Új privát üzeneted érkezett!

Még valami!

Most küldtek egy otthoni munkalehetõséget csak angol nyelvtudás kell hozzá és az nekem ugyan van, de nem valami fényes. Van aki gödöllõi és kell neki? Na mindegy itt vannak az adatok:
Munkakör: Adminisztrátor
Munkáltató: Nyitott Kert Alapítvány
Leírás: Olyan gödöllõi lakost keresünk, aki munkáját otthonról, rugalmas munkaidõben
szeretné végezni.
Az ideális pályázó 45 év feletti
nõ, feladata az alapítvány biozöldség Futár szolgáltatásának adminisztrációja.
Az angol nyelvtudás és a számítógép használat feltétlenül szükséges.
Jelentkezés módja: email
Jelentkezés határideje: 2003 február 20
Jelentkezés feltételei: angol nyelvtudás, excel, word email használat, jó kommunikációs készség
Kontakt: Milánkovics Kinga
Kontakt email: info@nyitottkert.hu
Kontakt cím: 2100 Gödöllõ, Pf. 312
Munkába állás ideje: 2003 március
Munkavégzés országa: Gödöllõn, otthon

Vikics

KépKép
vikics

Lányok! Éva szerintem a 73 éves apósáról szólt ilyen elismeröen... (aki mellesleg több mint 40 évvel idõsebb a fiánál) Úgy látom többen érzékenyek vagyunk a korunkra (32 leszek márciusban Kép Kép Kép)

Vikics! Honnan kaptad ezt a munkalehetöséges levelet? Van valami hely, ahol fel lehet iratkozni egy cimlistára? Engem érdekelne otthon végezhetö munka, persze nem mostanában Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

LÁnyok!

Én az aposomról írtam azokat, azt csak zárójelben akartam odatenni,hogy látszódjon a férjem és az apukája közötti korkülönbség. Nekem semmi bajom a 30évesekkel! Lassan één is annyi leszek , most 28felé közeledem. Nekem még egy 40éves férfi is fiatal, ezért mernénk még tíz év múlva is babátvállalni,mert látom, hogy a férjem is tök jól megvan az apukájával. Jól félreértettetek és látom mindenki megvédi a korát! Amit jól is tesztek. A korkülönbséget csak az elõzõek miatt írtam, hogy nem számít egyáltatlán.

Gabi

Én megint elolvastam a papírt és azon az áll, hogy amíg gyes alatt állunk ingyenes a ktgtérítéses iskola! Remélem, igaz is.De ha csak két évet fizetnek az is nagy segítség szerintem!

Kockás

Szerintem még nyugodtan tartsd meg a kocsit, mert nálunk a három éves kislányom is állandóan még babakocsizni akar az ikrekkel, állandóan cipelteti magát, ha elmegyünk valahova, úgyhogy még jól fog jönni, ha megtartod.

Képzeljétek, az Ádikám ki tudja fújni az orrát! Pedig még csak 13 hónapos, tegnap a férjem megmutatta neki, hogy hogy kell és egybõl kifújta. HÁt én csak néztem, hogy milyen kis okos.
Sajnos szegénykém ekcémás lett. Az egész lába olyan. Van valakinek hasonló problémája? Aggódom miatta.

Éva
p.éva

Éva,
lehet, hogy a fõsuli(külker) TO-sa volt rosszul informálva. Korábban én is azt gondoltam, hogy gyes alatt végig jár, most szólt nekem a csaj.
Bármi is a valóság, egységes kell legyen minden intézményben, mert ez nem a különbözõ intézmények felénk gyakorolt nagylelküsége, hanem központi intézkedés, az állam fizeti a költségeket helyettünk.
Molnárka
molnárka

Vikics!
Engem nem zavar, de nem akarok zavarni, úgyhogy ha gondoljátok beszélgessetek nyugodtan, nekem tökéletes a jövõ hét utáni szerda, vagy a jövõ hét hétfõ.
írj, én csak este, edzés után tudok legközelebb géphez jutni, de akkor válaszolok!
Zsuzsi
Névtelen

Éva!

Nálunk a fiúk dédpapija volt most 80 éves a dédmamijuk meg 77 vagy 78. Mind a kettõ igazi jövõs-menõs. A dédpapi még tavaly is vállalt asztalos munkákat a dédmami meg 0-24-ben rohangál a városban és ha éppen nem akkor takarít. Szerintem több energiájuk van mint nekem. Kép
Tényleg nagyon ügyes az Ádika, hogy ki tudja fújni az orrát. Levi és Nándi kb 20 hónapos korukba csinálták, de elõtte mondjuk nem is voltak sûrûn betegek csak olyan kicsin, hogy akkor ha akarták sem tudták volna megcsinálni.
De az én anyukám mikor meglátta kb 2 hónapja, hogy ki tudják fújni, teljesen ki voltak akadva milyen ügyesek. Én meg nem értettem mi ezen a nagy szám. Aztán kiderült, hogy a 4 éves Dorka unokatesójuk sem tudja még. De 13 hónaposan valóban csodaszámba megy! Sajnálom a kis lábacskáját, nagyon rossz lehet.

Kockás!
Nálunk a Levi és a Nándi két évesek és nemrég csórták el a babakocsinkat, de meg sem fordult a fejembe, hogy nem kell másik. Bár már szépen jönnek mellettem, de azért egy nagyobb túrára mindenképpen kell. Nem árt ha bevásárlásnál is kéznél van, mert tudnának pusztítást csinálni a boltban az biztos. Bár szerencsére a fiúk még nem csináltak, de le sem veszem róluk a szememet míg bent vagyunk.

Marcsi!

[url=http://www.jobmonitor.hu" TARGET="_top]http://www.jobmonitor.hu[/url] , [url=http://www.allaskozvetites.hu" TARGET="_top]http://www.allaskozvetites.hu[/url] , de asszem a startlapon még van egy csomó. Ezt a jobmonitor küldte.

