommal. Két hónaposan is még napi 12-szer szopott, az adagja ekkor már úgy átlagban 60-80 gr volt, de összességében így megevett kb. közel egy liter tejet (és mindehhez 3800 g volt a súlya, tehát neki az előírásszerű mennyiség max. 600 gr volt!). Nem hiszem, hogy a hasfájás a túl sok mennyiségtől lett volna, én akkor felhívtam a La Leche Ligát és a Szoptatásért Egyesületet is és mindenhol azt mondták, hogy annyit egyen, amennyit ő akar. De tudod, annyi nézőpont van ebben is, én most csak a saját élményeimet írtam le Kép Sok sikert Kép

Gabus, aki holnap reggel kórházba megy Kép de pár hét múlva háromgyerekes anyuka lesz Kép Kép Kép
Mindenkinek köszönöm a drukkolást Kép
gabus74

Annamari!
Nálunk már 80-120 körül szoptak a fiúk, amikor 2,5 kilósak voltak, persze négyóránként. Akkor még kórházban voltunk, úgyhogy mindez orvosi jóváhagyás mellett ment. Szerintem ne aggódj emiatt, etethetsz már igény szerint, nem kell eröltetni a három órát! Hadd aludjanak négy órát, nem árt nekik, alvás közben nönek a gyerekek! Kép Én nagyon boldog voltam, amikor a kórházban áttérhettem a négyórás etetésre, mert mindkét fiúnak így esett jól- meg persze nekem is! Barikát felejtsd el!

Gabus!
Nem tudom ezt még olvasod-e, de nagyon köszönöm a válaszodat, föleg azt, hogy indulás elött még gyorsan válaszoltál nekem!!! Majd továbbítom.
Dorka gyönyörü kislány, olyan mint egy szépséges játékbaba! Ne haragudj nem tudom, hogy most fiúkat, lányokat v. vegyespárost vársz-e? Nagyon megértelek, nekem is ott kellett Pankát hagynom 3 hónapra (!), igaz, ö akkor már elmúlt három éves. Azért néha beviszi majd Dorkát hozzád a férjed? Az jó lenne!

Cat,
nektek mindig olyan szuper képeitek vannak! A gyerekek is irtó helyesek, neked meg jó érzéked van a fotózáshoz!

Jó éjt,
Mimóza
mimóza

MimózaKép
Köszönjük a dícséretet. Nagy fotózás rajongók vagyunk, ezért van sok kép a fiúkról. Úgy gondolom, hogy ezek soha vissza nem hozható pillanatok, ezért kell megörökíteni.Kép

AnnamariKép
Eleinte nekünk se volt fix fürdetési idő. Ahogy felkeltek, úgy fürdettünk, ez 1/2 7-től 8-ig változott. Utánna javaslom, hogy egy időben fürdessetek majd, ahogy Nektek kényelmes, és szeretnétek belőle majd rendszert csinálni.

Séta: Nálunk is sajnos nehézkes, mert a 3. emeletről cipelem le a fiúkat hordozóban a garázsig, és ott pakolom át őket a babataligába. De fontos, hogy sokat menjetek velük, és szokják meg. Mi már van, hogy napi 2* lemegyünk, mert olyan jól elvannak ott a fiúk. Ha nagyon nem bírok velük, már megyünk is.KépKép

Hasfájás: Szerintem nem lehet túletetni őket, sokkal rosszabb ha éhesek és azért üvöltenek. A hasfájás az sajnos anélkül is lehet, de úgy látom, hogy Ti szerencsések vagytok és megússzátok.

KristinKép
Hangosan kacarásztak a fiúk a játszón, annyira tetszett nekik. A mérleghintára még mi is felültünk velük az apjukkal, de Õk bírták volna tovább, csak a mi lábunk nemKépKépKép

Hogy vagytok ?

DorisKép
Jó kis gyereknapi programot csináltatok a lurkóknak! Olyan jó, hogy ott van játszó, van miből válogatni. Nekünk a közelünkben csak 1 EU konform játszó van, 5 perc sétára, de utánna se közel se távol egy sem. Autózni kellene velük mindenhová, de az csak 7végén megoldható.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

GabusKép
Pocakfotókon nagyon csini vagy, Dorka pedig változatlanul gyönyörűűűű!Kép

CatKép
Nagyon édesek Samu és Oli a hintás képeken(is),a kalapkában nagyon komolyakKép
Gondolom, lépten-nyomon kapjátok a pozítív megjegyzéseket!
Az új kocsitok pedig egyszerűen szuper!

JudytKép
Nagyon ügyesen húzzátok a kisfiúkkal!Hajrá!Kép
AnnamariKép
Nagyon szépek a babácskáid!

