Új privát üzeneted érkezett!

[quote="napsugaracska"]N írta:napsugaracskaaaa :lol: :lol: :lol:

Már hamarabb elkezdtem írni, Steiff után:)))

Örülök, hogy jelentkezteteK:)))

Moni!
Igen, úgy van, rendes tápi csak 6 hós koráig támogatott...
A hypoallergén az 1 éves korig!!!
/Igne szomorú sajnos :( /

Tudtok valamit arról, hogy kötelező-e a tanácsadás minden hónapban???
Ugye nem az???
Szomszédommal mérjük a gyerekeket(van mérlegünk), orvos is folyamatosan látja... Szinte havonta...
A Babaszoba súly, hossz, fejkörfogat görbéjét havonta írom, frissítem...
Ugye nem kötelező csak az 1 éves???
Én még nem voltam tanácsadáson, nem is szólt erről sem a háziorvos, sem a védőnő, látták hogy van mérleg stb...

KépKép
napsugaracska

Kelimoni!
nem érzékeny valamire Gergő? Mert nálunk tejérzékenység volt, így a laktózszegény tápit kétéves koráig ette a lányom, gyerekorvos javallatára. lehet még olyan megoldás is, hogy valaki más nevére írják fel (aki nem veszi igénybe), beszéld meg a gyerekorvossal.
mera

Bocsi, csak javítani akartam a hozzászólásom...
Ezek szerint nem így kell :oops: 8)
napsugaracska

Rvan!
Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!!! :lol:
Utcsó közös nyaralás egy időre biztosan!!! :wink:
Nincs képetek a babaszobáról?? és a nyaralásról???
Jöhet mail-ben is;)

Rayo!
Nálatok van névadó?????????????????????
Hol és hogyan zajlik??
Szerintme mindegy a ruha, ünneplő csajos ruci bizutosan tökéletes:)) Már az elsőáldozós ruha sme csak hófehér...

KMoni!
Állítólag azért nem szabad tejet adni 1,5 éves korig legalább, mert az esetleges később kialakuló tejallergia megelőzhető...
Legalábbis én ezt olvastam és hallom a tejjel kapcsolatban... Ha később adjuk, akkor már nem alakul ki allergia.... De valaki hozzáértő is mondjon erről véleményt!!!! Légyszi :lol:
Az árak pedig nagyon dühítőek, nekünk támogatottan 1 hónapnyi tápszer 9.000.- Ft.
Támogatás nlkül mindez 18.000.- lenne...
Most még 9 hónaposan ajánlott a legalább 6 dl tápszer.(védőnő mondta)

Vannak olcsóbb tápszerek is, érdemes lenne kikérdezni a gyermekorvos véleményét, bár őket a cégek erősen befolyásolják... Inkább védőnéni-t kérdezz!

Jajj csajok, belekezdek úgy néz ki jövőre az óvonénivé válás folyamatába is :lol: :roll:
Kb. 1,5 év és akkor nem cska tancinéni leszek, hanem ovónéni is!
Úgy érzem, ez simán belefér még, hisz már nagyon kevés a tantárgyam... és elfogadják azokat a tárgyakat is ami közös a tanítós tárgyakkal... Így kb. 11-12 tárgyam marad amit az ovósból meg kell csinálnom, illetve a gyakorlat...
Pénteken döntök véglegesen... Van valakinek erről tapasztalata? Mármint a 2 szak egyidejű elvégzéséről?

KépKép
napsugaracska

Köszönöm a válaszokat: :)

Gergőnek - Istennek hála, semmi baja. :) Így HA tápi nem nagyon jöhet szóba. Pedig az is jobb lenne a semminél.

Tviky: Köszi a segítséget, elég, ha holnap megírod, hogy mit mondott az anyukád. :) Nagyon aranyos vagy . :)

Többiek: Vissza fogok olvasni és írok! :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Annyira hiányoztok! :(
Robi szabin volt múlt héten végig és csak ma ment dolgozni :P
Gondolom megértitek, hogy minden időt kihasználtam, olyan jó volt így együtt :P
Miklóska két napja már csak egyszer alszik napközben, mert vasárnap hajnali fél négykor közölte velem, hogy ő kialudta magát játszhatunk :lol: , hát akkor nem nevettem. Így ismét egész éjjel alszik. Csak a szúnyogcsípések iszonyat hogy meggyötrik. Hiába ilyen-olyan csepp, krém, kutyafüle... úgy viszket és bedagad, hogy aludni sem bír rendesen.

Simineni
Örültem, hogy hívtál. Elég szétszórt vagyok mostanság, de Kelimoni bíztatott :wink: nyugodjak bele, egyhamar úgy sem érem utol magam. :wink:

Megpróbálok visszaolvasni, de csak holnap fogok tudni írni, mert pár perc múlva ébred a kis Vackor.

Sokat gondolok Rátok, ölel mindenkit:
Süni
renóca

Sziasztok!

