Új privát üzeneted érkezett!

Ggabszi: Csenge már régóta csak egyet alszik (de jó nagyot :lol: ), és a tesóval sincs sztem összefüggés, mert már azelőtt is harc volt, hogy Vincus itt lett volna.
Ma viszont egy olyan rohamot produkált (nem tudom másnak nevezni), hogy komolyan meg vagyok ijedve. Rendszerint alvásból ébred ilyen rohammal, bár szerencsére nem olyan túl gyakran, 5 perctől akár fél óráig is eltarthat, totál önkívületi állapotba kerül, csapkod, ugrál, rugdosódik, csipkedi és üti magát, üvölt, zokog, nem lehet vele kommunikálni. Aztán ha sikerül a kulcsszót megtalálnom (ma ez volt: "Együnk epret?"), akkor mintha elvágták volna és mintha mi sem történt volna... És ez tutira nem hiszti, mert nincs mögötte semmilyen szándék és nem ébrenléti állapotban jelentkezik. Úgyhogy jövő héten felhívjuk a Madarász csecsemős főorvosát (ő alvásszakértő is egyben), mit tud nekünk mondani. Állati ijesztő egy ilyen jelenet. :cry:
rkata

Sziasztok!

Ez most csak egy próba - a sok sikertelen után:( Ha sikerült eljuttatnom, újra jelentkezem!
Vendég

Köszi, felírtam, magyek majd beszerezni.

Ildikó, megvan a lányka helye, jön a háló mellé az irodám sarkába, csak még a nagyságos úrfit szoktatjuk ki a kiságyból. Viszont minden más élére vasalva, sterilizálva készen áll:)

Kata, ez olyan igazi kétéves körüli Boldi féle nagyhisztinek tűnik (ami most már régen volt, szintén ilyen kulcskérdésre abbahagyom, de előtte jól földhözcsapom magam formában), csak nálatok valahol tudat alatt ott lehet Vincus, és az új helyzet, ami kívülről sokszor nem látszik, de talán álmában dolgozza fel az újdonságokat.

Kíváncsi vagyok, mit mond majd az orvos, mert ami most nálatok megy, az várható nekünk szeptemberben. Úgyhogy gyűjtöm és raktározom ám az infókat.

Kismanónk most igazi zsarnok lett, megszokta, hogy a nagyok ugranak neki, úgyhogy ha kezdődik az isi, lesz 2 hetem, hogy rendbevágjam elkényeztetett őuraságát:) (aki reggel hatkor kiabál fel a bátyjának: "Domimik öltözz!!!")
(Aztán jön majd a nagymama vigyázni rá, ha kórházazok, úgyhogy valószínűleg "megette a fene", mert anyukám mindenre kapható, ha kell napi 100x süt palacsintát, és Antónia még arra is rávette anno, hogy felmelegítse neki a bilit, mert csak abba volt hajlandó pisilni a kényes seggű "nagysága". )

Ggabszi, kíváncsi vagyok Balázs mit gondol. Mi is sokat beszélgettünk, arról is, hogy esetleg Bobit a színe vagy az öf. miatt piszkálni, bántani fogják, és mindjárt jött a válasz, hogy majd ők akkor szétcsapnak...
Érdekes, hogy azt is megkaptuk annó "különleges" babavárásunk során, hogy ne legyen roma a kölkecske, mert a nagyokat fogják miatta bántani, piszkálni. És valahogy ez nekem akkor nem jutott volna eszembe, és eddig nem is volt ilyen bántó megnyilvánulás.
(Igaz Dominik már nagy, Antónia meg "kérgesebb" lelkű, azonnal visszaütne szóban vagy tettleg. A picur lányt, aki korban közel lesz Boldihoz meg majd meglátjuk, ha amolyan igazi nagypofájú csaj lesz, mint a kedves nővére és anyja, akkor nem kell félteni...)

Na befejezem, mert túltengek:)
szuperboszi

Beszéltem ma telefonon Marci_anyuval, sok puszit küld nektek, ha sikerül a számítógépüket megjavítani és összerakni, akkor talán hétfő este már tud jönni. Jól érezték magukat a nyaraláskor, Marci szépen kommunikált az olaszokkal is :D De többet majd Marci_anyu :)

véda d.: Sikerült, várunk! :)

ggabszi: Jól felcsigáztál! Persze, hogy érdekel, miket gondol Balázs erről a témáról! Ő olyan okos nagyfiú, biztosan sokat tanulhatunk mi is az ő látásmódjából.

Bálint is egyszer alszik már csak napközben, ebéd után, olyan két óra hosszát. Nálunk kb. 3-4 napja kezdődött a cirkusz, de nem olyan jellegű, mint Csengénél (Kata leírása alapján). Nálunk Bálint egyáltalán nem akar lefeküdni, ha meglátja, hogy készülődök az altatásához, már rohan el, elbújik, rázza a fejét, hogy nem akar jönni, aztán amikor mégis én "győzök", akkor rettenetes ordításba, sírásba kezd, minden keze ügyébe kerülő dolgot elhajít, a karját nyújtja felém, hogy vegyem ki a kiságyból. Próbáltam már másik ágyon altatni, próbáltuk kivenni a kiságy rácsait, de nem volt jó, mert akkor megszökött :) Ha "Józsi bácsi traktorjáról" mesélek neki, aminek "kilyukadt a kereke és meg kellett szerelni" :lol: akkor viszonylag megnyugszik, bár a gyanakvást végig látom a szemében - tudja, hogy ez csak figyelem-elterelés :)
Azt is próbáltam már, hogy Veronikával együtt altattam, mármint külön ágyban, de egy szobában, de nem volt tekintettel a húga szunyálására sem :) Még jó, hogy a gyerekek családon belül jól tolerálják egymás üvöltéseit :) Ezt már Viviennél is megfigyeltem, amikor Bálint megszületett, az éjszakai műsorok ellenére is aludt, mint a tej.
Elhiszem, hogy attól fél, hogy lemarad valami érdekesről (mint ahogy le is marad, hiszen attól, hogy alszik, még a mi életünk nem áll meg...), de azért amíg csak tudom, elaltatom ebéd után. Ha nem alszik, akkor délután 5-6 körül képes a szőnyegen is elaludni.

rkata: "Ne haragudj rá, nagyon fáradt!" Ez a mondat nekem is nagyon ismerős :) Sokszor csillapítottam már én is eképpen magamat és a drága páromat :)
Tényleg nagyon ijesztő lehet Csenge efféle "rohama". Rosszat álmodhat ilyenkor vajon? Az alvásszakértő hogy tud segíteni, tudsz erről valamit?
Veronikáról azért nem tettem fel képet, mert az elmúlt héten nem is fotóztuk le :oops: Most a férjemnél van a masina, de este nyaggatom majd, hogy csináljunk már friss fényképet a kicsilányról :)
ildi_ko

