Kelimoni, remélem a halak sorsa nem az lett, mint az én piacon vásárolt keszegeimé. A "jóreggelt történetem" a következő:
A piacon vásároltam kb.6 db keszeget, amit a halas garantáltan már elhaláloztatott, megaztán ott voltak már a tálcán egy ideje, így gyanútlanul hazavittem. Halpucolás az a feladat, amit egy horgászcsalád lányának, ugye, tudni kell, úgyhogy nekiálltam. Beletettem a mosogatóba a halakat... és pár perc múlva Balázs örömmel mondta, hogy ezek úsznak, anya.Kettő valóban teljesen éber és egészséges állapotában úszkált és vidáman kergetőzött. Egy anya mégsem ölheti meg a halacskákat a gyerek szeme láttára, úgyhogy a halak maradtak. A kádban elúszkáltak, halkaját ettek és nevük is lett: Fungi és Dungi.
Mivel egész életüket mégsem tölthették a mosogató/kád vonzatában ezért beletettük egy hütőtáskányi vízbe őket, és a Dunakanyarban elengedtük őket, vissza a Dunába. Ja, és a családban levő összes kisgyerek kívánt valamit Fungitól és Dungitól, akik vidáman elúsztak, vissza sem néztek. ( Én is kértem....biztos gondoljátok mit...igaz kicsit sokára, de lassan megvalósul... így, hát, javaslom mindenkinek: higgyen a halkívánságokban!
)
Mindenestre jó vásárt csináltam a halasnál!!!
Gergő nagyon aranyos, egyre szebb lesz! Ezeket az óriási halakat meddig fárasztotta Keliapa?
Csöpke, éljen,éljen! Nincs messze a várva-várt nap!
Madri, neked is nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen! A jogi résznél segít majd egy ügyvéd vagy egyedül vágtok bele?
Lányok, én nem viszem Balázst szombaton.Majd a májusi talira megyek vele. Süni, azt hiszem azt nem írtam, hogy Balázs is megy hozzátok, de megy!
Ja, és én is biztosan-tudod a virsli miatt! Balázsnak nem számolj, mert nem szereti.
Azért nem viszem, mert szerintem neki nem túl izgi két órát végigülni, és hallgatni olyan dolgokat, amik nem érdeklik. Én először megyek gólyahíres talira, és nagyon érdekel,amit hallok majd, nem szeretném állandóan megkérni, hogy még egy kicsit üljön a fenekén+még egy kicsit...kimenni meg nem akarok vele, mert érdekel,ami történik...októberben viszont már nem az elejére megyek majd, csak a babás részre és akkor viszem....naa, ezt jól elmagyaráztam!
Süni, Napsiék is jönnek 22.-én, ha még nincsenek a táblázatban beírnád?
Ildikó, szerintem az úszás a legklasszabb sport! Vivien nagyon aranyos a vízben, az arcát meg ráér még betenni , Balázs sem lelkesedett érte az elején, ma meg már edzés végén mindig azt nézem, amikor már minden gyerek kijött a medencéből, hol van Balázs-és a víz alatt ússza végig, a fenéken tapogatózva a medencét, mint egy harcsa, úgy bukkan fel a végén...amikor engem már a szívbaj kerülget! Biztos Bálintnak is tetszik majd a víz! Nagyon helyesek vagytok, mindhárman!
Kizsó, a frizurák szerintem jók lettek, de a lányokon semmilyen hajvágás nem ronthat!
Hildus, elküldöd nekem a képeket újra, mert nem tudtam valamiért megnyitni, és olyan kiváncsi vagyok, hogy csak na! Köszi...
Sokat gondolok Jinyre, Amnerisre, Ditire, Töltire...remélem minden rendben a kismanókkal és jól telnek a babás napok!
Lányok, ma beíratom iskolába Balázst. A férjemmel elképedtünk, amikor ezt reggel itthon is kinyilatkoztattam: Te jó ég,már iskolás lesz Balázs! Olyan gyorsan repülnek el a kisgyerekkor évei, észre sem vesszük, nagyon vigyázzatok minden percre, értékes, mert gyorsan elillan!
A pillantásom ekkor egy üveg borra esett, amit a kislányunk születésére tartogattunk. Régóta vár a bor a palacknyitás pillanatára (már 5 éve), de mostmár tudom, lesz alkalom, amikor kibontjuk és koccint vele a család, egy új élet boldogságára!