Nekem is az jutott rögtön eszembe, hátha másnak a nevére fel lehetne íratni a tápszert... Mi biztosan még 6 hónapos kor után is HA tápit kaptunk (ha jól tudom, HA-t nem is lehet recept nélkül kapni, de lehet, hogy tévedek), 1 éves volt Csenge, amikor laza mozdulattal elhajította az üveget és onnantól nem volt hajlandó meginni. :lol:
Én 13-14 hónaposan adtam neki tejet, a Madarászban a főorvos azt mondta, hogy ha a sajttól-túrótól nincs semmi baja (nem volt), akkor a tejtől sem lesz. Szerencsére nem is lett, Zöldfarmos biotejet kap a kisasszony (állítólag a "mezei" dobozos tej nem tesz jót az immunrendszerüknek).

Lányok, Amneris merre van??? Vagy elkerülte volna a figyelmemet az igazolt hiányzás? :lol: :lol:
És Süni is olyan régen írt már...

Szép napot mindenkinek!
Kata
rkata

Nagy szellemek, ha találkoznak... amíg írtam, Süni is bejelentkezett. :lol:
rkata

Sziasztok! Csak bekukk mert Ádámka már mocorog..

Nikike olyan egy éves kora körül egyszerűen nem volt hajlandó meginni a tápszert. Akkor próbálkoztunk védőnéni tanácsára tejcsivel. Először vizezve és picike cukorral. Ma már reggel amikor ébred viszem be neki a tejcsit és kakaót is szokott kapni.

rayo! Nikike 4 hónapos volt a keresztelőkor. Olyan szép kisruhát vettem neki kis bugyival. Világos szin.. kis fodros.. zabálnivaló volt....

Kép

Kép
töltike

Huhh, sikerült visszaolvasnom, így szeretnék pár dologra reagálni :)

Kizsó: De jó, nem is tudtam, hogy Vivien barátkozott Veled! Azt tudom, hogy Kingussal most jóban voltak, igazi kis barátnők lettek, ahogy Kingus mondta :) Sokat fejlődött mostanában a lányom a társas kapcsolatok terén, viszont még mindig az az első kérdése, ha valami programhoz készülünk, hogy ott leszünk-e mi is. Olyan érdekes, még soha nem töltött külön tőlünk éjszakát, néhány órára, amikor nem voltunk vele, akkor is csak ismerősre (nagyszülőkre, szomszédra) bíztuk, mégis bizalmatlan. Vagyis lehet, hogy ez nem bizalmatlanság, de ő akkor érzi jól magát, akkor érzi magát biztonságban, ha ott vagyunk vele.
Mikola Péter műsora neki is nagyon tetszett, no meg Bálintnak is, aki a végén már ott táncikált és tapsolt :) A lánykám viszont nagyon figyelt és hazafelé, ahogy hallgattuk a megvásárolt cd-t, mutogatta, amiket a "bácsi tanított" :)
És egy aktuális dolog: Köszönöm a lányaidnak a beszélgetést a Skype-on :):):)

Jiny: Örömmel olvastam, hogy megnyugtató választ kaptatok a hallásvizsgálaton! Bízom benne, hogy egyik fülecskéjével sem lesz nagy probléma!!! A kocsitok pedig naggggyon szép!!!! :)

Marci_anyu: Tudod mi jutott eszembe? Az, hogy ha megszületik a babánk, akkor valószínűleg pár napot úgyis Bp-en töltünk, és akkor, ha tudunk egyeztetni, elmennénk meglátogatni Benneteket! Mit szólsz? :) A rucis honlapok pedig nagyon jók, köszi!!! A rendeléssel még várnom kell, hmm, talán a következő fizetésig :)

Vivi1 és emi-re: Üdvözöllek én is Benneteket! Egy 4,5 éves kislány és egy 19 hónapos kisfiú anyukája vagyok, valamint kismama is, hiszen várjuk a harmadik babócánkat, aki még pocakban van, állítólag e hónap végéig kell megszületnie. :)

Madri: Hát igen, mi mást tehetnék, mint hogy várok :) És közben teszem a dolgomat a két gyerekkel ;)

Steiff: De jó, hogy már túl vagytok rajta!! Tündériek lehetnek a nagyok, hogy így ragaszkodnak egymáshoz!!! Nagyon örülök, hogy Bia jól viselte a műtétet és hogy már minden rendben van!
Olyan rég kaptunk fotókat, kérhetünk? :)

Rvan: Üdv újra köztünk :) Milyen volt a nyaralás? (Nyaralni voltatok, ugye? Csak nem tévesztem el....)

Napsugi: Nálunk minden hónap első keddjén van tanácsadás, akkor jön ki Sátoraljaújhelyről a gyerekorvos (mivel itt nincs, ha valami gond van, a felnőtt orvoshoz kell vinni a manókat). Emiatt a gyerek 1 éves koráig illik elmenni, de persze nem kötelező. Mi amikor csak tudtunk, elmentünk, mert amúgy szerencsére nem sokat kellett járni a rendelőbe.
Hú, nem semmi, ha belekezdesz még egy szakba! Csak tisztelni tudlak a kitartásodért, az energiádért! Tuti, hogy egy csomó hasznos dolgot tanulsz majd, amit Norisz nevelésekor segítségül tudsz hívni.

Süni: Jó olvasni ismét a soraidat! Biztosan nagyon szuper volt, hogy együtt tölthettetek egy hetet! Fürdés azóta is oké?
Szúnyog ellen nem jó az OFF? Mi azt vettünk a szombati talira és elkerülték a szúnyogok a gyerekeimet.

