Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csináltam egy albumot az Ismerkedjünk meg-en. A címe: Iker gyerkõcök képei. Na ide pakoljon fel mindenki képeket, hogy csámcsoghassunk rajta. Úgy kell feltenni, már rájöttem, hogy ezt beírod akár a szövegbe is.:
Kép aztán ha beírod a felhasználónevez és a kódot utána kirak egy ablakot ami segítségével kutakodhatsz a képeid között és felteheted õket. Én már fel is tettem kettõt.
Megnéztem a második ikres filmet, de ez is csak a hármasokról szólt sajna,. Mintha mi már nem is lennénk kuriúzumok csak a hármasok. Kép. (ezt is most tanultam el, mármint dühöngeni, ha sikerült)

Zsuzsi!
Mi nem kaptunk semmi ilyen papírt pedíg a margitba születtek. Lehet, hogy csak akkor írnak ilyet ha tuti biztos. De azért lehet, hogy rákérdezek valamikor. Valakinek kell tudni válaszolni rá nem? Még ha azt is mondja, hogy kideríthetetlen volt akkor is mondaniuk kell valamit. Majd kiderítem, hogy kinél kell kideríteni. Kép
OK a jövõ hét!

Gabi!

A profilban a Nándus van elõl, nem a Levi. A Nándus mindíg olyan rosszcsontul nevet a Levi meg úgy, hogy ha rosszat csinált akkor is elolvadnak a nõk attól a mosolytól. Annyira ki van képezve hogyan kell levenni a nõket a lábukról, hogy igazán dühösnek kell lennem hogy félre tudjam tenni a mosolyát. Majd keresek egy képet ha van olyan és felrakom az újdonsült albumba. Kép

Névtelen!

Nekem a fiú ikreim most voltak 25 hónaposak és eszük ágában sincs ránézni se az efféle alkalmatosságokra. Sõt ha megkérdezem, hogy kakilt-e valamelyik vagy letagadják, pedíg a napnál világosabb, vagy egymásra kenik. Kép
És ha esetleg megpedzem, hogy gumicukor és egyéb csébító dolog jár az ügyes babának, akkor ugyan ráülnek a bilire, de arra kínosan ügyelnek, hogy bele semmi ne kerüljön. És arra a kérdésre, hogy ki ül rá a wc-re egyértelmû nem-et kapok mindíg. Nagyon nem erõltetem, inkább csak mint lehetõség ajánlom fel nekik, de nem nagyon akarnak élni vele. Mindegy majd nyáron lemegyünk a balcsira és akkor szigorú pelusmagvonás lesz. Bár ettõl nem hiszem, hogy elkeserednének. Szerintem Te is várjál nyárig. Addígra kell, hogy nappalra szobatiszták legyenek mire oviba kerülnek. Az meg hol van még?! Csigavér! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Csináltam egy albumot az Ismerkedjünk meg-en. A címe: Iker gyerkõcök képei. Na ide pakoljon fel mindenki képeket, hogy csámcsoghassunk rajta. Úgy kell feltenni, már rájöttem, hogy ezt beírod akár a szövegbe is.:
( Kép) aztán ha beírod a felhasználónevez és a kódot utána kirak egy ablakot ami segítségével kutakodhatsz a képeid között és felteheted õket. Én már fel is tettem kettõt.
Megnéztem a második ikres filmet, de ez is csak a hármasokról szólt sajna,. Mintha mi már nem is lennénk kuriúzumok csak a hármasok. Kép. (ezt is most tanultam el, mármint dühöngeni, ha sikerült)

Zsuzsi!
Mi nem kaptunk semmi ilyen papírt pedíg a margitba születtek. Lehet, hogy csak akkor írnak ilyet ha tuti biztos. De azért lehet, hogy rákérdezek valamikor. Valakinek kell tudni válaszolni rá nem? Még ha azt is mondja, hogy kideríthetetlen volt akkor is mondaniuk kell valamit. Majd kiderítem, hogy kinél kell kideríteni. Kép
OK a jövõ hét!

Gabi!

A profilban a Nándus van elõl, nem a Levi. A Nándus mindíg olyan rosszcsontul nevet a Levi meg úgy, hogy ha rosszat csinált akkor is elolvadnak a nõk attól a mosolytól. Annyira ki van képezve hogyan kell levenni a nõket a lábukról, hogy igazán dühösnek kell lennem hogy félre tudjam tenni a mosolyát. Majd keresek egy képet ha van olyan és felrakom az újdonsült albumba. Kép

Névtelen!

Nekem a fiú ikreim most voltak 25 hónaposak és eszük ágában sincs ránézni se az efféle alkalmatosságokra. Sõt ha megkérdezem, hogy kakilt-e valamelyik vagy letagadják, pedíg a napnál világosabb, vagy egymásra kenik. Kép
És ha esetleg megpedzem, hogy gumicukor és egyéb csébító dolog jár az ügyes babának, akkor ugyan ráülnek a bilire, de arra kínosan ügyelnek, hogy bele semmi ne kerüljön. És arra a kérdésre, hogy ki ül rá a wc-re egyértelmû nem-et kapok mindíg. Nagyon nem erõltetem, inkább csak mint lehetõség ajánlom fel nekik, de nem nagyon akarnak élni vele. Mindegy majd nyáron lemegyünk a balcsira és akkor szigorú pelusmagvonás lesz. Bár ettõl nem hiszem, hogy elkeserednének. Szerintem Te is várjál nyárig. Addígra kell, hogy nappalra szobatiszták legyenek mire oviba kerülnek. Az meg hol van még?! Csigavér! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Kép aztán ha beírod a felhasználónevez és a kódot utána kirak egy ablakot ami segítségével kutakodhatsz a képeid között és felteheted õket. Én már fel is tettem kettõt.

