Új privát üzeneted érkezett!

Verus!
Igen, írjuk. Kb. 1,5 éves korukig minden nap leírtam pár szóban, mi történt aznap, azóta pedig csak az ilyen aranyosságokat, és a rendkívüli történéseket.
A nagylányom nemrég bukkant rá a saját naplócskájára, és fetrengett a nevetéstől.
Képzeljétek, ma életemben először zeneovit tartottam. Az egyik ismerősnek megemlítettem, hogy szívesen csinálnék ilyesmit, és Õ megszervezte, a saját lakásukba. Összegyült 5 anyuci, 6 gyerkőc+2 pocaklakó. Énekeltünk, hegedültem, furulyáztunk, a pici lányom is nagyon élvezte. Remélem, lesz folytatás!
Verus, az azért még egy "kicsit" odébb lesz, amikor mindenki kiröpül, bár amióta nálunk is három manócska van, úgy szalad az idő....
Pocid, növöget? Nekem a 20. hétig egyik gyereknél sem látszott semmi, utána meg hirtelen akkora lettem, mint egy hordó.
ÉvaKép
tuncimami

Sziasztok! Én is próbálom dookumentálni őket, de néha úgy érzem, folyamatosan filmre kéne venni, mert olyan sok minden van, és olyan gyorsan változnak.
Verus! Ne aggódj, akkor majd jönnek az unokák Kép.
Claire
claire

SZiasztok!

Mi is mindig azon nevettünk, hogy ilyenkor kellene a valóságshow-k állandóan felszerelt kamerája. Mire mi elővesszük a gépeket, tuti el is fogy a műsor, a lényeg pont lemarad. Pedig olyan édesek...

MI is gyűjtünk, amit csak tudunk, de hát annyi aranyos sztori van minden gyerkőcnél, hogy talán a fele sem marad meg bennünk.

Sőt! Én minden gyereknél újra rádöbbentem, hogy jééééé, tényleg így csinálta a többi is. Csak már elfeljtődött. És ez hétről hétre előjött, ahogy fejlődtek a csemeték. Pedig már van némi gyakorlatom (nekem a két öcsém is kicsit a gyerekem volt, mert én úgy éreztem, hogy a kisanyukájuk vagyok - 6 és 8 év volt közöttünk)!

És igen... A sok gyerek nagy előnye, hogy mire kirepül az utolsó is, addigra "berepül" az első unoka!!! KépKépKép
(Asszem Bujtorék mesélték, hogy náluk 3 évente született egy unokatesó. Az utolsó unokatesó után ismét 3 évvel megszületett a következő generáció első tagja és beállt szépen a sorba ő is!)

Gi
gi_anya

Sziasztok,

Éva, kívánom, hogy legyen folytatása a zeneovidnak! Szupi ötlet!! (le is csapok rád egy pill.-ra: van Pécsen játszóház? vagy ún. máltai játszótér? )
A pocakom már a 8.-10. héttől nődögél, eleinte furcsálltam, de ez sokadik terhességnél -állítólag- természetes.Kép Holnap töltöm a 20. hetetKépKép, el sem hiszem, hogy már így elszaladt az idő!!

Férjem is azt mondja, hogy akkor majd jönnek az unokákKép

Verus

Kép
verus

Verus!
Máltai játszótér nincs, ellenben egy kölyökpark nevű játszóház van, ami nekünk nagyon tetszik.
Most néztem a profilodban, hogy a legnagyobbjaink egyidősek. Engem egyfolytában nyúz a két nagy, hogy kell nekik még egy tesó. Hááát, a másfél szobás szolgálati lakásunkba nem biztos, hogy be merném vállalni.
Küldök a kölyökparkról egy képet. (telefonnal készült, ezért rossz a minősége )
ÉvaKép
tuncimami

Éva, nagyon köszi! Merrefelé van?

V.

Kép
verus

Verus!
A kölyökpark a belvárosban az Apolló mozi helyén van. A sétáló utcával párhuzamos kisutcában. Egyébként az egész egy többszintes beltéri játszótér, te csak ülsz a padon, és próbálod szemmel követni őket, uis, az "aréna" részbe nem mehetsz be. Akkor biztosan egy villanásra látod őket, amikor lecsúsznak az óriáscsúszdán. A legkisebbet sem kell félteni, mert minden nagyon biztonságos, legfeljebb a csúszda tetején leülni kell neki segíteni, de azt vagy megteszik a nagyok, vagy van egy segítő csaj, aki bent van velük, és vigyáz a legapróbbakra. Bevallom, én is szívesen kipróbálnám.
Éva
tuncimami

Éva, itt is kösziKép és ha megyünk, szólok.

Tettem fel ide:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6508&page=2&image=197373
képeket, a 20. heti pocakról, és a mai szülinapozásról..

Remélem, hogy mindenkinek jól telik a 7végeKépKép

Verus

Kép
verus

Verus!
Boldog szülinapot a legénykének!Kép

Nagyon jók a képek!
Mi még a farsang előtt vagyunk.

Jó lenne, ha sikerülne találkozni!
Éva
tuncimami

Köszi Éva, átadom Neki!Kép
És mik lesznek a gyerkőcök farsangon? Gi, Mimóza, Claire.. és nálatok??
Éva, egy ideig tuti nem jutunk el a játszóházba: Marcinak mandulagyulladása lett, Jancsinak meg középfül-gyulladása...Kép

V.

