Új privát üzeneted érkezett!

Olive!

Itt tavaszias az idő, süt a nap, kék az ég és kb 15 fpk van de nagyon fúj a szél. Tegnap is nagyon fújt, lassan lehetett csak autóval közlekedni.

Szerintem is jó ötlet a könyv a dokinak. Nem tudsz valami hobbijáról, szenvedélyéről? Azért krémest szeritnem vihetsz neki, biztos nagyon örül majd neki, akár szülás előtt is egy vizsgálat alkalmából!

Utólag kívánunk mi is boldog névnapot a kicsi Tominak!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Etterke, koszi a tel.szamot, el is mentettem gyorsan a mobilomba. Akkor nalunk meg melegebb volt, mint Spanyolorszagban! Itt este 6-kor volt 15 fok, korabban melegebb volt es a szel se fujt. :shock:

Zsuzsi, a konyv az tenyleg jo otlet, nekem eszembe se jutott! Hat, ami azt illeti, a hobbija is a gyogyitas. A szabadidejeben is allandoan szakkonyveket buj es uj muteti eljarasokrol keszul eloadasokat tartani. Viszont 1 evben 1-szer szokott kulfoldre utazni a csaladjaval. Lehet, hogy valami szep utikonyvet kene vennem neki Angliarol, hatha egyszer oda is eljut. Meg azon gondolkoztam, hogy mit lehetne venni neki, ami tipikusan angol. Megkerdezem majd a ferjemet is, de neki nem nagyon szoktak otletei lenni, meg az o rokonainak is mindig en intezem az ajandekokat. :lol:

Hova tuntek a tobbiek?

KépKép
olive

Sziasztok!

Tegnap déltől Krisztának hőemelkedése volt, 37,5 és 37,8 között mozgott. Éjszaka nem volt meleg, el is telt különösebb incidensek nélkül, keltem vagy 2x, de csak cumi miatt, amúgy most kelt fel Kriszta fél 9-kor. De ... 38,7 a láza most reggel. Adtam is egy kevés Nurofent neki, de ha nem megy le, akkor besegítek még egy kis hűtőfürdővel is. A dokinőnek is meg szeretném mutatni, de azt sem akarom, hoyg a semmiért kijöjjön, mert más tünete nincs. Most sem szörcsög vagy ilyesmi. Először mindenképpen felhívom, hoyg elmondjam, és lássam, hogy ő mit tanácsol. Talán a torka is lehet, mert azt én nem tudom megnézni. Bár én még mindig a fogaira gyanakszom. A két felső rágó, aminek a múltkor kibújtak a külső csücskei, nagyon piros és duzzadt, sőt egy-egy fehér pont is látszik a belső felén. Nagyon remélem, hoyg csak ez okozza a lázát!
Különben ugyanúgy viselkedik, mint eddig, "rosszaságban" :wink: verhetetlen! :D :D :D

Itt is szép volt az idő az utóbbi két napban, most is hétágra süt a nap. tegnap akár pólóban is ellehettem volna kint, de azért mégsem mertem! :roll: Nagyon remélem, hoyg ezután már csak a tavasz jön, és télnek semmi nyoma nem lesz! :)

Kati, merre vagy?

Andrea, nagyon hiányzol! Petike hogy van? Megszoktad az új munkahelyed? Most már több, mit egy hete dolgozol! Bírod? Ha lesz egy kis időd, hétvégén gyere és számolj be egy kicsit. :) Már alig várom, hogy jelentkezz! :)

Zsuzsi, örülök, hogy nálatok is "tavasz" van, lehet ott egyből fog rátok törni a nagy meleg, és télből egyenesen nyárba mentek át. Mostanában erre sem volt ritka az ilyesmi! :roll:

Tényleg, Sudi, Sancsi, Rita, merre vagytok? Kihasználjátok a szépidőt? Berta Esztiről, másik KAtiról meg nem is beszélve! :( Kriszta te is jelentkezz. Mölli, nektek most sok a dolgotok? Mi a helyzet bébiszitterügyben?

NA, megyek, lássam, mit csinál Kriszta, mert csendben van! :)
Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

A tegnapi napom elég mozgalmas volt, délelőtt takarítottam, mert jött a védőnő, utána főztem, délután pedig Joci dédijét látogattuk meg az utcánkban. Azért ebéd után benéztem és elolvastam amiket írtatok, csak hozzászólni nem volt időm. :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Örülök, hogy Kriszta leletei jók lettek, remélem, hogy a mostani lázát valóban csak a növekvő fogacskája okozza. Gondolom a doktornénitek ma rendel utóljára a héten, mivel holnap már hétvége. Így aztán nincs sok időd, hogy eldöntsd, kihívod-e. (Vagy talán időközben már meg is tetted. :roll: ) A rendelő messze van tőletek? Nem tudjátok elvinni Krisztát a rendelésre, ha István hazajött? Csak azért kérdezem, mert írtad, hogy nem szeretnéd "feleslegesen" [color=green]megsétáltatni a doktornőt. Bár lehet, hogy így is-úgy is jobb, ha kijön és nem kell a fertőző beteg gyerekkel egy helyen várakoznotok a rendelőben. [/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

fertőző beteg gyerekekkel :oops:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olive: Mikor kérdezted, hogy milyen ajándékötletünk van az orvosod számára, nekem is először egy nagy ajándékkosár jutott eszembe. Szerintem az ne legyen kizáró ok, hogy van benne egy üveg alkohol is. Ha ő nem issza meg, majd elajándékozza. De különben nagyon jó ötlet az Angliáról szóló útikönyv is.

Andrea: Én is nagyon várom már a beszámolódat! :D Könyörülj meg rajtunk és írj legalább néhány sort! :lol:

Joci ma megint elég nyűgös, úgy tűnik, mintha álmos lenne, mert a szemét dörzsölgeti és mikor beteszem az ágyába, próbál is aludni, de percekkel később már megint a hasán fekszik és játszik, de ahogy meglát engem, egyből elkezd nyöszörögni. Ilyenkor megint visszafektetem, cumi a szájába és ismét úgy tűnik, hogy el fog aludni. Aztán kis idő múlva újra hallom a hangját a szobából! :shock:

Ma egyébként valahogy nagyon fáradt vagyok, lehet, hogy ez a borongós időjárás is szerepet játszik benne. :roll:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
Na hát végre én is idetaláltam, jó hosszú idő után!
Sajnálom lányok, de visszaolvasni megsem probálok, mert rengeteg a termés hála az égnek! Viszont ha valaki dobna nekem egy kis összefoglalót, hogy mik történtek veletek, mig nem voltam,a zt nagyon megköszönném:)