Ha valakit kihagytam, bocsi érte, most nem "listáztam" :)

A fényképeket öröm nézni, nagyon szépek a gyerekek, kivétel nélkül!!!!!!!
ildi_ko

Kép Létrán...

Kép

Kép

Kép Nem a legelőnyösebb kép, de imádom, mert nekem hozza a virágokat :)
ildi_ko

Sziasztok!

Na, sikerült visszaolvasnom :)

Tviky: Azért én örülök, hogy legalább egy bemutatkozás erejéig találkoztunk. :) Reméljük, hamar eljön a legközelebb legalább egy topiktali formájában. :)

Marci anyu: Annyira tündéri a kisfiad, rajzolni sem lehetne szebbet. :) Olyan okos kispasi. :) Nem gondoltatok még arra, hogy tehetséggondozóba vigyétek?

Moncsi3: Én is várom a képeket : kicsifiam@citromail.hu
Köszi :)

Napsi: Édes Norisz és milyen komoly pasi :)
Nem szeretnék Gergőnek tejet adni legalább egy éves koráig. Természetesen kiváltom a tápit, ha más nincs, mert reggel este még kap Gergő, bár nem nagyon ízlik már. Az háborított fel, hogy nem erről volt szó.

Mi havonta járunk tanácsadásra, hisz a fiam nem beteg és így a gyerekdoki csak az egészséges gyerekek közt láthatja. :)
Nem tudom nálatok, hogy van, de nálunk kötelező a 3 és 6 hós státuszvizsgálat. Ennek még a helye is benne van a kiskönyvben.
Emellett minden alkalommal kapunk beutalót pl. szemészet, hallásvizsgálat, teljes uh, stb. Ezek rutinvizsgálatok, mindenkit elküldenek.

Tölti: Tündériek a gyermekeid, látszik, hogy nagy szeretetben nevelitek Őket. A talin Niki olyan aranyos volt Gergővel. Ádám is édes kismanó, látszik, hogy kiegyensúyozott. :)

Simineni:Élek a lehetőséggel, remélem, össze tudunk hozni egy kis talit. :) És már rutinosan utazgatok Gergővel, vettünk egy harmadik babakocsit :D De ez már minden célnak megfelel. :)
Úgyhogy bátran nekivágok a naaaaagy útnak. :)

Rayo: Szerintem mindegy, hogy mit adsz Regire, csodálatos lesz. Szerintem inkább a templomi keresztelőnél ragaszkodnak a fehér ruhához a szülők. :)

Rvan: Remélem, jól éreztétek magatokat. :) Biztosan nem könnyű visszarázódni a hétköznapokba. Hanyadikok is vagytok a sorban?
Már nagyon kell készülődni?

Steiff: Örülök, hogy túl estetek a műtéten. Jaj, olyan kiszolgáltatottak a gyerekek a kórházban, ha fájdalmuk van. Apa akkor most túlélési gyakorlaton volt? : )És sikeresen megbirkózott a feladattal. :)

Mera, Rkata: Sajna nem nagyon lehet itt más nevére iratni a tápit, nem hiszem, hogy ezt megteszik nekem a rendelőben. És az én törpim a legkisebb a csapatban, akiket ismerek a lakótelepen. Így nem tudok segítséget kérni tőlük ez ügyben . :(

Süni: Olyan jó, hogy jelentkeztél. :) Tudom, milyen szörnyű a szúgyogcsípés. Gergőn is volt pár, nálunk a frissen elvágott vöröshagyma leve segített. Igaz, kicsit büdi, de legalább nem dagadt be. Napközben csípi meg Miklóskát vagy éjjel? Mert éjjelre a kiságy fölé helyezhető szúnyogháló praktikus lehet.
Remélem, már megszoktad, hogy a mindennapok másról szólnak. :) Nem baj, ha időnként úgy érzed, el vagy havazva. Én picit lejjebb adtam a dolgaimból, így oké a helyzet.

Ildikó: Hogy lehet ilyet írni, hogy nem a legelőnyösebb kép Bálintról. :) Simán lehetne belőle képeslapot csinálni. :)
Nem ismertem meg a talin, csak amikor odament hozzád. :) Tündéri pasi.
A Mikola Péter műsorán először ott állt a közelünkben. :) na, már akkor is riszált. ...:D

Csajok! Nem kellene elkezdeni egy újabb topiktalit szervezni? Úgyis hónapokig tart a szervezkedés. Megtalálni a helyet, ki mit hoz, stb.
Mit gondoltok? Többen vannak köztünk, akik nem Gólyahíresek, adjunk Nekik és magunknak is lehetőséget, hogy megismerjük egymást. Na, meg a frissen született babókákat, meg az új várakozókat. :)

Bosziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Hová tüntél? Olyan régen olvashattunk és láthattunk képet a kis hercegről. :(
Remélem, minden rendben nálatok! :)

Akit esetleg kihagytam, naaaaaaaagy bocsika. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Napsugaracska!

Próbáltam neked e-mail-t küldeni, de nem sikerül. Mekkorát tudsz fogadni? Lehet, hogy túl sok képet csatoltam?! :?

Hétvégén készítünk képeket a készülő babaszobáról és felrakom megmutatni.

Kelimoni!