Kép
verus

Egy kis hirdetés:

Gyermekfotózás saját otthonában Budapest egész területén! Naptárak, képeslapok, slideshow-k készítése, papírképek rendelése kedvező áron!
Bővebb információ, árak, időpont egyeztetés: www.b-photo.uw.hu

Kép Kép
joophe

Sziasztok!

Köszi Verus, hogy hiányolsz! Nálunk már megvoltak a farsangok. Óvodásom nagy öntudatoan "semmi" volt. Másfél héttel a farsang előtt elkezdte mondani, hogy ő semmi lesz, és emellett kitartott. Nem is erőlködtem... Be sem állt a többiek közé, nem mondott verset, csak ült az asztalnál, kezében a fényképező, és bőszen kattintgatott ( ki is dobtunk vagy 70 képet!) A tombolát én sorsoltam, ott tolongott körülöttem. Attól boldog volt, hogy a kihúzott szelvényeket a kezébe adtam. Másnap azt mondja: "anya, elfelejtettünk nyerni"! Kép

A sulisaim: kommandós, varázsló és kígyó! Nálunk nincs jelmezverseny, minden fellépő kap egy csokit. A tombolán nyertünk is, úgyhogy teljes volt a siker!

Jól éreztük magunkat, a bevéetelek is elég jól alakultak, az ovi, suli is jól járt!

Ti mik lesztek, voltatok?

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Verus!
Gyógyuljatok gyorsan!
Csengének ma már csak hőemelkedése volt, én viszont lerobbantam.

A fiam keresztes lovag volt, a sógoroméktól kapta a cuccot, így ez az első farsang, hogy nem én gyártottam a jelmezt.
Éva
tuncimami

Jó reggelt,

farsang: mi csak az ovisig jutottunk el (Jancsi kisördög lett, Marci kiskutya), a sulis pedig olyankor volt, amikor családi program volt. Ott csak az alsósok öltöznek be külön, a felsősök csapatban (ofő is) egy konkrét témát "játszanak" el.
Az oviban is mindenki "nyer"Kép

Éva, neked/tek is jobbulást!!

Verus
20+5

Kép
verus

Sziasztok!
Nálunk az ovisok: kalóz és bohóc. A kicsik még nem farsangolnak. Vasárnap a templomban lesz farsang, még egyezkedünk, hogy uaz lesz-e a jelmez. A nagy hajlamos " elirigyelni" mindenféle kölcsönzői izét, amit az oviban látott (Zorro, pókember,stb).
Az oviban mindenki kap csokit, meg jött a Kolompos együttes, és buliztak a tornateremben. Claire
claire

Gi_anya!
Ha meg keresel Döbrentey Ildikóról, (bar nem olvastam vissza mit is keresel pontosan) tavaly karácsonykor volt a Kossuth radioban egy musor (dec 24. 16-17h)
Petine
petine

Kedves Petine!

Köszi az infót, utána nézek! Kép
Gi
gi_anya

SZiasztok!

Nagy a csend mostanában, mindenki gyereket nevel??? Hogy vagytok?

Verus? Hogy bírod?

Most már lassan én is megnyugszom: párom új munkahelyen, aztán a Duna. Hogy ne unatkozzunk!! Kép

Azért néha a jó időben is írjatok!

Gi
gi_anya

Szia Gi!Kép

Köszi, tök jól bírom a dolgokat. Kép A baba neve is meg van már: Benedek Ákos. Már 28. hetes, jól van, szépen fejlődik. Kép Nekem minden eredményem tök jó, igaz, már hamar elfáradok.
A nagyok már alig várják a tavaszi szünetet, (én is Kép), volt most nekik minden: matekversenyek, szavalóverseny, ki mit tud, hangverseny..szóval rá(nk) fér egy kis lazítás.

"Most már lassan én is megnyugszom: párom új munkahelyen, aztán a Duna. Hogy ne unatkozzunk!!"

Ezt nem értem.. A Dunával mi van?...

Többiek? Nálatok mizújs?

Verus

Kép
verus

SZia Verus!

Tát nevét hallottad a tv-ben??? Na, mi itt lakunk, egykor ártér volt a lakhelyünk! Szóval voltunk a gáton, raktuk a homokzsákokat, itthon kiürítettük az alsó szintet, kocsi csak a ház előtt állt, nem a garázsban, összecsomagoltam több napi ruhát, ha mennünk kell, 5 perc elég legyen! És keddre virradóra mindenkit hazazavartak a gátról, akkor még épp tetőzés körül járt a vízszint, és azt mondták, hogy innentől a természetre bízzuk. Vagy kibírja a gát, vagy nem... A helyi pletykák szerint a nagyvárosokért minket áldoztak volna fel! (Ami úgy elvileg érthető, hiszen itt csak pár ezer ember lakik, nem több 10 ezer, de amikor még van ember, van homok, van zsák, a gát elég magas, csak szivárog, akkor elég nyomasztó azt hallani, hogy nem hagynak minket még védekezni sem!)