Vikics

KépKép
vikics

Molnárka és Éva!
Felhívtam a felvételi irodát, és ott szó szerint a következõt mondta a nõ: "Addig ingyenes a tanulás, amíg igazolni tudja, hogy ebben az ellátásban (gyesben) részesül." Rákérdeztem, hogy ha 6 évig vagyok gyesen akkor végig ingyen tanulhatok-e. Azt mondta igen. Vagyis nem intézményfüggö a dolog!!! Ez szerintem korrekt.

Éva!
Bocs a félreértésért az apósoddal kapcsolatban!

Gabi
efgabi

Gabi!

Köszi a jó hírt, nekünk ugyanezt írták az államigazgatási suliról, úgyhogy már ketten is azt mondják, hogy végig ingyen van.Leírom, hogy mit írtak:

Az 51/2002. III.26. Kormányrendelet 22. par. értelmében az állami felsõoktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevõ, az adott félév elsõ napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülõ hallgató, aki alapképzésben, kiegészítõ alapképzésben, szakírányú továbbképzésben vagy akkreditált iskolai rendszerû felsõfokú szakképzésben vesz részt, költségtérítés fizetésére nem kötelezhetõ.

Ezt a papírt jól elrakom és ha fizettetni akarnak velem megmutatom nekik.
Semmi baj a félreértésért, én voltam a béna, rosszul írtam.

Vikics

Édesek lehetnek a dédszülõk!!! Nekem már sajnos nem élnek a nagyszüleim, de a férjemnek még él a nagymamája 93éves és tök jól tartja magát, fodrászhoz jár, semmi baja, teljesen egészséges!
Igen, mi is csodáltuk az Ádikát, mert a Lora ssem fújta ki még ilyenkor az orrát, és nekünk is van egy négy éves ismerõsünk, aki még nem tudja kifújni. Szerintem csak tetszett nagyon az Ádinak és azért csinálja.
Kaptunk kenõcsöt a lábára és már javul a kiütés, de állítólag, amikor beteg lesz mindig ki fog neki jönni.
És a fiaid hogy vannak? Jó hogy egy kicsit néha süt a nap. Tegnap már mi is kimerészkedtünk, de mire felöltöztettem a három gyereket lement a nap is. Olyan nehezen tudunk elindulni a három gyerekkel plusz három kutyával, hogy néha már elegem van. De olyan édesek gyerekek kutyák egyaránt. És ráadásul az egyik kutyusunk terhes, március elején fog szülni, mi lesz itt nálunk, lehet, hogy a diliházban végzem!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsi!

Nekem totál mindegy. Ahogy gondolod!
Addíg is írjál még érdekes sztorikat addíg is. Bár holnap reggel elutazunk a hétvégére, de vasárnap ha nem leszek túl fáradt bekukkantok. Kép

Éva!

Nekem is nagyon fárasztó felöltöztetni a fiúkat. Már alíg várom, hogy jobb idõ legyen. Rühellem már az overált.
A fiúk jól vannak szerencsére. Szegény Nándus ütötte be az állát úgy, hogy éppen a fogsorával harapta az alsó ajkát. Kívül és belûl is elharapta szegény elég csúnyán. Vérzett is eléggé. Sokáig nem is tudtam, hogy honnan, aztán teljesen kivoltam, hogy átharapta az ajkát. De végül elállt a vérzés és nem lett semmi baj. 10 perc múlva már a kovi ubit ette egy hang nélkül. Ezt azért nem nagyon értettem.

Felteszek egy új képet a profilba. Most csináltam fürdés elõtt. Annyira édesek voltak. Kép Teljesen véletlenül vannak egyformában. mert otthon nem igazán szoktak így lenni.

Vikics

KépKép
vikics

Fúú azt ne nézzétek, hogy mennyire koszosak. Vacsi után volt. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Éva, a kicsinyed lábára nézz utána az Aloe Vera termékeknek. Javasolnám a First-öt. Ártani nem tudsz vele, de ha szerencséd van meggyógyítja.
puszi,
Kockás
kockás

Sziasztok!
Vikics!
Halasszuk el egy héttel( ha jól tudom az 26-ika lesz), nekem nem gáz, beszélgess nyugodtan a barátnõddel! Jó hétvégét! Majd délután írok egy érdekes sztorit.
Névtelen

Sziasztok!
Megnéztem a babáitok képeit. Nagyon édesek. Éva! Nagyon egyformák!Gabi! Rohadt jók a képek!
Szóval, leírok két sztorit, amit ígértem. Még kisbabák voltunk, amikor anyukánk etetett minket, és csöngetett a postás. Visszarakott a járókába egyikünket, kiment, és, amikor visszajött már nem tudta ki kicsoda, és hogy melyikünket etette.Lehet, hogy én vagyok a Dóri? Sokszor gondolkoztam már rajta, hogy lehet, hogy a kórházban születésünk után összecseréltek minket, vagy itthon, miután levették rólunk a karszalagot, lehet, hogy nem is õ, hanem én születtem elõbb? Ki tudja. Talán azért nem keverhettek össze, mert tükörkép asszimetria volt közöttünk( balkezével fogta a cumisüveget, meg a kanalat stb.), csak késõbb a bölcsiben nevelték át a tesómat jobbra, ez azért nem baj, mert így dogánál könnyebben ki tudjuk egymást cserélni.
Most nem lesz idõm a másikat leírni, csak holnap, mert mennünk kell a kutyával le.
Zsuzsi

Ne felejtsétek el, holnap délben a dok.filmet!
Névtelen

Sziasztok!