Lilikének én is nagyon boldog születésnapot kívánok!!! Tényleg már 1 éves???? Hihetetlen :roll:
ildi_ko

Kata! Balázs életében egyszer ébredt így, valóban nagyon, nagyon ijesztő. Én annyira kétségbeestem, hogy felhívtam gyorsan a védőnőt ( mert Őt találtam benn). Azt kérdezte, hogy az Ön kisfia nem szokott rosszul ébredni? Mondtam, hogy eddig még nem volt ilyen. Azt mondta szokott ilyen lenni, nem kell megijedni, néha nehéz visszatérni az álomból a valóságba...nem mintha ez a magyarázat megnyugtatott volna...azóta többször ez nem fordult elő szerencsére.
Az alvásbeosztással már nem vagyok tisztában ( most majd leszek!), mert Balázs 4 éves kora óta egyet sem alszik. Bocs az okoskodásért! :oops:

Szia Véda!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Lilikének nagyon boldog szülinapot kívánok! :lol: :P

Szuperboszi: Na ezen a bilis sztorin nagyon jót nevettem? És hogy lett felmelegítve? :P :lol: :P

Kata: Remélem ki fog derülni mi a baj. És nagyon remélem hogy semmi, csak éppen rosszat álmodott. :roll: Ki tudja, olyan kis törpök még, sokszor nem tudják elmondani mit éreznek. :roll:

Kizsó: Ugye tudod, hogy itt mindenki összetart, és itt vagyunk mindenkinek hogy meghallgassuk, ha fáj valami? :wink:

Ildi: Úgy birom ezt a gyerkőcökben, hogy egyáltalán nem érzik magukon, hogy lemerült az aksi, hulla fáradtak, mennek mint a golyó addig, amíg orra nem esnek és bárhol bármilyen körülmények közt be nem vágják a szunyát. :wink: Csak az a rossz, hogy sokszor már el sem tudnak aludni olyan fáradtak lesznek. :roll:

KépKép
ancsúr

Lilikének mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk:):):)

Ancsúr, forró vizet kellett engedni a bilibe, míg fel nem melegedett.
Az anyukám meg mesélte, hogy mi mindent meg nem teszünk a gyerekért, és hát ő is úgy csinálta ám. Mi meg majdnem leestünk a "röhögéstől" a fotelból:)
szuperboszi

Sziasztok mindenkinek!!!!
Ildiko koszonom soraid na igen novunk novunk!!!!Vedonorol anyit meg hogy meg a korzeti felnot doki se erti hogy miert nem volt tej a szamunkra.Na de nem panaszkodom.Parodnak BOLDOG SZULINAPOT!!!!!Tizenharmadik? :wink: Nagyon jo hogy megajandekoztal minket ilyen szep kepekel!!!Ugyis egy kicsit tulfutott hazafias erzesu vagyok.De a tobbi kep is csodalatos!Varjuk a kicsirol is!Na igen idom az most nincs pedig megfogatam hogy teszek fel kepeket de......na majd neki ulok es megtanulom 2x probaltam nem voltam valami sikeres es elment a kedvem.De majd holnap ujra.Jarda na amikor apuka ithon volt eset az a franya eso vagy vendegek jottek es nem olyanok akiket belehet fogni ezert a munka halasztodik de egyszer csak valamikor .....Csabika balagasara es nem az ovis na ez csak vicc vagy nem?Van olyan varos meg MAGYARORSZAGON ahol gyermek ugyelet vasarnap csak de. van es a felnot ugyeleten baba tapszert nem irhatnak fel?????????Na es a helyi ugyeletes patikaban vasarnap nincs XXX tapszer??????Na nalunk igen van ilyen, baleset tortent a tapszerunkel es nem igazan segitettek!!!!!!Na hiv a fiam meg jovok.
móncsi+3

Kicsi Lili!

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked!
Remélem, képet is láthatunk arról, hogyan tortázol. :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Rkata!
Hát, ismét anyuci lettél! :)
Gratulálok a gyermekáldáshoz és mérhetetlen türelmet, erőt a mindennapokhoz. Legyetek nagyon boldogok! :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Szia Mindenkinek!

Végre van egy kis időm. :)

A képek gyönyörűek, tényleg igaz, hogy az örökbebabákat extra szépséggel áldották meg. Anyukám szerint a szeretet szépít. :)

Réce: Több helyen olvastam már arról, hogyha a gyermekek nem a megfelelő időben élik meg mozgás és értelmi fejlődésük jelentős állomásait, akkor a személyiségükkel lehetnek problémák. A túl gyors tempóban fejlődő gyermekekkel nagyobb a gond, mint a késeiekkel. Nyilván ennek sok összetevője van. A félő az, hogy az extrém gyorsasággal fejlődő gyermekek kis magányos okostojások leszek, akiket nem fogad be külöcségük miatt a közösség. És ez csak egy probléma. Ám ez sem törvényszerű.

Légzésfigyelő: Nekünk kezdetben nem volt, aztán egy beszélgetés után kölcsönöztünk egy Angelcare 300-at. Tény, hogy biztonságot nyújtott, nyugodtabban aludtunk, a kis villogó fény segített ebben. Egyszer fordult elő, hogy napközben beriasztottt az elem merülése miatt. Nem is tdom, hogy jutottam el a konyhából a szobába.

Amneris: Olyan fájó tud lenni, a valaki olyat mond a gyermekünkre, ami nem pozitívum. Nekem nemrég azt mondta valaki, hogy olyan kancsal a gyermekem.... Ezt a mai napig nem hevertem ki. Voltunk már több orvosnál, Gergő túl kerek szemzuga miatt tűnik időnként kancsalnak. Tudom, hogy nem az, mégis olyan rosszul esett.
Tehát, ne törődj senkivel, ki mit mond: Gyönyörű kislányod van. :)

Alvás: Gergő pár hete ( némi kivétellel) alváskor akkora hisztit csap, hogy hallgatni is rossz. Könny egy szál sem, sikít, ahogy a torkán kifér, dobálja magát az ágyban. Szimpla hisztinek hívom és bevallom a türelmem olykor nincs a csúcson.
Sosem kellett altatni, most viszont csak ölben hajlandó elaludni vagy mellettem. Igaz, utána beteszem az ágyába, de engem totálisan lefáraszt a helyzet, ami minimum napi 3-szor fordul elő.
Nem beszélve arról, hogy éjszaka 5-6 alkalommal felébred, másodpercek alatt óriási hangerővel jelez.