A párom tavaly végig össze-vissza kapta a fizetést, ez nem igazán volt kellemes, nehéz így bármivel is számolni, már a mindennapok is gondot okoznak, és akkor hogy tanítsak a gyerekeknek bármit is a pénzről... Kép Így a jó munkát, jó munkaidőt, klassz melóhelyet kénytelen volt otthagyni (szóval csak a pénz volt az oka!!!!)

Örülök, hogy Te jól bírod, hát hiába, te már ezt is rutinosan csinálod! Kép De szeretném én is!!!
Benedek Ákos? Õ duplát kap (nevet)? Hogy fogjátok szólítani, van már előzetes terv?
Szeretnek versenyezni a gyerekeid? Nálunk is akadt egy-kettő mostanában, némi bábos fellépéssel tarkítva!
Vigyázz magadra, pihenj, amennyit tudsz!!! (Most hogy gondolod: lesz még babátok, vagy itt az utolsó??? - Csak azért kérdezem, mert van, aki már várandósan azt mondja, hogy soha többet nem, annyira nehezen viseli... És van, aki simán bevállalná, mert élvezi, szereti, bírja ezt az állapotot!)

Többiek? Most Ti vagytok a gáton???

Gi
gi_anya

Szia Gi!

Persze, hogy hallottam Tátról. És el is felejtettem, hogy Ti Esztergom mellett laktok. Bocsi..
Szörnyű ez az árvíz, Mohács közel van hozzánk, ott minap tetőzött a Duna. Borzasztó magas volt itt is, a szigeten lakóknak körbe kellett jönniük suliba/dolgozni, egy darabig, mert utána már arra sem tudtak járni.. (ez azt jelenti, hogy Mohács és a hozzátartozó szigetrész között csak komp van, híd Baja felé, a sziget északi részén van. És ha el is jutottak Bajára, onnan már nem tudtak volna semerre menni, mert a Gemenci erdő miatt meg az az út volt lezárva..)

Tomi jó matekos, szeret versenyre járni. A szavalóversenyt is szerették, a hangverseny meg persze koncert.Kép
Benedeket én most Beninek hívom, de Jancsi pl. Bencézi..meglátjuk.. Ja, és így neki is 2 neve lett.
Én nagyon élvezem a várandósságot, de Benedek lesz az uccsó babánk. Így beszéltük meg.

És Te? Neked hogy megy a weblapod?

V.

Kép
verus

Szia Verus!

Jó kis kétszemélyes topikunk lesz???

Nagy ez a Duna... Most jön a Tisza! Az egész ország kap az élményből, hiába (mondjuk addig oké, amíg nem okoz nálunk - bennünk, az értékeinkben - komoly gondot!!!).

Olyan jó lenne követni téged, csak valaki segítene abban a kislányban! Kép Annyira jó volt a terhesség is, a pici manók is... És hát a mai nehézségek mellett is mindig tudok gyönyörködni bennük. Szóval tényleg én is úgy gondolom, hogy "minden korban van valami, ami akkor és ott jó", és próbálom is kiélvezni, amíg lehet, minden kornak a csodáit. Én még nem tettem le arról, hogy leszek én is legalább ötgyerekes!

A weblapom megyeget, köszi, mostanában nem érek rá annyit, most kicsit jobban leköt a családinet, meg az itthoni tennivalók (ez jó időben mindig így van, most már kint is van mit tenni!). Azért nem bánom, amit győzök megcsinálom, nem jutok be a topba, de úgy érzem hasznos anyagok gyűlnek az oldalaimon, remélem, ezzel másoknak is segítek!

Múlt héten megint leültünk itthon kreatívkodni... Hát ilyenek adják a legtöbb élményt a gyerekekből. Ahogy koncentrálnak, közben jókat dumálunk, nagyon klassz! Most kicsit többet van távol a párom, így még többet kell nekem helytállnom, de így nagyon sima ügy. És mire apa hazajön, már mindenkinek van mit mutogatni, hogy ezt nézze meg apa, ezt csináltuk ma (Márványoztunk, meg "üvegfestettünk")

KépKépKépKép
Gi
gi_anya

Sziasztok!
ugye nem baj, ha én is hozzászólok? nekem négy gyermekem van.
Verus! minden elismerésem a nagy családért! :-)
nekünk már sajna nem valószínű, hogy lehet több.
írtatok az árvízről...itt nálunk -Csongrád megyében lakunk- most talajvíz van. ez minden évben magas, de idén különösen. már két hete edényben mosogatok, mosást pedig elég ritkán lehet beiktatni. még nincs csatornázva.... de persze ez kisebb baj ahhoz képest, hogy más helyeken házakat sodor el a víz..
Többgyermekes mamik! a nyári szünidőben milyen ötleteitek vannak kisbabákkal (5 hósak) +két nagyobbal közös programra? hétvége az rendben, ha apa itthon van, de nálunk 3 hónap a nyári szünet...

Üdv.:
Reni

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Szia Reni!
A párom is Csongrád megyei, így mi minden nyáron megfordulunk arrafelé. Ópusztaszerren egy napos kirándulást picikkel is el lehet tölteni, ha jó az idő. Ha pancsolós helyre gondolsz, akkor a kiskunmajsai fürdőt tudom nagyon ajánlani. Mostanában újították föl, és nagyon szuper gyerekbirodalmat kreáltak.