Velünk csak annyi, hogy beadtam vállópert, 27én lesz első tárgyalás... Mivel nagyon eldurvultak a dolgok, elköltöztem tőlle, és végre mondthatom azt, hogy uj életet tudok kezdeni, egy csodálatos ember mellett(igen csajok, rámtalált egy csodálatos ember, és egy csodálatos szerelem) :) Nagyon jól megvagyunk, és a kisfiamat is sajátja ként szereti/neveli!!!! (sajnos az apja lesem tolja a fia fejét, nem viszi el sürün, pedig kb 10 percre lakik tőllünk)

Már kezdek magamhoz térni, bár mondjuk mig a vállás lenem zajlik, kcsit félelemben élek, mert most minden áron elakarja venni tőllem a gyereket! De hála az égnek mindneki azzal biztat, hogy nemtudja elvenni(gyámügyisek is)

Dávidka jól van, 12 fogunk van már, és olyan 10 kiló lehet, megy ezerrel, beszélni nem akar, csak mutogat! Az evést nem viszi túlzásba:(

na most enniy, mert balhé van a kiságyban:D
ja, és csajok nagyon hiányztok ám, remélem, mostmár sürübben jövök, és nem tünök el!!!!!!

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, hoyg tudassam a helyzetünket. Krisztának nem meg 37,8 alá a hője, és ma mégiscsak kihat a közérzetére. Az a tipikus semmi se, sehogy se jó napja van. Délben laza 40 percet aludt, azalatt épp elkészült az ebéd fele (hús és saláta) a konyha és a ház többi része meg szörnyű romokban. István hamarabb hazajött ... enni, és már vissza is ment, állítólag max 5 óráig. Pedig bíztam abban, hoyg 4-kor jön, és amíg én kitakarítom a lakást, ő Krisztázik. Na, de hátha mégiscsak összejön.
A dokinőt felhívtam, azt mondta, csillapítsam a lázát, ha szükséges. Mivel más tünete nincs, ő sem tudott mit mondani, de ha muszáj, akkor egykettőre ki tud jönni, nem baj, ha hétvége is. Szóval így állunk.

Kati, mi nem járunk a rendelőbe, mert az az anyukámék falujában van, 40 km-re. :roll: :roll: :roll: A doktornő viszont itt lakik Vásárhelyen, és mindig ő jön hozzánk. Persze, meghálálom neki általában :roll: de nem szívesen cserélném őt el. Mielőtt szültem volna, érdeklődtem az itteni gyerekdokik felől, és senki semmi jóval nem biztatott. Ketten vannak, de már nem fiatalok, és túlságosan gyógyszer, főleg antibiotikum-pártiak, bármilyen kis csekélység esetén. Természetesen, amikor kell, akkor én is adom az AB-ot, de pl. ilyenkor lázra, amikor nem tudjuk pontosan az okát, nem szívesen adnám!
Így Kriszta is szokott tenni, mint Joci, ma különösen ilyen napja volt, mert már két órával az elalvása előtt álmos volt. Altatni is próbáltam, mégsem sikerült, aztán mégis magára aludt el. Sőt, oylan pózokat tud produkálni, hoyg csak pislogok! :D

Mamóca, örülök, hogy jelentkeztél, és tényleg remélem, hogy ezután nem fogsz eltűnni. Örülök nektek, hogy sikerült "új" életet kezdeni, és hogy találtál egy olyan társat, aki kellőképpen megbecsül. Remélem, hogy ez életed végéig így lesz! Kívánok nektek sok szerencsét, szeretetet és tiszteletet egymás iránt. :) Dávid babát pedig puszikáljuk! :)

Most megyek...

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mamóca: De jó, hogy írtál! Örülök, hogy rendeződni látszik a magánéleted, hogy találtál valakit, akivel végre boldog lehetsz! És az, hogy a kis Dávidot a saját fiaként szereti, az igazán becsülendő benne! (Ez most csak azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert a sógornőmnek nem volt ilyen szempontból szerencséje az új választottjával, mert az a férfi nem akarja elfogadni "más" gyerekét! :? ) Rólunk röviden annyit, hogy lassan, de épülget a saját lakásunk a tetőtérben, reméljük, hogy 2 éven belül beköltözhető lesz. Joci már aktívan kúszik-mászik, ha nem figyelek oda, bebarangolja az egész házat! :lol:
Remélem mostantól valóban gyakrabban jössz majd és beszámolsz a történtekről.

Joci végre el tudott aludni. Nem is meséltem, hogy már egy jó ideje leszokott az alvós rongyijáról. Anélkül is simán elalszik. :o

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Nem is csodálom, hogy nem a 40 km-re lévő orvosok közül választottatok! Ez a vásárhelyi doktornő igazán elkötelezett lehet a hivatása iránt, hogyha még hétvégén is hajlandó kimenni a betegeihez! De kívánom, hogy ne legyen szükség rá és Kriszta láza hamar elmúljon! Ha lesz időd, mindenképpen számolj be a hétvégén a hogylétéről! :)

Na megyek, keresek valami harapnivalót!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó reggelt!

Na, lejárt az éjszakánk. Elég sz@r ügy. Kicsi Krisztámnak 39,3 volt az este a láza, és ma reggel is annyi. Éjszaka volt lemenve, de nagyobbrészt mégis forró volt. Az este hűtőfürdőztünk, ma reggel vizes ruhát tettem a csuklóira, a bokáira és a homlokára. Tegnap délután kicsit jobb lett a kedve, aludt is egy kicsit, de alapjában véve nagyon bágyadt volt.
Most már nagyon a 3 napos láz jut eszembe. Ma mindenképpen kihívom a dokinőt, vagy mi megyünk hozzá, de a sürgősségre nem szeretnék menni, mert lehet benntartanának. Lázat meg, itthon, a saját környezetünkben, én is tudok csillapítani. Bár egyelőre nagyon eredménytelenül, mert minduntalan visszakúszik a higanyszál. Ha minden igaz, holnap már lejár, nem? És akkor jönnének a pöttyök. Persze, ha a 3 napos lázról van szó!

Legyetek jók, lányok, sok-sok puszi, kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit nagyon sajnálom, hogy Kriszta beteg, jobbulást kívánok Neki!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de Engem cefetül megvisel ez a pocsék idő! :evil: Ma lesz a második nap, hogy nem tudunk menni sétálni! Nagyon hiányzik mindkettönknek!
A ma hajnalunk nem alakult valami jól! 4-kor felébredt a Dávid és fél hétig nyüglődött, hisztizett, és miután mindenkit felvert, szépen elaludt, mint aki jól végezte dolgát! :? Még most is alszik! De akkor nekem már kelteni kellet a fiúkat, mert ma is munkanap van, és Ákinak is van suli!
Holnap itthon hagyom az apjával, Én meg megyek börzézni! :P
Kíváncsi leszek, hogy bírnak majd egymással! :roll:

Lassan befejezem!
Kellemes hétvégét Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Boldog hófordulót kívánunk Dávidkának!

