Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megvannak a kepek, gyorsan fel is rakom.
Mindenkinek kuldok egy kis havat (tavaly januari kepek)
Kép Kidolt fa (az utolso ket ablak a mi halonk) Kép Havazas Kép Mar latom a kocsim elejet :))

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Meg nehany kep (megrpobalom potolni a lemaradast) :P :P

Kép A hatterben (a volgyben) az egyik legnagyobb NY-i katonai bazis lathato. Neve: West Point

Kép Hudson folyo (ezek a kepek varoson kivul vannak)

Kép Mohangi to (ide vitt Viki az elso kozos szuletesnapomon)

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Bogyo, bekes-megyei vagyok, de Pesten is sokszor megfordulok (legalabbis eddig), mivel a legtobb baratom Pesten vagy Pest kornyeken lakik. Most mar nem merek nekivagni egy pesti utnak, mivel kb. 3 ora vonattal. Majd, ha a babocank nagyobb lesz, ismet jarunk arrafele. Te pesti vagy?

Andrea, az a fa nagyon durva! Meg a ho se semmi! Szep, de a holapatolas mar nem tetszene annyira!
A nyari kepeken meg nagyon jo a hajad szine!

Mindig elfelejtem kerdezni toletek, hogy annak idejen a pocakossag vegefele mikor kezdtetek inni a malnalevel teat? Es be lehet izesiteni vagy ugy magaban kell inni?

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Kép Empire State Building este (ez a kep nyaron keszult es lehet latni a paratartalmat)

Kép Konyvtar Manhattanba

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Olive, a malnalevel teat ugy emlekszem hogy a 36 het utan lehet inni. En nem izesitettem, csak ugy de azt hiszem volt aki izesitette

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Emlekeztek erre? A Man is Black 1 vegen ide masznak fel Kép

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Ujabb kepek

Kép Empire State Building nappal Kép Macy's ruhasuzlet (egyik legnagyobb) Kép Manhattan utcaja

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Hawaii - Honolulu
Kép Kép Kép

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Na mara enyi a kepekbol :)

Etterke, a kep mar kb 2 honapja fent van :D mar ideje lenne lecserelni.

Edith, kerdezted hogy a zoldkartya az mi is pontosan. Ez a vegleges letelepedes es mivel Viki mar amerikai allampolgar amikor en magkaptam a zk-t ezert 3 ev mulva folyamodhatok az allampolgarsagert.

Most ugy latszik anyos-apos eszrevette magat mert nem zaklatnak. Vikivel en sokszor beszeltem errol a dologrol de van amit o maskent lat (ez ertheto is mert a szulei) es ondtam is neki hogy sajnos nehany dolgot igazabol akkor ert meg ha o is ilyen helyzetbe kerul. De azert nagyon sokszor mellem all. A nehezebb resze amikor neki i sbeszelni kell az anyujaval mert anyukaja nagyon erzekeny :roll: :roll:

Zsuzsi, merre vagytok? Hazajottetek mar?

Etterke, veletek almodtam. Meglatogattalak es Peti mar tudott jarni, egybol ment Rekussal jatszani. Te valamit foztel es ferjed is segitkezett. Engem megkinaltatok borral es mondtatok hogy a szobaba van, erre en bementem a haloszobaba es ott volt a kedvenc ausztral borom :D :D :D :wink: :wink: :wink: :P :P Na ekkor felebredtem :D :D

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Andrea: Bocsánat, akkor tényleg figyelmetlen voltam és régebben már ez a kép Petike avatarja. Nagyon jók a képeke amiket felraktál! Nem semmi a hó! Kellemes álom lehetett! Jó lenne egyszer találkozni. tervezem, ha majd hazaköltözünk, akkor szervezek egy találkozót nálunk a kertben!

Olive: Én ittam málnalevélteát és szerintem is kb 36. hét után, én citrommal, cukorral/mézzel ízesítettem, ahogy a feketeteát szoktam. Nekem ízlett, de sajnos ennek ellenére volt gátmetszésem :cry: Viszont nem masszíroztam a gátam szülés előtt, ez még jó állítólag, búzacsíraolaj állítólag jó! Beszélj erről a védőnővel/szülésznővel!

Sajnos mennem kell, de olvasgatlak benneteket rendszeresn!

emőke: Grtaula a kisbabához! Fantasztikus élmény lehetett részt venni a szülésen!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Andrea, nem jártál úgy álmodban, mint a szegény ember?

Azt álmodta, hoyg hideg kakaót iszik. Meg akarta melegíteni, de akkor felébredt. Erre azt mondta: A fene egye meg a gusztusomat!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagyon szépek a képek! És jól néztek ki rajtuk mindketten! :) A hó sem semmi. Meg a kidőlt fa. :roll: Az avatarod meg tényleg nem éppen mai! :P

Zsuzsi, ma többször eszembe jutottál és számolgattam, hogy már otthon kellene lennetek! remélem, jól vagytok és sikerült kipihenni magad! :)

Olive, gyere is minél gyakrabban! Örömmel olvasunk! Jaj, már alig várom, hoyg ismét pocakos legyek!!!! Ha minden igaz, nemsokára hozzá is látunk a babaprojektnek :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: , de még nincs leszögezve, hoyg mikortól! :( :( :(

Julcsi, átérzem a helyzetedet, én is úgy voltam vele. (És szerintem senkit nem botránkoztatsz ezzel meg) Az első hetekben én sem kívántam a szexet még a hátam közepére sem, de annyira hiányzott az, hoyg hozzábújhassak a férjemhez, ami elméletileg lehetséges volt, de a tele cicik miatt teljesen kivihetetlen. Lehet, hoyg másnál nem így volt, de nálam igen. és nem beszélve arról sem, hogy Kriszta is egész nap cicizett az elején. Akkoriban meg még éreztem is, hoyg távolodunk egymástól, pedig én ezt csak bebeszéltem magamnak. István sosem sürgetett, és mindig biztosított arról, hogy addig vár, amíg szükséges, amíg én úgy érzem, hoyg felkészültem.