Nekünk is alig két év alatt lettek hárman a gyerekek (két év két héttel idõsebb a nagyfiam az ikreknél), akkor egyértelmû volt, hogy egy idõre elegen vagyunk. Én eredetileg 3 babát terveztem, 3 alkalommal Kép, kb úgy, hogy a harmadikat akkor, mikor az elsõ kettõ már 4-5 éves, kezelhetõbb. Na aztán igy, hogy ilyen sokan voltak, tovább birtam. Pontosabban mikor az ikrek 3 évesek lettek, elkezdtem a phd-met csinálni, munkával együtt. Valahogy nem lett aktuális a dolog. De ha akkor ez a lépés nem jön be, lehet, hogy már hamarabb beindul bennem a jöhetne még baba effektus. Most meg úgy voltam vele, immár kb 2-3 éve, hogy egyre inkább úgy éreztem, nem véletlen akartam anno háromszor is babázni, nem babáztam ki magam kétszerre. Most meg õk már olyan nagyok, hogy ez messze nem ugyanaz, mint akár egy meglevõ kicsi mellett vállalni a következõt. Nem ugyanaz, mint ha egyáltalán nem lenne gyerekem, és az elsõt várnám. Egyfelõl azért természetesen jelentenek õk is leterhelést, másfelõl viszont rengeteg tapasztalat is van mögöttem. Ugyanakkor mégiscsak egy pici lesz egyszerre itthon. Hát majd meglátom, egyke lesz vagy sem, kicsit félek, hogy mint legkisebb, pláne ha kislány lesz, jól el lesz kapatva stb. Amúgy nem voltak õk annyira nyugisak, illetve ki tudja? A nagy mondjuk mai szemmel is többemberes baba volt, az ikreket nehéz felmérni, hisz lehet, hogy külön külön könnyû esetek lettek volna, csak hát összeadódott a sirás...

Ilcsi nálunk 1 perccel idõsebb Gergõnél, ezt tudja is, és elõszeretettel hivatkozik is rá. Nõvérkéje a fiamnak, anyáskodik is vele, de ez nem az egy percen múlik, szerintem ezt akkor is csinálná, ha õ lett volna a b baba. (súlyban, magasságban is nagyobb, sok tekintetben érettebb).

Babakocsi: sokszor meséltem már, õk kb 13 hónapos korukra kiszálltak belõle. 16 hónaposak voltak, amikor ideköltöztünk. Itt a legközelebbi buszmegálló mai tempóval 10 perc (kb 800-900 méter). Amikor elõször indultam neki velük, kb 16-17 hónaposak voltak, ráadásul késõ õsz volt, sok ruha rajtuk stb. 40 perc volt a buszig.... Viszont 22 hónaposan (tavasz-nyár) már simán jöttek ki a buszhoz, sõt, ekkor másztuk meg együtt a Gellért-hegyet, illetve voltunk Állatkertben is, tisztán bkv-vel, busz, metró, troli ill villamos, szóval 3 jármûves menéssel. Igaz, õk elég könnyûek voltak, igy ha hosszú útra mentünk (ja és apjukkal együtt...), akkor vittük a két kengurut, és aki nagyon elfáradt, egy kis idõre beszállt. Szóval adottság meg megszokás kérdése, mi jól el voltunk kocsi nélkül. (nálunk a nagy is kb 11-12 hónaposan kiszállt, mondjuk õ 3 éves múlt, mikor eljöttünk a lakóteleprõl -Békásemegyer, szintén - ott azért hosszúkat ritkán gyalogolt, báááár, mentünk mi Csillaghegyre, meg Ó-Békásra két kocsival, három gyerekkel kirándulni)

Ildi

Ildi
pildi

Vikics

Nagyon jó a kép a fiúkról!!!! Nekem is kb. így szoktak kinézni este fürdetés elõtt. Szegény Nándus! Én nagyon meg tudok ilyedni , ha véreznek.

Kockás

Köszi szépen a segítséget, utánanézek!

Gabi

Hol vannak a képek a gyerekeidrõl, nagyon kiváncsi vagyok rájuk, csak nem tudom, hol keressem.

Ildi

Hát én is így érzem, nekünk is két év van a nagylány és az ikrek között, de még csak 13hónaposak a fiúk és még egy pár évet szeretnék várni. MOst bõven elég dolog van hármojukkal.

Zsuzsi

Én már megnéztem hatkor az ikres filmet, de az elejét nem lláttam, megnézem délben is.

Tegnap találtunk egy új játszóházat. A Kolossy téren az Új Udvar üzletház 2.emeletén. Nagyon jó, csak elég drága . Fél óra 600 ft. Mondjuk nekünk volt ingyenes belépõnk az oviban kaptuk és így jó volt.
p.éva

Sziasztok!
Lemaradtam a filmrõl, de nem baj.
Nálunk 3 perc a különbség, én vagyok a fiatalabb. Ez a 3 perc nem túl sok, de kezdettõl fogva nagy szerep van a kettõnk közötti kapcsolatban. Én kisebb is voltam ( Dóri: 2500g és 47 cm, én 2300g és 45 cm), és a tesóm kezdettõl fogva uralkodni akart(akar) rajtam, mindig mondja õ az ídõsebb, az van, amit õ akar. Még mindig övé az irányító szerep.
A babakocsiról annyit, hogynekünk kettõ volt. Az elsõben szemben ültünk egymással, ezt anyám az egyik barátnõjétõl kapta, aki az öccsét, és a lányát tolta benne. Néhány hónaposak voltunk, amikor a piacon eltört, mi szétgurultunk, õ meg szegény ott állt két síró kisbabaával, meg egy használhatatlanná vált kocsival a piac közepén. Késõbb vettek egy egymás mellettit, ami még ma is megvan valahol. Mi csak 2 éves korunkig ültünk benne, aztán bölcsisek lettünk, és anélkül jártunk mindenhová. Állítólag jó gyerekek voltunk, így ez megoldható volt, nem okozott problémát. A kocsit nem dobták ki, ez jól jött, amikor a tesómnak leszakadt a sarka, nekem meg 2 nappal késõbb eszakadt az Achilles ínam, mert így a begipszelt lábunkkal nem kellett cipelni minket, bele tudtunk ülni.
A gyerekszülés nálunk úgy volt, hogy a bátyánk 11 éves, a nõvérünk 5 éves volt, amikor megszülettünk. Velünk be is fejezõdött végleg a családtervezés, igazából már helyettünk is csak egyet akartak. A nagyobb tesók pedig tudtak segíteni anyukámnak, fõleg a bátyánk, a nõvérünk még túl kicsi volt, meg nagyon féltékeny ránk.

Most be kell fejeznem.

