Új privát üzeneted érkezett!

Tirza! Mi is nemrég kerültünk ebbe a különleges sorba, és már itthon szuszog az ágyacskájában Dóri. Kép Mondjuk én hiszek a sors kezében, és azt mondom hogy ez nem véletlen. Amint megszületett a döntés, hogy mi leszünk a szülei, mert az előttünk levők nem tudták most vállalni, ő már világra is jött. Kép Tudta ő hogy itt vagyunk neki. És nálunk is a férjem dilemmázott rajta. Mármint a félroma kérdésen. Kép És amikor meglátta Dórit azonnal tudta hogy ő a mi kicsi lányunk. Kép Mint már írtam szőkésbarna haja van, és nagyon úgy néz ki hogy kék lesz a szeme. Kép Azóta le se teszi az ő nyönyörű lányát. Kép Persze ez egy nagyon nagy döntés, beszélgessetek róla sokat. Mi a legtöbbet a félelmeinket beszéltük át. Kép Ha gondolod, és van kérdésed, vagy csak beszélgetni szeretnél nyugodtan írj akár skype-n is.

Persze ez mindenkire igaz, bárkivel szívesen beszélgetek. Kép Hiszen én tudom ennek az erejét. Ugye Kelimoni. Kép Kép

KépKép
jiny

Süni, nálunk 2+1 felnőtt és 2 gyerekKép (Dominik ugyanis már nagyfiúKépKépKép Boldi meg imádja a virslit, úgyhogy biztos megeszi az adagját.
Ha kell még valami, akkor viszünk szívesen. (Papírtálca, műanyag tálca, műanyagpohár? Kávé? - vagy egyszerűen csak sütike és ital?)

Tirza! Nálunk is a férjem mondta ki a döntő szót roma baba ügyben, nálam ez nem volt kérdés. (Én minden babát hazavinnék, akit csak lehet...)Csúfolódni mindig találnak okot a gyerekek, sőt a felnőttek is, és igen, nekünk kell megtanítanunk őt ennek kezelésére. A környezetünkben meglepően kevés tiltakozást, ellenvetést halottunk, vagy nem mertek szólniKép, vagy eléggé toleráns családunk, barátaink vannak. Azt hiszem, ez utóbbi lehet. Ebben sokat segített, hogy Bobi pici babaként került hozzánk, mint igazi édes nevetős angyalkaKép
A roma-félroma kérdésről sokat kell gondolkodni, beszélni, sőt a baba megérkezése után jó egy év kellett, mire az ember a "beszólásokon" igazán jót nevet, csattanós válaszokat tud adniKép
Fontos lesz később az ovi, isi kiválasztása, elfogadó környezetet kell találni, de hát ez minden gyerek esetében szükséges, és nem egyszerű feladat.
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Nikinozso, köszönjük a figyelmességed, hogy megszervezted a topiklakók szobáját KépKép És örülök, hogy végre bemutatkozhattunk Kép

Lányok, jó volt veletek találkozni, remélem májusban majd nyugisabb körülmények között többet tudunk beszélgetni, mert most csak kapkodta az ember a fejét, és próbálta memorizálni az arcokat a nevekhez. (Gabszi köszönöm, hogy annyit segítettél KépKépKép) Nekem sajnos elég rossz az efajta memóriám, úgyhogy Sünihez hasonlóan ne haragudjatok, ha májusban újra megkérdezem valakitől a nevét KépKép

A gyerekek egyszerűen csodaszépek, és számomra is nagyon megható volt a családok bemutatkozása, sőt csodálkoztam is, hogy mindenkinek könnyek nélkül sikerült kibírnia, én biztos nem fogom kibírni. Vagy addigra mindannyian ennyire "megedződünk"? De, bárcsak ott tartanánk már...
Sok erőt ad, hogy ennyire gyorsan halad a sor, az ember számolgat, ilyen ütemben mikor is kerül ránk a sor... talán jövő nyár/ősz? Kép

Sok puszi, Réce

KépKép
réce

Süni, 2+1. Lenne egy kérésem, hogy a tali előtt egy héttel feltennéd azt a táblát, hogy ki mit hoz. Én már nem emlékszem pontosan, hogy mit lett a végeredmény.Kép Előre is köszi.

Nagyon jó olvasni a beszámolókat. Én már nagyon várom a májusi talit.Kép

Kép
Kép
atan

Süni!
Mi is mennénk: 2+3

Tirza!
Nekem van sötétbőrű roma, világos bőrű félroma, meg szőkésbarna hajú, teljesen világos bőrű nem roma babám. Konfliktusok vannak, lesznek ,ezzel együtt kell tudni élni. Nálunk is előfordult már (nagyon durva is), de hidd el nem ez a jellemző. Mindhármat egyformán szeretjük, nincs különbség.Minden gyereknek van erőssége, gyengéje származástól függetlenül ( megjegyzem, hogy Norbi messze a legokosabb a három közül).Ja és még valami, a roma babák sokkal egészségesebbek, ellenállóbbak a betegségekkel szemben ( állítólag genetikailag). Ezt igazolhatom is, mivel Norbi az egy év alatt mióta nálunk van még náthás sem volt!
steiff

Májusi tali:

Név/ felnőtt/ gyerek/ bébipapi párti babó

Réce 2
Mirosz 2
Vicki 2
Sünireni 2
Kizsó 2+1+1
Csöpke 2
Simineni 3+1
Gabszi 1+0+1
Boszi 3+2

Talán:
Jiny

<!--attachment: Ki_mit_hoz-414850.doc*mime_msword.gif*application/msword*35.8**Ki+mit+hoz%2edoc --><center><pre>
Kép
Ki mit hoz.doc (35.8 k)</pre></center><!--/attachment-->
süni_renóca

Marcinak boldog szülinapot!