Ami Ákit illeti, szerintem is kellene "beszélj a fejével"! Úgy állítsd be a dolgokat, hogy ő a mindentudó, legügyesebb nagytestvér, akire az öccse mindig fel fog nézni. Magyarázd el neki, hogy a babának most kicsit nagyobb szüksége van rád, mint neki, mert látod, ő még gyámoltalan, nem tud egyedül enni, felöltözni, meg ilyenek, de azért az lenne a legfontosabb, hogy legyen egy kicsi olyan idő, amit csakis vele tudsz eltölteni. Hacsak egy órácska is, az is sokat számít szerintem. A férjed mennyit van otthon? Milyen a munkája? Valahogy csak el tudna ő is lenni a picivel egy annyi időre! Tudom, könnyű tanácsot adni mindenben, amikor valaki nincs az adott szituban, de szerintem ez a lényege a dolognak, hogy tudj vele is lenni. Az agresszió az egyik leggyakoribb jele a nagytesó féltékenységének. És nehogy aztán jöjjön a bepisilés, mert az még rosszabb. És igen, ebben a korban is megtörténhet. Egy nőnek most lesz egyéves a kisfia és a 8!!! éves kislányánál ez állt elő. Nem akarlak ijesztegetni, mert biztos még nki is nagyon új a helyzet, és még nektek is bele kell rázodnotok, de biztos, hogy nemsokára megoldjátok, és már csak rossz álomként fogtok majd rágondolni. :) Mindenesetre, én nagyon szorítok, hogy így legyen! :)

Sancsi, örülök, hogy minden rendben Enéhvel. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, Olive, a málnalevélteát akartam még írni. Állítólag már 34. héttől szabad, de azért nem ajánlom. Fájásokat gerjeszthet és nem hiányzik a koraszülés. Én is valamikor a 37. hét tájékán kezdtem el inni. És én a teát vagy édesítve-citromozva szoktam, vagy semmivel víz helyett. Különben minden teával így vagyok.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Andrea!
Nagyon jók a képek!
Nekem jöhet még havas! :lol: :lol: :lol:
Iszonyatosan hiányzik a hó. :oops: :oops: :oops:

Olive!
Én is úgy tudom, hogy a 36. hét után érdemes elkezdeni inni. Én nem ittam, mert akkor már tudtam hogy császárral fogok szülni, úgyhogy fogalmam sincs, hogy milyen íze van.
Búzacsíra olajat viszont használtam, mert azt már korábban kezdtem, de mimor kiderült a császár, akkor abba hagytam.

Bogyó!
Az elején mi is így voltunk. Minden alkalmat megragadtunk az alvásva, nem igazán izgatott minket a sex. Olyan fáradtak voltunk, hogy egy puszi bőven kielégített minket. :oops:
Tudom, most nem igazán vígasztal, de majd jobb lesz!

Edith!
Ismerős ez a tele cici érzés! Volt benne részem nekem is. Én igazából azt vártam, hogy megszülök, és újra aludhatok hason. Persze ez elmaradt, mert amíg nem indult be a tejem, addig a császár miatt fekvő helyzetben szinte nem is tudtam mozogni, utána meg a 2 dinnye, ami a mellem helyén volt, zavart a hason alvásba.
Sőőőt! Én még azt se nagyon tudtam elviselni, hogy Sanya a dinnyéimet fogdossa. :oops:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jah!
Tudom mit felejtettem el!

Ha Andreáé régi, nézzétek meg az enyémet! :? :? :?
Nem is tudom, talán 3 hónapos rajta Enéh?
Majd lecserélem, csak ahhoz előbb fel kéne rakni a telefon és a fényképezőgép szoftverét a gépre, de most nincs kedvem. :? :oops:
Annyira passzív vagyok, hogy ami most fent van: office, tűzfal, vírusírtó, spyboot-cleaner, és az adóbevalláshoz a program (ezt Sanya tette fel). Régebben egy fél délután alatt újrahúztam az egész gépet, most meg ha csak rá gondolok, kiráz a hideg. Ezeket os 3 nap alatt raktam fel. :?

Nah! Húzok, Sanya már vár! :lol: :wink: :oops: :lol: :wink: :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Na, én még mindig itt. Írtam Krisztának a naplóját, és közben szabályosan lestem, hoyg hátha ír még valaki. Olyan egyedül vagyok.... :(

Sancsi, engem is zavart az, hoyg szinte csak hanyatt aludtam. Mert ha akár féloldalra is fordultam, nyomódott a mellem és már fröcskölt a tej. persze, ha tovább sikerült volna szoptatni, biztos hogy ez is rendeződött volna, mert már csak annyi tej termelődött volna, amennyi szükséges.

Az előbb gondolkoztam, hoyg kérdezzem-e meg de aztán letettem róla. Most viszont bátorkodom :oops: :oops: :oops: de nem muszáj nyilvánosan válaszolni, ha nem akartok.
Nálatok, akik több hónapig szoptattatok-szoptattok, hogy van ez a szoptatós dolog? Ha hozzáértek a melletekhez nem buggyan ki tej? Már arra gondolok, hoyg pl. szeretkezés alkalmával. :oops: :oops: :oops:
Mondom, lehet, hoyg hülyeséget kérdezek, de nézzétek el nekem, mert nem tudom.

Nézzétek, mit találtam a neten, jobban mondva, valaki hívta fel rá a figyelmem. Már szülés előtt is lehet használni, valami bimbókiemelő szerkentyű. Ha terhes maradok, biztos megveszem.

Kép .

Kép .

Kép .

Kép .

Lehet érdekel még valakit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit, ha jol tudom ez a lapos vagy befele fordulo mellbimbok kiemelesere szolgal. Amikor a heten voltam terhesgondozason, a vedono kerdezte is tolem, hogy nem tul laposak vagy befele forduloak a mellbimboim. Gondolom azert kerdezte, mert akkor problemas lenne a szoptatas es mar elore adott volna tanacsot. Valahol a neten olvastam en is errol az Avent Niplette-rol es ott irtak, hogy mar szules elott kell hordani es akkor felkesziti a befele fordulo bimbokat a szoptatashoz.
Ha neked ilyen jellegu problemad volt, akkor a kovetkezo babavarasnal tenyleg erdemes lenne megvenned.

Koszi szepen a tanacsokat a malnalevel teaval kapcsolatban. Akkor azert meg varok egy kicsit.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!!

Igen ez a bimbókiemelő! A nővéremnek is van rá szüksége, emiatt nem ment az első napokban a szopizás, és amikor bementek a gyerekkórházba, akkor mondták neki, hogy nem tudja a baba rendesen bevenni a bimbóját, és nem tud szopizni!
Nekem ilyen jellegű problémám szerencsére nem volt! Edit, ha neked eddig nem volt, akkor a kövinél sem lesz!!! :lol: :lol: :lol:
Jól érzem a szavaidból, hogy már nagyon várod, hogy ismét terhes legyél??!!! :wink: :wink: :wink: Sőt mi több, azt várod, hogy most meg fog e jönni a menzid??????????????????????? :wink: :wink: :wink: DRUKKOLOK, ha így lenne!!!

