Új privát üzeneted érkezett!

vígasztaló = vigasztaló :oops:

KépKép
KépKép
marci_anyu

nem látom a hsz-eket! :oops: :cry:
ancsúr

Most végre visszanéztem, de így meg ott nem tudok írni, tegnap is kidobott az oldal.

Jiny:
mondta apa hogy beszélgettetek. Figyuka, a Faktum bolt van amit mondtál még Szegeden a Madách utcában? Szombaton a bátyámmal és anyuval bemegyünk szétnézni milyen cuccos van.

Marci-anyu: Nagyon helyesek ezek a szutykos talpacskák. :lol: :P

Nikinozso: Hűha! :P :lol: Nem is merem kérdezni, mi hogy állunk, egyfolytában ezzel kelek, pedig még milyen messze vagyunk a sorban! :roll:
ancsúr

Hogy bírjátok a meleget??

Ildikó, nagyon köszönöm a képeket. Vivien olyan nagylányosan tartja a picit. Lehet, hogy Bálint még nem fogja fel, hogy mi történik, de ha egyszer felnő....szerintem nagyon fogja értékelni. Veletek örülök, és tiszta szívből gratulálok az egész boldog családnak.

Jiny, gratula, nagyon gyarsan rendben lettek a papirok.

Vicki, már nagyon hiányoltalak.

Rövid vagyok, de sok a munka.

Tviky
tviky

Kedves Lányok!
Végre megint van gépem, remélhetőleg most már véglegesen!

Ildikó! Szívből gratulálok a kicsi lányhoz, nagyon aranyosak a tesós képek! :lol:

Velünk egyébként minden OK! Máté pénteken megkapta a 4hós oltását és le is mérték: 68cm és 7,9kg volt akkor! :shock: Nem is csoda, hogy már alig bírom cipelni a kengurúban őkelmét! :) Naponta már csak 4x eszik 200-240-eket, mikor éppen mennyihez van kedve, de sajnos a vizet még ebben a kutya melegben is csak alig tudom belediktálni. :evil:
Már nagyon ügyesen forog hasról oldalra és oldalról a hátára, de egyben még nem produkálta a hasról hátra, vagy hátról hasra fordulást. Szinte egész nap a járókában van, csak aludni teszem be az ágyikójába, ami tegnap óta már a saját szobájában áll!!!! És hál istennek az átköltöztetés teljesen simán ment, meg sem érezte, hogy már külön szbában alszik, szóval mázlink van ebben is! Ebben a nagy melegban sajna viszont szinte sehová nem tudunk kimozdulni, még a TV-ben is bemondták, hogy nem ajánlott, szóval itthon próbáljuk elütni az időt valahogy......

Kedves Nikinózso! A tali óta nem volt még alkalmam megköszönni a lehetőséget hogy veletek lehettünk, nagyon jól éreztük magunkat! A 250-ik babához pedig gratulálunk!
Babakötvény ügyben felhívtam az Államkincstárt és írnom kellett nekik egy kéremet, csatolva a hivatalos papírokat, hogy nekünk ide küldják ki a babakötvényes dolgokat, remélem hamarosan meg is kapjuk......
A Képes Újságot sajnos a környékbeli újságosoknál hiába kerestem, pedig szívesen elraktam volna emlékbe! Nem kerültek fel a képek véletlenül a Gólyahí honlapjára?!

Mindenkinek millió puszi!
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Először is küldtem képeket. Sajnos Steiff és Tviky postafiókja egyből visszadobta, Amneris és Hildus fiókja hosszú listát küldött, amelyből egy szót sem értek. Remélem a többiek megkapták!

Jiny gratula a "papírmunka" befejezéséhez. Most kezdtem vívni a csatát az OEP-pel, tehát tudom, hogy ez mit is jelent!

Marci_anyu ezek a szutykos lábak igazán zabálni valóak!

Di_ti olyan jó, hogy jelentkeztél, már azt hittük, hogy elvesztél!

Idi_kó gratulálok a kicsi lányodhoz, csodásak a gyerekeid a képeken. Milyen érzés háromgyermekes anyukának lenni?

Simineni jó utazást kívánok és érezzétek jól magatokat!

Szép estét mindenkinek!
madri

Sziasztok!

Még mindig olvaslak Benneteket és csodálom a szebbnél szebb gyerekeket és türelmes Édesanyjukat,a várakozókkal pedig együtt izgulok. :wink:

Ildi_kó!
Szeretettel gratulálok a kislányotokhoz! :D
Szoptatással kapcsolatban ajánlom a www.lll.hu oldalt,ahol szakértők telefonszámai is megtalálhatók,nagyon kedvesek és segítőkészek!

Üdvözlettel:

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Lányok!
Elöször is köszönöm a képeket a gyerkőcök még mindíg gyönyörűek, olyan jó nézegetni őket.

A gyerekek megkapták a bizit, az egyikében gyönyörködtem, a másikétól a hideg rázott.
Szandra kitünő lett, könyv, oklevél. Nagyon megdicsértem.
Erre nézem a fiamét, hiába kap négyeseket matekból, amióta ez a matek tanár van kettesnél jobb jegy még nem szerepelt a bizijébe.
Matek tanárhoz jár, igyekszik is, de nem szimpi a tanárnak és ha a feje tetejére áll akkor sem kap jó jegyet, mert mindíg keresi rajta azokat a pontokat ahol bizonytalan és rögtön benyom egy egyest ,ami már szépen lenyomja az átlagát. Bár szerintem az az ő szegénységi bizonyítványa, hogy a 26 fős osztályból 11 gyerek megbukott matekból. Talán meg kéne tanítani nekik.
De nem dühöngök itt korán reggel, csak hetedik évvége nagyon beleszámít a felvételibe és miért kell egy vén majomnak elrontani, jó néhány gyerek esélyét arra, hogy olyan helyre vegyék fel, ahova szeretne menni.
A lökött apja meg azt mondta neki, hogy a képzőművészet helyett, majd elmegy szobafestőnek, azzal még jobban is keres és lesz aki kifesti a lakást.
Szegény Pisti egész este sírt, hogy miért lett rossz a bizije. Erre tegnap megleptem egy új számítógépasztallal, meg könyvespolccal.
Nagyon le volt árazva és nem volt szivem otthagyni, meg úgy is kellett, majd csinálok képet a szobájáról.
Holnap este indulunk nyaralni. Jó lesz egy kis kikapcsolódás.
Jut eszembe, holnap éjfélig lesz nyitva az IKEA és nagyon sok minden egész mélyen le lesz árazva. Érdemes bekukkantani.
Jó babázást és babavárást mindenkinek, már nem biztos, hogy be tudok nézni holnap.
Simineni
simineni

Simineni!
Hihetetlen, de én nem ismerek egy jó matektanárt sem! Mondjuk én utáltam is elég rendesen, mert humán beállítottságú vagyok!

Sajnálom Pistit, de majdcsak megnyugszik és a férjed sem gondolhatta komolyan, amit mondott! Bár némi igazságalapja a keresetet illetően van...
Szandinak nagy gratula!
És jó nyaralást, szép időt nektek!!!