Most taktikát változtattam, már túl vagyunk a simogatásos taktikán az ágy mellett álláson, meg egy csomó mindenen. Az új taktikám az, hogy hagyom hisztizni, nem rohanok azonnal a szobájába. Mostmár egyre kevesebbet ordít, bízom benne, hogy szép lassan normalizálódni fog a dolog.

Na, már jóóóó hosszú lettem. :oops:

Nyaralás: Olyan jól éreztük magunkat a panel után egy kertes házban. A barátaink, akikkel voltunk, írtó vígkedélyűek, annyit nevettünk, hogy mármár kórosnak tűnt.
Az idő elviselhető volt, nem nagyon befolyásolt minket, hogy süt e a nap, csak ne essen. Ugyanis a medencékben 38 fokos volt a víz.
Gergő nagyon élvezte a pancsit.

Bocsánat, ha valakit nem említettem név szerint, de gondolok mindenkire nagy szeretettel. :) és azért is, hogy legalább 8 métert írtam. :oops:

KépKép
KépKép
kelimoni

Madri, Móncsi: Képet szeretnék. :) Lécci.......:)

KépKép
KépKép
kelimoni

Moncsi, Tirza, jó kalandos nyaralásunk volt, Horvátországban voltunk egyébként, majdnem 20 órán keresztül utaztunk, mert közben leszakadt a kipufogó, stb, aztán kint is voltak kalandjaink. De minden jó, ha a vége jó! És úgy szép az élet, ha zajlik. :lol:

Süni, örülök, hogy Miklóska ilyen könnyedén viselte ezt az egészet, és ilyen hamar meggyógyult! Tényleg annyira hasonlít rád!

Gilice, Amneris, a csajok zabálnivalóak!

Matiba, a fiaid is nagyon szép legények! És magadat se szégyelld a képeken! :wink:

Kelimoni, Gergő nagyon édes! Milyen volt a nyaralás?

Minden baba-gyerkőc gyönyörű, olyan jó látni a képeket!

Ildikó, de jó, hogy írtál megint! És a sok kép! Olyan jó látni a boldog gyönyörű gyerkőcöket, Veronikáról is várjuk a képeket. Lehet, hogy Bálintot mindig a motorjával kellene altatni??? :lol: Boldog szülinapot a párodnak!

Kizsó, gyere és mesélj, ha van kedved, azért vagyunk egymásnak, hogy bajban is vigaszt nyújtsunk. Tudunk valamiben segíteni? :roll:

Rkata, remélem hamarosan múlóban lesznek ezek a rossz alvások! Vincus hogy van?

Ggabszi, persze, hogy várjuk Balázs meglátását!!! Nagyon is!

Véda d. gyere és mesélj magadról!

Szuperboszi, az a bilis történet nagyon jó, jót nevettem. Zóra babával, mit érzel, meddig bírjátok még együtt? Bár még van pár hetetek.

Idusamoja, Lilikének boldog születésnapot kívánunk!

Puszi mindenkinek!
réce

Kelimoni, együtt írtunk! :lol:
Ezek szerint jól sikerült a nyaralásotok! :lol:
réce

Draga GGabszi leirod majd mitt is mondot?kivancsi fancsi vagyok es tanulni akarok majd belole!Zsofi nagylany hogy van?
Kata teged is kerlek majd ird le mi volt a dokinal.Pici tunder lanyka neki se lehet ez jo ,es utana megviselt vagy faradt?
Véda d?????Várunk sok sok szeretettel4
Szuperboszi na ez a bilis dolog nem meselem majd el a fiamnak nehogy o urasaga .....Amiket irsz a gyerkocokrol igazi jo testverek lehetnek ez a mai vilagban nagy dolog.
Ildiko Marci anyut puszilom!
Ancsur hogy vagy ?Na igen olyan leheteetlen pozban tudnak aludni .
LILIKE BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!!
KIZSO ITT VAGYUNK NEKED!!!!!!SZERETUNK ES FELTUNK!!!!!!!!!
PUSZI MINDENKINEK!!!Meg annyi mindent akartam irni de mire ide kerulok addig mindig elfelejtem es mikor este kikapcsolom a gepet es a kismanot nezem alvaskozben juttnak eszembe ja meg ezt es meg ezt is leakartam irni.Na mindegy oregszem.
móncsi+3

Szép jó estét lányok!

Lilike!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!

Ildikó férjecskéjének is hasonlókat!
A gyerkek csodaszépek, remélem Veronikáról is látunk hamarosan.

A múlt héten beszéltem Hildussal, jól vannak, csak lassan készül a ház.

Steiff!
Sajnálom, hogy nem tudtatok bejönni, remélem a hintaló elkerült már eddigi rendeltetési helyéről és jól funkcionál a tűzhelyvédő.

Kelimóni!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Gergő cuki a képeken.

Kizsó!
Mi baj van, szólj, ha segíthetünk. Tudod nincs olyan gond, amit ne lehetne megoldani.

Mi nemrég jöttünk haza Zalakarosról. Nagyon jól éreztük magunkat és a megerőltető napokat kicsit kipihentük. És a 18, házassági évfordulónkat is megünnepeltük.
simineni

Sziasztok :D

Végre sikerült regisztrálnom hetekig tartó küzdelem után.

Először is hadd köszöntsem a "régi" ismerőseimet: Renit, és Petyaanyát a Kaális fórumból, ahova 2004-ben irogattam sokat. Itteniek közül pedig külön közel áll a szívemhez Amneris, a fórumindító, Rayo, aki akkor vált anyává, amikor én épp olvasni kezdtelek Benneteket, így Csenge születése, számomra is mérföldkő volt ahhoz, hogy ezen az úton induljunk el. Aztán jött Norisz, és Gergő... Mindannyiótoknak köszönöm az életre szóló élményt!

Gabszi, látod, ide is befutottam :D
Ildikó, köszönöm az invitálást, és tudd: csodálom az energiát, ami árad belőled.

Hamarosan én is bemutatkozom, de most ki akartam ujjongani magam.
Vendég

Kelimoni orulok hogy jol sikerult a nyaralasotok!!Anyukadnak nagyon igaza van a szepsegel kapcsoltaban!!!!!!4Sajna manapsag az emberek nagyon keveset nevetnek en igen csak nevetos fajta vagyok es ezt fere is ertik gyakran.
Réce 20 orat??Turelmesek vagytok!!!!!Hangosak is voltatok a kipufogo miatt?
Matiba igen is gyonyoruek vagytok es hihetetlen milyen nagyok mar a fiuk!!!!!Mimar milyen regen is ismerjuk egymast!Tok jo!Megint szivesen megdogonyoznem oket!!!!!!
Suni MIKLOSKATOK igazi nagy hos!!!!!!Puszi neki!!!!!!
Na nehezen jovok de ilyenkor meg nem lehet leloni!(bocsi lanyok)
Na sziasztok mara ennyi.
móncsi+3

Sziasztok!

