Új privát üzeneted érkezett!

Most egy kicsit nosztalgiázhatok?
Ma van a 8. házassági évfordulónk!
Kép

És ez a kedvencem:
Megcsókolom a békát...
Kép

... és daliás királyfi lesz belőle! :lol:

Kép
tirza

Egy kicsit túltenghetek? Elkészült a függöny:
Kép

Felszereltük a csillárt ...
Kép

... a falikart.
Kép

És megvettem a szőnyeget:
Kép
tirza

Sziasztok!

Nagyon szomorú vagyok :cry:
Gergő éjjel egykor aludt el, mert 38.5 volt a láza. Bízom benne, hogy csak a fogzás gyötri meg, mert nem köhög, nem folyik az orra, semmi egyéb baja nincs. Nemsokára indulunk az orvoshoz. :(

Gabszi: amúgy is sírós a hangulatom napok óta. És most...Nagyon okos kisfiad van. Legyél nagyon büszke anyuci.

Tirza: Gratulálok az évfordulóra. :)
Gyönyörű a babaszobátok, az a gólya repkedhetne már felétek. Én egy kisfiút képzeltem el a képek láttán. :)

Kizsó: Örülök, hogy itt vagy. :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!
Remélem semmi komoly baja nincs Gergőnek! Majd írj, ha megjöttetek a dokitól.
tirza

Triza!
Aranyosak vagytok a képeken és úgy látom a gyerekszoba teljesen kész és már csak kis lakóját várja. Aki szerintem nagyon boldog lesz benne.

Kelimoni!
Remélem semmi komoly, a kisgyerekek pillanatok alatt tudnak olyan magas lázat produkálni, amitől mi a falra mászunk, nekik meg semmi bajuk és békésen mosolyognak.
Ne legyen beteg ez a nagylegény.

Boszi!
Sok sikert az altatáshoz, biztos sikerülni fog. Pistivel mindíg azt csinálta az apja, hogy lehunyta a szemét és úgy csinált mintha aludna, a gyerek meg nyitogatta ki a szemhéjját, hogy apa alszol?
simineni

Nekem a hajamat fésülgeti:)
De ma kifárasztjuk, és úgy megy aludni...

Kelimoni! Mi van a kis törpivel?
szuperboszi

Sziasztok!

Kelimoni! Remélem nincs komolyabb baja Gergőnek.

Triza! Nagyon szép lett a gyerekszoba. BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT! Mi tegnap voltunk 7 éves házasok:-)

Ma olyansemminemsikerül napom van. Reggel csodálkozva vettem észre,hogy Ádika kinőtte a testvérkocsit..

Kép

Kép
töltike

Töltike!
Sok boldogságot nektek is! :)

Hihetetlen milyen gyorsan nőnek a gyerekek!
tirza

Sziasztok!

Sajna valamiféle vírust kaptunk be. :( Gergőnek piros a torka, nyilván azért nem eszik. Aktil duót kapott, meg oscillococcinumot, cebiont.
Most nem olyan nyügi, mert ölben cipelem magammal mindenhová.
Mivel sikerült elaltatni, hívom is Marcianyut. :)

Köszi az aggódást lányok, olyan aranyosak vagytok. :) Ez többet segít, mint a gyógyszer. :)

Szép napot mindenkinek!

Tölti: nektek is boldog évfordulót! :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Ggabszi: Ez a beszélgetés Balázzsal... hú, le a kalappal Előtted! Én azt gondolom, kár aggódni, hogy helyes válaszokat adtál-e. Ha a válaszok szívből jöttek és őszintén úgy is gondolod őket, akkor egészen biztos, hogy a helyes úton jártál!! A gyerekeknek meg jár ide-oda a gondolatuk (Balázs még biztosan kérdezni is fog néhányszor), de aztán szépen helyükre kerülnek a dolgok és megnyugszanak. A legfontosabb, hogy érezze az őszinteségedet, a nyíltságodat és azt, hogy emberszámba veszed őt a kérdéseivel együtt.
Én igazság szerint már nagyon szeretnék erről Csengével beszélgetni, olyan kíváncsi vagyok, hogy zajlik majd...
rkata

Töltike, Triza boldog évfordulót!
Úgy tünik ez az időpont nagyon kedvelt köreinkben a házasságra.

Kelimóni!
Remélem Gergő hamar meggyógyul és nem fog sokat nyüszizni.
simineni

Még erről a beszélgetésről jutott eszembe: egy testvérvita hevében az (anyukám 2. házasságából származó) öcsém a maga 5 éves érettségével azt találta a fejemhez vágni, hogy "Te nem is L... vagy, hanem R...., nem is vagy a testvérem!". Erre a mostohaapámtól kapott két olyan pofont, hogy a fal adta a másikat. Hatékony problémakezelés, nem mondom. :evil: Biztos tudta szegénykém, miért is kapta (amikor ő tulajdonképpen igazat mondott :roll: ). Sokkal "egyszerűbb", mint leülni a gyerekkel beszélgetni...
rkata

Kelimoni! Jobbulást Gergőnek!

rkata! Engem fegyelmeztek a szüleim de bevallom őszintén én a szüleimtől pofont életemben nem kaptam. De még fenékreverésre sem emléxem. Egyszer volt, hogy elmentem a szomszédba játszani és nem szóltam. Anyu nagyon mérges volt amikor megtalált mert a nem tudták hová tüntem. Ez érthető. Akkor emlete fel a kezét de ugy üvöltöttem (konkrétan segítségért kiabáltam), hogy azt mondta akkor üt a fenekemre ha nem hagyom abba az üvöltést.. :oops: :lol:

Képzeljétek Nikike olyan édes volt. Este fürdetés után odabujt az Apjához, megsímogatta az arcát, adott egy puszit és azt mondta neki, hogy KOCKA:-)

Kép

Kép
töltike

Kép esküvőnk

DE régen is volt :-)

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!