Krisztának pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith: Sajnálom, hogy nem javult Kriszta állapota. Kíváncsi vagyok, hogy nálatok is valóban a 3 napos lázról van-e szó! Szegények! Nagyon rossz lehet most mindnyájatoknak, remélem hogy hamar túllesztek rajta! Majd meséld el, hogy mit mondott a doktornő!

Bogyó: Dávidkádnak én is nagyon boldog hófordulót kívánok, neked pedig jó börzézést holnapra! :D

Olive: Döntöttél már ajándékügyben? Hogy érzed magad? Vannak jóslófájásaid?

Holnap délelőtt megyünk bevásárolni, Jocit is visszük, kíváncsi vagyok, hogy mit alakít majd a múltkori sikoly-koncert után! :roll: :lol: Venni akarok neki néhány új harisnyát, mert az eddigieket kinőtte.

Kati, Rita, Sudi, Sancsi nagyon régen írtatok :!: :?

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

sziasztok!
Egy gyors bekuk es besamolo :D Visszaolvasni csak nagyjabol tudtalak. Szoval ebbe a nagy aruhazba dolgozok mind penztaros 5 nap du-n 2-tol 10-ig. Igy valtjuk egymast Vikivel, mert o koran reggel elmegy es kb 1 korul itthon van. A szabadnapjaimat nem tudom elore, minidg mas. Ez a resze a munkanak nem bonyolult es ha itt maradok akor bizom a feljebb lepesben :wink: :wink: Kisfiam nagyon hianyzik es neha megnehezitti az elindulasomat amikor elkzdt sirni. Piros folsot kell viselnem az uzletbe, mondtam is Vikinek hogy kesobb amikor meglat rajtam valami pirosat biztos hogy azt hiszi hogy elmegyek :( Sokszor napokig nem jovok az intenettre habar a gep allandoan be van kapcsolva. A de-t anyira rvid hogy csak. Petinek kibujt a job also 1. foga es mar a bal 1-es is majdnem kintvan. Egy kicsit megszenved szegenykem.

Remelem mindenki jol van es minden baba szepen fejlodik. Lassan megyek mert nemsokara indunom kell. Amint tudok jovok. Nagyon hianyoztok.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea: De örülök, hogy írtál :!: :D :D :D Nagyon strapás lehet este 10-ig dolgozni és gondolom azt sem könnyű megszokni, hogy munkanapokon a férjeddel is kevesebb időtök jut egymásra. :cry: Meg is értem, hogy a szabadidődet legszívesebben a családoddal és pihenéssel töltöd, nem pedig a számítógép előtt ülve. Petike is biztosan megszokja idővel, hogy attól, mert elmész, később visszajössz és nem tűnsz el örökre. Persze most még kicsi ehhez. A fogacskáihoz gratulálok és remélem, hogy legközelebb kicsit több időd lesz és mesélsz róla, hogy milyen új tudományokkal lep meg benneteket és hogy küldesz néhány friss képet is róla, illetve magatokról! :D

Megyek fürdetni.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Azért ezt nem gondoltam volna, hogy a szombat esti elköszönésem után két nappal még mindig nem írt senki! :o
Tegnap megvolt a nagy bevásárlás, találtam is Jocinak két cuki kis harisnyát, ő azonban nem hogy nem hangoskodott, de még el is aludt a hordozóban az áruházban. :lol:
Tegnap reggelre mindkét arcocskáján kijött egy-egy piros pötty, két nappal azután, hogy túrót kapott banánnal. És az azelőtti héten is ugyanez volt, akkor is miután túrót kapott, rá kb. 2 napra megjelent két-három pötty az arcán. De sehol máshol a testén. Azt hiszem egy ideig nem próbálkozom a túró adásával. :roll:

Edith: Remélem Krisztának mára elmúlt a láza! :)

Sudi: Gery gyönyörű a képeken! A nővéred kisfia is sokat nőtt, mióta utóljára láttunk róla képet! Gondolom azóta a tesód is belejött a babázásba. Tejcsije van?

Zsuzsi: Alidának nagyon boldog 10. hófordulót! Hogy haladtok a próbákkal? Mikor is lesz a koncert?

Délután megyek a bőrgyógyászhoz az anyajegyemmel! Szorítsatok! :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Igen, Kati, jól remélted, elmúlt a Kriszta láza, még szombaton délelőtt, tegnap meg előjöttek a pöttyök. de nem sok. Befedik a hasát pl, mert ott van a legtöbb, de mégis csak imitt-amott vannak.
Sajnálom, hogy pöttyök jöttek ki Jocinál a túró után, szerinetm is hagyd akkor még a túrót. De megtörténhet, hogy véletlen egybeesés valami mással is.
Azért jobb vigyázni.

Julcsi, milyen volt a börzén? Sikerült jó dolgokat vnni? Gyuri hogy boldogult Dávidkával? :)

Andrea, örülök, hoyg írtál, és nem is mondtál olyan rossz híreket! :) Hát igen, a délután sokkal hosszabb, mint a délelőtt, így akkor nem is vagy ott Petike elalvásánál, de hagyd, a fő cél megéri. Mennyi időn belül van így esélyetek elköltözni?

Sudi, ha ma tartjátok Gery névnapját, akkor Boldog Névnapot neki! :) Merre vagy? Olyan rég nem írtál! :(

Megyek, mert tízórait kell készítenem Krisztának!

Ja, Kati, szorítok délutánra! :)

puszika mindenkinek! Nálunk továbbra is gyönyörű az idő! :) Olive, merre vagy, minden rendben?????? :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Gerynek nagyon boldog névnapot kívánunk! :D

Úgy tűnik, hogy mára megint gyönyörű napsütéses idő ígérkezik, már alig várom a délutáni sétát!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jaj, Zsuzsi, Boldog Hófordulót kívánunk mi is Alidának!!!!!!! :)

Julcsi, Dávidkának is minden jót kívánok (utólag) hófordijaalkalmából! :)

Zsuzsi, milyen volt a koncert, ha jól emlékszem, most hétvégén volt, nem?

NA, húztam!!!! :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Egyszerre írtunk! :lol: Örülök, hogy Kriszta jobban van! Akkor ezek szerint tényleg a 3 napos lázról volt szó. Én mindenképpen a túróra gyanakszom Joci pöttyeivel kapcsolatban, mert azon kívül semmi újat nem kapott mostanában. 2 hétig nem adok neki, aztán megpróbálom újra.
Mostanában nem is meséltél a mama-baba klubról!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Megvolt a tízórai, és szerencsére kicsi lánykám ugyanúgy evett, mint betegsége előtt, pedig tegnap-tegnapelőtt igencsak madarasdit játszott evés terén! :( :P
Kati, nem meséltem a klubról, mert nincs mit. Ugyanis nincs klub. Egy ideig jól ment, mejd mintha elvágták volna, megszakadt. :roll: :roll: :roll: Sajnálom, nagyon, de ez van. Annyi, hoyg mst, a jó időkkel legalább kinn is lehet találkozni, bezsélgetni, sétálni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hol van mindenki :!: :?: :?