A változatosság kedvéért ismételten csak pár percem van írni. A párom a héten itthon volt szabadságon. Hétfőn már dolgozik és e miatt kicsit szomorú vagyok.

Kelimoni! Örülök,hogy jól sikerült a nyaralás. Gergőről kaphatunk ujabb képet?

Kizso! Sajnálom, hogy negatív a hangulatod. Tudunk segíteni?

Ildiko! Örülök,hogy jól vagytok. Csodaszépek a gyerkőcök.

Lilikének Boldog Születésnapot!

Látom az alvás a téma. Nálunk hál istennek nincs vele gond. Este fürdetés, be a kiságyba és már alszanak is. Nikike egész éjszaka végig , Ádika 1X ébred akkor eszik de van amikor már közben beájul.
Napközben Nikike 1x alszik, délelőtt olyan 10 körül olyan 2 óra hosszat. Ádika viszont napközben aludni nem nagyon akar. Ilyen idős korában Nikike 3 x annyit aludt. Ádi ha el is alszik akkor is csak max fél órát. Elringatni sem lehet.

Viszont ugy érzem Nikikével kezdünk belecsöppenni a dackorszakba. Jól kezeljük ugy érzem de kezdi próbálgatni a határait.

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!
Hazaértünk! Az idő ellenére nagyon jó kis hét volt!
Sok helyre sikerült eljutnunk és Regina sokkal barátkozóbb! Holnap jelentkezem képekkel és vissza is olvasok!
Jó éjt csajszik!

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Ggabszi létszi írd le a kisfiad gondolatait, izgatottan várom én is! Biztos nagyon megható lehet!

Szuperbosz a bili felmelegítésén én is jót nevettem, a gyerekek milyen rafináltak! :lol:

Idikó szépek a képek! A gólyát köszönjük és a férjednek boldog szülinapot kívánok!

Moncsi3 várjuk a képeket!

Siminéni sok boldogságot, és még sok-sok boldog közös évet kívánok nektek!

Kizsó írj!

Szia Véda d.! :D

Kelimoni, réce és minden hazaérezőnek örülünk!
Az összes kép szép, Matiba te is aranyos vagy a képen!

Ha valakit kihagytam, annak is sok puszi! :D
Nem leszek egy hétig, mert Pécsre megyek kórházba. Az immunrendszerem nem szeret engem és egy kicsit lázadozik. Pár vérvétel és pénteken jöhetek haza. Addig is jók legyetek, sziasztok! :D

Lilikének boldog szülinapot!
Kép

Kép
vivi1

Vivi!
Gyógyulj meg minnél előbb!
A gyógysugarak mennek+++++++++++++++++++++++++
simineni

Siminéni köszi! :wink:

Matiba!
Ha jól tudom ma van a szülinapod! Nagyon sok boldogságot kívánok!
Kép

Kép
vivi1

Matiba! Mi is boldog szülinapot kívánunk! :):):)
szuperboszi

Matiba!

Sok boldog szülinapot kívánok!
simineni

Matiba! Bolodg születésnapot kívánunk!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Gabszi: ha összeszedted magad lelkileg, azt hiszem sokan várjuk Balázs okos kis fejecskájének gondolatait. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Vivi!
Gyógyulj meg mihamarabb!!! Puszi!

Matiba!
Boldog születésnapot kívánok én is!

Puszi mindenkinek!
réce

Először is:

Boldog szülinapot Lilike!

Boldog szülinapot Matiba!

Kép

Moncsi! De jó, hogy írsz! Nagyon bírom a humorod!!! :lol:

Rayo, Keli nagyon jó, hogy megjöttetek!

Réce, de jó, hogy újra a régi vagy! A te hsz.-den is nagyokat szoktam mosolyogni. :wink: Írj, légyszí!!!!!!

Siminéni, már 18?? Nemsokára aranylakodalom....

Ildikó, köszönöm, hogy hívtál! Bár, Zsófi baba extra nyügi volt az oltás miatt, így alig tudtunk beszélni. Sajnálom!

Tölti, de jó neked, hogy ilyen alvósók a gyerkőcök! Irigykedek...bár nem panaszkodom, csak néha becsúszik egy nehezebb nap...

Véda, itt is mesélnél magadról?

Lányok, ígérem leírom az egész beszélgetést Balázzsal, nagyon tanulságos. Mindenestre arra döbbentett rá, egy nagyfiúval nehezebb a helyzet diszkrét kezelése...de menni fog!Annyira...most keresem a szót...igaz és tiszta érzelmekkel volt tele, ahogy csak a 7 évesek tudnak igazán romlatlan módon érezni.... még a férjem is meghatódott, pedig Ő sem az a "érzelmes fajta"!
Na, nem szép dolog : írok is róla, meg nem is. Este leírom, ígérem!!!

Kép
Kép
ggabszi

Matiba: Boldog születésnapot kívánok én is!!! :)

Szuperboszi: Mikor kezditek Bobit kiszoktatni a kiságyból? Hogy érzed, könnyen fog menni? Látta már az új ágyát, tetszik neki? Nekünk Bálintot volt nehezebb átszoktatni, bár kiságyban alszik most is, de Veronika érkezése előtt átrendeztük a szobánkat, másik helyre került és másik kiságyba. Igazából ekkor kezdődtek a nehezebb altatások, de az az érdekes, hogy sosem kéredzkedett vissza a régi kiságyába, teljesen felfogta, hogy az most már Veronikáé - persze megviselte. Vivien sokkal jobban fogadta a költözést Bálint érkezésekor, mondjuk ő "nagylányos" ágyat kapott, igazi heverőt, de ő megbízhatóbb is volt, nem szökött ki alvás helyett :)
A bilimelegítésen én is jót mulattam :)
ildi_ko

MATIBA! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Kép

Kép
töltike

folytatom:)

véda d. : Köszönöm :) Én is várom ám a bemutatkozásodat!

