Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olyan régen tudtam írni egy normálisat, remélem, most sikerül. :)
A képek gyönyörűeke, Marci egy kis csoda baba a felejthetetlen hangjával és a fini puszijával, amit gondosan őrzök a tali óta, Zituska pedig ebben a sapkában egy kis szaloncukor. :)

Steiff: a gyermekeidet mindig megcsodálom, olyan édesek és gyönyörű a foguk. :)Sajnálom, hogy Biának ilyen rossz élményekkel kell gadagodnia, de remélem, hamar túl lesztek a megrázkódtatásokon. :)

Süni: örülök, hogy jól vagytok, remélem, a kisfiad szép lassan elindul és a problémák rövidesen elfelejtődnek. :) Robinak nagy drukk a nyelvvizsgára. :)

Nyaralni készülők vagy már nyaralók! Jó pihenést Nektek! Ebben az borzalmas időben legalább jókat lehet aludni. :) Persze, ha olyan helyre utaztok, ahol süt a nap akkor ... :)( akkor én baromi irigy vagyok :D

Ildikó: gondolok ám Rád/Rátok, lehet, hogy az a telefon mostanában jön?

Simineni: Múlt héten voltunk a munkahelyeden, de sajna nem találtunk meg. Felhívni sem tudtalak, mert otthon hagytam a telcsim. :( Sikerült egy-két apróságot venni Gergőnek. :)
Ugye Pisti megnyugodott? Jó hír, hogy a sulinak rövidesen vége.:)A rossz, hogy szeptemberben újra kezdődik. :(

Remélem, senki sem beteg, mindenki jól van. :)

Mi fűtjük a hálószobát, így kellemesek az éjszakák. Gergőt nagyon kínozza a foga, emiatt nem sokat alszunk éjszaka. Apával felváltva kelünk, mert nem mindig van erőm ugrani. És napközben is talpon kell lennem. Gergő lábának nagyon jót tesz a masszázs, mostmár rendesen forog, kúszni tanulunk, aminek az eredménye az lett, hogy négykézlábra áll.
Pár napja sokkal többet eszik, mint ezelőtt, nem lehet előtte enni, mert zokogásba torkollik a dolog. Olyan szinten sír az ennivalóért, hogy az számomra is meglepő. Egy bébiételnyi kajcsi után még képes megenni egy banánt. Viszont ebéd után 3-4 órát alszik.

Babaúszásra mindent beszereztünk, de ebben az időben kihagytuk a dolgot.
Képzeljétek, apát meghívták teszthorgászatra. Minden hozzávalót ad valami pénzes cég, csak ugye el kell utazni. Írtó lelkes. Én nem annyira. Így is alig látjuk. :(

Puszi mindenkinek és napsütést, napsütést, napsütést!
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Most van egy kis időm, amíg a fiatalúr nem szól.

Alexa
küldtem mailt, de visszajött, hogy nem kézbesíthető, a chellos mailcímedre küldtem.

Simineni
jó lenne beszélni, bár zömével csak este jutok gép elé.

Pár nap alatt olyan sokat fejlődött a picur, hogy csak ámulok. Rengeteget eszik és sokat alszik. Bár kora reggel és ilyen tájt mindig van ideje anyával és apával foglalkozni. Nézelődünk és tornázunk. Sajnos a kakihoz kell egy kis mozgás is, de anya mindig segít, megmozgat egy kicsit, jól el is fáradok benne. Most is a kiságyban nézelődöm. Ma délután volt egy rossz időszakom, tudjátok rossz idő van. De a babakocsiban az erkélyen megnyugodtam és alíg akartam felkellni fürdeni. Fürdeni egyébként szeretek, csak ne kelljen előtte és utána vetközni és öltözni. Azt nem szeretem! Éjszaka egyébként egyszer ébredek fel enni, 1-2 óra körül és utána reggel a madarakkal ébredek. A kiságyamban is szeretek lenni, de élvezem a kanapén alvást és a babakocsit is. A cicák nem szeretnek engem, mert ha meghallják a hangomat, rögtön kimennek az udvarra. A kutyusok szeretnek, a babakocsim mellett vigyáznak rám. Persze anya mindig félt és fél szemmel figyel. Egyenlőre ennyit tudok mesélni, de napról napra megismerem körülöttem a világot és akkor többet, mást is mesélhetek.

Szép estét mindenkinek!
madri

Amneris! Zitus őrült csini ebben a helyes kis kalapban! Nagyon édes a kis "szaloncukor"! :D

Madri! Ha nagy fájlokat akartál küldeni, előfordulhat hogy nem veszi át a chello, mert nem kifejezetten szereti a nagy leveleket. Erre a célra tartom a yahoo-s címemet, légyszíves küldd át akkor oda! A táblában megtalálod, de gyorsan átküldöm neked priviben is, így nem kell keresgélned! :wink:

Kelimoni! Igazad van, én is már csak a nyaralásnak élek, számolom a napokat, mert ami itt van nem lehet ép ésszel kibírni! Botrány az utóbbi 3 nyár időjárása! :cry:

További szép estét, fürdetést és altatást! A kicsiknek pedig szép álmokat!
alexa78

Amneris
Zitus gyönyörű ebben a sapiban!

Süni
Bocs, igazad van, de nekem olyan régnek tűnt a hsz.-od, és kíváncsi voltam a mindennapjaitokra.

Madri
Kaphatok képet a kisfiadról?
petyaanya

Sziasztok!

Petyaanya, Mirosz, és akinek még kedve van! Mehetünk bicajozni, csak először rövidebb túrákra merek elmenni, mivel 15 éve nem bicajoztam. :oops: Remélem hamarosan belejövünk.

Szuperboszi, Bobi nagyon helyes lett az új frizurával. Kész nagyfiú lett. És gratulálunk a kislányhoz! A Zóra név nagyon szép és különleges!

Gabszi, Madri, köszi a képeket, nagyon édesek a gyerekek. Olyan jó látni őket!!! Élvezzetek ki minden pillanatot!
A két testvér együtt szundizása nagyon jó kép, őrizd meg a szívedben is! Azon túl, hogy biztos vannak a féltékenységnek is szösszenetei, látszik, hogy Balázs nagyon szereti, félti és óvja kis hugicáját.