Mostanában csak olvasgatok, nincs kedvem írni. Most van az az időszak, amikor nehezen telnek a várakozós napjaim. És ha belegondolok, hogy még kb. 10-12 hónap van hátra, inkább bele sem gondolok.

Ggabszi
Nagyon köszönöm, hogy leirtad a beszélgetésedet Balázzsal, és azokat a mély érzelmeket. Sírtam rendesen. Engedelmeddel, kimásoltam és elküldtem a férjemnek. Nagyon megérintett.

Úgy látom az augusztus az esküvők szezonja. Nekünk 27-én lesz a 12. házassági évfordulónk, majd teszek fel képet.

A kis és nagy betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok :!:

A többieknek meg jó kedvet :lol:

Mindenkit puszil
Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Kelimoni!
Örülök, hogy kicsit jobban vagytok! Biztosan hamar meggyógyul Gergő!!!

Tirza! Tölti!
Boldog évfordulót!!!:)

Tviky!
Fel a fejjel és használd ki, hogy még nem üvölt senki torka szakadtából utánad, ha ki merészeled tenni a lábad a szobájából :D

Fényképek: mindenki csodálatosan szép az esküvői fotókon, kedvet kaptam:

Kép

Kép
rayo

Lilike, Matiba! Boldog szülinapot!

A beszélgetéssel kapcsolatban jutott eszembe: képzeljétek nemrégen voltunk látogatóban az intézetben és autózás közben Bia egyszercsak megkérdezte:
-Anya én kinek a pocakjában voltam?
Aztán megbeszéltük, hogy egy néniében, Norbi egy másik néniében, Roli meg az enyémben. De tulajdonképpen ő mondta a válaszokat is a kérdéseire. Hát igen, ha elérkezik az idő egy komoly beszélgetésre nem lesz egyszerű kibogozni a szálakat, ki honnan is származik, kinek hány tesója van stb. Az a szerencse, hogy rengeteg infónk van a családokról, a történetükről. (Majdnem olyan , mintha nyílt öf-uk lett volna, csak nem találkoztunk velük.)
Persze , ha már nagyok lesznek és kíváncsiak az anyukákra támogatni fogjuk őket a kapcsolatfelvételben. Az a gyakorlat, hogy általában csak az anyukákat keresik meg+ a tesókat. És ez szerintem így is van jól. Azt azért tudni kell, hogy ez az "anyuka" nekik csak egy idegen nő lesz, semmi több. A család mi vagyunk és leszünk is. A kívácsiság természetes, de biztos sok lelki támogatást kell majd nyújtanunk nekik ennek a helyzetnek a feldolgozásában.
Nálunk speciális ( sok tekintetben) a helyzet, hiszen Norbi bőrszíne más mint a többieké és a családja a jelenleg 10(!) tesóval amolyan igazi cigánysori putriban lakik. Nyilván ő egész más közegben fog felnőni, mint a vsz. testvérei, hiszen ők iszonyúan le vannak maradva- mondhatni halmozottan hátrányos helyzetűek. ( Múltkor elnézegettem Norbit ahogy rettentő ügyesen játszott a laptoppal, hogy mikor került volna számítógép közelébe, ha marad az eredeti környezetében-akár otthon, akár az intézetben.)

Pár kép, hogy tehenegel a kis trió:
Kép
Kép
Kép
steiff

Sziasztok!

Gabszi: nagyon elgondolkodtatóak Balázs meglátásai, és a te megközelítésed is nagyon megfogó. Mire Zsófi olyan nagy lesz, hogy a valódi vezetékneve is szóba kerül, Balázs már komoly nagyfiú lesz, sőt majdhogynem férfi :roll: Addig meg biztosan kialakul a család közös nézőpontja erről.

Egyébként ez a téma engem nagyon érdekel. Sokat gondolkodom már ezen előre is. Az rendben, hogy tudja a kezdetektől, hogy ő nem az én pocakomból bújt ki, de a családja mi vagyunk. Viszont az olyan lényegi kérdésekre, mint "Mikor megyünk el ahhoz a nénihez, aki engem szült? Szült más gyerekekt is? Őket sem ő neveli? Vannak testvéreim? Mikor találkozhatok velük?" hogyan válaszolhatunk? Persze ezek talán 10-15 éves kiskamasz, kamaszkorban jönnek majd elő. És addig meg úgyis kialakul majd valami egyezmény családon belül. Az is lehet, hogy nem fogja érdekelni honnan származik? Vagy csak felületes szinten?

És most még egy kicsit magunkról: jelenleg dolgozom, a kislányom, Lilla pedig 5 éves ovis. A TEGYESZ-hez a szeptemberi szabdságom ideje alatt szándékozom elmenni, és elindítani a folyamatot. Mi nem újszülött babát, hanem 10-20 hónaposat szeretnénk. Ennek is pontos oka van. Később leírom.

