Új privát üzeneted érkezett!

Linato!
Médiafigyelés az RTV osztályon.
Az M1-en a 17:21-es és 20:00-as Híradó, majd az RTL-en a 18:30-as Híradó, amiket szó szerint gépre kell vinnem és feliratoznom, hogy ki és honnan nyilatkozott, mi a beosztása, stb. aztán mindezt átküldöm a cégnek.
Csak szoros leadási határidők vannak, így nem mindegy mikor kapják meg. Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Nagyon köszi, így már értem.
A többiektől bocs az offért.Kép
linato

Linato!

Megkaptad a telcsiszámos mail-t?

Vadvirág
Vendég

Pocakosok, Lányok!

Ezt olvastátok már?

http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=61&cid=13803

Olyan klassz (iker)szüléstörténet...
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Vadvirág!

Megkaptam és válaszoltam.Kép

Marcsi!

Igen én olvastam már. Szép nagyon.Kép
linato

Sziasztok!
Tud valaki egy jó lelőhelyet, ahol - olcsón/jót - lehet venni: bicikliülést és bukósisakot keresünk. Persze 2-2 db kell Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!!Sötétítsen fel vki, hogy mi ez a regiszráció a Matáv szigeten, mert előfizetők is vagyunk, tavaly nagyszülőkkel voltak a kölykök, de ez nem jutott el hozzánk! Köszi!C
claire

Sziasztok!
Marcsi!
Én is olvastam, de nem ott, hanem a Kismama mostani számában. Kedves vagy, hogy gondolsz ránk. KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Én is elolvastam a cikket(csak az elsöt),és teljesen kiakadtam!KépKépKép
A történet tényleg nagyon szép,de szerintem csak egy örült képes otthon ikreket szülni!Még egy egyes szülés is kockázatos(igaz még nagyanyáink is így születtek,de nagy volt a halálozási arány!),de ikreket otthon szülni csak egy nem is tudom megmondani,hogy ki képes,és még a szülész nagymama is aszisztál hozzá!Szerintem ez teljes felelötlenség!Én négy honapot feküdtem a klinikán,Ahol teljesen egészséges ujszülötteket is elvesztettek köldökzsinor és más miatt!Az odáig szép és jo,ha az első kint van,de a másik akkor össze vissza forog és mi van ha............!
Szoval szerintem egy normális szülész nem kockáztat,mert ha baj van,akkor rögtön ki tudják venni a másik babát császárral!
Szoval bocsi,ha valakit evvel megbántottam,de nekem ez a véleményem!Én biztosan nem kockáztatnám a gyerekeim életét,ráadásul a kismama a korházban különleges elbánást is kapott volna az édesanya miatt!Vagy a feltünés fontosabb volt!
Tényleg bocs hogy ilyet írok,de teljesen ledöbbentem!

Mi van a hármasikresekkel?

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Gabinak, Erinek gratula a vizsgákhoz! Évának meg drukk!KépKép
Mi is szerencsésen befejeztük az évet, teljesen egyforma lett a bizonyítványunk, egyformán jó.Kép Eddig mindig nekem volt jobb, de nem zavar, hogy Dóri felzárkózott mellém, nincs közöttünk versengés.Kép

Vikics!

Jó hallani, hogy Nándus ilyen jól élte meg a műtétet, és az utána következő napokat. Bátyám fiát (4) ugyanezzel műtik holnap, csak őt a Tűzoltó utcában. Remélem ott is leglább ennyire rendesek.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Bea! A társadalomban is hasonló végletes indulatokat "szül" az otthonszülés témája. Dr. Geréb Ágnest el is tiltották úgy tudom a hivatása gyakorlásától, ő egyébként az otthonszülés újra meghonosítója, az egész mozgalom motorja.
GOndolom, hogy mivel ebbe a környezetbe nőtt bele a lánya, noha ikreket várt, mégsem csodálkozom, hogy vállalta a kockázatot. Talán mindkét baba fejvégű volt, de nem is érdekes ez. Hittek benne, a nagymama nagyon ért a dolgához és szerencséjük is volt. Mindamellett, hogy nagyon tetszik a történet, nekem eszembe sem jutott volna egy gyerekkel sem. Mindez köszönhető a mai terhesgondozásnak és a szülési gyakorlatnak.
Remélem gyerekeink majd választhatnak olyan kórházat is, ami inkább hasonlít egy születésházhoz/otthonhoz, mint egy rideg, hideg kórházhoz.
Kérdezted, hogy hova jártam, a Nagy Lajosba, amikor már csak a híre volt jó, de a tanári gárda már kevésbé. És Te?