250baba! Milyen jó, hogy ennyi gyermek van biztonságban! Egy ebből itt szuszog a kiságyban, egy szál bodyban, combja kitakarva! Annyira zabálnivaló, most különösen nagyon szeretjük egymást, mindig bújik hozzám itthon is. Olvastam, hogy ebben a korban több szeretetre, odafigyelésre vágynak, mindig fel kell venni őket és összebújni, ha akarják!
Megnyírtuk megint, már alig van haja :D Nem hagyom szenvedni 30fokban. Anyu haragszik, mert a "göndöröket" is levágtam hátulról,mert mi van, ha nem lesz több és én is ilyen voltam kiskoromban! Na, bumm! Akkor egyenes haja lesz! De hát anyukám...Imádom!!! :D

Ildikó!
Szorítok, hogy sikerüljön a szopiztatás, nem tudok jót tanácsolni, mert sohasem próbáltam! Kitartás! Ahonnan mi a tejcsit hoztuk, az anyukának sem sikerült egyből, nehezen kapott rá a baba, talán hetekig is szenvedtek vele! Szóval, de add fel! :)

Napsugi!
Hol vagy? Mi újság, nem jár még az én kis kedvencem? Nyaralni mentek valahová?

Mi nem megyünk nyaralni, csak pár napra ide-oda. Hajdúszoboszlóra barátokhoz, Gyulára strandra, Szarvasra arborétumba, Szegedre vadasparkba, Debrecenbe állatkertbe...
Ilyesmi!
Apa jövő héten szabin lesz, már alig várom!!! :D Együtt mehetünk mindenhová és hát Regi nagyooooon odavan apáért!

Van Pamperses babafotópályázat és beneveztem Reginát:
Kép

Nem hiszem, hogy nyerni lehet ebben, de olyan jó érzés látni a boltba kirakva!
Puszi mindenkinek!

Kép
rayo

Ildikó, a babának nem csak a mellbimbót kell bekapnia, hanem az egész udvarral együtt kell ráharapnia, mert szopizásnál így préseli a mellbimbóba a tejet, ahonnan kiszívja. Így kétféle mozgást végez a szájszerkezetével :lol: , présel és szív is. Cumisüveges táplálásnál a préselés gyakran elmarad, illetve anyamellet formázó üvegeknél talán megvan, ám sokkal sokkal könnyebb.
A babáknak is meg kell tanulni, mit hogyan kell...bár az ösztönök dolgoznak, de össze kell szokni mindenképpen.
Így akkor lesz sikeres, ha betuszkolod az egészet a szájába alaposan...bár őszintén szólva szoptaníttal nem tudom, hogyan megy a dolog.
Balázs nagyon nehezen tanult meg "normálisan" szopizni, majdnem sebesre szívta a mellbimbót, persze mostmár tudom, rosszul kapta be és rosszul tartottam.
Arccal mell felé a legcélszerűbb.
Sok sikert és kitartást kívánok, ez még normál esetben sem egyszerű, rögös út vezet a boldog szopizáshoz.
Én nem gondolkodtam el azon, hogy így próbálom szoptatni Zsófit, mert számomra felér egy boldogsággal, ha látom, milyen elégedetten és örömmel eszik. Balázs sokszor elkeseredett és bosszankodott, és dühöngött...nem volt az elején sok öröme a szopizásban, és nekem sem. Igaz, utána belejöttünk és nagyon klassz volt, ez most hiányzik rendesen! A bőrkontaktus és az összebújás varázsát próbálom pótolni Zsófinál, de ez nem az igazi!
Az evés öröme viszont az-így valamit, valamiért! :roll:
Kitartás, kitartás, kitartás... és remélem Veronikának is lesz türelme hozzá :wink:

Madri, hívlak majd, ha nem baj! Ahogy írtam is Neked, már rég beszéltünk és az OEP-es harc engem is nagyon érdekelne, hátha adsz valami jó tanácsot!

Mindenkitől elnézést kérek, hogy így eltüntem, de a két gyerek teljesen kitölti a mindennapjaimat. Sok örömet, sok munkát hozva az életünbkbe!!! :lol: :lol:
Sokszor így is lelkiismeretfurdalásom van: Balázsra kevés időm jut, majd máskor Zsófira jut kevés. Nem is olyan könnyű megosztani magunkat két gyerek között.
Ezt is meg kell tanulni, kétgyerekes mamik? Mi a jó recept?

Olvasgatlak Titeket, annyi időm azért van...na jó, nem mindennap, de mondjuk kétnaponta! :lol:

Diti, de jó, hogy van géped, és tudsz(????) jönni, majd olvaslak! :lol:

Marcianyu, bocs, de a talit halasszuk, dögmelegedés miatt!O.K.? Nem baj? :lol:

Rólunk annyit, hogy tegnap voltunk a
Gyámhivatalba, ahol megerősítettük szándékunkat, így a végleges papír valószínűleg meglesz péntekre!!!
Így elkezdem intézni majd a mindenféle járulékokat...edddig az eredeti névvel nem akartam...
Zsófi nagyon kiegyensúlyozott és elégedett baba, az egész család oda van érte, de komolyan! Néha már úgy kell kiszednem a kezükből: az én gyerekem, naaa! :wink:
Képeket küldök a napokban!
ggabszi

Sziasztok!

Most végre kicsit utolértem magam a munkahelyen is a nyaralás után...

Rayo!
Én nem kaptam képeket Regiről, kérhetek?! vanoreni@gmail.com

Rkata!
Csenge tényleg egy igazi kis hölgy. Azt pedig nem csodálom, hogy az apukájára így néz, hiszen a talikon is olyan szeretettel beszél a férjed pici lányotokról, hogy öröm hallgatni :lol:

Kelimoni!
Nagyon édes Gergő, és én is megdögönyözném szívesen azokat a popsikat, combikat :wink:

Jiny!
Örülök, hogy "papírügyileg" is minden rendeződött nálatok :D , még mindig emlegetem mekkora élmény volt Dóri babát etetni :lol:

Simineni!
Jó nyaralást kívánok, pihenjetek sokat (ha tudtok a gyerekektől) 8)

Napsugaracska!
Merre vagy? Régen jelentkeztél, minden rendben?
rvan

Sziasztok!

Képzeljétek, Máté ma először a nagypapának megfordult a hátáról a hasára! :lol: Persze én éppen teregettem és lemaradtam a nagy eseményről :twisted: , de remélem majd nekem is bemutatja az új tudományát!

Siminemi! Nem lehet a gyerekenek úk matek tanárt kérni a következő idénytől?! szerintem az hogy a fél osztály ilyen gyengén teljesít nem lehet véletlen, egyszerűen nem jó módszerrel vagy hozzáállással tanít ez a tanár! Szerintem ha a szülők közösen megbeszélnék és kérnék a cserét, akkor a sulinak kötelesége volna ennek eleget tenni! Nálunk anno, igaz hogy gimiben, de ez így működött!