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Hízik a májam, hogy ilyen sikert aratnak a srácok fotói! Köszi, Zsuzsi!

Éva!

A képek a www.babaszoba.hu oldalon az Album címszó alatt
az Albumtárban láthatók, kezdöbetük szerint vannak rendezve, Gergo 2000 nyar; Benedek Solt; Márton Levente címmel keresd öket. A párom követte el a képeket - hobbija a fotozás, föleg a fekete-fehér. Mondtam már neki, hogy vállaljon fotozást, de nem akar, neki ez hobbi, akkor csinálja, ha kedve van.

Kockás!

Azt hittem én is, hogy ha elkezdenek járni a srácok, már nem lesz szükség a kocsira, ezért a garázsban tartottuk. A múltkor lementünk együtt a kicsikkel, meglátták, és azonnal be akartak szállni. Bár nálunk az ikrek 19 hónaposak, de szerintem még tartsd meg õszig a kocsit, szükséged lehet rá, pont olyan esetekre, amiket írtál.

Ildi!

Elég vállalkozó szellem vagy, ha vállalkoztál arra a 40 perces sétára plussz a buszra felszállni, stb. Egyik nap én is rászántam magam egy ilyen akcióra, de hazafelé már nagyon nyügösek voltak a fiúk, segitségre meg nem számíthattam. Legközelebb háromszor is meggondolom, hogy nekivágjak-e gyalogosan. Marad a közeli közért vagy az autós bevásárlás.

Gabi
efgabi

Lányok!

Arról nem tudtok valamit, hogy a gyed nem jár véletlenül duplán, mert egy ismerõsöm valami ilyesmit hallott ma a rádióban. Lehet, hogy felhívom hétfõn a tb-t! Jó lenne!!!

Gabi

Megnézem a képeiteket!!

Zsuzsi

Mikor lesz az ikres film második része?

Éva
p.éva

Éva!

18-ÁN, ÉS 22-ÉN UGYANEBBEN AZ IDÕBEN
Névtelen

Sziasztok!
Hogy kell képet tallózni? Be kell skennelni, vagy hogy?
Légyszi, ha tudjátok írjátok le pontosan, mert nekem fogalmam sincs.
Köszi
Zsuzsi
Névtelen

Gabi

Nagyon jók a képek! Édesek a babáid! Gratulálok hozzájuk!

Zsuzsi

Nekünk digitális fényképezõnk van és azzal egybõl felkerülnek a képek a gépre és csak ki kell keresni. Amúgy meg be kell skennelni.

Éva
p.éva

Éva!
Köszi, de azt nem tudod, hogy webkamerával hogy lehet?
Zsuzsi
Névtelen

Zsu!
Webkamerával úgy müködik (nekünk is az van), hogy elöször készitesz egy képet a webkamera programjával, amit elmentesz a dokumentumaid (vagy a képeid) közé. Majd amikor valahova fel akarod tenni, akkor a kivánt oldalon található Tallózás gombot megnyomva "kinyilik" a számitógéped és böngészhetsz az összes mappáid között. Vagyis megkeresheted azt a képet, amit fel akarsz használni. Rákattintasz és máris ott látható ahova tenni akarod. Ha nem voltam elég világos, kérdezz nyugodtan! Csak nem raksz fel képet magatokról? Jó lenne!
Az összecseréléstöl én is féltem, egészen addig mig a fiúkat meg nem láttam az inkubátorban. Egypetéjüeknél biztos minden szülönek van valami jó trükkje.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Köszi szépen. Igen, arra készülök. Már megcsináltam az albumot, csak eddig nem tudtam hogyan rakhatok bele képet.
Majd holnap megprobálom. Neked nincs albumod róluk?
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Visszajöttünk! Fúúú nagyon jól épreztük magunkat! Bár a kocsi kissé megreccsent útközbe és csak 110km/h-l tudtunk közlekedni a biztonság kedvéért. De megérte! Kaptam egy csomó motoros cuccot! Kép Fülig ér a szám!

Zsuzsi!

OK! A hétfõ amúgy sem lett volna jó, mert késõn értünk haza és a Pukkancsok a nagymamánál maradtak. Így ott maradnak holnap, és akor hétfõn dolgozok és kedden nem.
Hol a második történet? Hogy áll az album?

Sajnos elfelejtettük a nagy kapkodásban a filmet. Kép Nem lesz máskor? Vagy nem vette fel valaki?

Vikics

KépKép
vikics

Még meg akartam kérdezni! Ami most van fent kép elég hiteles a lurkókról. Nekem teljesen külömbözõnek tûnnek, de vajon nektek is? Írjátok már meg! Nagyon kíváncsi vagyok rá.

KépKép
vikics

Vikics!
Akkor ezt megbeszéltük. Egyébként nagyon egyformák a fiúk!
Bár tuti, hogy Neked nem, én se látom magunkat egyformának.
A 2. szorit majd leírom, csak kicsit hosszú, még nem volt rá idõm, már 2-szer elkezdtem, csak mindig valaki ide akart ülni. De nem felejtettem el.
Zsuzsi
Névtelen

Lányok!

Megvan az album, már 10 képet raktam bele!!! Folyamatosan rakom, amikor van idõm. Elég sajátos a technika, amivel készül, ettõl nem túl jó a minõség, de ha ki nagyítjátok úgy jobb!
Zsuzsi
Névtelen

Ja, Dóri és Zsuzsi néven van.
Névtelen

Vikics,
lehet, hogy van egy-két apró különbség köztük, de hát akik egypetéjüek, azok egypetéjüek... Kép Kép Köszi a "munkás" linkeket.