Andrea!
Naggggyyon jók a képek!!!! Hóóóó!!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: BRUTÁLIS!!!!! Én még nem is láttam ekkorát!!!!!! A fa is brutális!!!!!! :shock: :shock: :shock: Szerencsések vagytok, azt tudod!!!!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Hawaii, hát oda is eljutnék szívesen!!!!.............
És naná, hogy emlékszem a Man in Black-re!!!!! Egyik kedvenc filmem!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Aranyosak vagytok a pároddal a képeken!!!! :lol: :lol:

Én nem ittam ezt a málnalevél teát. Mire is jó? :oops: :oops:

Még a testvér kapcsolatról akartam írni, Bógyó! Igaz nekem nincs két gyermekem, de mégis valahogy úgy érzem és ezt tanácsolnám, hogy nem kell feltétlen ahhoz ragaszkodni, hogy Ákos legyen a példamutató nagyfiú! Szerintem ez sok gyereket nagyon megterhel, még ha nem mutatja is! Nincs is annál rosszabb, mikor a szülők, nagyszülők azzal ba..tatják a nagyobbik gyereket, hogy hát Te vagy a nagyobb, miért nem mutatsz példát, stb.stb!!! Szegény addig Ő volt a közzéppontban, és aztán hírtelen minden a feje tetejére ál, már mégsem jó amit csinál, mégsem nevetnek minden egyes dolgán, játékán, rosszaságán!!! Gondoljatok egy picit erre is! Neki ugyanúgy megmaradnak az értékei, amiket ugyanúgy kell lereagálni, mint a második gyerek születése előtt!!! Nem pedig azzal pumpálni az agyát, hogy mutass példát. Szerintem ez rossz dolog! Vagy csak kis mértékben tenném ezt! És minnél többet vele együtt foglalkozni a kicsivel, sőt vegye ki a részét a babagondozásból, persze csak ha akarja, nem erőltetve. Legyen ott ha fürdik, vagy eszik vagy ilyesmi, és közben is vele is beszélni, foglalkozni. Ettől még a nagyfiúnak is ugyan annyira van szüksége az anyjára, mint azelőtt! Nem szabad szerintem azt éreztetni, sőt mondani, hogy most nem tudok veled annyit fogllakozni.
Ez az Én véleményem, mondom tapasztalatom nincs, biztos mindenkinek magának kell kialakítani a helyes utat, és nem lehet olyan egyszerű! Bogyó, kitartás, és remélem hamar rendeződni fognak a dolgok!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Most mennem kell!
Pusza!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Bogyó, még annyi, hogy esetleg próbálj meg Ákossal leülni kettesben, és kérdezgetni, hogy mondja el őszintén a véleményét, hogy mit gondol a kicsiről, a körülményekről, mi nem tetszik neki, meg ilyenek, mert neked fontos az Ő véleménye! Hogy érzi magát stb. Ha ezek már megtörténtek, akkor bocsi, hogy fárasztalak, próbálnék segíteni, mert biztos rossz neked ez!!! Biztos hamar rendbejönnek a dolgok!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! Nagyon jól esik, hogy itt mindíg kapok pár kedves, bátorító szót! :lol:

Olive: Én Pesten lakom egy perem kerületben (16.) Ezért szinte olyan, mintha vidéken laknánk csak a hátrányai nélkül! :lol:
Van itt igy nagy park, ahol még színház is van, és most kezdtek bele egy hatalmas beruházásba, aminek az eredménye egy sport és rekreációs központ lesz(ezt nem tudom mit jelent :oops: ).

Edit: Én is azt érzem, hogy távolodunk egymástól a párommal, pedig mindíg biztosítjuk egymást a szerelmünkről. De az az igazság, hogy nekünk eddig a sex mindennap jelen volt az életünkben, és már nagyon hosszú ez az idő ami kimaradt!
De remélem hogy igazad lesz és nemsokára csak egy rossz álom lesz!!!
Te miért nem tudtad tovább szopiztatni Krisztát?

Andi:
Nagyon szuper képeket tettél fel! Nagyon szerencsés vagy hogy ennyi mindent látsz a világból! Köszi, hogy megosztod velünk is az élményeiteket!
Legközelebb küldj egy kis havat is!

Zsuzsi hol vagy??? Remélem minden rendben!

Mára ennyi voltam! Délben megyünk egy barátnőmékhez a város másik felébe!

Kellemes vasárnapot mindenkinek!!!

bogyo75

Edit! Még azt akartam írni, hogy a párom segít abban hogy Ákival is tudjak törődni! Múltkor volt a suliban egy angol nyelvű előadása Ákinak, és a Gyuri hazajött a munkából, hogy eltudjak menni rá!
Én probálok mindent megtenni hogy ne érezze magát kirekesztve! :cry:

Sudi: Egyáltalán nem fárasztasz! :lol: Minden ötletet szívesen fogadok!

Puszi!

bogyo75

Sziasztok.

Megvagyunk,igaz elég betegesen,de még bírjuk.

Mesi már kedd óta beteg.Hányt és lázas volt egyszerre.Ez még mindig fenn áll!!Sajnos.Néha lemegy ,néha visszajön a láza.

Én is beleestem mára ,de talán holnapra elmúlik.Vagyis remélem,mert holnap már menni kéne a bölcsibe.Hát nem tudom,hogy én így bemerjek-e menni,mert lefertőzök mindenkit!

Köszönöm a képeket mindenkinek.

Bogyó:üdv itt!!!

Igyekszem jönni,de sokszor még olvasni sincs időm.

Nézegetjük lassan a házakat,mert a lakás kezd szűkös lenni.Ott is lesz internet!!!Nem igazán tudjuk,hogy még hova,de valószínű,hogy maradunk Szegeden.

Megyek,mert a lányok már éhesek,ők is most kelltek fel,mert mind a ketten betegek!

További kellemes napot!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Bogyó és Sudi, amint olvastam Sudinak az írását, rá kellett jönnöm, hogy valóban, így is felfoghatja a nagy gyerek a dolgokat, hoyg bármit tesz, már nem felel meg az elvárásoknak. És ez valóban nem hat ösztönzőleg rá.
Azért, mint mindenben, gondolom, itt is egy arany középutat kell megtalálni, ahol a nagyobbik testvérben mégiscsak megvan a nagytestvér tudata és felelőssége, ugyanakkor neki is úgy kell éreznie, hogy fontos a család számára, és amit tesz az értékelve is van.
Bogyó, minden helyrejön a pároddal való kapcsolatodban, meglátod, még adj egy kis időt magatoknak. :) Persze, ez azonban rajtatok múlik. Minden nap szex, hű, nem semmi! :wink: :wink: :wink: Nálunk azért nem ilyen gyakori! :? :? :? :oops:

Sudi, nem értettem pontosan, amit írtál, bocs' :oops: Úgy értetted, hogy ha ezzel nem volt problémám, akkor a másik babánál sem lesz? Mert nekem ez volt az egyik legnagyobb problémám. Van egy pici mellbimbóm, de nem mindig. Pl. hidegben összehúzódik, és akkor van valamennyire, de ha ernyedt, akkor lapos. És amikor belövellt a tej, nekem olyan kerek volt a mellem, int egy labda. Eyg órát kellett szopi előtt masszíroznom, fejnem, hogy valamennyire megpuhuljon, és Kriszta ráharaphasson. Mégis volt olyan (lefilmeztem), hogy 45 percig kínlódott azzal, hogy véglegesen elkapja, és akkor valóságosan szopizzon. Azalatt meg elképzelhetitek mennyire éhes lett. :cry: :cry: :cry: A másik meg, hogy a nővérek segítettek, de legelőször, amikor tették, mégis nagyon rosszul kapta el. Nem a bimbót, hanem fölötte, az udvart szívta, és akkor ott lett egy hosszú véres csík. Ami végül begyógyult, de addig meg a bimbók mentek úgy tönkre, hogy ordítani tudtam volna, ha csak rágondolok. És nem tudott gyógyulni. Így csináltam 5 hétig a szoptatást. A tejem éjjel és délelőtt rengeteg volt, délutánra meg, a pihenés hiányában nem volt. Kriszta sokszor csak cicizett, 50-60 ml-t ha kiszívott, az már sok volt, neki viszont akkor már kellett a 80-100,110 ml. Hiába fejtem, masszíroztam, a napom ebből állt, a melleim állandóan begyulladtak, fertőzéssel együtt emiatt is kerültünk vissza a kórházba. NA, mindegy nem ragozom tovább, mert csak bőgök ismét. Nekem feltett szándékom, hogy a második babával még mindenebbett megteszek, hoyg szopizni tudjon. Itt a kórházban nem volt iylesmi, nekem egy hatalmas fecskendővel szívták kis a mellbimbómat, hoyg azt hittem, rögtön meghalok a fájdalomtól. Senkinek sem kívánom azt az érzést! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

És Sudi, nagyon jól érzed, hoyg már alig várom, hoyg ismét babás legyek :D :D :D :D :D :D de sajnos még nem tartunk ott, hogy várjam a mensi elmaradását. Majd szólok, ne félj! :wink: :wink: :wink: :wink: A drukkot mindenesetre köszi, és el is fogadom akkorra, amikor szükség lesz rá! 8) 8) 8)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!

Köszi az aggódást, megérkeztünk, jól vagyunk, csak semmi idôm nincs! Visszaolvasni alig tudtam, most is csak egy percem van, ill annyi sincs. Pihentünk, bár az éjjel ott is keltünk, de legalább fôzni nem kellett. Ma délután lesz az elsô próba a férjem koncertjére, én is játszom, este pedig vendégségbe megyünk. Igyekszem gyakrabban jönni, csak olyan jó könyvet olvasok, hogy este mindig azt bújom.

Jocinak nagyon boldog 9. hófordulót!!

Puszi Mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Én is előkerültem végre! :lol: Férjemmel egész hétvégén dolgoztunk, igaz nem kizárólag a mi lakásunkon, hanem az egész házon, ugyanis a férjem újraszigeteli kívülről hungarocellel -ez most egy eléggé elterjedt szokás a régebbi építésű házaknál, de a részletektől megkíméllek benneteket :lol: - és én adogattam neki a szükséges szerszámokat, illetve a szigetelőanyagot. Nem volt fárasztó, csak éppen majd' megfagytam. Legalábbis tegnap, mert ma már szépen sütött a Nap. Jocira mindkét napon anyukám és a húgom felügyelt. (A férjem holnap folytatja a munkát, de mivel anyu és a húgom már nem lesznek itthon, így egyedül kell majd boldogulnia.) Joci péntek óta megkóstolta a csirkemájat és a tehéntúrót, ez utóbbit végülis banánnal keverve adtuk neki. És mindkettő ízlett! :D Most egyébként az a legújabb szórakozása, hogy hasonfekve ide-oda mozgatja a szoba ajtaját. És hiába viszem arrébb onnan, megfordul és visszamászik. :shock: (Ha már végképp elunom a dolgot, mert félek, hogy fejbeüti magát, akkor inkább becsukom az ajtót. Ez az egyetlen megoldás. :) )

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jajj, lányok, szerettem volna még reagálni a hozzászólásaitokra, de hallom, hogy Joci "kukorékol" a másik szobában, pedig az előbb már úgy tűnt, hogy elalszik, a férjem pedig meghűlt egy kicsit és most "a halálán van" ( :lol: ), úgyhogy mennem kell, de majd holnap bepótolom az írást!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó reggelt!

Kati, Boldog Hófordulót Jocikának tegnapra! :oops: Jó szita az agyam, hogy elnéztem! :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzsi, örülök, hogy ismét "velünk vagy"! Gratulálok a férjed koncertjéhez, remélem, jól mennek majd a próbák, és sikerült tökéletesre kivitelezni. :) Mikor lesz a bemutatója? Nagyon drukkolok, hogy szépen visszarázódjatok majd a hétköznapokba! MAjd mesélj, mit csinéáltatok, és miket művelt Alida! :)

Kati, egy darabig még szórakozni fog Joci ezzel. :) Ne aggódj, a buksijára vigyáz ő majd! :wink: Sokkal okosabb, mintsem állandóan beverné. Persze, néha én is becsukok minden ajtót, hogy ne mehessen be. Nálunk egy ideig az volt a gond, hogy Kriszta belökte az ajtókat, bement, de már kijönni nem tudott és akkor nekiállt nyöszörögni, és nekem hagynom kellett csapot-papot és menni kimenteni. Most már befele is ki tudja nyitni, úgyhogy ilyen gond nincs. :D :D :D