Zsuzsi!
OK a jövõ hét!

Gabi!

Névtelen!

Vikics

KépKép
vikics

Fúú bocs ezért a tömegesért, de mivel beírtam hogyan kell képet felrakni, mindenáron követelte a képet és ez sült ki belõle. De itt megtalálhatjátok:

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/index.html" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/index.html[/url]

remélem megtaláljátok!
Dagadjon az album!!! Kép Kép Kép

KépKép
vikics

Nem jött be megnéztem.
Akkor a Dokumentáció-> Formázás alatt van.
Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Nem találtam a képeket! Pedig nagyon megnézném!
Hogy kell a fordított perjelet? Én is megtaláltam a fejeket, csak nem sikerül.
Éva
p.éva

Éva!
Alt Gr Q együttes lenyomásával.
Tegyél fel Te is!!

Vikics

KépKép
vikics

Ja a képek meg a Témák-> Ismerjük meg egymást-> Iker gyerkõcök fényképei alatt van itt a babaneten.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Megnéztem a képet, nagyon édesek a fiúk! Nekem nem egészen világos ez a felrakás?! Mit kell beírni és milyen szövegbe?
Segíts kérlek! Béna vagyok!

Éva
p.éva

Éva!

Szóval: oldalt van a Dokumentáció címszó, arra rákattintasz és elõjön megint 3 címszó, abból kiválasztod a Formázást és azon belûl megkeresed a Képek, mellékletek és jelzések fejezetet. Szerintem a legjobb ha kicopy- od azt a részt és bemásolod a hozzászólásodba egy az egybe. (kijelölöd és Ctrl C, aztán beillesztésnél Ctrl V segítségével) És ott lesz a ferde vonal meg a minden. Odaírhatsz még amit akrasz mert a szerver lefigyeli, hogy a képfektöltõ parancssor benne van a hozzászólásodba és mikor ugyanúgy elküldöd a hozzászólásodat mint eddíg, utána kiad Neked egy ablakot ami segítségével fetöltheted a képedet a gépedrõl. Ennyi!
Kérdezz még ha nem megy. És bocs ha olyat írtam ami már evidens, csak nem tudom mit tudsz.

Most csináltam egy másikat és fel is tettem!
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Nagyon profin leírtad! Fel is tettem a bogárkáimat.
A két "PC guru" nagyon édes!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Ment mégegy kép! Ma csak jókat tudok fényképezni. Kép Kép
Marcsi!
Tündéri a két kis Katicabogárka!!!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!!
Megnéztem az új képeket. Aranyosak, és egyformák a fiúk. Egyébként abból a papírból nem tudom mi utal az egypetéjûségre( csak sejtem, talán az alulról 3. sor?), de az a lényeg, hogy volt ilyen vizsgálat. Szerintem ez az orvostól függ, hogy mennyire lelkiismeretes, és mennyire tartja ezt fontosnak. Nekünk szerencsénk volt a dokival. Bár egy helyen születtünk, neketek már biztos nem õ volt, talán 87 óta már nyugdíjba ment. Én azt mondom, még biztos meg lehet tudni. Ha nem is a szülésztõl, talán a gyerekorvosotoktól. Mond el neki a kételyeidet, és kérdezz rá, hogy hogyan lehet még megtudni, hogy hány petéjûek. Ha jó fej biztos segít, szerintem egy sima vérvizsgálattal meg lehet tudni, mert az egypetéjûeknek 100%-osan egyezik. Próba szerencse! Ha nem akarod megszúratni õket, kérdezz rá egy másik megoldásra. Nem lehet olyan bonyolult dolog vizsgálattal megállapítani.
Egyébként a képeken egyformáknak tûnnek. Tényleg, vigyek magunkról fényképeket?

Zsuzsi
Névtelen

Parancs Leírás
Kép Mikor elküldi a képet, meg kell adnia a feltöltendõ képfájl nevét. A képnek GIF vagy JPEG formátumban léteznie kell a merevlemezén. Szükséges, hogy a böngészõje támogassa az ürlap alapú fájlfeltöltést (Netscape Navigator 2.0+ és Internet Explorer 4.0+).
Kép Beilleszt egy jelzést (lásd index)

Példa
Beírva: Ez itt az én képem: Kép úgy mosolygok mint ez a: Kép.
Eredmény: Ez itt az én képem: úgy mosolygok mint ez a: .
p.éva

image{Szöveges leírás} Mikor elküldi a képet, meg kell adnia a feltöltendõ képfájl nevét. A képnek GIF vagy JPEG formátumban léteznie kell a merevlemezén. Szükséges, hogy a böngészõje támogassa az ürlap alapú fájlfeltöltést (Netscape Navigator 2.0+ és Internet Explorer 4.0+).
Kép Beilleszt egy jelzést (lásd index)

Példa
p.éva

Példa

Sehogy se akar sikerülni, mindig valahogy megszakad az internetkapcsolatom, pedig ilyet még nem csinált.
p.éva

Vikics

Nagyon próbálkozom, de ahogy látod eléggé nem akar összejönni! Eleve nem is azt a képet tallózta be amit akartam. És véletlenül ide töltöttem! Bocsi, még próbálkozom. Remélem összejön valami.