Puszi mindenkinek!
di_ti
di_ti

Marcimondta: :-)

Reggel bejött velem, amikor fürödtem.
Marci: Anya, neked nincs kukacod?
Anya: Nincs, Kisfiam.
Marci: Apának van kukaca?
Anya: Igen, hol van Apa kukaca? (Gondoltam, megmutatja magán.)
Marci: Megfogja a pelust, látszik, hogy nagyon gondolkozik, megrázza a fejét és azt mondja: A munkahelyén. :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Mindenkit örömmel olvastam :)De csak olvasni tudok, amíg nagycsaládos vagyok :) Meg képeket felrakni :)

Pótcsajaim :)
Kép
Gergő strand után hazafelé:)
Kép
Aztán kifáradva:)
Kép
És esti fürdi után :)
Kép

Puszi Mindenkinek!

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok! :lol: :P

Marci-anyu: Betegre nevettem magam! :lol: :P :lol: Most mért tetszik ezt tenni velem ebben a nagy hőségben? :P :lol:

Diti: Szuper hogy jelentkeztél! Na és ez a nagy atrakció! :P :lol:

Rayo: nagyon szép a képen Regi! De egyébként is mindig olyan gyönyörű azokkal a nagy mosolygós szemeivel! :lol: :P Ja, és gyereknek tejföl szőke voltam totál göndör fejjel, aztán szög egyenes volt a hajam, ovis koromtól egészen 2. osztályosig, akkor már hullámosodott, most totál göndör. :lol: Szóval a haj nem a vágástól símul és göndörödik. :lol: :P De hát a mamák már csak ilyenek, anyuci is nagyon várja már az unokát, és bizti tele lesz mindenféle jó tanáccsal. :P :lol: :P

Gabszi! Jaj de jó! :P :lol:

Siminemi: Fú nagyon sajnálom, hogy ilyen a tanár. És tényleg lehet tanárt váltani a szülőknek, mert az iskola értetek van, én mint tancsi néni tudom. :wink: Egyébként, az egyik tanítványom is így járt, hogy matekból és angolból egyszerűen nem kap 5-öst, pedig angolból már annyit tud, hogy fél évkor felkérték őket, hogy vizsgázzon le a jövő évi anyagból is és menjen németre mert látszik hogy unatkozik, ő ettől megijett, nem merte és képzeld most 4-est kapott. Kicsit ellentmondásos, ha nincs ott a szótárfüzete kap egy 1-est és hiába a sok 5-ös. :shock: Matekból őt vitték versenyekre, ugyanez a tanár, és ugyanígy áll. :shock: Az a baj, hogy sok helyen nem azok tanítanak akiknek kellene, és ez sok esetben rossz fényt vet az egész hivatásra, pedig sok jó tanár van, és én már találkoztam jó matektanárral is, pedig én se nagyon szerettem. :roll:

Tvicky: én nagyon nem birom már, naponta 5-ször tusolok, ebéd szünetben nem ebédelni megyek, hanem hazarohanok a melóból tusolni. :shock: Pedig nem vagyok izzadékony, de úgy érzem a bőröm leég rólam. :?

Lányok hol vagytok? Máskor annyit pörögtök itt!
ancsúr

Kelimoni: Gergőt egyszerűen meg kell zabálni! De tényleg! :lol: :P Megszakadt a társalgásunk, nem tudom szándékos volt-e de bocsi. :wink:
ancsúr

Simineni!
Jó nyaralást, pihenjétek ki magatokat!!!

Hoztam pár képet , csináltunk egy kis otthoni strandot a gyerekek nagy örömére.
Kép
Kép
Kép
Kép

+ A hétvégén voltunk egy játszóházban és Bia kisminkelte magát:

Kép
steiff

Sziasztok Lányok!

Szeretnék elnézést kérni, amiért szó nélkül tűntem el!! :oops:

Igazság szerint csak egyetlen napra utaztunk el, aztán addig marasztaltak, hogy egy hétre vandégségben felejtett minket Apucink...
Persze közben nagyon hiányoztunk neki - Ti meg nekem!! :)

Majd jövök és visszaolvasok, de most hatalmas csomagok várjnak a nappaliban...

Sok pusza Nektek! - Amneris -
amneris

Sziasztok!

Hurrrrá!!! :D Nálunk szakad az eső, nagyon élvezem!!!!!!!!

Steiff! A kislányod milyen komoly képpel festi magát, nagyon aranyos! :D
A strand jó ötlet. Látszik a gyerkőcökön, hogy élvezik a pancsolást.

Rayo! Ezzel a fotóval Regi biztos nyerni fog. Olyan szép a mosolya, na meg azok a szemek!

Kelimoni! Gergőbe szerelmes lettem! Az esti fürdi képével, a szívembe lopta magát! :lol:

Nekem még nincs kisbabám, ezért nincs jó babás történetem, de azért néha jelentkezem! :wink:
Sziasztok
vivi1

Sziasztok!

Képzeljétek, milyen kellemes meglepetés ért! Máté 3-4 hetes kora óta MAM cumisüveget használunk és sajnos mostanra elengedett a kupakja, nem zár rendesen és az összerázásnál orrán-száján folyik. Ezért felhívtam a forgalmazót, ahol nagyon kézségesen felajánlották, hogy küldenek egy újat és megkérdezték, hogy egyébként mi a véleményünk tapasztalatunk és hogy hívják a gyereket. Én elmondtam, hogy ettől a dolgotól eltekintve elégedettek vagyunk a termékkel és hogy több márkát kipróbálva maradt Máté ennél. Megkértek, hogy majd postafordultával küldjem nekik vissza a miénket, hogy be tudják vizsgáltatni. Ez volt kedd napközben és ma reggel megkaptuk az új cumisüveget és még ajándékba mellé 2 db szilikon névre szóló cumit is!!!!!! (Igaz, eddig csak a NUK-os latex cumi jött be neki, de azért hát ha ez is megfelel a nagyságos úrnak! ) Na ettől teljesen elájultam, hogy magyarországon ilyen cég is létezik?! Szóval ilyen pozitívat szerintem még nem csalódam a kereskedelemben!

Mindenkienk kellemes hétvégét kívánok!
Puszi,
di_ti
di_ti

sziasztok! :lol:

Diti: Ez tényleg kellemes meglepi. :lol:

steiff: jó kis mulatság lehetett! Látszik hogy nagyon élvezték a gyerekek! :P

Én meg szédelgek itt, festik az ajtót és azt kell egész nap szipóznom, fáj a fejem és hányingerem van. :? :?
ancsúr

Sziasztok :lol:

Nme tűntem el, csak nem volt időm... Zajlik az élet :P
Estére bővebben jövök...

Ezt nem tudom olvastátok-e....
http://index.hu/politika/bulvar/0622kem/
Nem találok szavakat......... :cry: :cry: :cry:
És itt hol van a védőnő? a gyermekjóléti szakszolgálat? a gyámhivatal???? és és és és és...????? Áááá.... :cry:

Puszilok mindenkit!
Uuuuuúúútálom a hőséget :lol: Telet akarok :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

És itt? Itt hol voltak az illetékesek?
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=123777

KépKép
KépKép
kelimoni

Ez iszonyat! :evil: :evil: :oops: :cry: És miért hagyják ezt, mért nem felügyelik, ilyenkor annyi, de annyi minden eszembe jut, arról amiben benne vagyunk, és arról, hogy hogyan működik a gyermekvédelem, ha ilyenek vannak. Hol vannak a törvények???? :evil:
ancsúr

Úristen, napsugi, ez a cikk borzasztó!!! De hogy kerülhettek vissza a nevelőszülőktől, ilyenkor nem vizsgálják a körülményeket? Nem értem, hogy nem derült ki még időben, hogyan bánnak a gyerekkel. Istenem, szegénykém, mit szenvedhetett. Milyen jó helye lett volna bármelyikünknél. :cry:
Ezek nem emberek, de még állatoknak nevezni őket is sértés - az állatvilágra nézve.
:cry: :cry: :cry:
rkata

Sziasztok!

