Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok! eszembe jutott, hogy nálunk az osztályban van egy testvérpár(aKõrösibe járunk), akik között 1 év 3 hónap van, olyanok, mint a kétpetéjû ikrek, és szerintem köztük is kialakult egy olyan kötelék, mint az ikrek között, hiszen mindig osztálytársak voltak, és sülve-fõve együtt vannak, bár nem hasonlítanak mégis ikreknek nézik õket, összehasonlítgatják, ez szerintem nekik nem jó. Talán az akülönbség, hogy náluk nem alakult ki a pár-hatás, mint az ikreknél, tehát nem egészítik ki egymást. Mi mindig egy emberre egészítjük ki egymást, teljesen mások a tulajdonságaink,szerintem ez így jó, és valószínû, hogy a ti gyerekeiteknél is így lesz. Írjatok,
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Nagyon érdekesnek tartom olvasni egy iker gondolatait!
Anno, mikor úgy 10 éves lehettem, eléggé egyedül voltam, az én nõvérem 4,5 évvel idõsebb nálam, akkor már eléggé nem tudtuk megérteni egymást. Ilyenkor sokat álmodoztam arról, de jó lenne, ha lenne egy ikertesóm, aki mindig velem lenne. Bár azt hiszem, inkább az aktuális barátnõimet gondoltam bele ebbe a szerepbe, de a lényege a mindig ott van és nem vagyok egyedül volt.
Az én ikreim vegyespáros, igy én eléggé nyugisan állok hozzá, hogy sok hibát ez már eleve kikerül. Mondjuk az összehasonlitást mi sem ússzuk meg. MOst elsõsök, és egyik ebben jobb másik abban, azért csak megvan minden munkánál, hogy és a tiéd milyen lett. Oviban nagyon jól elvoltak külön, meg voltak a maguk barátai. Mondjuk elsõ években onnan is volt olyan visszajelzés, mikor a lányom beteg volt, és csak a fiam volt, hogy egyedül volt és magányosan, elveszett volt a tesója nélkül, de olyan is, hogy felszabadultabb volt egyedül. Most a suliban egyelõre egymás mellett ülnek, és hallani sem akarnak róla, hogy szét kerüljenek, pedig felmerült a tannéniben, lévén a lányom dominál inkább, kicsit úgy érzik, elnyomja a fiamat (pedig a fiam ugyanolyan okos, legfeljebb kisebb a szája). Én most bizom benne, hogy azért az ovihoz hasonlóan apránként a sulit is megszokják, és nem lesznek ennyire együtt. Mondjuk nekik már ovi óta vannak külön programjaik is, meg itthon is most már harmadik éve külön szobában vannak, és eléggé külön dolgok érdeklik õket. (van egy bátyjuk is, meg két hónap múlva lesz egy kistesójuk) Azt hiszem, az nagyon fontos, hogy az ember megtalálja mindegyikükben (ez nem csak ikrekre) az egyéniséget, az értékeket, tudja segiteni ezek fejlesztésében.
Zsuzsi: én elsõre nem az osztályváltást javasolnám, hanem az egyszerûbb külön utakat, hisz mint irod, egy kiló kenyérért nem mennél külön. Én erõsnek érzem a lányok irását, bár jó lenne a külön osztály, de nem azzal kéne kezdeni. Jelentkezz valami szakkörre, amire nem jár a tesód, legyenek programok az életedben, amik nélküle zajlanak. Eleinte elég, ha napi félórás meg hasonlók, és ha ez már megy, akkor érdemes a külön suli ill osztály kérdése. Fura dolog, mert mi itt már szülõ szemmel tekintünk az ikrekre, és emiatt másképp állunk az élethez, mint mikor még mi is kamaszok voltunk. Anno én is úgy voltam a szüleimmel, hogy nem értenének meg, gõzük sem volt az érzéseimrõl, és nem is akartam beavatni õket. Ma (9,5 és 7,5 éves gyerekek anyjaként) remélem, hogy sikerül velük olyan kapcsolatot kialakitanom, hogy kamaszként is legyen köztünk bizalom, és megpróbálhassak majd segiteni nekik. Valószinûleg a szülõk többsége hasonlóan gondolja, lehet, hogy a Te szüleid is! Hidd el, nagyon jó lenne, ha sikerülne velük beszélgetni a gondjaidról! Próbáld meg!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
Ildi! Köszi, amiket írtál!
Vikics!
Megnéztem az archívumokat, nagyon édik az ikreid!
Mindenki!
Olvastam, hogy többen írtátok, hogy probléma nálatok a veszekedés.Hogy meddig fog tartani? Örökre. Mi még mindig "öljük" egymást.Ne aggódjatok miatta, majd egymásközöött elintézik. Egyszer kb. 4 évesek voltunk, a tesóm beleharapott a térdébe, sírva ment ki anyámhoz a konyhába, hogy" a Zsuzsi beleharapott a térdembe", de ráfázott, mert ott voltam anyám mellett a konyhában. Most ennyit.
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!
Eszembe jutott, hogy velünk is történt egy hasonló megmagyarázhatatlan dolog, mint amilyet Vikics leírt. 4 évesek voltunk, és a tesómnak leszakadt a sarka( a bicikliküllõ tépte le), szerencsére sikerült visszavarrni, szövödmények nélkül.A lényeg az, hogy a sérülése után 2 nappal nekem elszakadt az achilles ínam a sarkamban! 2 hétig itthon feküdtünk együtt begipszelt lábbal, ma már nem is látszik. egyébként betegek is egyszerre szoktunk lenni, ez azért jó, mert nem kell egymás nélkül suliba mennünk. Régen jó rossz lehetett, anyám mesélte, hogy egy percet se tudott aludni, egymás után hánytunk. Szegény!
Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!

