Rvan, ha a másikon egy kicsit visszaolvasol ( kb.1-1,5 hónap) én nagyon részletesen írtam a kajákról, az elválasztásról receptekkel.
Nálunk Zsófi mindent eszik, amit mi. Csak darabos ételt hajlandó megenni, bébiételt egyáltalán nem szereti, de, ha nagyon kell, megeszi.
Én folyamatosan főztem neki, nagy örömömet leltem és lelem a mai napig mindenben, ami jóízűen elfogy és az én művem. Mivel a hobbim a sütés-főzés, így érthető, hogy a gyerekem nem eszi az egyenkaját.
Tény, ami tény a zöldségeket bioboltból veszem általában, a szupermarketben én sem veszek almán, krumplin és hagymán kivül semmi csili-vili gyümölcsöt.
Zsófi mai ebédje párolt zöldségekből ( répa+krumpli,borsó)+ sült csirkecombból állt.
Ezt egyedül eszi meg...khmmm...kézzel. Így mindenből annyit választ, amennyit szeretne és azt hagy meg, amit akar.
A HA tápszerről fokozatosan szoktattam át 8 hós kora körül a simára. Ma is Beba Vaniliísat iszik reggel és este és ezt nagyon szereti.
Az ajánlások szerint adhatsz neki bármit, ami tehéntej tartalmú, tehát tartalmazza, vagy a főzéshez is használhatsz kis mennyiséget. Napi 0,5 liter azonban sok, és így reggel és este nem adható, én nem is adok Zsófinak kétéves koráig. ( Balázzsal is így tettem. )
Ha nem allergiás semmire akkor nem kell annyira óvatoskodni, szerintem. A tehéntej nem csak az allergizáló volta miatt nem túl célszerű. Más összetételben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, mint ahogy szükséges egy kisgyereknek. Legalábbis ez a reklámduma.