Voltam a bőrgyógyásznál, szerencsére egyik anyajegyemet sem találta kórosnak, viszont annak a bizonyos melltartó által irritáltnak, illetve egy másiknak is javasolta a levételét. Úgyhogy mehetek a sebészetre! Csak még holnap oda kell telefonálnom időpontért. :(

Edith: Igazad van, így a jó idő beálltával akarva-akaratlanul is összefut az ember a többi, gyerekét levegőztető anyukával, úgyhogy bőven akad lehetőség a beszélgetésre! :D

Most megyek eszem valamit, amíg még Joci alszik, mert már kopognak a szemeim.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Látom nem volt nagy a forgalom a hétvégén...

Köszönjük a köszöntéseket! :D Igen, most szombaton volt a koncert, jól sikerült, Alida is egész jól bírta nélkülünk, de azért örülök, hogy vége. Annak meg még jobban örülök, hogy tanítani sem kell már. Ma viszont kihúzták azt a bizonyos két bölcsességfogat, jelen pillanatban még beszélni sem tudok, mert "cigi" van a számban. Attól félek, hogy nagyon fog fájni, mert az egyikkel egy jó darab csont is kijött. Ma reggel csináltam egy - hál'istennek - egycsíkos terhességi tesztet is, ugyanis még mindig nem jött meg. Még jó is, hogy megyek a nôgyógyászzhoz. Még annyit magunkról, hogy Alida egyre bátrabb, sôt vakmerôbb lépdelés terén! Már egész hosszú idôre megáll egyedül, sôt le is tud guggolni közben. Nem mondhatnám, hogy megfontoltan lépked, de nagyon ögyes, nem zuhan el. Bocs a dicsekvésért......

Sudi:
Köszi a képeket, nagyon-nagyon édes ez a nagyfiú! Nagyon régen írtál már!!

Edith:
Örülök, hogy Krisztának végre alábbhagyott a láza! 39-en felüli láz nagyon magas, biztos megviselhette szegénykét. Remélm neked is jobb már a kedélyállapotod! Itt is olyan gyönyörü idô van már napok óta, olvad a hó ezerrel!

Kati:
Mikor szedik le az anyajegyeket? Sajnálom, hogy Jocit kiütötte a túró.

Mamóca:
Örülök, hogy jobban vagy és rendezôdni látszik az életed! Ne aggódj, egy anyától szinte lehetetlenség elvenni a gyerekét!

Írjatok!!!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Megvagyok en is, csak mostanaban kevesebbet ulok a gep elott, mivel sokat setalok, meg meg volt egy-ket inteznivalo. Azt is kideritetettem, hogy nem is olyan egyszeru magyar utlevelet intezni a babanak. Hamarabb el tudnank intezni a brit utlevelet, csak sajnos messze lakunk Pesttol, igy nem egyszeru az se. A magyar utlevelhez mindket szulonek jelen kell lennie, alairnia, de csak azutan lehet intezni, ha mar megvan a lakcimkartyaja a babanak. Ez azert idegesito, mivel 2-4 het, mire megjon, addigra meg a ferjem mar hazamegy, szoval, akkor meg utlevelet nem tudunk intezni. Hihetetlen, hogy itthon minden papirintezes ilyen bonyolult! :shock: Ugy tunik, hogy sikerult ismerost talalni az Okmanyirodaban, ugyhogy talan el tudjuk majd hamarabb intezni. Legalabbis remelem, kulonben nem tudom mikor jutunk haza apahoz.

Mamoca, ez nagyon jo hir, hogy igy rendezodtek korulotted a dolgok! A birosagtol meg tenyleg ne felj, csak abban az esetben szoktak az apanak itleni a gyerkocot, ha az anyuka alkoholista vagy orvosilag bizonyitott, hogy beszamithatatlan!

Edit, remelhetoleg most mar akkor Kriszta kilabal a betegsegbol.

Kati, orulok, hogy nincs semmi koros az anyajegyeiddel. Nekem a fejemen lenne egy-ket szemolcsfele, amit le kene szedetni, de a terhesseg elott nem jutottam el csak a borgyogyaszig. O meg tovabbkuldott a sebeszetre. Oda meg mar nem jutottam el. Majd szamolj be, hogy mennyire fajt, tudjam, mi var majd ram! Vagni fogjak vagy lezerezik?

Zsuzsi, nem irigyellek a foghuzas miatt! Nekem kb. 1 eve huztak ki az egyik bolcsessegfogam, mivel nem volt neki eleg hely es furcsan nott ki. Tulajdonkeppen maga a foghuzas nem fajt es utana se, de az injekcio az borzalmas volt. A masik oldalon se artana kihuzni a bolcsessegfogam, de azzal meg varok, annak egy kicsit tobb helye van, mint a masiknak volt.

Andrea, nagyon orulok, hogy jelentkeztel! Sokat gondoltam rad, hogy milyen lehet az uj munkahelyed. Ertheto, hogy most mar csak ritkan tudsz jonni a forumra, de azert neha adjal eletjelet magatokrol! :wink:

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok, most csak egy gyors kukk. Örülök, hoyg irtatok, Zsuzsi, és Olive!

Úgy néz ki, hoyg holnap nem leszünk itthon, majd beszámolok róla, ha hazajöttünk!

Sudi, én nem kaptam Geryről képeket!!!!!!

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, jól vagyunk mindketten. Élvezzük a szép időt.
Réka egyre ügyesebben rág, lehet egyik napról a másikról fog darabos kaját enni???
Ennyi idős babának mint Réka mint szoktatok adni vacsira?

Zsuzsi: Nagyon ügyes Alida! Gratulálok!

Olive: Ismerem, hogy milyen nehéz a magyar papírok ügyintézése. :cry: Viszont rékának a lakcímkártya viszonylag gyorsan elkészült. A PH-hez kellett bemenni és bejelenteni, hogy megszületett és 2-3 nap múlva az okmányirodában át lehetett venni a lakcímkártyát. A lakcímkártya egyébként több papír ügyintézéséhez szükséges. Remélem nektek is szerencsétek lesz és gyorsan el tudtok intézni minden papírt. Egy kis hátszél ilyenkor bizony jól jön! :lol:

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi, el is felejtettem irni, hogy koszi a kepeket Alidarol, vegre sikerult megneznem. Olyan kis vidam babanak latszik! Edes, ahogy zongorazik. :lol:

Geryrol pedig en se kaptam kepeket.