Verus!
Ha még a pocakod engedi, és van kedvetek, lesz egy jó kis program ápr. 21-én a Széchenyi téren du 4-kor és/vagy 22-én a Tettyén 12.30-kor. "Szennyes az Óperencia" című mesemusical előadás, a lánykám az egyik királylány. Most jut eszembe, hogy Mohácson is előadják május 20-án, a területi színjátszó találkozón. Jó lenne, ha valahol összefuthatnánk!

Gi
Remélem az áradás levonul, és megússzátok minden baj nélkül.
Anyósomék is küzdenek a belvízzel, tavaly is komoly károkat okozott a házukban.

Éva
tuncimami

Sziasztok!
Hát mégsem leszünk kétszemélyesek, hurrá! KépKépKép

Reni! Ilyen elmenős programokra gondoltál??? Mert én akkoriban, mikor 0, 2, 4, évesek voltak, még inkább itthon molyoltam velük. Nekem abban szerencsém volt, hogy az udvaron, utcán is jól el tudtuk tölteni az időt, mert jó volt a társaság, jól felszerelt az udvarunk... Rossz időre pedig nekünk a csúcs akkoriban a sógyurma volt. Sokat rajzoltak is (tényleg! nagyon szerették a varázsfilceket, ami vagy eltünteti a színt, vagy átszínez - ismered?), meg is látszik a mostani rajzaikon is! A konyhát is imádták (pedig fiúk!!!).
Hát, ötletet most kaptál, gondold át, mit tudsz megvalósítani, neked mi a szimpatikusabb!

Verus! Te valahogy ráéreztél! Most, hogy inkább családinetezek (azért ez a szívem csücske), maradék időket szánok az abbcenteres oldalaimra. megint sikerült bekerülnöm a legjobb 12-be!!! (Sok húsvéti ötletet raktam fel, szerintem ez hozott most ilyen sikert!!!)

Lehet, hogy én már csak húsvét után leszek újra (megyünk a mamához nyuszira!), addig mindenkinek jó pihenést a nyuszival!
Gi
gi_anya

Jaj, és Éva! Köszi! Levonult, végre kilátszik a szántóföld a víz alól! Nálunk még kár nem történt eddig szerencsére, de már többször ijesztgetett! Kép

Gi
gi_anya

Köszönöm az ötleteket! Kép
nálunk a nagylányom 7 éves lesz, a fiam most 3 és fél. ők olyan "menősek", tehát huzamosabb ideig a kertben nem bírnak megmaradni. tavaly még pocakkal mászkáltunk, voltunk vadasparkban, bábszínházban, moziban meg szegedi játszótéren, de most mivel a két kicsi még szopik, meg valahogy nyugisabb típusok (el ne kiabáljam!!) inkább rövidebb kiruccanást szeretnék... aztán ahogy Gi_anya Te is mondod, most ez is lenne a legjobb.
tényleg,...az udvar nálunk azért kicsit szegényes: hinta és homokozó van csak. majd ezen gondolkodok....mit lehetne még.

varázsfilc: a kislányom imádja!! most olyan királylányos korszakát éli, meg elég sok dolgot egyedül elkezd csinálni, pl. babaruha varrás stb... ő el is van így, akár egyedül is, csak a nyár elég hosszú (itt a gyes-en lévők gyerekeinek nyáron nincs ovi júniustól).

Tüncimama:
a majsai fürdő nagyon jó!! tavaly voltunk is elég sokszor, de azt inkább apával, egyedül nem vállalom be.
régen volt a szegedi termálfürdő udvarán babastrand, de az átlakítás után megszűnt Kép

a kisfiam az, aki most kis fejtörést okoz, mintha most tudatosulna benne, hogy kistestvérei születtek. egyik napról a másikra teljesen másként viselkedik. szeptemberben kezdte az ovit, én novemberben szültem, de csak 5 napot voltam távol... utána nem is erőltettük neki az ovit, volt olyan, hogy azt mondta, hogy "beteg" és akkor nem is kellett oviba mennie, két hétig. ez aztán máskor is volt így 1-1 hétre. játszottam vele, dínóztunk, meséltem stb. ott volt mindig a nyomomban.
aztán most 1-2 hete érzek rajta változást, mert nagyon sokszor nem fogad szót, meg sosem jó neki, ami van (étel stb..) és elég sokszor összekapnak a nővérével (ő cukkolja). meg mindenen megy a vita, ki mikor mit választ...
azt nem mondhatnám, hogy elhanyagolom őt, sőt... de biztosan valami oka van azért ennek.

víz: mi a talajvíz miatt már kénytelenek voltunk egy olyan WC-t beszerezni, amit a hajókon használnak....

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok,

Éva, de jóóó, köszi az infót. A mohácsi sanszosabb. Az áprilisi 7végén tartjuk Hannus 13. szülinapját, no ez nem tart egész hétvégén keresztül, csak pl. a sógoromék ilyen alkalmakkor 2-3 napra jönnek.
És bízom benne, hogy a pocakomtól meg még fogok tudni vezetni máj. 20.-án.Kép

Gi, kellemes Húsvétot nektek is!
A weboldal sikerességéhez nagy gratula!!

