Sziasztok!
Nálunk a kisfiam 22 hónapos,a pocaklakó 38 hetes,a nápolyi masztif szukánk 8 hónapos,az angol bulldog kanunk 6 hónapos.
Mindig volt állatunk,még lány koromban perzsamacskám(öt sajnos a férjem elüldözte
),késõbb kutyánk.Amíg lakótelepen laktunk egy bulldogunk volt,késõbb a kertes házba jött mellé egy nagy testû,hányatott sorsú,de nagyon szép keverék kutya.Õ kb.3 éves volt,amikor hozzánk került.
A kisfiunk megszületése után a gondok akkor jelentkeztek,amikor kicsit nagyobb lett.A keverék ugyanis besorolta a falkába,de max.maga mellé,vagy inkább maga után.
A bulldoggal semmi gond nem volt,õ passzív rezisztenciával figyelte a gyerek csetlését-botlását.
A keverékkel viszont oda jutott a helyzet,hogy nem volt elég csak a "fél" szememet rajta tartani a gyereken,ha kint volt az udvaron-soha nem mertem szem elõl téveszteni.Amikor aztán egy alkalommal egyértelmûen odakapott-mennie kellett,elajándékoztuk az unokatesómnak.
Ekkor jött a kis masztif,aki a gyereknek a legjobb barátja volt otthon,de inkább az elején,amikor még közelebb volt a súlyuk.
Aztán jött a nyár,a kánikula-és elpusztult A bulldogom.(a "a" direkt nagy betû-ez valami iszonyú volt).
Mivel úgy gondoltam,hogy bulldog nélkül nincs élet,így minden józan ész ellenére jött egy kis bulldog.Ennek a kisfiam örül különösen,ja,meg a masztif.Persze én is,de a gyakorlatban is bebizonyosodott az,amit elméletben már régen tudtam:kettõ kölyök kutya egyszerre ne!
A kisfiam viszont a kutya nevét rögtön az anya után tanulta meg-hamarabb,mint a sajátját.Mivel nálunk kint vannak az udvaron a kutyák,így más a helyzet,mint a lakásban tartott kutyák esetében.Ennek ellenére persze nyáron fordultak elõ olyan esetek például,hogy a kutyaólból húztam elõ a gyereket,a kutyát utánozva ivott a kutyavödörbõl,evett már kutyatápot,csonterõsítõt,stb.Elõször azt hittem,hogy ugatni hamarabb fog,mint beszélni
Bocs a hosszúságért,
Mariann