Kép

Ildikó!
Úgy sajnálom, hogy nem tudtunk kicsit többet beszélniKép
De jó volt látni benneteket! A nagylányod cuki volt!Kép

Gilice!
KÖszi a szakmai tanácsot! Olyan szép pár és család vagytok! És a lányok nagyon gyorsan nőnek!

Napsugi!
Pont ilyennek képzeltelek téged és hát Norisz...!
Fantasztikus! Kár, hogy Regi idősebb...KépKépKép

Süni!
Sajna mi nem megyünk, mert Regit megviseli az utazás és most úgy is elég félénk. Ráadásul nem is ihat, ha meleg lesz, megőrülök vele. Majd jövőre! Jó lesz nektek!!!

Kelimoni!
Gergő élőben még szebb! És tudom, hogy már írtam, de annyira apukája, hogy csak na!Kép

Réce, Rvan, Cirbi, Anikók és mindenki! Jó volt talizni, ha csak néhány percre is!!!!!!!

Mindenkinek nagyon örültem! Puszi

Ezt most találtam, címe: Így készül a hamburger..
Kép

Kép
rayo

Májusi tali:

Réce 2
Mirosz 2
Vicki 2
Sünireni 2
Kizsó 2+1+1
Csöpke 2
Simineni 3+1
Gabszi 1+0+1
Boszi 3+2
Atan 2+1
Steiff 2+3

Talán:
Jiny
süni_renóca

SziasztokKép Kép Kép

Szép jó reggelt mindenkinek!!!
Látom, mindenkinek nagyon jól sikerült a taliKép
Én sajnálom, hogy nem értünk oda a szünetre, így Réce, Tviky és Petyaanya sem derült ki számomra, hogy kik is ők... Kép
Akikkel találkoztam: Naninga, Rayoék, RKatáék, Ditiék, Kelimoniék, Ancsúr, Cirbiék, Gilicéék, Rvan-ék, Ggabszi, Ildikóék, Vicki, Moncsy3, Süniék, (mi tanfolyamos ismerőseink akik csak néha kukucskálnak ide be) és Nikinozsó.
Lemaradtam még valakiről??

Ja, igen:
Hajnalban feltettem a fotótáramba a talis képeket. Minden táblázatban szereplőnek elküldöm a meghívót. Ha valakinek a saját képével hatalmas problémája lesz, akkor küldjön egy e-mailt és azonnal leveszem...
De szerintem mindenki jól néz ki rajtaKép Ezért bátorkodtam feltenni.

ÉS!
Előre elnézést kérek, hogy kisfiam sok képen szerepel, de hát ez talán érthető...Kép
Nme akartam hogy a postafiókotok teljen meg a sok képpel, onnan meg letöltheti aki szeretné magának.
Hamarosan küldöm...

Most nincs időm bővebbre, még jövök, hogy írjak mindannyiotoknak:D

Sok-sok puszi, jó szavazást!!!

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Süni, mi is mennénk a talira, 3 pár virslivel számoljunk, lehet, hogy hagy belőle Csenge a szüleinek... Kép És írd meg kérlek, mit vigyünk, szívesen sütök könnyű, piskótás sütit, vagy viszek salátát, vagy amire szükség van.

Lányok, nagyon röstellem, de én bizony nem tudom összekapcsolni a nickneveket és a keresztneveket (tudom, nagy az elmaradásom is, mert sokáig nem írtam Kép ), mondjuk Gergőt azonnal felismertem Kép, meg a Gilice-lányokat sem volt nehéz Kép, de a szülőkkel azért gondban vagyok (már aki nem ismertem korábbról). Kép

Puszi,
Kata
rkata

Sziasztok!

Nikinozsó: Én is nagyon köszönöm ezt a szép napot!

Lányok: A babák tüneményesek, és sajnálom, ha a nagy forgatagban nem találtam meg mindenkit, Gilicééket is elöl láttam csak, mire odaértem volna, addigra eltüntek, így jártam Napsugival is, de aztán mégis összefutottunk a végén. Kép Viszont a kis Regit annyit néztem, hogy szerintem ő az, de igazán mire visszafordultam megint eltünt a szemem elöl, amikor meg bemutatkoztatok, már lökdöstem apát, hogy Õ az. Kép Õ meg nevetett. Mikor vége volt a beszélgetésnek, még álltam könyvért, mire a szobához kotortam, nem volt senki ott. Sebaj majd legközelebb, igazán nem vagyok ilyen kuka, mint most voltam, csak olyan nehéz, így írok-írok mindenkinek, aztán hirtelen találkozok egy csomó emberrel, akik ismerősek, de mégsem és hirtelen nem tudok szóhoz jutni, csak vigyorgok.Kép De azért remélem láttatok valamit az Ancsúrból is, majd ha többet talizunk, bizti élőben is tudok beszélgetni, bár nem lesz az olyan jó nektek, mert akkor már csak lököm a sódert.Kép Kép
Minden esetre, hajnalra haza is értünk egy kis kitérővel, és nagyon jó szívvel gondolok vissza a tegnapi napra!

