Ildikó, a babának nem csak a mellbimbót kell bekapnia, hanem az egész udvarral együtt kell ráharapnia, mert szopizásnál így préseli a mellbimbóba a tejet, ahonnan kiszívja. Így kétféle mozgást végez a szájszerkezetével
, présel és szív is. Cumisüveges táplálásnál a préselés gyakran elmarad, illetve anyamellet formázó üvegeknél talán megvan, ám sokkal sokkal könnyebb.
A babáknak is meg kell tanulni, mit hogyan kell...bár az ösztönök dolgoznak, de össze kell szokni mindenképpen.
Így akkor lesz sikeres, ha betuszkolod az egészet a szájába alaposan...bár őszintén szólva szoptaníttal nem tudom, hogyan megy a dolog.
Balázs nagyon nehezen tanult meg "normálisan" szopizni, majdnem sebesre szívta a mellbimbót, persze mostmár tudom, rosszul kapta be és rosszul tartottam.
Arccal mell felé a legcélszerűbb.
Sok sikert és kitartást kívánok, ez még normál esetben sem egyszerű, rögös út vezet a boldog szopizáshoz.
Én nem gondolkodtam el azon, hogy így próbálom szoptatni Zsófit, mert számomra felér egy boldogsággal, ha látom, milyen elégedetten és örömmel eszik. Balázs sokszor elkeseredett és bosszankodott, és dühöngött...nem volt az elején sok öröme a szopizásban, és nekem sem. Igaz, utána belejöttünk és nagyon klassz volt, ez most hiányzik rendesen! A bőrkontaktus és az összebújás varázsát próbálom pótolni Zsófinál, de ez nem az igazi!
Az evés öröme viszont az-így valamit, valamiért!
Kitartás, kitartás, kitartás... és remélem Veronikának is lesz türelme hozzá
Madri, hívlak majd, ha nem baj! Ahogy írtam is Neked, már rég beszéltünk és az OEP-es harc engem is nagyon érdekelne, hátha adsz valami jó tanácsot!
Mindenkitől elnézést kérek, hogy így eltüntem, de a két gyerek teljesen kitölti a mindennapjaimat. Sok örömet, sok munkát hozva az életünbkbe!!!
Sokszor így is lelkiismeretfurdalásom van: Balázsra kevés időm jut, majd máskor Zsófira jut kevés. Nem is olyan könnyű megosztani magunkat két gyerek között.
Ezt is meg kell tanulni, kétgyerekes mamik? Mi a jó recept?
Olvasgatlak Titeket, annyi időm azért van...na jó, nem mindennap, de mondjuk kétnaponta!
Diti, de jó, hogy van géped, és tudsz(????) jönni, majd olvaslak!
Marcianyu, bocs, de a talit halasszuk, dögmelegedés miatt!O.K.? Nem baj?
Rólunk annyit, hogy tegnap voltunk a
Gyámhivatalba, ahol megerősítettük szándékunkat, így a végleges papír valószínűleg meglesz péntekre!!!
Így elkezdem intézni majd a mindenféle járulékokat...edddig az eredeti névvel nem akartam...
Zsófi nagyon kiegyensúlyozott és elégedett baba, az egész család oda van érte, de komolyan! Néha már úgy kell kiszednem a kezükből: az én gyerekem, naaa!
Képeket küldök a napokban!