Új privát üzeneted érkezett!

csak megent probalok!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Feladtam a dc-vel a baxakodást, inkább benézek ide!

Ulja!
Köszi, mi már jól vagyunk. Enéh ma már huncutkodott, hisztizett.
Nálunk akkor szúrták ki Enéh fülét, mikor hazajöttünk a kórházból. Ott csinálták, az utolsó nap. Enéh 5 napos volt.
Ide jöhet a hó! Én szeretem! :lol: :lol:

Edith!
Szerintem nem csak a hús a gáz, hanem a fehérje is. Az a xar, hogy a szervezet nem tudja a fehérjét raktározni, és ha nem kap minden nap, akkor a szervezetből vonja el. Lebontja az izomzatot. Én ettől tartok, de remélem a tejeskávé fedezi a napi fehérjeszükségletemet, bár gyümölcs napon már totál kész vagyok.
Ha ez a 2. napod, akkor ugyanott tartunk. Holnap szénhidrát! :P :lol: Lehet kajálni, bár én olyankor nem igazán tudok.
Eddig 5 kg-t fogytam. Többre számítottam, mert van rajtam vagy 20 kg felesleg. Ez attól függ, hogy mennyi akarok lenni. Ha betegesen sovány, akkor lehet 25-öt is kéne fogynom. Igazság szerint 55 kilósan (betegesen soványan, egyesek szerint) éreztem jól magam, de most a 65-el is kielégednék. Ami azt illeti, örülök is, meg nem is. Ha túl gyorsan fogynék, a bőröm tuti nem tudná követni, meg a lassú fogyás szerintem eredményesebb.

Kati!
Pöttyök már csak Enéh lábán-lábfején, karján, és kézfején látszódnak. Dokinéni azt mondta, holnapra elmúlnak.
Még jó hogy nem viszketős pöttyök.

Etterke!
Én tornázok is, remélem használ, és szeretnék utána is mozgásban maradni. Nagyon hiányzik, hogy nem tudok elmenni valahova tornázni.
Ahogy észrevettem, nekem a hasammal vannak gondok, a többi izmon nagyjából feszes maradt, csak mindenhol van pár centi zsírréteg. A hasamon van a legtöbb. Simán kinézek legalább 7 hónapos terhesnek. :? :twisted: :?

Most megyek, mert mindjárt leesek a székről!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok Lányok!

Iszonyu sokat irtatok, ugyhogy alig gyozom visszaolvasni.

Mirarol es Vanessarol lattam a kepeket, nagyon cukik!

Sudi, ne hianyold a hosszu hajad, nagyon jol all az uj frizura! Bar tudom, hogy mit erzel, mert en is mindig bankodom, amikor jol levagatom, pedig sokan mondjak, hogy jobban all, amikor rovidebb.

Mult heten voltam a dokimnal es mindent rendben talalt, a heten meg majd megyek terhesgondozasra. Talan ha meglesz a 4 terhesgondozas, akkor kaphatok GYES-t, de nem vagyok benne biztos, jobban utana kene neznem. Jol jonne, ha mar Angliaban nem kapok semmit, legalabb itt lenne egy kis zsebpenz. A nogyogyaszom mar beszelt is a terhesgondozos dokival, ugyhogy remelhetoleg beszamitja terhesgondozasnak a nogyogyaszomnal tett vizitet is, igy kijonne a 4 alkalom. Na, meg ez a terhesgondozos doki csinalta itt az elso UH-t is, ugyhogy remelem megoldja nekem a 4 alkalmat.

Kepzeljetek, a ferjem meselte, hogy megszult Angliaban a szomszed csajszi szombaton! Masnap mar mentek is haza a korhazbol. Meguszta a csaszart, de elegge kockazatos volt, mivel a baba szivhangja ingadozott. Ekkor csinaltak egy jo nagy gatmetszest es vakummal kiszivtak a kiscsavot. Mazlijuk, hogy eletben maradt a picur, mert ha a vakummal nem jott volna ki egybol, akkor tragedia is lehetett volna belole. En ugy tudom, hogy amikor nincs rendben a szivhang, mar nem szabad vakumozni, mivel nagyon kockazatos. A ferjem mar volt is megnezni a babat. Azt mondta, hogy egy kicsit sarga es nem akar szopni, ugyhogy cumisuvegbol etetik. Hat, ezert rossz, hogy Angliaban mar masnap kidobjak a mamat, babat a korhazbol. Igy segiteni se tudnak a szoptatas megtanitasaban, ha nem megy. Na, meg engem azert aggasztana, hogy sargan mar masnap kiengednek a babamat a korhazbol.
Mar nagyon varom, hogy kuldjon a ferjem vagy a szomszed csajszi kepeket a babarol! Biztosan nagyon szep bebi. Az apukaja fekete, az anyukaja feher.

Az en babocamnak voltak csendesebb napjai, ahogy hazaertunk, de tegnap ota ismet a regi sajtkukac. Iszonyu sokat rugdos, meg fesziti kifele a labat. Tegnap alig tudtam elaludni, annyira aktiv volt ejszaka. Ma meg napkozben is, amikor setaltam. Az utcan neha-neha ossze is gornyedtem, akkorakat rugott. Azt hiszem eros kiscsaj lesz. Igaz, hogy kicsinek josoltak, de ero az van benne.

Bocs, hogy nem nagyon reagaltam az irasaitokra, de annyit irtatok, hogy nem birtam fejben tartani, sot nem is tudtam meg vegigolvasni.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!
Vegre en is idekeveredtem, ugyanis napkozben amikor idom volt elment az internet :evil: :evil: es amikor visszajot akkor meg nekem nem volt idom. Visszaolvasni csak egy darabig tudtalak , majd folytatom.