Tegnap összességében véve egy szép napunk volt, ha nem lett volna anyósom, aki elba...a. :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Soha nem panaszkodtam, és nem is kellett panaszkodnom anyósomra, de most egy olyat művelt/mondott, hogy lefagytam tőle. Azt hiszem, ha pofont adott volna, nem lett volna meglepőbb és nem is fájt volna annyira. Mindenesetre velem befejezte, legalábbis addig, amíg személyesen bocsánatot nem kér.
felhív tegnap a "drága", hogy mikor megyünk sógornőmékhez, mert jó lenne, ha találkoznánk, mert aláírást gyűjt ahhoz, hogy Tőkés László (egy püspök) legyen a jelölt az Európai Parlamentbe, és nehogy aláírjunk valamit az RMDSZ-nek! :shock: :shock: :shock: :shock: (Már eleve, hogy jön ahhoz, hog megmondja, mit, kinek írjak alá.) De mondtam neki, hát, nem tudom, de szerintem nem írok alá én semmit, senkinek, mert egyszerűen nem érdekel. Erre gondolkodás nélkül rávágta, hogy "MÁR AKKOR NE HARAGUDJ, DE KÁR TÉGEDET MAGYARNAK NEVEZNI!!!!!!!!!!!" Lehet, hogy nálatok ez nem bír nagy fontossággal, mert Mo-n magyarnak lenni természetes dolog, de itt sokszor hátrányokkal jár, és ezt megkérdőjelezni, kétségbe vonni, tőrt jelent a szívben.
Mindenesetre, egész délután rosszul voltam bele, sírtam egy csomót. Istvánnak elmondta, és azt mondta, "rendbe teszi" ő az anyját! Este be kellett mennünk hozzájuk, hogy István odaadja a részletpénzt az autóra, és akkor vele is alá akarta iratni a papírt. Hááát, én nem voltam bent, mert akocsiban maradtam, de IStvánnak az elmondásából, megemlegeti anyósom ezt a napot, amíg él. Amit Istvántól hallott, méghozzá cseppet sem finoman - csak úgy, ahogy érdemelte, és amilyen finoman fogalmazott ő nekem - megkapta a magáét. Részletezni most fölösleges, de nagyon raméljük, hogy most klegalább magába szállt egy kicsit.

Most megyek, mert Kriszta megébredt.

Puszi, és kellemes hetet mindenkinek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még annyit, hogy Zsuzsi, nagyon boldog névnapot neked mára!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Boldog hófordulót kívánunk Jocikának!

Nagyon boldog névnapot kívánunk Zsuzsinak és sok örömet!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Az este csinaltunk Norarol par kepet telefonrol!Ha sikerul elkuldom!
Puszi este meg irok. Kép

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

meg egy kep! Kép Kép Kép

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Egy picit csunya mert a telefonrol csinaltuk!
Nora ket napja mondja hogy BABA!!!! :P :P :P
Mostanaban mar alszik de meg most sem nyugodtan!Az ejszaka 3-szor kellet fel allnom hozza!Na este bovebben mert most alszik az egesz csalad rajtam kivul!

ZSUZSANNA:Boldog nevnapot kivanunk neked!Es sok-sok boldogsagot!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Szia Andi!

Örülök, hogy sikerült feltenni képeket! Nagyon nagyot nőtt Eleonóra, nagylány már ő is! Nagyon édes, ahogy mosolyog! És a kis fogacskája is látszódik! Leviről is jó képet látni!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ma aztán nem született túl sok hozzászólás! :o
Úgy alakult a helyzet, hogy a húgom csak ma este megy vissza a kollégiumba, így ma is tudtam segíteni a férjemnek a szigetelésben. :)

Andrea: Gyönyörű képeket tettél fel ismét! :D Örülök, hogy anyós-após végre észrevette magát! Itt volt az ideje! Szerintem az normális, hogy a férjed elnéz dolgokat nekik, hiszen a szülei és emiatt lehet elfogult egy kissé. De a lényeg, hogy a komolyabb dolgokban veled ért egyet! :)

Zsuzsi: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :D Biztosan nagyon izgatott vagy már a koncert miatt! Mikor lesz? Alida hol lesz az alatt az idő alatt? :roll:

Edith: Őszintén sajnálom, hogy ilyen csúnyán és igazságtalanul beszélt veled az anyósod! Meg is értem, hogy ezek után kivárod, amíg ő keres fel téged és bocsánatot kér! Ha más nem, akkor a férjedtől hallottak csak elgondolkoztatják egy kicsit! Majd szólj, hogy mikortól szurkolhatunk a következő babáért! :wink: :D

Kriszta: Remélem már mindenki jobban érzi magát a családotokban! A költözéshez minden jót kívánok! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

D. Andi: Gratulálok a csemetéidhez, mindketten nagyon helyesek! :D

Zsuzsi: Természetesen én is minden jót kívánok a névnapod alkalmából! :D

Mindenkinek köszönjük a jókívánságot a hófordulóhoz! Hogy repül az idő!? :o :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
Na en itt ujra.
A mai nap nem igazan kegyes hozzam.Reggel kiontottem a kavet,most meg odaegettem a Nora kajajat!!! :evil: :evil: :evil: :oops:
Na igy szegeny megent uvegest kapot mert mar nem varta volna ki amig megfol a hazi!!!!Nem nagyon szeretem az uvegest mert nagyon ronda ize van!Lehet hogy csak nekem mert a gyumolcsoset Rom is eszi!!!! :shock:
Edith:Gratulalok neked ahoz hogy bevalalnal meg egy gyereket!
Hogy megy a fogyozas?

Etterke:Norinak van 2-fogacskaja,de a kepen nem az latszik.Nem tudom mi az.Az elso foga hatul not ki es a masodik is.Nagynak meg nem nagy.Vagyis Levi enyi idosen meg egyszer olyan volt!Raadtam a Levi volt pizsamajat amit harom honaposon o mar kinot,Norara ha egy eves lesz talan meg akkor is nagy lesz!!!! :lol: :lol: :lol:

Na most nezem kozben a hiradot.Moszkva meletti jarasban madar infruenzat talaltak!!!Na csak a veget hallottam!!!

Meg Megprobalok a Levi szulinapjarol felteni kepeket.Mar inkabb ugy irom ha sikerul.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Nekem mert nem szines?Vagy nem jol csinalok valamit?Na mindegy!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Ez 2006.oktober 25-en keszult a Levi szulinapja.Mellete az unoka tesom fia,meg a szomszed kislany. Kép

A torta nem tetszet Romnak!Csufolta hogy ez lehet ukrajna terkepe!!!Ugy fajt hogy szivat vele.Azert ojan csunya,de nem is csunya csak nem lehet tudni mi???????! :roll: Hianyzik egy resze mert nem volt nagyobb talca a nonek aki csinalta,igy nem igazi dino lett hanem inkabb valami.....nem is tudom mi?Na lenyeg hogy az ize jo volt.Latszat meg nem szamit.[/i][/u][/b]

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Itt eggyut az en ket manom!Ez is regi kep.
Nora ott meg negy honapos. Behozom az elmaradasomat.

Kép

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Boldog hófordulót kívánunk Jocinak!