Mony, gratulálok a kislányotokhoz, nagyon jó ilyen híreket kapni! Vigyázzatok magatokra!

Kelimoni, nagyon édes Gergő ebben az új sapiban, nagyon jól áll neki!

Simineni, szomorúan és megdöbbenve olvastam, hogy mi történt a fiaddal. :( Remélem megoldódtak ezek a gondok, és a nyári szünet végére már senki sem fog emlékezni az egészre.

Kispepe, utólag ugyan, de boldog szülinapot kívánok! Elküldenéd nekem is a receptgyűjteményt? Küldöm priviben az emil címem.

Süni, örülök, hogy Miklóskával minden rendben. Várjuk a képeket róla! Robinak kalappal a nyelvvizsgához!

Ildi_ko, sokat gondolok rátok, mikor jön majd vajon a telefon? Nagyon izgalmas, amikor az ember előre tudja, hogy még pár nap/hét, és megszületik a picurkája. Boldog várakozást és kitartást kívánok még erre a rövid időre. (És ezt csak suttogva: Vivien nagyon ügyes!)

Napsugi, a régi fényképről, amit feltettél, először azt hittem az én képem… :P Pont ugyanilyen képeim vannak, csak sajnos nincs scannerem, hogy megmutassam. Te melyik vagy a képen?
A babakelengye listát én is kértem, de küldtem most emilt is! Köszi előre is. A vizsgákhoz neked is kalappal, vagy már túl vagy mindegyiken?

Jiny, a hordozókendős képek nagyon aranyosak!

Töltike, kiderült már a cukor? Remélem nem komoly! Elég a gyógyszer vagy szuri is kell?

Amneris, Zitus nagyon édes, és ez a sapi is nagyon jól áll neki! No és a fülbevaló… :lol:
Keddre meg a drukk!!!

Moncsi3, jó volt olvasni a csodátokról, és a sok önzetlen emberről. Gratulálok kicsi fiatokhoz, sok boldogságot kívánok!

Puszi mindenkinek,
Réce
réce

Napsugi,
megkaptam, köszönöm! Mindjárt áttanulmányozom! :lol: :lol: :lol:
Puszi, Réce
réce

Réce

Ne izgulj, egyelőre mi is csak szokjuk a biciglit :D
Hosszú távra én sem mernék még vállalkozni.
petyaanya

Madri!

Megjöttek a képek, nagyon szépen köszönöm! Dávid igazi kis tündér baba, a szeme és a nyugodt kis arcocskája nagyon megfogott! :D (bocsi, de képzeld, észrevettem, hogy nagyon hasonlítasz a sógornőmre :D :wink: )!

Ha lesz még képed, szívesen kapnék belőlük!

További szép napot!

alexa
alexa78

Sziasztok!

Ma horgászni voltunk. :) Az idő kicsit szeszélyes volt, de túlnyomórészt sütött a nap.
Nagyon jó volt a friss levegő. Gergő nagyot aludt a babakocsiban és egyfolytában jó kedve volt. :)
Keresztanyura így mosolygott. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

A kép lemaradt valamiért. :(
Szóval így: :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Kelimoni: Gyönyörű ez a kislegény,azt hiszem a mi manócskánk is sokat lesz vízparton, férjem nagy szerelme a horgászat.

Madrika: kérjük ám a picúros beszámolókat,amikor csak van időtök, meséljetek! :D

Már csak két hét van vissza suliból, bár most jön a neheze,bizonyítványírás,egyebek, de látom az alagút végét és ez jó :wink:

Utána pedig indul a lakásátalakítás,és lesz a manócskánknak birodalma,hátha így jobban igyekszik ő is megérkezni :wink: :wink:

Nikinozso: ha erre jársz és van időd,kérlek írd meg a sorszámunkat,ha van már.Köszönöm

Puszi mindenkinek
csöpke

Sziasztok!

Nagyon kevés időm van. Most értünk haza a szüleimtől, ott töltöttük a hétvégét.

Sajnos a cukrom kiderült. Először azt hittük káprázik a szemünk. Ujra mértük és az bizony:19,8 volt.. Esti érték. A reggeli csak 4,2..
Ugyhogy most kértem kölcsön egy mérőkészülélket és mérem magamnak meghatározott időpontokban és így megyek a dokihoz majd.. Ha megyek..
Egyszer már volt ilyen igaz akkor a terheléses csak 10 volt..
Akkor diéta volt és fogyás a doki javasolta. Lehet,hogy megint ez lesz bár a 19,8 azért aggaszt:-((

Madri! Köszönöm a képeket. Csodaszép a Dávid.

Nem nagyon tudok visszaolvasni . majd talán holnap..

Kelimoni! Gergőnek igen huncut mosolya van. Ennivaló:-)

Kép

Kép
töltike

csöpke-215
nikinozso

Kedves Kispepe,

Köszönöm a recepteket, megkaptam. Csak belelestem, és máris híztam... :lol: :lol: :lol: , igazuk volt a többieknek :P

Töltike :( Vigyázz magadra!

Puszi, Réce
réce

Sziasztok!

Két hsz-em is elszállt az éterben, de több is mert rosszul léptem be. :oops: De szerencsére Jinny megmondta, hogy kell, és most már ténylegesen írhatok, mert az eltünésem oka ez is volt, hogy mikor volt csöpp időm jelentkezni, akkor mindig így jártam. :lol: Na megint vissza fogok olvasni, és megint leírom amit akartam.
ancsúr

Nikinozso: Nagyon köszönöm!
csöpke

Láttam lányok,hogy sok mindenki kezdett írni magáról és én meg olyan keveset írtam, most beillesztem készülő valamim egy részletét ide, hogy megismerjetek, persze előre is elnézést kérek tőletek mert hosszú még az eleje is. :roll: Viszont át is lehet tekerni! :lol:
Az én babám

Előszó
1999. augusztus 14.