Doris, ügyesek a prüntyök! Az éjszakai alvás most milyen? Férjed is otthon volt veletek?

Vikics!
Biztosan sokat segített a kórház is, de ezek szerint Nándus is nagyon jó kis alany volt Kép Tényleg szerencsések vagytok!

Eri!
Gratula a végzéshez!

Nálunk minden rendben, egy kis mallőrt leszámítva: kb. 10 napja egy elég kellemetlen szokásuk van a fiúknak: elkezdtek mindenkit ütögetni és homokkal leszórni a játszótéren. Iszonyú strapás minden nap kétszer végigstrázsálni a játékidőt. Péter köszönés helyett így "üdvözli" az új és régi kollégákat a homokozóban. Mondom nekik szépen, 5-ször, 10-szer, 100-szor, hogy ez nem szép és nem szabad és fáj a kisfiúnak és sírni fog a kislány, de eddig még nem használt semmi. Van valami ötletetek??? A többi anyuka, apuka szerint majd elmúlik, ez is csak egy korszakuk. Volt, aki kicsit kárörvendve annyit mondott: na, végre, már túl jók voltak ezek a fiúk Kép. Persze van, aki marha pipa lesz, általában a kislányos szülők. Pláne az apukák... Húú, nagyon kellemetlen.
Most már egy ideje gyalog (lábbal, ahogy ők mondják) járunk a Károlyi kertbe. Nagyon szeretik ezeket a 15-20 perces sétákat. Eddig nagyobb galiba nélkül mindig megúsztuk, fogják a kezemet rendesen.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Claire!
Regisztrációhoz kell az ügyfélszám, és a sapka átvételhez vigyél számlát.
ld: http://www.sziget.hu/gyereksziget/hirek/51926.html

Zsuzsi!
Köszi a gratulációt, és Neked(Nektek) is gratulálok a jó bizonyítványhoz. Kép Kép

Marcsi!
Olvastam mindkét cikket az újságban, de már a megjelenés előttt találkoztam velük. Nagyon boldog, kiegyensúlyozott babák.

Beatrix!
Én ismerek olyanokat, akik otthon szültek. Egyáltalán nem voltak felelőtlenek. Egyébként is csak akkor lehet, ha minden feltétel teljesül. Pl. 37. hét után csak, kettes ikreknél csak akkor, ha fejvégű mindkettő, nem cukorbeteg, közel legyen kórház, stb... Ha bármi felmerülne, akkor mennek kórházba. Szerintem mindenki ott és úgy szüljön, ahogy ő akkor jónak érzi. Egy anya ezt általában nagyon jól tudja, érzi mi a jó a babának és neki. Jó lenne, ha már végre minden kórház tényleg baba-mama barát lenne. Nem tekintenék betegnek a terhes nőket. Háborítatlan lenne a szülés-születés a kórházakban is, persze ha nem merül fel komplikáció. De az nem az, hogy a doki haza akar menni Kép. Lennének születésházak. Ha a statisztikákat nézzük, az otthonszületetteknek sokkal jobb.
Ha valakit érdekel további információkat itt találhat:
http://www.szuleteshete.hu/ és http://www.szules.hu/

Pocakosoknak a cikkhez hasonló jó élményeket a szüléshez! Kép Kép

Eri
simones

MarcsiKép
Köszi, nagyon büszke vagyok rájukKépMost voltak 8 hónaposak, korrigált kor szerint 5 és háromnegyed és szerintem nagyon ügyesen mozognakKépGerike alvászavarával kapcsolatban felmerült a hiperaktivitás lehetősége, ezért most az idegrendszerre ható gyakorlatsorozatot kell csinálnunk minden nap. Kissé időigényes ezen kivül csinálunk néhány egyéb gyakorlatot az izomproblémáikra igy nem únatkozom de látszik az eredménye mert nagyon ügyeskékKépGeri ágyát áthelyeztük egy másik részére a szobának, mivel egy ismerős szerint Hartman kereszteződésben feküdt. Nem igazán értek a témához, de úgy gondoltuk egy próbát megérKép
Igen, Párom egy hét szabadságot vett ki igy együtt jártuk végig az orvosokat ill.gyógytornát és a jogositványát is meg kellett hosszabbittatnia. Minden nap rohangáltunk de azért a családra is jutott egy-egy napKépLegközelebb sajna csak szeptemberben megyünk újra, akkor valószinüleg már a mászás mozzanatát korrigálja a gyógytornászKép
Mosolyogtam a Fiúk viselkedésén, bár el tudom képzelni mennyire kinos lehet...