Zsuzsi! Albumot mostanában készitek majd, a webkamerás képeink nem olyan jó minöségüek, de vannak friss digitális fotóink. Addig is feltettem a profilomba (a hozzászólásom feletti keretben, ha rákattintasz a nevemre, megnyilik a profiloldal) egy mai képet a kis katicabogárkákról. Ez az elsö sapesz, amit születésük óta varrtam nekik, pedig imádok mindenfélét kreálni. Asszem igy fél év elteltével kezdem megszokni ezt az új életformát. Esténként már 1/2 10-ig is fenn tudok maradni Kép (még 1szer esznek éjjel) és 6 1/2 7 körül kelnek Kép Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Zsuzsi!
Nagyon szép kisbabák voltatok! Klassz, hogy a hajatok még ma is göndör... Ti is igy gondoljátok? Kép
A friss képen melyik vagy Te?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Vikics

Nekem is teljesen egyformának tûnnek a fiaid, de ha ikres szemmel nézem egy iciri piciri különbség van köztük. De biztos nem tudnám megkülönböztetni õket az életben, csak ha többet látnám õket.

Zsuzsi

Megnézem aképeket! Nagyon kiváncsi vagyok!

Amúgy érdekes volt az ikres film, de majdnem mindegyik hármasikrekrõl szólt. A terhességet és a zsülést mutatták. De a következõ rész, ami 18-án lesz érdekesebb lesz, ha az a születéstõl kezdõdik. Mindenképp megnézem.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsi!
Neked is a babaszobán van az albumod? Kíváncsi vagyok rá!

Én nem tudom hány petéjûek a fiúk sajna. Kép Nem is tudom egyáltalán megmonja-e valaki az életben. Bár még a forgójaik is közel azonos helyen vannak, és az összes méretük megegyezik, a hajszínük és hajminõségük is, vércsoportjuk és nemük is, de még így sem lehet kijelenteni. Szerintem amúgy nem is hasonlítanak arcra olyan borzalmasan, de más szerint igen. Meg aztán spontán ikrek, úgy hogy egyikünk családjában sem tudunk hasonlótól sem. Szerintem ezt örök homály fogja fedni. Kép
Valakinek megmondták egyáltalán tutira?

Gabi!

Nem találtam meg a telefonszámot, valószínûleg nem is volt. Holnap lehet, hogy elmegyünk e babakocsival egy próbakõrre. Kép Bár a nagyszülõk letették a nagyesküt, hogy amíg én dolgozok, õk minden nap elviszik a srácokat buszozni, hogy szokják. Kép Remélem nyáron már minden nélkül járkálhatunk.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Igen, ott van.
Szerintem tuti egypetéjûek a fiúk. A környezetemben rajtunk kívûl kb. 15 ikerpár van. Ennek fele 1 fele 2 petéjû, és hát látszik a különbség.
Nálunk 1 lepény volt, a burkokat nem tudom, de a lepényt megvizsgálták, így tuti az egypetéjûség. Nektek nem csináltak ilyet? Ha már 1987-ben volt, akkor 2 éve tuti. Egyébként ha kíváncsi vagy, még mindig kérhettek vizsgálatot( a fiúk késõbb biztos kíváncsiak lesznek).
Marcsi!
Köszi, de mi nem szeretjük, hogy göndör a hajunk. A 2 Lotti idején hosszú volt úgy annyira nem látszott. A friss képen én vagyok közelebb, mert én fogtam a kamerát.

S.O.S.!
A 11-ik kép tallózásánál elb....am valamit, és most nem indul a webkamera. Azt írja, hogy hiba történt az Internet Exploreren. K...a gyorsan csinálnom kéne valamit, mert ki leszek nyírva. Addig nem tudok új képeket felrakni!!
Névtelen

Elkészült az albumunk!
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1216" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1216[/url]

Zsuzsi! Nem hiszem, hogy komolyabb baj lenne. Nyugi! Mi lenne, ha elindítanád újra az Explorert?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Zsuzsi!
Megnéztem a képeket, nagyon helyesek vagytok. Bocs, a kérdésért, de nem szoptátok az ujjatokat kicsi korotokban? (Csak a fogak miatt kérdem, mert a mostani képeken szép szabályosak, tehát nem látszik, ha igen.)
Azért érdekel, mert nálunk Marci szopja az ujját, és én úgy veszem észre, hogy kezdenek a felsõ fogai egy ici-picit elõreállni. Ez fogváltásnál elmúlik?
Az jutott eszembe az etetés-közben-csengetett-a-postás történetröl, hogy lányoknál elég könnyü lenne már az elsö pillanattól megkülönböztetni az egypetéjü ikreket, ha az egyiknek rögtön születés után kiszúrnák a fülét, a másiknak meg nem. Szerintem ez elég szembetûnö, és ha nem történt meg ez születéskor, akkor bármikor megtehetik, ha hangsúlyozni akarják a különbséget.

Marcsi!
Megnézetem az albumot, nagyon jófej kis karapekok! Jó a katicás sapkás kép is, ami a profilodban van.

Éva!
Köszi a gratulációt, továbbítom a tettestársnak!
Megnéztem a ti fotoitokat, nagyon aranyosak a gyerköcök.

Vikics!
A profilodban lévõ képen szerintem nagyon hasonlítanak a fiúk (meg életben is), bár az egyik (aki elõl ül) sokkal élénkebbnek tünik, mint a tesója.
Küldtem e-mailt az álláshirdetésre, válaszoltak is, úgy tûnik nagyon ragaszkodnak a kiírási feltételekhez. Majd meglátjuk.
Remélem, jól mûködik a babakocsi és ki tudjátok használni!

Cicus!
Mostanában mintha elkerülnéd ezt a topicot, mi van veled?
Kipróbáltam ma bevásárlásnál a módszert, amit javasoltam, mûködött. Közben rájöttem, hogy jobb lenne egy karabiner összefogni a két bevásárlókocsit, de azt nem tudom honnan lehet beszerezni. Azt hiszem, láttam Röltexben is mûanyagot, de az biztosan hamar eltörne. Majd utánanézek valami hegymászó boltban.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Az biztos, gogy 2 burok volt, de hogy hány lepény azt nem tudom. Valószínûleg azért nem mondták meg, mert igen csúnyán elbántak velem a szülés alatt illetve után és szerintem nem igazán akarták boncolgatni a témát De aztán lehet, hogy egyszer rákérdezek. Ha még lehet...

Marcsi!
Édesek a picurok! Amúgy 1 vagy 2 petéjûeknek nézed õket?

