Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Ann! Sajnálom, hogy ilyen stresszes vagy, a szopiztatás miatt, de én igazán átérzem a helyzeted, mert 2 héttel ezelőtt ugyanezen mentem keresztül! :( De aztán rájöttem, hogy azért van kevés tejem, mert nem ittam eleget, és amióta erre oda figyelek, azóta a Dávid is sokkal nyugisabb! Egyébként gyönyörű a kislányod, és nem lenne ilyen kiegyensulyozott, boldog baba, ha valamit nem jól csinálnál! Hidd el, hogy nagyon jó anya vagy, és a kislányod akkor boldog, ha Te is az vagy!!!

Olive!
Bár Én még sose éreztem ilyet, de amit leírtál az tipikus joslófájásnak hangzik! Márcsak azért is tudom mert március 1.-jén elmentünk egy várandós barátnőmmel sétálni, aki 12.-re volt kiírva, és Ő mondta, hogy ezt érzi, amit Te. Többször megis kellett állnunk pihenni, és még aznap este 22-18-kor megszült! :lol:
És ő is menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmat érzett!
Mi többiek is kiváncsiak lennénk a fényképedre!!! :oops:

Edit!
Örülök, hogy ilyen jól telt a napotok! Nagyon édes a két csajszi a képeken! :lol: És fantasztikus, hogy Kriszta már mi mindent tud! Kb mikor tudnak a babák egyedül biztonságosan ülni? Áki már olyan nagy, hogy elfelejtettem!

Kati!
Apája nagyon jól elvolt Dávidkával, Ő vitt minket a börzére egy pocakos barátnőmmel, és hazafele elmentek egy horgásztavat megnézni aztán itthon vártak Engem! Hagytam itthon 2 etetésre tejet ugyhogy nem volt semmi gond!

Mára ennyi voltam, mert a férjem elment horgászni, és majd haza jön értünk, miután Ákit elhoztam a suliból, és mi is kimegyünk pár órácskára! :P Nagyon szupi lesz!!!

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok Lányok!

Edith:
Nagyon aranyosak a lányok a képeken! Csak 1 nap korkülönbség van köztük? Nem semmi!

Eni:
Hát ez az éjjel elég durván hangzik! Ugye nem mindig van így? Nálunk is volt egyszer-egyszer ilyen, de aztán a következô éjszakán általában jobban aludt. Próbálj meg pihenni egy kicsit, mikor ô is alszik napközben. Ha megnyugtat, én is - sô Mölli is - csak cicivel tudom visszaaltatni az éjjel. Szakértôk szerint ez nem baj...

Bogyó:
Annyira különbözô, hogy melyik babó mikor ül, áll magától! Nincs is szerintem semmi jelentôsége, persze bizonyos keretek közt.

Most megyek ledôlök, mert már a kimúlás szélén vagyok... :roll:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Bogyo, ma bepotoltam a hianyossagom es elkuldtem a tobbieknek is a tegnapi kepet. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a te e-mail cimed is benne van-e a cimtaramban, ugyhogy neked nem biztos, hogy elment. Majd szoljal, ha te nem kaptad meg!

Eni, a tegnap ejszakatok tenyleg nagyon durva lehetett! Nem csoda, ha annyit aggodsz, biztosan a faradtsag teszi. Hallgass Zsuzsira es pihenj sokat napkozben, amikor Vanessa is alszik!

Edith, az en lanyom is eselyes az aprilis 1-re! :lol:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Bogyó, kozben megneztem a profilodat es arra az e-mail cimre, amit ott megadtal, elkuldtem neked is a kepet.

KépKép
olive

Sziasztok.

Alszik a lany es nem cicin aludt el!!!!!!!!! Reggel az Olive tanacsara lefejtem 100 millit. Egyebkent nem volt sok tejcsim ma de gondolom a sok szopi miatt valamennyi megis termelödött.
Ja, es most este adtam oda neki. Na az egy kesz kinlodas volt mert a cumisüvegtöl szabalyosan öklendezett (csak 30 milli ment le), na meg az elejen a szoptatos pozban probalkoztam, igy orditott. Ezutan megszopiztattam, megnyugodott, majd a kisagyaban adtam oda neki csörös poharbol a tejcsit. Összesen 70-et evett meg. Nagyon jokedve volt közben, vigyorgott mint a vadalma, utana meg vegig jatszott minden elerhetö jatekkal . 3/4 9tajban elkezdett sirni, bementem, enekeltem, bekapcsoltam az altatos CD-jet. De vegül fel kellett vennem. Ott nagyon megnyugodott, ringtunk együtt. De nem akarom hogy ezt megszokja elalvaskent, igy letettem, mosolygott es asitozott. Egy nagyon pici nyöszi utan 9 körül elaludt. Nagyon kivancsi vagyok mi lesz ejjel. De a fejest folytatom mert ez nekünk tuttira bejött ma.

Sedith: Nem i irtam, milyen edi a Kriszta! Jo nagy lany mar! Elöttem meg mindig az a pici kepe van amikor megszületett. Kis szöke szepseg!!!

Jo ejt nektek, megyek aludni lassan.

Kép
Kép
ann77

Eni, mindenkeppen ird majd meg, hogyan telt az ejszakatok! Nagyon kivancsi vagyok!

Jo ejszakat!

KépKép
olive

Olive:
Jó nagy pocakod van!! Nagyon csinos vagy, élvezd ki az utolsó napokat! Úgy elfogott az irígység... :oops:

Eni:
Örülök, hogy egyedül aludt el Vanessa! Reméljük beválik a módszer nálatok!

Ma Alida napközben alig aludt, összesen délelôtt 1 órát, délután pedig felet. Remélem legalább az éjjel alszik majd.