Életem talán legboldogabb napja. Már hetek óta készülődés, sürgés-forgás van körülöttünk. Izzik bennünk a feszültség, a várakozás láza, a félelem, hogy valami balul sül el. Nem csoda, hisz most teljesül be 8év szerelem vágya, végre kimondjuk a már oly régen várt boldogító igent. Hetek óta szinte egy falat se megy le a torkomon, annyi elintéznivaló akad még az utolsó pillanatokban is, annyi mindenre kell figyelni. De itt van a nap! Végre! A mosolyt le se lehet törölni izgatott arcomról, most egy csodálatos élet vár rám azzal az emberrel, akivel nem egy, hanem több életet is képes lennék boldogan leélni. Mit nekem ház, pénz. Valahogy úgyis lesz, majd szépen megélünk, a mi szerelmünk mindent átvészel.
Időben elkezdek sminkelni, amit egy hónapja, minden nap kipróbáltam és most profiként rakosgatom fel a színeket, s végül pont olyan leszek, mint a modell a képen. Persze némi kis iróniával, hisz sosem voltam egy makulátlan arcú teremtés. Jöhet a frizura, na ezt már nem magam formálom, képtelen lennék rakoncátlan göndör hajamat bármilyen katonásnak tűnő rendbe szedni. Jön a fodrász, és ő mindent megold. Mikor felöltöm a fehér ruhámat már a szívem össze-vissza kalapál, és körbe röpköd a lelkem az egész lányszobán. Ez a hely, ahol eddig töltöttem gondtalan gyermekéveimet, és ahol mindig vigaszt találtam, bárhogy fájt is az élet. S most nekivágok az ismeretlennek, bárcsak édesapám láthatná! Bárcsak mosolyogna itt könnyes szemmel! S akkor hirtelen elképzelem, hogy igen is itt figyel a szobám ablakában, rettentően büszkén, mint tette mindig, mikor még az élők sorában volt. Mire elkészülök, itt van a család, barátok, mind kíváncsian álldogálnak, csemegéznek. S én egyre nagyobb izgalommal várom szerelmem eljövetelét. Furcsa kis páros voltunk mi, együtt nőttünk fel, olyan se veled, se nélküled típus. De felnőttünk s most mindennél jobban vágytunk a közös életre. Megérkezik és olyan helyes, mint a mesebeli lovagok a rajzfilmeken, olyan, mint akiről mindig is álmodoztam. Látom a csillogást a szemén és semmi másra nem vagyunk képesek, csak nevetni és nevetni mindenen, mindenkin. Amikor elindít bennünket a vőfély az ajtó felé, még egymásra kacsintunk cinkosan, mint akik valami csínyre készülnek, pedig a világot akarjuk megváltani mostantól, együtt, ketten, kéz a kézben. Nevetve nézek végig a döbbent arcokon, akik úgy néznek rám, mint egy királynőre, és könnyes szemmel nézem édesanyámat, testvéreimet, akiktől annyi szeretetet kaptam. Persze ezek után is kapni fogom, ebben biztos vagyok.
Mikor kimondjuk az Igent, már nem érdekel semmi, nem nézem, mi romolhat el, egyben biztos vagyok, a mi házasságunk örökké fog tartani. Ennek tudatában az örökös mosoly költözik az arcomra. Boldog vagyok!!! Milyen szép lesz az életünk, lesz vagy három gyermekünk! Mennyit fogunk játszani velük! Milyen szép család leszünk!

Nem is jut eszünkbe, hogy egykor határtalan boldogságunkra ráfészkelődik majd egy nehéz, szinte kibírhatatlan fájdalom. Hogy egykor minden percben csak egy dolog fog járni a fejünkben, hogy minden pillanatban imádkozni fogunk álmunkért, amit nem tudunk elérni. Hogy annyi könnyet fogunk hullajtani, hogy megdagadnak országunk folyói. Ki gondolná, hogy a napsugaras eget pár perc múlva eltakarhatja egy sötét felhő, rátelepedve a lélekre, hogy aztán vasmarkával, csak fojtogassa, amíg az már csak pihegni tud. Kinek jutna eszébe a vidámság perceiben, hogy talán nem is olyan soká ő lesz a világ legbánatosabb embere.

Első fejezet:

Az elhatározás

2002.