Mindannyian gyönyörűek vagytok az esküvői képeken!
Vendég

Most, hogy visszaolvastam, valamit elírtam! Valódi név=eredeti név. Hiszen Zsófi Zsófi valódi neve a ti nevetek :)
Vendég

Jó reggelt!

Remélem ma már Gergő sokkal jobban van!
Ettől nagyon félek, hogy ha a baba beteg lesz, akkor egyáltalán észre fogom venni? És honnan fogom tudni, hogy komoly-e a baja vagy nem? Vagy ez majd ösztönből jön?

Kelimoni! Igazából mi is fiút képzeltünk el elsőnek, de a szívem mélyén egy kislánynak is nagyon örülnék. Szóval nem tudok dönteni, hogy fiút vagy lányt szeretnék elsőnek. A fiú annyiból jobb lenne, mert a családban nincs fiú, csak lányok születnek, meg szerintem egy lánynak jobb, ha egy védelmező bátyja van. :wink: :) (nekem is bátyám van (meg öcsém), de igazából nem védelmezést kaptam tőle, hanem sok verést :wink: :lol: )
Szóval a bevásárlásunk elég fiúsra sikeredett, de szerintem egy kislánynak is jól állnak a kék cuccok. :D

Véda D.
A történeteden nagyon sírtam, örülök, hogy nektek sikerült, én mindkét lombikból terhes lettem, mindkétszer pont úgyanúgy, mint Te, de sajnos én hiába kaptam még plusz hormonokat, nem maradtak meg a babák, kétnaponta nézték a hormonszintemet, hogy fejlődik a baba, de aztán mindig jött egy végzetes nap, amikor egyszer csak megállt a fejlődésben, elkezdett csökkenni a hormonszintem, és elment. :( Most megint sírok, ahogy írom-e sorokat, úgy látszik még mindig nem vagyok túl rajta.

Lányok !
Nagyon becsüllek titeket a hozzáállásotok miatt, hogy majd támogatni fogjátok a gyökerek megkeresésében. Tudom, hogy ez a helyes, de most még nekem olyan furcsa ezt elképzelni, most úgy érzem, hogy nagyon féltékeny lennék, ha majd a gyerekeim ilyen kéréssel állnak elő. Szóval tényleg csak egy nénit fognak látni az életet adóban? Szóval ép ésszel tudom, hogy támogatni kell őket, meg segíteni, és ezt is fogom tenni, de nagyon fogok félni, rettegni, hogy majd mi lesz, eltávolodnak-e tőlem. Nagyon önző vagyok! :oops: Majd 20 év múlva figyelmeztessetek, hogy milyen bolond voltam, miket gondoltam! :D

Más!
Porszívót szeretnénk venni, de a bőség zavarában nem tudom milyet. Tudnátok segíteni? Pl. nem tudom, hogy melyik lenne jó, papírporzsákos, vagy a ciklonos, nem tudom, hogy a ciklonost könnyű-e üríteni. Az elvárásaim olyanok, hogy legyen nagyon hosszú a kábele (5 m nem elég), csendes legyen, könnyű legyen, HEPA szűrös legyen, lehetőleg tartozzon hozzá turbokefe (de nem fontos), ja és olcsó legyen, max 25-30 ezer. A neten nagyon sokfajtát találtam, amire ráillik, elolvastam már a porszívó fórumot is, de csak még jobban elbizonytalanodtam. A mediában az egyik eladó a papírporzsákost ajánlotta, a másik a ciklonost, így most aztán végképp nem tudom melyik jó. Nektek van valamilyen tapasztalatotok?

Tirza
tirza

Sziasztok! :)

Előbújok a háttérből...

Véda, megkérdezhetem milyen néven futottál a Kaális topikon? Tippem volna, de nem vagyok biztos benne. Tudod, annyian megfordultak már ott.

OFF:
Tirza
Mi most vettünk porszívót. HEPA szűrős, könnyű, papír- és textilporzsákkal is használható, fokozatosan veszi fel az 1800 w teljesítményt. ( A régi lecsapta időnként a villanyórát..) Én személy szerint idegenkedem a porzsák nélküli változattól. Ja, és ami a lényeg: gyönyörű piros színe van!! :D
Nekem nagyon bejött ez a porszívó!!
Ha érdekel, meg tudom adni a márkát is és az üzlet nevét.
Az ára: 16990.-

Gratulálok minden évfordulósnak!

Kelimoni
Gergőnek jobbulást!
petyaanya

Sziasztok!

Huh! Visszaolvastam az elmúlt napokat. Pörög a topic! :D

Sok Boldog Szülinapot utólag is Matibának és Lilikének!

Köszönjük a fotókat, édesek a csemeték, öröm nézni őket! :D

Kelimóni remélem Gergő gyogyulgat!

Ggabszi köszi a történetet, pityeregtem egy keveset.

Tirza szép lett a gyerekszoba, Ildi_kó gólyája felétek száll hamarosan!

Régen jelentkeztem, fűtés korszerűsítésen estünk át és készülünk a keresztelőre, amely hétvégén lesz. Dávid baba már 60 cm és 6 kiló! Most ébredt. Jó az alvókája! Mennem kell, hamarosan jelentkezem!