Éva
p.éva

Vikics

MOst mindent jól csináltam és mégse sikerült, szerintem túl nagy a felbontás és nem bírja. Hogy lehet lebutítani a képeket?
Ma már feladtam, holnap próbálkozom.

Éva
p.éva

Éva!
A páromnak ez a munkája, tehát õ hivatalból tud csinálni ilyet, nekem elég könnyû dolgom van. Megkérdeztem tõle, hogy hogyan kell lebutítani egy képet, õ csak Photoshopban tudja. De azt mondta, ha átküldöd neki e-mailen, õ megcsinálja neked és vissza is küldi e-mailen. De ha gondolod, fel is rakjuk akár ide, akár a másik helyre.

Gabi
efgabi

Gabi

Köszi szépen nagyon aranyosak vagytok, még megpróbálom mégeggyszer, s ha nem sikerül, akkor elküldöm nektek. Mégegyszer köszi!!!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Én a fényképezõ szoftverével tudom lebutítani a képet. Ha rákattintok a képre aztán a jobb egérgomb lenyomása után kiválasztom a Batch resize-t. Ott meg bállítom 640x480-ra mert szerintem annak tûrhetõ mérete van. De parsze ha nem FujiFilm fényképezõd van akkor lehet, hogy más címszó altt találod, vagy nincs. A size valószínû benne lesz és a és ha 2.1 Mpixeles a géped akkor 1600x1200 körülit tud a tiéd, tehát ilyesmi számokat kell keresni. Elmented egy másik néven amit fel akarsz tenni és azt butítod le. Megnézem majd, hogy mekkora az én fényképezõm ezen programja és átküldöm ha nem túl nagy. Jól jön az ilyen mindíg, ha nem akarod az õrületbe kergetni akinek fényképet küldesz, hogy órákig várjon míg megérkezik.

Zsuzsi!

OK! Hozzál!!! KI volt az orvosotok? Az nincs a zárón?
Megkétdezem az orvosunkat is ,de lehet, hogy ráuszítom a kérdésre az Anyósomat, mert õt aztán nem rázza le senki amíg ki nem derített mindent. Kép Vérvizsgálatuk már sokszor volt, de ezirányban még nem. Amúgy szerintem ha ez ennyire egyszerû lenne akkor a kórházban is megcsinélták volna újszülött korukban nem? Mibe tartott volna, mikor annyit szúrkálták szegényeket. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Elõre is köszi a segítséget! A gépünk 3 Mpixeles, nem tudom mekkorák a képek, de majd ráuszítom a férjemet a hétvégén, õ azért jobban ért ezekhez nálam.
Egyszer én is megkérdeztem a gyerekorvost, hogy szerinte hány petéjûek a fiúk, de õ is azt mondta, hogy ezt csak egy komolyabb vérvizsgálattal lehetne megállapítani. Mondjuk most volt bõven vérvétel a kórházban, de el is felejtettem.
Én nem tudom eldönteni, hogy hány petéjûek, de végülis mindegy. Majd kiderül egyszer.
Holnap lesz a kislányom farsangja az oviban. Jobban izgulok, mint õ! Olyan ,mintha az én elsõ farsangomra készülnék. Királylány lesz, kaptunk egy nagyonszép habos-babos ruhát. Már csak koronáért zargatom a férjemet, hogy szerezzen be valamit.
Ma olyan rosszul aludtaka gyerekek, hogy hulla vagyok és semmihez sincs kedvem, ráadásul még a férjem ma suliban lesz és csak este jön haza. Olyan fárasztó mire este lerendezem az összes gyereket! Jó lenne, ha legalább az éjszakáink lennének nyugisabbak valamivel, mert már kivagyok. Ádám van hogy éjjel félóránként sír. Visszaadom a cumit, vagy estleg iszik és alszik tovább, aztán kezdi elõlrõl, pedig régen olyan szépen aludt mind a kettõ! Visszasírom azokat az idõket.
Na megyek, meg kell etetnem az ikreket.

Éva
p.éva

Zsuzsi!

Most jut eszembe, hogy neked tegnap volt a névnapod! Ez alkalomból nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok neked!!!!!!!

Éva
p.éva

Szobatisztaság ügyben mindent köszönök! Legalább megerõsítettetek abban, amit én is hittem, szakemberek is mondják, hogy nem maradunk le a vonatról! Csak már megõrjít, hogy mindenkinek az a második kérdése, hogy: és a biliiii???? És elég bután néznek rám, hogy még nem és kész. Úgy gondolják, hogy ez csak az én mániám, mert én olyan csökött agyú anyukat vagyok.
Köszi!
Névtelen

Sziasztok!