Hosszú, nehézségekkel teli éveket élünk. Néha úgy érzem nincs tovább, mindig újabb és újabb akadályokat kell leküzdenünk, hol családi problémák keserítik életünket, hol munkahelyi gondok árnyékolják be kapcsolatunkat, hol anyagi gondok nehezítik meg minden lépésünket. De még itt vagyunk! Szorítjuk egymás kezét, amíg érezzük, hogy folyik vér az ereinkben, itt vagyunk, együtt. Mosolyogva építjük életünk, és már készülünk egy új élet megteremtéséhez. Mint komoly felnőttekhez illik, ebben a komolytalannak tűnő világban, mindent megteszünk, hogy leendő gyermekünknek megfelelő alapokat biztosítsunk.
Mióta az eszemet tudom, csak erre vágytam, hogy legyen családom. Egyszerűen imádom a gyermekeket, ezért is választottam tanítói hivatásomat. Végre teljesül az álmom, meg van minden, ami szükséges hozzá! Annyira boldog vagyok, szinte repülök! Tervezgetjük a gyerekszobát, választjuk a neveket, mikor döbbenten hallom, hogy épp az unokatestvérem is erre készül, s neki megvan már a név: Viktória. Nem lehet igaz! Én is ezt a nevet választottam! Annyira szeretném! Szerencsére ő másik nevet választ. Reménnyel a szívünkben próbálkozunk egy kislánynak életet adni. Milyen egyszerűnek tűnik! És én milyen buta is vagyok! Rögtön teszteket veszek, hisz a mai tesztek a három napos terhességet kimutatják! Hogy mit jelent a három napos terhesség és honnan számolják, magam sem tudom.
Eltelt egy hónap, de nem történt semmi. Majd eltelik két hónap, három, négy, és már szorongva veszem meg a teszteket. Vajon mit gondolnak rólam? Hogy nem akarok gyereket, és azért veszem ezeket? Megpróbálok üdvözült arccal beállítani a patikába, mint aki már birtokában van annak az információnak, hogy várandós. Újabb csalódás és a hónapok csak telnek-múlnak. Már elkerülöm a patikák környékét, folyton sírok, nem tudok másra gondolni. Körülöttem gomba módra megszaporodnak a kismamák, mindenki gyereket vár. Mintha a világot megszállnák a boldogságot sugárzó várandós kismamák, akik, ki tudja miért, nem vesznek maguk közé. Miért? Hangzik kezdetben nyugodtan a kérdés. Miért?? Kérdezem keserűen később. Miért?! Üvöltöm hangosan, hogy az ég is meghallja. Választ sehol sem találok.
Elhatározom, hogy felkeresek egy nőgyógyászt. Napokig vergődöm, ugyanis valahogy ez az orvosi csoport nem játszott még szerepet az életemben. Félek, rettegek a szituációtól. De kitől kaphatok választ? Milyen törékeny a lélek, mint egy nagyon drága vékony, kristályhattyú, csilingel, de ha leejtik, megsemmisülten hullik apró darabjaira. Összeszedve magam, feltámadva félelmeiből meglátogatom a rettegett orvost. Nem mondhatom, hogy túl sokat foglalkozik velem. Ellát mindenféle elképesztő jó tanáccsal és türelemre int. Türelem? De meddig? Miért nem tud nekem senki segíteni? Miért nem ért meg senki? Már megint csak begyűjtöttem egy jó pár „Miért?”-et, az amúgy is csordultig teli csupromba.
Újabb hónapok, és a kapcsolatunk egyre csak tépázódik, már nem a szerelemről szól az életem, inkább érzem magam egy partra vetett halnak, aki még a kegyelem fejbevágást sem kapja meg, mint egy boldog fiatalasszonynak. Csak tátogok és hangom senki nem hallja meg. Felkeresek tehát egy másik orvost. Egy kis vizsgálat, még mindig rutintalan vagyok, folyton pironkodok. Kapok egy lapot, amelyre minden reggel fel kell vezetnem ébredési hőmérsékletemet. Na a rémálom még csak most kezdődik el. Minden egyes nap, ébredés, hőmérő, jegyzetelés. Ha felemelkedik a hőmérséklet, szerssük egymást gyerekek! Elképesztő teher az irányított szerelem. Korlátozódik a „gyerekgyártásra”, bármily ironikusnak hangzik is. A legrosszabb, hogy reményekkel telve várom a pozitív tesztet, de semmi. Megint orvos, aki most hormontablettát ír fel és közben közli, hogy spontán van peteérésem a hőmérsékleti görbém alapján, de most még jobban rásegítünk. Bánja a kánya! Örülök! Boldog vagyok, hogy most már foglalkoznak velem. Meg se fordult a fejembe, hogy ez sem segít rajtam, s mikor visszamegyek az orvoshoz, arra a görbére, ami még egy hónappal ezelőtt tökéletes volt, most azt kell hallanom, hogy nagyon is rossz. Nem hiszem, hogy ezt az ellentmondást valaki fel tudja fogni. A férjem biztos nem. Mi már közelharcot vívunk azért, hogy ő is menjen el vizsgálatra. Mire ráveszi magát és felkeres egy urológust. Nagyon rendes orvossal hozta össze a sors, így ezen a vonalon legalább nem kellett hónapokat várnunk, rögtön egy nagyobb kórházba küldte páromat vizsgálatra. Ide már én is elkísérem. Ha valaki igazán tudna írni milyen érzés az mikor az andrológián sorban ülnek a párok és mindenki tudja mi történik odabent a „titokszobában”, azok a férfiak. Nem tinédzserek, hogy olyan könnyen és félvállról vegyék ezt a dolgot. Lesütött szemekkel nézünk előre, nem tudjuk nevessünk-e kínunkon, vagy sírjunk. Látjuk, hogy mások is éppen ugyanígy vannak ezzel. Mivel itt is hosszú sor áll, a legjobb szórakozásunk a karóránk bámulása, némán, egymásra se nézve. Így a vizsgálat végére valamiféle sorrendet tudunk felállítani magunkban, hogy ki volt a leggyorsabb, majd kié lett az ezüst és így tovább. Milyen megalázó! Ebben a pillanatban nemigen lennék férfi.
Csak pár napot kell várni az eredményért, mégis hosszú hónapoknak tűnik. Látom párom feszült arcát nap mint nap. Tépelődik, izzik körülötte a levegő. De eljön az „eredményhirdetés” és mindent rendben találtak. Juhéj! Bár most az én torkomon szorul a hurok, akkor velem lehet a baj. Megint új orvost kell keresnem sürgősen. Immár hányadik is? Lassan megszokom a helyzetet, de még mindig összerándul a gyomrom a gondolattól.
Eltelik egy év és valahogy a szilveszteri pezsgőbontáskor nekem semmi szép nem jut eszembe róla. Lassan könnyek öntik el a szemeimet, hagyom, hogy szabadon folyjanak végig arcomon, medret építve, ahol később már csorgadozó patak helyett tomboló folyóként fognak legördülni.
Véget ért ez a szörnyű év és visszatekintve mérhetetlen fájdalmat érzek csak. Kérdéseim még mindig fejem felett lebegnek, mint Domoklész kardja, hogy a rá kimondott válasz bármikor lecsaphassa fejem. Nem hiszem, hogy lehet még ennél rosszabb, pedig ez csak a jéghegy csúcsa, s egyre zuhanunk lejjebb a gleccserek rideg sötétségébe, s zuhanás közben csak néha találkozik tekintetünk, mely a fagyos szélben üvegessé válik.

Nikinozso: Én nagyon örülök, hogy írsz hogy állnak a dolgok. :lol: :lol:

Azt hiszem holnap írok majd még, mert most már ezzel tele lesz az oldal velem. :P

Amneris: Nagyon édes ebben a sapiban a kis hercegnő!

Kelimoni: Gergő is olyan kis csibésznek tűnik. :lol: :P

Rayo: Remélem gyorsan megtalál benneteket a babátok. :lol: :P
ancsúr

Töltike! Sajnálom a cukrodat! Most mi a teendő ezzel a dologgal? :?: :roll:

Kelimoni! Nem semmi milyen kis huncut ez a fiú! :wink: Olyan szép nagy baba alig hiszem el, hogy fél éves csak! :D

Lányok, tiszta beteg vagyok, nem tudjátok mi lehet ez? Fáj a torkom, botrányosan folyik az orrom, émelygek és fáj a fejem. Nincs valakinek hasonló? :cry:
alexa78

Ancsur-123 Már csak!
nikinozso

Sziasztok!