Töltike: Hát igen, lassan már ideje is Nikikénél a dackorszak :) Képzeld, Bálint, ha mérges rám, akkor kinyújtja rám a nyelvét :P Nem semmi, mi? :)

Móncsi+3: Hát, nem igazán 13. szülinap :) Bár Vivien is aranyos volt, mert újságolta a nagyinak, hogy "Képzeld nagyi, apa egy három éves lesz!" :) Most tanulgatja a kétjegyű számokat, de még nem megy tökéletesen :lol:
A képek felrakásában szívesen segítek! Ha elküldöd e-mailben a fotókat, én lekicsinyítem és felteszem ide őket. Címem: kildi1@enternet.hu
Elég bosszantó lehetett ez a vasárnapi ügyelet :( Szerintem ha már nincs gyermekorvosi ügyelet, akkor a felnőtt ügyeleten fel kell írni a tápszert... Vagy egy másik gyermekorvosi ügyeletre kellett átmennetek? Hogy oldódott meg a helyzet?

vivi1: Gyógyulj meg, szeretettel várunk vissza!

Kelimoni: Ne is mondd! Egyszer még Vivienre mondta a szomszédom, hogy "Hát nem látod???!!! MIlyen kancsal ez a gyerek..." És adott egy bp-i szipi-szupi szemészorvos elérhetőséget. Na persze nem kerestem fel, mert láttuk, hogy kutya baja a lányunk szemének. De nekem is olyan rosszul esett :(
Bírta Gergő a 38 fokos vizet? Az azért pancsizáshoz elég meleg, nem? Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, a nagy meló előtt kellett is ez a kikapcsolódás nektek :P
A hiszti kezelése tényleg nem semmi dolog. Viviennél az vált be, ha a hiszti kezdetekor gyorsan ölbe vettem és megszeretgettem, erre neki nagyon nagy szüksége volt és egyből elmúlt minden baja. Persze megkaptam, hogy ezzel hogy elkényeztetem, de én úgy éreztem, neki ez kell. Bálintnál pedig kisebb korában a zene volt a "nyugtató", most pedig már a figyelemelterelés működik. Vagy pedig semmi :lol: Veronikáról majd egy-másfél év múlva nyilatkozok :)

Réce: Jó hosszú volt akkor az utatok valóban... Szép helyen voltatok? Fényképek nem készültek? :)
Nem rossz az ötleted, lehet, hogy tényleg a motorral kéne altatnom a kisfiamat :)

Simineni: Üdv újra idehaza! :) Mesélj, milyen volt a nyaralás?! Milyen programok kellenek már a nagyoknak?
Sok boldogságot kívánok 18. házassági évfordulótok alkalmából! Akkor most már nagykorú lett a házasságotok :)

Rayo: Örülünk Neked is! :) És várom a képeket a csupamosoly nagylányodról!!!! :)

Képzeljétek, én ma négy-gyerekes anyuka leszek ám! (Illetve már vagyok) Itt van egy kedves család kisfia, pardon, nagyfia, mert ő már 5. osztályba megy ősszel. Olyan jól elvan a gyerekekkel :) Nagyon örülök neki, hogy jött.

Holnap pedig esküvőre megyünk! Férjem, Vivien és én. Egy nagyon kedves mozgássérült barátom esküvője lesz. Már várják a kisbabájukat, jövő hónapban fog megszületni és most még "sebtiben" összeházasodnak :)

Szerdán pedig megkapja Veronika a 2 hónapos oltását :( Vagy :), ha arra gondolok, hogy már ilyen "nagy" lány :)
ildi_ko

Drága Matiba és Lilike! Nagyon boldog szülinapot kívánok Nektek! :lol:

Pár napja nálunk is vannak alvás problémák. Este minden gond nélkül a szokott időben magától elalszik Máté, aztán meg 2x-3x is megébred úgy hogy ki sem nyitja a szemét, csak nyüszög és "vonaglik" szegénykém az ágyban. De ha beadom a szájába a cumit, akkor megnyugszik és vissza is alszik. Nem tudom, hogy fáj-e valamilye (pocak, fog?!) vagy csak rosszakat álmdik?! Reggel aztán mosolygósan ébred, de kaja után 1 órával megint visszaalszik 1,5-2órára és ebéd előtt megint, de ilyenkor teljesen rezzenéstelenül alszik... :shock: szóval teljesen tanácstalan vagyok...

Sok puszi mindenkinek!
di_ti
di_ti

Matiba! Lilike!
Boldog szülinapot!!!!
Kép

Teszek fel képeket:

Ha megkérdezem, hogy kell nevetni, ez a válasz:
Kép

Szarvason az Arborétumban:
Kép

Játék közben:
Kép

Kapott egy kendőt, de nem nagyon tűri a fején:
Kép

Kép
rayo

itt van néhány kép a hosszú hétvégéről Kép
Ebben az apartmanban voltunk Kép
A zalakarosi kilátóban
simineni

Sziasztok Lányok!

Rövid leszek, mert sajna totál lázas vagyok, nyomom az ágyat. Ma még szabi, holnap mentem volna vissza, ehelyett betegácsi. Ápoltam Matit, biztos tőle kaptam el, de fene bánja, mert a gyerek már jól van, gyorsan elvitettem őket anyuékhoz, nehogy visszaesés legyen.

LÁNYOK! ANNYIRA ARANYOSAK VAGYTOK, MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A KÖSZÖNTÉST!
Kicsit szégyellem is magam, mert TI mindig napra készek vagytok, én meg nem, most is utólag köszöntöttem az ünnepelteket. Megigérem igyekszem a hétköznapok malmában még jobban figyelni.

Idusáék Lilikéjének boldog születésnapot kivánok!

Boszi! 33. hét, mindjárt itt a kicsi lány! Sokat gondolok rátok!

Siminéni! Szép hely Zalakaros, örülök, hogy jól telt a hosszú hétvége.

Gergő, Regi és többi gyermek is csodás! :)

Ildikó! Gyulán voltunk, az Erkel Hotelben (mozgássérült szobában), nagyon szeretjük, tavaly is ott voltunk. Gyereknek 6 éves korig ingyenes, utána 50 % kezdvezmény. Imádjuk a várost, a fürdőt, a hotelt, a személyzetet, ha sikerül, jövőre is megyünk. Külön gyerekmedence (nagy) van a gyerekeknek.
Nem nem tévedsz, a fiúk vonalzója jó, 7 hónap van köztük.

Bocsi, hogy mégse lettem rövid, mendegélek vissza az ágyba, ünneplés majd később...