Steiff!
Édesek a gyerekek, tök jó az a nagy medence! Bia sminkeléséről eszembe jut, hogy amikor kislány voltam, akkor a nyári szünetben majdnem minden nap, mire hazaért az anyukám a munkából, kisminkeltem az öcsémet, és a mai napig nem értem miért, de állandóan kikaptam miatta. :D Pedig ha sejtette volna, hogy mi lesz belőlem! Kozmetikus lettem, igaz azóta már szakmát váltottam, de a sminkelést (mármint másvalakit sminkelni) azóta is űzöm. Így látod, sohasem lehet tudni. :D Amúgy nagyon tehetséges leányzód van ! :D

Tirza
tirza

A cikk és a fórumos történet egyszerűen borzalmas! Mindkettő nagyon megdöbbentett, nem is tudok mit mondani az ilyen emberekre.
tirza

Sziasztok!
Gratulálok Ildikoéknak és Móncsiéknak a babához! Sok boldogságot és jó egészséget a babóknak és családjuknak!
Nagyon röviden, mert internet-kávézóban vagyok:
Köszönjük a szülinapi gratulációkat! Csodálatos hetek vannak mögöttünk. A szülinappal elkezdődött egy "visszaemlékezés-sorozat", ami majd 2 hétig tartott. Mindennap elmeséltem Pancsusnak, hogy mi történt vele, velünk aznap -1 évvel ezelőtt. Minden egyes napnak belémivódott a hangulata, az illata, a fényei. Részletesen elmeséltem neki és akkor, aznap hagytam abba a mesét, amikor hazaérkezett. Persze a legtöbbször bőgve. A férjem küldeni fog fotókat a szülinap(ok)ról, remélem a jövő héten nem felejti el.
A ház épül, egyelőre augusztus eleje a költözés ideje.
Levizsgáztam, brutálisan elfáradtam.
Mindenkit ölelek: Hildus
Vendég

Steiff, szupi a strandotok. Bia milyen ügyesen sminkel, már igazi nagylány. :lol:

Di_ti, de jó hogy újra itt vagy. Nagyon ügyes a kicsi fiad. :lol:

Marci_anyu, jót derültem a fiad válaszán. :lol: Peti is sokszor megkérdezi, hogy nekem miért nincs.

Kelimoni, szerintem Gergő ha megnő modell lesz. Minden adottsága megvan hozzá. :lol:

Hú lányok mind a két sztori rémisztő. Amikor valakit, visszaadnak családba, akkor nem kellene egy-két hetente látogatni, hogy tényleg rendeződtek-e dolgok és a gyerek biztonságban van-e?
Pont ma veszekedtem a Petivel, mert ha elmegyünk a boltba itt a lakótelepen, nem bírja kivárni amíg vásárolok, és kimegy a boltból.
Na ezek után nem engedem, hogy egy lépést is tegyen mellőlem.

Mostanában nagyon jó fiút játszik. Reggel mire megfürödtem, rendbe tette az ágyát, szépen összehajtotta a takaróját, és megigazította a párnáját.
Amikor megszidom, odajön és azt mondja: Anya szeretlek, majd rögtön utána: Anya mérges vagy? :lol:

Jó éjszakát

Kép

Kép
Kép
atan

Tirza!
Nekem is nagyon tetszett Bia műve, bár őszintén szólva elég horrorisztikus lett a végére. Persze megdícsértük és nagyon furán éreztem magam, mikor egy néne odajött hozzánk és közölte a lánnyal, hogy : Hát ez a sminkelés nagyon nem sikerült!!! Pedig látta, hogy ő csinálta magának, és hát szerintem az a fontos, hogy ő jól érezte magát közben.

A cikkekkel kapcsolatban szólni nem tudok döbbenetemben. Ez a tipikus példája, amikor a híres gyerekvédelem teljes csődje látszik. Verik a mellüket, hogy nekik a gyerek a legfontosabb, aztán ilyen esetekben derül ki, hogy ő az utolsó. Minket százszor átvizsgálnak, hogy kaphatunk-e babát, de az ilyen családokba visszakerült gyerek sorsát senki sem nézi. Végeredmény: szülőket lecsukják, a hat testvérből egy halott, a többi meg mehet az intézetbe. És mivel 5 gyereket senki sem fog örökbefogadni az a legjobb, ha nevelőszülőknél tudnak felnőni. Semmi más nem kellett volna, csak egy kis odafigyelés a hivatal részéről.
Az áruházban eltűnt kislánnyal kapcsolatban először nem értettem, hogy aki ezt tette annak ez miért volt buli. Én arra gondoltam, hogy valaki vicces kedvében volt. Aztán meséltem a férjemnek és ő rögtön azt mondta, hogy valaki el akarta vinni. Hát enyhén szólva ijesztő!! Ha belegondolok, hogy - bár egyáltalán nem kellemes emlék- de mi már sikeresen elvesztettük Biát az Auchanban..... Pontosabban ő hagyott ott minket. Roli még pici volt, babahordóban rajta a bevásárlókocsin, a kocsiban a táskám az összes papírommal, bankkártyával stb. Apával néztünk valamit és mire megfordultunk a kisasszony eltolta a bevásárlókocsit Rolistól , mindenestől együtt. Mi elindultunk keresni, de ő persze pont az ellenkező irányba ment. Szerencsére felfigyelt rá egy eladó és ő meg tudta mondani a nevét, így aztán a hangosbemondó segítségével megtaláltuk. Álmomban nem gondoltam volna, hogy netán a wc-ben lehet lenyírt hajjal , fiúruhában. Pedig ezek szerint lehetett volna.
Még rosszabb volt amikor Norbi tűnt el.( Most, hogy így belegondolok én már minden gyerekemet elhagytam .Jaj!) Akkor tényleg kétségbe estem. Egyrészt azért, mert egyedül voltam, másrész azért, mert az nálunk a főutcán történt, ahol azért könnyebb eltűnni. Talán egy hónapja lehetett Norbi nálunk, mikor bementünk a főtérre galambot etetni. Én leültem egy padra, ahonnan láttam mindkettőt ( Roli még babakocsis volt). Minden ok, Bia meg volt és Norbit is láttam befutni egy pár fős turistacsoport mögé. Eltelt két perc az emberek szétszéledtek és Norbi nem volt sehol!!Az volt a legszörnyűbb, hogy ez a tér teljesen átlátható, viszont rengeteg utcácska nyílik belőle + egy nagyobb sétálóutca, szintén kis utcácskákkal. Odarohantam Biához, hogy nem látta-e Norbit és elkezdtük együtt keresni. Gyors kör a téren, aztán egy trapp a sétálóutcán, semmi. Na akkor már komolyan pánikoltam. Az volt a szerencsém, hogy jött velünk szembe két rendőr és leállítottam őket, hogy ugyan segítsenek már, mert elveszett a gyerek. Visszamentünk a térre és mivel nem volt ott felvettek egy gyors jegyzőkönyvet és beszóltak a kapitányságra. Azt mondták- mindig tanul az ember-, hogy az első 5 perc után már komollyá válik az eltűnés, mert akkor már olyan távolságra lehet, hogy nem talál vissza. Ehhez hozzájárult, hogy még minden idegen volt neki, hiszen csak egy hónapja lakott a "külvilágban" és nem a zárt világú intézetben. Pár perc múlva szóltak nekik rádión, hogy a sétálóutca legvégén egy drogéria előtt találtak egy kisfiút. Odarohantunk és szerencsére őméltósága volt. Teljesen nyugodtan viselkedett, addigra már kapott egy kis rágcsát , meg üdítőt is. Bia persze teljesen odavolt, amíg kerestük egyfolytában kiabált : Norbi, hol vagy? Gyere ide! Olyan édes volt. Mikor megtaláltuk jól elszidta Norbit, hogy nem szabad ilyet csinálni. Valószínüleg, mikor a téren megindult a kirándulócsoport ő is elindult velük. Azóta szoktuk emlegetni, hogy emlékszel mikor rendőrautóval kerestünk?? ( Persze autó nem volt, de így jobban hangzik).
steiff