Etterke, mivel Magyarorszagon szulok, elvileg nem kell kulon rohangalni a lakcimkartyaert. A korhaz ertesiti az Okmanyirodat es ok kipostazzak. Ez az en varosomban 1-2 het alatt lezajlik. Viszont en a szomszed varosban szulok, ahol ez akar tobb honapig is elhuzodhat. :shock: Szoval, ezert jon jol, ha van ismeros es meg tudjuk surgetni egy kicsit.
Szerencsere Angliaban csak a brit utlevelet es a csaladi potlekot kell majd intezni. Ott nincs ilyen burokracia, mint itthon. Sot ezeket postai uton is intezhetem, nem kell rohangalni irodakba babastul. Igy viszont legalabb minden magyar papirunk rendben lesz. Ha kint szultem volna, nehezebb lett volna ezt a sok dokumentumot elintezni ugy, hogy csak nehany hetre jovunk haza. Lehet, hogy ugy jartam volna, mint a tobbi Angliaban elo magyar baratnom. Az ok gyerkoceik csak brit allampolgarok, mivel tul sok rohangalas minden papirt elintezni.

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a köszöntéseket! :lol: Ami a bababörzét illeti, nagyon- nagyon megérte kimenni! 20000ft-ot vittem, de akár 40-et is el tudtam volna költeni! Fantasztikusan jó dolgokat bírtam venni! :lol:
A dávidra 300-500 ft-ért kord kantáros nadrágokat ebből 3 at is vettem különböző színekben! Flanel ingecskét 200- ért. Ágyneműt nyárra (nem huzatot) 1500-ért, és rajta volt még a bolti ár 2990!!!
Vettem neki leporello mese könyvet 3db-ot 1000- ért. Egy nagyon szép vadiúj kötött kardigánt 1000- ért! És Ákosnak is vettem 6 db farmernadrágot, kötött kardigánt (új), szabadidő ruhát polót! Szóval rengeteg mindent! Megérte kimenni!!!

Edit!
Örülök, hogy már kicsit jobban vagytok! Gyógyuljatok meg gyorsan!

Olive!
A lakcímkártyával szerintem se lesz gond! Mi is mikor haza jöttünk a kórházból, két nap mulva megérkezett! De a taj számot, azt jobb ha Te mész érte, mert nekünk 6 hetes volt Dávid mire kiérkezett!!!
Vagy lehet hogy az Nektek nem is kell? :roll:
Az útlevélnél elég ha a párod aláírja a papírt, vagy ott kell lennie neki is?

Zsuzsi!
Hogy sikerült a koncert? Volt tapsvihar?
Jobb lesz Neked ha egy kicsit tudsz pihenni! Egyébként a menstruáció elmaradását ez a túlhajszolt életmód is produkálhatja! Ha kicsit lenyugodnak körülötted az események, az is helyre jön majd meglátod! De azért számolj be mi volt a nőgyogyinál!
A foghúzás miatt pedig nagyon sajnállak! Nekem elég rosszak a fogaim, és tudom milyen borzalmas ha fáj!!!

Még egy kicsit magunkról... Tegnap voltunk babamasszázson, amit Dávid nagyon élvezett, csak kicsit rá kellett tennem a cicire, mert túl sokáig aludt és nem volt időm már megetetni! De ott szopizott egy 10 percet, és tudtuk folytatni! Nagyon élvezte, bár ez neki nem volt újdonság, mert én Ákival is jártam, és a hasmasszirozás még rémlik valamennyire, és sokszor jól is jött, amikor nem tudott pukizni a kisdrágám! Ez mindíg segít rajta!

Na mára ennyi voltam lehet hogy még később jövök! Megyek Ákos osztályfőnökéhez!! :twisted:

Szép Tavaszi napot Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok anyucik!

Bocsánat hogy én így eltűntem a színről, de nincs igazám időm a gép előt ülni nappal és most is a tanácsotokra lenne szükségem. Remélem nem tűnök túl önzőnek.... :? Remélem ti jól vagytok és szépen nőnek a bébikék.
Olive, köszönöm a levelet, majd válaszolok és szurkolok a finishben!!!

Tehát, a Vanessa születésétől kezdve átaludta az éjszakát egészen addig, amíg kórházba nem kerültünk a megfázás miatt (9 hetes volt), akkor kevesebb tejem is volt így ha éjjel felébredt, adtam neki tejcsit és ez azóta így megy... (Eddig még csak szoptattam, tegnap volt 5 hónapos). Van időszak, amikor sűrűbben kel fel éjjelente, de általában 2szer kel. De előző éjszaka például 3szor ébredt, 11,50 - 02,45 - 05,00 órakkor. Egyébként 20,00 óra körül elalszik és 06,00-kor "ébred" általában reggel.
Igazából 6 hónapos koráig csak szoptatni szerettem volna, az orvos nyugtatott, hogy nincs baj, elég a tejci és szépen nő. De ezek az éjjeli ébredések már nagyon fársztanak, tiszta kóma vagyok reggel, alig bírok kikászálódni az ágyból. Gondoltam arra, hogy lehet, hogy este tejpépet kellene adnom neki, hátha így jobban bírná. Egyébként nagyon cicis, este a program fürcsi után a szopi egyből és úgy alszik el. Máshogy már nem is tud :? . Úgy érzem ezt egy kicsit elrontottam, mert neki a cici feltétlenül kell az elalváshoz. Lassan pedig szeretném elkezdeni a kajcsi bevezetését, és nem tudom hogy lesz ez az egész leszoktatá. Igazából olyan 10 hónaposan szeretném elválasztani, mert másik babát is tervezünk úgy, hogy jövő év elején foganjon meg, és addig szeretnékmén is egy kicsit visszakapni a testemet...

Lehet hogy túl bonyolult vagyok és nektek ebben nincs semmi gond, de várom a tanácsaitokat! Ti adtatok nekik este tejpépet?

Felébredt, így mennem kell!!!

Köszi előre a válaszokat! Puszi, Enikő

Kép
Kép
ann77

Ja, és még annyit hogy cumisüvegből nem tud inni, pedig az elején ment. Már 3 különbözőt próbáltam de csak rágja. A csőrös pohárból tud szívni (vizet szoktam neki adni néha) de éjjel nem nyugtatja meg, inkább felkel rá. Már próbáltam...

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Sajna elromlott a gépünk azért nem írtam az utóbbi napokban.Nem tudom mikorra lesz kész,mert azt mondták elég nagy a baj.Most is internetkávézóból írok!