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Lilike, boldog szülinapot.
Kép

Matiba, neked is nagyon boldog szülinapot kívánok, és gyógyulj meg minél hamarabb.
Kép

Hétvégén már hazaköltözünk anyósoméktól, és otthonról már többet tudok írni, de azért mindig megpróbállak szorgalmasan olvasni titeket, már amennyire egy munkahelyen lehet. :lol:

Kép
Kép
atan

Ildikó! Bobinak Ikeás ágyat vettünk, olyat, ami kétoldalt fölhajtható, és később hosszabbítható. Így egy kicsit kuckósabb jellege van. Betettük a szobájába, és fetreng is benne, tudja, Bobi ágya, és a másik megy majd Zórának. De aludni még nem aludt benne, csak hülyéskedett.
Egész héten itt volt apósom, sógorom és egy kis unokatesó, akiknek az, hogy a gyerek alszik, nem jelentett semmi akadályt, így bele se kezdtem az átszoktatásba, mert úgyis állandóan felébresztették. Ma mentek haza, úgyhogy holnap kezdjük:)
Izgalmas lesz, mert igazi csibészke, és ugye ebből ki tud mászni, és nincs állandóan szem előtt, mert az emeleten alszik. Az ajtón van rács..., aztán majd hallgatózunk. Eddig egyedül aludt el, altatásra nem szeretném rászoktatni, mert utána nem bírok majd a kettővel.
Amint jutunk valamire, jelzem, de ha van jó tipp, azt is elfogadom:)
szuperboszi

Sziasztok!

Hát ez a mi rövid kis történetünk: úgy mentem férjhez az én páromhoz, hogy tudtam/tudtuk, spontán sosem lehet babánk. (Egy urológus szerint talán máshogy sem...) Ettől függetlenül boldogan összeházasodtunk, jelentkeztünk lombikbébiprogramra - mintha ez lenne a legtermészetesebb -, és elkezdtük nagy vidáman, mert nekünk elsőre úgyis összejön. Ezt suggalta minden, és mindenki, hiszen én rettentően fiatal, és makk egészséges voltam. Aztán nem sikerült, és másodikra sem, aztán harmadikra még annyira sem, mint az első kettő, negyedikre pedig még a legijesztőbb verzióba is belementünk: fele-fele arányban termékenyítették a petesejteket donoros spermiummal, és a férjemével.

Lábjegyzet: a petesejtjeim utálták a donoros spermiumokat, de a férjemét szívesen magukba fogadták :lol:

De így sem sikerült, és aztán jött az ötödik próbálkozás, amire már örökbebabás gondolatok felvetődése mellett készültünk. És a teszt ismét negatív lett. Aztán hajnalban a férjem még hunyorgott egy ideig felette, majd észrevett egy sejtenivalóan halvány vonalat, majd kétkedő telefon az orvosnak, vérvétel, ultrahang, hormon injekciók sokasága, két hét várakozás, és az eredmény: várandós vagyok...

Ma pedig már boldog édesanya, aki valahogy teljesnek érzi az életét a z öt éves gyönyörű, és imádnivaló, és szuper kislánya mellett, de... De valahogy azt is érzi, még valaki várakozik ide. Ide, hozzánk, hogy hazjöjjön.

Na, és ő miatta vagyok most itt. A többit később.

Jó veletek lenni.
Vendég

Matiba: Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok! :lol: :lol:

KépKép
ancsúr

Sziasztok!! :-)

Megpróbáltam gyorsan "végigfutni" az elmúlt hét eseményein, de (előre is elnézést) biztosan nem tudok mindenre reagálni. Később még igyexem.

Minden szülinaposnak NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT kívánok!

Üdv az újaknak! Gyertek bátran és sokszor! :-)

Kata!
Itt is gratula! Annyit gondoltam Rátok! :-)

Kelimoni!
Dumcsizunk holnap? :-)

Kizsó!
Gyere és mesélj! Hátha tudunk segíteni, néha az is sokat számít, ha az ember lánya csak úgy kiírja magából azt, ami fáj.

Gabszi!
Nagyon érdekel Balázs véleménye!!

Süni!
Olyan bátor a kisfiad, jobbulást kívánok neki!!

Leírok 2 Marcimondta-t a nyaralásról mielőtt kimegy a fejemből, aztán később folytatom:
1.) Az odaúton történt. Marci kivette a szerszámostáskájából (pelenkázótáskát hívjuk így) a kis lapos popsitörlőtartót és azt mondta: Számítózok egy kicsit, megnézek valamit az Interneten! :-)

2.) Olaszországban (is) mindenkinek köszönt az utcán. A sziára többen nem reagáltak, úgyhogy mondtuk neki, itt ciao-t kell köszönni. Meg is jegyezte, nagy ciao-zással vonultunk végig az utcán. A pizzásnénitől még egy sapit is kapott, annyira tetszett neki. :-) Haza Szlovénián keresztül jöttünk, hogy kikerüljük a dugót. Az autópályán mikor megvettük a jegyet Péter Hvala-val (remélem így írják a köszönömöt) köszönte meg és Marci rászólt: nem ciao??

Szép álmokat mindenkinek, remélem hamarosan utólérem magam és tudok jönni! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Előszöris köszi az aggódást!
Másodszor pedig azért ne ijedjetek meg annyira, mert vannak rosszabb napjaim is. Szerintem vagyunk még egy páran. Sajnos két hét leforgása alatt (kezdve a Zsófival eltöltött néhány nappal a kórházban) annyi rossz hírt kaptam, amit kicsit lassan tudok feldolgozni, és közben élni kell a mindennapokat is. Ebben van betegség, fájdalom, és még most a mosógépem is beadta a kulcsot, szóval...
De én ilyenkor nem szeretek jönni a gondjaimmal, mert olyan jó olvasni a boldog soraitokat, én minek rondítsak bele!!! :)
Szóval most sem teszem, de köszi az együttérző szavakat! És azt pedig nagyon jól tudom, hogy Rátok mindig számíthatok!!! :D

Képeket még mindig nem tudok felrakni, úgyhogy még egy kicsit várjatok!

Sok boldogságot kívánok én is a szülinaposoknak!!! :D

kizsó

Kép Nahát?! :-) Csak bekukkantok, és Kizsó máris mosolyog? Ezért érdemes volt enyit pózolni...:-)

KépKép
amneris

Mire is jó a kétórás etetés? :lol: Most születnek a nagy gondolatok....

Szóval , pár nappal ezelőtt kártyáztam Balázzsal és Zsófival ( Zsófi az ölemben nagy lesipuskás :wink: ) és egyszer csak Balázs megkérdezte, illetve kinyilatkoztatta: Zsófit ..........-nak is lehet szólítani. Meg is kérdeztem tőle, miért? Arra számítottam azt mondja majd, mert ez a második neve. ( Valóban megtartottuk második keresztnévnek az életetadó által adott nevet-egyrészt tiszteletből, másrészt ez az egyetlen dolog, amit kapott tőle-a világértsem vennénk el.)
De nem, Ő a durvább változatot mondta (eredeti keresztnév+vezetéknév) . Hoppá, gondoltam magamban-van hátránya is annak, ha az elsőbe most induló folyékonyan olvas. ( A kiskönyvön látta ezt a nevet, oltásra jött velünk)
Balázs folytatta, majd Ő megmondja Zsófinak, ha nagyobb lesz, mi is az igazi neve.
Szóval, ez volt az alaphelyzet, és a beszélgetés innen indult.