Jinny: Gyönyörű Dóri! Olyan édes a mosolya!Kép

KépKép
ancsúr

Napsugi!
Köszönöm a kképeket!
Mindenkiről sugárzik a boldogság. Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott, de majd májusban.
simineni

Sziasztok!

Köszi, köszi, köszi a képeket!!! Kép Kép Kép
Nem lehetne még? Kép Más nem fényképezett? Kép

Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de tegnap nagyon elfáradtam a börzén és meg is fájdult a fejem. De a képeket már tegnap megnéztem ám! Kép Aztán meg jött Zsófi és kérdezgette, hogy: "Ho, ho? " Kereste a babákat, úgyhogy még egy párszor meg kellett nézni! Kép

Ma meg voltunk szavazni, és mondtuk a Kingusnak, hogy utána megyünk csavarogni. Ülünk az autóban, már Érden jártunk, erre Kingus megkérdezi: " Anya, ez a csavarogás?" Kép

Szép napot mindenkinek! Kép

kizsó

Sziasztok!!

Köszönöm a képeket:-) Sikerült mindenkit beazonosítanom. :-) Tündériek a gyerekek:-)
Érződik mennyire jó volt a hangulat.

ui: Naninga nagyon sokat fogytál:-)Jól láttam?:-)

Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Nem tudom, megtettem e, visszaolvasni meg nincs időm. Így megteszem most Kép

MARCI! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! ( kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel Kép )

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Napsugi, Gilice, Rkata, Di_ti!
Mi láttunk ám titeket, csak sajnos, mikor vége lett a babás bemutatkozásoknak, olyan nagy kavarodás, tülekedés keletkezett, hogy lehetetlen volt a közeletekbe férkőzni, meg volt, akit már szem elől tévesztettünk. (No meg a párom is már elég nyűgös volt - most ő helyettesíti a gyerkőcöt KépKépKép -, hogy menjünk már, így nem bírtuk kivárni a "sor"-t.) Meg rohantunk, mert apukám névnapjára voltunk hivatalosak, este meg még a külföldi rokonunknak is rendezett a család egy vacsit, szóval csak rohantunk egyik helyről a másikra. Kép
Hajnalban értünk csak haza. De nagyon szép, mozgalmas nap volt, és remélem májusban több idő lesz egymással ismerkedni (remélem minél többen jöttök!).

Puszi mindenkinek, Réce

Ui: Küldjétek el nekem is a fotókat, ha kérhetem, még nem vagyok tábla-tag. De azon vagyok, hogy az legyek KépKépKép

KépKép
réce

Sziasztok!

Tirza!

Most én olvastam a soraidat meghatódva. Kép Remélem, Gergő látványa meggyőzte a párodat,azt hiszem, ő már segített itt valakinek, aki már anyuci ( az apucit kellett picit győzködni ) Kép

Mi mindig is vállaltuk azt a néhány cimbalomütést Kép. Gergő ettől is különleges számunkra. És hidd el, amikor a kezedbe fogod azt az ártatlan kis emberkét, aki nektek született, eszedbe sem jut a származása, csak az, hogy ő az az élet, aki által szülővé váltok és akiért attól kezdve minden pillanatot érdemes megélni az életben. Kép

Mi szülők, képesek vagyunk arra, hogy gyermekünket megvédjük mindentől, illetve a nevelés során megtanítsuk arra, hogy konfliktusait megfelelően kezelje, szóljon az bármiről. Kép

Sok bátorságot az elhatározáshoz !Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

sziasztok

A nevekkel én is bajban vagyok, de szerencsére mindig volt valaki aki felvilágosított ki-kicsoda Kép Igaz megjegyezni nem tudtam igazán csak azok maradtak meg akikkel beszéltem is.

Gabszi
Én is egésznap a tegnapi taliból élek KépKépKépKép)Kép
Állandóan eszembe jutnak azok a csöppségek és hogy milyen rendesek voltak a csajok hogy meg lehetett dögönyözni öket Kép

Mosi
Az OK hogy Norisz van sok képen de Ééééééééééééén ? Why ???????????????? KépKépKépKép
Velem van tele a tár KépKépKép: Ne vedd le azért mert szebb ugy sem leszek meg fiatalabb sem de .... KépKép:Kép

Tölti
Igen 18-20 kg lement attól függ mikor mérem de azért ahogy a képeket elnéztem lenne még mitől megválnom KépKép:

Lányok a tegnapi nap olyan energiát adott hogy nekifogtam ma a halogatott renoválásnak , az előszoba ajtók kapnak új külsőt (már régen megvetük a hozzávalokat) de eddig nem haladtam , de most gyorsan megcsinálom hogy jöhessen a gyerekszoba készítés is KépKépKépKép

Kép

Mégcsak a felsősor készült el és le sincs festve de büszke vagyok rá mert teljesen egyedül csináltam (lassan elmehetek asztalosnak ) KépKépKépKép

Ja és nálam is van pár kép , csoport meg babákról majd küldöm .

Naninga
naninga

Sziasztok!