Nálunk a hétvégén annyi történt, h. megvettük a pancsizót, de apa kitalálta, ne a kertbe állítsuk fel,-hátha "megkóstolja" a kutyánk- hanem a verandán...persze a víz nem melegedett fel, ellenben az érkező vendégek majdnem egyenest bele is toccsanhatnak, annyira ötletes és praktikus ilyesmit a lakásban felállítaniKép
Gyreknapon sehová nem mentünk, mert a nagy melegben nem mertem kivinni a babát, de nagymamiéktól kapott egy labdát és azzal "zsonglőrködik", összefogja a kis bokáival és felemeli..olyan kis ügyes!
pusz mindenkinek!
k

KépKép
KépKép
kirri

CatKép
Erre a szuper játszótérre sajna nekünk is autóznunk kellett 10 percet a múltkorira amiről képeket tettem fel, oda pedig 15 percet tehát a Párom nélkül hétköznapokon nem jutok el én sem. Itt a közelünkben van két játszó - 15-20 perc gyalog - de azok azért nem ennyire profik mint a mostani felfedezettünkKép Ettől függetlenül itt gyönyörű tiszta mindenütt a gyep, vagyis bárhol kitehetem Õket a kocsiból, nyugodtan kolbászolhatnak nincs kutyakaki, vagy törött szilánkok... ilyesmiKép
KirriKép
Mikor legutóbb otthon voltunk mi kintre tettük a pancsolót a fűbe és melegvizzel töltögettem meg vödörbőlKép Egyébként egy szimpla fóliával takartam le a cicák ellen mert nálunk nincs kutyus. Este meg kilocsoltam a tartalmát a virágokraKépJó kis móka lehetett NálatokKép

EditKép
Bocsi, sajna nem tudok segiteni...

Puszi:Doris
doris

Annamari Kép csodaszépek Kép Kép

Cat Kép annyira zabálnivalóak Kép ez a kocsi nagyon jól néz ki, megkérdezhetem mennyiért vettétek?

Ma nincs valami fergeteges jókedvem, csak tudnám mitől Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus... akkor már ketten vagyunk Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziszusKép
Köszi. 60 ezer Ft-ért vettük, de nem bántuk meg, mert minden pénzt megér.KépKép

Nekem sincs túl jó kedvem, mert Samuval nem bírok, kezd minden nevelési elvem csődöt mondani.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat,
Kedvenc mondásom hátha jókedvre derít: "Eddig elveim voltak, most gyerekeim vannak." Kép Ezt sokat mondogatom...

Mimóza
mimóza

Mimóza Kép
nagy igazság... de ettől függetlenül azért néha kiborul az ember.
Én Levivel nem boldogulok, szinte alig van el egyedül, állandóan kézben akarna lenni. Persze nincs, de így meg egész nap megy a nyekergés-sírás-ülötés. Meg kanállal sem eszik, ami megint zavar, mert most a meleg miatt 2 óránként kéri a cicit, mert persze inni sem hajlandó semmiből... én mag nagyjából egész nap etetek. Kép
Ja meg persze egész nap teper, amitől fáradt. De amióta állni tud nem alszik el, csak amikor már hulla fáradt. Mivel fáradt, így ügyetlen lesz, és állandóan elesik, eldől... és megint indul a visítás. (

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DrágáimKép
Sajna nálunk is dili van...itt a frontKép Az enyémek is visitanak, elveimet már rég a sutba vágtam... Lelkiismeretfurdalásom van ha felemelem a hangomat, de néküle semmit sem tudok szinte elérni mert a tiltás nem érdekli ÕKet ha meg felemelem a hangomat Lilcsike le...arja magasból Geri meg visit, mert megbántódikKépKép Na jó, nem panaszkodom továbbKép

doris

MimózaKép
Nagy igazság, de az idegeim kezdik felmondani a szolgálatot.Kép Szó szerint az van nálunk mint amit Orsi leírt, csak az evéssel, ivással nincs gond, mert az megy. Samut semmilyen játék nem érdekli, egész nap csak rajtam lóg, de ha leteszem, sikolt, üvölt. Már hulla fáradt, de nem alszik, ahogy leteszem feláll az ágyában, és sikolt, raplizik, kezét ökölbe szorítja, és mérgelődik. Olit is felébreszti, rámászik, harapdálja, nyüstöli. Persze időm így Olira nem jut, pedig szegénnyel kellene foglalkoznom, mert egész nap csak azt látja, hogy Samu csüng rajtam.KépKép
Nem tudom a megoldást..

DorisKép
Ez sajna nálunk nem front, hanem kezelhetetlen fejlődési szakasz.Kép Neked kitartást a fronthoz.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép
Csatlakoznék csendben ... nálunk is katasztrófaállapot KépKép
Játék egyedül NEM
elalvás NEM
sírás nyekergés üvöltés IGEN
nevelési elveim már nincsenek csk kérdezgetem magamtól MIT CSINÁLTAM ROSSZUL?
Nem baj, talán lesz ez jobb is Kép
Mindenkinek kitartás!
R
trus

LányokKép
Vissza fogjuk sirni még ezt az időt, bár tényleg az ember úgy érzi beleőrül időnként de tartsatok kiKép

doris

DorisKép
Ezt az optimizmust szeretem Benned nagyon.Kép
Most kicsi nyugi van, mert Samut elvitte az apja ügyeket intézni, mert a kocsiban legalább alszik.