Puszi mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Enikő, nagyon örülök, hogy jól alakult a tegnapi napotok! Remélem, az éjszaka is jól telt, és nem volt sok kelés. :) Köszi a dicséretet Krisztára. Most is olyan szöszi, bár a kezdetekhez képest "sokat" sötétedett már a haja. Akkor fehér volt, most sárga! :roll: :roll: :roll: És ha belegondolok, nekem ugyanilyenből lett ez a világosbarna, Istvánnak meg a fekete haja. Úgyhogy, még meglehet, hoyg a lányom is feketehajú lesz! :lol: :lol: :lol:

Olive, már épp akartam írni, hogy én sem kaptam pocis képet tőled, de most már ott van a láádámban! :) NAgyon csini kismama vagy! Egyáltalán nem íztál sokat! Szerintem csak a baba a pluszod! :lol: És már elég lenn is van a hasad, bár szerintem még fog ereszkedni jócskán. Úgyhogy, célozzátok csak meg azt az elsejét! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: (NA, ez csak vicc, mert tudja a babó, mikor kell jönnie! :) )

Zsuzsi, vannak ilyen napjai Krisztának is amikor kevesebbet alszik. Sőt, képzeld, legújabban a napi egy alvást akarja bevezetni programként. Tegnap pl. így volt, és volt még ezelőtt is, de szerintem ez nagyon korai még. Felébredt 8 előtt, majd elaludt 12 után, aludt majdnem 3-ig, és este 8-kor már le is volt fektetve éjszakára. Mondjuk, én nem bánom ezt a félóra-órával koraibb esti fekvését, mert akkor nekem sem kell olyan későig fennmaradni, de ő fél 8-kor már szívesen elaludt volna. Akkor néztem az órát, hoyg mennyi, és inkább nem engedtem elaludni, hanem a tesóm hamar átöltöztette, amíg én a kajáját csináltam, utána csak egy gyors mosakodás volt, és már aludt is a drága. :) Bár nyárára lehet, hoyg már ez a program lesz érvényben!
Az éjszkátok milyen volt most nektek a kevés nappali alvás után?

Kati, merre vagy? :shock:
Etterke, te is régen írtál! :(

igaz, mi renegeteget szoktunk sétálni, tegnap alvás előtt és után is kimentünk, és lehet, hoyg ez is bágyasztja a leányzót! Ma, ha szép idő lesz (és úgy néz ki :wink: ) focimeccsre megyünk délután. Érdekes, itt már vagy 2 hete minden nap süt a nap. Olyan jó, napközben 17-18 fokok is vannak! :)

Na, puszika mindenkinek és szép, napsütéses napot! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gyorsan nehany sor.
3szor kelt ejjel.
00,15: kapott szopit
02,20: apuci megnyugtatta
05,15: kapott szopit.
Sokszor olyan nyugtalanul alszik, de nem tudom miert. Egyebkent olyan keves tejem van (ejjel lett jocskan, de ahogy elfogyott, azota nem nagyon termelödik :() Reggel az egyikböl csak 30 milit tudtam lefejni... :cry: Nem tudom mi lesz velünk. A cumisüveget nem birja szivni, meg tapit sem tudnek neki adni :cry: Hanyna töle, biztosan (marmint az üveg miatt)

Kép
Kép
ann77

Sziasztok Lányok!

Olive!
Köszi a képet, nagyon csinos, boldog kismama vagy! :lol: Neked biztos nem kell majd fogyóznod szülés után! :lol:

Ann!
Nekem Dávidom azóta alszik nyugodtabban az ágyában, hogy az ágy másik végébe raktam a fejrészt! Előző ejszakát is végig aludta, és most is csak egyszer kelt fel!
Egyébként a cumisüvegtől Ő is szokott öklendezni, és rengeteg levegőt nyel közben!

Zsuzsi!
A fogad helye hogy van? Nem nagyon fáj?

Megyek kiteregetni az erkélyre, mert imádom, amikor a naptól és széltől szárad a ruha! Utánozhatatlan lesz az illata!

Mindenkinek szép napot!

Egy kis ünnepi színezés! :P

bogyo75

Szia Enikő,

örülök, hogy jobban telt az éjszakátok. Én a helyedben nem adnék tápszer Nessinek! Arra is gondoltam, hogy este talán azért alszik el nehezen, mert még nem álmos?! Lehetséges? Réka már jó néhány hónapja vacsora után még játszik egy picit, megengedjük a fürdővizet, megfürdik és fürcsi után van egy kis nyugalmi időszak, lefektetem, énekelek neki és aztán egyedül elalszik. Már Nessi is nagy baba, nem hiszem, hogy bukna fürcsi közben, ha előtte evett.

Edit: Réka is gyakran csak 1x alszik napközben ebéd után kb 2 órát.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Eni, azert akkor ez az ejszaka egy fokkal jobb volt.

Igyal nagyon sok folyadekot, meg egyel szenhidratos kajakat, allitolag ez kell a tejtermeleshez! Na, meg ne idegeskedj, ez a lenyeg!

A cumisuvegre milyen cumit raksz? Nem tul nagy a lyuk rajta es tul sok tej folyik belole es attol oklendezik? Milyen cumisuvegeket probaltal eddig? Ha vegkepp nem megy, van egy fajta, ami altalaban minden babanal be szokott valni, de nagyon draga. Mindjart megkeresem a neten es elkuldom e-mailben.

Edith, a ferjem mindig azt mondja, hogy szerinte apr. 1-en fog szuletni a babocank. :lol:

Na, megyek, mert nemsokara vendegeim erkeznek.

Puszi mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Rég írtam, köszi Edit és mások is, az érdeklődést!! :lol:
Nincs időm a gép elé ülni!
Már tanulom a kreszt, most a héten hétfő, kedd, szerda voltam este 5-8-ig! Még jó, hogy a párom szabin van!! Szóval délelőtt próbálok mindent megcsinálni, aztán délután suli. Ez még két hét aztán vizsga! Utána meg a vezetés, az is jó sok időmet el fogja biztos venni!
Szóval ne várjatok! Ha van kép küldöm, aki kimarad sorry, nem direkt!!!!!! Olive köszi a képet, szép nagy a pocód már!
Már azt sem tudom milyen képeket küldtem, majd megpróbálom mégegyszer elküldeni........... :oops: :oops: :oops:
Ritáéknak szar a gép, azt tudom!
Remélem itt mindenki jól van, mi megvagyunk, élvezzük a gyönyörű időt!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na jó azt hiszem így a tuti, gyorsan felrakom ide a képeket, most van egy szussz időm. Aztán ha kelt Gery, akkor emgyünk anyámhoz......
Íme pár kép!!!