Gabi!

Már nem emlékszek melyik ült elõl sajna. De ha a sötétkék overálos, akkor a Levente. Nem mondható amúgy élénkebbnek a Nándusnál és mire kiértünk az útra el is aludt mind a kettõ. Mindkettõ borzastó élénk. Talán azért nem is tudom melyik jobban, mert már nem is lehet fokozni. Kép
A domináns szerep meg 3-4 havonta változik. De most már régóta nincs is talán ilyen. Talán néha a Levi valóban annak tûnik, de csak azért mert jobban szeret beszélni. (Be nem áll a szája) Kép
A kocsit még nem próbáltam, mert most járt le a mosógépben és nem tudom, hogy holnapra megszárad-e. De a liftbe tutira befér, mert a Párom úgy hozta fel. Kép Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Köszi, hogy megnéztétek! A srácok kétpetéjüek. Néha "csibészkedtek" és nagyon hasonlítottak egymásra. Persze testvérek Kép A rokonságot mindig is gyözködtem: azért, mert hasonlítanak, még nem egypetéjüek! De pl. karácsonykor fotóztuk öket és bizonyos szögböl tök egyformák lettek a képen. Érdekes az anyai lélek... amikor megtudtam, hogy ikreim lesznek, azt szerettem volna, hogy ne legyenek teljesen egyformák. Aztán talán az egyik kolléganöm buta beszólása miatt: "Ha ikrek, akkor már az a buli, ha egypetéjüek, nem?" az elsö napokban egy hajszálnyit csalódott voltam (nehéz beismerni). De most már annyira egyértelmü: ök két teljesen különbözö kis emberke. Viszont ök sem kerülhetik majd el az állandó összehasonlítgatást, csak nekik folyton azt kell majd hallgatniuk, hogy: tényleg ikrek vagytok??? De hiszen nem is hasonlítotok egymásra! Ezért már most nem tartom kizártnak, hogy rögtön általános iskolában is különbözö osztályba járatom öket. Így mind a kettönek kialakulna a saját baráti köre, nem zavarná öket az összehasonlítgatás, és a saját történeteiket mesélhetnék el itthon. Biztosan macerás lenne, de hacsak nem lesznek nagyon elválaszthatatlanok, szerintem két szülö elég hozzá Kép Bár ha születne tesójuk, még izgalmasabb lenne az iskolás idöszak! Ha már itt tartunk, mostanában 2x álmodtam, hogy újra ikrekkel vagyok terhes Kép egyszer két kislány, a másik esetben vegyes páros.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Nagyon helyesek a gyerekek! Gratulálok neked is!

Vikics

Nekem ugyanilyen kételyeim vannak a fiúkkal kapcsolatban. Én is mindenkitõl azt kérdezem, hogy hasonlítanak -e a fiúk. Nekünk egy lepény volt és két burok, de a könyv szerint ettõl még lehetnek egy ill. kétpetéjûek. Nekem teljesen különböznek, de másnak egyformák.
Hogy kell a profilba felrakni képet?

Megnéztem ma az ikres film második részét, de a felérõl megint lemaradtam. Többségben az ikrek öreg korukig együtt maradtak, nem lett külön családjuk, mert nem bírtak egymás nélkül élni. Hát én ezt nem szeretném!

Éva
p.éva

Éva! Köszi!
A profil szerkesztöt a szöveges oldal melletti könyvtárnézetben kell keresni. Válaszd ki a Segédletek mappát. Aztán a Regisztrációt, ott ird be a kért jelszavakat és megnyilik a profil szerkesztö. Ott a Képek menüpontot nyisd meg, aztán Tallózás!

Az ikres könyvben volt, hogy tán a 80-as évekig müködött egy ikerközpont Budapesten. Ott rendszeres idöközönként vizsgálták az ikreket és mindenféle adatot gyüjtöttek róluk, amit aztán az ikerkutatásban tudtak hasznosítani. De jó volt a szülöknek is, mert szakemberekkel találkozhattak és gondolom ilyen "apróságra" is kitérhettek, mint az egy- ill. kétpetéjüség kérdése.

Az enyémek 7 hónapra születtek, ellenörzésre visszük öket 2 havonta a Schöpf-Méreibe (ott is szültem) és a kezelöorvosuk tölünk kérdezte, hogy: "és, hány petéjüek végülis?" Aztán valami igazolás félét említett, amit a zárójelentéssel kellett volna megkapnunk Kép

Ma megint láttam az idös iker néniket, itt lakhatnak a környéken. Szerintem nekik sincs családjuk.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Nekünk anno megmondták, rögtön Kép. Jó, jó, nem a szülés után, akkor már könnyû volt a tuti két nembõl. De még korai uh-n, tán a legelsõn, amikor kiderült, hogy egyáltalán ikrek. (7 hetesen) Sajna az most nem ugrik be, mit látott a doki, amibõl ilyen biztos lehetett benne, de nagyon határozottan tudta állítani.
Abból mi is rengeteget kapunk, hogy de hisz nem is egyformák. Meg azért még lelkesen megkérdezik, hogy hánypetéjûek. Félelmetesen sötétek ebben a tekintetben a laikusok. Pedig azért ez sima ált.iskolás bioszanyag volt szerintem, még emlékszem volt biosz album, és ott voltak is egypetéjû meg kétpetéjû ikrekrõl fotók. MOst meg már, hogy nagyon nagy köztük méretre is a különbség, senki nem hiszi, hogy ikrek, csak ha valami kapcsán -jé mindkettõ most elsõs- elõjön. (múltkor megyünk befele a suliba, mögöttünk egy oszttársuk battyogott a nagymamájával (talán), tõle hallottam, hogy és õk testvérek? és ikrek? neem, nem lehetnek ikrek, hisz Ilcsi sokkal nagyobb!? stb stb) Viszont ezzel együtt õk egyelõre élvezik a suliban,hogy egy osztályban vannak, a múlt héten én is keményen kihasználtam. Gergõ ugyanis egész héten itthon volt (begyulladt a foga, és foghúzás után, antibiotikum mellett is csak a negyedik nap kezdett el javulni, addig az arca óriásira dagadva stb), Ilcsi szépen mindennap meghozta a tanulnivalót, pedagógusokat informálta a helyzetrõl, én be se telefonáltam a suliba meg semmi. Amúgy tök édesek voltak, Ilcsi az uzsonnát rendre elcsomagolta és elhozta Gergõnek. Meg mikor hazaért, rögtön mindketten azzal foglalkoztak, hogy miket tanultak a suliban.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Éva!
Segédletek-> Regisztráció, Profil-> Kép feltöltés-> browser asszem. Ott kikeresed a gépedrõl és kép feltöltés. Ennyi. A baj csak az, hogy irgalmatlan nagyban lesz fent a képed ha csak úgy a fényképezõrõl rakod fel. Le kell butítani 1024*768-ra vagy 640*480-ra de ott meg már nem annyira élvezhetõ. Ez az én tapasztalatom, lehet hogy valakinek van jobb ötlete.
Téynleg valaki egyszer ide a topicba tett fel egy képet egy esernyõre csukható ikerkocsiról. Hogy csinálta? Egyszerûen nem tudok rájönni, pedíg egyszer elgondolkodtam rajta. Kép