Krisztián már meggyógyult.Hirtelen lett 2fogából 6!!!!és most is jön még 2!Elég nehezen viseli,de legalább tudom,hogy szegénykém mit érez,mert épp jön nekem is a bölcsességfogam és eléggé fáj nekem is!

Sedith Krisztának mielőbbi gyógyulást kívánunk!!!Sok gyógypuszit küldünk neki!!!

Bogyó ha ott laktunk volna a közelben mi is szívesen kimntünk volna.Ahogy olvasom nagyon élveztétek!Dávidkának is tetszett???

Zsuzsi a koncert bizti nagyon szép lehetett,és élvezetes!meghalgattam volna szívesen!gratulálok!

Kati majd utánna nagyon vigyázz a sebre,mert elég hárklis!

Etterke milyen lesz a szülinapi torta???

Olive nagyon szurkolunk neked!É császáros voltam,és hipp-hopp felépűltem.Ne félj minden simán fog menni!

most megyek,ha tudok akkor jelentkezk!!!!SZÉP HETET!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

VANESSA BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!!!!!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

[quote="emoke1"]V írta:emoke1ANESSA BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!!!!!!!

Köszike! Aranyosak vagytok'

Kép
Kép
ann77

Szia Eni!

Orulok, hogy a forumra is bejelentkeztel! :D Ehhez az ejszakai szoptatashoz tudok majd neked adni nehany tippet, bar nem tudom, hogy bevalik-e, mivel nekem meg nem volt alkalmam kiprobalni, csak olvastam rola, meg a baratnoim is igy jartak, ahogy te.

Majd mailben megirom, mert eleg hosszu, most meg ismet rohanok el itthonrol tovabbi papirokat intezni. A tarsadalombiztositasom csak marc. 31-ig van rendben. Ma kaptam levelet, hogy apr. 1-tol megvaltozik a torveny es most azt kell inteznem.

Majd irok akkor e-mailt.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

[quote="olive"][ írta:oliveb]Szia Eni!

Orulok, hogy a forumra is bejelentkeztel! :D Ehhez az ejszakai szoptatashoz tudok majd neked adni nehany tippet, bar nem tudom, hogy bevalik-e, mivel nekem meg nem volt alkalmam kiprobalni, csak olvastam rola, meg a baratnoim is igy jartak, ahogy te.

Majd mailben megirom, mert eleg hosszu, most meg ismet rohanok el itthonrol tovabbi papirokat intezni. A tarsadalombiztositasom csak marc. 31-ig van rendben. Ma kaptam levelet, hogy apr. 1-tol megvaltozik a torveny es most azt kell inteznem.

Majd irok akkor e-mailt.

Puszi:

Olive

köszi, varom nagyon

Kép
Kép
ann77

Szia Enikő!

Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok! Nem önző dolog szerintem ritkán benézni a fórumra és tanácsot kérni, hiszen ez a fórum lényege.
Sajnos konkrét választ nem tudok neked adni a szopival kapcsolatos kérdésedre, mivel Rékus csak 4 hónapig szopizott és átaludta az éjszakákat. Mostanában már nem így tesz és a megoldást sajnos én sem tudom. :cry: A ti esetetekben lehetséges, hogy kevés neki a tejci este és ezért ébred fel többször. Elvileg több tejnek kellene termelődni a nagyobb igény esetén. :roll: Vanessa már 5 hónapos, így a tejpépet is el lehet kezdeni, ha szeretnéd. Először nagyon hígra készítsd, hogy megismerkedjen a kanállal és az állaggal. Először kínálj neki tejpépet és utána szoptasd meg, lassan egyre kevesebb szopit kér majd és arányosan nő a tejpép mennyisége. Talán először 60ml tejből készítsd! Remélem picit tudtam segíteni. Talán Zsuzsi vagy Rita tud tanácsot adni neked, hisz ők is hosszabb ideig szoptattak. Minden jót nektek!

Kép
Kép
etterke

Szia Eni!

Elôször is nagy gratula Nessi 5. hófordulójához!

Szerintem nyugodj meg az éjszakai szopikkal kapcsolatban! Alida kb ugyanennyi idôsen kezdett el többször is felkelni az éjjel és még most is 2-szer szopik az éjjel. Nálunk nem jön be az, hogyha pépet eszik az este, akkor jobban alszik. Valószínüleg nem azért kel meg az éjjel, mert éhes. Az is lehet, hogy a foga jön és az kínozza. Nyugodtan szoptasd csak meg, ha ez kell neki. Tudom, hogy milyen fárasztó éjjelente 2-3szor felkelni, én is már hónapok óta csinálom... Én is néha csodálkozom, mikor egyszer csak átalussza az éjszakát, ki tudja mitôl. Szerintem amiatt se aggódj, hogy a cicin alszik el. nálunk is íg van ez és a nemrég olvastam a babázó egyik pszichológusának cikkét, amiben azt írja, hogy vannak olyan babák, akik csak úgy tudnak ellazulni és ez 2 éves korig teljesen normális.

10 hónapos korban elválasztás: Ma már azt mondják, hogy nyugodtan lehet várandósan szoptatni. Persze tudom, hogy ez nagyon megerôltetô. Nem tudom, pontosan mit értesz a tested visszanyerése alatt. A szoptatás a legjobb fogyókúra, amellett nyugodtan mozoghatsz is (futás, úszás, gimnasztika), csak arra figyelj, hogy sokat igyál. Persze ettôl még dönthetsz úgy, hogy Nessit tényleg elválasztod 10 hónapos korára, csak azért írtam ezeket le, hogy ne hidd azt, hogy ezek a dolgok kizárják egymást.

Szóval szerintem nyugodtan szoptasd kizárólagosan féléves koráig, aztán még mindig van 4 hónapod az elválasztáshoz. Azt se feledd, hogy ez nem csak a mamán múlik, a baba is érvényesíti az akaratát. Pl hallottam olyat, hogy mikor kevesebb tejet kapott nappal, sokszor megébrdet az éjjel, hogy kicicizze magát. Na de nem vészmadárkodni akarok, csak nem biztos, hogy csak rajtad múlik.

Puszi:
zsuzsi 81

Olive:
Már csak 2 hét!!!!! Jaj de izgi!!!!! Hogy vagy? Vannak már méhösszehúzódásaid? Mo-on tényleg borzalmasan komplikált a bürokrácia. :evil:

Emôke:
Jól beindultak Krisztián fogacskái! Alida már elég hosszú ideje megállt a 4-nél, bár mintha jönne a következô. Jaj a bölcsességfog! Nekem tegnap húzták kettôt is! Utána annyira szarul voltam egész délután, enni-inni nem bírtam. Most már azért jobb, de nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly egy foghúzás. :cry:

Bogyó:
Örülök, hogy ilyen jó cuccokat vásároltál a gyerkôcöknek!