Szóval a kupleráj az nálunk pár másodperc alatt kialakul, köszönhetően piciny Gerusnak! :roll:
Kép Kép

És íme az elkövető :

Kép ( ördögpalánta!!!!! ) Kép

A kis bambula :
Kép ( Én nem csináltam semmi rosszat!!! )

Még kép :
Kép Kép

És végül a nővéremékkel :
Kép

Nos ennyi, mindenkinek boldog mindenféle hófordit, szülinapot, névnapot miegymást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puszi!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Sudi:
De jó, hogy írtál! Nagyon jók a képek Geryrôl, kis huncut gézengúz! :D Peresze így is van ez rendjén! Sok sikert a vizsgához és a vezetéshez, remélem jó oktatód lesz.

Hát sajnos nálunk az éjszaka is elég rosszul alakult. Alida annyira felszínesen aludt, hogy a legkisebb neszre mindig felébredt. Én persze eléggé kivagyok, de hát ez van. Azt hiszem, áttörte végre az ínyét az 5. fogacska.

Eni:
Szerintem ha Nessi 5 hónapig nem kapott cumisüveget, akkor már nem nagyon fogja szeretni. Sajnos az átvirrasztott-szoptatott éjszakák után kevesebb tej termelôdik, mert te sem tudsz pihenni. Próbálj meg napközben is ledôlni fél órára (bagoly mondja verébnek, nekem is épp pihennem kéne :oops: ). Lehet, hogy tényleg arról van szó, amit Eszter írt és nem annyira álmos még? :roll: Nálunk különben most az a legújabb, hogy iszonyú nehezen alszik el akár nappal, akár este. Már néha kígyóbüvölônek érzem magam.

Edith:
Jó nektek, hogy olyan szép az idô! Ide visszajött a tél, megint -20 volt az éjjel és tegnap egész nap ömlött a hó! Most már tényleg elegem van! :evil:

Bogyó:
Bizony nagyon jó illata van a napon száradt ruhának! A fogam helye jól van, csak még mindig nem ehetek azon az oldalon. Állítólag 2-3 hét, mire begyógyul. Ráadásul kell szednem penicillint, hogy ne fertôzôdjön el, ezért aztán zabálom a joghurtot is (szinte le sem merem írni, hogy bébikaját - gyümölcspürét is teszek bele :oops: ), hogy ne menjen szét a gyomrom.

Megyek mosásokat odatenni...
zsuzsi 81

Sziasztok!

Sudi, örülök, hogy jól vagytok! Aztán eszembe jutott, hogy elkezdted a sofőrsulit, és biztos, hogy az foglalja le a maradék szabadidődet, de akkor is, bár időnként gyere és tudósíts magatokról! NAgyon szép baba Gery, és nem mellesleg nagy huncut is, meg már most kis szívtipró, ugye? :wink: :wink: :wink: A nővéred Tomikája is mekkorát nőtt már! :) Ezen a képen úgy látom, hogy nagyon hasonlít Tomi Geryre. A valóságban is így van? :) Szép baba ő is. Tényleg, most már boldogul a nővéred? még szoptat?

Zsuzsi, sajnálom a rossz éjszakákat! :( Kriszta most növeszti az alsó rágókat, de inkább napközben bántják. éjjel egyszer ébredt. Mos elég light időszakot élünk éjszakai ébredések szempontjából. További gyors gyógyulást a fogad helyének.

Még másoknak is akartam írni, de már sajnos nincs időm, mert
kevesebb, mint félóra múlva megyünk Krisztával a pedikűröshöz, persze, én leszek az áldozat. Aztán gyors ebéd, mert jönnek Istvánnak a társai próbára, aztán meg remélem, eljutunk egy hosszabb sétára a lányommal.
Tegnap elmentünk a focimeccre, még szerencse, hoyg Krisztát tisztességesen felöltöztettem. Magamat persze, hogy nem, és mire odaértünk, úgy fújt a szél, hogy majdnem elfújt. A kocsiból néztük egy darabig, mejd a másik babával-anyukával hazamentünk hozzájuk és ott bevértuk a meccs végét, amíg István jött utánunk.

Na, puszi, mentem is, mert hamarosan indulunk.
Kellemes, nagyon szép, jóidős hétvégét mindenkinek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Verőfényes szép napot Mindenkinek!

Most csak egy gyors visszaolvasásra van időm, meg erre a pár sorra, mert megyünk kirándulni! :lol: :lol: :lol:
Úgy várom már mint egy gyerek! Igaz, hogy nem messzire megyünk, csak úgy 45km-re, de akkor is tök izgi

Most ennyi volt, mert még kinézem az útvonalat a neten!

Puszi Mindenkinek, és nagyon kellemes időtöltést kívánok Nektek is!

bogyo75

[color=darkred]Sziasztok!

Képzeljétek, Joci teljesen egyedül felállt :!: :D :D :D Kihúzta a pelenkázókomód fiókját és abba kapaszkodva felhúzta magát! Gyorsan meg is örökítettük a pillanatot, mindjárt felteszem ide a képet.
A járókában már reggel is próbálkozott, csak ott csúszott a lába, így nem sikerült neki. Később még jövök.

Puszi:
[/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Ma olyan szep ido volt, hogy setaltunk egy nagyot, a kozelunkben levo kastelykertben. Fel akartam ide tenni egy aranyesos es egy ibolyas kepet, amit leginkabb Zsuzsinak szantam, mivel gondolom o Kanadaban mostanaban nem lat ilyeneket. Akarhogy probalkozom nem megy. Mindig azt irja ki, hogy tul nagy a file, pedig kevesebb, mint 250kb-ra kicsinyitettem es azt irja, hogy max. ennyi lehet. Ti mennyire szoktatok lekicsinyiteni?