Nem kell nagyon készülődnünk, még van időnk, csak nekem sokat jelent, ha néha-néha vásárolgathatok a leendő babócánknak. Úgy látom, hogy párom is egyre jobban élvezi, egyre jobban érdekli. Persze ő nem a babarucikat nézi, hanem a "műszakisabb" dolgokat pl. légzésfigyelő, babakocsi.

A nyaralás nagyon jó volt, Horvátországban voltunk Orebic-ben. Az út 14,5 óra volt kocsival, de megérte. Az idő nem nagyon kedvezett nekünk, de sokat pihentünk.
Gondoltuk, hogy egy darabig úgysem tudunk majd messzire menni nyaralni a babával, ezért az utolsó kettesben töltött nyarunkat kihasználjuk. :lol:

Írtad, hogy a 3. babakocsit vettétek. Ennyire nem váltak be az előzőek?! Megmondom őszintén, egyáltalán nem tudom hogyan fogjuk eldönteni, milyen márkájú babakocsit vegyünk, szinte mindegyikről hallani jót is, rosszat is, eléggé tanácstalanok vagyunk. :?
rvan

Tanácsadásról:
Hozzánk minden hónapban kijön házhoz a védőnő, plusz vagy mi megyünk a védőnői centrumba méretni vagy tanácsadásra viszem dokinénihez! Tehát minden hónapban van egy "vizit"! Azt nem tudom, hogy kötelező-e, de a védőnő mindig írja a következő időpontot!
Mi nem szoktunk beutalót kapni, pedig én is elvinném hallásvizsgálatra vagy szemészetre... :(

Amúgy nálunk szakad az eső :cry: :cry:

Ildikó!
Remélem, nem haragszol a telcsiért, de olyan jó volt, hogy segítettél! Köszi

Kép

Napsi!
Én bementem a városházára és megkérdeztem, hogy mi a szokás! Nagyon kedvesek voltak: szóval a nagyteremben tartják, egy gyermek egyszerre, kb.20-30perc, versmondólánnyal, virág az anyukának és a keresztanyukának, emléklap, pezsgő...ilyesmi! Biztosan szép lesz! :D Várom nagyon! Ez így 17000Ft-t lesz majd! Hát, nem olcsó, de egyszer kibírjuk és mivel épp a szülinapja utáni napon lesz, egybekötjük a kettőt :) Így összejön a család és "letudjuk" a dolgot!

Kép

Kép
rayo

Mi még SOHA egyetlen beutalót nem kaptunk sehová, de még csípőszűrésre sem, pedig állítólag az kötelező lenne (?). "Magánszorgalomból" vittük el Csengét a Madarászba, ott néztek neki teljes vérképet, csináltak UH-t 6 hónapos korában, amúgy semmilyen szakrendelésre nem küldtek. Lehet, hogy nekem kellett volna erőszakosabbnak lennem? :?: Most beültettétek a bogarat a fülembe :roll: , bár így külsőleg semmi alapot nem látok aggodalomra...
rkata

Nincs túl sok időm, úgyhogy vszeg nem fogok tudni sokat írni, csak egy kérdés:
Csináltam pár papírképet a talin. Leírom,hogy kikről, ha emilben elkülditek a lakcímeteket, szívesen elküldöm.

Ildi
Jiny
Siminéni
Napsugi
Idusamoja (Akár az Árkádban is odaadtam volna, ha előbb előhívatjuk.. :-) )
Tölti
Kelimoni
Kizsó

Kelimoni!
Marcim a mai napig iszik tápszert reggelenként, pedig már elmúlt 2 éves. A tej és a kakaó sem kellett neki, de ez a rituálé valahogy megmaradt. Nem tudom melyikünk ragaszkodik hozzá jobban, Ő vagy én. :-) Ilyenkor összebújunk a kanapén, SZUPER! :-)
Marci HA tápit kapott kb. 3/4 éves koráig, utána váltottunk a simára. A rendszert egyébként felháborítónak tartom, de hát megszokhattuk, hogy akinek baja van, az fizessen... :-(
Milyen tehetséggondozóba?

Gabszi!
Ha csak olvasol is, jó volt ma dumcsizni, Te leszel az egyik azok közül, akiknek majd sikítok... :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Ja, és egy kép a nap eseményéről. Elkezdtünk próbálkozni a bilivel! :-) Szerintetek, hogy lehet pisit "csiholni"? Ma még csak üldögélt rajta, eredmény még nincs...

Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Ildi!
Szuper az ötlet, várunk titeket! :-) Remélem, már nem kell sokat várni!! :-)
A képek nagyon jók, nem kapsz frászt, amikor meglátod a létra tetején? :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Jó reggelt!

Rvan: Még olvasni is jó a nyaralásról. :) Mi is megyünk augusztusban pár napra Hajdúszoboszlóra. Istennek hála, a kifiam edzett, nem ez lesz az első "másholalvása".