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri

Tirza: semmi félnivalód nincs sem most, sem később. Egy x éves, az első pillanattól tartó érzelmi kötődést, a szeretetteljes családot, testvéreket, nagyszülőket nem fogja a gyermeked eldobni egy addig csak ismeretlen név miatt, ebben biztos lehetsz. Az, hogy esetleg meg akarja ismerni a vsz szüleit, csak a gyökerek iránti természetes kíváncsiság, nem "árulás", nem ellened / ellenetek szól, nem vetít előre semmiféle árnyat a jövőre nézve. Sőt, akár meg is erősítheti a kapcsolatotokat, hiszen láthatja, hogy Rád, a családjára mindig számíthat (no és esetleg össze is tudja hasonlítani a lehetséges és a valós sorsát, hogy hová kerülhetett volna és hogy ténylegesen hová került). Azt gondolom, hogy ha az én gyerekem érzelmileg eltávolodik tőlem, vagy a családjától, annak nem a vér szerinti szülei megismerése az oka, hanem az én / mi hibánk és amúgy is megtörténne előbb-utóbb, függetlenül attól, hogy találkozik-e a vsz-vel. De nem fog eltávolodni. :wink: :lol:
rkata

Tirza!
Ne aggódj, én is izgulok és félek is tőle! :-( Elvileg természetesen tudom, hogy mit kell és mit fogok tenni, de gyakorlatilag mikor szóbakerül, hogy Marci nem az én pocakomban volt, nem őszinte a mosolyom... Szerintem egyébként nem baj, ha vannak kétségeink és nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban, később annál jobban igyekszünk nagyon jól csinálni! :-)

Véda D!
Én egyszer sem voltam terhes a lombikoktól, de mindig a hideg ráz, ha valaki erről mesél. Nem tudom mi lett volna rosszabb, ha sikerül és utána derül ki, hogy elment a baba vagy így, hogy egyszer sem érezhettem.. :-( Fuh, de jó, hogy már abbahagytuk!
Engem nagyon érdekelne, hogy miért döntöttetek nagyobb baba mellett, ha van kedved/időd leírhatnád! :-)

Gabszi!
Szuperokos Balázs! :-) Nagyon jó dolga lesz Zsófinak, hogy egy ilyen lovag kíséri végig élete nehezebb (és persze a jó) időszakaiban! Olyan jó, hogy leírtad a gondolatait és a beszélgetéseket, ezekből igyekszem sokat tanulni! :-)

Madri!
Irányítsd már erre is az a gólyát légyszives! :-)

Kelimoni!
Gergő, hogy van? Remélem sokkal jobban! :-) Ja, és azt is, hogy sikerült legyőznöd a szörnyeket a konyhában :-), én jelentős lépéseket tettem az ügyben tegnap és jelentem mára alig látszik belőle valami.. :-) De, min is vagyok meglepve?? :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok: :)

Nagggyon szeretem a képeket nézegetni :) Baba vagy menyasszony, teljesen mindegy. :)

Tirza: Én abszolút szeretném, ha Gergő akarná majd a vérszerintiekkel a kapcsolatot. A probléma ott kezdődik, hogy Ők már most egyértelműen megmondták, hogy NEM akarják Gergőt.
Szó szerint így hangzott: neveljük úgy, hogy sose akarja őket megsmerni. Engem ez nagyon bánt még mindig és egyszerűen képtelen vagyok belenyugodni. Persze az esély megvan, hogy ez változik, hisz van a kisfiamnak pár tesója. Ők hátha....:)

Köszi lányok az érdeklődést. :) Gergő jobban van, enni még mindig nem akar, de láza már nincs. A tea viszont hihetetlen mennyiségben csúszik befelé. Remélem, mihamarabb rendbe jön, mert amikor felmegy a láza, olyan bágyadt és olyankor megszakad a szívem. :cry:

Marci anyu: Köszi a tegnapi beszélgetést, nagyon jól esett. :) És képzeld, tegnap délután olyan sokra jutottam, hogy magam is csodálkoztam. :) Már csak pici vasalnivaló van és halom mosnivaló, de jön rövidesen az anyukám. :) Ő mindig naprakészre rántja az életünket. :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Nekem is ide egy anyukát:):):)

Felújítást mikor kezditek? Már előre is részvétem....
Nálunk a nagyja lement, legalábbis abban az értelemben, hogy most nincs itt "segítő" munkás, aki itt eszik, iszik, alszik, és én meg szolgálhatom ki.... - valahogy erre már nincs toleranciám, és nagyot sóhajtottam, mikor kiürült a lakás. (Felajánlották, hogy jönnek még szeptemberben kerítést csinálni, férjecském örömmel helyeselt, én meg mondtam utána, hogy szeptemberben szülök, az hiányzik még, hogy mellette pár idegen pasit pesztráljak itt..., inkább vesszen a kerítés.)
Most a kedves férj egyedül "kínlódik" munka után, lassan halad, de nem csinál koszt. (ugyanis neki kell eltüntetnie is).

Kiságyba szoktatás projekt lehet, hogy a "következetes szülők" miatt dugába dől, nagyságos úr az új ágyában nem alszik, csak bohóckodik, aztán visszapakol a rácsosba, és mint aki jól végezte a dolgát, kéretőzik befelé. Tegnap 1,5 óráig bírtam altatni az amúgy hulla álmos gyereket, aztán visszatettem a rácsosba. Nem szokta meg az altatást, ha bent vagyok, játéknak veszi, ha otthagyom, keservesen ordít, mikor kimegyek a szobából, ha a rácsosba rakom azonnal elalszik.
Na, majd meglátjuk, ki a makacsabb...

