Sziasztok!
Verus! De jó, hogy idetaláltál! Már erösen hiányoltalak!
Azt sem tudom, hol kezdjem, annyi mindent írtatok! Szerencsére.
Na, a foltokról nem sok okosat tudok mondani, én befújom, aztán vagy kijön vagy nem. Szerencsére a babaruhákkal nem jártam így, mostanában meg inkább koszfoltjaink vannak, azok meg kijönnek. Tölem se lettetek okosabbak ezügyben!
Ovi: akkor én most dicsérném egy kicsit a mi ovinkat. Normál, önkormányzati, nem magán, nem fizetös. A vezetönönek az az elve, hogy ilyen kicsiknek semmi kötelezö extra, játsszanak, fussanak, alkossanak, ami belefér. Ezt csinálják is becsülettel, nagyon klassz óvónöink vannak, akik ott fejlesztik a gyerekeket, ahol csak lehet. Középsö csoporttól aztán be lehet íratkozni gyerekaerobicra, amit az én fiam imád, különösen jól jön a téli, esős napokon, amikor nem nagyon lehet kimozdulni. Ez hetente 2x van. Nagyobbaknak van sakk, ami szintén nem kötelezö, aki úgy érzi, az mehet. Az óvónök csak nagycsoportosoknak ajánlották, azok közül se mindenkinek, öszintén megmondták, ha valakit nem tartanak odavalónak (persze, nem így!). Meg nagycsoporttól van heti 1 úszás, amire szintén nem muszáj befizetni. Külön busszal viszik-hozzák öket, kezdö és haladó csoportban tanítják a gyerekeket. Emellett szerintem rengeteg olyan dolgot csinálnak az oviban, amit otthon (helyhiány, eszközhiány, gyerekhiány stb.) miatt én nem tudnék, még hárommal sem. A gyerekek lelkét meg annyit ápolják, amennyit kell. Szóval, én csak dicsérni tudom öket!
Iskola: nekünk jövö szeptemberben lesz aktuális! Ildivel egyszer már kitárgyaltuk ezt a dolgot. Tanító néniként mondom Nektek, hogy NE ISKOLÁT, hanem tanító nénit/bácsit válsszatok!!!!! A legszuperebb suliban is kifoghattok egy sárkányt, és a legrongyosabb helyen is lehet olyan tanító, aki örömmé teszi a gyereknek a tanulást! És igenis az kell egy ilyen kicsinek! Nem az angol, a torna, az ének meg miegymás! Szeresse meg azt, hogy iskolába jár, hogy ott okosodik, hogy jókat lehet játszani (!!!), mert egy jó tanítónál IGENIS játszanak a gyerekek, nem "tanulnak". Szerintem eszerint kell körülnézni iskola-ügyben! Mondjátok ám, ha nincs igazam!!!!!
Munkáról: imádom a munkámat, imádtam kicsiket tanítani írni-olvasni-számolni. Most mégis erösen gondolkodom, hogy 2 év múlva visszamenjek-e. Mert azt hiszem, hogy nekem azért született három gyerekem, mert nekik van rám szükségük, öket kell segítenem, ahol tudom. Emellett, ha azt mondanák, hogy gyere, kapsz egy elsö osztályt, biztosan gondolkodóba esnék. Nagyon nehéz, mert nagyon hiányzik a suli. De van még egy kis idöm gondolkodni!
Norcsi! Kérdezted valahol, hogy merre lakunk. Lörinc kervárosi részén, ahol szintén nem igazán jók a játszótrerek. Kaka ugyan kevés van, de van, viszont kevés a játszótér is, ami van, az meg iszonyúan lepusztult állapotú. Sajna.
Na, ez is jó hosszú lett, ezer bocs érte!
Mindenkinek puszi:
Emese