A babakocsit nem márkára választottuk, hanem praktikumra. Az első kocsink jó stabil volt( még mindig az :) Fontos volt, hogy a lábzsák magasra felérjen, mert Gergő novemberben született. Amire nagyon kellett figyelnünk, hogy beférjen a liftbe.
A második kocsink az könnyű, jó vele közlekedni, de sajna lapra záródik, így sok helyet foglal az autóban. Most egy Chicco ct. 0.5-öt vásároltunk, grreenwood színben.
Ez megfelel a magasságomnak, esernyőre záródik, aludni is tud benne a kicsi fiam, befér az autóba, van hozzá lábzsák és esővédő is, és naggggyon barátságos az ára ( 25 ezer ft. ). Könnyű és nagyon stabil.
Így néz ki:
Kép

Rayo: De jó ez a névadó dolog! :) Bár mi keresztelőt tervezünk, egyre inkább érik bennem, hogy hagy döntsön majd a fiam nagykorában, hogy meg akar e keresztelkedni.

Rkata: Nálunk szokás, hogy mindenhová elküldenek. Én örültem neki, mert pl. úgy tűnt, hogy Gergő,kancsal. Kiderült, hogy csak az orrnyerge szélesebb, ami roma sajátosság, emiatt látszott, hogy a szeme nem oké.
Biztosan nincs Csengének semmi problémája, azért a gyerekorvos csak észre venné.
Én egyébként azért szeretem a tanácsadást, mert havi egy alkalommal a doktornő tetőtől talpig megnézi Gergőt, megmérik a hosszát, súlyát, ellátnak praktikus tanácsokkal. Olyan sokan nem szeretik a védőnőket, nekünk nagy szerencsénk van, mindkettő lelkiismeretes és bármikor elérhetem őket telefonon, azonnal segítenek.

Marci anyu:Jön az a pisi, ne félj! :) Okos kisfiad van, tudja, mikor kell bele ereszetni a bilibe. :)
Szóval vannak tehetséggondozó óvodák, alapítványok, ahol az ilyen okos kismanókat felmérik, kezelésbe veszik és azt a területet, melynél kiemelkedő, erősítik, amiben gyengébb, azt szintbe hozzák. Ez nem megy a gyermekkor rovására, nem is zseniképző, csak támaszt nyújtanak abban, hogy a gyermek méginkább fejlődhessen, ha már olyan jó agya van. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

JÓ reggelt!!

Ildi! Csuda szépek a gyerkőcök.

Nekünk szuper védőnőnik van (Gólyahíres). Nagyon sokat segít és bármi van mehetünk...sőt pl a héten elfogyott a tápszer, Ő beszaladt hozzánk a receptel. Ha gond van akkor bekísér a dokihoz is stbstb.. Szóval nagyon szerencsések vagyunk és nagyon hálás vagyok érte..
Beutalót is kapunk mindenhová. Ugyhogy csípőszűréstől kezdve mindenhol voltunk a két gyerkőccel..

Nyaralás: Mi a szüleimmel megyünk Bogácsra nyaralni. Már nagyon várom:-) Bababarát panzió :-)

A szüleimtől most laptunk egy hatalmas kerti medencét. Már alig várom,hogy a készen legyen :-) csak jóidő kellene:-)

Lányok! Hol lehet Mikola Péter cd-jét megvásárolni? A talin sajnos nem vettünk... Nikikének nagyon tetszett...

Kép

Kép
töltike

Tölti: a 06/1-276 - 55 - 01 telefonszámon lehet megrendelni.
Van honlap is: www.mikolapeter.hu

KépKép
KépKép
kelimoni

Lányok!!!!

Rózsaszín csomagot hozott nekünk a gólya!!! :) Most hívott Gabika, hogy ma reggel, 3 kilóval megszületett Veronikánk, egészséges, minden rendben van!!!! :):):):

Én vagyok a legboldogabb nagycsaládos anyuka!!!!!!!!!!!!!!!!!
ildi_ko

Ildikó!

Naaaaaaaaaagy gratula és legyetek még boldogabbak ezzel a pici lánnyal, mint vagytok .:)

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildiko!

Tiszta szívemből gratulálok nektek!!!! :D :D :D
Ki várt nálatok jobban kislányt? :D

kizsó

Köszönöm :)

Kizsó: Vivien és én szerettünk volna naggggyon kislányt :) Az az érdekes, hogy minden álmomban és gondolatomban kisfiú szerepelt, így már teljesen ráhangoltam magam, így még nagyobb az öröm és a boldogság! Tök jó, hogy van egy gyönyörű, szöszke kislányunk is! Ja, és Viviennek nagyon sokat fog jelenteni, hogy a lányok vannak már többségben :) (Mondjuk őszerinte most is mi voltunk többen, az egyenlőség ellenére is...)
ildi_ko

Ildikó!!! Isten éltesse a kis Veronikát!
Ez nagyon jó hír!
Amikor Pesten vagy és Marcianyu felé jársz... nem lehetne egy minitali... csak, mert mi is közel lakunk... vagy most nagyon pofátlan voltam??? :oops:

Süni, ne izgulj, én még mindig pizsamában vagyok! Ennyit arról, hogy mikor érem utól magam! Szégyen-gyalázat! De rajtam kivül az egész család mintaszerű rendben van.És nem anya a lényeg, nem? :wink:

Balázs kétéves koráig kapott Beba 3-babatejet esténként. Nagyon szerette ( vaniliás) és mivel rossz evő volt, megnyugtató volt a vitamintartalma. Moni, Zsófi HA tápszert kap, de azért gyűjtöm a recepteket és dobozokat, nehogy úgy járjak, mint Te. Így nagyon borsos az ára! Tehéntejet ne adj, mert allergizál-a csapból is ez folyik, de azért a méreg drága tejport vedd meg, és add azt. Hát, nem tudom.... ez lehet,hogy csak a tápszergyártóknak jó üzlet!