Megjöttünk a "nyaralásból", már ha egy esős, hűvös hetet annak lehet nevezni. :cry: :cry: Csenge persze így is jól érezte magát, amúgy mi is, csak sajnálom, hogy az idő nagy részét az egyébként full felszerelt, szuper apartmanunkban kellett töltenünk.

Visszaolvasgattam a termést, Jinny kismamás képe nagyon tetszett :), Siminéni és Szuperboszi gyerekveréses sztorijaitól lehidaltam. :shock:
Amneris! Ugye, mennyit dob a csajszin egy finom kis fülbevaló?? :lol:

Puszi mindenkinek, remélem, szombaton találkozunk!

Kép
Kép
rkata

Kedves Nikinozso: Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm! :lol: :P :lol: Juppijjjééé! :P :lol: :P

Rkata: Nagyon szép helyen voltatok és tündéri a kislányod! :lol: :P

Alexa: Egy hete nagyon fájt nekem is a torkom, meg berekedtem, de más nem volt, még mindig rekedt vagyok kicsit, de már semmi bajom. Fogalmam sincs, nem fáztál meg? Én akkor tuti vagyis torokgyulladásom lehetett, mert jégkrémet faltam. :roll: :P Torkos jégkrémnapot tartottam. Jobbulást kívánok!

Töltike: Ez a cukor mitől jöhetett elő? :shock:
ancsúr

Ancsúr: Köszönöm
csöpke

Rkata! Örülök hogy az idő ellenére azért jól éreztétek magatokat! :D Én is nagyon várom a nyaralást, de az még 2 hónap. :?

Ancsúr! Nem emlékszem, hogy valahol meghűltem volna... :? A férjemnek volt a múlt héten valami vírusos cucca, itthon nyomta az ágyat, de az nem pont így kezdődött. Na, majd holnap kiderül, talán kialszom ma! :wink: Biztos nem lehet jégkrém az oka, mert én nem eszem ilyesmit.

Jó éjszakát!
alexa78

Sziasztok!

Jövök még csak egy gyors kérdés:

Kizsó!!!?????
Merre jársz?? Írtam privit is már... Kerestelek skype-on is...
Megkaptad a meghívom??? Ha nem akkor szereztem még egyet csak neked!!! :lol:
Jelentkezz érte, ha kell :lol:

Ancsúr!!!!!!!!

Örülök, hogy jelentkeztél:))))
És annak is, hogy dumcsiztunk reggel!!!!
Most meg itt bőgök :cry: :cry: :cry: Majd elmesélem miért is...
De a hozzászólásod az oka természetesen...

Puszi mindenkinek!
Jövök még...

KépKép
napsugaracska

ANCSÚR! Végigbőgtem a történeteteket... Már én is többször gondolkodtam, hogy itt kéne elkezdenem leírni a babánk történetét, ahol te is kezdted,de mindig úgy döntök, hogy ezek olyan szomorú időszakai az életünknek, amire nem szívesen gondolok vissza, ezért inkább nem írom le, így talán jobban és hamarabb feledésbe merül. A naplóírást majd csak akkor kezdem, ha már tényleg a láthatáron lesz a babókánk.

R.KATA! Idén állítólag nayg szerencséje lesz annak aki nyári időben nyaralhat... A lényeg, hogy a leányzó jól érezte magát.
Ha nem titok, hol készült ez a csodálatos hátterű kép?
mirosz

Csöpke: :lol: :P :lol:

Napsugi: Igazán nem akartalak megrígatni, mert a vége happy end lesz mint tudjuk. :P :lol:

Alexa: Remélem tényleg kialszod, akkor meg is van a ludas. :lol: :P
ancsúr

Mirosz: Én is utána döntöttem, hogy elkezdem megírni így összeszedve, amikor már tudtam, hogy a vége jó lesz, hogy lássam a reménytelen helyzetből, hogyan váltam mérhetetlenül boldoggá és majd a gyermekem is lássa, miként kezdődött az ő története, miként fogant ő meg a mi szívünkben, és nyílt ki mint egy csodállatos rózsa. :lol:
ancsúr

Mirosz!

Szlovéniában voltunk, Bledben (már nem először :) ), a kép a Bohinji-tónál készült. Akár kettesben, akár babával - szívből ajánlom, gyönyörű hely. :)
rkata

Ancsúr!
Olyan megható volt olvasni a történeteteket, várom a folytatást!! :D Hidegrázós élmény olvasni, ha valaki ír magáról, mert mindig magamra / magunkra ismerek bizonyos sorokból. Vajon miért???

Tölti!
Jobbuljál Anyuci! Nem lehet 2 pici babával ilyen eredményeket produkálni! Esetleg Norbi? Ő állítólag a cukrot is rendbehozza... :lol:

Alexa!
Olyan szeszélyes az idő mostanában, hogy észre sem veszed és máris elkapsz valami nyavaját. :cry: Jobbulást!

Rkata!
Csudaszép helyen voltatok és Csenge egy kis tünemény abban a sapiban! :D

Lányok!
Már csak 4et kell aludni és TALI!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Jó reggelt!