Reni, szia közöttünk. Kép Ezek szerint a kicsikék ikerbabák?
A fiadon nem lehet, hogy még a kora szerint esedékes dacolás jött ki?
Ja, nálunk mostanában ami nagyon bejött játék:
mi, amikor ideköltöztünk a házzal kaptunk ólakat, stb.., de csak kitakarítva van, mi tuti nem fogunk benne semmit tartani. ÉS tavaly a srácok "berendezték", szomszédosat játszanak. Ez a rosszabb időkben is jó játék, órákon keresztül eljátszanak. Kaptak tőlem kidobásra ítélt lábast, kisszéket, dobozokat, ebből TV-t csináltak, meg kanapétKép Szóval itt is lehet kreatívkodni. Ha van vmi használaton kívüli melléképületetek, akkor sztem próbáljátok ki.
A belvíz is egy sz*r dolog lehet, plusz a vele járó kellemetlenségek..háát, kitartást kívánok, remélhetőleg mielőbb megoldódik.

Tegnap voltam orvosnál: Beni baba megfordult: faros lett.. Tul.képpen ezen nem izgatom magamat, mert 1. volt már faros szülésem, 2. most -sajnos- tuti császárom lesz..Inkább a lefelé mocorgás kellemetlen.

Ha én sem jönnék (hozzánk + vendégek jönnek) mindannyiótoknak jó pihenést és kellemes húsvétolást kívánok. No, meg persze sok-sok locsolót Lányok!Kép

Verus

Kép
verus

Verus: hú ez jó ötlet..emléxem kisgyerekként én is imádtam az ilyet. még zöldségeket is vittem a "konyhába" és főztem... van egy hátsó "sufni", ott pont jó lenne. majd megdumálom a férjemet, mert ez az Õ felségterülete Kép) szerszámokat átrakni onnan.

a többi szülésed sima volt?
igen, a kicsik ikrek, kétpetéjű lányok. nem hasonlítanak egymásra Kép
nekem sajna mindegyik szülésem császár volt, azaz 3, így nem igen lehet több... pedig még beneveznék egy kisfiúra....

a kisfiamnál szerintem a két dolog vszínű összeadódik, dackorszak és a másik... ma egyébként megint a "régi" volt, frizurát csinált nekem a nővére csatjait rakta a hajamba, vagy 30 csatot. Kép meg mondta, hogy ne menjek le a pincébe, a víz miatt, mert veszélyes.

én is midnenkinek kellemes ünnepeket kívánok! jó sütés-főzést!
én most fejeztem a vaníliás-meggyes sütit, most a hűtőben pihen.

Reni

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok,

remélem, hogy mindenki kipihente a húsvétolást..
Hogy telt el?

Éva, naaaa? Mesélj, milyen volt az előadás?

Mi épp kidőlőfélben vagyunk, én tiszta dáthás vagyok, Jancsi vmitől kiütéses lett..

Verus
29+4

Kép
verus

Mi is kidőlőfélben, csak nem a náthától, hanem a fáradtságtól. Verseny és előadás hegyek a nagylánynak, és nekem is egy csomó hegedülés húsvétkor, no meg a zenebölcsi is beindult. Szerencsére minden területen jól mennek a dolgok, így ez erőt ad. A páromat megint kiküldték Németországba, és így egyedül elég nehezen bírom a három kölökkel a lótást-futást.
Verus!
Az előadás nagyon jól sikerült, most már én is kibírom bőgés nélkül a lányom éneklését,(6x láttam)annyira büszke vagyok rá.
Gyógyuljatok!
Éva
tuncimami

SZiasztok!

Mi is kidőlve, már épülő félben! Csak én kibírjam!!! (Egy anya nem lehet beteg ugyebár! Kép)
A legkisebb már húsvét előtt elkezdte, aztán apa jött, szóval már a 4 gyerek is megvolt (ill. kettő még most is "táppénzen"), nekem a torkom vacakol, de eszem a C vitamint, remélem én győzök. Közben holnap a nagyfiamat (aki szintén itthon van most) egy nyelvtan versenyre is el kellene vinni, mert az első kört ő nyerte, kérdés, hogy jól lesz-e már addigra! Most ezen szurkolunk éppen... Én is ki vagyok fáradva, és nekem nem lesz itthon segítség, hacsak nem hétvégén dőlök ki! Kép

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Alig vártam, hogy péntek este legyen! Remélem, aki beteg volt meggyógyult, aki nem, az pedig nem lett. A párom megérkezett csüt. éjjel, és a három gyerek reggel fél 6-kor szinte egyszerre megrohamozta az ágyunkat, és össze-vissza nyúzták az apjukat. Szegény iszonyú fáradt volt, de azt hiszem leírhatatlan mennyire örült ennek a "kis" földindulásnak. A nagylánynak mára is jutott két szereplés, így az egész családnak mozgalmas napja volt. Az nagyon meglepő számomra, hogy 31 gyerek szerepel a musicalben, és alig látok egy-két szülőt az előadásokon. Én el sem tudnám képzelni, hogy valamelyik gyerekem szerepel és nem hallgatom meg, pedig nekünk sem egyszerű megszervezni a dolgokat. Miért van ez így?
Más. Képzeljétek, a picit beirattam oviba, és akkora túljelentkezés volt, hogy napokig izgulnunk kellett, hogy sikerül-e bejutnia. Most tudtuk meg, hogy fölvették.
Gi
Sikerült elmennetek a nyelvtan versenyre?