Koszi a gratulaciokat. Sokkal konnyebb volt mind gondoltam. Kb 1 orat vartunk amire sorrakerultunk es egy feketehez kerultem (nekem eddig mindig szerencsem volt a feketekkel). Szoval, feleskedtek mindketonket hogy az igazat mondjuk, leelenoriztek az iratokat es azutan jott kerdes sorozat :shock: :shock: :roll: :roll: . Mikor jottem be utoljara, milyen cellal, mit tanultam es meg milyen suliba jartam, mikor vegeztem, mikor es hol ismertem meg Vikit, mennyi idore volt az eskuvo, hol volt, hol volt a naszut, ...... Kozben vagy 50 fenykepet atnezett amibol elvett 2 db-ot. Es ekkor kovetkezett a ferjem. Mivel foglalkozik, es hogyan igazolja hogy a terulet ahova szallit az ove. Hat itt majdnem befejeztek a kihalgatast hogy hianyos papirok miatt mas idopontora kell varja, ugyanis a szerzodes nem volt velunk es a taxhoz a papir amit evente kap a cegtol az meg nem volt meg. De :!: :!: :!: :!: szerencsere vasarnap kitoltottunk egy nyomtatvany hogy aposom a masodik szponzorom (csak ha szukseg lesz ra) Na most ezt felhozta az ugyvednom es mivel aposom fizetest kap ezert neki nem kellett igazolni semmit es a tavalyi nyomtatvany is eleg volt. Szoval igy megadtak. A masik szerencsenk, hogy mar 2 eves hazasok elmultunk igy a veglegest kapom meg. Ugyanis akinek nincs 2 ev hazassaga azok csak 2 evre kapjak meg a zoldkartyat es ujra kerni kell a veglegest :roll: :roll: :roll:

Na kisfiam megebredt mennem kell. Azt hiszem figa jon

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó rggelt!!!!

Olive, épp gondoltam rád az este (miután kikapcsoltam a gépet :oops: ), hogy na most aztán már ideje lenne jelentkezned! :P :P :P :P

Andrea, örömmel olvasom, hogy nem kekeckedtek túlságosan. Ilyen előreláthatatlan események szoktak adódni, de jó, hoyg megoldódott mégis gond nélkül. Én is szoktam magammal vinni minden elképzelhető iratot, amikor valami hivatalos intéznivaló van! És gratulálok, hogy véglegeset kaptál. De ez még nem az állampolgárság, ugye? Azt mikor, mennyi idő után lehet igényelni?

D.Andi, milyen balesetet szenvedett Levi? Remélem, nem autós valamit! Nagyon sok gyógypuszit küldünk nektek mindkét babónak! :)

Sancsi, lehet, hoyg ezután felgyorsul az anyagcsere és többet fogysz. Bár szerintem ez sem semmi. És igazad van a lassú fogyással kapcsolatban. Valaki azt mondta nekem, hogy csinálta ezt a diétát és abbahagyta, amikor elérte a kívánt testsúlyt, de a kilói nem jöttek vissza. Én is csinálrtam egyszer több hétig, de nekem visszajöttek a kilók márcsak a terhesség miatt is. :roll:
És nagyon örülök, hogy Enéh már jól van! (Bocs', de nekem még mindig a 3 napos láz a gyanúm, bár lehet, hoyg azt vírus okozza, és akkor ugyanazt mondtak a dokik is. De végülis látod, nem mondtak egy konkrét betegséget, csak hogy vírus. :roll: Sajnos nem sikerült megtalálnom azt a képet a kislányról.)

Etterke: Megnéztem a gyönyörűséges kiscsajodat! Olyan tündéri kis pofija van, és a hajáról már nem is mondok semmit. Gondolom, már unod, hogy mindenkinek az ötlik a szemébe. De akkor is GYÖNYÖRŰ!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Gratulálok a leadott kilókhpz. Hát akkor te profi vagy! Akkor a terhesség előtti súlyod alá mentél, hisz 60 voltál. Szerintem lehetséges, és normális, hoyg reggel így, este úgy mutatod, hisz a napközben magadhoz vett táplálék, folyadék felgyülemlik valamennyire, és igazából éjszaka emésztődik meg. ÉS még az sem mellékes, hoyg mennyire gyakran nagyvécézel. :roll: :oops:

Krisztánál most vagy 2-3 napig tejtermék-mentes napot tartok, mert tegnapelőtt reggel apró piros pöttyök lettek a Kriszta arcára. De csak az arcán. Azelőttvaló nap az égvilágon semmi újat nem kapott, ezért csakis a tejtermékekre tippelek. Történhet olyan, hogy telítődik a szervezete? Bár ez is fura lenne, hisz 7 hós korától kap túrót hébe-hóba, és 8 hótól kap rendszeresen.
Mindenesetre megpróbálom a tejtermék nélküli kajákat, majd ismét adok. Ha az a gond, akkor ismét ki kell jönniük a pötyiknak.
Még arra is tippelek, hogy vajon ne a gyógyzertári vitaminos krémtől lenne? Mert ez újdonság volt akkoriban. Bár nem tudom már, hogy pontosan mikor kentem be, mert azóta azzal sem kentem. lehet, hoyg allergiás az A vagy az E vitaminra? (mert ezek vannak benne.)

Kellemes napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi, valóban vírus okozza a 3 napos lázt, ezt találtam hirtelen róla:
Háromnapos láz
Vírus okozta fertőző, kiütéssel járó betegség, mely három napos lázas szakot követően a láz megszűnésekor jelenik meg. A betegség cseppfertőzéssel terjed, a fogékonyság nem nagy. Hat hónapostól a 3 éves korig gyakori gyermekbetegség. 1-2 éves kor közt a leggyakoribb. A betegség lezajlását tartós immunitás követi.
Szövődmény: A magas láz alatt néha lázas görcs jelentkezik.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jo reggelt mindenkinek!
Eleg laza volt az ejszakank.Haromszor kellet fellkelnem a Picurhoz de csak inni kert.De azert nyugodtab volnek ha jonne ma az orvosno es megnezne.

Edith:Nekunk is alergiank van az A vitaminra.Neki is ugy az arcan volt poty.De nem tartot sokaig.Azota nem adom csak a D es C vitamint.Levi sielni volt az este es ott eleset es az arcan egy jo nagy karcolast szerzet.Ma reggel megent fojt egy kicsit a ver belele.Lehet hogy hozza nyul mikor nem figyelunk.De nem veszes.Volt mar roszab is!

Enehnek gyors gyogyulast!Levinek is volt egyszer a hatan ijen kiomles.Nekunk az oblitotol volt!Azota nem hasznalok csak Vernert!A tobbit nem birja!

Meg akartam valamit de nem jut eszembe! :oops:
Na kesobb mert kell a gep!
Ha sietetnek nem tudom befejezni amit akartam!!!!!!!!!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Jó reggelt!

Edit: Terhesség előtt is 56 kiló voltam, sőt előtte néhány évvel, az esküvő idején 53 kiló. Mindeegy, a lényeg, hogy fogyózni nem szükséges, viszont tornázni kellene, mert mindenképpen jó a mozgás és jó lenne erősíteni picit. Mostanában valahogy nincs időm megint semmire, de majd próbálok változtatni. Most már heti 2x1 órát járok táncolni, az is mozgás és kikapcsol.