Sugi, köszönöm a képeket! Nagyon helyesek vagytok!

A!! Jó volt beszélgetni, köszönöm a tanácsokat! Látod, milyen hamar fordult a kocka!

Lányok, megyek, mert valami normális ruhát kéne magamra cibálni, meg ma jönnek a Gyerekjóléttől ellenőrizni Zsófi beilleszkedését a családba!
Keli szavaival: köszönjük, remekül bírunk alkalmazkodni a kisasszonyhoz! :lol:

Zsófiról: már 4 kg, kis gömbölű a lelkem, 100-130 ml tápszert vagy anyatejet eszik. Jól alszik, mosolyog ( főleg apára-hiába nőből van).
Nagyon szép a bőre, ezt minden egészségügyis megjegyzi, de szerintem is!A lábán van 2 db hurka... és imádjuk mindannyian, olyan derűs és kiegyensúlyozott kisbaba!
Mennem kelll, tényleg!!!!!!!!!!!
ggabszi

Ildi!
Ilyen jó híreket gratulálok! most biztos felpörög egy picit az életetek, de igy van ez jól.
A talin olyan sok finom babaillatot éreztem és elraktároztam. Nagyon szeretem a picirkák illatát az enyimeket is örökké szagláltam, meg puszilgattam, mert olyan jó hozzábújni a kis pihe puha csomagocskákhoz.
Marcianyu!
Remélem a nyár végén a ti babaillatú hölgyikéteket is megszeretgethetem. Marci nagyon ügyes kisfiú, szerintem a nyáron szobatiszta lesz. Ha kimentek a térre, locsoltasd meg vele a fát. Nelunk ez egyszerű volt mert kertes házban laktunk és egész nap az udvaron voltak. Vegyél egy rakat bugyit és ha már ilyen szép idő van ne adj rá pelust. Nem baj, ha néha becsurog, de rájön, hogy nem jó vizes gatyóba lenni és néhány napon belül ő fogja kérni a bilit. Ha sikerül nagyon dicsérd meg!!!
Képet, ha lehet én is kérek, úgy is jöttök sűrűn a munkahelyemre.
Kelimóni!
Látod én már elfelejtettem, hogy csak 6 hónapos korig van tápszer. nekem a doktornéni szólt és 4 hós korától dupla adagokat írt fel Szandinak. Nagyon jók voltak esti étkezéshez a milupa tejpépei is. Kicsit sűrűbb mint a tápi, igy tartalmasabb is éjszakára. Attól volt, hogy 10- reggel 8-ig aludt, mert eltöltötte a pocóját.
Rayo!
Szandrának rózsaszin fodros ruhája volt a keresztelőn, próbáltam beskennelni, de mindíg fekete-fehérbe mentette el. Ja és fodros fehér kalap is volt hozzá. Nagyon csini volt, mint egy játékbaba.
Amneris!
Mi van veletek? Porcelánbaba jól van?
Jövő szombaton mi is megyünk nyaralni, már nagyon várom!
simineni

Sziasztok lányok!

Először is Ildikó, nagyon nagyon gratulálunk a kis szöszke rózsaszín csomagocskához :o :o :o

Kelimoni nem vesztem el, csak a jelszóm, de már van új:)

Hétvégén megyünk 2 hétre a Balcsira, úgyhogy teljes a készülődés.
A gyerekek úgyis vizicsibék, és most még a hétvégére is jó időt mondanak.

Tápszerügyben már kifejtettem a véleményemet a tápszerlobbiról (ami természetesen a nem allergiás, teljesen egészséges gyerekekre vonatkozik).
Ettől függetlenül még nálunk is van tápi, reggel igényli (főképp, ha mostanában már 5-kor kel, mint a felhúzott rugó...)
Este is kap néha, vagy napközben, ha annyira kifekteti magát, hogy enni már nem bír, akkor kap alvás előtt, de ezt igazából már nem igényli, csak a fél óra alvások kerülhetők így el a teli pocival.
Nálunk a Humana megy, most a 3, a gyerek szereti (igaz, próbálkoztunk többfélével - mindegyiket megette). Bár nem minden gyógyszertárban kapható, de Metróban és Drogerie Marktban igen.
2200 Ft körül van a 650 g-os doboz. (És könnyen keveredik, könnyű utána mosogatni:)
Asszem a kiscsajnál is ennél maradunk:)

Napsugi! Mi védőnénink igazi hárpia (ott akadtam ki végleg, hogy a kettővel alattunk levő szomszédnak mesélte, hogy jön majd hozzánk is ellenőrizni, aztán majd jól beszámol a gyámügynek), de most már addig jutottunk, hogy a terhestanácsadás 5 perce alatt egyszer meg merte kérdezni, hogy van a Boldizsár. A lábát már nem meri betenni:) És még nem merte megkérdezni, hova teszem a következő gyereket.
Szóval helyre lett rakva, és így most kielégítő a kapcsolat, de többet nem igénylek belőle. Ha megint az agyamra akar majd menni, akkor egyszerűen egy nyilatkozattal le lehet mondani a védőnői "szolgáltatásokról". Ezt egyébként bárki bármikor megteheti.
(És nekünk is volt ám rendes védőnénink, az első gyereknél, aki igazán sokat segített.)
Szóval embere válogatja. Mi nem bírjuk egymás szagát se. Viszont a férjecském jelentlétében olyan, mint a kisangyal, nincs egy beszólás, egy szájhuzogatás, semmi.