Verus
Azt nem is kérdeztem, hogy az apuci bent lesz-e a nagy eseményen, és ha igen, akkor lesz aki vigyázzon a gyerekekre?

Éva
tuncimami

SZiasztok!
Éva! Köszi a kérdést! Igen, sikerült elmenni a versenyre. Az eredményt még nem tudjuk, szerintem csak a sulinapon fog kiderülni. De ott volt, ez a lényeg, ezen aggódott a tantónéni is!

Ovi: ez jó hír!

Verus! Tényleg, tök jókat kérdezett Éva! Engem is érdekel!

Kép Gi
gi_anya

Jó reggelt!

Éva, elhiszem, hogy nagy volt az örömKép
Én sem tudom elképzelni, h ne legyek ott, mikor vmelyik gyerkőcöm szerepel..
Az ovihoz gratulálok! Nálunk szó sincs túljelentkezésről;), amint 3 lett MArci beírattuk. (tudod, félnek a bezárástól..)Talán majd szeptembertől ő is ovis lesz.
Persze ott lesz a férjem, mindig együtt szültünkKép, és hát nagy a család, lesz, aki vigyázzon a gyerekekre. Eleve emiatt is terveztük nyárra a babát, hogy ne okozzon eltenni őket, ha úgy adódik, vagy idehívni vkit.

Reni?? Nálatok mi a helyzet? Csupa rosszakat hall az ember..Mennyire laktok a Tiszához/Kőröshöz közel?

Hozzánk meg bmelyik percben beeshetnek a vendégekKép..jó hétvégét mindannyiótoknak!!

Verus
30+2

Kép
verus

Sziasztok!

Részben a nagycsaládhoz kapcsolódik a kérdésem, ha van olyan topik ahol inkább feltehetném nyugodtan irányítsatok oda!Kép Én még csak kétgyerekes vagyok, de szeretnék még egy harmadik gyerkőcöt, ha esetleg az is fiú akkor lehet, hogy negyediket is, ám most hogy elérkeztünk a nagyobbik fiam dackorszakához elbizonytalodtam.

És így a dachoz kapcsolódó a kérdésem: párjaitok mennyire bírnak megértőek lenni a hisztirohamok alatt? Mert én tudok türelmes lenni, tudok egy csomó trükköt és előre látok potenciális veszélyeket ami hisztihez vezet, de nyilván a párom aki nincs otthon egész nap és a feje is tele van munkával este még, kevéssé képes mindig jól reagálni. Szóval én megértem, hogy a pasim egy idő után mikor már próbálkozott ezzel azzal, csak azt kérdezgeti a bömbölő gyerektől: Mi bajod van? Hagyd már abba! De mindenhol így van ez? Mert azt hiszem, hogy több gyerekhez méginkább kell, hogy az apa is megfelelően tudja kezelni a problémákat, hiszen az anyu (most 2 hónapos a kisebb babám..) már nem tud mindig mindenben megoldást találni. És nem jó se a gyereknek, se az apának, de a kicsinek se ha az üvöltést kell hallgatnia gyakrabban és tovább, csak mert apu nem elég türelmes, nem elég kreatív. Vagy túlélik a gyerkőcök ezt is és alkalmazkodnak? Persze nyilván... De lehet ezt másképp???

Van olyan módszer amivel az apu is könnyebben elfogadja (azon túl, hogy rendszeresen persze elmondom, menet közben besegítek, szakirodalmat nyomok a kezébe stb.) az üvöltést?

Van valami ötletetek??? Szeretnék még gyerkőcöket, de szeretném azt is, ha a párom lelki békéje is megmaradna meg a gyerkőcök is nyugalomban nevelkedhetnének a lehetőségekhez képest.

Ha megosztjátok velem tapasztalataitokat előre is köszönöm!
Lepke (gyerkőcök: 2,5 éves és 2 hónapos)
lepke2003

Sziasztok!

Húúú, Lepke! Már a gyereknevelés sem piskóta, de egy férjnevelés, elég nehéz kérdés. Gondolom alapvetően ő is tudna nyugis, meg türelmes lenni, ha nem a munka után kellene még mindezt bemutatnia???!!! Nekem szerencsém van, a párom nagyon ki tud kapcsolni munka után, de 4 fiú mellett így is muszáj néha elő venni a hangerőt is, nálunk már nem a hiszti miatt. Ha azt látják a gyerekek, hogy alapvetően nyugalom, megértés van bennetek, akkor szerintem nem az lesz a döntő élmény, hogy apu ordít. Azt meg én is így csinálnám, ahogy te: én is megbeszélném a párommal, könyveket, netet olvastatnék vele. A gyerekeitek kora pont az egyik leggyönyörűbb, de sokszor a legfárasztóbb korszak. Ha bízol magadban, magatokban, én csak a folytatásra tudlak biztatni!

Sok sikert!

Kinél milyen idő van??? Ki tudjátok használni a hosszú hétvégét, van programotok?