Gratulálok a vizsgázóknakKépLe a kalappal elöttetek,hogy gyerkőcök mellett még tanulni is tudtokKép

Puszi: Doris
doris

Doris!
aha... ez a Hartman kereszteződés jó Kép
vannak újabb képeitek?
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi! Doris!
Nektek is köszi a gratulációt.

Marcsi!
Bicikli ülést sajnos nem tudom hol lehet olcsón beszerezni, de a homokszórás majd el fog múlni. Itt a környéken egy kislánynak pár hónapig az volt a szokása, hogy mindenkit megharapott. Szegény anyukája nem merte a babakocsink közelébe engedni. Mára már kinőtte. Kép

Doris!
Jó, hogy ilyen szépen fejlődnek a babák. Kép
Valami lehet ebben az ágy áthelyezésben. A régi lakásunkban voltak problémák, ami ezután elmúlt. Ezért a fiúk születése előtt felmérettük a lakást, hogy hova tegyük az ágyakat. Eddig minden rendben van. Azt mondják, ahol a macska szeret tartózkodni, az a hely nem jó az embereknek. Kép
Eri
simones

Köszi a matáv infót!
Még egy infóra lenne szükségem. Mennyi most a családi pótlék 3 vagy több gyerekre gyerekenként, mert vmi gyanús összeget kaptunk, az aktuális honlap meg tudjátok mikor volt frissítve??

Ez itt a tippek helye volt, a megfejtés: 2003. július! Éljen a naprakész információk kora! Na, ki találta el?
claire

Claire!

Ha jól tudom 7500Ft/gyerek 3 gyerektől.
linato

Linato! Köszi, lehetséges, én a 7100-nál voltam leragadva, tudom, hogy azt emelték, de nem tudtam mennyire. (NOE honlapját csak ezért kerestem meg, de ott sincs!). Szóval, amióta megvannak a kicsik, azóta próbáljuk ezt egyenesbe tenni, most végre emelt összeget küldtek, csak nem derül ki, hogy miért annyi, hogy ez egy havi, vagy a különbözet is, stb. Persze telefonon képtelenség érdeklődni. Na, jó, nem puffogok tovább, kár az időért! Mindenesetre köszi a gyors válasz, megpróbálok ezzel számolni! C
claire

Sziasztok!

Én sem az otthonszülés ellen beszélek,de azért ikreket szülni otthon nagyon nagy felelötlenség!Hiába fejvégü mind a két baba,az elsö megszületése után a másik megfordulhat,az a jobbik eset,vagy keresztbefekszk,és akkor?KépKépKép
És mi van ha a forgolodás közepette a nyakára tekeredik a köldökzsinor?!Kép
Én biztosan nem kockáztatnám a gyermekeim életét,mert a korházban rögtön ott a mütő,otthonrol pedig mire beérsz már lehet,hogy késö,hiába laksz közel!
Egy gyermeknél még megértem,de kettönél már azért rizikos!
Azért arra kiváncsi lennék,hogy akkor is felvállalták volna a történetüket,ha valami gond lett volna(ezt senkinek sem kívánom!)
Nem tudom,hogy ti beleolvastatok-e már a halál című topikba,de én pont nemrégen olvastam bele,mert koszorúra valami idézetet kerestem,és ugy voltam vele,hogy hátha ott találok!
Érdemes beleolvasni,sőt angiszegednek van oldala,ahol a történetüket,ami nagyon szomorú,de megható,érdemes elolvasni!Ő is ikreket szült korházba(!)és mégis elvesztette az egyiket!
Tudom,hogy egy terhesség nem betegség,de azért mindenkinek meg kell értenie,hogy egy ikreket váro kismama nem ugrálhat,és nagyon oda kell figyelnie magára,mert különben gond lehet!

Simones!Te válalnál otthon ikerszülést?

Egyébként én nem tudtam ki ez a Dr-nő!Az egyes otthonszülést pedig,ha minden rendben,én is támogatnám,sőt az ujszülötteknek,ha egészségesek teljesen felesleges lenne a korházban lenniük!

Bocsi hogy hosszu lettem!

Bea

Kép
beatrix2

Claire!
Talán ez frissebb oldal, itt a 7500 Ft szerepel, ja és ez a minisztérium oldala:
http://www.eszcsm.hu/eszcsm/eszcsm.news.page?pid=DA_12127
három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként) 7.500,- Ft
-három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén
-(gyermekenként) 8.000,- Ft

Bea!
Talán, ha már előtte szültem volna természetes úton. De nekem ők az elsők. Igaz, sajnos kimaradt a "szülés" élménye, mert császárral születtek. Így nem tudom, ha lenne még babám hol szülném. Nekem a születésház a legszimpatikusabb, mert családias, az orvos csak akkor jön ha szükséges és pár óra múlva hazamehetünk, ha minden rendben van velünk. Egyébként úgy tudom, nem tudnak azonnal császározni sem, kell valamennyi idő, amíg kiveszik a babát. Nálam kb 20 perc telt el, bár nem volt komplikáció.
Abba a topikba még nem olvastam bele.