Gabi!

Kipróbáltuk a kocsit. A liftbe befér, csak a hátul ülõnek a lába alíg fér be cipõstül a kis résen. Kép Az elsõé meg lóg mer jóval hosszabb mint a lábtartó. Kép Remélem ha lekerül az a dög negy overál jobb lesz a helyzet. Ha nem akkor sz..ba vagyok. El kell adni mind a kettõt és fájó szívvel megvenni egy olyat amit elloptak. :'( Kép :@
Most kezdem igazán érezni, hogy akár fel is tudnám koncolni a tolvajt!

Marcsi!

Azért Levi és Nándi is teljesen külömbözõ lelekben, és nekem külsõre is, de külön osztályba biztos nem iratnám õket. Járhatnék két fogadóórára. Kép

Hallottátok, hogy asszek Kaposváron ingyen utazhatnak a GYES-en lévõk? Bezzeg a BKV-nak és a fõv. önkónak sosem jutna eszébe egy ilyen gáláns segítség! Kép
Mindjárt kezdõdik a film! Errõl már nem akarok lecsúszni. Éppen elaludtak az Ördögfiókák is. Nem csodálom, annyit ettek fejenként, hogy még nekem is durva lett volna. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!!
Megtaláltam a kórházi zárójelentésünket! Idézem:

"Ikerterhességének 32.hetében került felvételre fenyegetõ koraszülés miatt. Megtartó kezelés hatására a 36.hét végéig hordja ki a terhességet, amikor mesterséges megindításra kerül sor. Az "A" magzat 10.40-kor élve születik, 2500gr-os érett újszülöttet nyerünk, majd a "B" magzat Bracht szerinti szüléslevezetéssel, és így élõ, érett 2300gr-os leány újszülöttet nyerünk 10.43-kor. Alepény kivizsgálására 20-án sor kerül. Itt megállapítják, hogy közös a chorion, és monoamniális placentáció is. Ebbõl arra a megállapításra jutnak, hogy monozigótáról van szó. 10 nap múlva panaszmentesen bocsájtjuk otthonába. 4 hét múlva kontroll.

Szent Margit Kórház,Budapest,1987.07.25"
Névtelen

Marcsi!
Arikák a fiúk! Tényleg nagyon egypetéjûnek néznek ki!
Lombikok, vagy spontán ikrek? Ha lombikok valószínûleg 2petéjûek, de ha nem nagyobb az esély, hogy 1-ek. Már írtam, hogy én elég sok ikerpárt ismerek kb. 15-öt. 8 egypetéjût, 7 kétpetéjût. A kétp. között csak 1 olyan pár van, ahol(árnyalatra) egyforma a hajszín. Na de nem akarlak még jobban összezavarni! Ha majd idõsebbek lesznek, biztos jobban kijönnek a különbségek.
Még mindig nem indul a webkamera!! Már mindent megpróbáltam. Majd erõt veszek magamon, és elmondom. Akkor tudok új képeket felrakni.
Zsuszi
Névtelen

Kedves Mindenki!
SZobatisztaság témában szeretnék infokat gyûjteni.
Lány ikreim 27 hónaposak, nagyon jól érzik magukat a pelenkában. Talán egyikük néha nehezményezi fentlétét. Ám a bugyit messzirõl kerülik, mert abba bepisilni igen kellemetlen érzés. A bili jó buli, de inkább ruhástól ülnek rá, és úgy idétlenkednek.
Az anyai biztatásra igen erõs akarattal reagálnak (koruknál fogva :o)), tehát inkább nem.
Ki hogy bírkózott?
Névtelen

Nekem az ikreim még 13hónaposak, de van egy három éves kislányom. Õt is próbáltam biliztetni, de amikor én akartam sosem pisilt, kakilt bele. Egyszer egy baarátnõm 5éves kislánya nálunk pisilt a WCbe és onnantól kezdve a kislányom is oda akart pisilni, hogy õ is nagylány, mert mondtuk neki,hogy a nagylányok már oda pisilnek. Aztán szép lassan magától rászokott a bilire, wcre. Két éves korára szobatiszta is lett. Éjszakára már õ kérte, hogy ne adjak rá pelust, mert nem fog bepisilni. És tényleg nem pisilt be. Még máig is van alatta gumilepedõ, de nem pisilt be már lassan egy éve.

Sok sikert az ikrekhez! Nem tudom a fiúknál hogy lesz , de még ráérünk a bilizéssel.

Viki, Marcsi

Köszi, majd megpróbálom!