MosiKép
Köszönöm a képeketKépKépKép
Csak nézem és nézem és nézem és...........Kép

Naninga
Ügyi vagy. Milyen színű lesz?
Jó volt látni tégedKépKár, hogy nem volt időnk beszélgetni. Tali???
Várjuk a képeketKép

Májusi tali:

Réce 2
Mirosz 2
Vicki 2
Sünireni 2
Kizsó 2+1+1
Csöpke 2
Simineni 3+1
Gabszi 1+0+1
Boszi 3+2
Atan 2+1
Steiff 2+3
Rkata 2+1

Talán:
Jiny
süni_renóca

Réce
Küldtem csoportképet, amin Ti is rajta vagytokKép
A babás képeket kérd Napsugaracskától, mail címe a profiljábanKép

Üdv:Süni
süni_renóca

Süni

Köszi KépKépKépKép El is fáradtam bele Kép A szine ???????? hát ez még a hét kérdése , nem tudok dönteni Kép Kicsit korházas az előszoba gondoltam valami meleg szín de attól meg lehet hogy egy idő után megvadulok KépKépKép Szóval még gondolkozom van még rá 2-3 napom Kép

Tali sajnos nekem nem jó mert dolgozom (délutános vagyok ) és egyedül is vagyok, szabit kivenni lehetetlenség Kép Remélem legközelebb nagyobb szerencsém lesz Kép
De szerintem fogunk mi majd még beszélgetni egy talin Kép Ez most a bőség zavara volt rövid idő alatt Kép KépKépKépKép

Naninga
naninga

Találtam egy tök jó gifet! Bocsi, hogy ezekkel fárasztalak benneteket! Ja! Ez azért tetszik nagyon, mert eredetileg vegyész vagyokKép

Kép

Kizsó!
Te találtál olyat, ami tetszik?????Kép

Kép
rayo

Süni: Gergő sem virslizik Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Süni, köszönöm a képeket, megkaptam! KépKépKép

KépKép
réce

Rayo!
Igen, nagyon jó az az oldal, amit írtál, egyből meg is néztem. Bocsi, hogy nem válaszoltam már hamarabb, de kicsit szétszórt vagyok! Kép

Naninga!
Néztem, néztem a képedet amit Sugi küldött és arra jutottam, hogy biztos láttalak már, kicsit ismerős vagy! Kép

Tegnap a börzén vettem a lányoknak dekorációt a falukra, majd teszek fel képet. Meg teszek fel képet Kingusról is, ami ruha rajta van azt is tegnap turiztam neki. És még egy, képzeljétek a lib... pelus nálunk a tescoban 3400 ft, ott a börzén 2500ft volt!
Ildiko, sajnos fület nem sikerült vennem, de a csajszi akivel voltam, azt mondta neki van otthon elfekvőben, úgyhogy még nem adom fel. 22.-ére szerzek nektek, oké?

És a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép

Napsugi!
Köszi a képeket! Kép

kizsó

Kizsó

Biztos láttál már , igaz mostanában sokan elmennek mellettem a -20 miatt KépKép de nem vagyok egy tömegben elveszős tipus sem széltében sem hosszában KépKépKépKépKépKépKép

Rayo

Te is vegyész ???? KépKépKépKép (én útálom Kép )

Naninga
naninga

Sziasztok!

Naninga! Nagyon ügyes vagy. Hogy sikerült ennyit fogynod?? A hétvégén csinált Apukám pár képet rólam és a gyerkőcökről de azt hittem elbőgöm magam.. Olyan vagyok mint egy nagy hurka:-( Fogyizni kellene de valahogy nincs most rá lelkierőm.

Marci -anyu! Marcinak Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!

Kizso! Nagyon jók a dekorációk!! Kingus nagyon csini az uj ruhában.

A hétvégén itt voltak a szüleim és elmentünk az Állatkertbe. Nikike nagyon élvezte főleg a kisállat simogatót. Szinte üldözte a kiskecskéket:-)Ádám természetesen végigaludta az egészet egyszer kelett sürgősen pelenkázót találnunk. Teszek fel pár képet:-)
Tölti
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
töltike

Naninga!
Mi az hogy "te is"? Te is?????Kép
Hol végeztél????Kép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Süni
mi is mennénk a talira, de a pici érkezése közbe szólhat. Elvileg május 25-re van kiírva, de lehet előbb vagy utóbb. A talán kategóriába bekerülhetünk?

Jiny
nagyon jó volt beszélgetni és látni Dori babát! Nagyon aranyosKép

Marci_anyu
boldog szülinapot!Kép

Kizsó
nagyon jól sikerültek a képek! Kinga és Zsófi nagyon aranyosKép

Ggabszi
köszönjük a közreműködést!

Simineni
örülök, hogy Szandinak nem volt komoly problémájaKép

Kép
madri

KELIMONI és RAYO köszönöm szépen a képeket!
Így legalább van egy összképem a fórumosokról, majd megpróbálom kitalálni ki melyik nicknév tulajdonosa lehet... A képeken is látszik, hogy milyen élmény volt számotokra ez a tegnapi nap...A babák változatlanul nagyon édesek, az anyukák nagyon boldogok.....Irigylem azokat a várakozókat, akik tegnap babázhattak is...
Már nagyon várom a májusi talit!
SÜNI! Ha kell még valami a sütin meg az itókán kívül a talira, írd meg, mert szívesen viszünk bármit!
SOS! A Gólyahíres adatlapon a milyen gyermeket vállalnánk pontnál van egy ilyen :"kisebb gyógyítható betegséggel" Tud valaki segíteni, hogy pl. milyen betegségek tartoznak ebbe a kategóriába?
Szerintetek, ha ezen a lapon csak egy nemet jelölök meg, akkor sokkal később kerülünk sorra, mintha a mindegy lenne a baba neme?

