Sziasztok!
Szabó Marianna felvetésére szeretnék írni. Kisfiamat 2 éves és 1 hónapos korában adtam be bölcsibe. Ekkor kaptam másodszor lehetőséget a munkahelyemtől, hogy visszamenjek dolgozni (először akkor, mikor egy éves volt a fiam, de azt gondolkodás nélkül visszamondtam). Másodszorra a régi munkakörömbe hívtak vissza, és ezt már nem volt "logikus" visszautasítani. (Az észérvek szerint). Bérelt lakásban élünk, a fizetésemre nem 100%-ig a megélhetéshez, hanem a kedvezményes lakáskölcsön felvételéhez van szükség. Most tartunk ott, hogy belevágunk a hitel segítségével egy lakásvásárlásba. Lehet azt mondani, hogy én is kibúvókat keresek, lelkiismeretemet akarom megnyugtatni. De! Gödöllőn élünk, itt túl sok választási lehetőség munkahely szempontjából nincs. Ha Budapestre kellene járnom dolgozni, nem 8 és fél órát lennék távol a fiamtól, hanem legalább 11-et. Így minden reggel én viszem a fiamat a bölcsibe, 3/4 8-ra. Tavaly Édesanyám járt érte, du. 3-kor elhozta. Ebben az évben már én megyek érte, fél ötre. Szeretem hallani, mit mondanak róla a gondozónők, evett-e, aludt-e rendesen, mit mesélt, miket játszottak. Persze Ő is sokat mesél minden nap. Nem mondom, hogy könnyű, de hamar beszokott a bölcsibe, nem sírt reggelente, csak az első héten. Most már "nagyöreg" a csoportban, majdnem 4 éves, és nagyon szereti a közösséget, igazi barátai is vannak (tényleg olyan aranyosak, ha valaki beteg volt és hiányzott, úgy megörülnek egymásnak, mikor újra találkoznak, megölelik egymást, és nagy barátságban játszanak). Azt sem állítom, hogy nincsenek olyan napok, mikor nincs kedve reggel menni, de ez ritka. Ha beteg, szeretek én otthon lenni vele, ha ez nem megy, Édesanyámra mindig számíthatok (igaz, Ő nehezebben bír vele, neki néha nem hajlandó elaludni délután
)
Ja, és kocsival 3 perc alatt elérek a bölcsibe, és ez nekem nagyon sokat számít!!! Ha bármi van, azonnal oda tudok rohanni (egyszer fordult elő, hogy alvási időben nagyon sírni kezdett, és nem tudták megnyugtatni, szaladtam, és hazavittem) Persze ehhez kell egy maximálisan toleráns munkahely, és az enyém ilyen, ezért sem akartam elszalasztani a lehetőséget.
Nem járok tornázni (ezt azért sajnálom) és nem járok szoláriumozni, az összes többi időmet a családommal töltöm. Hogy milyen anya vagyok, ebben a kérdésben csakis a fiam véleményét fogadom el. Nagyon imádjuk egymást, és alig várom, hogy a második gyermekemnek is adhassak magamból.
Még ezernyi dolog felmerült bennem, de majd legközelebb.
Judó