Amikor Réka beteg volt, szintén kért éjjel enni, aztán szépen visszaszokott a régi rendre. Ha úgy látod, hogy jól kap levegőt, nincs tele az orra, ivott, cumi van, pelus ok stb, akkor nyugodtan adjál neki enni. Én egy teljes adagot csináltam, szinte mindig megette, és utána jól aludt reggelig. Persze a reggeli már kevésbé fogyott el. Remélem hamrosan ő is rendbe jön.

Hát nem tudom mitől lehetnek a pöttyök, inkább a krémre gondolok, mint a tejtermékre, de szünteltesd mindkettőt egy darabig.

Köszi a bókokat!

Olive: Örülök, hogy írtál és hogy jól vagytok mindketten. Remélem sikerül a papírokat elintézni. A gyermekágyi segélyhez szükséges 4 alkalommal részt venni a terhesgondozáson, amit szülés után az orvosod igazol, hogy részt vettél négy alkalommal terhesgondozáson. Ez egy egyszeri segély ötven valahány ezer forint.
Ma megyünk úszni, lassan indulni kellene, de Réka még alszik!

Szép napot mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Eszter, épp felhívtam a doktornőt, hogy megkérdezzem hogyan tovább, mert lejárt Krisztának a 7 nap antibiotikumos kezelés, és a pöttyökre is rákérdeztem. Szerinte tutti a krémtől van, ne kenjem többet vele. de azt mondta, hoyg 2-3 nap tejmentes diéta azért amúgy sem árt. Úgyhogy majd talán holnapután ismét adok neki joghurtot. De lehet, hoyg már holnap uzsira is kap.

Jó uszizást nektek! :)

Andi, a dokinő is a vitaminos krémet tartja ludasnak. Köszi azért, hoyg szóltál. Mielőbbi jobbulást mindkét babódnak! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

sziasztok!

Elökerültem én is.Annyi munka van evvel a költözéssel hogy allig van idöm másra.Egyik nap a festökkel másik nap a vizesekkel.Már unom.És még 2 hét mire minden tökéletes lesz.Bocsi a nyafogásért.
Olive hihetetlen hogy már ennyire a végén tartasz.Nem sokára meglátod a kisbabádat.. :D :D :D És milyen sokat nött a pocid...

Edit nagyon sajnálom hogy betegek vagytok/voltatok.De most már kifele mentek belöle...

Egy kis dicsekvés.Kisfiam 3 hete végig alussza az éjszakákat....Olyan büszke vagyok rá...
De mult héten kaptuk meg az elsö szurit.Annyira rossz volt.Ugy sirtam amikor hazaértem mert még nem láttam igy sirni a pici fiamat.És még mennyi lesz ilyen.Bocsi hogy atöbbieknek nem reagáltam de most olvaslak vissza titeket majd.Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Sziasztok!!!
Csak bekukk,mert egy másodpercnyi szabadidőm sincs.
Köszönöm a gratulációkat!!!Most három nap állandóan tele volt a ház,jöttek felköszönteni.
Erre Krisztiánnal virrasztottam egész éjszaka,de megérte,mert kibújt a 3.fogacskánk!!!
Most meg bármelyik percben hívhat az unokatestvérem,mert megyek vele szűlni!!!!!!!!!
Nagyon izgulok!!!
Ő már a kórházban van,vizsgágatják!Már kapott vlmi injekciót,ha nem indul meg tőle a szülés akkor holnap infuzióra teszik.
Félek is meg boldog is vagyok!!!

Minden baba nagyon gyönyörű...
Gratulálok a hófordulós babáknak is!!!

majd jövök és beszámolok,addig is sok puszika anyáknak és babáknak

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Képzeljétek, Joci is megkezdte a pakolgatást!!! :shock: Egyszerűen nincs már olyan hely, ahová letehetném a padlóra, mert addig kúszik-mászik, amig nem talál egy fiókot vagy egy polcot, amiből, illetve amiről elkezdhetné szedegetni a dolgokat. Aztán eszembe jutott, amit egyikőtök írt korábban - mintha Sudi vagy Edith lett volna :roll: -, hogy megrakott egy polcot a babója játékaival, amiket aztán kedvére pakolászhatott. Na, ezt csináltam én is. Egyelőre úgy tűnik, hogy beválik a csel. :wink: Azt hiszem, pár napon belül gazdagodunk egy 5. fogacskával, méghozzá a jobb felső metszővel, mert már alaposan ki van fehéredve az ínye. Szerencsére azonban semmi kellemetlen velejárója nincs a dolognak. :)
És a nagy újság - legalábbis számomra az :wink: -, hogy anyósom a hétvégén hazautazik!!! :D Az üröm az örömben, hogy elképzelhető, hogy tavasszal ismét eljön. De egyelőre nem idegeskedem ezen, hiszen bármi közbejöhet addig.
Jó sokat írtatok mióta én utóljára, már visszaolvastam mindent, remélem nem felejtek el semmire sem reagálni, amire szerettem volna. :?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olive: Jó, hogy ismét köztünk vagy! :D Köszönöm a pocis képeket, igazán csinos kismama vagy. Ugye nem híztál sokat eddig? Az az igazolás valóban a gyermekágyi segélyhez kell, ahogyan Etterke is írta neked. A szomszédod szülésének körülményei különösebben nem leptek meg azok alapján, amiket már korábban is írtál az angol egészségügyről. Még szerencse, hogy ő is és a baba is épségben úszták meg a beavatkozást. De hogy sárgán is hazaküldik őket már a második napon..........! :shock:

Andrea: Tényleg nagy szerencsétek volt, hogy nálatok volt az a bizonyos papír és így nem kellett egy újabb meghallgatás miatt izgulnotok! Mégegyszer gratulálok a sikerhez! :D

Sudi: Nekem is tetszik az új frizurád! Nagyon jól áll! :D Köszi a tippet a kálciummal kapcsolatban. A gond csak az, hogy már mi is próbáltuk, még néhány éve, mikor először jelentkeztek a férjemnél a tünetek - szemviszketés, könnyezés, orrdugulás -, de nem segített, sőt, a végén odáig fajult a dolog, hogy még köhögni is kedzett. Én pedig tudom, hogy a kezeletlen allergia - mármint az ilyenfajta - könnyen asthmához vezethet. És így nem merünk kockáztatni. Lehet, hogy a tiéd nem olyan súlyosfokú, mint Józsié.