Gi
gi_anya

Sziasztok!

nálunk javul a helyzet, vízügyileg, hála a tűzoltók szivattyújának, két napig non-stop szivatták a vizet az utcánkban. ma már kádban fürödhetnek a gyerkőcök...
Lepke: nálunk az első gyereknél a hisztiket én fogadtam rosszabbul. nekem új volt a helyzet, a férjem (neki van két nagy fia egy előző házasságból) volt az, aki következetes volt a hisztiknél. aztán én is hozzászoktam ahhoz, hogy ez életkori sajátosság. volt, hogy háromszor is nekiindultam a lányommal a játszótérnek (a negyediken laktunk), mert mindig visszajöttem vele ha a földszinti ajtón kilépve ki akart rohanni az urcára és nem fogta meg a kezemet... érdekes, mert azóta vidékre költöztünk és épp tegnap mentem vissza a lányommal (7 éves) nosztalgiázni és megnézni a régi helyeket, ahova anno jártunk: játszótér, utcák, kis boltok...... majd négy év telt el, mióta elköltöztünk és már alig emlékszik valamire... visszagondolva ma már csak mosolygok azokon a dolgokon, mennyit paráztam, mennyit aggódtam...olyan értelmes és aranyos nagylány lett belőle!!!!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

hétvégi program: nálunk ma nagyszülök voltak és a tesóm a barátjával...holnap pedig beizzítjuk a kisbuszt és megnézzük kicsit a Majálist a Ligetben. eddig még csak egyszer mentünk el így 6-an.

Verus! már nincs is olyan sok hátra a babáig! Kép
jaj de szerettem kismama lenni! sok pocakos mamit látok az utcákon, bevásárlóközpontokban.... olyan más az aurájuk!!!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok,

hááát Lepke..! Így első olvasatra azt gondolom, hogy a férjednek is szoknia kell az új helyzetet. A nagyfiatok valszeg a testvérféltékenységet éli meg, daccal megspékelve. A férjnevelésben (á la Gi Kép)-ben nem vagyok jártas, nálunk ilyen probléma nem merült fel.
Ha van nyugodt -gyerekmentes- pillanatotok, beszéljétek át a dolgokat. Próbáld türelemre bírni. Tul.képpen Nektek, felnőtteknek kellene alkalmazkodni a dolgokhoz -sztem!!- a gyerkőc is fog persze, de közel nem annyira egyszerű neki. (sarkítva: próbáld megértetni az apukával, hogy a Ti döntésetek volt a kistesó. A 2 vagy 2 és fél éves gyereket nem lehet kellőképp felkészíteni erre a helyzetre. Õ csak sodródik az eseményekkel, nem tud ráhangolódni--> tehát hisztizik, dühöng, dacol.. Még jobban sarkítva: kész helyzet elé állították. Biztos a férjednek is volt ilyen szitu a (felnőtt)életében, kérdezd meg, hogy ő akkor hogyan reagált rá. És azt vetítse le egy 2 és fél éves gyerekre, aki esetleg beszélni sem tud, nemhogy problémákat megfogalmazni.)

Gi, nálunk péntek hajnalban esett utoljára, tegnap vendégeink voltak, 8 gyerkőc rohangált a kertben fel-aláKép, ma majálison voltunk..túléltükKép. Holnap pihi..-remélem.Kép
Ti?

Verus

Kép
verus

Reni, de jóKép Áztassátok ki jóóól magatokat!Kép Holnapra meg jó időt és jó szórakozást kívánok!
Innen:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6508&page=4&image=208228
vannak friss képeink, és itt:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060430/mal_jis_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060430/mal_jis_039_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060430/mal_jis_017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
vannak mai képek.

Mi nyolcanKépKép majd augusztus közepén megyünk nyaralni, izgi lesz. Mi nem mikrobuszozunk, 2 kocsival vágunk neki..Kép
Háát, tényleg közeledik a vége! Bár nem akarom siettetni a dolgokat, Beni az utolsó babánk, ki akarom élvezni minden pillanatát a babavárásnak.

Kép
verus

Lepke!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, és még annyit, hogy ha kettőtök összhangja megvan, akkor minden probléma átmeneti. Lehet, hogy kis idő múlva már csak mosolyogsz az egészen. Mindenesetre élvezd a babázás minden pillanatát, hiszen olyan gyorsan megnőnek!

Nálunk is szakad az eső, de szerencsére szombaton kihasználtuk a napos időt, és kipróbáltunk a Mecseken egy új játszóteret. Annyira belejöttek a játszásba, hogy apuci is teljesen beletemetkezett a játékba, és egy pörgős micsodán úgy bepörgették magukat a két naggyal, hogy majdnem hányás lett belőle. Olyan fehérek voltak, mint a fal, és még fél óra múlva is csak 20-30-al bírt vezetni lefelé a hegyről. Én meg dőltem a röhögéstől, és kaptam a szemrehányásokat, hogy ha már segíteni nem tudok, legalább maradjak csöndben.
Éva
tuncimami

ÉvaKép, játszótér elérhetőséget kérek szépen!!Kép

V.