Kepzeljetek, nem tudom mi lelte ma a lanyomat, de mar 4 es fel oraja egyfolytaban dolgozik! Mar szetboxolta a hasam. :lol: Azert mar nem artana, ha abbahagyna, mert ugy erzem, kiszakad a hasfalam. Az meg ok, amikor csak boxol vagy mocorog, de legtobbszor fesziti ki kulonbozo "alkatreszeit" es igy 4 es fel ora utan mar kezd kisse kellemetlen lenni. Mindegy, hogy ulok, fekszem vagy jarkalok, nem all le. :shock:

Kellemes hetveget mindenkinek!

Olive[/img]

KépKép
olive

Kati, nagyon ugyes Joci es latszik, hogy neki is nagyon tetszik, amit csinalt! :lol: [/img]

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive: Én is teljesen be vagyok indulva, amiért ilyen gyönyörű az idő, legszívesebben egész nap kint lennék a szabadban! :lol: Sajnos jövő hétre már jelentős lehűlést, sőt, havazást is jósolnak. Lehet, hogy éppen ez a drasztikus időjárásváltozás fogja kicsalogatni a kislányodat. :D Nálam is így történt. 10 nappal a kiírás előtt jött egy hidegfront...... :D :lol:
Köszönöm a képet, amit küldtél. Szép nagy a pocid! Amennyire vissza tudok emlékezni rá, Joci a szülést megelőző napokban is aktív volt - nekem mindig a jobb oldalamat rugdosta, ami nagyon fájt -, tehát nálunk nem jött be az, amit sokfelé lehet olvasni, hogy olyankor a magzat már kevesebbet mozog. De lehet, hogy csak azért, mert volt még idő a kiírásig és csak az időváltozásnak volt köszönhető, hogy előbb indult be a szülés. :roll: Egyébként ha megsimogatod a hasadat, olyankor, amikor a kislányod nagyon dolgozik, nem nyugszik meg tőle?
A képkicsinyítéshez én Photo Filtre programot használok és ott a kép méreteit átállítom 600 pixelre, ahogy itt kérik és úgy mindig sikerült feltennem ide a képet. Ha gondolod és átküldöd nekem azokat a tegnap készítetteket, szívesen megcsinálom. :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Örülök, hogy végre hírt adtál magatokról! :D Gery gyönyörű a képeken! Sok sikert a tanfolyamhoz! Azért néha kukkants be, ha van pár szabad perced és meséld el, hogy hol tartasz. :D

Bogyó: Milyen volt a kirándulás? Merre jártatok?

Edith: A két kislány tényleg nagyon aranyos együtt! :D Kriszta biztosan élvezte a férjedék próbáját! Nem akart besegíteni billentyűket nyomogatni? :lol:

Olive: Neked akartam még írni, hogy szerintem azok a "menstruációs görcsök", amiket érzel, azok már a jóslófájások. Nekem is azt mondta az orvos, amikor kb. 1-1,5 héttel a szülés előtt beszámoltam neki róluk. :D

Na megyek, Joci alszik, én pedig vállaltam az ebédfőzést. Férjem sajnos ma is dolgozik és még az sem biztos, hogy holnap itthon lesz. :cry:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok.

Néhány kép Emeséről.Jól vagyunk csak még visszaesett a betegségbe ,de már hétfőn megy bölcsibe.Nagyon jól elvan a bölcsiben,szereti a társait.
Mi is megvagyunk csak ritkán tudok visszaolvasni benneteket!
Köszönöm a képeket.

Nem tudom Ilikével mi van.Tud róluk valaki valamit?

Rég beszéltem már én is vele.

Kellemes napot mindenkinek!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kép Kép

Koszi Kati, a segitseget, azt hiszem sikerult idevarazsolnom a kepeket, csak ha ennyire leredukalom a pixeleket, nem valami tokeletes a kep minosege.

Azert remelem Zsuzsinak is igy is egy kis tavaszi hangulatot hoz az aranyeso es az ibolya. :) Majd ha lesznek tulipanos kepeim, azokat is kuldom.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Nagyon bosszus vagyok! Kaptam egy iwiw meghívót, de amikor elolvastam nem volt időm foglalkozni vele, és később amikor lett volna, azt vettem észre, hogy az összes beérkezett levelem eltünt a fiókból! És nem előszőr!!! :twisted: :twisted: :twisted: Úgyhogy csináltam egy másik email címet! A profilomban megtudjátok majd nézni, de akinek tudom a mail címét, annak el is küldöm, de majd csak holnap!

Kati! Nagyon ügyes a Jocikád! És gyönyörű kisfiú!!! Igazi kis vasgyúró!

Kriszta!
Rég hallottunk felőletek! Nagyon szuper képeket raktál fel!
Neked is csak azt tudom mondani, hogy nagyon szép a kislányod!!! :lol: Jó Ránézni, teljesen kiegyensulyozott és boldog baba!! :lol:

Most ennyi, mert már nagyon fáradt vagyok Jó éjszakát mindenkinek! Holnap beszámolok a kirándulásról is!

bogyo75

Sziasztok!

Olive!
Köszi a gyönyörü tavaszvarázst!!!!! :D :D :oops: :oops: Már nagyon reménykedem, hogy ide is elérkezik egyszer! Úgy drukkolok Nektek, hogy minden nagyon jól menjen!!

Kriszta:
Mesike gyönyörü szép, kiegyensúlyozott nagylány! Már bilizik? Remélm hamar felépül!

Képzeljétek, ma találkoztunk egy 11 hónapos kisfiúval. A két baba amint meglátták egymást, nem fértek a bôrükbe! És ami a legérdekesebb volt, pontosan ugyanolyan hangicsákat produkáltak. pedig az egyik pakisztáni, a másik magyar! Olyan érdekes, nem? A kisfiúnak rögtön fülig ért a szája, amint Alida megszólalt. Nemrég meg a könyvesboltban voltunk egy felolvasáson és Alida annyira jól viselkedett! Be nem állt a szája, de suttogott.