Eri
simones

Sziasztok!
Talán nem ismeri mindenki, én nagyon szeretem ezt a képet. Kép
A fiaim is gyakran átölelik egymást, és a kórházban is egy ágyban aludtak Kép.

Ez a kép az Életmentő ölelés című cikkből van. A cikk az egy hetes ikrek életéről szól. Mind a kettőt inkubátorba kellett helyezni és úgy volt, hogy csak az egyik marad életben. A kórház nővére szembeszállt a szabályokkal és a babákat közös inkubátorba helyezte el. Miután berakták őket, az egészségesebb baba a karját átvetette testvérén és így ölelve tartotta őt. A kisebb baba szívverése stabilizálódott és testhőmérséklete is a normálisra emelkedett.
Ne felejtsük el megölelni azokat, akiket szeretünk. Kép

Bea!
Beleolvastam. Ők koraszülöttek voltak. 27. hét Kép
Mikor még a pocimban voltak a fiúk, akkor születtek kis hazánkban velük "egyidős" négyes ikrek. Nem tudom mi van most velük.

Eri
simones

Simones!

Azt hiszem a pécsi négyesről beszélsz,ők születtek kb akkor!
Ők lombikos babák,hármat ültettek be,csak az egyik osztodott!Egy-két honapig bent voltak a korházba,csak utánna mehettek haza!Jol van mind a négy.Egy kis faluban laknak,a helyi önkormányzat vett nekik egy kis házat,mert egy putriban laktak a szülök,és oda nem vihették volna öket.Be is rendezték nekik.
Az anyuka a kissebséghez tartozik,az apuka pedig egy román férfi,aki áttelepült hazánkba,de ausztriába dolgozik.Onnan tudok ennyit roluk,mert én már a terhesség vége felé jártam,amikor az anyukát befektették,aki 5 hetes terhes volt!Mindenki utálta a korházban,mert még a wc-ben is bagozott ha lusta volt kimenni,bár volt hogy az infuzios állványt is vitte magával cigizni.Na meg a hüttöböl tüntek el a kaják stb.
utánna hazaengedték pár hétre,és a lányaim már megvoltak,amikor vissza kellett jönnie!

Mi van a hármasikres kismamákkal?

Eszter28!Remélem kiheverted már!Írj majd mailt!

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
2002 nyarán Szegeden is születtek négyes ikrek a 34. hétben. Milyen felelőtlenek az emberek, akarnak gyereket, erre dohányoznak. Kép Csoda, hogy a babák jól vannak.
Regina lehet, hogy már a kórházban van. Eszter28-ról gondolom tudsz. Kép
Eri
simones

Regina hány hetes már?Lusta vagyok visszaolvasni!

Simones!
Én is dohányzom 15 éves korom ota,de a terhesség alatt teljesen lemondtam rola,utánna pedig mivel nem szoptattam ,szülés után 6 héttel visszaszoktam!

Olyan ritkán ír mindenki,olyan kihalt mostanában a topik!

Kép
beatrix2

Bea!
Ha jól számolom Regina a 28. hétben van. Azt írta, ekkor már befektetik a dokik. Sajnos a kórházakban még nem lehet netezni a kismamáknak. Kép Kép
Nem tudom hova tüntek a többiek. Lehet, hogy már nyaralnak? Kép
Unokatesóm 17 éve, mikor várta ikerfiait, ő is dohányzott még a kórházban is. Kép
Eri
simones

MarcsiKép
Igen, én sem biztam benne, de egy próbát megér, hisz már annyi mindennel kisérleteztünkKép
EriKép
11 éve a férjem szobáját is kimérettük egészségügyi problémák miatt és viz-ér kereszteződést mért a szakember. Áthelyeztük az ágyát és Nála bejött a dolog. Remélem segit nekünk is.

LányokKép
Itt vagyok én is, csak alig érem utol magam. Már hétfő óta a földön hevernek a bőröndök és nincs időm kipakolni. Ill.este lenne de akkor meg lazitok, netezem és szaladok aludni... Talán a hétvégén sikerül. Ez a kép tüneményesKépKár, hogy nálunk nem elterjedt szokás, hogy az ikreket összerakják egy inkubátorba legalább egy rövid időre pedig biztosan rengeteget segitene a piciknek. Nálunk Lillus állapota néhány napig visszaesett mikor Gergőt már kiadták babás szobába pedig 3 óránként szaladtunk visssza Hozzá etetésekre, hogy vele legyünk de igy is megviselte szegénykémet. Most már nem merem Őket összefektetni, mert félek, hogy Gerikém a csápoló mancsaival lekaszálja lillus arcát.