Megbeszéltük, hogy
:!: igen, Zsófinak ez az eredeti neve, de nem az igazi. Az igazi a miénk.
:!: igen, megmondjuk majd Zsófinak, de együtt: apa+anya+Balázs, majd ha eljön az ideje. Külön, egyedül senki nem beszélhet a családból erről Zsófival.
:!: az ideje akkor jön el, ha Zsófit ez komolyan érdekli, de a nevet 14 éves koráig nem tervezzük elmondani, és nem mondjuk el!!!!

Nagyon nehéz volt nekem, nem akartam Balázs azt higgye, itt valami titkos, misztikus dolog van, ami Zsófit körülveszi. Nem akartam, hogy azt higgye mi BÁRMIKOR is az életben becsapjuk majd az őszintétlenségünkkel Zsófit...hisz akkor Őt is becsaphatjuk bármikor.
Arról beszélgettünk, mennyire nagy ajándék mindhármunknak, hogy Zsófi velünk éli a mindennapjait...egy kicsit olyan, mint egy szép ajándék, amire vigyáznunk kell, és tudjuk eljön az a nap, amikor vissza kell adnunk, de addig tiszta szívből szeretjük, és nem fordul meg a fejünkben, hogy nem az én pocakomban lakott.
Beszélgettünk arról, milyen rossz lenne Zsófinak, ha játék közben -veszekedés közben-tudna meg olyan dolgokat, amiket máshogy kell elmondani. Mennyire fog fájni Zsófinak, hogy Őt nem tudta hazavinni a mami, és azért bízta ránk, hogy helyette is szeressük nagyon... ( Anya, ez olyan szomorú, én mindjárt sírok! -mondta Balázs...)

Még többször megrágtuk a témát, a végén Balázs megkérdezte:
És Zsófi elmegy majd, hogy megkeresse a nénit, akinek a pocakjában volt?
Hát, remélem Balázs, hogy egy szép nap felkerekedik!-mondtam én.
Anya, az nagyon rossz nap lesz Zsófinak, én nem bírom ki, vele megyek! Vele mehetek??
Én azt nagyon, nagyon megköszönöm Neked Balázs!-mondtam én
.
Mélységes tisztelettel és szeretettel néztem Balázsra, és arra gondoltam, mennyire szeretem a gyerekeimet. Ez a kismazsola három hónapja van nálunk és a testvére( mert ettől a naptól ez a szó teljesen jogos megnevezés) osztozni akar élete talán legnehezebb napján.

Tudjátok, azóta sok gondolat jár a fejemben. Mindig is úgy gondoltam Zsófira ( egyébként Balázsra is) nagy ajándék nekünk, ésd soha nem jutott eszembe, hogy birtokoljam a gyerekeimet. De Zsófi esetében azért eszembe jut: olyan tökéletes, olyan tökéletesen illik a családunkba...a fene egye meg... miért nem én szültem???????
Milyen fintora ( nem is fintora: óriás, szamárfüles grimasza) a sorsnak ez?

Aztán rájöttem, mindennap, a családom minden tagja több lesz azáltal, hogy Zsófi velünk van. Meg kell oldanunk olyan dolgokat, beszélnünk kell olyan dolgokról, amikről más családokban nem, össze kell tartanunk jobban, védenünk és segítenünk kell egy kis életet: ezt a drága ajándékot a sorstól, Zsófit. Mindannyiunknak: Balázsnak, apának és nekem! Ebből nem hagyhatom ki, és nem is akarom kihagyni Balázst, ez az Ő családja , az Ő élete.
És ez a beszélgetés megerősített abba, hogy a kisfiam tudja majd felelősséggel és odaadással kezelni ezt a helyzetet, hogy érett arra, hogy teljesjogú tagja legyen a családi tanácsnak! :)

A beszélgetés végén Balázs megkérdezte,hogy az Ő eredeti neve mi volt? ( Ez volt a 100 Ft-os kérdés, már rég vártam rá!)
Bíztosítottam róla, hogy az Ő eredeti neve az igazi,megmutattam az UH felvételeket, amikor a pocakomban volt, megmutattam a kórházi zárót, amivel hazahoztuk( ha hiszitek, ha nem -átböngészte!), sokat meséltem róla, milyen volt, amikor a pocakomban lakott. Remélem nem maradt benne kétely. Annyira hangsúlyoztam, hogy mindegy ki kinek a pocakjában lakott, hogy teljesen elbízonytalanítottam! Hát, azért tőle sem akarom elvenni a gyökereit.... :wink:

Az egyik legnehezebb nap lesz életemben az a bizonyos, amikor Zsófi felkerekedik ( Balázs óvó segítségével), hogy megkeresse a gyökereit. Amit NEM vehetünk el tőle, joga van hozzá, és bármilyen fájó, egy napon meg kell lennie!
Kirepül a fészekből, és csak az együtt töltött napok milyensége, a nevelésünk őszintesége dönti el, visszaszáll-e ....
Én reménykedem....

Ti mit gondoltok erről? Szerintetek is ennyire fontosak a "gyökerek"?
Én próbálom ezt a kutyanehéz érzelmi helyzetet jól kezelni, de olyan nehéz...a beszélgetés olyan volt Balázzsal, mintha sötétben bolyonganék, arra gondoltam: vajon ez jó válasz? Aztán mindig azt mondtam, amit a szívem diktált, akkor is, ha arra gondoltam? na, ezt húzós mondani egy hétévesnek...jól tettem szerintetek?
Szeretném jól csinálni, megtalálni a jó válaszokat, megnyugtató helyzetet teremteni....meg tudom tenni-e majd MINDIG?
Tudom, a kételyek és a könnyek szülik a jó válaszokat. :)
Hát, sajna én akkor a szuper választ találtam ki!

Megyek aludni, mert Zsófipocakot bizony nem érdelki, anya min töpreng itt éjszaka... :lol:

Szeretettel bízta rátok ezeket az "okos" gondolatokat Gabszi, aki közben meg is éhezett :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi, köszi a történetet, pityergés lett belőle. Nem is gondolná az ember, hogy egy "kis" 7 évesnek mekkora lelke és milyen gondolatai vannak.