Jézusom!!!! :cry:
Férjemmel együtt olvastuk a kegyetlen házáspár brutális tetteit. Minden mondat után pihenőre volt szükségünk, hogy egyáltalán felfogjuk, emberek hogyan képesek ilyet tenni egy aprócska gyermekkel!!!!! :cry: :cry: :cry:
RKata igazad van, az állatok sem tesznek ilyen szörnyű dolgot! :cry:
Szegény kicsinek olyan sok családnál boldog élete lehetett volna! :cry: :cry: :cry:
vivi1

Sziasztok!
Iszonyúak ezek a cikkek!!! Én sem találok szavakat!
Ha belegondolok, hogy én szociális munkás szakra jelentkeztem először, de aztán arra gondoltam, hogynem azén idegrendszeremnek való! Túl hirtelen vagyok, én lehet, hogy megtéptem volna az a nőt/ nem nevezném anyának/!!!!
Hihetetlen, mik vannak! Nálunk miért nincs születésszabályzás??? Emberi jogok??? Értem én, de aki nem "ember"??? Azzal mi van??????????? HOl az IGAZSÁG??? Meghalt Mátyás királlyal...

Elveszés: én is sikeresen elvesztem 12évesen Pesten a metróban, aztán elindultam egyedül oda, ahová eredetileg is tartottunk, meg sem voltam ijedve! Na, anyukám halálra aggódta magát de aztán minden megoldódott!
Keresztlányom is eltűnt egyszer egy boltban, anyukája megnézett egy anyagot, ennyi idő elég volt neki, hogy elvesszen. Szerencsére megkerült!
Szóval szerintem is nagyon kell a gyerekekre vigyázni, de előfordul ilyesmi...

Puszi Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Uhh, én is elolvastam a cikket, meg a fórumost hozzászólást is. Iszonyú :( Ezt épp ésszel fel sem lehet fogni. Sajnálom a többi 5 gyereket is, biztosan látták, hogy mi történik a húgukkal, aztán meg csodálkozunk, hogy nem lesz belőlük normális ember?!.... A 21. században hogy történhet meg ilyesmi? Bár tudom, hogy ez nem évszámhoz kötődő valami, hanem az emberi primitívség, butaság, kegyetlenség netovábbja :( :( :(

Hogy egy kicsit vidámabb vizekre evezzünk: Mi jól vagyunk, a mai volt eddig a legzűrösebb éjszakánk, két etetéssel :lol: De tényleg! Eddig vagy végigaludta Veronika az egész éjszakát, vagy max. egyszer kelt fel, de azért ez a két etetés is elég jól tolerálható még :wink:

Tündéri baba egyébként! Már mosolyog, ha jó a közérzete (naná, hogy sokszor jó :P ), szépen eszik, úgy kb. 40-70 ml között van az adagja. Fürdeni is szeret, már megy a nagyokkal a nagykádba, amit mind a hárman rendkívül élveznek. Kép még nem készült fürdésnél, mert eddig mindig csak velük voltunk elfoglalva, de azért igyekszem :) Vivien nagyon szereti a húgát, azt kezdi játszani, hogy ő az anyukája a babának és "drága kislányom"-nak nevezi :) Anyu ma kijavította, hogy ő és Veronika anya és apa drága kislányai, őneki drága testvérkéje vagy drága hugicája, erre Vivien úúúúgy megsértődött :) Nagyon szereti ölbefogni, de ezt a képeken láthattátok is.

Bálint is szereti, eddig nem vettünk észre különösebb féltékenységet a részéről, csupán csak annyit, hogy egy icipicit többet akar ölben lenni, több babusgatásra vágyik. Magától meg szokta simogatni Veronikát, már adott puszit is neki, azt is magától. Ennek úgy örülök!

És tudjátok mi még ami érdekes? Hogy amióta öten vagyunk, Vivien és Bálint megtanultak egymással játszani. Most már huzamosabb ideig is eljátszanak szépen, eddig ez nem volt. Pedig nem hanyagoljuk el őket, szóval nem ezért :)

Majd jövök még! Puszi!!!
ildi_ko

Reggel próbáltam írni, de háromszor szállt el, úgyhogy dühömben összecsuktam a gépet és jól megsértődtem rá.. :-) Most Apa altatja Marcit - ahogy hallom kevés sikerrel - megpróbálok írni.

A cikkek engem is mélységesen felháborítottak! Elképzelhetetlen, hogy ilyen létezhet a 21. században és mégis.. :-( Csak remélni merem, hogy a Hatóságok is tanulnak ezekből a rémtörténetekből és változtatnak kicsit a rendszeren.

Marci is veszett el egyszer. :-( A Kenguru Gold megnyitóján voltunk hármasban, én jobbra el vásárolni, a fiúk a másik irányba nézelődni. Egyszercsak csörög a telefonom, Péter telefonált, hogy azonnal menjek a kijárathoz! Nem tudtam mi van, de rohantam persze. Akkor mondta, hogy Marci eltűnt, de nem mehetett ki, álljak az ajtóba, hogy ne is menjen. Pár másodperc múlva jött vissza a zuram, a drága gyermek a kisvonaton ült, ami körbe - körbe járt az áruházban. Marci nagyon boldog volt, hogy vonatozhat és észre sem vette, hogy Ő egyébként nincs meg... :-) Utólag mosolyogtunk rajta, de ezt a pár másodpercet senkinek sem kívánom.