És amúgy a szüleid közül melyikõjükkel vagy jobb viszonyban, anyukáddal vagy apukáddal? Mert nálunk az apunak soha nem mertem elmondani semmit, mert õ nem értett meg engem, de ezzel szemben anyukámnak mindig mindent el tudtam mondani, mert õ ha nem is tudott megérteni, azért próbálta tolerálni a dolgaimat és tök jó volt , hogy nem kellett neki hazudnom soha sem. És én azt szeretném, ha nekem is mindig mindent elmondanának a gyerekeim.
Amelyikõjükkel jobb a viszonyod próbáld meg apránként rávezetni a problémáidra, hátha magától is rájön és szép lassan meg is tudjátok beszélni az ikerséggel járó gondjaitokat, amiket eddig õk nem is sejtettek. Biztosan jól esne neki, hogy közelebb engeded magadhoz.
Legalábbis ez az én véleményem én így próbálnám anyunak elmondani. Vagy pl: nálam, ha olyan dolog történt velem, amit nem mertem elmondani még anyunak sem, akkor azt leírtam neki levélben.
Amúgy nagyon érdekesek a történeteid!!! Irj még! A testvéred nem tudja, hogy itt írsz nekünk? Kiváncsi lennék az õ véleményére is az ikerséggel kapcsolatban, hogy õ hogyan éli meg azt amit te is.
Éva
p.éva

Vikics

Hogy vagytok? Van már babakocsid azóta? Visszavittétek a másikat? Úgy néz ki a jövõhéten elviszik az én kocsimat is. Örülök, mert már csak a helyet foglalja.
Pénteken megint elvittem a fiúkat a kórházba, mert már megint betegek. Végre vettek tõlük orrválladékot és most azt kitenyésztik és remélem megtalálják már mi a bajuk, mert már lassan 3 hónapja betegeskednek. Ezt is nekünk kellett kérni a fülészeten. És az orvos csodálkozott, hogy amikor itt voltunk decemberben egy hétig nem vettek mintát. Nem semmi.
Holnap meg vihetem az Ádit a bõrgyógyászatra, mert tiszta kiütés az egész teste, olyan mintha valami sömör lenne az egész lábán. Pénteken elmnetünk a Heim Pálba de 30an voltak elõttünk, úgy döntöttem, hogy inkább elviszem egy maszek orvoshoz, ahol nem kelle gy fél napot sorba állni.

Amúgy te hogy állsz a hasaddal? Nekem annyira kinyult a bõr, hogy ilyen nagyok voltak a fiúk, hogy most azt fontolgatom,hogy megcsináltatom egy plasztikai sebésszel, mert már tök jól visszafogytam 55kg vagyok csak a hasamon ott lóg az akinyult bõr. És azt hiába tornáztatom szeritem nem fog visszamenni. Neked visszament? MErt neked is elég nagyok voltak a fiúk, ha jól emlékszem. Engem már annyira zavar, hogy még a mûtétre is képes vagyokrászánni magam. A nõgyógyászom is ezt ajánlotta, azt mondta, hogy nem nagy mûtét. De azért tartok tõle. Jó lenne valaki olyannal beszélni, akinek már volt ilyen mûtéte.
MOst megyek lassan fürdetem a csapatom. A férjem meg minden vasárnap este focizni van itt a helyi suliban és olyan rossz ilyenkor este egyedül.

Puszi
Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsi!

Én is éppen ezt találtam ki amit PIldi, hogy találnod kéne valami külön elfoglaltságot, de én valami sportra gondoltam egybõl. Perzse azt Te tudod, hogy mi az ami jobban fekszik Neked.

Éva!
Hát nagyon sajnállak, hogy megint visszaestetek! Kép Borzasztó lehet. Mi jól vagyunk, semmi bajunk sincs, és remélem nem is lesz. Babakocsink van, csak éppen nem fér be a liftbe, úgyhogy megbeszéltem a Gabival, hogy elmegyünk az övéért. Persze aznap rögtön esett fél méter hó úgyhogy nem tudtunk elmenni érte. De most már, hogy stabilizálódni kezd az idõ bejelentkezünk újra.
Elintéztem a dupla gyest is és közben eladtam azokat a bútorokat amiket utáltam és beszereztünk olyanokat amik tetszenek. Rengeteg tervem van lakásügyileg, csak hát a piszkos anyagiak visszavetnek benne. Na mindegy, mert úgy is meg fogom valósítani csak apránként.
A fiúk elkezdtek folyamatosan beszélni. Be sem áll a szájuk, de fõleg a Levikének nem. Most már el tudják mondani rendes kerek mondatban, hogy mit szeretnének és mi a bajuk éppen. Nagyon élvezem. Olyan aranyosak ahogy ártatlan képpel vallanak be dolgokat megukról. Kép
Ja a hasam! Hát nem egy épületes látvány, de én még semmit sem tettem azért, hogy jobb legyen. Pár napja találtam ki, hogy újra formába hozm és talán még néhány kockát is rajzolok bele ha tudok. Kép Régen ha nem is kockák, dea csík már megvolt. Nem tudom sikerül-e ezzel a bõrszerkezettel.
Nekem is lóg egy kicsit de nem olyan vészes. Tornával szerintem még korrigálható. Ráadásul nekem még egy csini kis vágásom is van az "utókezelések" miatt. Kép
Ha rászánod magadat majd mindenképp értesíts mert kíváncsi vagyok rá. Csinálhatnál egy elõõtte-utána képet.