Kép
mirosz

Tölti

Un Candida diétáztam kemény nagyon de hatásos is Kép
Semmi szénhidrát még gyümibe sem csak hetente egyszer helyette nyersen répa , karalábé és rengetek tökmagot ettem , ha nem tudtam magammal mit kezdeni .
Ja és sütöttem biosütit magamnak (anyukám cukorbetegcukorjával meg teljeskiörlésü lisztből)
először nagyon rossz volt de legalább édes aztán meg megszokta, KépKépKép

Rayo
Szerencsére én csak technikus vagyok és tovább tanulást is más téren választottam, nem is tudom hogy jutottam erre a pályára , (én akit gimiben megvágtak kémiából KépKépKép: ) Eleinte csak azt támogatta a cég ezért nem is mentem tovább aztán lett más igy másfelé tekingetek KépKép

Naninga
naninga

Sziasztok lányok!

Én mára jöttem valahogy helyre a találkozó után, azóta egyfolytában sírtam.
Baromira kiütött, hogy bemutatkozott egy olyan pár, akik hozzánk hasonlóan roma ikrekre vágytak, és noha novemberben jelentkeztek, januárban már anyukák-apukák lehettek.
Mi szeptemberben jelentkeztünk, és valahogy mégsem mi kerültünk sorra. Decemberben ugyan beszélgettem Gabikával, aki mondta, hogy van egy ikrekkel várandós anyuka, de aztán egy hónap múlva kiderült, hogy nem minket választott, mert minket túl öregnek talált, (43 éves vagyok) és egyébként is régebb óta várt az a pár babára.
Nem tudom, hogy a bemutatkozott pár-e az, bár nem hiszem, mert arra pontosan emlékszem, hogy az anyuka azt mondta, ők novemberben jelentkeztek, tehát nem azok lehetnek, akikről Gabika beszélt.

Én annyira hittem ebben az egészben, és most valahogy elszállt minden reményem.
A másik alapítványnál ugye egy személy kénye-kedvétől függ, hogy lesz-e kisbabád vagy sem, itt meg ez olyan megnyugtató volt, hogy megyünk sorszám szerint, ráadásul mi a speciális kategóriába tartozunk, mert nagyon szeretnénk ikreket, tehát itt van esélyünk.
És most valahogy ez megingott bennem, azt érzem, hogy nekünk soha nem lesz már gyerekünk, mindig közbejön valami, mindig lesz fiatalabb, mindig lesz jobb, és soha sem minket választanak, és a november az előbb van mint a szeptember.
És hiába nézek ki 35 évesnek, és hiába tudnánk szellemileg, lelkileg, anyagilag mindent megadni a kisgyerekeinknek, nekünk úgysem sikerül.
És mindez azért borzasztó, mert én szinte a hülyeségig optimista vagyok, bízom magamban, az életben, az emberekben, de a babavárás közben annyi pofont és csalódást éltem meg - mint ahogy Ti is nyilvánvalóan- hogy ebben a kérdésben már nem tudok optimista lenni, és valahogy kihat ez az egész életemre, és kezdek megkeseredni és tényleg 43 évesnek kinézni.
Én nem tudom, Ti hogyan csináljátok, azt sem értem aki 17 lombikot csinál végig, hogyan bírja lelkierővel?
Én mindegyik után meghaltam. És most szombaton is.

Segítsetek, hogyan lehet ezeket az állandó frusztrált helyzeteket túlélni?
zsussi

Napsugi, nagyon köszönöm a képeket. Kedves tőled, hogy aláírtad, hogy ki van rajta.Kép

Kizso, nagyon csini ruhát vettél Kingusnak.Kép
A dekorációk is nagyon csodásak, azt hiszem én beszerzek párat.Kép

Kép
Kép
atan

SziasztokKép

Remélem legtöbben alszotok már, nem úgy mint én meg AtanKép

Nincs mit csajok, nagyon szívesen!!!!Kép

Kizsó!
Nagyon szépek a dekorációkKép Anyucid mesélte, hogy mennyire vártátok, hogy végre megvehesd a falra a díszeket... Akkor még nem értettem miről is van szó... De voltam én is a börzén úgy 1 éve, és emlékszem erre a díszekre, nagyon meseszépekKép
Én is akartam venni, csak a párom lebeszélt, hogy még túl hamar lenne(tudjátok férfiKép)...
Kinguci ruhája is nagyon csiniKép
Nekem a Micimacis összeállítás nagyon nagyon bejön!!!(Akkor nem voltak még ilyen icipicik úgy emlékszem...)

Lányok! A kéréseknek próbálok eleget tenni, csak most már túl fáradt vagyok, holnap pótolom...