RitaKép
Szerintem nem csináltál semmit rosszul. Vagy mindannyian rosszul csinálunk valamit?KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok mamik,

rövid leszek, (de mindenről tudokKép) melegem van meg Dalma nyügizik. de a meleg ellenére szerintem jól viselkedik.

SzilviKép AnnamariKép KristinKép
Édesek a babák. KépKép

Judyt,
Nagyon őrölök, h már a 34.hetet betöltötték a lurkók és veled is minden rendben van.

Gabus,
majd én is írok sms-t neked. tudom, h már nem olvasod, de drukkolok neked és gondolok rátok.

pusz: Vikta
23+1KépKép 11hó+Kép
vikta

Cat Kép
detto Kép miatt komolyan lelkiismeretfurdalásom van, egész nap eljátszik magában, folyamatosan mosolyog, eszik/iszik rendesen... és olyan kis édes, búj, ha mellé megyek/felveszem... de egyszerűen egész nap Levi foglal le. Este a fürcsinél voltunk csak kettesben, meg utána a szopinál, de ez olyan kevés idő.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKépOrsiKép
Nálunk is ez volt a helyzet, úgy értem Geri minden szempontból minden időmet lekötötte. Pont ahogy Ti is irjátok, hogy ölben kellett tartogatnom, Õt lefekvés elött ringatni, dajkálni kellett szóval nagyon igazságtalanul oszlott meg a foglalkozásom a két gyerkőc között... Persze magam sem tudtam jobb megoldást mert Lilcsike csendben volt, csak akkor sirt mikor igazán baja volt szegénykémnek és Õ volt mindig a türelmesebb. Mostanra ez alakult, Lilcsike is több figyelmet követel magának és én zokszó nélkül teljesitem is és nagyon igyekszem most már figyelni arra, hogy ha megszeretgettem az egyiket azonnal megyek a másikhoz és épp amivel "szeretgetni" tudom (pl.mesekönyv nézegetés mert arra van igénye)azonnal megteszem ill.ha dicsérő szó elhagyja a számat azon nyomban keresek valami ürügyet amivel a másikat is megdicsérhetem. Geri nagyon féltékeny tipus, Õ a bújosabb is de most már tudok lavirozni valahol középtájékon... Nagyon nehéz volt az első majd másfél év ilyen téren de azt gondolom minden Ikres mami átmegy ezeken a nehézségeken. Fel a fejjel, jobb lesz ez idővelKépÉn is most próbálom bepótolni Lilluskán amit eleinte Gerire forditottam...

doris

OrsiKép,DorisKép
Amíg az apja elvitte Samut, addig játszottam Olival. Olyan kis boldog és hálás volt. Utánna ahogy hazajött a tesó, vége volt a meghittségnek.Kép Fürcsi és evés után Oli be is aludt, de Samu még mindig itt ordítozik a játszószőnyegen, mert nem megy be vele senki hancúrozni. Nem tudom, hogy fog elaludni. Majd a fáradtságtól orrabukik valamikor.... Csúnya ezt mondani, de néha nagyon haragszom rá.

Próbálok mindkettőnek egyformán adni magamból, de nagyon nehéz. Remélem nem fog ez később Olin meglátszani, hogy ennyit játszik magában!Kép És akkor még nem is beszéltem a saját igényeimről, hogy pihennék, olvasnék tv-znék néha.

Azért érdekes, hogy minden ikerpárnál van egy akaratosabb, nehezen kezelhető emberke. Azért az a jó, hogy nem mindkettő ilyen.KépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Drága CatKép
Sajnos ezek a félelmeim nekem is megvannak, sőt Lilluskát kicsit távolságtartónak érzem ami nagy gond főleg, ha a neurológiai hátterét is figyelembe veszem mert ugye nálunk idegrendszeri problémák vannak és a neurológus szerint sokat kell Õt ölelgetni, dajkálni, szeretgetni és Lilcsike nem ilyen "tipus" ritkán tudok hozzábújni mert nem igazán igényli ezt. Persze a neurológusi szakvélemény csak február óta van a kezembe, addig egész végig hálás voltam, hogy Õ ilyen és igy teret hagy a bátyja akaratának... Remélem, hogy még helyre tudom húzni a mérleg nyelvét, mindenesetre most tudatosan törekszem Õt pátyolgatni és mindig-mindig keresem Vele a testi kapcsolatot is meg a lelki foglalatosságokat még ha Geri épp üvölt mérgében akkor is. Ne félj, szerencsére Neked tényleg egészséges kiegyensúlyozott babáid vannak, nem lesz semmi gond de iszonyat nehéz. Sajnos magamra nekem sem jut elegendő időm ettől pedig én is lehangolódom időnként na meg persze kimerül az ember lánya idővel. Hát ilyenkor kell fogöszeszoritva túlélni a nehézségeket. Nekem pl.mindig az inkubátoros időszakuk jut eszembe és azonnal talpra tudok állni... Meg az a mondta amit az első napont mondtak a PIC-en mikor pénzt szerettünk volna adni...."Majd ha túlélik a babák..."Kép TúléltükKépKépKép