Na megyek is, ágyba dôlök.
zsuzsi 81

Jocikának boldog hófordulót!!!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, nagyon cukik lehettek a babak, ahogy megorultek egymasnak. :lol:

Kriszta, orulok, hogy raktal fel kepet Mesiro, olyan regen lattuk mar. Edes a kis gondor hajaval. Tenyleg, olyan kiegyensulyozott, boldog babanak latszik. Sot, mar nagylany! :)
Ilike marc. 9-en irt, idemasolom neked a hozzaszolasat, hogy ne kelljen keresgelned:

"Sziasztok!
Na hát végre én is idetaláltam, jó hosszú idő után!
Sajnálom lányok, de visszaolvasni megsem probálok, mert rengeteg a termés hála az égnek! Viszont ha valaki dobna nekem egy kis összefoglalót, hogy mik történtek veletek, mig nem voltam,a zt nagyon megköszönném

Velünk csak annyi, hogy beadtam vállópert, 27én lesz első tárgyalás... Mivel nagyon eldurvultak a dolgok, elköltöztem tőlle, és végre mondthatom azt, hogy uj életet tudok kezdeni, egy csodálatos ember mellett(igen csajok, rámtalált egy csodálatos ember, és egy csodálatos szerelem) Nagyon jól megvagyunk, és a kisfiamat is sajátja ként szereti/neveli!!!! (sajnos az apja lesem tolja a fia fejét, nem viszi el sürün, pedig kb 10 percre lakik tőllünk)

Már kezdek magamhoz térni, bár mondjuk mig a vállás lenem zajlik, kcsit félelemben élek, mert most minden áron elakarja venni tőllem a gyereket! De hála az égnek mindneki azzal biztat, hogy nemtudja elvenni(gyámügyisek is)

Dávidka jól van, 12 fogunk van már, és olyan 10 kiló lehet, megy ezerrel, beszélni nem akar, csak mutogat! Az evést nem viszi túlzásba:(

na most enniy, mert balhé van a kiságyban:D
ja, és csajok nagyon hiányztok ám, remélem, mostmár sürübben jövök, és nem tünök el!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Sok puszika
Ilike & Dávid baba
"

Tenyleg, irt neki mailben valaki egy kis osszefoglalot?

Cs-ne Kati, probalkoztam mar azzal, hogy simogatom a babocat, amikor nagyon beindul, de attol sem nyugszik le, sot meg kergebb lesz. Egyebkent tegnap este is megismetelte az elozo esti musort. Iszonyat, hogy mit ossze tud feszkelodni, pedig mar alig lehet helye! :shock: Eleg rosszul aludtam az ejjel, joslofajasaim voltak. Azert orulnek, ha nem igyekezne nagyon kifele es varna meg egy kicsit, mert apa csak apr. 1-en jon. Persze, tudom, hogy ez nem kivansagmusor es akkor jon, amikor neki jol esik.

Bogyo, sajnalom, hogy meg kell valtoztatnod az e-mail cimed. Tenyleg, a fenykepet megkaptad, amit a multkor kuldtem? Lehet, hogy irtad mar, de mostanaban sokszor kihagy az agyam. :?

Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

nem volt az a nagy sürgés ma sem...

Olive:
Remélem a mai éjszakátok jobban telik! Nekem nem voltak ilyen jóslófájásaim, csak fájdalmatlan - de egyre kellemetlenebb - haskeményedések. (Most, hogy leírtam, szinte elkezdtem ôket érezni!) Soha nem lehet tudni, hogy mennyi van még hátra, van, aki semmit nem érez, aztán egyszer csak elfolyik a magzatvíz és van, akinek komoly fájásai vannak és mégis napok vannak még a szülésig. Próbálj minél többet pihenni az utolsó napokban, mert már nem sokáig teheted...

Ma Alida reggelire és ebédre ugyanazt ette, mint mi! A reggeli avokádó volt, sajt és kenyér, az ebéd pedig párolt pulykamell rizzsel és almamártással (neki csak két almadarabot vettem ki). Nagyon ízlett neki! :P

Andrea:
Remélem jól vagytok és bírjátok mindhárman a strapát. Nem lehet könnyü... :(

Szép új hetet mindenkinek!
zsuzsi 81

Jó Reggelt Lányok!!!

Van két jó hírem! Megtaláltam, az elveszettnek hitt leveleimet!!! :lol: Ugyanis a Gyurika megnyitja mindíg az outlook expressz ikonját, és abban a pillanatban az én email címemről átmennek oda a levelek! Úgyhogy aki akar megtalál az iwiwen Kármán Györgyné néven! De már Valakit Én is bejelöltem!!!
A másik jó hír, így fél évi számítógép használat után, megtaláltam, hogy hol lehet a képeket kicsinyíteni!!! :lol: :lol: :lol:
Úgyhogy már Én is fogok tudni képeket feltenni! :lol:

JOCIKÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT ÉS HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!!!

Olive:
Megkaptam a képedet igen! Reagáltam is rá! :lol:

A kirándulás ami még pénteken volt, nagyon kellemes volt! Két horgásztóhoz is elmentünk, Én Dávidot beletettem a hordozókendőbe, és körbesétáltuk a tavat! Most használtam előszőr a kendőt, de ég és föld a kengurúhoz képest!!!
Áldom az eszem, hogy megvettem! Ma megyünk megint babamasszázsra, és mivel esik az eső abba fogom vinni a Dávidkát!
Van egy jó nagy esernyőnk, és így egyikünk se fog megázni!

Kriszta!
Képzeld nekünk a gépünkön alapból fent van az ifranview, de végül nem azzal sikerültek a képek hanem az adobe photoshoppal! ami szintén alap!!! :oops:
De azért köszi a segítséget!
És akkor most kép próba!
Kép Kép

bogyo75

SIKERŰLT!!!

Mindenkinek szép napot kívánok!

bogyo75

Sziasztok!