LányokKép
Egy kérdésem, hátha valakinek van ötlete... Lillus hónapok óta nem fogadja el a kanalat. Ha be is kapja kifolyatja az ételt a szájából, szinte semmit sem tudok megetetni vele. Egy héten csak egyszer próbálkozom, tehát nem kinzom ezzel folyton de csak üvegből hajlandó enni. Nincs ötletetek mivel kisérletezhetnék?

doris

Sziasztok!
Olvasgatlak Titeket mindig, csak eddig nem akartam írni. Beatix már tudja a rossz hírt: sajnos a hétfői uh.-n derült ki, hogy a legkisebb babám már nem él. KépValószínűleg az lehetett a baj, hogy mindhárom embrió a mellső méhfalon tapadt meg, ő volt középen és kiszorították, nem volt neki elég hely. A lepény szinte alig érintkezett a méhfallal, kicsi burokban volt, kevés volt a magzatvíz, kényszertartásban volt, egyre inkább lemaradt a táplálékhiány miatt, szóval szegényem 20 hétig csak vegetált.
Bár ilyesmire számítani lehetett, azért mégis rossz volt ezt hallani hétfőn.
Azóta kezdek megbékélni a helyzettel.A másik két babóca jól van, szépen fejlődnek, nagyokat rugdosnak. Őket az orvosok szerint nem fogja veszélyeztetni, hogy az elhelt tesókájuk ott lesz bent velük születésükig.

Én is azt gondolom, hogy Regina már biztos kórházban van.
Ebattával nem tudom, mi lehet, párszor írtam neki e-mailt, de már napok óta nem válaszolt.

Cvaliról tudtok valamit? Azt írtátok, hogy kórházban van. Hány hetes lehet? Olyan 31-32 körül?

Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
A sikeres vizsgázóknak gratulálok, a nyaralóknak kellemes pihenést!
eszter28

Doris!

Esetleg szilikonos kiskanál és újfajta ízek? KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Eszter! Írtam neked, de még a hétfői nap elött!
Örülök, hogy jobban vagy. Nem mertem jelentkezni, mert azthiszem talán az indexen olvastam, hogy mi történt. Nem írtál levelet, ezért gondoltam, majd jelentkezel, ha jól leszel.
ebatta

Beatrix!
Élesszük fel a topikot!
Itt vagyok, csak nagyon eltelt ez a hét. Szinte semmit nem csináltam, és mégsem volt időm semmire!
ebatta

EszterKép
Nagyon sajnálom ami történt...Kép Talán próbáljátok úgy megközeliteni a dolgot, hogy igy sokkal nagyobb a két másik Baba esélye a zavartalan fejlődésre. Sajnálom és kitartás NektekKépVigyázz MagatokraKép
VadvirágKép
Köszi a tippet szilikonos kanalat használunk amely hő hatására elszineződik. Bekapja a kis drágám aztán szépen kicsurgatja, kilöködi a szájából az ételt. A Párom azt mondja kár aggódnom, hisz nem látott még olyan felnöttet aki cumisüvegből enne...KépAz izek variációjával nincs gond mivel már sokféle főzeléket eszegetünkKépKöszi a tippetKép

doris

Tapasztaltabb Ikresek! Ti együtt altattátok őket, vagy külön? meddig? Fantasztikusan helyes az a kép. Én is csináltam hasonlót az enyéimről, szerencsére nem inkubátorban!
Eszter! Szomorú, ami történt, de az biztatóan hangzik, hogy a másik kettőt ez nem veszélyezteti! Vigyázz rájuk, és Magadra is !
claire

Az otthonszülésről a véleményem: Én egy babával sem válalnám otthon. A XXI. sz-ban, kórházban, orvosok mellett is történnek tragédiák. Olvastam, vagy hallottam valahol, hogy mióta újra van otthonszülés, olyan betegségek, fertőzések jelentek meg újra, ami nagyon ritka volt. Nem tudom ebből mi igaz, de el tudom hinni.
ebatta

Eszter

Én is nagyon sajnálom, hogy ez a szörnyűség történt veletek! Őszinte részvétem a kicsi miatt! El is bőgtem magam a soraidon. De most nem szabad, hogy idegesítsd magad, mert nehogy ártson a két kicsinek. Kívánok nektek a továbbiakban problémamentes, egészséges és boldog terhességet!!