Éva
p.éva

Vikics!
Bocsi, azt hiszem félreérthetõ voltam. A profilodban lévõ képre gondoltam, amikor az elöl ülö kissrácra írtam, hogy élénkebb. Arra emlékszem, hogy Levente volt sötétkék overallban, amikor itt jártatok. A profilodban lévö képen ö ül elöl? Lehet, hogy csak azért tünik élénkebbnek, mert jobban mosolyog.
Gabi
efgabi

Gabi!
Nem szoptuk az ujjunkat, de amúgy is szerencsénk van ezzel kapcsolatban, jókat örököltünk. Viszont nagyon sokáig cumiztunk. Szerintem biztos elmúlik a fogváltással. A másik kisfiad nem szopja? Egyébként mi 6 hónaposan kaptunk fülbevalót. Szerintem ennek a fontosságára a szüleink is rájöttek, ugyanis Dóri pirosat, én kéket kaptam. Egészen a felsõtagozatig errõl különböztettek meg a tanárok, meg az osztálytársak, meg az oviban. Az egyik volt tanárom mesélte nekünk, hogy egy másik suliban az osztályában volt két kislány, Csilla és Nóra. A Csilla fülében csillag volt, a Nóra fülében napocska, így a többi kisgyerek könnyen meg tudta különböztetni õket. Jó ötlet, csak fiúknál nem igazán alkalmazható.

Ildi!
Hát igen! Az összehasonlítás szempontjából tényleg rosszab a kétpetéjûeknek. Egyébként már én is tapasztaltam, hogy milyen sötétek az emberek. Hogy lehetne már egy fiú meg egy lány egypetéjû?! Na mindegy. Bár nekünk is( egypetéjûeknek) kellemetlen az összehasonlítgatás, mikor azt kérdezgetik, hogy neked miért nincs itt pl.anyajegyed, vagy te miért nem tudod ezt, õ meg miért tudja. Kétségtelen, hogy kétpetéjûeknél ez erõsebb. Egyébként nekünk is mindig jó volt, hogy eltudtuk egymásnak hozni a házit, csak mi soha nem csináltukmeg soha, a tanárok meg mindig kérdezték, hogy nem volt kitõl elkérni? Ilyenkor egy kicsit hátrány volt.

Marcsi!
Szerintem ezért még nem kell majd külön osztályba járniuk, mert kétpetéjûek. Bár a gyerekek szeretik keresgélni a különbségeket, utána meg kérdezõsködni, de meg kell nekik magyarázi, hogy mi a különbség az egy-éskétpetéjûek között, hogy õk csak annyira hasonlítanak, mint a testvérek. Szerintem ne aggódj emiatt, mert szerintem nagyon hasonlítanak a fiúk. Van két barátnõm, ikrek, és náluk 2 lepény és burok volt, azt mondták a szüleiknek, hogy majd az élet eldönti, hogy hány petéjûek.( nagyon hasonlítanak). Várj egy kicsit, lehet, hogy nálatok is majd eldönti az élet!
Vikics!
Azóta nekem is közbejött valami. Ott kell maradnom holnap tanítás után mecsset játszani. De a jövõ hét tuti jó!
Zsuzsi
Névtelen

Fú!! Láttátok a Fókuszt?! Egy hétéves fiúikerpár volt benne, és mindketten vakok! Születésüktõl kezdve, orvosi mûhiba miatt! Elképzelni is lehetetlen, milyen nehéz dolguk van a szüleiknek. Semmi szabadidejûk nem lehet, folyton segíteni kell a kissrácoknak, hogy boldoguljanak. Most a kórházat perlik. Nem lehet könnyû!
Névtelen

Sziasztok!

Csináltam egy albumot az Ismerkedjünk meg-en. A címe: Iker gyerkõcök képei. Na ide pakoljon fel mindenki képeket, hogy csámcsoghassunk rajta. Úgy kell feltenni, már rájöttem, hogy ezt beírod akár a szövegbe is.:
Kép aztán ha beírod a felhasználónevez és a kódot utána kirak egy ablakot ami segítségével kutakodhatsz a képeid között és felteheted õket. Én már fel is tettem kettõt.
Megnéztem a második ikres filmet, de ez is csak a hármasokról szólt sajna,. Mintha mi már nem is lennénk kuriúzumok csak a hármasok. Kép. (ezt is most tanultam el, mármint dühöngeni, ha sikerült)

Zsuzsi!
Mi nem kaptunk semmi ilyen papírt pedíg a margitba születtek. Lehet, hogy csak akkor írnak ilyet ha tuti biztos. De azért lehet, hogy rákérdezek valamikor. Valakinek kell tudni válaszolni rá nem? Még ha azt is mondja, hogy kideríthetetlen volt akkor is mondaniuk kell valamit. Majd kiderítem, hogy kinél kell kideríteni. Kép
OK a jövõ hét!

Gabi!

A profilban a Nándus van elõl, nem a Levi. A Nándus mindíg olyan rosszcsontul nevet a Levi meg úgy, hogy ha rosszat csinált akkor is elolvadnak a nõk attól a mosolytól. Annyira ki van képezve hogyan kell levenni a nõket a lábukról, hogy igazán dühösnek kell lennem hogy félre tudjam tenni a mosolyát. Majd keresek egy képet ha van olyan és felrakom az újdonsült albumba. Kép

Névtelen!

Nekem a fiú ikreim most voltak 25 hónaposak és eszük ágában sincs ránézni se az efféle alkalmatosságokra. Sõt ha megkérdezem, hogy kakilt-e valamelyik vagy letagadják, pedíg a napnál világosabb, vagy egymásra kenik. Kép
És ha esetleg megpedzem, hogy gumicukor és egyéb csébító dolog jár az ügyes babának, akkor ugyan ráülnek a bilire, de arra kínosan ügyelnek, hogy bele semmi ne kerüljön. És arra a kérdésre, hogy ki ül rá a wc-re egyértelmû nem-et kapok mindíg. Nagyon nem erõltetem, inkább csak mint lehetõség ajánlom fel nekik, de nem nagyon akarnak élni vele. Mindegy majd nyáron lemegyünk a balcsira és akkor szigorú pelusmagvonás lesz. Bár ettõl nem hiszem, hogy elkeserednének. Szerintem Te is várjál nyárig. Addígra kell, hogy nappalra szobatiszták legyenek mire oviba kerülnek. Az meg hol van még?! Csigavér! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?