Sziasztok!
Nekünk is alig két év alatt lettek hárman a gyerekek (két év két héttel idõsebb a nagyfiam az ikreknél), akkor egyértelmû volt, hogy egy idõre elegen vagyunk. Én eredetileg 3 babát terveztem, 3 alkalommal
, kb úgy, hogy a harmadikat akkor, mikor az elsõ kettõ már 4-5 éves, kezelhetõbb. Na aztán igy, hogy ilyen sokan voltak, tovább birtam. Pontosabban mikor az ikrek 3 évesek lettek, elkezdtem a phd-met csinálni, munkával együtt. Valahogy nem lett aktuális a dolog. De ha akkor ez a lépés nem jön be, lehet, hogy már hamarabb beindul bennem a jöhetne még baba effektus. Most meg úgy voltam vele, immár kb 2-3 éve, hogy egyre inkább úgy éreztem, nem véletlen akartam anno háromszor is babázni, nem babáztam ki magam kétszerre. Most meg õk már olyan nagyok, hogy ez messze nem ugyanaz, mint akár egy meglevõ kicsi mellett vállalni a következõt. Nem ugyanaz, mint ha egyáltalán nem lenne gyerekem, és az elsõt várnám. Egyfelõl azért természetesen jelentenek õk is leterhelést, másfelõl viszont rengeteg tapasztalat is van mögöttem. Ugyanakkor mégiscsak egy pici lesz egyszerre itthon. Hát majd meglátom, egyke lesz vagy sem, kicsit félek, hogy mint legkisebb, pláne ha kislány lesz, jól el lesz kapatva stb. Amúgy nem voltak õk annyira nyugisak, illetve ki tudja? A nagy mondjuk mai szemmel is többemberes baba volt, az ikreket nehéz felmérni, hisz lehet, hogy külön külön könnyû esetek lettek volna, csak hát összeadódott a sirás...
Ilcsi nálunk 1 perccel idõsebb Gergõnél, ezt tudja is, és elõszeretettel hivatkozik is rá. Nõvérkéje a fiamnak, anyáskodik is vele, de ez nem az egy percen múlik, szerintem ezt akkor is csinálná, ha õ lett volna a b baba. (súlyban, magasságban is nagyobb, sok tekintetben érettebb).
Babakocsi: sokszor meséltem már, õk kb 13 hónapos korukra kiszálltak belõle. 16 hónaposak voltak, amikor ideköltöztünk. Itt a legközelebbi buszmegálló mai tempóval 10 perc (kb 800-900 méter). Amikor elõször indultam neki velük, kb 16-17 hónaposak voltak, ráadásul késõ õsz volt, sok ruha rajtuk stb. 40 perc volt a buszig.... Viszont 22 hónaposan (tavasz-nyár) már simán jöttek ki a buszhoz, sõt, ekkor másztuk meg együtt a Gellért-hegyet, illetve voltunk Állatkertben is, tisztán bkv-vel, busz, metró, troli ill villamos, szóval 3 jármûves menéssel. Igaz, õk elég könnyûek voltak, igy ha hosszú útra mentünk (ja és apjukkal együtt...), akkor vittük a két kengurut, és aki nagyon elfáradt, egy kis idõre beszállt. Szóval adottság meg megszokás kérdése, mi jól el voltunk kocsi nélkül. (nálunk a nagy is kb 11-12 hónaposan kiszállt, mondjuk õ 3 éves múlt, mikor eljöttünk a lakóteleprõl -Békásemegyer, szintén - ott azért hosszúkat ritkán gyalogolt, báááár, mentünk mi Csillaghegyre, meg Ó-Békásra két kocsival, három gyerekkel kirándulni)
Ildi