Éva!
Mennyi idõsek a srácok? Nálunk is volt egy ilyen idõszak, sõt néhány nappal ezelõtt is. Szerintem ilyenkor jön a foguk, vagy frontot éreznek (esetleg a teliholdat ). Ne aggódj, ez sem tart örökké. Maximálisan együttérzek veled, tudom milyen nehéz három gyerkõcöt beterelni az ágyba. Szerencsére csak ritkán kell egyedül csinálnom, de olyankor én is nagyon kimerülök.
Nálunk hétfõn volt az oviban farsang a nagyfiamnak. Azt találta ki, hogy varázsló lesz, és a telet nyárrá varázsolja, mert már nagyon unja ezt a hideget. Az egész vasárnapunk jelmezkészítéssel telt (én varrtam neki egy piros palástot sárga nappal, holddal, csillagokkal; az apja meg ugyanilyen süveget csinált neki, meg sárga varázspálcát), ezek után hétfõn reggel közölte, hogy ezt nem veszi fel az oviban, csak otthon szeretné hordani. Végül nagy nehezen felvette az oviban, hogy le tudjam fényképezni, és utána már le sem akarta venni.
Te nem tudsz a lányodnak koronát csinálni papírból? Vagy nincs a környéketeken BurgerKing, ott mindig adnak?
Ha nem sikerül lebutítani a képet, nyugodtan küldheted a párom címére (ha küldesz egy e-mailt, megírom), náluk kábel van, folyamatosan online vannak, mindegy, hogy milyen hosszú idõ alatt megy át a kép.

Zsuzsi!
Csatlakozom Évához a jókívánságokban névnapodra!

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Éva!
Mennyi idõsek a srácok? Nálunk is volt egy ilyen idõszak, sõt néhány nappal ezelõtt is. Szerintem ilyenkor jön a foguk, vagy frontot éreznek (esetleg a teliholdat ). Ne aggódj, ez sem tart örökké. Maximálisan együttérzek veled, tudom milyen nehéz három gyerkõcöt beterelni az ágyba. Szerencsére csak ritkán kell egyedül csinálnom, de olyankor én is nagyon kimerülök.
Nálunk hétfõn volt az oviban farsang a nagyfiamnak. Azt találta ki, hogy varázsló lesz, és a telet nyárrá varázsolja, mert már nagyon unja ezt a hideget. Az egész vasárnapunk jelmezkészítéssel telt (én varrtam neki egy piros palástot sárga nappal, holddal, csillagokkal; az apja meg ugyanilyen süveget csinált neki, meg sárga varázspálcát), ezek után hétfõn reggel közölte, hogy ezt nem veszi fel az oviban, csak otthon szeretné hordani. Végül nagy nehezen felvette az oviban, hogy le tudjam fényképezni, és utána már le sem akarta venni.
Te nem tudsz a lányodnak koronát csinálni papírból? Vagy nincs a környéketeken BurgerKing, ott mindig adnak?
Ha nem sikerül lebutítani a képet, nyugodtan küldheted a párom címére (ha küldesz egy e-mailt, megírom), náluk kábel van, folyamatosan online vannak, mindegy, hogy milyen hosszú idõ alatt megy át a kép.

Zsuzsi!
Csatlakozom Évához a jókívánságokban névnapodra!

Gabi
efgabi

Bocsi, kétszer küldtem el!
Gabi
efgabi

Jó, hogy ti is hasonló véleményen vagytok a szobatisztasággal kapcsolatban. Én már türelmetleül várom a meleget, mert a három gyerek pelenkázásából nagyon kezd elegem lenni. Nem beszélve az anyagi oldaláról.

Megnéztem a képeket, csak szuperlatívuszokban írhatok. Vikics, a srácokon nagyon látszik, hogy rosszcsontok.
Ha sikerül szkennelni (jól írtam?), teszek fel én is képet a fiúkról. Az enyéimnél nem kérdés, hogy hány petéjûek (lombikok), mégis sokan összekeverik õket. Igaz, hogy hasonlítanak, de azért nem annyira. Inkább azt hiszem ezek az emberek lerendezik az ügyet azzal, hogy ua. a fészekalja, egy méret, szõke haj, kék szem és meg sem próbálják megkülönböztetni õket.

Szóval én is olvasgatlak benneteket, csak ritkán jutok el az írásig
Üdv
Molnárka
molnárka

Vikics!!

3 nevet találtam rajta, nem tudom ezek közül ki volt a szülést vezetõ orvos:dR. PILISHEGYI jÁNOS, Dr. Béres László, Dr. Pálffy Imre. Osztályvezetõ, orvos, és adjunktus. Talán ismerõs Neked valaki? Jó ötlet az Anyós, ha ilyen a természete!
zSUZSI
Névtelen

Névtelen!

Az én elméletem amit magam gyártottam, hogy éppen elég dolga van egy ikres anyukának, hogy olyanokat erõltessen a gyerekre amit szemlátomást nem akar és nem érett rá. Nem véletlenül találták ki, hogy 3 éves kortól lehet oviba járni szerintem. Addígra magától rá fog ülni higgyed el! Ne idegesítsd magad ilyen baromságokon, hogy ki mit kérdez. Csinálja jobban a saját gyerekeivel! Aztán mi meg lehet, hogy már a bilit is megússzuk, mert egybõl WC-lesz. Kép
Az én nagyon aranyos véfõnõm szokat mondani, hogy egy egészséges felnõtt sem járkál pelusba... és hasonlókat.

Zsuzsi!

Ha valóban ma van a névnapod akkor és is sok boldogságot kívánok! Bár annélkül is! Kép De én úgy tudom augusztusban is van Zsuzsa nap.
Hát sajnos nagyon is ismerõs az egyik! A Pálffy! Én is nála szültem, ennek ellenére ilyesmi nem szerepelt a lapon. Meg szarinetm a Pállfy akkor még kisgyík lehetett, mert most olyan 45-50 év körüli. A többi neve is ismerõs, majd megnézem a margitos topicba. De biztos ráállítom az Anyóst, nekem most nincs erre fölös energiám. Bár ha elhatározom magam engem sem lehet könnyen lerázni. Kép

Molnárka!