Ezt mos találtam :)

Túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg babapiskóta, 12 dkg vaj, 20 dkg Philadelphia krémsajt vagy natúr krémtúró, 12 dkg cukor, 5 dl tejszín, 1 zacskó citromízű zselépor, 1 zacskó vaníliás cukor, reszelt citromhéj

- 15 dkg babapiskótát zacskóba teszünk és sodrófával összemorzsolunk. A vajat felolvasztjuk, a piskótába keverjük és egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. - A zseléport az előírás szerint vízzel elkeverjük, állni hagyjuk, majd megmelegítjük, hogy felolvadjon. Amikor langyosra hűlt, a krémsajtot vagy krémtúrót a cukorral és vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük a zselés folyadékot. - Amint a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A piskóta alapra simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

KépKép
KépKép
kelimoni

Na, írok egy picit. :)

Rkata: Csenge nagyon hasonlít apára, szőkesége ellenére. A vonásai és a szeme... :)Édes a leányzó. :)Sokszor eszembe jut a pocija. :)
Gyönyörű helyen voltatok. :)

Napsi: Vizsga? Hogy sikerült?
Marci anyu: amikor meglátom, hogy Te írtál utoljára, mindig igyekszem belépni, mert várom, hogy háááátha lesz egy-két fotó :)

Ancsur: húúúúúúúúúú, mit is mondjak. Nem annyira tudtam megszólalni, miután elolvastalak. És alig láttam a könnyeimtől.
Igen, hasonlókat éreztem annak idején én is. Ám már ezek a sebek szépen gyógyulnak. Gergő a kis orvosom. :)
A Te kis doktorod is itt van már valahol. :) Tegnap is annyi gólyát láttunk. :)

Töltike: jobbulást Neked. Nagyon tartok attól, hogy nálam is van valami hasonló probléma. Első jele az, hogy alig eszek, mégsem fogyok.
A szüleim mindketten diabeteszesek. :(
És mindenféle betegségüket én örököltem, amit lehetett örökölni. :(

ja! Nálunk süt a naaaaaaaaaaap! :):):):):):):):)

KépKép
KépKép
kelimoni

Steiff Norbijának boldog névnapot!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Steiff Norbijának nagyon boldog névapot kívánunk!
Remélem Bius jól viseli majd a mandulaműtétet, a fiúk meg az otthonlétet.
Ancsúr!
Nagyon szép a történeted, írj még! Nálam nagyon hamar eldőlt, hogy csak az örökbefogadás a megoldása a gyerek utáni vágyamnak, mert már 14 évesen kiderült, hogy nem fejlődött ki a méhem és esélyem nincs teherbe esni.
Úgyhogy én a párommal már a megismerkedésünk után néhány héttel megbeszéltem ezt a dolgot., mert elötte volt egy nagy csalódásom pont emiatt a hiányosság miatt.
De nagyon jól reagálta le, mert azt mondta, hogy én vagyok a fontos számára, nem az hogy tudok-e szülni vagy sem.
Ennek eredménye 18 év boldog házasság és 3 örökbefogadás.

Tölti!
Remélem rendeződik a cukrod. Van egy barátnőm két örökbefogadott gyerekkel, akinél a kisfiú lett cukorbeteg lett 2éves korában.Valailyen vírusfertőzés hozta ki nála.
Sajnos most már maponta több inzulinadagot is szúrnia kell, amitől én mindíg hidegrázást kapok, de ő nagyon jól kezeli ezt a dolgot.
Míg el nem költöztünk sokszor vigyáztam rá és elöször olyan rossz érzés volt abba a pici combocskába beleszúrni a tűt.
Remélem a te cukrodnak elég lesz a diéta, vagy a gyógyszer, mert én ezt a tűt sosem tudnám megszokni.

Kelimóni!
Gergő nagyon édesen mosolyog.

Amneris!
Zitusnak nagyon jól áll a fülbevaló, na meg az a cuki sapi is. A talira való eljutást és hazajövetelt meg majd megoldjuk valahogy. Majd hívlak.

Rkata!
A rossz idő ellenére azért biztos jól éreztétek magatokat, meg egy kicsit csak egymással foglalkoztatok.

Ildikó!
Még mindíg semmi?
simineni

Sziasztok!

Norbinak mi is kívánunk boldog névnapot!
Kép

Be szoktam kukkantani és el is olvasom a hozzászólásokat, de most próbálom pótoli az itthoni lemaradásaimat. Függönymosás, szőnyegtakarítás, szekrény tetejét portalanítani... És hát még az anyáknapi könyveimet is most olvasom. Csak ajánlani tudom Jane Austen: Büszkeség és balítélet, ill. A. Christie: Szunnyadó gyilkosság című könyvét. Persze csak aki szereti a krimit és a romantikát.
Egyébként azon vagyok manapság kiakadva, hogy nem lehet hosszú szárú nacit kapni nyárra, valami vékony anyagút, szép lányos színnel. Illetve, ha találok, az 2500-3000Ft között van! Hát, ez elég borsos! Úgyhogy elkezdtem keresni a neten használt cuccokat és nagyon jó minőségű, jó áru dolgokat találtam!

Kelimoni!
Mikor megnéztem Zitus képét, nem találtam a megfelelő szót, de te leírtad:szaloncukor! Annyira pont az!!!
De te sem panaszkodhatsz! Gergő meseszép gyerkőc és nagyon csini ruhában van.(már ha fiúknal ezt lehet írni)

Amneris!
El lehet olvadni Zituska mosolyán!
Ha belegondolok, hogy mi még együtt keseregtünk néhány hónapja...

Napsugi!
Be kell valljam, én sem ismertelek fel a gyerekkori képen :( :oops:
Amúgy jól vagytok? :?:

Kata!
Nagyon szép helyen voltatok és a lányodnak szuperül áll az a horgolt(?) sapka! Hogy viseli az utazást? Nekem Regi alig akar megülni a székben!

Hildus!
Ha olvasol, nagyon megkésve kívánok én is minden jót Pancsinak!!!

Tölti!
Hogy nem szédülsz ilyen magas cukorral? Erre már gyógyszert kell szedni, igaz? :(

Csöpke!
Hajrá! Már nem kell sokat aludni!Meglásd!!! :D

Alexa!
Nem lehet allergia???

Ancsúr!
Nem semmi! :cry: és :D

Ildikó!
Semmi újság????????????? :?: :?: :?:

Mindenkinek sok puszi
Tesóm itt lakik: Kanada-Calgary
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés:)
Gyerkőcök nagyon arik!
Steiff! Norbinak boldog névnapot! Biának meg mielőbbi gyógyulást!
Hildus! Ha olvasol, Hannának minden jót:)
Ancsúr, megkönnyeztem soraidat, várjuk a folytatást kismama, hiszen most már nincs is olyan messze a sor vége, igaz?