doris

DorisKép
Annyira kedves vagy, hogy így bíztatsz.Kép Én is így fogok csinálni, hogy erőltetem Olival a kapcsolatot, nehogy emiatt kárt szenvedjen, hiszen ez a két kis ember is csoda, hogy vannak. Sokkal szegényebbek lennénk nélkülük, mégha ilyen betyárok is néha.KépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Levi reggel óta visít. Már nincs hangja, totál be van rekedve, de akkor is nyüszög. A mi ágyunkban úgy, ahogy elvan, de ahogy berakom a karámba elkezd sírni.
Éjjel 2-3 között megint ment a cirkusz, állt az ágyában, és üvöltött, persze ettől Máté sem tudott visszaaludni!!!!
Mátéval is ez lesz, ha feláll??????????
miért okoz a felállás ilyet ????????????? vagy semmi köze hozzá csak teljesen véletlenül pont akkor kattant be a fiam?

tökre fáj a derekam, ha meg nem cipelem, akkor a fejem fájdul meg. Komolyan totál tanácstalan vagyok.

Ha bárkinek, bármi használható ötlete van, akkor ne tartsa magában!

pusz. Orsi
aki most eléggé kivan, mert mindene fáj.
(az már csak hab a tortán, hogy Máté szinte semmit sem szopik éberen, csak éjjel... adjak neki tápot???)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

CatKép DorisKép Orsi Kép

Jó olvasni hogy a problémák ellenére is pozitívan álltok hozzá ...

Én szégyellhetném magam...néha annyira haragszom rájuk, hogy szünet nélkül vezsekszenek velem.
Bár talán én másként is állok hozzá, mivel nekünk extra meglepetés az élettől hogy ikrek. Én ehhez nem érzek elég erőt magamban. Na mindegy.
Szóval csodállak titeket!!!

Doris Kép
láttam az albumotokban valami támaszték félét Lilcsike alatt a pancsolóban. Azt hol vettétek?

R
trus

Rita Kép
no azért az én pozitív hozzállásom az most valahol elveszett Kép

ja, és még külön szépség az a közelharc, amit Levivel vívok minden egyes pelenkázásnál.
majd' 10szer olyan nehéz vagyok, mint ő... de ez semmit sem számít Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Hidd el, hogy sokszor megingok én is lelkileg, hogy ezt már nem lehet kibírni. Például most is, amikor Samu áll az ágyában és ordít, pedig hulla fáradt, így Oli sem tud pihenni rendesen, Õ is nyűgös.

OrsiKép
Pelenkázás dettó ilyen nálunk is, már csak földön merem Samut pelenkázni, mert rögtön kifordul a kezemből, üvölt, és mászna el. Tegnap sz*ros seggel mászott ki a kezeim közül. Zoli este fürdés után úgy pelusozta, hogy lenyomta a vállait a földre, az meg üvöltött mint a hétördög.

Este 9-kor hulla volt már a bőgéstől, és 200 gr táp után elaludt. 1/2 11-kor megint üvöltött, akkor még 200 gr táp ment le, meg vagy egy deci víz, és úgy aludt el. Hajnalban le sem írom, hogy hányszor keltünk hozzá.Kép

Szerintem ez az állás miatt van egyébként, de eleinte nem volt ilyen durva a dolog. Túl korán álltak fel, és nem voltak érettek még hozzá. Én jobban örültem volna, ha többet mászik, és 2 hónappal később áll fel. Szerintem ha Máté feláll, vagy Oli, velük már nem lesz ez a cirkusz, mert érettebbek lesznek hozzá.

Kaja: Adjál Máténak több kanalast, ha nem akar szopizni. A Sinlac szerintem pótolja a tápot.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

húúúúKép nem semmi amit írtok!!
Akkor nincs is olyan nagy okom panaszkodni. Nálunk csak annyi, hogy nem bírnak magukban lenni. Ezen felül persze hajnal 3-tól 10 felkelés.
CatKép
Nálatok miért kell kelni? Mit csinálnak a srácok? Sírnak, vagy csak nyöszörögnek? Felébrednek?
Mert nálunk is sok a kelés most megint és nem tudom mi lehet az oka a nyugtalan alvásuknak.