Naninga! Kép Kép Kép
De hát te meg ott voltál ahol NoriszKép
/És én ennek nagyon nagyon örültem!!!!!!!!!!!!!! Gondoltam hátha valamelyiken jobban tetszel magadnak..., nagyon kritikus vagy, pedig tényleg nagyon csini vagy!!! Ezt a sok fogyást nekem is utánozni kéne... jajjKép/

Drága Zsussi!
Bár mi nem találkoztunk, soraid mégis elszomorítanak...
DE eszembe jutott 2005. szeptember 5-e estéje, ami egy hétfői nap volt... Tudod akkor már épp nagyon ki voltam dolgok miatt(munkahelyi problémák főleg a "várás" miatt) illetve a legfonotsabb miatt, hogy még mindig nem lehet gyermekünk...Kép És hogy még biztosan sokat kell várni... És hogy a férjem hiába lepett meg baldachinos ágyneműgarnitúrával biztosan sokat kell még mindig várni... Szóval akkor már sokat sírtam, jelentős részét a napoknak (akor már cska az segített ha kisírtam a bánatom és jöttem fórumozni...)...
DE másnap reggel 8 óra tájben Gabikával bezséltem telefonon, aki már éjszaka is üzit küldött hogy hívjam fel, de nem mertem zavarni.. Szóval, Gabika közölte velem, hogy kisfiú és 2800 gramm, 54 cm.
Azóta is a fejemben hallom a szavait, nem tudom elfelejteni azt a napot...
Szóval az történt, hogy a nagy bánatomban egy anyuka a szülése előtt pár órával telcsizett Gabikának, hogy örökbeadná ygermekét...
És mi voltunk a gyermek szülei... MI!!!
Ezzel csak azt akarom írni, hogy nem szabad elkeseredni, mert lehet hogy nemsokára csörög a telefonon és közli a jó hírt...
Nehéz várakozni, baromira nehéz... DE a CÉL az ott van, a kisbabá(i)tok meg fog(nak) születni!!!
Kinek előbb kinek később...
Mivel mindig az örökbeadó választ, így nem mindig a sorrend a legfontosabb, mindenekelőtt az örökbeadó és a kisbaba érdekei!!!
Sajnos sok iylen értetlen dolog van... a korod is pl... ez olyasmi tudod, mint Rayoék esete, a csodaszép Regit oly sokan nem akarták, és végül Rayoék ugráltak örömükben érteKép És ha láttad őket, akkor te is észrevetted amit én... A kicsi Regi tiszta anyukája!!! A fürtjeik, a szemeik csillogása háááát...Kép Tudod ezért történnek dolgok! Mert valahol mégsincs véletlen... (Az én kicsi Noriszom pedig tiszta apja!)
És ha előbb kerültünk volna sorra, akkor az én kicsi Noriszom nem az enyém, nélküle pedig nem élet az ÉLET!!!!! Kép
Zsussi, na add fel! Lehet hogy valahol már készülnek a te picikéid a megszületésre...
Kívánok neked sok erőt és kitartást!!!!

Puszi:
Napsi

KépKép
napsugaracska

Napsugaracska!

Köszönöm, köszönöm! Olyan aranyos vagy!

Most is sírok, de mindegy, jó ez, talán könnyebb lesz már.
Igen, persze én is azt gondolom, hogy meg kell várni a MI gyerekünket/einket, de néha annyira reménytelennek tűnik és azt gondolom, lehet, hogy az sem véletlen, hogy nincs, mert úgysem lennék már jó anya, meg mittudomén.
Hogy ezt úgyis tudja az Isten és ezért nem ad sehogyan sem, mert én nem érdemlem meg. Vagy bűntet, mert olyannyira bízok magamban, és le akarja törni ezt a kevélységet.

De biztosan igazad van, csak most nehéz nagyon.

Azt hiszem emlékszem Rád az októberi találkozóról, és beszélgettünk is, Te voltál, akinél talpig tetkós volt az életadó?
És előtte már egyszer visszautasítottatok egy babát?
zsussi

Kedves Zsussi!

Nagyon szomorúan olvastalak. Tudod, mindenkinek vannak elkeseredett időszakai.
Azt gondolom, jönni fog a Ti babátok is rövidesen, hidd el.
És nem csak a kor számít, hanem az is, hogy az életet adó és az örökbefogadó szülők lakhelye között megfelelően nagy távolság legyen.

Mi vagyunk az élő példa arra, hogy a mi lakhelyein közt nem túl nagy a távolság, így az életet adó könnyen el is jutott hozzánk.

Jól értem, hogy roma ikreket akartok? De azért elfogadtok egy babát is ? Valószinűbb, hogy egy baba hamarabb jön. Kép

A 2005 októberi találkozón a férjemmel együtt haza indultunk, amikor a babás bemutató kezdődött. Egyszerűen képtelen voltam végignézni a boldog párokat. Akkora fájdalmat éreztem, szinte elvonási tüneteim voltak.
Akkor beszéltem Gabikával, azt mondta, 171-ek vagunk. És eltelt 3 nap, csörgött a telefon, hogy Gergő elindult az örökbeadás útján, bár még meg sem született. Az &#337; romasága let a mi boldogságunk záloga. Kép

Kicsit hülyén is érzem magam, mert a mostani talin olyan szűkszavúan mutatkoztunk be. Nem akartam meghatódni, nem akartam körmondatokba önteni a boldogságunkat, mert úgy éreztem, sokaknak fájhat, akik már megőrülnek a vágyakozástól.

Kérlek, ne add fel! Jó anya leszel, gyermeke(i)d boldogságot, szeretetet talál(nak) nálatok. Kép
És százszor is elmondom. Ettől nehezebb az az időszak, amikor csörög a telefon, hogy megszületett....

Küldök Neked egy vigasztaló képet. Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Lányok!

Én is elszomorodtam a képek látványától, amin én voltam. Kép
Kb. 25 kg-al vagyok több, amióta jött az a bizonyos telefon. Voltam orvosnál is, aki azt mondta, a testem "szült". 3 hét alatt végigjátszotta a 9 hónapot.