Az otthonszülést én sem támogatom. Ennek az a lényege, hogy az anyuka a megszokott környezetben szülhessen, de szerintem a szülésnél a kisbaba a legfontosabb és az ő érdekeit szolgálja a kórház! Amikor én szűltem négy évvel ezelőtt a kislányomat, volt ott egy lány, aki otthon akart szűlni és sajnos komplikációk léptek fel nála, a szülésznő nem tudott rajta segíteni, az utolsó pillanatban értek be a kórházba, majdnem meghalt a babája. Szerintem ekkorát nem szabad kockáztatni azért, hogy nekünk kényelmesebb legyen.

Képzeljétek, ma levizsgáztam filozófiából! Már csak közgáz lesz jövőhéten és megvan az összes vizsgám.

Éva

Kép

Kép
éva75

Ebatta,
Meg tudnad mondani ezt hol olvastad?
En az ellenkezojet hallottam!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Én is vagyok, csak estére úgy lefáradok, hogy már semmihez sincs kedvem... Kép Mióta Andrisnak nincs ovi, nem tudok napközben semmit pihenni, mert ő nem alszik. Ma meg még egy esküvőre is elmentem velük délután (a férjem persze megint vidéken van), aztán még sétáltunk is, elmúlt hét óra, mire hazaértünk. Ráadásul mind a négy taknyos, és köhög, így sokkal hisztisebbek, mint máskor.

Szerintem kórházban is lehet olyan hangulatot teremteni, hogy ne legyen "idegen". Különösebb felszerelés sem kell hozzá, inkább csak a szülésznők, orvosok hozzáállása. Nekem Zsófi születése számít az "álomszülésnek", teljesen természetes módon történt minden, semmi extra fertőtlenítés, még a beöntés is elmaradt, mert nem volt rá idő. Kép Érzéstelenítést is csak a varráshoz kaptam. És csak jó élményeim vannak, pedig kórházban volt. Kép

Claire! Nálunk kezdettől fogva külön alszanak, mondjuk látják egymást az ágyukból, (L alakban van a két kiságy).

Marcsi!
Nálunk csak az használt ilyen esetekben a játszótéren, ha a "verekedős" gyereket leültettem magam mellé pár percre a padra, és nem játszhatott addig.

Éva! Gratula!!!! Ügyes vagy! Kép

Doris! Az etetéshez sajnos nincs ötletem, nálunk nem volt ilyen probléma.

Valiról a nyári babák topikban szoktak hírt adni, jól van, azt hiszem már 37 hetes, úgyhogy elég jól kihúzta. Kép

Zizi
debyand

ClaireKép
Én nem altattam együtt a babákat mert két hónap után jöttünk haza az intenzivről és mivel Gerike rendszeresen apnoézott meg sem kiséreltem légzésfigyelő nélkül altatni egy percig sem igy mindig külön ágyban voltak, hogy mindkét gépet be tudjam kapcsolni. Sajnálom, mert én is úgy tudom, hogy érzelmileg sokat számit egymás közelsége de ébren folyton egymás közelében vannakKépLillusnak például hiányzik Geri amikor alszik nappalKép Most már nem merem Őket összefektetni, mert Gerikém folyton csápol a mancsaival és félek, hogy törékeny Lilikémben valami kárt tenne, sokszor nekem is fáj ahogy "behúz". Lilluskám meg a lábacskáival kaszál mint egy kis habverőKépKép

ZiziKép
Azért köszi, családon belül sem volt ilyen gond.

Éva75Kép
Neked is gratulálok a sikeres vizsgádhozKép

doris

Nekem a lányok 1.5 honapig korházban voltak,de ahogy hazahoztuk őket rögtön mind a hármat egy kiságyba raktam.Ez kb 4 honapos korukig tartott,mert akkor kezdtek mozgolodni igazán,meg nöttek is igy kicsi lett az ágy!Akkor a legélénkebb ment külön,kettö pedig maradt,de a másik kiságy is közvetlen közel volt!
Én egész jo talalmánynak tartom a babafigyelöt,de szerintem már a terhesség alatt oktatni kellene a kismamákat,hogy adott helyzetben mit csináljanak!mert hiába jelez a figyelö,ha a kismama ledermed,és nem tudja mit csináljon!Mi nem vettünk,nem tudom miért nem!Érdekes az,hogy a két nagyobb gyereknél meg sem fordult a fejemben a bölcsöhalál,mig a piciknél azért féltem!És nem azért mert koraszülöttek!
Talán a "mai" társadalom jobban belesulykolja az emberbe!Ezalatt értem azt,hogy tizenegynéhány éve csak M1 és M2 volt,ahol ilyenröl nem beszéltek,és az ujságok sem nagyon írtak!Ma meg már ha lánygyereked van már attol retteghetsz,hogy az apa ránéz,nehogy pedofil legyen!KépÉs valahol ez sem jo!Na most jol eltértem a témátol!KépKépKép
Szova szerintem bármennyire is lehetsz gondos anya,sajnos a tragédiákat nagyon nehéz elkerülni,csak manapság az ember sanyaru sorsát és bánatát a média nagyon felfujja!