Várjuk a képeket!! Majd felteszek egy-két rosszcsont-tettenérést is . Kép

Éva!

Sajna egy komplett CD tele a program, de ha megadod a címedet felírom és elküldöm. A januári PC WORLD-be volt egy Photoshop 7.0 próba verzió. A baj, hogy asszem csak 1 hónapig lehet használni. Kép
Ja, még azt akartam írni, hogy nekem is fájt a fejem tegnap este, mert megérzem a melefrontot és hétvégére tavaszt ígértek. Úgyhogy nem lesz semmi a felmelegedés ha igaz! Én ha ennyire szenvestek a fiúk adtam nekik 1-1 kanál panadol szirupot. Az megnyugtatja õket és fájdalmat is csillapít. Az Levinek és Nándinak nagyon ízlik is, és a védõnénink szerint nyugodtan lehet adni nekik.

Vikics

KépKép
vikics

Lányok!
Köszi a jókívánságokat!

Vikics!!
Tényleg augusztus 11-én is van egy névnapom,de mi most szoktuk tartani. Direkt azért kaptuk ezt a két nevet, hogy közel legyen a névnapunk, mert mindig összevonva szoktuk taratani félúton 6-ika és 19-ike között. Szerintem nem véletlenül akarták így a szüleink, hogy ne legyen vita a játékokon, meg veszekedés, hogy most csak õ kap, én meg csak augusztusban. Lehet, hogy nem tudtuk volna ezt piciként megérteni, és veszekedtünk volna. Egyébként meg mindig ugyanazt kapjuk. Nálatok hogy van? Szempont volt névválasztáskor, nem szoktak veszekedni ezen?( hogy akkor csak az egyik kap).

Az orvos!! Ha egy olyan kis köcsög az a Pálffy, biztos nem õ kérte a méhlepény vizsgálatát! Szerintem érdemes ráállni!
Majd még írok:
Zsuzsi
Névtelen

Vikics

Most mondja a férjem, hogy nekünk is megvan az a program és majd megcsinálja nekem a képeket, hogy el tudjam küldeni. De azért mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!!!!

Gabi

13hónaposak voltak 7én, de régebben nem volt ilyen problémánk és most is csak az Ádám nem akar aludni, a Zolika alszik egész éjjel. Már próbáltam én is a panadolt, de nem jön be semmi.
Most megyek,mert készülünk a farsangra.

Éva
p.éva

Lányok!

Tegnap egy új taggal bõvûlt a családunk. AZ anyánk megengedte, hogy hazahozzunk egy kiscicát. Már 8 állatkánk van 70m2-en, de nem gáz, mert nagyon szeretjük õket.
Nektek nem kell egy? Az osztálytársunk találta õket kidobva egy ázott kartonban, 5 hetesek, még van 2 fiú, és egy kislány. Gondoljátok meg!
Zsuzsi
Névtelen

Még valami!
Déután eszembe jutott egy kis történet, leírom, a telepatikus kapcsolatról szól.
Szóval ez tavasszal történt. Megbeszéltük egy haverral, hogy kimegyünk a meccsére. A Dórival megbeszélte, hogy reggel 9-kor taliznak. de mivel csak 11-kor kezdett a meccs én nem akartam olyan korán felkelni, így külön mentünk. Amikor én felkeltem õ már nem volt itthon. Azon gondolkoztam, hogy mit húzzak fel, mert nem láttam, hogy a tesóm miben ment el. Eszembe jutott egy ruhám, ami már tök rég volt rajtam, felhúztam. Elmentem, és amikor odaértem, totál megdöbbentem. A tesóm tetõtõl-talpig úgy volt felöltözve, mint én!! Pedig rajta is ugyanolyan régen volt az a ruha! Ez nagyon fura volt, megmagyarázhatatlan.
A legtöbb történetem az összecserélésrõl szól, de vannak ilyenek is.
Most megyek.
Zsuzsi
Névtelen

Nem tudjátok, hogy el lehet-e itt menteni, amit írok, hogy késõbb befejezhessem?
Névtelen

Éva!

Örülök neki! Én feltelepítettem a Photoshop-ot de sajna leját, aztán ezt a funkciót megtaláltam a fényképezõ szoftverében is. Valamelyik este én sem tudtam aludni egész éjszaka, de valami miatt a Nándus sem. Áttjött hozzám, odafeküdt mellém és elkezdett számolgatni a vak sötétben. Õ sem tudott aludni. Sõt mikor elbóbiskoltam egy kicsit és utána felébredtem észrevettem, hogy ég a villany a nagyszobába. Bementem és a Nándus ott tologtta a kisautóit csendben. De a levi úgy aludt mint a bunda!!!

Zsuszi!

Nálunk a Nándusnak októberban van Levinek meg júniusban. Nem számított az idõpont. Az elõnevük Magyar. És ahoz magyar neveket akartunk keresni, de mégsem az õsmagyarokat mert azok nem is tetszenek. A Levente az magától érthetõdõ volt mert a hasamban is olyan kis nyugodt volt, hogy neki kellett ezt a lágy, nyugodt hangzású nevet adni. A "B" baba azaz Nándor nagyon izgága kis baba volt a hasamban. Neki valami rosszcsontosan hangzó nevet akartunk, de sokáig nem találtam megfelelõt. Még a Bendegúzon gondolkodtam, de az nagyon ritka név ezért keresgéltünk mást. És az utolsó napok egyikén ugrott be a Nándor, rögtön megtetszett. Magyar Levente és Magyar Nándor lett a nevük.
Szerintem abban az idõban mikor születtél még csak valami kis tanonc szerû lehetett a Pálffy, biztos nem szólhatott bele semmibe.