Na, én is idekeveredtem! :oops:

Előszöris
JOCI, NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!! Utólag pedig boldog 10 hónapos hófordulót is!
Kép . (Kati, Józsinak is add át kérlek, jókívánságaimat névnapja alkalmából! :) )

Zsuzsi, érdekes, amikor két gyerek így egymásra talál! :) Pl. Kolozsváron a múlt héten egyből talált a szó a két gyerek között, de tegnap voltak vendégeink egy 10 hónapos múlt gyerekkel, az meg abszolút mozdulatlan volt. Csak ült és hallgatott. Kriszta kerülgette egy ideig, aztán amikor látta, hogy "nincs mit kezdenie vele", az 5 éves tesóval kezdett játszani.
Remélem, most már nálatok is tavaszodni kezd! :)

Jövök nemsokára, de most tízóraiznia kell Krisztának.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jocinak mi is boldog névnapot kívánunk!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek a névnapi köszöntéseket! :D

Sajnos Joci ma egész nap nyűgös volt, enni sem nagyon akart, pedig csupa olyat adtam neki, amiket szeret. Végül aztán csak bekanalazta, de elég nehézkesen ment a dolog. Remélem, hogy csak egy újabb fogacska áll a háttérben, nem pedig valami betegség bújkál benne, mert nekem kora délután elkezdett fájni a torkom. (De csak nyeléskor érzem.) :roll: Anyukám elvitte Jocit egy rövidke sétára, ezért most gyorsan írok. :)
Felhívtam ma a kórházat, ahol egyeztetnem kéne egy bizonyos doktornővel az anyajegylevétel időpontját, de közölték, hogy ma nincs bent, úgyhogy majd holnap újra megpróbálom. Szeretnék mielőbb túlesni rajta! :?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kriszta: Jó, hogy tettél fel Mesikéről friss képeket! Milyen szép nagylány már! :D Gondolom most már egyedül hagyod a bölcsiben. :roll:

Bogyó: Biztosan nagyon jó lehetett az a kirándulás! Már én is nagyon szeretnék elmenni valamerre így a hétvégén, remélem, hogy hamarosan sort keríthetünk rá! (Tudjátok, az utóbbi hétvégék mindig munkával teltek.) Ügyes kisfiú már Dávidkád is! Olyan szépen tartja a kis fejét! :D És milyen büszke rá az apukája! :D

Edith: Átadom Józsinak a jókívánságodat! :D

Olive: Hogy érzed magad? :)

Megyek, mert Joci "hazajött" a sétából! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

JOCIKÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT,ÉS UTÓLAG BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Vanessának boldog hófordulót kívánok!!!

Lányok hova tüntetek el??? :roll:

bogyo75

Sziasztok!

tegnap már nem tudtam jönni, mert másképp alalkultak a dolgok, délután meg és este sütöttünk a húgommal, mert ma van a szülinapja. Ma délelőtt is azt csináltuk+szendvicskészítés, mert nemsokára indul a suliba ünnepelni. :)

Bogyó, Vanessának nem ma van a hófordija, ő október 12-én született, nem tudom, hogy a vonalzója miért ma mutatja 5 hónaposnak. :roll:

Zsuzsi, merre vagy?

Etterke, Emőke, kicsit bővebben is! :P

KAti, én még nem is gratuláltam Jocinak a felálláshoz. Tudod-e, hogy ezután még annyira sincs megállás, mint eddig? ;) Remélem, Joci "csak" a fogacska miatt voltnyűgös, és remélem, hogy a te torkod is már jobban van. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Zsuzsi!

Nagyon ügyes Alida, hogy ugyanazt ette mint ti. Az almaszószt Te hogyan készíted? Mivel sűríted?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Olvasgatlak titeket, csak nyakig vagyok a mindennapos dolgokban és nagyon fáradt is vagyok általában. Alida ma éjjel legalább 4* kelt. :cry: Tegnap viszont átaludta az éjszakát. Nem tudom, mi lehetett ma. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én alig tudom megcsinálni a házimunkát. Persze túl sok más mindent is csinálok mellette, de mikor Alida ébren van, szinte semmit nem tudok végezni. Ô viszont virgoncabb, mint bármikor! Feltalálta, hogy hogy kell játékkal a kezében (vagy a szájában) négykézlábolni és egyre többet lépeget egyedül! Kezdi utánozni a szavakat is, pl a cicit már nagyon tisztán mondja ( :P ) és furcsa módon a zoknit akarja mindig mondani!

Etterke:
én az almaszószt úgy csináltam, hogy vízben f?szerekkel (szegf?szeg, gyömbér, fahéj, vanília, kis cukor) puhára fôztem és utána joghurttal, amibe kicsi lisztet kevertem, behabartam. Jobb tejföllel, vagy méginkább tejszínnel csinálni, de a férjmnek az túl zsíros. Tettem bele a legvégén egy tojássárgáját is, azzal már nem szabad tovább fôzni. Azt hiszem, a vaníliától lett különlegesen finom, azt még Polinéziából hoztuk. ( :oops: :oops: :oops: ). Alidának természetesen a levébôl nem adtam, csak almaszeleteket.

Edith:
Biztos finomakat sütöttetek a húgoddal! Olvasgatom különben a naplótokat is. Remélem Kriszta már jobban eszik! Te hogy állsz a diétával? Én azóta is próbálok hízni, de azt hiszem, ahhoz életmódot kéne változtatnom...

Holnap kezdôdik a tavasz!!! hátha ide is ellátogat már egyszer!

Kati:
Én is utólag boldog névnapot kívánok Jocikádnak! Sajnos nekem nincs olyan naptáram, amiben benne lennének a magyar névnapok (kanadaiak sincsenek benne), így nem nagyon vagyok képben. Sikerült idôpontot kapni az anyajeggyel? Remélem nem lesztek betegek!