Ildi!
Jó volt dumcsizni tegnap! Szuper lehet a közös fürdés, küldj róla képeket, ha lesz időtök arra is koncentrálni. :-)

Gabszi!
Elég meleget mondanak a jövő hétre is, a szabadtéri tali továbbra sem tűnik jó ötletnek. :-( Azért majd beszéljünk és kitalálunk vmit.

Ma délelőtt szuper programot találtunk ki, elmentünk Veresegyházra a Macifarmra. :-) Vonatoztunk, macikat és farkaskölyköket nézegettünk, szuper volt, megbeszéltük, hogy megyünk máskor is! :-)

Most megyek és "odahatok" hátha elalszik a Kisördög! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Elolvastam a cikkeket és a fórumos hozzászólást is. A cikken nagyon felháborodtam. A bevásárolóközpontos esetről hallottam, mert figyelmeztettek minket. Tájékoztattak bennünket, hogy "mennyit ér" a feketepiacon egy kisgyerek. Sajnos brutális dolgok ezek. Amikor először mondták, akkor el sem hittük, de a gyámügyes is megerősítette az információt.

Képzeljétek ma 1 hónapos Dávid és szerintem véletlenül átfordult hasról hátra. Hason nem szeret lenni és nagyon tud erőlködni, így sikerült a bravur.

Nagyon jó volt nézni a képeket, főleg a strandolós és pancsolós gyerekét! Jövőre már mi is mehetünk!

Pancsolós napot mindenkinek!
madri

Hát lányok, ez a szopi még mindig nem megy. Sajna anyu sem tudott segíteni (persze elfelejtettem, hogy végülis ő sem szoptatott, mert fejt és cumisüvegből ettem), így megint viszonylag meddő volt a próbálkozásom. Kb. kétszer elkapja jól a cicit egy-egy szopizásnál (nem próbálkozom minden alkalommal, mert eléggé felidegesíti magát, hogy nem tud normálisan enni), de elég hamar kiejti a szájából.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem Nektek a biztatást, a tanácsokat, mindet elolvastam és sok erőt (no meg elméleti tudást) merítettem belőlük!

Egyszer eltaláltunk egy nagyon jó pózt, azzal csak az volt a baj, hogy nagyon elfáradt a kezem, mert folyton tartottam a mellem, hogy helyes pózban maradjon és emellett levegőt is kapjon a kislányom. Többször gondot okoz a cső helyzete is, mert ha a bimbóudvartól viszonylag messze ragasztom, akkor a cső vége elmozdul folyton, ha meg lejjebb ragasztom le, akkor a ragasztót is bekapná a baba.

A védőnéni sajnos még szabin van, hétfőn tudom csak kihívni, a helyettesítő védőnőt pedig nem tudtam elérni. Szóval szakszerű segítségem még mindig nem volt, pedig én nagyon bizakodó vagyok, szerintem csak egyszerűen a megfelelő technikára nem jöttünk még rá, ami mindkettőnknek kényelmes és jó. Próbáltam már fekve, sőt, négykézláb is - de komolyan! :D

Marci_anyu: Vonattal mentetek Veresegyházára? Marci nem félt a vonaton, tetszett neki az utazás? Nem is tudtam, hogy van ott medvefarm! Fényképeket csináltatok? Kérhetünk? :)

Madri: Gratulálok Dávidnak, nagyon ügyes kisfiú!!! Veronikát ma tettem először hasra, eddig tiltakozott ellene, de most nyugodtan elaludt ebben a pózban. Bálinttal is így voltunk egyébként, hogy az első héten csak úgy szeretett aludni, ahogy a kórházban fektették (oldalt), aztán megunta és jöhetett a hasonalvás. Veronika is eddig oldalt szeretett feküdni, hanyatt és hason nem, viszont ma gyakran felébredt, nem tudott nyugodtan pihizni, ezért gondoltam, hogy kipróbálom a hasrafordítást, és bejött :) Már két órája békésen szuszog :)

Vivient és Bálintot ma elvitte az anyu biciklizni :) Vivi ügyesen hajtja már a kétkerekűjét (persze van rajta támasztókerék), Bálint meg a triciklin ült és az anyu tolta. Olyan édesek voltak! Kár, hogy nincs itthon a fényképezőgép és így nem tudtam megörökíteni :(

Mi még egyik gyerekünket sem veszítettük el, viszont most tavasszal egy nagyon durva dolog történt Viviennel, ha rágondolok, még most is görcsbe rándul a gyomrom.... Balatonfüreden voltunk tudjátok a végtaghiányos gyerekek családos táborában. Mentünk városnéző kisvonattal. Odafelé Vivien közöttünk ült, Bálinttal együtt, de hazafelé a szélén akart ülni és mi balgák, megengedtük neki :( Én nagyban beszélgettem a mögöttem ülő anyukával, mellettem a férjem a két gyerekkel és egyszer csak azt látom, hogy a férjem ugrik ki a vonatból (nem ment gyorsan, tudjátok, ez a városnéző) a többiek meg kiabálnak, aztán megáll a vonat. Hát Vivien kiesett! Ne tudjátok meg mit éltünk át a párommal :( Isteni szerencse, hogy nem lett a lányunknak semmi baja, hogy nem ment át rajta a kerék, még egy karcolás sem volt rajta! Oldalt csak egy lánc volt és ő a lánc alatt lecsúszott. Jajj, szörnyű volt, főleg utána, amikor belegondoltam, hogy mi lehetett volna :( De szerencsére semmi baj nem volt az ijedtségen kívül és persze tanultunk az esetből, hogy hiszti ide vagy oda, a gyereknek a szülők között kell lenniük és beszélgetni is úgy szabad, hogy fél szemmel a gyereket kell figyelni.
ildi_ko

Sziasztok Lányok!

Ma ismét 3 tagúra csökkent a család létszáma. :(
A lányok nagyon jól érezték magukat nálunk, jövőre is jönnek. :)
Holnaptól naaaagy takarításba kezdek, mert egy hétig nem volt időm rá, ami meg is látszik a lakáson. :oops:

A képeket néztem vissza, édesek a gyerekek. :)
Steiff: szerintem Bia sminkje tökéletes. :)
És a házi strandotok is. :)

Eltünés: Én nagyon féltem a fiamat, inkább kórosan ragaszkodjon hozzánk, mintsem elmenjen egy idegennel.

A bántalmazáshoz no comment. Sajnos van ilyen, durvább estek is.

Rayo: Én szocmunkás szakon végeztem, szocmunkásként is dolgoztam. Sosem éreznéd, hidd el, hogy vkit legszívesebben megtépnél. Ugyanis egy gyermek érdekében akkora toleranciát tudunk gyakorolni, hogy az hihetetlen.