Tényleg! Ki, hogyan internetezik? Már kicsit unom a túlzott matáv szponzorációt. Nincs valami tuti olcsóbb tipp?
Éva Te meg vagy azóta elégedve a Vodafone-al? Mennyit fizettek a miért?

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Lányok! Köszi a tippeket. Én most éppen egy egyesületben focizok, ahvá szerzõdés is köt, másra pedig a tanulás mellett nem nagyon jut idõm, de azért megpróbálok lépni valamit. Nekem egyik szülõmmel se jó a kapcsolatom(soha nem is volt). Nem szoktunk veszekedni, de nem érzem magam közel hozzájuk. Talán lehet, hogy ez is a túl szoros ikerkapcsolat miatt van, nekem minden a testvéremben testesül meg:szülõk, legjobb barátnõ, stb. Vele a legszorosabb a kapcsolatom, amibõl a szülõk nagyon gyakran kimaradnak, mindig hozzá fordulok, ha gáz van. Egyébként nem tudom, hogy tudja-e, õt ezek a dolgok nem érintik annyira, mint engem, mert nálunk õ a domináns fél, övé az irányító szerep, ami õt nem zavarja. dE lehet, hogy tudja, mert állandó "kontrollként" folyton mögöttem van. Én pontosan tudom az õ álláspontját a dolgokról.
Vikics! Nekünk Kábelnetünk van, ez korlátlan havi tízért, a telefontól független, de lehet, hogy helyfüggõ, mert csk itt Óbuda-Békásmegyeren láttam kiplakátolva
Most mennem kell suliba...
Zsuszi
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi!

Én is békáson élek. Ha gondolod szívesen adnék különórákat önbizalomból. Kép
Most megkérdeztem a kábeltv szolgáltatónkat és 11.250Ft egy hónapra, viszont egy évre szerzõdést kell kötni. Na ettõl kapok frászt, mert a netroller idén év végére lesz itt ami 128k sebességen korlátlanul 7.500Ft lesz, 64k-n 5.500Ft. Nem tudom mi tévõ legyek. Megvárjam õket, vagy befizessek egy évre ide. Ki tudja nyáron mennyi idõm lesz netezni.

Amúgy nekem is ilyen kapcsolatom volt a szüleimmel amíg rá nem jöttem, hogy ha elkezdek velük beszélgetni és kikérem a véleményüket akkor fontosnak érzik magukat és nagy lelkesedéssel adnak majd tanácsokat. Ezzel valamennyire beavattam õket az életembe és könnyebben beszélgettünk el ezután bármirõl. Jó most már külön élünk, de igazán jó lett a kapcsolatunk. A beszélgetést amúgy még akkor kezdtem mikor otthon laktam. Nem olyan nehéz dolog, csak néha 1-1 órára ki kell ülni a konyhába miközben az anyukád fõz. Akkor úgy sem tud elmenni Kép.
Ez az én személyes tapasztalatom.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Mi nagyon meg vagyunk elégedve a Vodafonos nettel. Havi nettó 2500Ft-ért korlátlanul lehet netezni. Éjjel-nappal! Nincs percdíj, ennyit kell fizetni, + az elõfizetés ami a Matávnál is van, az 3300Ft nettó. Összesen 7250Ft-ot fizetünk, ez már bruttóban. Szerintem ez a legolcsóbb internet ma Magyarországon. Nem valami szupergyors, de itthon vagyok és ráérek. 56k. Nekem ez teljesen megfelel. Inkább netezek egy kicsit lassabban, de olcsóbban.
Ja és arról nem is beszélve, hogy olyan elõfizetésünk van, hogy mindennap este 10tõl reggel 9ig és hétvégén ingyen hívhatok minden Vodafonost. Ez azért jó, mert az elõfizetés mellé kaptunk még két vitamax kártyát az egyik anyóséknál, a másik a férjemnél és így tök sokat tudunk ingyen beszélni.
A hasamról mindenképp akarok képet elõtte és utána is csinálni, majd elküldöm neked.
Megjött a lelet a fiúk orrváladékáról , negatív. Én már jobban örültem volna, ha pozitív, mert akkor végre meg lett volna , hogy mit kezeljenek ki.
MOst megyek.

Éva
p.éva

Éva!