Na ezért legyetek jok,és vigyázzatok a babucikákra!

Bea

Kép
beatrix2

Zsuzsa!
Sajna nem emlékszem, és nem is mostanában olvastam, vagy hallottam. De ha eszembe jut honnan szedtem, feltétlenül megírom!
ebatta

BeaKép
Én a Madarász u.-ban részt vettem az oktatáson és tőlük vettem meg a légzésfigyelőt. Nálunk nagyon indokolt volt, mivel Gergő rendszertelenül lélegzett és gyakran apnoézott. A korházban is úgy hozhattam csak ki babás szobába, hogy nálunk volt a légzésfigyelő. Szerintem megérné jobban propagálni ezt a készüléket és a tanfolyamot is, mert feleslegesen vesznek el apró kis Életek még ha a számuk statisztikailag nem is nagy, egy életért is kár. Az árát soknak találom és jó lenne valamilyen kölcsönzési rendszert kialakitani a rászorulók részére. A Madarász u-ban ikrek esetén egy készüléket kell megvásárolni a másikat kölcsön adják egy év időtartamra. Szerencsés vagy, hogy nem kellett a készülék használatára gondolnod, ezek szerint stabil kis Babácskáid voltak/vannakKép

doris

Doris!

Nálunk nem nagyon,söt egyálltalán nem tudok tanfolyamrol,ami a kismamákat segítené gond esetén!Szerintem a terhesgondozás keretébe bele lehetne venni ilyen "tanfolyamot"!Mert a körzeti védönöhöz ugye minden terhes nönek járnia kell,kellene,és ott nem igaz,hogy nem lehetne megoldani akár csoportos keretben is!És igazad van,hogy jo lenne ha kölcsönözni lehetne,akár ugy mint a csecsemömérleget!
Én nem anyagi okokbol nem vettem,egyszerüen csak valahogy kimaradt,és hál istennek a lányok a korházban sem kaptak egy pillanatra sem oxigént.
nem volt gond a légzésükkel,persze ez nem azt jelenti,hogy nem lehetett volna késöbb.Sajnos az egészséges csecsemöknél fordul elö leggyakrabban a bölcsöhalál.Talán mi,akiknek ikrei vannak,vagy beteg gyermekük,talán egy kicsivel jobban figyelünk,mint mások!Ez talán a veszélyeztetett,nehezebb terhességnek köszönhetö,hisz nálunk már a terhesség alatt is nagyon kellett vigyázni!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Köszi lányok a gratulációt, de nem érdemlem meg, mert az egészet puskáztuk!

Éva

Kép

Kép
éva75

BeaKép
Igazad vanKépÉn az otthoni gyermekorvosomnak felvetettem a lehetőségét egy esetleges kölcsönzési rendszer kialakitásának de sajnos leszavazott azzal az indokkal, hogy nem mindenki olyan igényes, hogy vigyázzon a dolgaira meg a kölcsönkapott tárgyakra igy szerinte hamar leamortizálódna a készlet... De a védőnői hálózatot valóban be lehetne vonni ebbe a dologba. Úgy tűnik nincs ember aki felkarolná ezt a problémát... Gratula a LányokhozKép
ÉvaKép
Az is nagy munka!A puskát meg kellett irniKép

doris

Sziasztok!

Most csak egy rövid infó, aztán majd jelentkezem a héten vmelyik este...

Doris!
LÉTEZIK kölcsönzési lehetőség, az egyik alapítványnál. Mi is tőlük kaptunk 2 db-ot, ha jól emlékszem 6 v. 9 hónapra.KépKép
Igaz kellett hozzá orvosi v. védőnői javaslat (az enyémek bár nem voltak kicsik 2800 és 2700 gr, de 36 hétre születtek, s így koraszülöttnek számítottak), és vmi kérelem. De asszem az is nyomott a latba, hogy még terhességem idején felkerestek az alapítványtól, hogy "adakozzak" és mivel szimpatikusnak találtam a programjukat, adtam is egy kevés pénzt(de számlát is kaptam róla, tehát nem kamu cég volt. És mit hoz a véletlen, pár hónap múlva kiderült, hogy pont tőlük lehet igényelni ilyen készüléket!Kép
Így hát megpróbáltuk és sikerült!
S milyen jó, hogy volt!! Ricsinél többször is bejelzett - s bár nem tudom, hogy vaklárma, vagy valós légzéskimaradás volt, mindenesetre jóval nyugodtabb volt így az ember, hogy nem kellett a bölcsőhaláltól rettegnie...