Puszi Mindenkienk!
zsuzsi 81

Zsuzsi, Kriszta is "űzi" a "maggammal viszem mászás közben" című játékot. Múltkor egy tojást "lopott" el a kisvederből és azzal vágtatott :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Épségben vitte végig az előszobán, majd amikor az István szobájába érkezett, ott odacsapta. :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Még véletlenül sem a saját aszobája felé iramodott! :D :D :D :D :D :D Ügyesedik ezek szerint Alida is napról napra.

Én már mind több-több mindent kóstoltatok Krisztával a felnőtt kajából. Ma evett tojásrántottát. Nem most eszik első alkalommal tojásfehérjét, ezért mertem már adni neki. És amúgyis nemsokára jön a torta, abban már úgyis lenne.....

Eszter, tényleg, ti mikor ünneplitek Rékus szülinapját? Pontosan 24-én? Mert mi sajnos nem tudjuk éppen 1-én ünnepelni. :( Mit sütsz Rékusnak vagy milyen finomságot készítesz neki? Esetleg rendeled?

Mölli, nagyon, de nagyon rég nem írtál. remélem, csak a munka a ludas benne...

Kriszta, mintha valamikor a nyáron egy plasztikai műtét kapcsán írtál először hozzánk. Mi lett azzal a műtéttel. megovlt már vagy még mindig van elintéznivaló? Remélem, nem felejtettél el írni róla! :)

Kati? Merre tekeregsz??? :wink: :wink: :wink: :wink:

Emőke, bővebbe is magatokról! :)

Rita, még mindig rossza a gép?

Sancsi, nagyon rég nem írtál te sem! :O

Most mindenkinek jó éjt kívánok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi: Az almaszószt mi hasonlóan készítjük: tojássárgáját cukorral, liszttel, kevés vízzel vagy főzőlével kikeverünk és ezzel habarjuk be az almamártást. A recept anyósomtól származik, mert ő nem szereti a tejfölt. Rékának még én sem adtam ebből a nyers tojás miatt. De jó ötlet kivenni habarás előtt almát és rizzsel sűríteni azt.

Edit: Szombaton ünnepeljük Réka szülinapját, de majd csak délután. Egyébként is 14.20 órakor született illetve a férjem elutazott és csak szombat délelőtt jön haza. Hihetetlen, hogy már 1 éves a kislányunk! Ilyenkor úgy el tudok csodálkozni! Szalad az idő és ez most tényleg így gonsolom, nem közhely.
az ajándékot ár megvettük, bébitaxit kap. Tortát sütök majd. Almatortát készítek és nem kell bele csak tojássárgája amit már ismer. Linzertésztaszerű alap lesz almával. Ha ízlik, majd továbbítom nektek is a receptet, nem csak babáknak jó. Vasárnap pedig vendégek jönnek, babazsúrt tartunk.

Kép
Kép
etterke

Eszter, nagyon fincsin hangzik az a süti, amit készíteni szeretnél! Mindenképpen írd majd le a receptjét!

Mikor kell legközelebb oltásra vinned Rékust? Ugyanúgy, mint Magyarországon, 15 hónaposan? Csak azért kérdezem, mert a másik topikban ez volt már téma, és nem tudom, hoyg te tudsz-e róla. A 15 hónapos oltásnak az alapanyaga vagy csak kivonat van benne, nem tudom, de mindenképpen tojásos. Úgyhogy azt beszélték a csajok, hogy mire ezt az oltást be kell kapnia, a gyereknek kell tojásfehérjét is ennie, hogy kiderüljön az esetleges érzékenység rá. Mert akkor nem kapja az oltást talán. Csak azért szólok, hogy ha esetleg nem tudtál róla, tudj rákérdezni az orvosnál, nehogy utolsó pillanatban érjen meglepetésként.
Krisztával úgy kezdtem a tojásfehérje-bevezetést, hogy palacsintát sütöttem magunknak és abból evett. Szerintem így minimális a mennyiség, ami hozzájut, mégis elég ahhoz, hogy bajt okozzon, ha érzékeny rá. De azóta sem mutatkozott semmi nála, pedig már vagy 3 hete, hogy először megkóstolta. (Legelőször, amikor palacsintából evett Kriszta, csak sárgájából készítettem é szódavízzel. A szódavíz azóta is maradt, csak most egész tojást teszek bele.) Azóta pedig még volt egyszer palacsinta, és tegnap tojásrántotta. Nyers tojást én sem mernék még egy ideig adni neki.
Akkor szombatra jó bulizást nektek! :) Akkor csak ti hárman lesztek vagy esetleg meglátogat valaki Magyarországról is? Jó szórakozást a babazsúrra is! :)

Puszika nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Nagyon nagy a pangás mostanában!

Sajnos mégse úsztuk meg a tápszer felírást! :cry: :cry: :cry:
Tegnap be kellett menni a védőnőhöz próba szoptatásra, ami annyit jelent, hogy szoptatás előtt és után megmérte a babócát, és megállapította, hogy 90 grammot evett. Ami nem rossz, de a Dávid mégse hízik a tejtől!!! És gyanítom, hogy nem is eszik mindíg ennyit! Mert nincs! A bal mellemet már egyáltalán nem akarja elfogadni, egy mell meg nem bírja kielégíteni az étvágyát!
Úgyhogy kiváltottam a milupa HA tápszert! De azt mondta a védőnő, hogy ne keseredjek el, mert még így is hónapokig tudok még szoptatni, sőt lehet hogy 1-2 hét múlva megnő a tejmennyisége, és akkor nem is kell a táp! Mert tulajdonképpen most is minden alkalommal cicire teszem a Dávidot, csak utána egy kis pótlás gyanánt 60ml táppal még megkínálom!

De egyébként most hétvégén néztem vissza előszőr, amit apósom a korházba csinált videó felvételt, és szerintem Dávid is olyan vizes volt születésekor mint Én! Mert 3 nap mulva leesett a karszalag a csuklójáról, fogyni pedig összesen 200grammot fogyott! :roll:

Kép

Na mindegy Én betartom amit a védőnő meg az orvos mond!

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Bogyó: Ákosnak boldog szülinapot!