Edith:Sajnalom hogy a te anyosod is gonoszkodik veled!
Az enyem teljesen beteg!!!!!Ha a konyhaba megyek jon es direkt valamit kanakol es lokdos mert ugy tesz mintha nem ferne el,de nem szol hogy aljak arreb vagy valami.Azota nem beszel velem miota vissza szoltam neki.Azt gondolta oroke halgatni fogok vagy mi :?:
Es nekem nem szol hanem mint aki bolond magaban beszel.
Ne hagyd magad mert megszokja ha nem szolsz es ha egyszer mag megszolalsz te leszel a vilagon a legrosszabb az o szemeben!
De lehet nem is mindenkinel csak vele van igy????????????
Nem tudom.De en bizom benne hogy nem leszek ijen!!!
8) 8) 8)
Miota itt vagyok fogytam 5-kg!!!!!!
Az este mondtam is anyunak ha lekozelebb le akarok fogyni csak anyosomat megyek meglatogatni vagy egy hetre es nem kell penzt kidobni minden fele szerekre meg teakra. :lol: :P :lol:

Na huzzok mert mindjart 12 ora reggel meg 7-kor mar talpon kell lenem!
Jo ejszakat mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Jocinak boldog hófordulót kívánunk!

Zsuzsi boldog névnapot!

DAndi, nagyon édesek a gyerkőceid! Még eddig Leviről nem is láttam képet!
Sajnálom, hogy az anyósod ilyen!

Andrea neked is! Nem csoda, ha minél előbb el akartok költözni!
Ja, köszi, nagyon kedves vagy, hogy küldsenél, de lehet kapni itthon is hangyacsapdát, mostmár vettünk is.!
Bár egyenlőre hatásosnak bizonyult az írtásom, csak itt -ott látok kóvályogni egyet-egyet.

Edit sajnálom, hogy neked is besikerült egy ilyen konfliktus az anyósoddal.

Nekem nagyon rendes anyósom van. De azért bánni tudni kell vele. Szóval a tiszteletet meg kell adnom, de rendesen....

Képzeljétek végre, nagy nehezen kijött Tomi harmadik fogacskája! :D
Az előző, még dec 2-án jött ki. És úgy megszenved vele szegénykém! :cry:

Ha ilyen iramban haladunk hároméves korára lesz meg az összes? :D :shock:

jó éjt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Én mekkora egy barom vagyok! Hét óra után írtam egy tök frankó hozzászólást, erre elfelejtettem elküldeni! Az előnézettel megelégedtem! :twisted: :twisted: :evil:
De ez is a boldogság miatt volt! Ugyanis fürdetés után a kicsi fiam teljesen egyedül elaludt, amíg Én a nagyfiamnak adtam vacsit! Szóval még a szobába se voltam bent! :lol:
Igaz hogy nem tartott sokáig, de ez már haladás!

Edit: A korábbi írásodat a szoptatásról szomorúan, ezt a mostanit anyósodról pedig felháborodottan olvastam! Nagyon durva volt amit mondott! De Nekem az anyukám mindíg azt mondta, Ne azt nézd hogy mit mondanak, csak azt, hogy KI mondja!!!
Ehhez nem is fűznék hozzá többet, mert még a végén elfelejtem, hogy urinő vagyok! ( Ez is anyukám szövege :lol: )
Inkább beszéljünk a szoptatásról! Nagyon sajnálom, hogy Kriszta etetésével így jártál, és le a kalappal, hogy ennyire küzdessz foggal körömmel hogy a következő babádat így tudjad táplálni!
Most már értem, miért érintett Téged olyan érzékenyen a tápszeres téma! Pedig tényleg nem akartam akkor se senkit megbántani! :oops: Én nagyon fogok drukkolni, hogy sikerüljön! :lol:
De az Én környezetemben van egy olyan nő, aki inkább nem szoptatott csakhogy cigizhessen, és a fia 14 hónaposan 13kiló!!!
A leendő keresztlányunk, november 1.-én volt 2 éves, és ő 12 kiló! Szerintetek ez normális?

FELDOBNÉK EGY KÖRKÉRDÉST, ÉS A VÉLEMÉNYETEKRE KIVÁNCSI LENNÉK! SZERINTETEK ÉRDEMES HORDOZÓKENDŐT VENNI, ÉS EGYÁLTALÁN EZ MEDDIG NEM KÁROSÍTJA A BABA GERINCÉT?
ELŐRE IS KÖSZI A VÁLASZOKAT :D

NA ENNYI VOLTAM! jÓ ÉJSZAKÁT MINDENKINEK!

bogyo75

Sziasztok!

Zsuzsi, orulok, hogy ujra koztunk! :D Sok boldog nevnapot szeretnek en is kivanni.
Varjuk majd a beszamolot. Most is meg olyan hideg van nalatok?

Edith, tenyleg nagyon serto, amit az anyosod szolt be neked! :( Remelhetoleg elgondolkozik rajta, miutan a ferjed is kiosztotta.

D.Andi es Andrea, ti se vagytok szerencsesek anyosaitokkal. :( Nekem nagy mazlim van a ferjemmel, sose fogta az anyja partjat csak azert, mert o az anyja. Mindig kioszotta, ha engem bantott. A vegen meg anyosom mindig el is bogte magat, mert rajott, hogy tenyleg nagyon godnosz volt. Sot, az eskuvonk utan meg bocsanatot is kert tolem, hogy annyiszor olyan szornyen viselkedett velem. :shock: Most mar evek ota velem tok normalis, bar azert meg mindig vannak hulyesegei, de azok leperegnek rolam. Mar nem ellenem iranyulnak a megjegyzesei, csak ugy siman hulyeseget beszel. Erre jo pelda, amikor egyszer azt kezdte magyarazni nekem, hogy tul sok UH-t csinalnak es ez veszelyes a babara. Megjegyzem, Angliaban osszesen 2 UH van az egesz terhesseg alatt. Szerinte ez mar eleve sok es en meg elmentem a 4D-s UH-ra is. Az mar szerinte plane nem kellett volna.
A ferjemmel meg a ferjem hugaval viszont allandoan veszekszik. Veluk 2 percet nem bir ki kotekedes nelkul. Ok meg raadasul nem is birnak csondben maradni, ugyhogy jo nagy orditozasok kozepette szokott lezajlani egy csaladi ebed. A ferjemet ugy szoktam rugdosni az asztal alatt, hogy hagyja mar abba, nincs ertelme az anyjaval vitatkozni, ugyse ismeri be soha, hogy nincs igaza. Ra kell hagyni a hulyesegeit es akkor legalabb csond van. En mar jobban tudom kezelni az anyosom, mint a sajat gyerekei. :lol:

Eszembe jutott, hogy Cs-ne Katinak se a legjobb baratnoje az anyosa. :wink: Ugy latszik sokunknak kijutott a jobol. :roll:

Bogyo, hatha most mar rendezodik nalatok az alvas! A hordozokendohoz inkabb nem szolok hozza, mivel nekem meg annyi tapasztalatom sincs, mint neked.