Erika

KépKép
herika

Doris!

Hát mit mondjak erre,ez Magyarország!
épp a mai blikk hozzászolásoknál volt egy beteg kisfiu/elütötte az auto és lebénult/,hogy az egyikk hasábban a gyermekek tragikus betegségeiről ,sorsukrol írnak,rögtön mellette a "nagy emberek" gazdagságárol,,milios sikkasztásárol!És ez tényleg megdöbbentö,mert még annak a szegény gyereknek kellene 20millio a gyogyulásához/amit ugye nem fizet a tb/addig azok az emberek el tudnak sikkasztani a NINCSBŐL milliárdokat!KépKépKép
Én ha ilyen cikkeket olvasok,akkor sírhatnékom van!
Nem azért írtam,hogy ez magyarország,mert nem szeretem,ez csak tény.Én el sem tudnám képzelni az életemet máshol,pedig mielött az ikrek megszülettek illetve terhes lettem,nekünk is lett volna lehetöség kimenni hollandiába,de én nem bírtam volna!Te hogy bírod,hogyan boldogulsz?

Bea

Kép
beatrix2

ErikaKép
Ez örömteli! Akkor úgy tűnik én vagyok tájékozatlan. Talán jobban kéne propagálni a dolgot. Minden rászoruló hozzájuthat Rajtuk keresztül? Miért nem hallunk Róluk többet?
BeaKép
Igazad van...sajnos. Otthon bárki bármit megtehet sajnos...
Hogy miként birom? Hát nehezen de azért nem panaszkodom. Az az igazság, hogy a Párom még a lobik elött vállalta el ezt a kiküldetés. Évek óta hiába próbálkoztunk a babával aztán miután többedig lehetőség adódott és korábban mindet visszamondta 2002 novemberében azt mondta nem rendelhetjük alá az életünket a gyermek-kérdésnek. Neki ez szakmailag nagy kihivás és igaza volt. Akkor már minen gondolat a gyermek körül forgott... Novemberben igent mondott, megvolt a laparoscópiás műtétem, immáron 7. a sorban és januárban a nőgyógyászom elirányitott a Kaáliba. Nos, ott álltam kétségek közt. Évek óta vártunk a lehetőségre, de a Párom külföldön és én is készültem utána. Egyedül belevágjak? Aztán úgy döntöttünk megpróbálom, elsőre úgyis tapogatózás a dolog, aztán majd a környezetváltozás, a pihenés, nyelvtanulás után újra nekifuthatunk a dolognak. És láss csodát!!! SikerültKépKépKép Persze nem számitottunk a koraszülésre és az azt követő iszonyatos hetekre az intenziven no meg arra sem, hogy igy 7 hónapig külön leszünk de végül ezen is túljutottunk. Nehéz itt egyedül de inkább azért, mert én nagyon társasági lény vagyok és sok barátom van otthon. A Svájciak kissé zárkózottak és én a két baba miatt szintén be vagyok zárkózva. Sétálni természetesen járunk, de ez nem ad túl sok lehetőséget mivel időben be vagyok osztva. Ami biztató, hogy ez nem véglegesKépKép

doris

SZiasztok!
Holnap indulunk a Balcsira, és ha a fiúk is meg mi is (nagyrészben Apuka nélkül Kép) kibírjuk, akkor csak július végén/augusztus elején jövünk haza.

Mindenkinek a legjobbakat a nyárra!

ui: Az Auchanban tudtam venni bicikli ülést és bukósisakokat is!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Jó nyaralást, és szép időt kívánok Nektek! Kép
Hova mentek a Balcsin?
Kép
Eri
simones

Eri!
Köszi! Stílusosan: Balatonmáriafürdőre..., déli part keszthelyi vége. Anyukámék szolid és nagyon nomád kis nyaralójába.
Ami az időt illeti, nem baj, ha nem süt a nap, csak ne essen túl sokat. Ebben reménykedem.
Jó éjszakát!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi! Jó nyaralást, pihenjetek sokat. Kép

Doris! Még annyi jutott eszembe, hogy láttam valahol olyan cumisüveget, aminek kanál-szerűség volt a végén, azt nem ilyen esetekre találták ki? Hogy szokja a kanalat a baba?

Zizi
debyand

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?