Most totál elbizonytalanodtam. Csak az a 2 éves szerzõdés ne lenne. Ti is két évet írtatok alá? Nics csak 1 éves?
Bár azt is kiokoskodtam, hogy átteszem a matáv telcsit basic-bõl kontroll-ba és a kontrollnak nincs elõfizetési díjja. Így nem is kell lemondani, de tudnak hívni anyuék a munkahelyrõl is. A vodánál meg ha annyira jó elõfizetek és 2 év múlva áttérek a netrollerra. Asszem ez lesz, bár még várom a hwsw-n a válaszokat, mert ott van egy vodafonos net-topic.
Ti pontosan mire fizettetek elõ? És milyet telefonnal?
Most éppen itt ülnek a fiúk mellettem a bilin és egy állatos könyvet nézegetnek elmélyülten. Közben egyfolytában dumálnak. Szinte észre sem vesznek. Olyan édesek. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Most értem haza a suliból. Vikics! Tényleg Békáson laksz!? Lehet, hogy már találkoztunk is! Biztos rám férne egy kis önbizalom. Ha van idõd két ilyen kis lúrkó mellett találkozhatunk. Ma elmondtam mindent a tesómnak, ill. majdnem mindent(az önbizalom hiányról, meg a túlzott lelki függõségrõl nem tud).
Én annyira nem értek a számítógépekhez, hogy milyen gyors meg hasonlók, szerintem az olcsóbbat válaszd, a gyorsaság nem olyan fontos.
Juj! Ma átejtettük a matek szaknyelvtanárnõt! Minden tanár csak úgy különböztet meg, hogy én mindig a padban baloldalon ülök, de ma helyetcseréltünk, mert dogát írtunk és a tesóm nem tanult így én írtam Dóriként, õ Zsuzsiként.Bár így az én nevemhez kerül majd a rossz jegy, de nekem nem számít annyira, mint neki, mert én jobb vagyok.
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!
Úgy látom, a hétvégén felélénkült a topic!
Éva!
Örülök, hogy felhoztad ezt a has-problémát, mert én is úgy vagyok vele, mint Te: visszafogytam, de lóg a kitágult bõr. Igaz, hogy Vikicshez hasonlóan én sem tettem még semmit azért, hogy változzon a helyzet. Fontolgattam már én is a hasplasztikát, de mi még nem döntöttük el, hogy megpróbálunk-e összehozni még egy kislányt vagy megelégszünk a három fiúval. De érdekel a téma, ha megtudsz valamit ezzel kapcsolatban, továbbítsd.
Egyébként jobbulást kívánok a fiúknak!
PIldi!
Bátor vagy, hogy ilyen nagy gyerkõcök mellé vállalsz még egy apróságot. Nem tartasz attól, hogy a túl nagy korkülönbség miatt a kicsi ugyanolyan egyedül fogja érezni magát, mint Te 10 évesen?
Gabi
efgabi

Zsuzsi!

Igen békáson lakok a duna felõli oldalon a Szilke utcában. Lehet, hogy találkoztunk már, nem kizárt. Mondjuk amennyi idõm van nézegezni az embereket biztos nem emlékszek majd Rád. Én csak kedden és csütörtökön nem érek rá álltalában, akkor a fiúk sincsenek itthon és hétvégén sem mindíg, de amúgy mindíg. Ha gondolod szívesen látunk!
Amúgy roppant önfeláldozó vagy a dolgozat kapcsán.

Utánaérdeklõdtem és az óbudanet május elejétõl itt is elérhetõ lesz 256k sebességgel 7.200Ft/hó-t és ha aláírok 1/2 1 évet akkor 12.500ft-t ha nem akkor 25.000ft-t kötik be. Eddíg ez tûnik a legreálisabbnak. A vodafone gprs-re elég sokan köpködnek, úgyhogy nem hiszem, hogy be merem vállalni.
Jaj! Én is megkérdezem már, hogy csak én lettem szenlisebb gyes óta vagy más is? Egyszerûen elfelejtek dolgokat. Néha azt is ami 2 percel ezelõtt volt. Azzal vígasztalom magam, hogy telített a memóriám ls csak az igazán fontos dolgoknak marad hely. De azért elég aggasztó. Keresztrejtvény meg nincs idõm fejteni és olvasni sem nagyon, pedíg már vettem egy csomó jó könyvet. Ja és ráncosabb is lettem! Szörnyû! Ti is ebben a cipõben jártok??
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Vikics!
Köszi a meghívást, rájöttem, hogy biztos nem találkoztunk, mert én egy kicsit máshol lakom, nem nagyon ismerem azt a környéket. Nem a hévmegálló közelében van? Nekem mindennap jó( az edzés lógható), de leginkább a szerda. Te döntsd el, biztos neked sûrûbbek a hétköznapjaid!
Írj! (Lehet, hogy csak holnap suli után tudok visszaírni, de megpróbálok elõbb!)
Zsuzsi
Névtelen

Vikics!

A memória nálam is elég vacakul mûkõdik, sõt én úgy vettem észre, hogy a hallásom is romlott. El is mentem hallásvizsgálatra, ahol közölték, hogy tökéletes a hallásom, csak az ingerek nem jutnak el mindig a kellõ helyre, mert valószínûleg az idegeim túlterheltek. Mitõl lehet?
Azt találtam ki, hogy továbbtanulok, jelentkezem valami fõiskolára vagy egyetemre, hogy dolgoztassam az agyam, különben teljesen elhülyülök. Már vettem is Felvételi tájékoztatót, csak azt nem tudom, mit lenne érdemes tanulnom, aminek késõbb is hasznát veszem. Egyszer már nekifutottam így a továbbtanulásnak (még egy gyerekes anyukaként), de nem jutottam messzire. Talán majd most!
Az olvasásra nekem is kevés idõm van, pedig nekünk még tévénk sincs. De itt van helyette a számítógép meg a net! Leginkább mesét olvasok Gergönek, a "nagyfiamnak", az is elég izgalmas, ö lerágja a tíz körmét egy jó Benedek Elek mesén. :-)

Gabi
efgabi

Gabi!
Megnyugtattál! Én megpróbálok mindent felírni ami fontos. És csak reméánykedek, hogy ha visszamegyek dolgozni megváltozik minden az eredeti állapotra. Arra gyanakszom, hogy a sok teendõ miatt is lehet, hogy valamibe belekezdek, de tutira nem tudom megcsinálni, mert valamelyik vagy mindkét lurkónak éppen akkor van valami nyûgje. És akkor azt kezdem orvosolni és ez így megy mindíg. A végén már annyi dolog van amennyire odafigyelni is képtelenség.
Remélem másnál is így van. mert akkor végképp megnyugodhatok.
Zsuzsi!
A szerda teljesen jó nekem is. Csak este megyek el a barátaimmal dumcsizni. De reggeltõl 6-7-ig nincs semmi extra. Nem a hévmegállónál vagyunk. Ez a duna felõli házak közt is majdnem a legutolsó a cora felé. A hévtõl ha a cora felé megyünk az elsõ kék betétes ház. Jó rusnya. Irgalmatlan lépcsõfokokon lehet feljutni a bejáratig. Elég gyermekbarát terep. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Gabi!
A süketség már náluk is téma volt. Férjem jegyezte meg pár napja, hogy nem mindenre válaszolok... Egyébként azt észre is vettem, hogy egy füllel mindig a srácokra tapadok :-)