(Mindenesetre kinéztem egy újabb rácsos ágyat, legfeljebb ágykereskedést nyitunk a végén...
szuperboszi

Már régebben akartam írni, de mindig akkor jutott eszembe, amikor nem voltam gépközelben :) , egy tipp babaváróknak: nekünk nagyon bevált a gyerkőcök megnyugtatására a fitball (ugrálós labda :) ). Ha valakinek van esetleg, ne hagyja kihasználatlanul, mi Csengét is percek alatt meg tudtuk vele nyugtatni anno (most is szeret rajta tornázni, de mostmár nem a mi ölünkben ülve :) ), és Vincus is nagyon szereti; ha rugózunk rajta, rögtön abbahagyja a sírdogálást.
rkata

Na, erre nem is gondoltam még, eddig csak a nagyok tornáztak rajta:)
Ha nem durran szét alattam....
szuperboszi

Boszi: :lol: :lol: :lol:
Max. majd a nagyok ringatják a kismanót. :)
rkata

Jesszus Boszi, Te most ki ne próbáld, mert megszülsz!!!!! :lol:
( Balázzsal ilyen labdán vajudtam-hála az alternatív bababarát kórháznak-és utána nem sokára meg is született! Egyébként visszagondolva nagy baromság egy pocakos gömbölyűnek egy másik gömbölyűn egyensúlyoznia...vicces...és még csak nem is kellemes.)
Egyébként az ötlet jó, nálunk a hintaszék a menő! :wink:

Kedves Lányok!
Nagyon szépen köszönöm nektek, hogy elolvastátok a beszélgetésünket Balázzsal.
Köszönöm mindenkinek aki a hsz. kapcsán felhívott dumcsizni egy kicsit.
Köszönöm mindenkinek akitől SMS-t kaptam.
Köszönöm mindenkinek, aki írásban válaszolt nekem, segített és bíztosított: jó úton járok.
Az örökbefogadás kapcsán pédául pluszként kaptam ezt is: embereket, akik őszintén törödnek a más problémájával . És ez tök jó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nagy hírem az: ma, Zsófi megfordult a hátáról a hasára!!!!! Többször is. Tök ügyes. Imádom.

Kép
Kép
ggabszi

Drága Gabszi anyu Balázs nevű, nagyon okos kisfia!

Nagyon boldog születésapot! :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Borzalmas éjszaka után jöttem tanácsot kérni.

Gergő pici korában kisebb - nagyobb szünetekkel végig aludta az éjszakát. Ahogy nőtt, egyre többször ébredt. Két korty tea, cumi, aztán ismét alvás. Próbálkoztunk vízzel, hátha nem lesz olyan vonzó, de annak sírás lett a vége mindig és nagy öklendezés.

Most ott tartunk, hogy a számtalan ébredés, kortyolás után olyan 10 körül egy fél óra teli torokból üvöltés és ezt három körül is eljátszuk. Ilyenkor se tápi, se tea, se simogatás, ringatás, elveimmel ellentétben beraktam a mi ágyunkba, az sem segít. :(

Kezdek úgy igazán kész lenni a napok óta nem alvástól.

Emellett a fürdi sem oké. A kis vizimanóm ordít fürdéskor is, nem pancsizik, pedig el sem mozdulnék mellőle egy pillanatra sem. Hiába játszunk a halom vizimütyürrel, semmi sem érdekli, csak nyúzza a karom és mászna fel rajta. Ha együtt fürdünk, oké a dolog, egyébként pedig rémálom az egész.

Arra gondoltam, hogy a nyaralás viselhette meg Gergőt. A környezetváltozás, az utazóágy, a kiskád, amilyenben egy hós korától nem fürdött és biztosan érzi a fáradságomból adódó, egyre növekvő feszültségemet. Pedig próbálok türelmes maradni, szinte egész nap vele foglalkozom.
HILFEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boszka: A felúj 28-án kezdődik élesben. Jó lenne már túlesni rajta.

KépKép
KépKép
kelimoni

Tirza :(
Én meg téged könnyeztelek meg... Nagyon hatással van rám az, ha valaki szeretne gyermeket, és nem sikerül, bármit tesz, csak pofonokat kap. Sokszor úgy gondolok a meddő párkapcsolatokra, hogy magam is velük együtt zuhanok össze, és magam is meddőnek tartom magam. Igen, még a kislányom mellett is.

Láttam a Sejtjeink c. filmet. Közben is teljesen leizzadtam, elfehéredtem, zokogtam, sőt, ha rágondoltam, még napokig... Ez az, ami talán sosem múlik el. De most jó helyen vagyunk, Tirza! Itt mindenki anyuci lesz, csak annyi a különbség, hogy a mi babáink még egy embert tanítanak meg valamire. Ők nem "csak" megszületnek, és boldoggá tesznek egy családot, hanem valami mást is tanítanak. Az életet adó, azzal, hogy lemond az őneveléséről, és családot ad neki, sok mindent át fog értékelni. És talán jobban meg is kínozza magát, mintha az abortusz mellett döntene. Ő bölcs döntést hoz. az ő lehetőségeihez képest azt, ami a legbölcsebb. És az örökbefogadott babák ezzel tanítanak. Ez - is - a sorsfeladatuk.

Mindig hozzá teszem, hogy SZERINTEM , mivel elfogadom, ha más ezt nem így gondolja.