Rita, nem baj az, hogy ilyen lassan jonnek Tomi fogacskai. Legalabb kevesebb idejuk lesz elromlani. :wink:
Orulok, hogy lassan megszabadultok a hangyaktol, engem is rettenetesen bosszantana. En mar kezdek felni a tavasztol, mert akkor szoktak nalunk elokerulni az egerek. Lehet, hogy nekunk is kene vennunk egy macskat? A ket szomszednak van es nekik sosincs egeruk.

Kriszta, hogy vagytok? Gyogyulgattok? Vegul mentetek bolcsibe?

D. Andi, most jut eszembe, hogy en meg nem is mutatkoztam be neked. Azt hiszem, hogy juliusban vagy augusztusban kezdtem irogatni a forumra, ugyhogy mi pont elkerultuk eddig egymast. En viszont tudok rolad, mivel mar korabban is olvasgattalak titeket, csak meg nem irogattam. Emlekszem, amikor hazautaztal a szuleidhez es ott is ragadtal, mert valami problema volt a terhessegeddel. Aztan sajnaltam, hogy ugy eltuntel es sokaig nem is tudtunk rolatok semmit. Neztem is nagyot a multkor, amikor ujra elokerultel. :D Szoval, rolam annyit, hogy en Angliaban elek, csak mivel ott borzalmas az egeszsegugyi ellatas, inkabb hazajottem Magyarorszagra szulni. Eredetileg a babat varok topic-ba irogattam, de kozben mindenki megszult es egyedul maradtam, ugyhogy atkoltoztem ide a lanyokhoz. :) Szoval, en vagyok itt az egyeduli pocakos, bar orommel olvastam, hogy hamarosan Edith is ujra szeretne egy pocaklakot. :D

Most mar ideje nekem is lefekudnom, ugyhogy mara elkoszonok.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Na most szállt el egy regényem! Nem is kísérlem meg újraírni.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Csak bekukk!

Edith!
Sajnálom, hogy anyósod így megbántott. Én nagyjából tudom mit jelenthet, 11 évig lakott mellettünk egy Erdélyből áttelepült házaspár. Ők is magyarok.

Ulja!
Jók a lépek.
A tortát én kacsának néztem. :lol:

Bogyó!
Nekem van hordozókendőm. Nem sokat használtam, de mikor hazsnáltam, nagyon jó volt. Főleg akkor, mikor mentünk valahova. Ha sokat van ölben a gyerek, akkor nagyon praktikus tud lenni. Nálunk leginkább olyankor kellett, mikor Enéh csak az ölünkben nem hisztizett. Olyankor felkötöttem, kicsit könyebb volt, hogy legalább a kezeim szabadok voltak.
Ha esetleg veszel, akkor figyelj oda, hogy nyáron nem a legelőnyösebb, mert nagyon meleg.

Rita!
Ezek a fogak!
Enéhnek most 4 (!) foga jön egyszerre, de azok is nagyon lassan.
A bal alsó, és jobb fölsö rágóból már 1-1 csücsök kint van, a jobb alsót érezni, a bal alsónál csak meg van dagadva az ínye, de ha odanyúlok már érezni a fogat.

Lányok!
Nem tudom miért “sírtok” hogy ilyen, meg olyan az anyósotok! Örüljetek neki, hogy vele van gond, hisz’ ő “csak egy idegen”, nem a közvetlen rokonotok. Én tudnék mesélni anyámról, de inkább nem fárasztalak itt titeket.

Most negyek, mert sose lesz kész az ebéd.
Talán délután még benézek, és teszek fel pár képet is, de inkább nem ígérek semmit.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Sancsi (és mindenki), én sajnálom a legjobban, hogy panaszkodnom kellett anyósomról, hisz a 10 év alatt, amióta egyáltalán ismerem, SOHA meg nem bántott. Legalábbis én sosem éreztem, hogy komolyan megbántott volna. El szokta mondani a véleményét (kulturáltan) és rám/ránkbízta a döntést. Hogy most mi ütött belé, nem tudom.
D.Andi, én nem vagyok olyan harcias vele szemben, mert nem adott okot rá (téged persze, megértelek) sőt, azt mondhatom, hogy a szívem mélyén már meg is bocsátottam neki (bár elfelejteni ezt sosem fogom). Mindemellett úgy érzem, hogy jár nekem is annyi tisztelet részéről, hogy ő tegye meg a z első lépést. Annyira fura nekem ez a szitu. Vasárnaptól nem hívott, és bár eddig is volt, hogy több napig nem hívtuk egymást, most mégis olyan szarul érzem magam. Valahogy nekem mindig elképzelhetetlen volt a rossz viszony akár velük akár a saját szüleimmel. ÉS nekem eddig csak nyerni valóm volt anyósom után: rengeteg pénzt kölcsönzött nekünk mindig, most is tartozunk neki (apósom nem is tudja), sokszor megajándékozza Krisztát egy jó kis összeggel - csak úgy, múltkor nekem adott - szintén csak úgy - pénzt, hoyg botmixert és gyümölcscentrifugát vettem, és persze, ha Krisztára kellett vigyázni, mindig vállalta. És sokkal szívesebben is hagytam nála Krisztát, mert egy, hoyg közelebb laknak, kettő, sokkal bátrabban, magabiztosabban bánik vele, mint édesanyám. Anyum még kenyérhéjat is fél adni neki. :roll: Meg pohárból, csőrösből itatni is fél. Szóval, én már nem vagyok mérges rá, csak végtelenül szomorú, hoyg a mi jó kapcsolatunkba is be tudott bújni a kisördög az átkozott politika képében. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Az pedig, hogy IStván mellém állt, az nálunk olyan természetes, mint, hogy vizet iszunk. Olyan is volt, hogy csak részben volt igazam, és akkor is kiállt mellettem, utólag viszont figyelmeztetett, hoyg azért nem épp úgy volt, ahogy mondtam. de persze, ez nem nagy horderejű kérdésben merült fel.