Tényleg erre lehet számítani a felállásnál?
Vagy a tietek extrém eset?
azt hittem idővel minden könnyebb Kép hát tévedtem Kép

Szerintetek nagyon gáz, hogy még nem fordulnak hasra a fiúk? Inkább azt látom hogy iszonyúan gyűrik magukat hason - fejüket a földbe fúrva - és így próbálnak haladni. Ez milyen mozgás lesz Kép?

Orsi Kép
Jótanáccsal sajna nem tudok szolgálni kaja ügyben. Nekem semmit nem hajlandók megenni. Nem is tudom mi lesz ... Örökre anyatejesek maradnak Kép?
Cat Kép
Nálatok megy már jól a főzi?
trus

Rita Kép
ne aggódj a forgás miatt. Majd beletanulnak. Nálunk a hasról hátra nagyon sokáig nem ment. Levi már mászott, de hasról akkor sem tudott elfordulni.
Ez a túrás ísmerős... ebből kúszás, vagy mászás lesz.

Kanalazáson még ne aggódj! Bőven van idejük még belejönni. Nálunk Levi még mindig nem fogadja el... bár most reggel valami csodával határos módon 110 gr-t evett sinlac+alma cuccból.

Cat Kép
a fehérje és zsír miatt aggódom kicsit, mi az anyatejben megvolt. A sinlac ugye fehérjementes, lehet tejpépet adok neki este, abban elvileg minden megvan. Végülis az tápi + rizspép összekeverve.

"megnyugtat", hogy nálatok is ez van. Egyszerűen komolyan azt hittem, hogy elrontottam valamit, vagy rosszul csinálok.
Tök ugyanaz a helyzet. Levi áll az ágyában és üvölt, lerakom, és nyúl a rácsért, hogy felálljon... ilyenkor hagyom állva visítani 10-15 percig, ekkorra kifárad annyira, hogy ha leteszem azonnal belaszik. Jobb megoldást nem találtam Kép

Bízom benne, hogy Mátéval már nem lesz ilyen.

Már azon is gondolkoztam Levivel, hogy valami baja van... de annyira az állással együtt kezdődött minden, hogy szerintem az okozza "csak".

no, reggelizem valamit.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
OrsiKép
Nálunk a karám ajtaja sosincs bezárva ill. inkább úgy irom, hogy az egyik oldala nyitott teljesen igy inkább elkeritem vele a veszélyes vagy kényes helyket, de a veszélytelen étkező, előszoba...stb. bejárható a számukra. A bezártságot nem viselték és nem viselik el most sem. Nálunk a felállás szintén előhozott ilyen gondokat de csak Gerinél, Lilcsikénél már nem volt probléma. Viszont Lillusnál két hónapja jött elő, hogy az éjszaka közepén keservesen riadtan ébredt és sokáig vigasztalhatatlanul sirt. Ha ölbevettem rendben volt de amit visszatettem azonnal visitott újra és kitartóan... Pedig mindig minen szertartás azonos nálunk és mégis... Néhány hete kinőtte ezt, Õ most jól alszik viszont Geri katasztrófa. Sir, ordit ha felébred meg kell itatnom sima vizzal de, van, hogy 8-10 alkalommal is... Mindig is rossz alvó volt, nincs ötletem a dologgal kapcsolatban... KitartásKép
CatKépRitaKép
Én is érzek dühöt néha a kimerültségtől, fáradságtól meg a csalódottságtol, hogy az ember próbál sokszempontból jót tenni Nekik aztán mégsem működik... Szerintem ezek normális, és természetes érzések. Idővel aztán elmúlnakKép
CatKép
Nem beledumálás végett csak egy "tanács". Szerintem ha este már lefürdettétek, megetettétek Õket, akkor már ne vidd ki Samut a játszószönyegre, hogy azt szokja meg este van, el kell aludni. Náluk is sokszor volt ilyen, hogy az egyik még nem akart aludni, de hát van egy napirend amit meg kell szokni. Az azért mégsem járja, hogy egy ekkora gyerek még este is a szőnyegen szenved ráadásul Te sem tudsz kikapcsolódni ilyenkor hisz Rá kell figyelni meg neki sem lesz meg a korlát. Én azt vettem észre sokkal hamarabb megnyugodtak a saját ágyukban és megszokták, hogy ez a dolgok rendje. Legalább ennyi szabadidőtök legyenKép
RitaKép
Húúú, a fotóalbumom már nagyon elavult... A támasztékot egy israeli ismerősünktől kaptuk ajándékba de itt Svájcban és Németországban is lehet kapni. Mi szeptemberben megyünk legközelebb kocsival haza... ha gondolod akkor elviszem a mienket és kölcsön tudom adniKépEgyébként mennyi idősek most pontosan a Fiúk? Csak a forgás miatt kérdezemKép Szeirntem egyáltalán nem gond, hogy még nem megy a forgás, hisz ahány gyerkőc annyi féle mozgásfejlődésKép Látod nálunk minden sokkal később kezdődött és most már mindkettő lépegetKép

doris

Sziasztok Mamik!