Petyaanya :)
A másik topikon a vezetéknevemen futottam, és csak mostanra jöttem rá, ez nem túl szerencsés. Így most sem írnám le ide ezt a nevet - amiből talán ha 2-3 van az országban -, de e-mailben elküldöm, ha kéred. Egyébként Lilla a kislányom, és akkoriban voltam sokat azon a fórumon, amikor Karmen, V.K.Orsi. Még képek is vannak fenn Liluról. Ja, és én indítottam a Kaális babás topikot.

Marcianyu :)
Nagyon össze akarom szedni a gondolataimat arról, ami az igazi oka annak, hogy nagyobb babát szeretnénk. Most már indulnom kell dolgozni, de este visszajövök.

Jó veletek lenni!
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Kedves Balázs! Nagyon sok boldogságot kívánok neked születésnapod alkalmából!

Zsófinak gartulálok, nagyon ügyes! :D

Petyaanya! Még az érdekelne, hogy 5 m-nél hosszabb-e a zsinórja, az ára nem is olyan rossz.

Lányok! Köszönöm a megnyugtatást a gyökerekkel kapcsolatosan. Nagyon gondolkodom, hogy most már elkezdek egy naplót írni, amiből majd mindig mesélhetnék a gyerekeimnek, csak ez az ötlet, mindig a munkahelyemen ugrik be, és amikor hazamegyek, elfelejtem. :(

Kelimoni! Sajnos én nem tudok segíteni, mivel nincs semmilyen tapasztalatom, de nagyon együttérzek veled.
Köszönöm a Nő című e-mailt, tegnap olvastam el, nem tudom mi volt velem, de végigbőgtem.

Ugrálós labdát hol lehet kapni?

Véda d! Köszönöm soraidat. Mi annak idején úgy indultunk a férjemmel, hogy legyen 3 gyerekünk, és szeretnénk, ha a 3. örökbefogadott lenne. Aztán így alakult, bár már elég korán kiderült, hogy a férjemnél gondok lesznek, és spontán nem fog sikerülni. Már nagyon bánom, hogy nekivágtunk a lombiknak, de akkor nem gondoltam végig, mivel járhat. Velem az volt a probléma, hogy lelkileg nagyon megviselt, hogy a többi megtermékenyült "babánkat" (akiket nem kaptam vissza) is elveszítettük, mert nem voltak fagyaszthatóak. Mivel ők is szépen fejlődésnek indultak, ezért már kis lényeknek tekintettem őket, ezért most is úgy gondolom, érzem hogy 16 babát vesztettem el, és ez nagyon megviselt, illetve még most is fáj. Aztán azért nem mentünk a 3. lombikra, mert úgy gondoltam, gondolom, hogy több angyalka "gyártásához" már nem akarok hozzájárulni, plusz löket volt, hogy kiderült, hogy a lombiktól cukros lettem.
Az örökbefogadással új, boldog lehetőség nyílt az életünkben, igazad van, tényleg jó helyen vagyunk, csak azt sajnálom, hogy nem előbb jelentkeztünk. :) És már nagyon várom azt a napot, amikor kiválaszt minket a babánk, és nagyon hálás leszek, hogy szerethetjük, és remélem nagyon boldog lesz velünk. :)
tirza

Véda d

Már tudom ki vagy! :D

Tirza
Ha jót néztem, akkor 9 m hosszú a porszívó vezetéke.
petyaanya

Jó reggelt! Nekem naggggyon rosszul kezdődött ( vagy jól...ez nézőpont kérdése!), Zsófi baba hangosan méltatlankodott, hogy fordítsuk vissza a hátára ( visszafelé még akadozik a manőver), erre Balázs is felébredt, kióvakodott és megijesztett a hátam mögött állva egy hatalmas:HUUU-val! Majd infarktust kaptam, ott helyben félálomban! Azóta is ezerrel pörögnek, én meg mint egy alvajáró próbálom követni az eseményeket!! :lol:

Keli, szerintem a környezetváltozás megviseli a babákat, Zsófinak sem tetszett a nyaralás, nála ez ott a helyszínen jött ki, nálatok lehet, hogy otthon.
Meg most volt beteg Gergő, lehet, hogy még nincs jól.Több dédelgetést és türelmet igényel.
Tudom a kialvatlanság szörnyű, és az ember egyre dühösebb, de emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Nekem az a véleményem, hogy a gyerekeknek azt is kell érezniük, most vége, nincs tovább türelem. Mindenki lehet dühös és fáradt-még anya is!!! :lol: Ezt a kismanóknak is tudomásul kell venni, irgumm-burgumm. :roll:
Ha pedig kifáradtál és végképp nem megy tovább, Gergő menjen vendégségbe! Mire valók a nagymamák? :wink: Semmi baja nem lesz Gergőnek és te is kipihened magad! A gyerekeknek jobb egy kipihent mami, mint egy ideges, aki a kialvatlanságtól tántorog.
Higgy nekem és ne kövesd el azt a hibát, amit Balázzsal nekem már sikerült! Attól még nem vagy rossz anya, ha egy fél napra kiszabadulsz....