Tünemény Regi a képen. :) Hogyan lehet rá szavazni?
Én szívesen szavaznék rá :)

Marci anyu: hát, jó nagyot nevettünk a kukacos sztorin. :D

Ildikó: Ne add fel!! Nagyon vizuális vagyok és elképzeltem a négykézlábas szopit. :) Reméljük, a védőnő segít. :)
A képeket köszönöm, csodálatos 3 gyermek anyucija vagy. :)

Ma meglátogattuk a dédit. :) Imádja Gergőt. :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Az eltűnős történethez:

http://www.urbanlegends.hu/2006/06/24/g ... -aruhazban

Úgy legyen, hogy tényleg csak kamu az egész - mondjuk engem akkor is rendesen kiborított, nem beszélve a másik esetről, ami sajna biztosan megtörtént. :cry:
rkata

Sziasztok! :lol: :P

Egy kis vidám sztori: Ma kinéztük anyuval bátyóval, sóginővel a kiságyat, bababoltokban voltunk egész nap. :lol: :P Tisztára lázba jött mindenki, és annyira boldog vagyok, mert végre bemehetek ilyen helyekre anélkül hogy sírógörcs jönne rám, vagy kellemetlen lenne és csak álom, sóvárgás maradna. :lol: :P Olyan jó érzés, szívet melengető, hogy végre nézhetem, a kis cuccokat, mégha néha el is sápadunk az áraktól, de már a mi gyermekünknek lesz. Tényleg a mi gyermekünknek! Elképesztő!!!!!Annyira jó, annyira hihetetlen. Egy éve még zokogtam volna, most tele vagyok izgalommal, és az anyukám! Na meg a bátyám, olyan lázasan válogatott, hogy mit vegyünk majd. :P Ma még nem vettünk semmit, felderítettük a terepet, de mire végeztünk, az az üzlet bezárt amire mindenki szavazott. :roll: De nem baj, most majd apának megmutatom a neten mit szól hozzá, és két hét múlva megrendeljük. :P :lol: :P Most már nincs megállás, jöhet a pöttöm, olyan jó hogy mindenki így várja! :P :lol: :P Istenem de jó érzés! :P :lol: :P
ancsúr

Bocsánat, hogy nem szólítok meg mindenkit mostanában, ettől függetlenül minden topiclakóra szeretettel gondolok!

A fényképeknek én is úgy örülök mindig! Steiff, nagyon szuperek a pancsizós képek és Bia sminkje szerintem is tuti! :) Hogy lehet ilyen egy néni, hogy le akarja törni a gyerek önbizalmát?! :(

Rayo: Én is szavaznék Regire! Írd meg légyszi, hol tehetjük meg!

Kelimoni: Édesek a strand-napos képek! Na meg a dédis is olyan kedves! Tündéri ez a gyerek!!!

Rossz hírem van :( Megnáthásodott mindhárom gyermekem, elég durván ráadásul :( Vivien és Bálint csúnyán köhögnek, folyik az orruk, Bálintnak hőemelkedése is van, Veronika "csak" szortyog és folyik az orra. Olyan rossz, hiszen még csak 1 hetes! Szegénykém most is hapcizik, már többször kiszívtam a nóziját, de egyre csak váladékozik. Nem tudom, hogy Sterimar-t lehet-e már adni neki, orvos megkérdezése nélkül semmit sem merek vele tenni, az orrszíváson kívül. Többen mondták, hogy különítsem el a nagyoktól, de ez számomra kivitelezhetetlen :( Hogy különítsem el? Nem egyszerű dolog... Ráadásul már egy barátom jól meg is rettentett. Mesélte, hogy a sógornője kislánya 2-3 hetesen kapott el valami nyavalyát és 6 hónapos koráig nyögte! Nem tudott belőle kimászni, folyton beteg volt, nem evett normálisan, nem fejlődött rendesen. Huhh, remélem, nálunk nem lesz ilyen nagy gáz! Szegény kis manóim, olyan rossz most nekik. Bálint ha meglátja a porszívót, már sír és rázza a fejét, hogy ne :( De muszáj, persze ezt még csak mi értjük meg.

Na, jól kipanaszkodtam magamat....

Jó éjszakát, szép álmokat!
ildi_ko

Ildiko!

Nyugodtan használhatod már Veronikának is a sterymart! Ez azért jó, mert ilyen kis piciknek is használható. Tengervíz van csak benne!
Jobbulást, és ne ijedj meg nagyon, hamar meg fognak gyógyulni!!! :D

kizsó

Ildi!
Kocsival mentünk, de a macifarmra jött egy motoros kisvonat, amivel lehetett várostnézni. Nagyon rendesek voltak a bácsik, mert azt mondták, hogy ha összejön a létszám akkor mennek, de végül mi lettünk a "létszám". :-) Sőt, a pályaudvaron (oda is kimentünk megnézni, hogy akar-e vki a nagyvonat után kisvonatozni) azt is megengedték, hogy beüljön a vezetőbácsi helyére! :-)
Remélem, összejön a szopi, magam miatt is egyébként, mert Ti lennétek majd a referencia! :-)
Jobbulást kívánunk a gyerekeknek! Remélem nem lesz Veronikával olyan nagy baj, Ők még annyira erősek, hogy nem is gondolnánk!!

Sajnos Marci is nagyon köhög és folyik az orra péntek óta. Fogalmam sincs, hogy mitől lett beteg, mi nem vagyunk azok, nem evett / ivott hideget. Ha nem javul, holnap viszem a doktornénihez.

Kép Marcim a vonaton :-)

Kép Imádom, ahogy rám néz! :-)

Kép Maci

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Szavazni majd csak holnaptól lehet, aranyosak vagytok, hogy akartok! :D :D Meg fogom írni, hogy miként lehet, kell hozzá a bolt száma, amit megkérdezek holnap! Köszi mégegyszer!

Marcianyu!
Reginek is folyt az orra és kicsit köhögött, azt hiszem elég annyi, hogy megizzadnak, aztán futnak vagy én bicivel vittem, fújja a szél...De pár nap alatt rendeződött, szedtünk rá homeos bogyókat és orrcseppet. Azt hiszem Nasivit, és nagyon jó volt!!!
A homeos:Oscillococcinum, ez is szuper, bárki bármikor szedheti, megelőzés gyanánt is. Babáknak vízben feloldod, te a nyelved alá teszed és Reginek használt! Pedig én nem nagyon hittem benne!!! :oops:

Férjem most vitte vissza a Tesco-ba a reggel vásárolt medencét, mert lyukas volt az alja! Úgy felpörgette magát, hogy remélem, kicserélik neki, mert amúgy... :D Azt mondogatta, hogy ha most valaki messzebbről jött volna be Csabára ezért, aztán meg vissza kellene hoznia, micsoda szemétség! Vagy elvittük volna nyaralni és ott csak fújja az ember...
Na, igen! Ilyen ez a világ!!!

Kép
rayo

Üdv mindenkinek!

Bocsánat,hogy így eltűntem :oops: , de hatalmas lakásfelújítás van nálunk, a gép legtöbbször le is van takarva.
Már készülget a babasarok, gipszkarton térelválasztóval, nagyon jó lesz. :wink:
Képzeljétek voltunk örökbefogadós talin( a Tegyesz szervezte) és egy nagyon fontos dolog végleg világossá vált: Rájuk hiába várunk... :cry:
Áprilisban még idei három örökbeadott újszülöttről beszéltek, tegnap már csak kettőről, a "listát" a sorszámokkal elfelejtette elhozni a hölgy, így azt sem tudtuk meg, hányadikak vagyunk. Nagy csalódás volt megmondom őszintén, de vigasztal az,hogy a mi már Gólyahíresek vagyunk...
Szóval nem akarok beleszólni,de aki még csak most kezdi az öf-t,azt biztatnám,hogy minél több szálon kezdje el a várakozást, mert az állami hivatalban valami nem kóser, az tuti.
Puszi mindenkinek
csöpke

Sziasztok!