Nálunk minden rendben:)
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Már tegnap megírtam egy hozzászólást, csak kiklikkeltem véletlenül:((((
Nagyon köszönöm mindenkinek a szorítást, nagyon rám is fért!! :lol:

Nem nagyon érek rá, rengeteg a dolgom:(((
Péntekig 5 tantárgyból kell felkészülnöm...
Az elmúlt heti vizsgákból pedig 1 nem sikerült az én hülyeségem miatt, a többi összejött :oops: :lol:
Viszont jó hír, hogy lehet hogy nem 2 év múlva végzek hanem előbb... Elvileg jövőre államvizsgáznék, de szerintem 1 félévet a gyakorlatok miatt muszály lesz ráhúznom, de sebaj :lol: Norisz miatt nem mentem gyakorlatra, 1 évet halasztottam a gyakszit...
A lényeg, hogy nem marad sok tantárgyam ezután :lol:
Nagyon bele kell húznom, mert ez most a legkeményebb vizsgám ami következik... 5ből 3 szóbeli, és 2 nehéz beadandó...:(
Ezzel kapcsolatban kérdeznélek titeket, hogy nem tudtok olyan honlapot ahol egy másik ország közoktatási törvénye fennt van, és MAGYARUL!!????
Illetve, hogy tudtok-e esetleg örökbefogadással kapcsolatos szakdolgozatról? Valaki nem írt ebből szakdolit?
Kiváncsi lennék a felépítésére...

Vasárnap ünnepelte a család Norisz névnapját, ami egyébként ma van :P És tegnap volt 9 hónapos is :lol: :lol: :lol:
Déditől kapott egy "borítékot", megnézte meggyűrögette, majd szépen odanyújtotta a karját, hogy odaadja nekem:))) Jó nevelés mi ???:wink: :lol:
Nagyon sokat fejlődött, hihetetlen milyen ügyes és hogy mikre képes...
Nagyon sokmindent megért! Nme is gondoltuk pl. ha kimondjuk folyamatos beszédben az elmegyünk szót, Norisz integet és pápázik:)
Pedig így ezt konkrétan nem is mondtuk neki soha:)
És tud már tapsolni kinyújtott ujjakkal!! És tud járni úgy, hogy csak az egyik kezét fogjuk :lol: :lol: :lol:
És ami a legszembetünőbb, hogy nagyon ragaszkodik hozzánk, de hozzám persze mégjobban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mikor alszunk együtt, akkor elalvásnál megharapja az orrom:))) Én meg nem bírom ki röhögés nélkül :lol: :P :oops:
Pedig nagyon türtőztetem magam, de nem megy :twisted:
Egyébként huncutkodik is:)) Egyre jobban tud már ő is nevettetni minket, hihetetlen miket csinál:) A homlokát a homlokunkhoz teszi és közben puszit adna, csak kitátott szájjal teszi :lol: Még gyakorolnia kell :wink:
Nagyon sokat fejlődött, és nagyon szeret minket :!: :!: :!:
Ez most már egyértelműen látszik.. Sokkal jobban ki tudja ezt már mutatni, mint régebben!!!!
Na majd, ha végzek még sokkal többet írok a mindennapi örömeinkről, BOLDOGSÁGUNKRÓL!
És el ne felejtsem, Norisz kezd netfüggő lenni :oops: :lol:
Van a mese.tv honlap, és ott regisztráltam... A rajzfilmek kategóriában van 4 db gyerekdal "rajzfilmesítve"! Hát ne tudjátok meg, hogy mennyire imádja! Kb. 2-3 naponta szoktam idehozni és énekelni neki, de nagyon nagyon tetszik neki (Pinty és ponty, Kék-zöld bolygó, Elvitte a róka, Kárókatona)!
Persze már én is kívülről énekelem, ha ezt a másik szobában teszem, idekukucskál, hogy az van-e a gépen...
Egyébként ha bejövök ide a dolgozóba, csak úgy spurizik utánam a tappancsaival, mert az gondolja, hogy én egyfolytában mesés-dalocskákat nézek:)))) :lol: :P csudapofa, mikor kotor utánam:)))
Szóval vigyáznom kell vele, mert képes hisztizni, ha nem az van amit ő szeretne... De nem veszem észre a hisztit...
Hál istennek a rajzfilmek abszolút nem kötik le, tv sincs bekapcsolva csak 20 órától...

Kelimoni!
Nagyon köszönök mindent :!: :!: :!:
Nagyon aranyos vagy :lol: megkaptam mindent, csak nincs időm reagálni... Ha itt vagyok a gépnél akkor általában tanulok, dolgozatot írok stb...
De szombaton majd megdumcsizzuk a dolgokat!
Gergő nagyon helyes kispasi:)))

Igyekszem a képeket feltenni!

Tényleg, valaki tudja pontosan, hogy kik jönnek szombaton?
Tviky is jön most már nemsokára, viszont ne láttma, hogy valaki összeírta volna addig is a neveket...
És hogy találjuk meg egymást?? Menjünk 1 helyre?
Állítólag sokan leszünk, úgyhogy lehet hogy nem fogunk megtalálni mindnekit...
Már nagyon várom :lol: :lol: :lol: Legalább kifújhatom magam, a sok vizsga után...

Madri!
Nagyon aranyos és nagyon szép a kisfiacskád:)))
Érdekes, hogy amikor írsz már te is átvetted a kisfiad bezsédét:)
Ez amolyan kismama betegség:))) "ettünk, ittunk, aludtunk stb...":)
DE nagyon tetszik:) Még még!

Rkata!
Csenge nagyon szép kislány! Gyönyörű heylen voltatok!!!:)

Rayo!
Köszi jól vagyunk :!: És ti hogy vagytok??
A tesód is valami katonai dolog miatt van kinnt?
Az én barátnőm is kinnt van a barátjával aki pilótának készül...
Cska nem ismerik egymást??? :lol:

Ja, a képen jobbról a 2. vagyok:))) És emléxem, hogy akkor jöttem rá, hogy a kanál mélyedésébe pont belefér az állam :lol: :oops:
Milyen érdekes :idea:

Réce!
Örülök, hoyg megkaptad!!! Szívesen, használd minél előbb!!! :wink:

Most felébredt Norisz, igyexem még jönni...
Sok puszi mindnekinek!!!
ja, Amneris!!!!
Norisz mikor meglátta Zitust, teljesen elolvadt :lol: :lol: :lol:
Mondta hogy ba-ba ba-ba ba-ba és a kezét nyújtotta felé :P
Csodaszép tényleg, úgyhogy van szeme a fiacskámnak :wink: :lol:

Múltkor Rayo micimackós-füleses-tigrises stb. képe is nagyon nagyon tetszett neki!!!