És valahogy most lelkierőm is alig van elkezdeni valami diétát. Pedig nagyon időszerű lenne. A férjemnek mindig mondom, ha egyszer indiántörzs leszünk, én leszek a Nagy Fehér Bálna. Kép Kép

Töltike: Olyan szép a kislányod, édes kis manócska. KépMár nagyon várom, hogy Gergő is kész legyen az ilyen kirándulásokra. Kép

Kizsó: Nagyon édesek a csajok, tetzsik a fali dísz is. Mi is készülünk Gergő szobáját berendezni, úgyhogy lopom ám az ötleteket. Kép

Képzeljétek, apa múlt héten végig itthon volt ( csak egy napot töltött nélkülünk - horgászással ) és még ma sem kell mennie. KépKépKépKép
9 napja együtt vagyunk. KépKépKépKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Zsussi!
Ne félj tényleg vár rátok valahol a ti babátok!! Van akire hamarabb, van akire később talál rá. A mi esetünk is arra példa, hogy voltak ugyan előttünk is a különleges sorba olyanok, akik régebb óta várnak mint mi, de mindig minden körülményt figyelembe vesznek. Nálunk az volt a cél, hogy minél messzebb kerüljön a baba. És látod, a sors Gabikáékat igazolta. Mert ha most valahol az életetadó közelében lennénk értem ez alatt a 60 km-es körzetet, ami ugye elvileg már elég messze lenne, akkor most lehet hogy nagy bajban lennénk. Hidd el mindenkihez a saját babája kerül!! Tudom én könnyen beszélek, mert már itthon van Dórika, de biztos vagyok benne, hogy meg fog téged is találni a csoda!!!

Ha gondolod akkor nyugodtan írj emailt, vagy írhatsz skype-n is. Meg itt is szeretettel látunk ám!!

Puszil
Dóri anya

KépKép
jiny

Zsussi!
Annyira sajnálom, hogy így érzel! De megértem! Én is éjszakákon át sírtam, mert el voltam keseredva. A férjem mindig hülyéskedett, hogy ha másképp nem, veszünk a Zsibin egy babát( Debreceni piac!),de Pumukli nem lehet!(Tehát vörös!) Ezt úgy tudta mondani, hogy nevetnem kellett!!!Kép
És amit Napsi is írt! A mi életetadónk nem válogatott, ha jól tudom, Gabikára volt bízva! És aztán, mikor találkoztunk, akkor meg a szimpátiára! És ahogy elnézlek, a szimpátiával nem lesz bajKépKépKépKép!!!!!!
Hidd el, majd nevetni fogsz magadon, hogy milyen kár volt a könnyekért, mert lehet, hogy pár hónap múlva a kezedben tartod a gyermekedet!
nehéz most hinni és bízni, de KELL! Nem szabad
feladni!!! Kitartás!!!KépKépKép

Ezt a képet csak neked küldöm!

Kép

Kép
rayo

Hildus!
Voltatok kontrollon????Mi holnap megyünk!!!!

Kép
rayo

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy ismét hanyagolom a topic-ot, de lakásfelújítás volt nálunk! Eléggé kitikadtunk tőle, de megérte!

A gyerkőcök gyönyörűek!

Kizsó: én is most akarok rendelni a mesedekor.hu-ról dekorációkat, szuperül mutatnak a szobátokban!
Mivel még mindig nem léptünk előre a 3. helyről, én titkon arra számítok, hogy hirtelen megindul majd a sor, ezért úgy döntöttem, a héten kimosom és kivasalom a babaruháinkat. Ha ezt a TEGYESZ-es nénink tudná, biztos azt mondaná, lelki sérült vagyok Kép

Moncsi: mi zujs veletek? Léptetek előre? Olyan rég hallottam felőletek!

Boszi: remélem, ti is jól vagytok! A törpe Banderaszod képeitől el volt ájulva a család (nem bírtam ki, hogy ne mutassam meg nekik a képeidetKép )

Pirinyocska
pirinyocska

Sziasztok!

Zsussi! Tudom mit érzel. Hidd el lesz kisbabátok. Csak ikreket vállalnátok?
Ne add fel a reményt. Tudom 17 lombik nagyon sok de most légy türelemmel amikor lényegében a célvonalban vagytok.
Ahogy Kelimoni írja mindenkinek vannak elkeseredett időszakai. Nekem is voltak és itt mindenkinek.Tudom közhely de az élet kárpótol. Csak légy türelemmel. Meg kell várni azt/azokat a babákat akik hozzátok szeretnének kerülni.

Kelimoni! Érdekes dolog amit a doki mondott neked.
Ma nagy elhatározásra jutottam. Elkezdtem egy enyhébb diétát. Elrettentésül a hétvégi fotóm kiteszem a képernyőre háttérnek. Ugyis befedem az egészet.:-(

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!

Napsugi és a többiek köszönöm a képeket nagyon jó volt nézegetni benneteket. A gyerekek nagyon szépek a szülők pedig felhőtlenűl boldogok a várakozók pedig reménykedőek. Én így láttam.

Napsugi: hiányolod hogy nem ismersz. Igérem csinálok friss képet és elküldöm mindenkinek. Különben mi voltunk az októberi talin és én emlékszem a bemutatkozásotokra, hogy nem tudtál megszólalni a sírástól én meg sírtam veled együtt a hátsó sorban. Remélem majd nevetni is fogunk együtt.