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi!

Szerintem elmenteni nem nagyon lehet, de ha world-be írod akkor el tudod. És ha már készvagy vele átcopy-od. Jobb ötletem nincs. Én, ha nincs idõm befejezni lekapcsolódok a netrõl és leteszem. Aztán ha megint lesz akkor kinagyítom és folytatom. Persze tudom, hogy Neked kábeles neted van. Már én is várom, hogy elérjen idáig az óbudanet kábele.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Megkérdeztem anyámat, és még valami Hajdú Zsolt nevû pofát említett. Õ is ott dolgozik, talán még mindig.

Egyébként nem szoktak veszekedni a fiúk, a névnapjukkor??
Hogy csak az egyikük kap? Mi biztos veszekedtünk volna!!
Talán azért lett volna jobb, ha nem egyszerre van ez is, mert legaább ezen nem kellett volna megosztoznunk.
A születésnapunk még rosszab! Azon 3-an osztozunk. Ugyanis Apánk szüinapjára születtünk( mindhárman 07.15-én)!
Ilyenkor aztán nagyüzem van ajándékvásárlás terén!
Bár mi a Dórival soha semmire nem szoktunk egymásnak ajándékot venni! Talán itt is egy emberre egészítjük ki egymást, és mindenkinek közösen vesszük. Ha vennénk egymásnak, az olyan lenne, mintha saját magamnak vennék!
Most be kell fejeznem.
Zsuzsi
Névtelen

Köszi, Vikics, majd kipróbálom!
Zsuszi
Névtelen

Éva!

Nálunk is mindig csak az egyik (fõleg Bence) nem akar aludni, most hétvégén is kétóránként ébredt, és nem tudtam vele mit csinálni. Végül az apjuk altatta el közel 20 perces kiabálás után. Csodáltam, hogy Marci nem ébredt fel, pedig õ is ugyanabban a szobában alszik. Gergõnek szerencsére külön szobája van, de elõfordult már, hogy õt is felkeltette Bencus süvöltése.
Hogy sikerült a farsang? Milyen koronája lett a lányodnak?
Még azt akartam kérdezni, hogy amikor egyedül fekteted õket, akkor egyesével fürdeted a gyerekeket? Nálunk a kicsik fürdenek elõször együtt, utána Gergõ egyedül.

Zsuzsi!
Nálunk a névválasztás nagy gond volt, mert én szerettem volna, ha mindhárom gyereknek hasonló hangzású neve lenne. Errõl letettem, amikor elolvastam az Ikrek könyvét. Akkor jött az apjuk és mondta, hogy neki melyik név tetszik. Így az egyik srác azt kapta (Marci), a másik meg azt ami nekem tetszett (Bence). Véletlenül úgy jött ki, hogy fél év különbség van a két névnap között, de szerintem ez nem baj, mert õk nyáron születtek, Benedek tavasszal van, Márton meg novemberben. Amíg picik, addig mindenki kap mindig ajándékot, de persze az ünnepelt nagyobbat. Egyébként már a nagy fiamnál szempont volt, hogy távol legyen a névnapja a szülinapjától, ezért lett Gergely, mert az májusban van, õ meg novemberben született. (Eredetileg Gyõzõ lett volna, de arra a napra volt kiírva a szülés, így az csak a második keresztneve lett.)

Vikics!
Már meg akartam kérdezni, hogy kié az három csöppség, akinek a képét felraktad? Vagy az nem Te voltál?

Molnárka!
Bocs, hogy nem tudom, nem olvastam végig az archivumot, de neked hármas ikreid vannak? Vagy csak kicsi a korkülönbség az ikrek és szingli között?

Gabi
efgabi

Vikics!
Milyen szép neveket választottatok! Nálunk a vezetéknevük Havasi, és szempont volt szintén, hogy magyar nevük legyen. Szerettem volna én is, ha az egyik kicsit Levente, mert az rímelt volna a Benedekhez és a Gergelyhez. De aztán közbeszólt a Métneki-könyv, meg az apjuk. Így lett Havasi Benedek Solt és Havasi Márton Levente. Volt aki azt mondta, hogy felcseréltük a neveket, mert Marci olyan, mint a Kisbence, aki belebújik a kemencébe. Tény, hogy õ a felfedezõbb, és Bence az óvatosabb, de nekem így természetes. Nálunk azt, hogy melyiknek mi lesz a neve a születési sorrend döntötte el. Az "A" baba lett Bence, "B" baba Marci; hogy miért, nem tudom. Ismerõsünknek a fiát Bendegúznak hívják, és a kórházban is volt, amikor UH-ra jártam. Lehet, hogy már nem is olyan ritka név?
Gabi
efgabi

Zsuzsi!