KépKép
napsugaracska

Kedves Norisz és Norbi!

Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!

Kép

Ancsúr, nagyon szépet írtál!!! :D :D :D

Puszi, Réce
réce

Bocsi ez nem volt a naptárban.

Drága Norisz baba neked is nagyon boldog névnapot kívánok!

Napsi neked meg minél több sikeres viszgát.
simineni

Kelimoni: Köszi :), megmondom apának, sztem hízik tőle vagy két kilót a mája. :lol:

Rayo: Jól bírja Csenge az utazást, alapvetően nyugodt természet, elnézelődik, dumálgatunk, zenét hallgatunk (Gryllust oda-vissza háromszor :roll: ), énekelünk (ha nem azt, amit ő szeretne, akkor közli, hogy "nejó", ha sikerül eltalálni a kívánságát, akkor "ezjó" :lol: és akkor azt tízszer is el kell énekelni, ő választ, hogy apa, vagy anya énekelje... ) és végső esetben még mindig le lehet szerelni egy kis kölesgolyóval, vagy Hamlettel. :lol: :lol:
rkata

Sziasztok!

Rayo: Köszönöm a biztatást, rámfér, néha úgy érzem sosem jön el a nap,amikor a karomban tarthatom a kis csöpkét... :cry: :lol:

Napsugi: Próbáld a google-ba beírni pl. brit közoktatási törvény, vagy amerikai közoktatási törvény, ott vannak magyar oldalak,persze lehet,hogy nem az, amire neked szükséged van, de egy kísérletet megér. Engem is érdekelt a téma,ezért tudom ajánlani(engem más ügyből kifolyólag)
Boldog névnapot Norisznak! :lol:

rkata: Csenge gyönyörű és nekem is feltűnt a talin,hogy nagyon hasonlít az apukájára! :D :D
csöpke

Norisznak is boldog névnapot:):):)
szuperboszi

Napsi!
Norisznak boldog névnapot, hónapfordulót és mindent!
Kép
Regi pont ezeket csinálja, mint a te kis csibészed!( integet, puszi nyitott szájjal..)

Tesóm házakat fest és kinnragadt, ott van élettársa, kislánya...
Nekünk nagyon hiányzik, még jó, hogy van msn, mert így nem olyan elviselhetetlen!!! :)

Puszi mindenkinek

Kép
rayo

Rayo!
Az én öcsém is messze van Floridában. Mi a skype-n beszélgetünk, ezen látom is. Kép
simineni

Norbinak mi is kívánunk Boldog Névnapot!!! :lol:
Kép

Köszönjük a jókívánságokat!! :lol:

Rayo!
Milyen jó, hogy van internet :lol:
Regire már nagyon kíváncsi vagyok!! Jöttök 10.-én? Vagy legalább képek kaphatunk?

Siminéni!
Micsoda gyönyörű kép! Eszembe jutott róla Miami... Ugye ott készült?
Férjemnek ott laknak a keresztszülei /Forth-Lauderdale-ben/(igaz minden évben 1 hónapra hazajönnek..), s náluk voltunk nászúton másfél hónapig... Olyan szép emlék az nekem:)))

Kelimoni!
Nagyon köszönjük!!! :lol:

KépKép
napsugaracska

Kép Norbinak Boldog névnapot kívánunk! :lol:
ancsúr

Kép

Az előző nem sikerült, de ez már igen! :lol:

Köszi lányok annyira cukik vagytok! :lol:

Kelimoni: Igen a Gólyák itt köröznek körülöttünk, remélem gyorsan idetalálnak. :lol: :P Nem tudunk menni szombaton, mert apának esküvőre és osztálytalálkozóra kell főzni. :oops:

Napsugi: Nem irigyellek, én megbuktam ugyi számvitelből, de éppen most hívtak, hogy mindenki ezt tette országszerte. :lol: :P Szóval nem csak bennem van a hiba. :wink: :lol: Ez azért megnyugtató.

Mindjárt még szövegelek. :lol:
ancsúr

Kép
Ezt pedig Norisz babának küldöm!

Látjátok milyen jó ha éppen nem tanulok. :lol: :P

Siminemi: Hűha! nagyon szép! :lol: Én mindig azt szerettem volna ha egyértelmű választ kapok, de nem kaptam, végül is annak örülök, hogy azért annyira sok évet nem vesztegettünk el, bár nekem még ez is nagyon soknak tűnik.

Szuperboszi: Az biztos, már készülődünk. :lol: :P
Nagyon várom már. :P :lol:

Rayo: A te tesód is messze repült a fészektől, de szép helyen lakik! :P

Marici-anyu: :lol: A mi történetünk kis módosításokkal tényleg ugyanaz. :lol:
ancsúr

ezt meg csak úgy

Kép
ancsúr

Napsugi!

Igen Miamiban él. Egy szerelmi csalódás után ment ki. Ott megismerkedett egy aranyos magyar lánnyal és ottragadt.
Egyszer én is szeretnék eljutni hozzá, de mivel 4-en vagyunk és elég drága a repülőjegy nem tudom mikor lesz belőle valami. Anyuék már 2x voltak karácsonyozni 1-1 hónapra.
Nekem is nagyon hiányzik, már 4 éve kint él.
simineni

Sziasztok!

Most bizti kicsit hibbantnak fogtok tartani, de olyan boldog vagyok. :)
Az ok az, hogy Gergőnek végre kibújt az első fogacskája. :)
Amikor etettem, kocogottt a kanálka. :)

Tudom, hogy talán ez nem is olyan nagy dolog, de számomra igen, mert úgy érzem, ez is egy mérföldkő az ő kis életében, nem beszélve a miénkről. :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?