Emőke: Elhiszem, hogy nagyon izgatott vagy már! Várom a beszámolót! :)

Etterke: Rékus még mindig gyönyörű! :D

Most mennem kell, mert fürdésidő van! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Beuci: Neked akartam még írni, hogy gratulálok Dominik éjszakai alvásához. Az én kisfiam is kb. 2 hónapos volt, mióta nem ébred fel éjszakánként. Tudom, milyen nehéz végignézni, ahogy szegény kicsik sírnak a szuri miatt, egyik alkalommal én is alig bírtam visszatartani a könnyeimet. Az utolsó, 4. oltásnál azonban kellemes meglepetésben volt részem, mert Jocikám rezzenéstelen arccal tűrte! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Újra itt! :lol:

Természetesen nem mindent sikerült korábban leírnom, így most bepótolom! :oops:

Mölli: Érezzétek nagyon jól magatokat a karneválon! :D Mivel mentek? Írtad az e-mailedben, hogy azt tervezed, hogy küldesz nekünk képeket Ákoskádról! Tényleg nagyon jó lenne, mert szerintem a szülinapján készülteket láttuk róla utóljára. :roll:

Sudi: El is hiszem, hogy boldog vagy Gery ragaszkodása láttán! :D Az utóbbi időben Joci is kezd anyás lenni, bár mindenkit nagyon szeret itt a házban, de mégis nagyon sokszor előfordul, hogyha valakinek a karjában van, felém nyújtja a kis kezeit, mert hozzám akar jönni! Fordítva ez csak akkor működik, ha az illető hívogatja magához. :roll: :D És ő is határtalanul boldog, mikor valaki felveszi. Olyankor hangosan kacag, meg ahogy te is írtad, mindenféle hangokat ad ki! :lol: Imádnivalóak! :D

Na, most már remélem nem maradt ki semmi! :wink:

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kati, jó hír, hoyg anyósod elhúz tőletek! Szerintem ne aggódj, tavasszal nem valószínű, hoyg elmegy újra, mert akkor már sok munka van a mezőn.
Gratulálok Jocinak a pakolgatáshoz! :wink: :wink: :wink: Azt hiszem, Sudi írta az ötletet, én csak részben tudtam kivitelezni.

Különben én továbbra is osztom saját elképzelésemet, (ami azóta már tapasztalat is), hogy nem kell mindent elpakolni a gyerek útjából, mert ha most elpakolod, akkor lesz érdekes neki, amikor újra látja. És lehet, akkor már másfél éves lesz. Természetesen nem kristálypoharakról, értékes könyvekről beszélek, hanem olyasmi, amiben tulajdonképpen nem tehet kárt. Nálunk bejött. A könyvespolc egy jó ideje már abszolút nem érdekli. Pedig neki való könyveket is odaraktam.

Sudi, én elbőgtem volna magam a helyedben (Vagy te is azt tetted? :wink: :wink: :wink: ). Iszonyú gyorsan fejlődik Gery is, nagyon sok mindent tud!

Mölli, épp a Burda Konyha legutóbbi számában olvastam a Velencei Karneválról, és arra az elhatározásra jutottam, hogy oda "halandó" ember nehezen jut el. :roll: :P Örülök, hoyg mégis vannak ilyen halandók! :lol: :lol: :lol: Milyen jelmezbe bújtok, merthogy úgy tudom, ez kötelező! :shock: :wink: Érezzétek nagyon jól magatokat! Áki miatt meg ne sírjon egyik szemed sem. Ő tökéletesen ellesz a mamáékkal! :)
A lap szerint nem szabad kihagyni egy délelőtti kávézást a Canal Grande egyik teraszán, mert ismételhetetlen élményben lesz része mind a papilláknak (ízlelőszemölcsök), mind pedig a pupilláknak! :)

Olive, iszonyúan aranyos kismama vagy. Szerintem semmit sem híztál. A képek pedig valóban profik. Nekem ilyeneke nincsenek, de nem baj! Az én férjem nem fotós... :P Apropó, valahoyg pontosan ilyennek képzeltem el a párodat, mondjam, olyan tipikus angolos? :oops: :oops: :oops: Legalábbis az én elképzeléseim szerint.

eméke, remélem eddig már megszületett a kisbaba. Bent voltál a szülőszobán te is? remélem, jól bírtad! :)

Beuci, végre jelentkeztél! Én elfelejtettem, hoyg költözni készültök, pedig most már tisztán emlékszem, hoyg még tanácsokat is osztogattam annak idején! :oops: Hál" istennek jól vagytok, és nagyon gratulálok az ügyes fiadnak! :) Mutass képet is róla!
És persze, gyere amilyen gyakran csak tudsz!

Beke Andrea, hol vagy, elijesztettünk valamivel? :wink: Várunk, hogy írj t eis magadról! :)

Rita, Berta Eszter, Kriszta, merre vagytok? :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztk!

Na vegre idejutottam a gep ele. A kedvem baromi sz.r, apos-anyos gondoskodott rola :evil: Visszaolvasni meg mindig nem tudtalak egeszen, de irok amire meg emlekszem.

Sudi, NAGYON JO A HAJAD :!: :!: :!: :!: Mar hamarabb s megcsinalhattad volna :D Teljesen megvaltoztatta az arcod es Gery nagyon buszke lehet a mamajara :wink: :wink:

Etterke, megneztem Rekus kepeit. Nagyon szep lany. En csak amulok es bamulok hogy az alig most szuletett babak mar mekkorak.

Edith, parodnak jobbulast. Hogy van Kriszta? (lehet hogy irtal rola de meg nem jutottam odaig :oops: :oops: ). Sok sikert a fogyihoz.. Jo lett az uj vonalzo!!