Amíg kicsik mindegyik kap ajándékot. De most már azt hiszem ezt be is fejezhetem, mert szerintem nagyok lettek. Már elég sokszor meg tudnak egyezni dolgokon vagy együtt játszani vala, sõt van olyan játék ami csak egyéké vagy másiké és nincs eblõle kettõ. Volt, hogy a Nándos odahozta a Lveinek az imádott sárga gumihalat és azt mondta : Levikéjé, tessék. Pedíg az elején összevesztek rajta mindíg. De a Levike kitartóan szorongatta napokig és így az övé lett. Kép
Amúgy nálnuk is úgy van, hogy a bátyám ápr. 18.-n és mag 19.-n születtem és mi sem veszünk egymásnak ajándékot. De ez szerintem normális, mert a szülinapján mindenki azt szeretné ha körülötte forogna a világ és nem az ajándékozgatáson jár az esze. A fiúknak mivel január 10.-n születtek igen csak ajándék dömping van karácsonykor és utána. Nekünk meg apad a brifkónk, mert a nagy leárazások is ilyentájt vannak.
De velemi is jó elbántak anyuék annak idején mikor képesek voltak Viktóriának hívni, ami karácsony elõtt 1 nappal van. Ki a fenének jut eszébe a nagy karácsonyi lázba. Olyankor oylan szomorú vagyok. Kép Anyuék sosem felejtenek el de a Párom rendszeresen, pedíg nem akarja.

Gabi!

Nem tudom kik azok csak annyira édesek voltak. Amiket a Zsuzsi írt honlapokat azokról vadásztam le.
A Marci és a Bence név neke is nagyon tetszett(ik) !

Feltettem pár csendéletet Levi és Nándi múlt hetébõl!

Vikics

KépKép
vikics

Most vettem észre, hogy az utolsó képen a Levike hasán ott van a sárga gumihal. Úgy õrizte, hogy csak álmában engedte el véletlenül. Kép Kép Kép

KépKép
vikics

Vikics!
Megnéztem a rosszcsont képeket, jót mulattam rajtuk. Gondolom Te is, amikor helyre kellett állítani az eredeti állapotot.
Nálam is hasonló a helyzet a névnappal, mint nálad, mert Gabriella dec. 12-én van, félúton Mikulás és karácsony között. Ráadásul a szülinapom jan. 15, tehát egy hónapon belül van minden. . Párom szokott néha viccelõdni, hogy sapkát, kesztyüt vagy sálat kérek és milyen sorrendben!
De anyukám javaslatára márc. 24-én Gábor napon tartottuk a névnapomat, ami ellen kamaszkoromban fellázadtam (pechemre, mert így kevesebb ajit kaptam).

Zsuzsi!
Az én fiaimnak nagyon közel van a szülinapjuk a tiétekhez, 07.16-án születtek.

Gabi
Gabi
efgabi

Vikics!
Hogy csinálod, hogy sárga a mosolygó arc és kék a szomorú? Már próbálkozom egy ideje, de nem jön össze! Úgy látom, Te vagy itt a topicon a számítástechnikai tanácsadó!

Gabi
efgabi

Gabi!
Hármasaim születtek, de ketten maradtak és 17 hónap van köztük meg a kicsi között.

Azt látom, hogy tényleg van egy különleges kapocs az ikrek között. Az enyéim különpetéjûek (lombikbabák), de nem nagyon vannak meg egymás nélkül. Én minden héten egyszer egy gyerekemmel elmegyek kettesben pár órára. Fél óra alíg telik el s máris a másikat kezdik emlegetni. Néha bosszantó is, hogy ahelyett, hogy örülnének osztatlan figyelmemnek, azt hajtogatják, hogy Peti/Bálint vár.(ez itt egy önzõ megnyílvánulás volt).

Úgy tûnik felütötte magát nálunk az influenza. Bálint égõvörös, reggel 39.2 lázzal kelt. Azért reménykedem, hogy nem betegszik le mindenki.

Jó hétvégét
Molnárka
molnárka

Sziasztok!

Most jöttem haza, és jól kib....ak velünk, mert holnap is be kell mennünk!! A bombariadók miatt! Nme tudom, hogy fogom kibírni, már ma is majdnem elaludtam. Ráadásul a dok.film 2.részérõl is lemaradok ( az elsõt se láttam, akkor kizártuk magunkat a lakásból). Ha tényleg csak hármasikrekrõl szól, nem is olyan nagy baj. Egyébként van egy jobb dok.film. Ezt eddig 2-szer láttam, a Spektrumon, legutóbb kb. fél éve. Ez tényleg az csak rólunk szól, nem a hármasokról, érdekes történetek vannak benne( telepátia, egymásról nem tudó ikrek, a világ legegyformább ikrei stb.), de sajnos nem tudom adják-e majd még, az a címe, hogy Ikrek: Két testbe zárva.

Tényleg rossz lehet(ett), hogy ilyen közel van a szüli ill. névnapotok a karácsonyhoz! A tesitanáromat Juditnak hívják, és dec. 10-én, Judit napon született. Szegény!
Egyébként, mi is nagyon gyakran kapunk még most is közösen ajándékot. Mi is mindig megosztozunk/-tunk rajta, egyikünknek mindig jobban tetszik, és az kisajátítja.
Talán azért is jó ikernek lenni, mert ha pl. társast kapunk egy egyke, vagy egy olyan akinek a tesója sokkal idõsebb max. csak a fallal tud játszani, nem hiszem, hogy a szülei leülnek vele, mi meg mindig ott vagyunk egymásnak. Bár régen sok vita volt, hogy nem tudtunk megegyezni, hogy mit játszunk, és valamibõl csak egy volt biztosan mindketten azzal akartunk játszani!
A szülinapunk meg nem csak azért rossz mert 3-an osztozunk rajta, de nyáron van! Soha nem lehetett bulink, mert mindenki nyaralt!
Egyébként van egy fiú ikerpár ismerõsünk! Márk és Zsolt. Márk nap ápr.9-én, Zsolt meg apr.10-én. Szegényeknek még ez is ilyen közel! Egyébként elég furi az õ kapcsolatuk, szó szerint utálják egymást!! Ott alázzák meg egymást, meg rúgnak egymásba, ahol csak tudnak! Azért ilyen is van ,de szerintem ez a ritkább. Én soha nem aláznám meg, vagy bántanám komolyan a tesómat, sõt az nekem még jobban is fáj, ha pl.a szüleink õt szídják le.