Edith:
Szép idôtöltést mára!

Etterke:
Szerintem simán lehet, hogy Rékus darabosat szeretne enni! Alida szinte csak azt eszi meg! Én szoktam almát, sajtot apró kockára vágni és tenni még zabpehelykarikákat is. Ezeket olyan szívesen felcsipegeti a tálcáról!

Na mennem kell, a ház úrnôje méltatlankodik!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen sokan írtatok már ma! :D

Joci alszik, egyébként elég nehezen tudom már végezni tőle a dolgaimat, mert amióta "megízlelte a szabadon mászkálás ízét", azóta nem igazán akar a járókában maradni, hamar elunja, hogy korlátok közé van szorítva. Úgy pedig elég nehéz bármiféle házimunkát is végezni, hogy közben az egyik szememmel őt figyelem. De hát ezt ti is tudjátok! :wink: Azt hiszem hamarosan megtanul egyedül ülni, mert oldalfekvésből már egészen kicsavarja a testét, úgy értem, hogy már csak annyi hiányzik, hogy a törzsét fölnyomja függőlegesbe. :roll:

Zsuzsi: Örülök, hogy jól sikerült a koncert! Biztosan szép volt! :D

Olive: Én is kérdeztem már tőled a napokban, hogy érzel-e már jóslófájásokat!? Döntöttél ajándékügyben?

Emőke: Ezek szerint neked vették már le anyajegyedet!? Fájt? Az enyém nem lézeres lesz, hanem sebészi. Örülök, hogy jól vagytok! :D

Etterke: Tényleg! Hogyan készültök Rékus szülinapjára!?

Bogyó: Akkor tényleg volt értelme ellátogatnod a börzére! Férjed hogy boldogult otthon a gyerekekkel?

Enikő: Jó, hogy jelentkeztél! Bár nagyon szeretnék, de sajnos én nem tudok tanácsot adni neked a szoptatással kapcsolatban, hiszen nekem csak 3 hétig volt rá lehetőségem! :cry: Különben az utóbbi éjszakákon Joci is mindig felébredt 1-1-szer, de vagy az volt a baja, hogy hiányolta a cumit vagy egy kis vizet kívánt. Friss képet látunk majd Vanessáról? :D

Edith: Merre jártatok tegnap? Azt ígérted, hogy majd beszámolsz! :wink: :D Kriszta hogy van?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok lanyok, nagyon köszönöm a segitökeszsegeteket. A mai napom egyebkent elegge nehez volt, ugy jol kibögtem volna magam, de csak eppen egy kicsit pityeregtem az egyik baratnömnek. :cry: Igazabol biztosan en kepzelek be mindent magamnak, es valami nagy hegynek allitom be az en problemamat, de sajnos ilyen vagyok... :( Neha elaraszt a bubanat. Ugy szeretnek mindent jol csinalni es ez a tökeletesseg-mania mar az en agyamra is ramegy.

Zsuzsi: Boldog hofordulot nektek is!!!! Te hanyszor szopiztattad napközben Alidat? En most kb 5ször szoktam (reggel 7- este 7ig, ehhez jön atlagban 2 ejjeli szopi), es altalaban 3 orankent eszik. Masok mondjak, hogy 4 ora kellene, probaltam mar, es nappal ki is birja, de utana nehany nap utan teljes kaosz lesz ujra. Kevesebb lesz a tejem es valahogy mindig kikeszülök ennek a probalkozasnak a vegere.
Akkor azt mondod, hogy nem kell tapszer neki??? Most vettem a Hipp-töl a 2-es hippoallergen tejet a biztonsag kedveert. De azt sem tudom, hogy ezt tenyleg lehet e tejcsi potlasra hasznalni. Mar teljesen be vagyok dilizve a kismillio tapszer, griz es ki tudja meg milyen bebietelek tömegetöl. Azt sem tudom melyiket valasszam amikor ott allok kismillio doboz elött :shock: . Ez a böseg zavar mar az agyamra ment.
En csak attol felek, hogy a Nessi ehen fekszik le este, mivel akkor mindket cicit total kiszivja es az is kicsit kevesnek tünik nekem, mert olyan izgaga. Ha letesszük ezutan, ugy jar a keze-laba mint a motolla, jatszik, es vegül elkezd sirni es csak ujra cicin nyugszik meg, de ekkor mar valahogy el tud aludni (az elsö probalkozasnak ez nem nagyon sikerül). Ez altalaban 1 ora, es en a vegere total ki vagyok. Egyebkent nappal normalis esetben 1 cici eleg, es ez eddig müködött is egyes nehez napok kivetelevel.

Megprobaltam jobban ecsetelni a dolgokat. Ha van valakinek meg ötlete szivesen fogadom.

Puszi: Eni

Kép
Kép
ann77

Elaludt Nessi, nem kapott tapit, eleg volt a cici. Kivancsi leszek az ejszakara.

[quote="cs-né kati"][ írta:cs-né katicolor=indigo] Friss képet látunk majd Vanessáról? :D

Puszi:[/color]

ime:

Kép

Kép
Kép
ann77

Egyebkent annyira edes gyerek, nagyon nyugodt es kiegyensulyozott. Mindenki csak csodalja, de tenyleg. Szereti a tarsasagot es nem siros. Es olyan sokat nevet. Olyan boldogga tesz.
Remelem atesek ezeken a nyugtalanito dolgokon hamar. tudjatok, en mindig annyira sajnalom, ha sir. Es nem hagyon sirni.

Ti hagyjatok?

Kép
Kép
ann77

Eni, kuldtem mailt, remelem megkaptad!

Tunderi a lanyod! :)

KépKép
olive

Eni:
Szerintem egyáltalán ne adj neki tápszert! Nem úgy néz ki, mint aki éhezik! :) Nekem is mindig mondják, hogy 4 óránként kéne enni adni, de általában Alida is 3 óránként eszik, pedig már 10 hónapos! Szerintem minden baba máshogy van ezzel. Az anyatej különben is nagyon könnyen emészthetô, így hamarabb megéhezik. Serintem napközben is úgy add neki, ahogy kívánja. Lehet, hogy azért kevesebb kicsit a tejed, mert próbálod ritkítani a szopikat, nem? Mégis úgy gondolom, hogy nem azért kel fel éjjel, mert éhes. Vagy az is lehet, hogy tényleg éhes, mert épp több tejre van szüksége és napokon belül vissza fog állni a rend. Tudom, én is nagyon kétségbeesem, mikor valami probléma adódik és úgy érzem, hogy itt a világvége, de ezek napokon belül általában rendezôdnek.