Tegnap a kánikula miatt nem tudtam bekapcsolni sem a gépet. Mindig ez van, ha meleg van.Kép

Akartam panaszkodni, de most látom csak, hogy mindenkinek hasonló napja volt.
Amúgy nálunk is az van, hogy Ádám a hisztisebb, sokkal többet foglalkozunk vele, mert nem halgat el. Már nekem is lelkiismeretfurdalásom van miatta.
Tegnap a kórházat is megjártunk, mert reggel a szopinál úgy hallottam, hogy Gergő furcsán veszi a levegőt. Ráadásul a légzésfigyelő is háromszor risztott alatta az egy hét alatt. A dokinéni megállapította, hogy kutya baja, erre éjszakára már náthás volt, szívattyúztam az orrát szegénynek. Kész tortúra volt. Apa lefogta, Õ üvöltött, én meg szivattyúztam és kértem a bocsánatot...
Tegnap délután Ádám bezabált, 110-et szopizott, ami annyira megviselte, hogy két órát folyamatosan üvöltött. Eddig az apja tudta szórakoztatni, mindig lekötötte valamivel a figyelmét, de most ez sem ment. Aztán ráevett még 50-et 2,5 óra múlva, amitől úgy bealudt, hogy 5,5 óra elteltével is nagyon nehezen tudtam felkölteni. Szóval volt pánik ezerrel. Bukott szegény vagy 10-szer. Nem tudtam, hogy most rohanjak vele a kórházba, vagy mi legyen.
Ezek után már egyiknek sem mertem 75-80-nál többet adni, mire mindkét részről félóra bömbi fogadta a korlátozást.

Szóval most ilyeneket játszunk, tehetetlennek érzem magam. Egész nap etetek, fürödni nincs időm.

Remélem, javulni fog idővel a helyzet. Bár ahogy elnézem, nálunk is az várható, amiről ti írtatok tegnap.

Most megyek. Alszom egy kicsit, mert ma éjjel is sikerült vagy 3 órát aludnom. Összesen.

Puszi

Csendesebb napot kívánok mindannyiatoknak.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

RitaKép
Forgás miatt ne aggódj, mert Samu nem rég kezdett csak a hátáról a hasára rendszeresen fordulni, de mostmár egy pillanat alatt ott van. Még nagyon-nagyon időben vagytok. A neurológusok szerint 8 hónapos korukra kell biztosan mindkét irányba forogni.

Evés: Nálunk szépen megy a kanalazás Samunál, mindent megeszik, csak jó sok legyen.Kép Főzelékeket, gyümit, és a nagy sztár most a Sinlac pép gyümivel, ami ugye jól hízlal. Na nem hiányzik neki, mert így is már közel 9 kiló, és nagyon beles. Olinál nehézkesebb a kanalazás, de néha egész komoly mennyiséget eszik, ha fogára való a dolog. Például Sinlacból megeszik 150 gr-ot kikeverve és bele egy 190 gr-os HIPP gyümit. Ha nem ízlik neki, akkor viszont mocskolódik, és én attól kapok idegbajt.

Nálatok melyik fiú a vezéregyéniség ?

DorisKép
Igazad van az alvással kapcsolatban, de korábban ez működött is, most viszont nem. Régen fürcsi után ettek, és 1/2 8-8 fele mentek aludni. Viszont akkor hajnalban 1/2 4-kor kezdték a rajcsúrt. Most
viszont nem akarnak aludni még este 8-kor, hanem cirkuszolnak. Ezért hoztuk ki játszani őket, és csak 9 fele alszanak el. Cserébe viszont 6-ig hang nélkül húzzák, ha minden jól működik (ma éjjel rácáfoltak, mert cirkusz volt, de ezt a szélre fogomKép). Sajnos fürdetni nem tudunk később, mert már várják nagyon, és nem bírunk velük.

RitaKép
Hangosan felsírnak hajnalban, de ha bemegyek és cumit adok, akkor megnyugszanak. A nyöszörgést meg sem hallom.KépKép Már 1-2 hete kezdték ezt kinőni, de ma éjjel megint felsírtak. Tapasztalatom szerint ezt kinövik majd, tehát bármit csinálsz, nem fog megszűnni. Nem Te csinálod rosszul.