Edit: Köszi a figyelmeztetést! Majd megírom a receptet! Csak 3ban ünnepelünk, nem tud meglátogatni minket senki, de jövő héten hazautazunk 2 hétre.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Az anyajegylevétellel kapcsolatban csak ma sikerült utólérnem a doktornőt, pontosabban nem is őt, hanem az asszisztensét. Minden héten szerdán rendel az ambulancián, tehát pont ma, én viszont nem tudok elmenni, mert ilyen hirtelen nem tudom megoldani Joci felügyeletét. Mindez nem is lenne baj, csakhogy a doktornő szakvizsgára készül, ezért a mai után legkorábban csak Húsvét után rendel. Most vagy várok addig vagy más lehetőség után nézek. :roll: Igaz, akinél voltam, nem mondta, hogy sürgős lenne az eltávolításuk, én viszont szeretnék már túlesni rajta. :?

Egyébként szerencsére nem lettünk betegek, bár tegnap még fájt egy kicsit a torkom, de mára elmúlt. Igaz, szopogattam is torokfertőtlenítő tablettát. :wink:

Etterke: Annak a szülinapi almatortának a receptjét én is szívesen venném, ha jónak találjátok majd, mert már én is elkezdtem gondolkozni rajta, hogy Jocinak milyet süssek röpke 2 hónap múlva. :lol:

Bogyó: Szerintem is hallgass a szakemberekre és tényleg ne ess kétségbe, hiszen ők is megmondták, hogy még az is megtörténhet, hogy rövidesen el lehet hagyni a tápszert. Meg aztán nálatok a tápi csak kiegészítésnek kell. Dávid így is jut majd anyatejhez. :)

Edith: Végülis mi lett "Kriszta gombáival"? Elmúltak? Én is szoktam ám olvasgatni a naplótokat. A napokban nagyon jót derültem "hiszti Kriszti" falatozásán! :lol:

Képzeljétek, Joci tegnap este fürdött először igazi habos fürdővízben, mert eddig a gyógyszertári krémet használtam, de az elfogyott, így elővettem a babahabfürdőt, amit múltkor ajándékba kaptunk. Mit ne mondjak, Joci nagyon elcsodálkozott rajta. A kis ujjacskáival vizsgálgatta a buborkékokat, sőt egy óvatlan pillanatban még kishíján meg is kóstolta. :oops: :lol: Úgyhogy szerintem mostantól még inkább élvezni fogja a pancsikat. :D

Most megyek, mert délután vendégeink lesznek és még takarítanom kell, de előtte még el kell mennünk Jocival a gyógyszertárba tápszerért.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Bogyó: Ákosnak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Edit:Igen jól emlékszel,de addig nem lehet ,amíg anyatejem van.Sajnos,de majd később.Lehet addigra a rendszer megváltozik.Na de ez van ,majd lesz valahogy!

Később még írok ,mert nemsoká megyek a bölcsibe a Mesiért!!!!

Kati:Igen már egyedül van a bölcsiben most hétfő óta.Picit sírt mikor ott hagytam ,de leskelődtem ,gyorsan megnyugodott!!!Csak utána jöttem el.Szereti a társaságot.Itthon azóta sokkal jobban elvan ,mint előtte,pedig előtte sem volt vele probléma.Türelmesebb,régen is az volt,még nyugodtabb,pedig elözőleg is az volt.Szóval jó a bölcsi.Érdemes 2 éves körüli gyereket beadni,mert jó hatással van rá!!!!

Estefelé még igyekszem benézni!!!!
:lol: 8)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Ja és az étvágy az felülmúlja mindenkiét!!!!

Rengeteget eszik bent!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok
Bocsika, hogy ismét eltüntem pár napra, de hála az égnek végre hazatudtunk utazni ukrajnába a szüleimhez! Nagyon jól fogadták az új páromat, és már anyumék "fiamnak" szólitották! Nagyon boldog vagyok, hogy ők is ilyen jól állnak hozzá...
sedith:Dávid babának átadtam a puszikat, és köszike a biztató szavakat, én is remélem, hogy végre megtaláltam életem párját!
cs-né kati: gratulálok az éplülgető lakásotokhoz! Nem tudsz róla képeket küldeni?Jah, és Gratulálok az első egyedül felálláshoz !!!!!!! Gyönyörű a kis Joci
Bogyó75: látom van egy drusz baba is:D mi még nem ismerjük egymást, de remélem ez hamarosan változik! Jah, és szép nagy hajkoronával született a kis Dávidod, nem égett a gyomrod pocakosan? Ákosnak mi is boldog szülinapot kivánunk!
olive: neked is köszi a biztató szavakat, és persze mindenkinek aki irt nekem, nagyon köszi... Alkoholista nem vagyok(csak ha buliba megyünk, ami nagyon ritkán van, iszok pezsgőt, az nem számit alkoholizmusnak ugye?:) Beszámithatatlan sem hiszem hogy vagyok, bár mikor ex uram felbosszant megtudnám folytani!!!!!:)

Csajók: nekem nem akar már senki képeket küldeni??? egy csomóü e-mail cimem van, de egyikre sem jön kép! enye benye:) Na akkor most ide leirom, hogy hová küldhettek! szaloki.zoltan@axelero.hu (erre rengeteg képet tudok ám fogadni, ugyhogy tessék csak szépen küldeni )
Olive: tőled is kérek ám képet, mekkora pocid van:)
Sudi: nagyon jók lettek a képek, és azok a szemek :):):)
mandasz kriszta: Emese is tündér kis csajszi, azok a coffok imádni valóak, kedvet kaptam egy kis tesóhoz:)
még valami: Iwiw.hu-n én is fent vagyok, ugyhopgy ha valaki fent van még akit nem jelöltem be, léci jelöljön minket (Csürök Ilona, Csürök Dávid Márk)
Ja, és még várom ám az összefoglalót(de sokat akarok ugye?:)

Jaj lányok, olyan gyönyörű minden baba, legszivesebben ilyenkor szülnék még vagy 20 gyereket:)

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?