sziasztok!
no, még egyszer meg kell erősítsem h jó hogy vagytok! szuper h végre vkiknek nem kell a kályhától indulva elmagyaráznom mindent!
no rólunk:
Viktória lányom április 9-én, azaz húsvét hétfőn éjjel született csaszival - sajna. végig vajúdtam, de a buksija nem állt be a medencémbe, szívhang le, magzatvíz mekóniumos - irány a műtő
azért írom le ezt ilyen részletesen, mert engem is foglalkoztat h mitől lett lyánykám többemberes, mikor pocakomban vhogy mindig nyugisnak éreztem. soha-soha nem okozott fájdalmat a mozgása, éjszaka nem "ébresztett" pocaklakó korában, szal nem volt róla többemberes benyomásom. a férjem ültette vhogy azt a bogarat a fülembe h babó "sokkot kapott" a szülésnél h veszélyben volt az élete és ezért lett ilyen csimpaszkodós. nem tudom. a történethez még az is hozzátartozik h eleinte, a 10. héttől vérzésem is volt, így 2-3 hétig feküdnöm és pihennem kellett, de a 20. héttől már tornázni is járhattam, rendeződtek a dolgok. volt vki közületek, aki szintén "problémás" kismama volt v nehéz szüléssel hozta világra a babsiját?
kislányom kezdettől fogva sírós - bár én eleinte ezt még általánosnak gondoltam. (látszik h első gyerek
) nehezen megnyugtatható, nehezen alszik el - legalábbis napközben. az éjszakával szerencsésnek mondhatom magam, mert komoly éjszakázásunk szinte soha nem volt, majdnem mindig csak szopizni ébred fel, még a szemét sem nyitja ki és úgy sír v amikor már mellettem van (este a kiságyába teszem le és hajnalban, amikor megébred, magam mellé veszem reggelig), akkor csak nyüsszög
napközben szinte teljes képtelenség letenni - eleinte egyértelműen, de a mai napig is sűrűn előfordul h egy-egy reggelikészítés v pisilés után mire bemegyek (56 m2-es lakásról van szó), már kivörösödött fejjel ordít.
igényli a szórakoztatást. utóbbi időben már meg lehet vele csinálni h leteszem és úgy beszélek hozzá, mondókázok neki, de ha nyűgös, akkor nem nyugszik meg attól, ha beszélek neki.
na, ez az üres babakocsi tologatás! hát, halljátok, én el sem tudtam képzelni h ilyen van - ráadásul h rajtam kívül más is rákényszerül...! már azt hittem h ez csak én "találmányom"
ha a kocsiban üvölt, égek, mint a reichstag, ha kiveszem és üresen tolom a kocsit, akkor meg azért kapom meg a beszólásokat
ebből úgy elegem van! bár lehet h megérdemlem, mert azelőtt én sem tudtam elképzelni h komolyan létezik ilyen baba. na meg h egy kismamának h nincs ideje semmire a babán kívül?! és tessék!
szal tényleg igaz ebben az esetben is h ha az ember vmit nem tapasztal meg, azt nehezen tudja elképzelni.
enyém eddig az autóban utazást is végigordította - de azt hiszem, most már merem mondani h ezt talán nagy nehezen leküzdöttük
na, hogy ne kiabáljam el, inkább azt mondom h már kb egy hónapja működni látszik h inkább elalszik az autóban és nem bőg v legalábbis nem végig. ma jöttünk meg egy 4 napos nyaralásból és az autózás része elég jól ment. egyébiránt egy többemberes mellé asszem két ember sem elég... azért nem bánom h elmentünk. de lehet h a férjem nem így nyilatkozna... nem volt könnyű.
gyakorlatilag hozzászoktam h egy kézzel egyek, miközben Viktóriát ringatom v szoptatom, esetleg táncolok vele - na hát ez a hotelben is uígy ment. szerencsére gyerekbarát szálloda volt, így nagyon nem akadtak fenn az ilyesmin.
én is szinte egyedül vagyok rá, mert férjem sokszor napokig távol van
szerencsére szüleim a szomszéd lakásban élnek, így anyu sokat segít, főleg azzal h főz nekem, ill gardírozza a babát, amíg esetleg takarítok, meg ilyesmi. ja, és időnként eljön sétálni, ami azt takarja h én hurcolom a babát a kezemben, ő meg tolja a kocsit
és livus: igen, az vagyok. de jelen helyzetben nekem is időnként lelki támaszra van szükségem, úgyh el ne tűnjetek a topicból!
ami most aktuálisan külön aggaszt: véres széklet, ami egyelőre nem szűnt meg teljesen, annak ellenére h elhagytam minden tejterméket, de még a bmilyen tejszármazékot tartalmazó készítményeket is
még szóba jön a tojás, mint lehetséges allergia forrás - de ha se tojást, se tejet nem ehetek, akkor már szinte semmit
de nem ez a lényeg, hanem h babci rendben legyen végre - momentán viszont nem tudom h hogyan tudom kontrollálni a dolgot. az orvosi kanosszajárás egyelőre folytatódik és asszem még csak most jön a java