Cs.Kati, megneztem Joci kepeit. Olyan kis edes. Parod biztosan aldja a szomszed hazat :D :D :D Tenyleg, anyos meg itt van? Meddig marad? Lehet hogy egyutt bontjuk a pezsgot? :wink: :wink: :oops: :oops: :twisted: :twisted: En Vikivel itt kint talalkoztam. En bent laktam a NY varosban, Viki pedig 2 orara tolem eszakra. Azon a nyaron egyik baratnom bekultozot hozam 3 hora es o mind noszogatott hogy regisztraljak a randivonal.hu-ra es kerek 1 honapig probalkoztunk mire sikerult felmenni. Ekkor Viki is fent volt, mert ot meg egyik gyerekkori baratja hivta vissza. Szoal amikor en vegigneztem a kinalatot :oops: :oops: akkor megakadt a szemem rajta de azt mondtam hogy varok meg egy par napot, ha o nem ir akkor irok en. Es lass csodat, masnap mar jot is az e-mail. :D :D Hat igy ismertuk mi meg egymast es valoszinuleg mivel eleg tavol laktunk egymastol ez felgyorsitotta az osszekoltozest mert mar 3 honp mulva mar egyutt is eltunk es egy evre ra volt az eskuvonk. :wink:

Sancsi, hogy van Eneh? Hogy haladsz a sulival? mar regen iral rola? (De az is lehet hogy en maradtam le valamirol).

Hu itt nagyon pocsek ido volt ma. Hult a ho, majd fagyos ho eset meg hideg is van. Igy februarba jol beteritett minket. En is szivesen kuldok barkinek. Most meg fuj a szel amitol felek, mert tavaly januarban eso eset majd ho es ez jol rafagyott a fenyokre a haz elott. ezutan jott a szel es egyet derakba tort ami kb 1 meterre landolt a haz melett es pont a mi halonk sarkanal. Ha lesz idom holnap teszek fel kepet rola (most a kisgepet hasznalom mert fiacskam allandoan megebred ha bent vagyok es gepelek).

Kisfiam meg mindig nem akar enni. Ma sargarepat foztem neki es az elejen beindult meg tatogott is (mert en is ettem vele egy tanyerbol) de aztan rajott hogy ez nem jatek es mar nem akarta tobbe elfogadni. estere meg piros potyok lettek rajta a mellkassan, nyakan, hatan. Lehet hogy a repatol? Majd olnap almat adok ugyanugy ahogy ma, en is eszek belole.

Na megyek tovabb olvasni

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Eléggé el voltam havazva a napokban, minden nap jött valaki Tomihoz, kedden meg Norbinak volt a szülinapja, arra is készültem, meg aznap is voltak köszönteni.
Mostmár kicsit sok volt a vendégsereg. Gyakorlatilag csütörtök óta folyamatos....

KisPocakom megbetegedett. Néha láza, de túlnyomórészt hőemelkedése van, bágyadt szegénykém. Köhög, meg piros a torka, kapott gyogyót is. Remélem hamar elmúlik.

Enéh hogy van?

Alidának boldog hófordulót!

Jocika nagyon aranyos a képeken, mint ahogy Mira is!

Olive, nagyon szép kismama vagy. Nagyon jók a képek, látszik, hogy profi készítette. (A nevedről mindig beugrik az Üvöltő szelek), abban szerepeltek Sorell -ek, ha jól emlékszem, már rég olvastam, de nagyon tetszett.

Kriszta kilábalt már a betegségből?

Emőke, tök jó, hogy bemehetsz a szülésre. Így már, hogy az ember túl van rajta, már "tök egyszerűnek" :D tűnik. Én úgy örülnék, ha valaki megkérne, akihez közel állok.

Edit, +6,5 kg? Nekem kb 20, mert én már e terhességnek is plussszokkal indultam neki!
Már többször belekezdtem, tornába is, de mindig el voltam valamitől anyátlanodva, aztán megvolt az ok, hogy abbahagyjam :oops:

Először és utoljára az esküvő előtt tudtam fogyni 14 kg-t úgy három hónap alatt, úgy hogy 900 kalóriánál nem ettem többet, Egy év alatt jött vissza kb. Na, hát azóta sem sikerült újra fogynom!
Kitartás! Nagyon ügyik vagytok, Sancsi Te is, Te már tök régóta csinálod! (meg kitartás magamnak is -egyenlőre az elkezdéshez)

Rita & Tomi
Kép
ritike

Megnéztem Rékát is! Nagyon szép kislány!!!

Andrea, örülök, hogy sikerült a meghallgatás!
Azt hallani a hírekben, hogy NY-t régóta nem látott óriási hó lepte el.
Mondjuk ez nem ma volt, egy-két napja.

Anyósokhoz kitartást!

Zsuzsi jó pihenést!

Bocs, ha kihagytam valakit!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Edith: Igazad lehet abban, amit a pakolászással kapcsolatban írtál. Időközben kiderült, hogy mégsem értem célt annak az egy bizonyos polcnak a "kijelölésével", mert már valóban minden más érdekli, csak az nem! Most is itt mászkál a lábaim körül és a számítógép gomjait akarja nyomogatni! :shock: :shock: :shock:
Igazatok volt, hogy hamar kicsi lesz neki az akár Hab-tapival -még jó, hogy végül nem kerestem tovább és nem vettem meg :oops: - vagy bármi mással kialakított terület. Alig győzök utánamenni, bebarangolja az egész szobát! Mi lesz később :?: :!: :o :lol:

Andrea: Lehet, hogy apósod mégsem olyan jófej, mint amilyennek a videó alapján tűnt!? :roll: Vagy csak kivételes alkalom volt, hogy elrontotta a kedvedet? Korábban sohasem említetted őt, csak anyósodat, mint "feszültségforrást".

Rita: Sajnálom szegény kis Tomit! Jobbulást neki!

Anyósom szombaton utazik, viszont úgy néz ki, hogy a holnapi napot nálunk tölti.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Örülök, h Enéh jobban van.
Sajnálom, h Tomi beteg, mielőbbi jobbulást neki! :(

Cs-né Kati: Pakolászástól én is kivagyok, alsó könyvespolcok pl. üresek régóta nálunk, de már többit is eléri Ákos. Múltkor veszem elő egyik kedvenc könyvem, hát látom utolsó 20 oldal hiányzik, gyerek kitépte!!! Minden másodpercben nem tudok figyelni rá :(

Sedith: Aranyos vagy, hogy gondolsz rám Karnevállal kapcsolatban. Beöltözni nem fogunk, csak amolyan unalmas turisták leszünk. :D Kávézást nem hagyom ki. Holnap hajnalban indulunk, remélem fel bírok kelni. Ákost már ma kivisszük anyámékhoz. Tudom, hogy jól fogja magát érezni, pléne, hogy apám és hugom is ott lesz, mindenki szabit vett ki holnapra miatta. :D Bár valószínűleg telefonom csörögni fog még holnap, remélem keveset.