Jól gondolom, hogy Gergöröl készült kép található a profilodban? A kicsikröl is felteszel majd képet?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Az a baj nálam, hogy én néha még a kicsiket sem hallom meg. Ez fõleg estefelé fordul elõ, amikor már eléggé kimerültem. Az is gyakran elõfordul, hogy félrehallok dolgokat, teljesen rosszul értek valamit. Ilyenkor aztán kabaréba illõ jelenetek alakulnak ki.

A profilomban Bencérõl látható egy kép. Azt hittem, többet is fel lehet tenni, ezért egyesével próbálkoztam. Ez az egy maradt végül is. De majd szólok a páromnak, hogy montírozza össze a három srácot egy képre. Egyébként külön-külön láthatók a babaszoba.hu-n az Albumban Benedek Solt; Márton Levente és Gergö 2000 nyár címszavak alatt.
Gabi
efgabi

Gabi!

Megnéztem a srácokat. Nagyon aranyosak! Az én fiaim is ott vannak a Levente és Dundi és a Pupikák albumban.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Tényleg édesek! Nagyon sztárok a képek, olyan finom kis pillanatok, föleg az ikrekröl... igy fekete fehéren tiszta müvésziek. Gabi, megint tippelek egyet Kép Gergövel Te vagy az egyik képen? Milyen suli jöhet egyébként számitásba Nálad?

Vikics, a kisfiúkat már egyszer újra megnéztem. Kis drágák! Klassz, hogy a profilodat is frissited mindig...
M.

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!
Vikics!
Tudom, hol laktok!!!!!
Én a Csobánka tér mögött a Viziorgona utcában, az pont a másik oldal. Nem ott van nálatok a közelben a Jós utca, meg az Újmegyeri tér. Melyik szerdán?? Nekem a mostani nem jó, mert az apámnak van láthatása, de pl.a jövõhéten már ok.
Írj, ha gondolod ide is írhatsz, itt az e-mail címem: dorizsuzsi@freemail.hu
Zsuzsi
( Most elmegyünk a sebészetre, de délután írok!)
Névtelen

Sziasztok!

Gabi, de igen, félek! Ilyen szempontból ezzel is, meg a korommal is túlléptem a saját elsõ naiv elképzeléseimet (ilyen vénen -31- már nem akartam eredetileg szülni, ne legyen túl nagy korkülönbség, hogy könnyebben megérthessem a gyerekemet, meg ne járjon úgy, mint én -anyu 32 volt nálam- hogy mire érettségiztem egyetlen nagymamám se volt). Ezzel együtt egyelõre nem gondolkodom, hogy nekiálljak-e majd egy ötödik baba projektnek, fõleg a meggyõzésnek, de tény, folyamatosan tartok tõle, hogy egyedül lesz!

Ildi

Ildi
pildi

Zsuzsi!

Nagyon tanulságos a történeted. Írj még, sokat lehet belõle tanulni nekünk, iker-szülõknek.
Neked még nincs késõ ahhoz, hogy az életedet olyan irányba tereld, hogy felnõttként teljes életet tudjál élni. De ehhez most kell megtenned neked az elsõ lépéseket, csak te tudsz ezen a helyzeten változtatni. A lányok nagyon jó ötleteket adtak és 16 évesen még nincs "késõ" ezeket megvalósítani. Ha a szüleid eddig nem segítettek neked, szerintem már ezután sem fognak, neked kell a sarkadra állni. Kitartás!!!
ikeranya

Sziasztok!

A profilomban találtok képeket a lányaimról.
ikeranya

Sziasztok!

Nagycsilla!
A felsõ képek ugyanarról a kiskányról készültek vagy két külömbözõrõk. Kép Ha igen , akkor borzasztó egyformák.

PIldi!

Nekem sem volt érettségire egy nagymamám sem pedíg nam vagyok egy késõi gyerek. Azért bátor vagy ám a gyermeknevelés terén! Én a harmadikat nem merném bevállalni, mert már így is néha kivagyok. Nyugodt gyermekeid vannak (már ha létezik olyan), hogy ennyire bírod? Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Haza jöttünk a sebészetrõl. Most szerencsére elkerültük az összehasonlítgatást.Kevesen voltak elõttünk, hamar végeztünk. Leszedték az ujjáról a sínt, így már tényleg nincs semmi, amirõl a tanárok meg tudnak különbõztetni, ez jó!
Csilla!
Köszi, ki fogok tartani, mert ez a helyzet nekem sem túl jó.
Névtelen