Na, most aztán igazán hosszú lettem, megyek is gyorsan készülődni...
szuperboszi

Ildikó! Szívből gratulálunk Veronikához!!! Remélem, a következő talin már őt is megcsodálhatjuk!

Marcianyu: nálunk a "versenypisilés" jött be az esti bilizésnél (apa v. anya a vécébe, Csenge a bilibe :lol: ) - de már nem műkszik, mert már nagylányok vagyunk, vécébe pisilünk este (odakészítjük neki a lépcsőt, szépen felmászik, ráül - aztán úgy kell leimádkozni róla :lol: ).
rkata

Elmélyült reggeli zsömlézés :D

Kép Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Most jöttünk a játszótérről:-)

Mit látok?:-) Juj de jóó hír:-)
Hurrrrrrrrrrááááááááá

Ildiko!! Hatalmas gratula!:-)))))))))

Kép

Kép
töltike

Ildikó!

Gratulálunk!!!! :lol:

Nagyon sok boldogságot kívunk nektek!!
rvan

Ildikó!
Tiszta szívből gratulálok :D :D :D

Kelimoni
Szerintem már mindenki válaszolt Neked, de azért én is írom, hisz megigértem. Édesanyám azt mondja, hogy 1 éves korig tehéntejet semmiképpen NE, a kazein tartalma miatt nem szívodik fel. Tápszert pedig azt kell folytatni, ami eddig is bevált, és fél éves kortól javasolja a fözelékeket, gyümölcsöket. Ha lehet, inkább Te fözzed és ne a bolti konzervet adjad. Hát, röviden ennyi.

Lányok! Ma éjjel azt álmodtam, hogy kaptunk egy kislányt, akit Diának hívtak. Pedig nem is gondoltam rá. Az álmok egyszer valóra válnak, ugye??

Puszi.
Tviky
tviky

Hahó!

Ildikó:Nagyon,nagyon örülök nektek és sok boldogságot kívánok! :D
Veronika gyönyörűséges név!!!
Kelimoni: Szuper ötlet egy újabb tali!! :D :D :D
Olyan jó,hogy ilyen vagy :lol: :lol: Hogy ilyen remek ötleteid vannak!
Ha nem topiktali lett volna a múltkori,mi sem mehettünk volna,mert akkor még nem voltunk Gólyahíresek!(most már azok vagyunk :lol: ) :
Gergő tündér,úgy megpuszilgatnám,ahogy eszi a zsömlét :lol:
csöpke

Ildikó!
Nemhiába szorítottunk! Gratula! :D

Tviky!
Biztosan valóra válnak, csak akarnunk kell!!! :D

Kelimoni!
Miből raktad ki Gergő nevét a hűtőre? Mármint valahol vetted a betűket vagy ...? Egyébként szuper ügyes srác, hogy így eszik!

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Ildi_kó gratula a kis rózsaszín csomaghoz! Szerencsés napot választott a kishölgy!

Tviky az álmok előbb-utóbb valóra válnak! Reméljük előbb!!! :lol:

Védőnéniről annyit, hogy nagyon elégedettek vagyunk! Szomorúan olvasom Rkata, hogy nálatok mennyire "lazán" veszik a dolgokat :oops: .

Szép napot mindenkinek!
madri

Ildikó, hű de jó hírek, hatalmas gratula. Sok boldogságot nektek. :lol: :lol: :lol: Kép

Steiff, örülök, hogy Bia ilyen gyorsan és ügyesen túl van a műtéten.
Nagyon jó testvérek lehetnek, ha így hiányoznak egymásnak. :lol:

Kelimoni, szerintem is el kellene kezdeni szervezni a talit, sajnos én nem tudok olyan helyet ahol találkozhatnánk, de bármi mást vállalok. :lol:

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Ha baba születik, mindig lázban égek. :) Ilyenkor ismét átélem, amikor a kisfiúnk született. :)

Köszönöm a tápis tanácsokat! :)

Tviky: Igazán aranyos vagy, hogy megérdeklődted a mamidtól, hogy mi a pálya. Tehéntejet tutira nem fogok adni, a kajcsikat meg magam készítem. Hála Boszi körültekintő tanácsainak. :)
Akkor nem is vagyok olyan rossz! :wink: :wink: :wink:

Simineni: Humana tejpépet kap a kicsi fiam, az ízlik is neki, de estére a tápit igényli. :)

Rayo: A húsboltban az egyik hentes gipszből készíti hobbyból. Le van lakkozva, ezáltal tartósabb. Ajándékba kaptuk. :)

Akkor kezdjünk ötletelni:
Ki tud valami jó helyet a talinak? :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Ildi!!! :D Nagyon sok boldogságot nektek!!!! Drukkolunk a papírokhoz is. :)

Madri! Boldog szülinapot!!!! Ugye ma van?