Kép
mölli

Rita, jobbulast Tominak. Az a nagy ho NY state-ba volt de nem NY varosban. Azt a felet ugy hivjak hogy upstate NY, Bufalo varos van azon a kornyeken es ott tenyleg hoy nagy ho volt. Ott eleg nagy tavak vannak es ha a hideg jon Kanadabol akkor a to miatt van ho. Nagyon nagy szel volt ejszaka, alig aludtam. Allandoan a fakat lestem (kepeket keresem de nem talalom :shock: )

Cs.Kati, az alergiara ferjednek lehet hogy jot tenne a parajdi sobanya (Szovata melett Erdelyben). Azt hallottam hogy nagyon jol meg van csinalva, napokat el lehet lent tolteni. Minden van benne. Kiprobalhatnatok nyaron egy par napra. Most nalunk az a helyzet hogy Peti 3 napig eleg sokat volt anyos-apossal mert sok volt a rohangalas es azota ugy tekintik Petit mindha az oveke lenne :roll: :roll: Tobbszor is ra kell szolnom hogy ezt vagy azt ne csinaljak (Pl ringatas) mire abbahagyjak, vagy a rosszabbik eset nekem visszavalaszolnak hogy jo, de aztan tovabb ugy csinljak ahogy ok akarjak. Ha telefonon beszelek mar apos is megkerdezi hogy kivel beszelek :shock: :shock: Petivel jatszom ok meg bejonnek es kiveszik a kezembol, pedig veluk is van Peti nem csak velem. Anyosom ujra elkezdte a reggeli bejobetelt, mert eddig felkeltunk, Petit elkeszitettem, kajalt meg egy kicsit jatszottam vele es azutan kimentunk es veluk volt, most mar reggel kopog hogy viszi a gyereket. Ugyhogy ma en is egy kicsit bekemenyitettem es reggeli utan visszavettem Petit hogy mar terjenek magukhoz. Azota anyos fent van a szobajaba es most megint en vagyok a legrosszabb a vilagon.

Na megyek tovabb keresem a kepeket

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Utolagosan is Cs.Kati es Emoke boldog szuletesnapot. Bocs hogy lekestem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Tominak mi is jobbulást kívánunk!

Mölli: Jó utat! Érezzétek jól magatokat! Biztos szuper lesz! Picit irigykedem! Csináljatok képeket! Ja, és Ákosról is rég láttunk képet!

Kati: Hát Réka is imád pakolni, bejárja az egész lakást és a játékok már kevésbé érdeklik, mint amit a fiókokban lel. a nappaliban csak könyvespolc van amit el és alulra nagy, nehéz könyveket szorítottam be és a tetejére tettem az ő könyveit. Mindig kérem, hogy hozza ide nekem és olvasok neki, nézegetjük. Az asztalon levő újságokat is elveheti, széttépheti, nyilván amit féltek, azt elpakolom. egyetlen tabu hely a számítógép és a millió kábel alatta. Ide nem mehet, szerintem tudja, bár néha azért még van harc ezen a téren. szerintem is fontos, hogy pakolhasson és felfedezze az ő kis világát és lennie kell tabu helynek, ami tilos és szigorúnak és következetesnek kell lenni az egész családnak. a hálószobában, konyhában is kipakolhatja az alsó fiókokat, de az ő szobájában nem mert ott ruhácskák vannak! Hát én így csinálom, hátha segítek vele!
Kitartás anyós-pajtáshoz!

Végre hazajött a férjem, de már el is ment a dolgozóba. Kaptam tőle egy parfümöt ajándékba :D
este viszont nem megyek táncolni, szertném vele együtt tölteni!
Hát Réka nem ugrott a nyakába, tudomásulvette, hogy itthon van és ennyi. szerintem picit össze kell megint szokniuk :cry: :roll:

Megyek vasalni :cry:

Kép
Kép
etterke

Olive, nagyon csini kismama vagy. En viszont neked gratulalok a kepekhez mert te csinaltad a nagy munkat vele. :D Elnezest a tobbiektol de en azert vagyok ilyen okoska :oops: :oops: mert mi is fenykepeszettel foglalkozunk es tudom mit lehet sinalni egy kepbol. Ma mar a fenykepesz csak 50% a kepnek :oops: :oops: :D :D

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea: Pont egyszerre írtunk! Részvétem anyós-após miatt! Szerencsések vagyunk, hogy nem kell nekünk a szülőkkel együtt élni! Szerintem sem lehet könnyű! Legyél csak határozott! Attól hogy bemennek a szobába én is rosszul vagyok! Talán a férjedre hallgatnak és akkor mégsem te vagy a feketebárány! Én karácsonykor éltem át hasonló helyzetetket, értem miről van szó!

Petikének új avatarja van vagy csak én vagyok figyelmetlen?! Nagyon cuki! Rékának is aktuális lenne már egy új!

Kép
Kép
etterke

Kati! Még eszembe jutott valami: Rékának vettem egy ládikót és abban vannak a játékai, imádja kipakolni, kotorászni és mivel nem papír meg tud benne kapaszkodni és felállni!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Rita, örülök, hoyg jelentkeztél, de sajnálom, hoyg rossz hírekkel! :( Gyors gyógyulást Tomimanónak! Neked meg kitartást! :)

Kriszta most már elég jól van, még köhög egyet-egyet, de már nem vészes. Ma már voltunk rendesen sétálni, szép volt az idő is.

Andrea, nem lehet könnyű neked együttélni a férjed szüleivel! Pedig biztos segítség valamennyire, hoyg ott vannak, mint pl. az elmúlt napokban, de ilyen áron nekem inkább nem kellene segítség. Jó, tudom, hogy nektek is leghőbb vágyatok elköltözni onnan, de én úgy általában mondom. Inkább kínlódok egyedül, csinálok, amennyit tudok, és legalább nem b....a senki a fejemet. (Bocs' :oops: ) Az én anyósomékkal nagyjából nincs baj, de azért félek egy kicsit attól az időtől, amikor ideköltöznek 500 m-re tőlünk. Csak az vigasztal, hoyg onnan mégsem lehet hozzánk papucsban átjönni! :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAdd el, kitartás, nemsokára már a saját lakásotokban leszetek, anyós-após nélkül.

Etterke, érdekes, hogy Réka nem mutatta ki túlságosan az örömét az apukája láttán! Kriszta valóban röpül hozzá szinte mindig! :) Biztos jó a parfüm illata, amit kaptál! Töltsétek is együtt az estét, a táncot majd bepótolod! :)

Sancsi, van tesód, akinek 10 hónapos a lánya? Csak azért kérdem, mert nagyon hasonlít rád, és a honlapjukon Enéh uncsitesóként szerepel. Mindketten írunk a 90 napos diétás topikba. Hogy bírtad a gyüminapot! Én tök jól, bár délre sósat ettem: fokhagymás citromos avokádót. Úgy éreztem, mintha normális kaját ettem volna.