Kép
verus

SZiasztok!
Verus! Továbbra is angyon szép család vagytok! A Libasorban c. kép gyönyörű! Azért a pocak is nagyon tetszik, és továbbra is irigylem. Ha nem lennék olyan jól nevelt, már rég beleugrottam volna én is, de nem kockáztatom a kapcsolatunkat! Pedig a baba is nagyon hiányzik! Épp a héten gondoltam rá, hogy én úgy el tudom képzelni, hogy szülöm sorban a gyerekeket, mikor én befejezem, már hozzák is a nagyok az unokákat. Szép lenne, nem?
Nálunk nem volt túl jó idő, elég felemás lett a hétvége. Szombaton, mikor még hétágra sütött a nap, gyorsan rendbe tettük a kertet, homokozót (teljes homokcsere volt, jókat talicskáztak a fiúk is), aztán futottunk úszni. Ez a tavasz elég zűrös volt, mindig szerdánként jött közbe valami, így egy rakás úszás elmaradt nekünk. Na, most turbóban be akarják pótolni az edzők, ezért most a szombat is be lett fogva. Nekünk ez nem igazán passzol a programunkba, de kihagyni sem akarjuk... Mire hazajöttünk esett az eső! Tegnap még sikerült kihasználni a napsütést, már égig érnek a várak! Ma kirándulni akartunk valahol a környéken, ma meg az időjárás szólt közbe! Annyi haszna van, hogy legalább a dolgaimmal utólértem magam, de ehhez nem ragaszkodtam volna! Kép

Szép májust mindenkinek!Kép
Gi
gi_anya

Gi anya: én is hasonlóan szeretném a gyerekeket! Kép) ha már megy oviba, akkor születne a következő... de sajna nekem eddig 3 császárom volt, több elvileg nem lehet. Kép

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok,

Gi, anyámból kiindulva, ill. az ő hozzáállását látva az unokákhoz, én inkább tartanék jóóó sok szünetet uccsó gyerek és első unoka között..Hogy kellőképpen vágyjak rá.
Azért nálatok sincs soha unalom..Kép Az uszi miatt irigy vagyok!!Kép

Reni, a barátosném most várja a 4. gyerkőcét, 3 császár után..A babaneten jó pár fórumban beszélgetnek erről, kukkants be oda, ha érdekel a téma. Asszem az itteni "doki"-nak volt olyan szülőnője, akinél az 5. császárt csinálta.
Szóval lehet ám, persze sok mindentől függ.
Na, kirándultatok tegnap?

Mimóza? Claire? Krimami?? Hiányolunk ám Titeket..

Verus

Kép
verus

sokadik császár: megírod a topic címét Verus?

az biztos, hogy szervezet-függő, mármint kinek hogy állt helyre a műtét után a dolog. nekem úgy tűnik jól. mégis elmondták, hogy ne legyen már több.
a másik része doki-függő, hogy nem akar-e hónapokra befektetni...ilyenkor uis a legtöbb orvos befekteti már hetekkkel előbb a kismamát. nekem az ikreknél nagy szerencsém volt, hogy nem kellett, és kaptam is ezért jó-pár megjegyzést CTG-én a szülésznőktől, + a többi orvostól...hogy ez nem szabályos így...
az orvosom viszont rövidesen nyugdíjba megy, a többi meg kevésbé rugalmas ebből a szmp-ból.

Verus, neked ugye csak akkor kell bemenned, ha érzed hogy szülsz? (biztos kinevetsz, mert hülye kérdés tudom). annyira csodálom azokat, akik természetes módon adnak életet a gyerekeiknek és ilyen soknak!

tegnap végül is esős kirándulás volt, de jó volt! később elállt. Kép

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Reni, a a társalgó/szülés rovatban sok-sok topik van a császárról. (van pl. egy olyan, hogy szülési esélyek császár után..)
Az a baj, hogy vidéken tényleg nagyon le tudják húzni az ember előtt a rolót. (nagyon nincs összhang a szülészetben sem, hiába a protokoll, ha egyszer a "kórház szabályai" felülbírálják..)
De ha nem kapsz választ a kérdéseidre (mmint a topikokban), van egy nőgyógyász, aki rendszeresen ír ide, kérdezz tőle.
Hmmm, szülés..Eddig azt beszéltük meg a dokival, hogy a 39. héten befektet. Igaz, sok minden történhet addig, de jelenleg nincs semmi, ami aggódásra adhatna okot.Kép Tul.képpen én most nagyon be vagyok rezelve (egyre jobban), hiszen sosem volt még császárom, ki tudja mi vár rám..Kép

Kép
verus

Verus
A játszótér az állatkert és a tüdőszanatórium között van a Mandulás campingnél.
A május 20-i előadást lemondták a szervezők, mert túl hosszú (40perc) a darab, és sok csoport szerepel, így csak a rövideket engedik előadni. Sajna, így a mohácsi találkozó ugrott.
Én is be lennék rezelve, de egyezzünk meg abban, hogy majd én izgulok helyetted, ti meg apucival ügyesen kicsalogatjátok a kuckóból a babócát a már jól bevált módon. Oké?
Éva
tuncimami

Sziasztok,
Éva, nagyon köszi a játszó infót! Kép
A Baba kicsalogatása -sajnos- eldöntött tény: császár lesz. :/ Épp ezért a félsz: nem ismert út.
A 20.-ai talit sajnálom, h..lyék ezek a mohácsiak;), de ha lesz majd vmikor, gondolom úgyis szólsz.

Verus

Kép
verus

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?