Süni: végtelenül sajnálom de nem tudunk menni a májusi talira sem, az én reszortom lett volna a kockacukor, valaki átválalja, vagy keserűn isszátok a kávét?Kép

Nagyon örülök, hogy megismerhettelek benneteket a képeken keresztül, lélekben ott voltam veletek!

Bocs, hogy ilyen röviden, de vár a munka.
Puszi.

Kép
tviky

Tölti

Hogy mondhatsz ilyet KépKép Irgum burgum te is csini vagy és nagyon sokat fogytál az első találkozásunk óta KépKép Nem hiszem hogy annyit visszaszedtél volna . Mondjuk én is kritikus vagyok nagyon magammal meg ugye evésközben jön meg az étvágy igy ma megint bevásároltam 1 kg répát (amitől majd sárgulok) meg karalábét nasinak ma ujra belevágok, ezek a fényképek most nekem is erőt adtak újra KépKépKépKép

Zsussi
Ne keseredj el mi sem vagyunk fiatalok sajnos én is sokszor ezen gondolkozom mi van ha a korunk miatt kerülünk mindig a végére, de aztán rájövök ha nem is előbb de utóbb mi is "kellünk " majd egy babának KépKépKépKép Nem adom fel !!!!!!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKép

Naninga
naninga

Naninga! Köszi aranyos vagy de picit szedtem vissza. Főleg a hasamra..Én is kritikus vagyok magammal. Ma fehérjézem.. tojás lesz egész nap..

Jól mondod nekem is erőt adnak most a képek..
Nem akarom drasztikusan csinálni nem szeretném ha e miatt ideges lennék itthon..

Kép

Kép
töltike

Csak nagyon gyorsan irok, mert túl sűrű ez a nap, este majd bővebben is visszaolvasok!

Réce, én elküldöm neked a képeket szívesen, tudom az emiledet. Este küldöm. A talin amikor már Ti elmentetek találkoztam Ildikóval, és megbeszéltem vele, ha hazaér a nyaralásból beír titeket is a táblázatba, addig is az adatokat küldd el neki légyszí. Ha visszaolvasol találsz adatlapot és e-mail címet is, ha nincs meg segítek!
Jó volt látni Titeket régi tanfolyamtársak! Kép

Napsugi, egyenlőre nem sikerült belépnem a fotótárba, de azon vagyok, este megpróbálom, és megnézem a képeket! Addig is a kiváncsiság .....

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki gratulált Marcinak a szülinapjára!! Kép Elég fárasztó volt a hétvége, de nagyon megérte! Kép Marci azóta, ha valakivel találkozik, megkérdezi, hogy hozott-e ajándékot.. Kép
Tegnap jöttek a barátai, egész délután kint voltunk a teraszon, szuper volt! A gyerekek motoroztak, labdáztak, mi pedig folyamatosan sütiztünk.. Kép Nekem is el kell kezdenem valami fogyókúrafélét. Tud valaki olyat, amitől max. 1 hét alatt min. 25 kg-ot lehet fogyni? Nagyon érdekelne!! Kép Kép Ja, ma még csak sütit ettem, mert maradt egy csomó. Kidobni mégsem lehet, nem? Kép

A lányoknak megmutattam Lili új ruhácskáit... volt sikere.
Most a kis ünnepelt alszik, én pedig ahelyett, hogy a romokat takarítanám, eldőltem, annyira fáradt vagyok. Később még jövök olvasgatni.

A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Napsugi!

Sikerült megnéznem a képeket!Köszi,köszi,köszi!!!

Szépek vagytok mindannyian,gyerkőcök édesek!Már nagyon várom a májusi Süni-talit!

Zsussi!
Rengeteg erőt és kitartást kívánok neked!

Kép
csöpke

Küldtem szülinapi képeket, remélem mindenki megkapta, ha nem (és érdekel), szóljatok!

A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Marci_anyu!

Nagyon édes a kisfiad, jók lettek a képek. A kedvenc képed, tényleg aranyos, a kislány a nagy "szerelem"?!.

Napsugi!
Sikerült megnézni a képeket, felhívtam a férjemet is, hogy kész sorozat van róla és Noriszról. Azért jól állt a kezébenKép..., remélem hamarosan a mi babánkat tartja majd ilyen büszkénKép.

Zsussi!
Nagyon sok erőt kívánok neked,és ne keseredj el. Az butaság, hogy nem lennél jó anya, mindannyian jó anyák leszünk, hiszen már évek óta csak arra vágyunk, hogy anyák lehessünk!!! Mindannyiunknak vannak nehéz napjai, amikor úgy érezzük, hogy már sohasem kerülünk sorra és vánszorognak a napok, de hidd el, nemsokára megkapjátok ti is a gyermekeiteket, és olyan boldog család lesztek, mint akiket a bemutatkozásoknál láttunk.

Kizsó!
Nekem is nagyon tetszenek a dekorációk, amiket vettél, biztosan jól fognak mutatni a szobában. A kisruha is nagyon csinos. Ugye azt mondtad, hogy ősszel is szokott lenni ilyen börze?! Remélem igen, mert akkor már szeretnénk mi is menni a férjemmelKép.

Naninga!
Tetszenek az új előszoba ajtók. Te ilyen ezermester vagy? Kép.

Kép
rvan

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?