Ha gondoljátok írok még oldalakat, amik ikrekrõl szól, nagyon sokat találtam, de mind külföldi.
Rengeteg kép is van rajtuk!
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Gabi!

Én simánbefogom õket a helyreállítási munkálatokba! A múltkor is csak ültem a konyhaszekrény elõtt, kiadtam a feladatot, hogy az edényeket vissza kell hozni, persze játékosan és az elsõt én vittem. Olyan lelkesen hozák vissza az összeset, én meg csa ültem ott és raktam be. A ruhákat szintúgy. A játékaikat is visszarakatom mindíg a helyükre valami jó címszóval. Meg is látszik már rajtam az a stabil 2 kg plussz a kényes helyeken. Kép
A mosoly az egy : és közvetlen utána egy ) a szomorú megy egy : és közvetlen utána egy ( a dühös és egyéb jeleket ugyanott lehet megtalálni mint a képmásolást.
Amúgy hangzásra hasonló neveket választottunk. eee (Levente és Benedek) és áo (Márton és Nándor). Fiúknak is 2 nevük van de az csak a családi béke kedvéért. Magyar Levente Károly és Nándor Attila. (A fél család Károly)

A húgomat is Gabinak hívják és neki nov. 20-n van a szülinapja, úgyhogy õ is hasonló cipõben jár Veled.

Éva!

Jobban aludtak a fiúk?? Kipihented magad? Azért nem lehet egyszerû dolgod!!

Vikics

Vikics

KépKép
vikics

Vikics, Gabi

Velem is jól kiszúrtak a szüleim, nekem dec.7én Mikulás után egy nappal van a szülinapom, a névnapom meg 24-én! HÁt az Ádám is pont ekkorra esik, de nekem ez volt az egyetlen fiúnév , ami tetszett, így szeptemberben tartjuk, akkor is van egy Ádám. Nálunk azért lett az elsõ baba Ádám, mert abban reménykedtem,hogy esetleg mégis lány lesz a második baba, már csak azért, hogy ne kelljen a Zoltán nevet adni neki, mert a férjem is az és ragaszkodott hozzá. Szerintem ez olyan hülye szokás. Amikor kiabálok egyet, hogy Zoli, egybõl õ is odajön. HÁt ezért nem akartam. Ha becézem, arra is figyel, mert mindkettõt becézgetjük.

Gabi

Végül hozott a férjem arany színû kartont és abból csináltunk egyet. Nagyon szép volt, õ a legkisebb a csoportban,mert náluk vegyes csoport van, és majdnem elbõgtem magam, amikor kiállt és mondta, hogy õ királylány. És betanítottak nekik egy verset tánccal és olyan édes volt!!!!! A fiúk is nagyon élvezték az ovit! JÁtszottak, futkorásztak. Alíg bíírtam hazaráncigálni õket.

A fürdés nálunk úgy zajlik, hogy egyszerre a három, aztán egyeségvel veszem ki õket és a Lora mindig vigyáz arra, amelyik bentmaradt a kádban, de a szobájukból is van bejárat a fürdõbe, így nézni tudom õket, amíg a másikat öltöztetem. De van, hogy egyesével fürdetem az ikreket,és mikor õk már alszanak, akkor a Lora megfürdik velem.

A mai éjszakánk is rettenetes volt. Ádám óránként, félóránként sírt. Aztán Zolika ötkor bejelentkezett és nem volt hajlandó visszaaludni. MÁr olyan vagyok, mint egy élõ halott. MÁr két hónapja nem alszik az Ádi. Nálunk is a Zolika simán alszik, miközben Ádám egész éjjel üvölt.

Én mikor megtudtam, hogy fiúk az ikrek egybõl kitaláltam két nevet: Benedek és Bendegúz, de aztán szép lassan eltávolodtam tõlük. Én is az ikreskönyv miatt részben és azért, mert belegondoltam, hogy öreg korában hogy fogják majd szolítani: Bendegúz bácsi??

Vikics

Nagyon édesek a sráccaid!!!!! Jó lenne már, ha az enyémek is ekkorák lennének.

Molnárka

Nagyon sajnálom, hogy elveszítettétek az egyik babát!!!!!
Szörnyû lehetett!!! Öszinte részvétem.

Éva
p.éva

Éva!

Anyám mondta, hogy mi is nagyon rosszul aludtunk. Õ sem tudott tenni ellene semmit. Néha befogta apánkat, mert nálunk egyikünk sem tudott aludni, így ketten kellettek hozzánk. Emlékszem ez így volt kb. egészen 6 éves korunkig.
De akkor már õk nem kellettek hozzá, jól elvoltunk egymással, beszélgettünk, játszottunk a sötétben. De nem akarlak elkeseríteni, hogy nálunk ilyen sokáig tartott! Kitartás!
Zsuzsi
Névtelen

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?