Az esti lefektetésnél nem lehetne valahogy megnyugtatni szopi elôtt, hogy tényleg szép nyugodtan egyen és elaludjon? Fürdetésnél nem nyugszik meg? Vagy legyen valami átmeneti program a játék és lefekvés elôtt (meséljetek neki, énekeljetek stb). Lehet, hogyha nem annyira izgága, akkor nem kell egy órán keresztül szenvedni. Az tényleg nagyon fárasztó! Arra pedig mindig figyelj, hogy Te eleget egyél-igyál, attól is kiborul az ember, ha éhes, vagy nagyon fáradt.

Tünemény aranyos Vanessa!! :D Nem gondolod, hogyha kevés lenne neki a tej, akkor nem lenne ilyen kiegyensúlyozott??? Szóval szerintem nyugodj meg, mert mindent nagyon jól csinálsz! ha sírhatnékod van, azt meg jobb elereszteni, legalább megkönnyebbülsz.
Remélem valamit kihámozol a kusza mondataimból... :oops:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Kati, azt írtam, hogy MA nem leszünk itthon, és aztán majd beszámolok! :roll: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Nos, Kolozsváron voltunk, és azt gondolván, hoyg összekötöm a kellemest a hasznossal, kiveszem az egyetemi diplomámat és meglátogatunk egy másik netes ismerőst, akivel a babaszobáról tartjuk a kapcsolatot. Ott a kislány 1 nappal hamarabb született, mint Kriszta.
Diploma-ügyben semmit sem intéztem, mert gondolhattam volna, hogy azt nem lehet babakocsival a városban rohangászva intézni, viszont a barátainkkal találkoztunk (huhh, elég körülményes volt, mert a tel.számot és a telómat is itthon felejtettem, de nem volnék én Edith, ha valamit meg nem oldanék :wink: :wink: :wink: , mégha krimibe illő is a nyomozósdi! :shock: :shock: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: )

Nagyon jól éreztük magunkat, és főleg a csajok szerettáék nagyon egymást. illetve Kriszta nagyon szerette Dorkát, Dorka viszont állandóan értem nyafogott. :shock: :shock: :shock: Valami nagyon vonzotta hozzám (és én ezt valóban nem értem :shock: ) sőt, nyújtózkodott az anyukájától, hog yhozzámjöjjön. Szóval, szép, kellemes, szívesen megismétlendő napunk volt. :)

Eni, örülök, hoyg benéztél, utólag boldog hófordit kívánok Vanessának! :) Szopiügyben én nem igazán tudok tanácsot adni, de szerintem fogadd meg a Zsuzsi által írtakat, mert ő benne volt és benne van még a dolgokban. Ő már nagyon sok mindent tapasztalatból ír! :) Szerintem se adj még tápszert vagy tejpépet, de ha végül mégiscsak ezek mellett döntesz, akkor viszont Etterke nagyon jól leírta, hoyg hogyan kezdhetnéd. :) Gyönyörű a kislányotok, biztos, hogy nem éhezik, te pedig engedd egy el magadat egy kicsit, légy természetesebb, mert így csak fölöslegesen nyúzod, strapálod magad. Én mindenesetre sokszor csak nevetek a régi magamon, amikor olyan görcsösen próbáltam programot betartani meg ilyesmiket. Hát a második gyerekkel sok minden nem úgy lesz, ahogy Krisztával csináltam! :roll: :roll: :roll:

Emőke, sajnálom a gépeteket, biztos egy csomó pénzbe is belekerül. Gratulálok Krisztián fogacskáihoz, bár szegény inkább nem kérne a gratulákból, azt hiszem! :P

Ezenkívül Nagyon Boldog Névnapot kívánok neki! (Ha ma tartjátok...)
NA, itt egypár kép a mai napról:
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép . Kriszta és a síp

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, nagyon cukik a lanyok a kepeken! :)

Cs-ne Kati, tenyleg kerdezted mar korabban, hogy vannak-e joslofajasaim. Azert nem valaszoltam, mert figyelgettem, nem voltam benne biztos, hogy mi az, amit erzek. Nehany napja altalaban az esti orakban erzek a mensihez hasonlo fajasokat, csak nem olyan erosen. Ugyanaz a fajta fajas (hasam, derekam es a labaimba is lesugaroz). Kb. 1-masfel oraig tart folyamatosan, aztan egyszer csak elmulik. Ezek lennenek a joslofajasok?

Eltelt egy het, holnap megint megyek NST-re. Felelmetes, hogy milyen gyorsan telik az ido! :shock:

Meg pontosan nem dontottem el, hogy milyen ajandekot adok a dokinak, de megfogadom a tanacsotokat es venni fogok valami szep konyvet is. Azt hiszem egy ajandekkosarat allittatok ossze a konyvvel, 1 uveg piaval, kaveval es finom bonbonokkal.

Emoke, remeljuk minel hamarabb jo lesz a gepetek es akkor tudsz majd jonni surubben!

Bogyo, tenyleg nagyon jok ezek a borzek. En is voltam nehany hete itt a mi varosunkban. Mondjuk en mar ruhakat nem vettem, mert az van eleg, de nagyon olcson sikerult venni Libero pelenkakat, meg vettem jatekot ajandekba a szomszedunk babajanak, aki nehany hete szuletett. A jatekra is volt kedvezmeny. Ja, es sok ismerossel is talalkoztam. :)

Etterke, most latom, hogy Rekus is hamarosan 1 eves. :shock:

Edith, Krisztanak mikor van pontosan a szulinapja? Ezen a kukacos vonalzon nem latom pontosan.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive

Olive, április 1-én :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: született a csajom! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi: köszi a jotanacsokat! Igyekszem megfogadni. Nem fogom eröltetni a 4 orankenti szopizast, mert ez vag tönkre mindent.

Sedith: Tenyleg tönkretesz ez a görcsös napirendtartas mert NEM MEGY. Igyekszem lazabb lenni es többet enni.

Egyebkent az ejjel hullara kifaradtam. 20.15kor aludt el es ebredt a következö modon:
22,45: kapott szopitt
24,00: kapott szopit de ugyanabbol a ciciböl (megnyugtatas vegett)
00,30: bekentem az inyet fogzaszselevel, megnyugodott, elaludt
01,30: megszoptatam a masik ciciböl
04,30: megint kapott hamit
06,45: megint sirt es kapott
azota nem
Lehet, hogy a foga mar nyomja belül, mert olyan nagyon sirosan ebred ahogy nem szokott. Bar en nem latok semmit Azert az kar, hogy csak szopival nyugszik meg, de ez az en lustasagom is mert sokkal könnyebb megszopiztatni es utana csucsuka van. Bar 1 orankent ebredni sem valami pihentetö
:roll:

Olive: köszi a mailt, majd valaszolok. Nagyon csini vagy, mar jo lent van a pocid.

Kép
Kép
ann77

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?