AnnamariKép
Húú akkor nálatok is zajlik az élet. Kitartás, de csak időlegesen lesz jobb a helyzet. Mindig amikor megnyugszom, hogy jól működnek a dolgok, utánna romlik el megint.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

AnnamariKép
Nagyon jól tettétek, hogy bementetek a korházba mert a légzésfigyelő beriasztása nem mindig téves. 3 kg körül megszűnnek ezek a riogatások de ennek oka pl.lehet vérszegénység is szóval korababáknál ez "normális". Remélem nem lesz komoly betegség az orrfolyásbólKép Próbálj pihenni amikor Õk is alszanakKép KitartásKép
CatKép
Értem én...nem tudtam, hogy az esti játék fejében Õk ilyen sokáig alszanakKép

doris

LányokKép
Lilláék már 29+1 naposakKép Azért fantasztikus, hogy mennyire jól birják a 26. héttőlKép Nagyon bizom benne, hogy a 32. hétig kihúzzák igyKép Már jobban van a náthája bár néha még köhécsel. Ügyes babák, jól kapaszkodnakKép

doris

Sziasztok!
Részvéttel olvastam,hogy mik történtek veletek.Remélem,azért mindenki talál egy kis örörmet is a sok gond közepette.
Ilyenkor duplán hálás vagyok a sorsnak,hogy ilyen jó kisfiúkkal áldott meg.Talán a jó Isten is úgy gondolta,hogy ezt mi már a nagyfiúnkkal egyszer végigcsináltuk ( és még most is csináljuk) és a legközelebbre már jutalom gyerekeket küldött.
Én nem tudok semmi rosszat mondani.Esznek,alszanak.Ha ébren vannak,szeretik ha kivesszük őket az ágyból és beszélgetünk nekik.Ja és tegnap voltunk 4hetesek!

Nem tudok okos tanácsot adni sem az alvási, sem az etetési problémákhoz.Csak éljétek túl!Kitartás!Ahogy Doris is mondta!

Edit

Kép

Kép
edit73

LányokKép
Most sms-eztünk JudyvalKép Jól vannak, sokat mozgolódnak a babuskákKép Kicsit izgul, mert holnap meg akarja vizsgálni az orvosa és fél, nehogy beinduljon a szülés, majd rákérdez elötte... drukkoljunk NekikKépPuszil MindenkitKép

Gabusék is jól vannak bár kicsit nehezen viseli a nagy melegben a fekvést ill. a szobatársakat... Azt irta, túl jól van Õ még ehez a fekvéshezKépKépBiztattam, hogy tartson kiKép

doris

Lilláéknak nagy gratula, és kitartást továbbra is.

Judyt már kész csodán van túl, biztos, hogy fentről vigyázznak rá, ne izguljon.

EditKép
Túlélésre játszunk mostanság.KépKép Örülök, hogy kis angyalkákat kaptál.Kép Olivér nálunk is angyalka, csak Samu bújik néha ördögbőrbe.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!

Cat Kép 60? akkor nekünk valószínüleg nem lesz... Kép

Judytnak és Lillának soksok drukk, hogy még maradjanak bent a babók Kép

Nálunk teljes a káosz, hajnali 2-től áll a bál, még szerencse hogy jöttek ma a nagyszülők, le se tudtuk tenni a gyerekeket. Arról hogy eleget esznek e nekem pl. fogalmam sincs, össze-vissza alszanak, és legújabban buknak is egy csomót ...
Holnap lemegyünk az Anyukámhoz Fehérvárra, lehet 3 hétre, persze ez a fiúktól függ ... de a férjemnek múszáj lenne tanulni, de így nem lehet ...
Úgy érzem ma egy méhkas költözött a fejembe Kép kicsit elegem van.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Cat Kép
150+190 grammot eszik meg egyszerre????
én eddig azt hittem, hogy Máté 150-200 grammja, az jó adag. Lehet, kevés???

orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Igen ennyit eszik. De Õ nem az átlag, mert imádja a hasát, és válogatás nélkül mindent megeszik. Még mindig 70-80 dekát hízik havonta. Ma kíváncsiságból megmértem és 8,96 deka a kölök. Egy 190 gr-os bébiétel után még 140 tápszert leküld. Oli már egy ilyen bébiétel után csak 70-80 tápot eszik. Egyébként azóta eszik ilyen sokat Samu, amióta ennyit mozog. Keresztbe kasul átmássza, kússza a lakást, és folyton éhes.

Nálunk is most csönd van. Nagyon élvezem.KépKépKép

SziszusKép
A méhkas itt is dörömböl nálam, ide is jutott belőle.Kép Bukni az enyémek is buktak, néha ijesztő mennyiségeket. Nem kell izgulni miatta, mert a felesleg jön ki, ha nem kóros a bukás.

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi Kép Cat Kép épp nálunk is csönd van Kép megyek is reggelizni Kép

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Cat Kép

Ez nagyon durvi mennyiség!!!
Honnnan jüttél rá, hogy ennyi kell neki?
Én bizti nem adnék semmiből 200-nál többet nekik - gondolván, hogy annyi csak elég Kép

Nálunk Balu a vezír, de felváltva problémásak.

Orsi Kép
Szerintem Máté adagja a normál.
Cat fiai tényleg szeretik a hasukat Kép vagy sok energiát használnak Kép

Sziszus Kép
Élvezd a csendet KépKép
Minél többet kívánok belőle!