A Plusban akciós lesz a sátorváros, amit többen is kerestetek.
A www.plus.hu oldalon az akciós ajánlatok között van. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Szerencsésen túl vagyunk a második oltáson. Pont 1 hónap késéssel kapták meg a lányok.
Végre újra babakocsizunk!!!! Vettünk egy új kocsit és a lányok nagyon szeretik!
Szombaton esküvőre voltunk hivatalosak, a házasságkötőbe elvittük a lányokat is. Természetesen az új kocsival, a nagy meleg sem vette el a kedvüket. Az ifjú pár után, a lányok voltak a központban, mindenkinek volt egy két kedves szava hozzájuk és mi, mint büszke szülők nagyon meghatódtunk!
A lányok nagyon szépen fejlődnek, egyre jobban megmutatkoznak a köztük lévő külömségek. A Sára jobb evő, többet alszik, szinte mindig mosolyog és egy dumagép. Janka az izgágább, érzékenyebb, igen mozgékony, pörög-forog a kiságyban. Kevesebbet alszik, nehogy lemaradjon valamiről! Nagyon ügyesen fog a kezével, már sikerűlt a cumit is visszaraknia a szájába!

Mostanában ritkábban tudok a gép elé üllni, de igyekszem jelentkezni!
Kép

KépKép
gilice

Sziasztok!

Tegnap végigolvastam a babaszoba.hun a Corában eltűnt kislányról a topicot és még ha kacsa is az egész akkor is igen-igen elgondolkodtató. Persze lehet, hogy tényleg a nyomozás miatt van a médiában csönd az ügyről, meg az is lehet, hogy nem is igaz az egész, de a mai világban igenis már nálunk is előfordulhat ilyen, és nekünk baromira vigyáznunk kell a gyerekeinkre, mivel ők még nem tudnak magukra vigyázni. Ma beszélgettem az "ikrekkel" erről , ugye idegen néni, bácsi - nem állunk velük szóba nem fogadunk el semmit stb. Nem igazán értették a lényeget, és mikor megkérdeztem, ha idegen ad nekik csokit elmennek-e vele kórusban kiabálták, hogy naná! Próbáltam nekik megmagyarázni, hogy az az idegen néni lehet rossz ember is, aki ártani akar nekik, szóval egy csúnya néni. Erre Bia a bolt pénztárosától jó hangosan megkérdezte: Te vagy a csúnya néni??? SZegény csak habogott, meg persze én is.
Elmeséltem nekik mi történt a kislánnyal, amiből Bia azt szűrte le, hogy neki is vágják le a haját és öltöztessék fiú ruhába, mert ő igenis fiú akar lenni!!!! Na ezen a ponton döntöttem úgy, hogy erről ennyit, valami más úton kell megközelítenem a problémát.
De tényleg figyelni kell, mert sokszor egyedül megyek velük bevásárolni, és volt már olyan, hogy hárman négy fele voltak .

Más, gyerekszáj:
Ma a hatezer fokban palacsintát sütöttem ( kb. hatszáz darabot, legalábbis úgy tűnt sose lesz vége). Egyszer csak Bia megáll a hátam mögött és megszólal:
- Anya neked milyen szép hurkás segged van!!
No comment!!
steiff

Sziasztok!

Ma nagyon rendes csaj vagyok! Reggel 7-kor már a vasaló forgott a kezemben. Gyorsan túl akartam lenni rajta, hogy késöbb ne kelljen szaunáznom.
Tegnap olyan klassz napunk volt! :D Párommal Vasvár mellett, a Szajki tavaknál voltunk. Van két kiskutyánk, őket is vittük magunkkal. Nagyon élveztük a sok sétát, pedig 100 fok volt. Ebédeltünk egy tóparti fogadóban, a kutyák olyan fáradtak voltak, hogy még a kunyizásról is megfeletkeztek.
Ma is nagyon meleg lesz, csak víz közelben lehet kibírni!

Steiff! A hurkás fenék beszóláson jókat nevettem. A gyerekek olyan jól tudnak fogalmazni. :lol: :lol:
vivi1

Sziasztok!!!!

Sokszor fellépek és gyorsan átfutom az írásokat de sajnos írni nem nagyon tudok..

Gyönyörűek a gyerkőcök!

Kelimoni!Gergő továbbra is gyönyörű:-) Nálunk is itt volt Dédimama a hétvégén. Imádja az unokákat..

Marcianyu! Nagy huncot a Marci! Ez a kirándulás nagyon jó ötletnek tűnik. Sok állatot lehet ott látni?? Sok macit? Nikike teljesen odavan az állatokért..

ildi-ko! Nagyon szép család vagytok! Köszönöm a képeket...

A gyerekszáj beszólásokon sokat nevettem. Nikike ujabban kotkodácsol.. Az egyik szomszédban van tyúk.. Na azóta megy a kodács kodács kokkodács:-)

A Corás gyerekeltünési cikken kiakadtam.. Anyukámnak is meséltem és azt mondta amikor én voltam pici a csecsemőket vitték gyerekkocsistul..

Készen van a medencénk. Nagyon szuper. Ádi még picike de Niki annyira élvezi,hogy cirkusz van ha ki akarjuk szedni...

Teszek fel pár képet ha sikerül..
Kép Ádibádi

Kép :-)

Kép fürcsi [img]

Kép

Kép
töltike

Sziasztok Lányok!

A hajléktalanok azt szokták mondani, hogy ez az idő nem fehér embernek való. :( Hát, igazuk van. Nem élvezem a meleget. Ma lementünk a postára, bevásárolni és kb egy 3/4 óra alatt megégett a karom. :(És fáááááááááááj! :(

Gergő szegénykém ma egész nap nyüszizett. Csak ölben érezte jól magát. Jóóóól összeragadtunk. :D

Ancsúr: Jaj, nehogy azt hidd, hogy múltkor szándékosan fejeztem be a bezélgetésünket. A sógornőm jött. Szoc. asszisztensnek tanult és ma vizsgázott, segítettem neki a felkészülésben. naggyon büszke vagyok magamra, mert kimagaslóan jó eredményeket ért el. nagy dícséretet kapott. :)

Gilice: olyan édesek a lányok. :) És milyen jó, hogy végre jól érzik magukat a babakocsiban. :) Elkezdtétek már a hozzátápit?

Steiff: Ha megtörtént az eset a Corában, ha nem, még rágondolni is rossz, mi történhet a gyermekünkkel.
A gyerekszájon akkorát vihogtam. :D
Úgy várom már, hogy a kisfiam is ilyen okosakat mondjon. :D

Vivi: Hogy Te milyen ügyi vagy! :) Nálunk is van vasalnivaló. :( Rengeteg! Csak én nem vagyok ilyen szorgalmas. :(

Tölti: csodaszépek a gyermekeid. :) És naggyon irigyellek a medencéért. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?