Yoan,
aszalt gyümit eszik Eszti? Merthogy nálunk akármi, ami barack, megdobja a kakit. Ja és gondolom, olyan parizert vesztek, amiben a lehető legtöbb husi, és a legkevesebb mindenmás van. A zöldséges, sajtos stb. felvágottak nem mennek? Unokahúgaimnak nemrég az volt a nagy kedvenc. Ja és még az jutott eszembe, hogy van egy magyar találmány, a gyümölcsszalámi
De tényleg van, igaz, gőzöm sincs, lehet-e kapni vhol, de pár hónapja olvastam az IPM-ben.
Cicónál, amikor nagyon nemivós időszaka van (látod, nála más a dolog bibije), akkor a krémlevesek be szoktak jönni. És ezzel rájöttünk, hogy mi is szeretjük.
Jaja, és Eszti kap már tehéntejet? Cicó már igen, és azótasok minden könnyebb, mert azt nagyon szereti. A múltkor annyira tetszett neki, hogy előtte öntöttem a tejet a salátafőzelékbe, hogy hajlandó volt nagyjából megenni (pedig nem szereti). Időnként vannak rigolyái, kinevez kedvenceket, és akkor amiben az van, vagy amihez az van, azt mindig megeszi. Most pl. ha krumpli vagy sajt vagy borsó van jól láthatóan valamiben, az már nyerő. Vagy tej...
Ja a szendvics. Cicó sem eszi meg csak úgy minden hepaj nélkül a kenyeret, úgyhogy nálunk az megy, hogy katonákat csinálunk, kapja a szájába (ha elé tesszük, leszedi róla a feltétet), és ha dilizik, elmondjuk neki, hogy ez kapcsolt áru. Most már elég szépen bele szokott nyugodni. Ja és a szimpla kenyérnél sokkal jobban megy a pogácsa, a sajtos rúd vagy a kalács (azóta megtanultam kalácsot is sütni - a mixergép dagasztófejével nem egy nagy szám. Hogy dagadt a keblem, amikor két pofára tömte anya kalácsát
) Most készülünk (már vagy egy éve
) kenyérsütő gépet venni, hátha anya kenyere is megtetszik neki, ha látja sülni. Pláne mostanában olyan penészszagú kenyereket fogunk ki a boltban...fuj.
Ja és persze az nagyon tetszik neki, ha valamit együtt csinálunk. Már sok mindenbe elég szépen be lehet vonni, és amit ő "főzött", azt mindig megeszi, feltéve, ha végig látja a folyamatot (mert ha vmi kimarad, akkor nem hiszi el, hogy ez ugyanaz). Egyszer-egyszer volt, hogy Apa főzött, ezt elmondtuk neki, és már maga a tény evésre sarkallta.
Ja és séta közben, ligetben, kint egyszerűen akármit meg lehet vele etetni
Az uzsik általában így mennek, csavargás közben.
Na most megint írtam egy kazal dolgot, hogy kapkodd a fejed
Ráadásként kérdezek is: Cicó nem eszik meg semmi idénygyümölcsöt eddig. Epret egyszer vagy kétszer falta, különben teljesen elutasítja. Barack fúj (igaz, az még nagyon primőr volt), meggy fúj. Csak az alma, a narancs meg a banán megy, meg üvegesben bármi. Nyugtassatok meg, hogy ez nem marad így... Ja, ősszel a szilvát, a szőlőt nagyon szerette. És még érdekes (ez már nem a kérdés, csak úgy eszembe jutott): a múltkor barátkozott egy nála jóval idősebb kislánnyal a szökőkútnál. Eljött az uzsonnaidő, mit tesz isten, anyuka is, meg én is elővettük a kis műanyag dobozból az epret. Cicó vad bömbibe kezdett, először, hogy nem kell neki, másodszor, hogy a másik kislányé kell!!!! Ugyanaz az eper, ugyanabban a formában (még a doboz is ugyanolyan volt). Na ezt adjátok össze. Úgyhogy a végén epret cseréltünk
Na mára ennyi a nagy tiráda, mindjárt felébrednek úgyis,
üdv
Kriszi