Lányok, képzeljétek, elfelejtettem írni, hogy tegnapelőtt múlt egy éve, hoyg csatlakoztam hozzátok a másik fórumon. Akkor még pocakosak voltunk ... szinte mindannyian. Úgy eltelt az idő..... :(

Kati: hogy mi lesz később? Kicsi lesz neki nemcsak a szoba, hanem az egész ház is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De meglátod, megtanulja, mit szabad, mit nem, és akkor könnyebb lesz valamivel. De valóban következetesnek kell lenni.

Kriszta ma felfedezte a konyhaszekrényt. Sikerült kinyitnia az ajtaját. Én meg csak néztem... és pislogtam. Nem hallottam, mikor tette, opedig ott volt a hátamnál egy méterre. Csak amikor a tányérokat kezdte emelgetni akkor lettem figyelmes. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Szép estét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Érdekes szerintem is Réka viselkedése apukájával szemben, mert esténként nagyon örül neki!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!!!

Ma 12:15kor megszületett a keresztfiam Tamás 4050g és 53 cm.
Nagyon megható volt a szülés és le a kalappal az előtt aki természetes úton szült!
Ott voltam végig és ez egy delejthetetlen élmény lesz számomra és sajnálom,hogy nekem ilyen élményben sohasem lesz részem....

még bővebben később,mert eljött a fürcsi ideje

Kép

Kép
emoke1

felejthetetlen

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Látom, itt nem lehet egy napot sem kihagyni, mert írtok ám rendesen! :P :lol:

Enéh már teljesen jól van. A pöttyei is elmúltak, ugyanolyan huncut, mint a betegség előtt.
Legújabb szokása: teli torokból kiabál. Tegnap voltunk a Corába, kifele menet is rákezdett. Ott égtem, mert mindenki minket nézett. :?

Edith!
Igen, Szirwen a nővérem. Tudom hogy írogat oda, említette.
Nekem ha már nagyon herotom van a gyümölcstől, bevágok egy paradicsomot, jó sok sóval.

Rita!
Jobbulást Tominak!
Én is 20 kilót szeretnék fogyni (még). Lehet utána úgy fogok kinézni mint egy anorexiás, de nem érdekel.
Nem tudom, emlékeztek-e, egyszer raktam fel ide egy képet, amiben sötétkék „koszorúslány” ruha volt rajtam. Nah! Azon a képen 55 kg voltam! Ha egyszer újra annyi lehetnék! Áááááááááááá!!!!!! Édes álom!
Amúgy ma is „tornáztam”. Fél órát tekertem a szobabiciklin.
Most úgy vagyok vele, ha nyárra (akár a végére is) elérem a 60-65 kg-t, akkor abba megelégszem magammal.

Cs. Kati!
Én hagyom Enéht pakolni. Eredmény: kb 1 hétig érdekli az adott dolog, utána talál valami mást. Most épp a hűtőmágnesek, és a telefon a kedvence.
Mondjuk a telefonomat nem akarja megunni. :? :? :?

Emőke!
Gratulálok a keresztfiadhoz!

Most ennyi, megyek.
Holnap csípőszűrés! Remélem minden rendben lesz.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!!!

Nem semmi a termés, annyi mindent írnék, de már most az elejére nem is emlékszem.... :oops: :oops: :oops:

Emőke! Gratulálok a kis Tomihoz! Örülök, hogy jól alakultak ezek szerint a dolgok, tényleg egy csoda a születés, Én is azt mondom!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Pakolás!
Edit!!! Hát részvétem a szekrényajtó kinyitása miatt, ugyanis innnetől Valszinű Kriszta csak azt fogja csinálni!!! :? Legalább is Gery mikor erre rájött, vagy két hónapig legalább azon volt minden nap, hogy kirámolja akonyhaszekrényeket!!! :x :twisted: Elég gáz, amúgy is pakolászok utána, de mikor a nappaliból meg a fürdőszobábl szedem össze a konyhai szitát, edényeket, akkor a frászt kapom!!!! Szerencsére, le is kopogom, már egy két hete leszokott erről, most persze máshol rosszalkodik!! Ja és készüljetek, jó pár ujjbecsípésre, odacsukásra-sírásra!!!! Akkor gondoltam rá, hogy veszek ajtózárakat, de aztán mégse. Így legalább már megtanulta, hogy ne csípje oda kezét sehova!
Nálunk már rejtegetés is van, sokszor szedek ki a fehérneműs fiójaink közül játékokat, egyebeket.... :roll: :roll: :roll:
Cipőmben is találtam már órát, meg ki tudja még miket!!! :roll: :roll:
Szóval Etterke, nálatok is még csak most jön majd a java!!!!!!!! :P :P :P Meg mindenkinél!!
A számitógép szintén sláger, Gery simán lehibernálta már a gépet nem egyszer, úgy hogy itt ültem!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Olyan erő van már benne, hogy néha kevésnek érzem az Én két kezem hozzá!!!!! :? :? :lol: :lol:
Mondtam is a páromnak, hogy a következő ajándéka Gerynek egy billentyűzet legyen, azt had püffölje saját kedvére!
Toppon van még az összes távirányító, és a cipőket is előszeretettel hurcolja a lakásban! :evil: :evil:
Ja és ha beszabadul a fürdőbe, és netán valami még a kezében is van, az tuti a kádban landol!!!!!! :x
Ha engedem a fürdővizet, akkor semit nem szabad a közelben hagyni, mert tuti bedobja a vízbe!!! Így végezte már hálóruha, apa autós újságja, játékok, meg csomó szir-szar! Estére mindig lefáraszt a kölök!!!! :P :P :P

Betegeskedőknek jobbulást, szülinaposoknak sok boldogságot!!!!
És a hófordis babáknak is millió puszi!!!!

Rékus képeit is megnéztem, annyira édes, a haján mindig ledöbbenek, pedig tudom, hogy milyen sok és hosszú neki, de akkor is! És annyira nagylányosssá teszi Őt a szép haja!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon komoly kis csajszi!!!!!