A húgom kislánya óránként ellenőrizte hasonló módon, hogy ott vannak-e a szülők, addig, amíg mindketten meg nem unták (olyan fáradtak voltak, hogy már mozdulni sem bírtak) és megkérgesítve a szívüket:hagyták sírni egy egész éjszaka! Soha többé nem csinálta, tudomásul vette, éjjel nem ugrál neki senki!
Szerintem szeretgesd, dajkáld, amíg türelmed és erőd bírja. Ha elfogy az erő és a türelelem, és teljes a tanácstalanság...hát, kerekedj fel, fagyizz, aludj , olvass egy fél napot. A legfontosabb elv szerintem a gyereknevelésben az énazonosság:aki mérges, legyen mérges, aki fáradt=fáradt. Csak semmi elfolytás! :wink:
A helyzet az, hogy ma én is ezt fogom gyakorolni: teljesen énazonos módon leszek morcos! És ezt mindkét gyerekemmel közöltem is már kora reggel!

Na, azért egy kis anyáskodást is kell a mai napba, mert kb. 10 perc múlva sütöm Balázzsal a tortáját ( már tűkön ül) .

Kép
Kép
ggabszi

Petyaanya!
Az tök jó. leírod ide a márkát, típust, vagy adjak egy mail címet?
tirza

Balázsnak boldog szülinapot kívánunk!

Keli, egyetértek Ggabszival:) Olyan jól leírta, amit válaszolnék.
szuperboszi

Kelimoni! Még májusban egy alkalommal leírtam egy internetes oldalra,hogy hogyan alakult egy éjszakám. Épp időjárásváltozás+ fogzás volt ( Nikikénél persze).

Bemásolom ha nem baj.

Az üdülés az én csemetéimet nem viselte meg. Ádámka különösen nyugodt és jókedvű volt. Nikikét a sok uj info kicsit megzavarta ő napközben nem akart vagyis mondjuk ugy nem volt ideje aludni :lol:

Íme!!!

Pocsék éjszakám volt.

Éjjel 12 óra: Fiam ébreszt, hogy éhes. Benyom egy nagy adag tápszert. Szépen büfike és visszaalaszik.Töltianyu is ahogyan visszabujik az ágyikóba.

12 óra 30: Lányom üvölt ahogyan csak bír. Loholok át a szobájába. Üldögél az ágyikóban levetkőzve!! A kutyusa nyakát ölelgetve.
Ringatom..

1óra 30: Még mindig ringatom. Derekam nem érzem. Lányom szeme nyitva a számban turkál.. Elegáns mozdulattal visszateszem a kiságyba. Kutyusát megölelve alvást imitál.. Töltianyu megnyugodva visszaoson a cicakosarába :oops: :)

1 óra 35 perc: Lányom üvölt!! Rohanok át. A kiságy rácsát vadul rángatja.. Töltianyunak pumpája felszökik. Lányát fogva levonul tv-t nézni.

2 óra 30 perc: Nikike játszik. Töltianyu vagy 200 x olvassa fel a tesco katalógust és vagy 300 x pörgeti meg azt a kib-..ott búgócsigát.. A búgócsiga bekrepál.. ISMÉT ÜVÖLTÉS..

3 óra: Töltianyu fárad.. megelégelve a dolgot benyom 3 db babapiskótát miközben vadul keresi a lánya cumisüvegét amit Ő a fotel alá dugott.

3 óra 10 perc: Töltianyut igencsak bántja a lelkiismeret a babapiskóták miatt..

3 óra 11 perc: Töltianyu nem bírja tovább. Lányát felnyalábolva felrohan a gyerekszobába és a kiságyba helyezi. Ő amint megérzi popója alatta a kiságyat a változatosság kedvéért üvölt!!!!
Töltianyu agy majdszét robban. Mint egy tank átnyomul a hálószobába bevágja magát az ágyába. Szól férjének most üvöltés lesz.. húzza a fejére a kispárnát..

3 óra 17 perc: Csend ..végre.. alszik..

3 óra 25 perc: Lecsukódik Töltianyu szeme.. álmos de piszkosul.. A kispárnát leveszi a fejéről.. Jólesöen bekuporodik a paplan alá amikor felzendül a fia hangja!! Evés idő!! Töltianyu vonul.. tápszer készül.. Fiát eteti..
Közben észreveszi,hogy a kiságy tocsog a pisitől. Fiát megetetve.. átöltöztetve.. ágyneműt áthúzva..veszettül kifáradva.. végre ismét ágyban!!

3 óra 45 perc: Férj horkolni kezd!!!

4 óra: Férj egyre jobban horkol. Töltianyu nem bírja tovább kicsap oldalra.. Papi felébred és morog..

4 óra 5 perc: 5 perc nyugi után ismét felzendül a horkolás..

4 óra 45 : A férj ébresztőórája csörög. Kelni kell!!!
Töltianyu nem mozdul. Sírhatnékja van a fáradtságtól. Visszalaszik..

5 óra 5 perc: Kis tökös üvölt!! Etetési idő!!! Jelenleg is ölemben.. Nem alszik vissza. Kislány durmol..( na ezt gyorsan lekopogom).

Hát így történt egy mozgalmas májusi éjszakán! :)

Kép

Kép
töltike

Hát Töltianyu, nem semmi.
Látom a "szomorú" jövőt...
szuperboszi

Sziasztok!

Gabszi, köszi amit írtál, sajnos nekem nincs olyan, akire rábízhatnám Gergőt akár egy fél órára is. Anyukám 200 km-re, anyósom pedig a szomszéd utcában, de a havi egyszeri látogatás nem elég arra, hogy Gergő szívesen legyen vele és én szívesen bízzam rá. :(
A probléma ott van nálam, hogy annyira sajnálom Gergőt pedig egy könnye sem jön ki.

Talán segítene egy kis kikapcs, ami oly távolinak tűnik.