Most olvastam a tvr-hétben, hogy a Discovery channel-en, volt egy dok. film az ikrekrõl. Nem láttam, de 15-én 06.10-kor, és 12.10-kor ismétlik. Két részes, a második része 18-án 08.00-kor, és 14.00-kor lesz, ezt 22-én 06.10-kor, és 12.10-kor ismétlik. Az elsõ rész a fogantatástól a születésig szól, a második a gyermek és felnõttkorról. Van kábeltévétek? Ha nincs majd leírom, hogy mi volt benne!
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Fúúú én biztosan megnézem, vagy ha nem jön össze akkor felveszem videóra!
Ma hallottam a rádióban, hogy olcsóbb lesz májustól az internet. Hát kíváncsian várom a fejleményeket, mert bõvebbet nem hallottam.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Én is biztosan megnézem az ikres filmet! Köszi a tippet Zsuzsi!!!
Képzeljétek, ma voltam plasztikai sebésznél. Megnézte a hasam , ami iszonyatos és a mellem szintén gusztustalan.
Azt mondta az orvos elvállalja a mûtétet, ami úgy néz ki, hogy az egész hasamat alul átvágják, kivágják a köldököm körül, a köldököm megmarad, a körülötte lévõ bört teljesen kivágják és felülrõl lehúzzák a bõrt rá. Hát én majdnem elájultam, amikor elmesélte. A mellem annyira iszonyatos , hogy én már a szilikonon is gondolkoztam. Erre azt mondta a doki, hogy meg tudja csinálni a hasmûtéttel egyszerre és a hasamon keresztül beteszi a szilikont, hogy a mellemen nem is lenne vágás. Hát ez már nagyon rémísztõ volt! És õ teljesen komolyan gondolta. Már idõpontot akart adni, amikor megkérdeztem, hogy és mindez mennyibe kerülne. Erre õ: 560ezer FT!!!!!!!!!!!!!! Majdnem dobtam egy hátast. Mondtam neki, hogy csak érdeklõdtem és hogy nekem nincs ennyi pénzem. Amúgy a hasmûtétet ingyen megcsinálná, a mellmûtét kerülne ennyibe. Közben ott összeismerkedtem egy sebész hölggyel, aki nagyon segítõkész volt és azt mondta, hogy inkább a tisztikórházba menjek, mert ott sokkal jobb orvosok vannak. Megadta a számát és beszél az ottani orvosokkal, hogy ki mennyiért csinálna meg. Ha elintézte bemegyek és megbeszélem valamelyik orvossal. A hasamat szerintem tuti, hogy megcsináltatom, mert nagyon zavar. A mellemre meg gyûjtök egy pár évig. Addig jó lesz a szivacsos melltartó is, mert nekem szép nagy melleim voltak és most teljesen eltüntek, mint egy 12éves lány, kb. úgy nézek ki. Na de azért még jól megfontolom ezeket a mûtéteket.
Az én ikreimrõl is vannak képek a babaszoba.hu oldalon a Horváth család képei alatt.
Én is most adom be a jelentkezési lapomat az államigazgatási fõiskolára és egy másikra is, ha az nem sikerül.

Éva
p.éva

Éva!

Ha a hasmûtét ingyenes akkor utánad én is megcsináltatom! De elõbb látni akarom Veled mit csináltak, mert amit leírtál az elég szörnyû!
A melleim nekem sem voltak jobb állapotban mint amit leírtál és elõtte nekem is szépek voltak nagyon!
Nos én triregolt szedtem és elmentem egy nõgyógyihoz, hogy valami korszerûbbet adjon, mert lassan hozzámnõ. Felírt egy gracial nevû gyogyót amitõl már az elsõ héten visszanõttek a melleim , sõt talán még egy kicsit nagyobbak is mint voltak mostenra. Kép(Ez a negyedik hónap, hogy szedem)
Lehet, hogy Neked nem pont ez lesz a jó, de érdemes rákérdezni és kipróbálni egy párat, meg aztán humánabb is mint egy hason kersztül feltolt szilikon. Brrrr..

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Én sajnos nem bírok fogamzásgátlót szedni, mert állandóan rosszul vagyok tõle. Meg felrakattam spirált és azzal nagyon jól elvagyok. Nem is akarok gyógyszert szedni, mégha bírnám sem. A hasmûtét tuti, hogy ingyenes már anyósom is utánajárt, pláne, hogy nekünk ikreink voltak. Én megcsináltatom, biztosan szebb lesz, mint most. Nem sokat veszthetek. Ennél csúnyább már biztosan nem lesz. A héten elmegyek egy másik orvoshoz és majd elmesélem mi volt.

Hogy vannak a fiúk? Képzeld Zolika már két hete megy, Ádika meg még állni sem tud kapaszkodás nélkül. Olyan érdekes, hogy ekkora különbslég van köztük.

Éva
p

Marcsi!

Köszi az elismerö szavakat a képekrõl, továbbítottam az illetékesnek (apuka követte el, a fotozás a hobbija, imádja a fekete-fehér képeket), hízott a mája. Jól tippeltél, én vagyok Gergövel 2000 nyarán a Lupa-szigeten.
Eddig még csak azt döntöttem el biztosan, hogy tanulok. Csak olyan szak jöhet szóba, ahova nem kell felvételizni, mert ahhoz már kicsit késö van, hogy most kezdjek el készülni a felvételire. Egyébként levelezõre szeretnék jelentkezni és költségtérítésesre, mert a felvételi irodán azt mondták, adjam be erre nyugodtan a jelentkezésemet, és ha felvettek, beiratkozáskor vigyem az igazolást, hogy gyesen vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy mit tanuljak: azt, amihez kedvem van (környezetvédelem) vagy azt, amibõl esetleg pénzt is látok késõbb (számviteli szakügyintézõ). Bár valaki azt mondta, hogy az EU-ban lesz jövöje a környezetvédelmi szakembereknek, én ebben nem vagyok annyira biztos. Azt hiszem mindkét helyre jelentkezem, aztán majd eldöl, hova vesznek fel.

