Sziasztok!
Itt vagyok, eltűnésemnek sajna oka van, volt. Most is csak viszonylag röviden fogok irni, és azt sem tudom előre jelezni, hogy mikor fogok újra jönni.
Lányok! Köszönöm az e-maileket. Ne haragudjatok, hogy nem irok most név szerint, de minden gyermek egytől egyig gyönyörűséges!
Ildikó! Gratulálok Veronika születéséhez és sok boldogságot kivánok!
Amiért pedig eltűntem. Azt tudjátok, hogy Mati igen sokszor felsőlégúti, hurutos beteg/beteg volt. A gégész csináltatott vérből allergiavizsgálatot, amiből kiderült, hogy a kicsi fiam macskaszőrre és búzalisztre allergiás. De mivel nagyon kevés infonk van, a lelet még a gyerekorvosnak sem mondott sokat, ezért számos további vizsgálatra megyünk, mentünk, mert lehet, h a lisztallergia, nem is allergia, hanem lisztérzékenység, ami egy autoimmun betegség. Nem gyógyitható, csak tünetmentessé tehető. A lényege, h a szervezet nem tudja lebontani a glutén egyik fehérjéjét, és azt teljesen meg kell vonni a táplálkozásból.
Még ez nem igazolódott be, de azt akarják, h megvonják a gyerektől a glutént, aztán pedig visszaterhelik, és ez igazolja a diagnózist. Teljes bizonyossággal csak (vékony)bél biopsziával lehet megállapitani, de én ennek nem akarom kitenni a gyereket. Nagyon drága a gluténmentes diéta, de majdcsak megoldjuk, ha kell. Ha igaz, akkor biztosan nem lesz 3. babánk, de ez nem érdekel. Mati a legfontosabb!
Ja, és ami még fontos, a lisztallergia kinőhető, de lehet belőle állitólag lisztérzékenység. Úgyhogy most orvos, orvos, orvos, és orvos.
Gabikának még lisztérzékenységet mondtam, mert nem volt kezemben a papir, de még igy is tudakozódnom kell.
Légyszi szoritsatok nagyon, h minden rendben legyen! Előre is köszönöm!
Most búcsúzom, majd jövök, vagy üzenek. Sziasztok!