Napsi: Köszi, amit az msn-en írtál. Akartam válaszolni, de már nem voltál ott. Igazad van, valóban borzalmas volt, amikor nem volt gyermekünk, attól a babasírás is jobb. Számomra mégsem jelenti az egész dolog azt, hogy meg kell őrülnöm és a gyermekem minden kívánságát vakon kellene teljesítenem. Babusgatom Gergőt eleget, azt hiszem, túl sokat is, attól van igy elkényeztetve. :oops:
Remélem, Norisz alvás előtti problémái is megoldódnak, a határok feszegetésének idejét éljük. :wink:

Tölti: No comment! :D Lehet hogy nekem is ki kellene írnom magamból a dolgot? Nálunk apa ilyenkor nem horkol, hanem tippeket ad, mit kéne tennem. :twisted:

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimóni!
Nekem hála az égnek egyik gyerekemmel sem volt soha alvásproblémánk. Azaz, ha felkeltek, kizárólag forraltvizet kaptak éjjel és nem vettem ki őket a kiságyból, csak megsimogattam és megnyugtatóan duruzsoltam nekik, mindezt félálomban.
Így rájöttek, hogy sokértelme nincs éjjel felkelni, mert se kaja, se szórakozás, úgyhogy inkább a durmit választották.

Gabszi Balázskája!
Isten éltessen sokáig a szülinapod alkalmából!
Zsófika, neked meg gratulálok az átforduláshoz, ugye ezt a tesó kapta a szülinapjára.
simineni

http://bobitaexpressz.hu/bolt/index.html

Ha feliratkoztok hírlevélre, kedvezményes áron lehet rendelni. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

kelimóni!
jövő héten anyuéknál lesznek a gyerekeim, a gondolod fél 3 ig dolgozok, utána tehermentesítelek kicsit, addig te elmész sétálni vagy fodrászhoz, vagy ahova akarsz. de nem er egész úton azon rettegni, hogy mi van a fiaddal, mert az már nem kikapcsolódás.
simineni

Simineni: Egyszerre írtunk. :)
Nálunk is úgy zajlott eddig: ágyban maradt Gergő, iszi, simi, aztán magától ismét hasra vágta magát és alvás.

Most letettem aludni és szó nélkül elaludt. Lehet, hogy az éjszakai kitartásom lassan gyümölcsözik? Bízom benne, hogy lesz eredménye annak, hogy hagytam sirdogálni a kisfiamat hosszabban, mint egyébként. Lehet, hogy a szomszédok elköltöznek lassan :oops:

KépKép
KépKép
kelimoni

Lányok! Ne haragudjatok rám, de Töltike nagyon jót nevettem, ahogy illusztráltad az éjszakádat. Majd biztos nem fogom nevetni, ha majd velem történik. :lol: :lol:
tirza

Simineni: aranyos vagy, nagyon szívesen látlak, de nem vagyok még kész arra, hogy az időmet ne Gergővel töltsem. Legalább is, ne a közelében.

KépKép
KépKép
kelimoni

triza! Hidd el utólag én is nevetek rajta. Tudod egy mosolyuk elég ahhoz,hogy a mérged, fáradtságod elmuljon és azonnal feltöltődsz :)

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!

Csak egy pár szó erejéig jöttem.

Gabszi Balázsának nagyon boldog születésnapot kivánok!

Kelimoni! Jobbulást kicsi Gergőnek!

Bocsi, hogy rövid voltam, de még mindig ramatyul vagyok, tűszös torokgyulladásom (mandulám már nincs) van, iszonyúan fáj, remélem hétfőn azért már mehetek dolgozni.

Puszi Mindenkinek!
Vendég

Minden betegnek jobbulást!!!!

Mai "gyerekszáj":
Bobi nézegette a pociját, Toncsi pociját, én pocimat. Megállapítottuk, hogy a mai pocijában baba van, erre nagyon nézegette Antóniáét, majd a sajátját, majd szépen kidugta előre a kis lapos hasát, és büszkén lépdelt fel alá a "nagy" hasával a nappaliban.
Úgy látszik, valami azért motoszkál benne, bár kézzel foghatóan még nem érti ezt az új baba dolgot.

Új szavakat is tanultunk, pl. egy igen fontos: tönkretette (és hozzá tönkretette te - mondogatja Antóniának, aki megsértődött, hogy nem én, te, erre Bobi tönkretette te, tönkretette te. Eltelt egy kis idő, mire a csajszinak kimagyaráztam, hogy Bobi az én és te között még nem tud váltani, és magára gondolt.

Ja és az "enyém" szó mellé bekerült a szógyújteménybe a "tiéd?" kérdés.

Minden fejlődési szakaszban olyan aranyosak:)
Az ember hogy örül, mikor megfordulnak, felülnek, járnak, aztán beszélni kezdenek, most meg olyanokat mond, hogy csak lesünk.

Hisztis időszakról jutott eszembe: Megfigyeltem, hogy egy igazi hisztis időszak mindig valami nagy tanulási ugrás után jön, talán így dolgozzák fel az eseményeket, aztán jön pár hét (nap, hónap) nyugalom, aztán újat tanulnak, és újra jön egy feldolgozási fázis. Persze nem tudom, van-e erre tudományos magyarázat, vagy csak én beszélem be magamnak, mindenesetre jól nyugtatja az embert a hisztis időszakban, hogy megint mennyit fejlődött a törpicsek.
szuperboszi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?