P.Ildi!
Ha Te "vén" vagy, én már aggastyán! Majdnem 31 voltam, amikor az elsöt szültem, és most még azon gondolkozom, hogy nekifussunk-e a negyediknek (hátha lány lesz)! Szerintem nem függ a kortól, hogy megérted-e a gyerekedet. Az én anyukám nem volt még 20 éves, amikor engem szült, és soha nem értettük meg egymást. Az anyosom pont 10 évvel idösebb az anyukámnál, és olyan, mintha a barátnöm volna. Külsöre az anyukám is fiatalos, de gondolkodásban csak az anyosom. Szoval nem a kor számit!

Évi!
Elég bizarr, ahogy leirtad a mütétet, én is majdnem rosszul lettem. Az ár is megdöbbentett, de aztán eszembe jutott, hogy egy barátnöm is ennyiért csináltatta meg csak a mellét. A tisztikorházrol én is jokat hallottam, én az elsö gyerköcöt ott is szültem. Írj, ha beszéltél valamelyik dokival, érdekel a folytatás.
Milyen szakra jelentkezel és mi a második hely, ahova jelentkezel? Bocs, ha tul kiváncsi vagyok, de tanácstalan vagyok a saját jelentkezésemet illetöen.

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Vikics!
Akkor szerinted mikor találkozzunk? Melyik szerda jó neked a fiúk mellett? Ma megyünk a apánkhoz, megkérem, hogy ezentúl inkább hétvégén vigyen el minket( heti 1 nap van megengedve), így nekem bármikor jó.
Zsuzsi
Névtelen

Gabi

Majd megírom, hogy mi volt az orvosnál.
Az államigazgatásin igazgatásszervezõ szakra jelentkezem. A férjem is odajár , most elsõs, így tudna nekem segíteni és a könyveket sem kellene megvenni és meglennének a kidolgozott tételek stb.
A másik Heller Farkas Fõiskola, ott idegenforgalommal foglalkoznék, Europa Unios gazdasági szervezõ szakra, azt hiszem. Ja és ide nem kell felvételizni, mert az államigazgatásira kell. MIndkettõ ktgtérítéses, de nekünk ez mindegy a gyes miatt. És szerinted végig kifizetik, ha iskoláskorukig lehetünk gyesen?

ÉVa
p.éva

Vikics!
"IHM: márciustól 25 százalékkal csökkennek az internetezés költségei, A Matáv megint új konstrukciókat ígér"
[url=http://index.hu/tech/net/ihm211/" TARGET="_top]http://index.hu/tech/net/ihm211/[/url]
Az indexen olvastam... itt találod az egész cikket!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Zsuzsi!

Akár a jövõ szerda is, de a hétfõ is teljesen jó. Ami Neked szimpibb.
Most megnézem mit írtatok míg nem voltam otthon, mert jelenleg kapcsolaton kívûl írok.

Vikics

KépKép
vikics

sZIASZTOK!
Vikics!
Nekem a szerda szimpibb, mert nem kell akkor edzésrõl lógnom, és emiatt magyarázkodnom.
Mindenki!
Most elmesélem a legjobb dolgot, amit az ikerségünk miatt átéltünk. Tudjátok mit? Eljátszottuk a Két Lottit! Elsõs korunkban bekerültünk egy színitanodába, sok mesét elõadtunk, és amikor 10 évesek lettünk, mondta a színjátszótanár, hogy adjuk elõ. A darab Eric Kastner mintájára íródott. Dóri volt Luise, én voltam Lotte. elõbb az OMK-ban, késõbb Tatabányán játszottuk a Jászai színházban. Nagyon sok versenyt nyertünk, és kijutottunk Romániába is. Nagyon jó volt, és ez még közelebb hozott minket egymáshoz, hiszen egymás nélkül nem tudtuk volna eljátszani. Most ennyi, majd még írok. Sziasztok!
Most ennyi, lehet, hogy legközelebb csak este tudok írni.

Ngyon jó volt, és ez még közelebb hozott minket egymáshoz, hiszen egymás nélkül nem tudtuk volna eljátszani
Névtelen

Ez hülye kétszer küldte el a mondataimat!!! Bocsi, de remélem érthetõ!!
Névtelen

Éva!
Lehet, hogy nem jó a hírem, de 4 félévre szól a támogatás a gyesen lévõ anyukáknak. Én is most a beiratkozásnéál szembesültem vele, szerencsére nekem ez már az utolsó félévem, így engem nem érint.
Molnárka
molnárka

Éva!
Láttam a képeiteket, nagyon aranyosak a gyerköcök. Szerencsésen alakult nálatok, hogy van lány is fiu is. Már nem is szeretnétek több babát? Ezért akarod megcsináltatni a hasad? Ha beszélsz az orvossal, azért kérdezd meg légyszi, hogy lehet-e plasztikázott hassal még gyereket szülni. Csatlakozom Vikicshez, ha megcsináltattad, látni szeretném, milyen lett, és utána én is megcsinátatom. Feltéve, hogy a mütét nem zárja ki a gyerekvállalást.

Vikics!
Biztos, hogy a gyógyszertõl nõttek meg a melleid? Mert ha igen én is kipróbálnám, bár én is mindig rosszul voltam, mint Éva. Csak a melledre "híztál"?

Gabi
efgabi

Molnárka!
Köszi az infot, tényleg nem túl jó hír. De azért ez is valami.

Gabi
efgabi

Gabi

Köszi! Hát még lehet, hogy szeretnénk egy babát, de majd 5év múlvaa. MIndenképpen meg fogom kérdezni, hogy attól lehet-e még babátszûlni.Ha beszéltem az orvossal írok.

A férjem most vette elõ a papírt, amit a fõiskolán kapott és arra az van írva, hogy amíg gyesen vagyunk minden félév ingyenes, nem csak négy.
MOst mennem kell.