Julcsi, a hordozókendőhöz én nem nagyon tudok hozzászólni, annyit tudok, hoyg akiknek van, eléggé dicsérik. többféle van, vagy legalábbis sokféleképpen lehet kötni-bogozni, biztos ki lehet használni. Talán annyi "hátrányát" látom az egészben, pontosan a te esetedben, hogy nemhogy leszoktatnád az állandó közelségedről, ezzel méginkább magadhoz kötöd. Ami nem szívtelenséget jelent részemről, és egy olyan pici babának, mint Dávid, természetesen még nagy szüksége van a mama adta biztonságérzetre, de lassan ő is nő, és valóban meg kell tanulnia bizonyos dolgokban egyedül is boldogulni. És ezennel egy nagy-nagy GRATULA neki!!!!! Látod, mégiscsak halad ő is! :) :) :) :) :) Nem lesz gond, meglátod! :) És köszi a drukkot! :)

Olive, hoyg érzed magad? Sikerült belerázódni az itthoni hétköznapokba? A férjed biztos azért nagyon hiányzik! :) :(

Zsuzsi, Ctrl+C mielőtt elküldöd az írást! de bnagyon sajnálom, hoyg ez most elszállt. Vagy egyenesen Word-be kell írni. :(

Andi, gyönyörűek a gyerekeid! :) Én is kacsának néztem a tortát. de szerintem is lényegtelen, hogy mi volt! :) Lényeg, hogy Levi örült neki. :) Kicsit fura, hoyg a pároda saját szavaiddal élve "szivat" téged! Egy férjtől nem erre számítana az ember! :o :shock: Akkor gondolom, az anyósos küzdelemben sincs igazán támaszod! :(

Rita, gartulálok a 3. fogacskához! Nekünk ma reggelre jött ki a 9.!!!!!!!!!! A jobb alsó kettes. Volt néhány visítás az éjszaka emiatt! :cry: :roll: :(

Julcsi, pontosan nem értettem, hoyg mi a gond a kilókkal! A 14 hónapos gyereket túl kövérnek ítélted, a kislányt túl soványnak? Hát ne tudd meg, hogy 11 kilós 7 hónapos anyatejes babát (kislányt) ismerek, aki még nem tud átfordulni az oldaláról a hátára vagy a hasára! :shock: Szerintem, miután megtanulnak járni, sőt futni, már sokkal nehezebben ragadnak a kilók a gyerkőcökre. Az a lényeg, hoyg arányos legyen, normálisan viselkedjen mármint tegye a korának megfelelő átlagos dolgokat, és jó legyen a közérzete, vidám stb.! :) A gyerkőc, aki Kriszta után 1 héttel született az is kb. 13 kiló most. tehát alig múlt 10 hónapos, mégsem mondható kövérnek. NAgyon szép, arányos baba.
Kriszta meg már nagyon régóta stagnál a 9300-9500 g között. Kb két hónapja. Ez szerintem genetikafüggő is. krisztának szerintem nehezek a csontjai, mert kinézetre abszolút nem kövér, bár soványnak sem mondható egyáltalán. Majd mutatok egy képet arról a kislányról, összehasonlítás végett.

na, lányok, én most mentem! Kriszta elaludt, és én megyek ebédet készíteni, mert István itt dolgozik ma a közelben, és 1-kor hazajön ebédrwe. Írjatok sokat! :) (Ctrl+C + Elküldés)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, Julcsi, rövid az agyam. Azt elfelejtettem leírni, hogy az Életmód címszónál van egy ilyen topik, hogy Hordozókendők.
Na, szerintem ott az égvilágon minden információt megtalálsz, márkákat, pro- és kontra érveket. Illetve majd talán Zsuzsi is tud ezt-azt mondani a kendőről! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát, ma nincs valami jó napja Jocikámnak! Ma reggelre kibújt a jobb felső metszőfoga hegye és azt hiszem, hogy az kínozza, mert elég nyűgös volt délelőtt. :cry: Úgy néz ki, most végre elalszik. :)

Edith: Szerintem rendbe fognak jönni a dolgok köztetek az anyósoddal, mert azóta minden bizonnyal megbánta amit tett és már nagyon hiányozhattok neki! :) Ha már ennyire belemerültünk ebbe az anyós-témába, elmondom én is, hogy tulajdonképpen egészen Joci születéséig semmi problémám nem volt anyósommal, hiszen ritkán találkoztunk, egy évben összesen 2-3 hétre és bár mindig is tudtam róla, hogy nagy kritikus, aki mindenkiben csak a hibát keresi és senkiről semmi jót nem képes mondani, mégis jó volt a viszonyunk, hiszen nem is volt alkalmunk a konfliktusra! Igen ám, csak aztán belekezdtünk a férjemmel a tetőtér beépítésébe - a ház egyébként anyukám a húgom és az én tulajdonomban van, mivel apukám halála után a húgommal örököltünk 1-1 részt - és olyan dolgokat hallottam vissza egyes emberektől, hogy anyós félti a férjemet, hogy rengeteg pénzt és energiát ad bele, hogy legyen egy lakásunk és a végén mégsem lesz semmije, mert én nem fogom hagyni, hogy az új lakás az ő nevére is kerüljön......! Egyszerűen fel nem foghatom, hogy hogyan feltételezhet rólam ilyen aljasságot! :evil: :evil: :evil: Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy az én anyám már jócskán támogatott minket anyagi értelemben is így az építkezés kapcsán és valóban a javunkat akarja, anyósomnak pedig csak a szája jár! Nem várok tőle anyagi segítséget, hiszen tudom, hogy milyen kevés pénze van, de akkor legalább ne vagdalkózzon ilyen igazságtalanul! Szóval nálam ekkor következett be a változás az anyósomhoz való viszonyulásban. Az meg már csak a hab a tortán, hogy miután Joci megszületett, soha fel nem hívott és mikor a férjem telefonált neki, akkor sem az volt az első kérdése, hogy hogy van az unokája, hanem inkább az egyik rokont vagy ismerőst kezdte szidni Józsinak. Most meg, amikor itt volt, állandóan beleszólt abba, hogy mit hogyan csinálok Jocival és állandóan azzal fárasztott, hogy ő mit hogyan csinált a saját gyerekeivel jó 30 éve! De ezt az utóbbit még elnézem, hiszen még a közelmúltban is valóban sokkal szabadabban és kevésbé óvatoskodva ment pl. a babák etetése, de ez az építkezés-dolog örök nyomot hagyott bennem. Ennek ellenére igyekszem ugyanúgy viselkedni vele, mint eddig, csakhogy ez már nem megy természetesen, csak úgy, ha megerőltetem magam.
Bocsánat a bőlére eresztett panaszkodásért! :oops: :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

D. Andi: Szerintem aranyos volt Levi tortája és a lényeg, hogy finom is volt! :D Meg persze a legfontosabb, hogy az ünnepeltnek tetsszen!

Sancsi: Örülök, hogy mindent rendbentaláltak Enéhnél az ortopédián! Elmúltak már a kiütései? Tényleg rosszabb lehet egy rossz anya egy rossz anyósnál! :?

Bogyó: Nekem semmiféle tapasztalatom nincs a hordozókendővel kapcsolatban, én nem használtam.

Na megyek, eszem valamit, mert már korog a gyomrom!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy még élek, megvagyok, csak a velencei út után jól megfáztam, most már lázas is vagyok, úgyhogy ha jobban leszek visszaolvaslak Titeket, stb.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Mölli: Pont az előbb gondoltam rád, hogy azóta már biztosan hazajöttetek! :D Sajnálom, hogy megbetegedtél, gyógyulj meg hamar! Aztán majd mesélj! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?