Mikor Bobi ügyeit intéztük, az akkor 7,5 éves lányom és 11 éves fiam is komolyan megkérdezte, hogy őket is örökbefogadtuk-e.
Mi is beszélgettünk erről elég sokat, mire igazán "elhitték", hogy ők a pocakomban voltak.

A gyökerek kereséséről: Majd meglátjuk, mikor megnőnek, keresni kezdik-e a gyökereiket, de addig is minden adatot igyekszem összegyűjteni, raktározni, amiben segíthetek neki, amivel támogathatom. És hiszek abban, hogy x év velünk eltöltött idő, nevelés elegendő lesz ahhoz, hogy kíváncsiságát kielégítse és visszarepüljön a fészkünkbe.

Nálam fontos kérdés még a tesók kérdése, mert bár itt lesz 3 igazi tesója, azért nem szabad elfelejteni, hogy neki ezen kívül vannak még tesói, és úgy gondolom, a tesók nem tehetnek arról, hogy kiskorukban el kellett szakadniuk egymástól.

Hát majd meglátjuk...
szuperboszi

Gabszi!
Ez nagyon szép volt, én is pityeregtem. Szerintem Balázs olyan értelmes gyerek, hogy mindent megértett, de azért még lesznek beszélgetéseitek, mert tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek feldolgoznak egy témát, aztán a legváratlanabb pillanatban jönnek elő az újjabb kérdésekkel.
Néha nekem is nagyon össze kellett szednem a gondolataimat, hogy a korához megfelelő választ kapjon az adott szituációban.
De olyan édesek, mindíg biztosítanak róla, hogy te vagy a legjobb anyuka a világon és nagyon szeretünk!
Én igyekszem is ennek a címnek tökéletesen megfelelni.

Elmesélek én is egy történetet: Szandra, olyan 4 éves lehetett amikor a Pólusban sétáltunk. Abban az időben nagyon szeretett volna kislány tesót és én mindíg elmagyaráztam, hogy anyu pocijában nincs olyan burok amiben fejlődhetne egy baba és tudja, hogy ő sem az én pocakomban volt, hanem egy másik néniében. Erre odament egy kismamához és megkérdezte, hogy- Néni, odaadod nekünk a pocódból a babát, mert anyuéba nem lehet és nekem kell egy kistesó. Szerencsére a hölgy nagyon kedves volt és nem bántottuk meg, de elmondta a lánynak, hogy az ő kislánya is nagyon várja a kistestvért és sajnos nem tudja nekiadni.
Azután megbeszéltük, hogy így nem lehet kistesóhoz jutni és nyugodjon bele, hogy neki a közeljövőben nem lesz kistesója.

Gyökerek. Nem nagyon hiszem, hogy ezek az agyonszeretett, jó körülmények közt élő gyerekek bármelyike is ne repülne vissza a fészekbe. Én úgy érzem, hogy a mi gyerekeinkkel a kapcsolatunk olyan kötelék amit nagyon nehéz elszakítani. de azt hiszem én leszek az első aki tud majd erről nyilatkozni, lévén egy 14 éves fiúval is rendelkezem. De kétlem, hogy a közeljövőben ilyen tervei lennének, hogy megkeresse az életetadóját.
Lenne egy kérdésem, 14 éves korra terveztétek, hogy a kezébe adjátok a határozatot? Én korainak tartom, vagy csak akkor, ha nagyon érdeklődik a gyökereiről.
Egy kamasz gyereknek így is elég sok problémája van pl., hogy ő most felnőtt, vagy még kisgyerek, mert nagyon a kettő között váltakozik. Várom a véleményeteket.
simineni

Boszi!
Az ágy kérdés- Vettetek hozzá leesésgátlót is. Nekünk egy emeletes ágy lett fordítva osszeszerelve, hogy ne essenek le, és elmagyaráztam, hogy ő már nagy és a kiságy különben is kicsi már neki, mert midíg beveri valamijét benne. Próbálja ki milyen kényelmes is egy nagyobb ágyban aludni.

Marcianyu!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, most már teljesen kipihenten és feltöltődve várhatod Lilikét.

Amneris!
Ez is nagyon jó kép Zitusról, Kizsót is biztos felvidította.

Kizsó!
Mindenkinek vannak rossz napjai, hetei, de hidd el elmúlik. A rossz után meg jó szokott következni. Örülök, hogy jelentkeztél!

Rayo!
Reginek nagyon jól áll a kendő, állítsd a tükör elé és mutasd meg neki, hogy milyen szép is ő kendőben, hátha bejön és nem veszi le, hisz teljesen nőből van ez már most látszik rajta.
simineni

Siminéni, nem vettünk leesésgátlót (mert éppen nem volt), így most úgy helyeztük el, félig elétoltunk egy nagyobb ágyat, amin az esetleges "altató" tud majd aludni:)
Ma jön a harci kezdet, jól kifárasztjuk, ugyanis reggel négy után keltünk kollektivice, mert a nagyfiamékat az edző elvitte jutalomútra 5 napra Erdélybe.

A 14 éves kor jó kérdés. A majdnem 13 éves fiam még egészen gyerekecske, míg a 9 éves lányom sokban felnőtt. Szóval gyerekfüggő ez is, mint minden. Úgy tervezem, ha érdeklődik, akkor igen, részletesen megbeszéljük a dolgokat, ha nem, akkor megvárom, míg rákérdez.
szuperboszi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :)

Steiff! Édesek a mosolygós gyerekeitek! Minden képen mosolyognak!

Süni! Nagyon örülök, hogy Miklóska már jobban van, és túl vagytok rajta.

Rkata! Gratulálok még egyszer és sok boldogságot kívánok nektek!

Gilice! Ennivalóak a lányok hurkái, nagyon aranyosak!

Kelimoni! Gergő nagyon jól mutat a vizilovon, tetszik a kép, és örülök, hogy a hurkái még mindig megvannak!

Ildikó! Bálint igazi férfi, motorja nélkül nem alszik. :D Vivien nagyon bájos! A gólyát igazán felénk irányíthatnád! :wink:

Lilike, Matiba! Nagyon sok boldogságot kívánok szülinapotok alkalmából! Matiba gyógyulj meg!

Réce! nekünk is mindig kalandosra sikerül a nyaralásunk! Később jókat szoktunk nevetni rajta!

Vivi! Te is gyógyulj meg minél hamarabb, remélem nem komoly!

Regina ezzel a vigyorral! Zabálnivaló! :D

Gabszi! nagyon meghatott a beszélgetésetek :cry: , Balázs igazi nagyfiú, mély érzésekkel.

Siminéni!
Évfordulótokra sok boldogságot kívánok!

Remélem nem hagytam ki senkit! :)

Mindenkinek szép napot!
Tirza
tirza

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?