ÉVa
p.éva

Gabi!

Biztos! Ez 22 napos 6 nap kihagyással, és ahogy bevettem a kékeket ami 1 hét, szépen kigömbölyödött a cickóm. Amúgy híztam is valamennyit, de annak semmi köze a gyógyszerhez, inkább az ünnepekhez. Kép De azt a 3 kilót már le is adtam. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Évi!
Nagyon helyesek a gyerekeid! Milyen nagy a kisfiúk haja! Az ágyuk már a kezdetektöl igy áll? "Elég egypetéjüeknek" néznek ki, föleg a babakocsis képeken.
Nálunk is kék a gyerekszoba Kép de a srácok ágya nem érintkezik egymással. Párhuzamosan helyeztük el a szoba két hosszabbik fala mentén. Lehet, hogy át kéne rendeznünk? A védönö már tanácsolta, de az egyikük szemébe úgy besütne a nap...
Kiváncsi lennék a véleményetekre: férjem szerint nem kell tudni a fiúknak, hogy melyikük született elöbb. Merthogy az az 1 perc nem számit. Szerintem sem, éppen ezért, ha kérdezik, szeretném majd elmondani nekik. Egyébként minden papirjukon van valami jel arra, hogy melyik az A baba és melyik a B, szóval amint lesz egy kis eszük és igazán érdekli öket a dolog, biztosan kitalálják maguk is. Jellemzö, hogy mennyire kezdö szülök vagyunk, ilyen apróságon porblémázunk, ugye?
Ildi!
Kicsit sok szám lenne abban, ha elmagyaráznám a testvéri kapcsolataimat és az életkorokat; a lényeg, hogy a mi családunkban az idösebb testvéreim között kicsi a korkülönbség, aztán jövök én 5 év kihagyás után, majd az öcsém 9 évre rá. Nem voltunk egyedül, söt! Fantasztikus élmény egy nagy családban felnöni.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Vikics!
Megy az e-mail!
Zsuzsi
Névtelen

B.Marcsi!

Köszi! Azok a képek , már ellég régen készültek, azóta már le is vágtama a hajukat és már újra kinõtt. És már el is költöztünk az anyuéktól. Kaptunk egy vadi új lakást az önkormányzattól. Itt minden szoba szépen ki volt festve fehérre, így nem nyúltunk hozzá. És azóta az ágyuk sincs egymás mellett. Itt kb. két méterre vannak egymástól, ami nem is baj,mert a Zolika szépen átalussza az éjszakát, az Ádikám meg elég sokszor felsír és amúgy is piszkálnák egymást. Nem nagyon lehet õket együtt hagyni a kiságyban, mert karmolják egymást, belenyúlnak egymás szemébe.
Én még ezen nem is gondolkoztam, amit írtál, hogy mennyit számíthat pár perc. Igaz nálunk 18 perc a különbség, de az se számít szerintem. De azért az Ádi biztosan néha elõ fogja venni, hogy õ az idõsebb, mégha 18percel is.

A nagycsaláddal én is egyetértek és szerintem sem függ a kortól. A férjem szülei is idõsek, az apósom már 73éves , a férjem most volt 30 és mégis tök jó fej. MIndenrõl lehet vele beszélgetni és tök ari. Engem nem is a korom tart vissza a negyedik babától, amit majd 5-8 év múlvára tervezünk, hanem a hely, mert a mostani lakásunk nem valami nagy négy gyereknek, de addig még sokminden történhet, szóval még nem mondok le a következõ babáról, de most egyenlõre elég. HÁrom év alatt három babánk lett. MOst felrakattam spirált, úgyhogy egy darabig most nem lesz babánk.

Éva
p.éva

Éva!
Jó lenne, ha Neked lenne igazad az ingyenes tanulással kapcsolatban De lehet, hogy az intézménytõl függ, meddig lehet ingyen tanulni? Majd megkérdezem a felvételi irodát.
Aranyos vagy, hogy a 30-as férjedrõl így nyilatkozol. Az én ismerõseim körében alig van, aki 30 alatt van és szerintem mindenki tök jó fej. Szerintem - de ezt már írtam Ildinek is - nem a kortól függ, hogy valaki szellemileg milyen.
Vikics!
Ha ez így van, írd meg pontosan a gyógyszer nevét, megkérdezem a dokimat, ajánlja-e nekem. Köszi

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Mi a véleményetek, meddig érdemes megtartani az ikerkocsit? Most lesznek 2 évesek (13 kg/fõ), és olyan sok helyet foglal az a kocsi... De mi van, ha mondjuk el kell õket vinni pl. az orvoshoz - egyszerre? Akkor jobb, ha be tudom õket zárni valahova... De vajon 2 éven felül megülnek-e benne még, mint 1 évesen? (Tavasszal már kevesebb ruha lesz rajtuk, akkor megint beleférnek majd :-) )
Mi a tapasztalatotok?
puszi,
Kockás
kockás

Sziasztok!

Gabi!
Ment a mail!

Zsuzsi!
Jövõ szerdán jön az egyik barátnõm kb 3-4 körül, de azttól még eljöhetsz mert nagyon jó fej. 48 éves de én imádom, mert nagyon kedves jó humorú és segítõkész. Amúgy éppen egy kineziológustól fog jönni és nagyon kíváncsi leszek, hogy mi történt vele. A kineziológus olyan ezoterikus foglakozás, nagyon izgi lesz mit csinált vele. Kép
Szóval ez ne tartson vissza.

Éva!

Az én párom 33 éves volt! A 30 éves férfi szerintem még fiatal. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?