Vivi! Nem tudok még mindig belépni a freemailbe, de a férjem már dolgozik rajta. :)

Puszi mindenkinek
Dóri anya

KépKép
jiny

Madri!

Boldog szülinapot!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Ildiko! Gratulálunk a pici lányhoz és nagyon sok boldogságot kivánunk a családotoknak! :D :D :D

Puszi
Palma
palma

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, a jókívánságokat! El sem tudom mondani, hogy milyen sokat jelentetek Nekem! ANnyira jó, hogy mellettem álltok, hogy velem örültök, izgultok - köszönöm!!!

Képzeljétek, ma Gabika mondta, hogy az életet adó, amikor megszülte Veronikát, az első gondolata én voltam, hogy megszülte a kislányomat. Erre a mondatra örökké emlékezni fogok és annyi mindent másképp látok már most. Annyira boldog vagyok, csupa rózsaszín minden :)

Drukkoljatok még légyszi!! Aztán a magyarhangomon (ugye, Marci_anyu?) keresztül mindig tájékoztatlak Benneteket, míg haza nem érünk, aztán viszont jövök képekkel :)

Sok-sok puszi!
ildi_ko

Sziasztok!

Először is hatalmas gratula Ildikónak a babóhoz!!!!!

Kelimoni: még egy kis tápszer.... Nálunk semmi baj sem volt Rolival, mégis a doktornő a Humana HA-t írta fel egészen fél éves koráig. Ment volna tovább is, de egy ismerősöm ajánlotta a Similac nevű tápszert, mert neki nagyon bevált. Akkor lett világos számomra, hogy van a Humanánál jóval olcsóbb tápi is. Roli a Similac-ot is nagyon szerette, és ami nem elhanyagolható a kilós kiszerelés támogatással, ha jól emlékszem 700 Ft (!!!) körül volt. És ezt egy éves koráig felírta a dokinéni. Volt ugyan egy időszak, amikor hiánycikk volt, de aztán rendeződött ez is. Van több féle is belőle, szerintem nézz utána, mert nagyon baráti az ára, és nálunk tényleg bevált.
Én csak azt nem értem, hogy nekem azt mondta a védőnéni, meg a dokinéni is, hogy 3 (!) éves korig kell adni a tápszert. Roli egy éves kora óta teljesen felnőtt kaját eszik, egyáltalán nem válogatós ( mondjuk ez látszik is rajta), és megeszi a tápit is, csak már értelmét nem látom annak, hogy adjam neki. Többen írtátok, hogy már kisebb korban abbahagytátok a tápszer adását, azt hiszem én is ezt fogom tenni.

Ja és néhány fénykép:

Kép

Kép

Gondolom ki lehet találni mi volt a névnapos ajándéka:

Kép
steiff

Madri!

Boldog szülinapot kívánok!
steiff

Madri nagyon boldog szülinapot kívánok. :lol:
Kép

Kép
Kép
atan

Madri!
Én is nagyon boldog szülinapot kívánok! Kép
Steiff!
Nagyon jók a képek. Norbi milyen jólöltözött. Bián egyáltalán nem látszik, hogy bármilyen műtéten keresztülment.Gondolom azért már a hiányzunk egymásnak, átment a szokásos civakodásba.
simineni

Drága Ildi!
Nagggyyon nagggyyon sok boldogságot kívánok Nektek! Bocs a tegnap esti "zaklatásért"! :-) Természetesen boldogan leszek magyarhang! :-)

Kelimoni!
Marci tegnap az ölemben ült, amikor nézegettem a babanetet. Minden alkalommal, amikor meglátta Gergőt felkiáltott: Opppááá, ott van Dejdő!! :-) (mindig újra meg kellett nézni :-))
A képeket hétfőn küldöm, mert Ildi még vasárnap meg szeretné nézni, úgyhogy egy kis türelmedet kérem! :-)

Madri!

Születésnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk! :-)

Gabszi!
Ildiék vasárnap 4re jönnek, Titeket is nagy szeretettel várunk! :-) Délelőtt keressük egymást!

Simineni!
Nem tudom még, hogy mikor járunk az IKEAban, de ha úgy alakul, előtte felhívlak és akkor viszem a képet!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Gabszi!
Még egy kérdés? Megy Zsófi a tapéta színéhez? :-)
Nekem egy barátnőm fogalmazott így, annyira nem értette, hogy mire jó ez a látogatás. Nekem tetszik! :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Marci anyu! Ha lehet akkor mi is kérnénk a képeket. :) Átküldöm a címet sms-be. :)

KépKép
jiny

Sziasztok!

Ildikó! Iwiw-en láttam a jó hírt! Gratulálok és sok sok boldogságot kívánok az új kis jövevényhez! :D

Sajnos nem tudlak bennetek visszaolvasni mert sietek dolgozni, holott nem lenne szabad. Ugyanis nem sikerült meggyógyulnom teljesen és szövődményes lettem: légcső, garat és hörgőgyulladás. Lóerős antibiotikumokat kaptam, 6 óránként be kell kapnom egyet, mert úgy köhögök hogy szinte ugatok és egyszerűen egy hete nincs hangom. Na mindegy, nem panaszkodom, elvégre itt közben fontos és örömteli események történtek! :D

Mindenkinek kívánok kellemes napot! :D

sziasztok

alexa
alexa78

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?