Sziasztok Lányok!
Iokaste, gratulálok a Kicsi Lányhoz, sok-sok boldogságot Nektek!
A pamut sárgulhat attól, h mosószer maradt benne esetleg. A ZKK szerint szintetikus szerek esetén ez elkerülhetetlen, vagyis lehetetlenség rendesen kiöblíteni őket!
A mosószóda ilyen szempontból is OK, kiöblíthető, pláne egy kis ecettel, legalábbis én így csinálom.
Néha pH papírral "ellenőrzöm" a centrifúgából kicsorgó vizet : semlegesnek semleges...
az esetleg bennmaradó csapadékot, meg a mérési pontatlanságokat
meg bevállaljuk .
A selyem, a gyapjú, valamint a műszálas cuccokat tényleg sárgítja a nap, és nem fehéríti, de ahogy erről már régebben is volt szó a gyapjú különben sem szereti a Napocskát, inkább a nedves, párás időben való szellőzködést.
Minket is elleptek a hangyák. Julcsi szerint nagy buli, hason csúszva hajkurássza őket a padlón, próbálja őket "lefényképezni",de a kis huncut mindíg meglép. Az elején méga hangyák oldalán álltam... de most már iszonyú sokan vannak, mindenki szólt a rokonainak és üzletfeleinek... Szóval bevetettem Biobaba által javasolt szódabikarbónát, jelentem, működik, többen nem jönnek. Most kis lapáttal defenesztrálom a bentmaradt társaságot.
ZKK: a kölcsön könyvből magunknak csinálunk majd 2 másolatot a Tisztítás szelíd szerekkel c. fejezetről. (Ez kb 25 oldal, ennyit bír az uram,majd pályázatleadás után.) Az egyik példányt szívesen elküldöm az érdeklődőknek kölcsönbe, tanulmányozásra, stb.
Ha valaki vállalná mind a 300 oldalt, tárgyalhatunk!
Biobaba, milyen az az ablakra/ba rakható szárító, hol láttál ilyet? Most költözünk nemsokára minierkélyes minilakásba... ötletem sincs, hogy fogok szárítani. Még a kert felőli közös folyosón eltűrnék egy csini fregolit, de az uram nem. Ennyi.
Sára,nagyon köszi az infót, lehet máskor is kérdezni?
Mennyi idős a lányod? Azért kérdezem,mert a múltkor írtad, h még várni akarsz a beruházással.
szép napot, Anna