Doris Kép
Nagyon köszi, de most nyárra keresek megoldást a pancsolásra ... Bár úgy néz ki már találtam - de nagyon köszi hogy felajánlottad Kép

R
trus

RitaKép
Úgy jöttem rá, hogy a 2 gyereknek bekevertem mennyiséget, és mivel Oli malackodott vele, megkínáltam Samut, és mind elfogyott.KépKép
Nekünk a 260 ml-s Avent üvegek szoktak tele lenni táppal, és nem ritka, hogy Samu megeszi mindet az üvegből. Persze akkor csak a tápot eszi.
Oli nem eszik ilyen sokat, most is 140 gr táppal aludt el, igaz 150 gr Sinlacot evett 1/2 6-kor. Még annyit sem eszik mint Máté. Mondjuk a súlya is sokkal kevesebb 0,5 kg különbség van köztük, de Oli hosszabb.

Ti milyen főziket esztek ? Szépen esznek a fiúk ?

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Rendben, ha mégis kell szóljKép
CatKép
Ezeken a mennyiségeken csak mosolygok...Kép

sms-eztünk LillávalKép Jól vannak, tegnap picit fájdogált alul a hasa de mára teljesen jól van szerencséreKép Drukkoljunk Nekik még min.2 hétértKép

doris

KismamikKép
Aki húst ad a gyerkőcének. Szerintetek elég, ha heti 1* kapnak csak pipihusit a főzibe a gyerkőcök ? Nekem túl sok pancsolással jár a húskészítés, és húsos bébiételt meg nem akarok nekik adni, mert beazonosítatlan a hús benne. A védőnő és doktornő minden 2. nap adatna nekik húst, de mi sem eszünk minden 2. nap szigorúan.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Én egy nap kivételével adok Nekik husit a vas miatt. Ha nem adsz minden nap - szerintem sem tragédia - akkor Maltoferrel pótold azokon a napokon a vasat persze csak akkor van erre szükség ha nem túl magas vastartalmú ételt esznek egyébként.Kép

doris

Cat Kép

Most kezdtük a főzeléket ... Krumplit utálják, úgyhogy Orsi tanácsára sütőtök-krumlival próbálkozom váltakozó sikerrel.

Sajna nálunk beütött a náth és a köhögés. Úgy sajnálom szegényeket Kép

R
trus

Lányok Kép

Lenne egy kérdésem!
A járókával kapcsolatos.
Állandóan dilemmázom, hogy mi legyen, mert van egy kicsi járókánk amiben most vannak a fiúk de egyre kevésbé férnek el benne. Gondoltam rá, hogy veszünk még egyet és apukám összerakja, így lenne egy nagyobb. DE! Orsiéknál láttam, hogy hiába a nagyobb járóka azt is kinövik hamar, szóval nem tudom érdemes -e? Nem akarok fölösleges beruházást, főleg hogy a nyaralóba és itthonra is kell.
De akkor hova szoktassam őket? Anyukám örjönk, hogy a földre ne, mert a "gyereknek kellenek határok" tehát kell a rács, különben megbolondulok majd tőlük.
Nálatok ez hogy alakult?

R
trus

DorisKép
Köszi. Kapnak Õk többször vasas kaját, például céklát, spenótot, és a Sinlacban is van vas.
Persze nem akarom őket hús nélkül nevelni, de majd esznek akkor, ha már tudnak kis falatkákat enni.Kép

RitaKép
A krumplit nálunk is utálják, már nem is próbálkozom vele. A sütőtök viszont nagy favorit, így az bármivel jöhet. Sütőtök-répát és sütőtök-almát próbáld ki. Egyébként a HIPP sütőtök-krumpliban csak 10% körül van a krumpli, így az tök ízű.

Nátha, köhögésKép Jobbulást a fiúknak! Na akkor most visszakattannak a cicire.

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Nagyobb járókát ne, mert ki fogják hamar nőni. Nekünk is a Bieco karám van, de ez sem jelent határt nekik, mert Samu ki-be csatangol belőle, és igazán kint érzi jól magát. Úgy sem tudod bezárni őket, mert nem fogják elviselni a bezártságot később. Szerintem ez a karámy arra jó, hogy a nagyon tiltott dolgokat lezárod előlük, de azon kívül szabadon mászkálhatnak. Jöhet bármilyen nevelés, de nem fogják elviselni a bezártságot.

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Cattal értek egyet, ne vegyetek járókát, teljesen felesleges. Anyukáddal nem érek egyet, ha már mászni tudnak vége a határoknak. Úgy értem a WC, fürdőszoba, dolgozószoba be van zárva előlük, a konyhán rács van ahol látnak engem de ennyi. A karámot elkeritésre használom, hogy megóvjam előlük az értékeinket de az egyik oldala teljesen nyitott. Kell a tér nekik szerintem, a földre tedd ÕketKép A habtapi jól szigetelKép

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?