Olive szép vagy a képeken, és jók a fotók nagyon!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mölli nektek nagyon jó utat, érezzétek szuperül magatokat, jó pihenést!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Hú remélem nem maradt le semmi!!!!!!.................. :roll: :roll: :roll:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sancsi, látom Te is most írtál!
Gery is imádja amobilt is. :evil: :evil:
Hűtőmágnesek már nem érdeklik, most kedvence a hajkeféje! :shock: :shock: Valmelyik nap, elindulás elött már szorongatta, hát nem vettem el tőle, végig le az utcáa, a kocsiban az úton és ahova mentünk, ott is szorongatta végig!!!!!! :roll: :roll:
Örülök, hogy Enéh teljesen meggyógyult!!!
Kiabálás, meg majd elmúlik! Gery ma megint szájpukizott a Sparban, apa tolta épp a bevásárlókocsiban, Ő égett vele!!!! :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Holnap megyünk de. dokihoz mérésre. Ha nem esik az eső, mert akkor ki nem mozdulok! Őgysem kell már semmi, a tápszert sem írják már.

Fogyó! Én már 5-6 kiló mínusznak is örülnék, ha 8 kiló menne le, akkor lennék annyi mint terhességem előtt, akkor nagyon jól éreztem magam a bőrömben!!!! 63 kg!!!!
Most Én annyit teszek magamért, hogy sokkal kevesebbet eszem. Most is kicsit éhes vagyok, vagyis nagyon, és próbálok sok sok vizet inni, azzal telítem a gyomromat. És ez most olyan jól is esik, már az, hogy nem zabálom magam halálra ilyen hízlaló és zsíros kajákkal! Tornázni sem ártana, de mostanában olyan lusta vagyok. :oops: :oops: :oops:
De rá fogom venni magam úgy érzem!!! :P :P :P :lol: :lol: :lol:
Bár Geryt is elég sokat kergetem a napokban, az is valami gyorsabb nemű mozgás vagy mi!!??!!! 8)

No asszem elteszem magam....................
Sziasztok!!!!
Ja azt álmodtam előző éjszaka, hogy a nőgyógyászommal jártam! :shock: :shock: :shock:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Tominak már nincs láza, sem hőemelkedése, még köhög egy kicsit.
Remélem ennyivel megúsztuk!

Emőke gratulálok a kisbabához. Biztosan nagyon jó lehetett látni, ahogy születik.
Mennyi Tomi! :D

Az én Tomim állandóan a kaktuszt vizsgálja! Mindig oda kell menni, gondoltam párszor megmutatom neki, hogy szúr, és akkor nem fogja piszkálni. ÁÁÁ! Rájott, hogy a belső része nem szúr, és azt vizsgálja, de atüskékhez is óvatosan hozzá szokott nyúlni. Ilyenkor mindig mondom, hogy vigyázz, szúr! Hát nem hatja meg, nagyon érdekli. Csak nehogy később magára rántsa!
Még egy másik virág is a kedvence, mindig meg akarja húzni a levelét, akkor mondom, hogy csak simi, és akkor meg ütögeti. Az apja lemezeit szereti, meg ő már régóta imádja a billenytűzetet a számítógépen. Azt nem tudom, de lehet, hogy oda veszünk majd zárat, hogy a fürdőszobaszekrénnyel mi legyen, mert ott van a sok tisztítószer, meg ilyenek, azt mégsem hagyhatom nyitva. Mert oda meg amúgy szeret bemenni. Mindig meg kell nézni a mosógépet :D
Legújabb hobbym a hangyaírtás, rengeteg előjött, mindenhol. Úgy tűnik, csak a hangyapor segít, azt meg newm szórhatom Tomi miatt ész nélkül. Szórok , aztán barikádot emelek, majd porszívózom, meg feltörlöm. Remélem nem jönnek vissza a köcsögök. Most Tomi szobáját csinálom, mert az is tele van. Pedig csomót takarítok, de mégis. :twisted: :twisted:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lányok!

Rengeteget irtatok!! Nem is tudtam mindet visszaolvasni,mert akkor megint az írás marad el!

Rita: Így sajnos nem ér semmit a hangyaírtás, ha utána felmosod :cry: mert az a lényege, hogy a hangyuszok behordják a rejtekhelyükre a port, és ott a többiekkel megosztva kipurcanjanak! :lol: És ennek semmi köze a tisztasághoz!
Mennem kell, mert megint felkelt! :cry:
Csináltam fényképalbumot, mert ott nem kell kicsinyíteni a képeket! Akit érdekel nézze meg!
http://www.babaszoba.hu/services/albums ... alid=22923

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Bogyó, nem jól adtad meg a címet, így jelszót kér. Vigyázz, úgy írd le, hogy te ne légy belépve, azaz a címben nem szabad szerepelnie az admins szónak. De anélkül sem találom az albumot, mert csak az albumokhoz visz be, és nem tudom, milyen nevet adtál neki. Egy Dávidot találtam, de az már 5 hónapos is van! :)
Puszi

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, Julcsi, és Boldog Névnapot mára!!!!

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Bogyó!

Ha Te vagy a Julcsi :oops: , akkor Boldog névnapot kívánok én is.

Mindenhol hagyom egy napot, egy éjszakát a port, a kisszobában is csak most takarítottam fel, tegnap szórtam be. A kamrából így eltűntek! :D
Tavaly is voltak. Akkor a mosogató volt a célpont, minden reggelre hemzsegtek a mosogatóban és környékén. :twisted:
Tavaly vettünk hangyacsapdát, de az nem ért semmit. :(

Rita & Tomi
Kép
ritike

Riti: Örülök, hogy jobban van Tomi! Hát a hangyák nagyon bosszantóak tudnak lenni. Nekünk is volt egyik évben Magyarországon (kertes ház átka), de a hangyacsapdával sikerült őket kiirtani, és tényleg nincs köze a tisztasághoz, ne aggódj emiatt. Sajnos elég szívósak ezek a hangyáék,kitartás!

Kép
Kép
etterke

Boldog névnapot kívánunk Julcsi!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

A helyzet az, amit nem meglepő módon én egyáltalán nem is bánok, hogy anyósomat majd csak késő délután hozza el a sógorom elbúcsúzni, úgyhogy végülis nem kellett az egész napot a társaságában töltenem. Sőt! A sógorom kitalálta, hogy ő hazaviszi anyósomat autóval és így ő is eltölthet otthon néhány napot. Ebből pedig az következik, hogy addig a férjem itthon lesz velünk! :D

Andrea: Köszi a jókívánságot és a tippet az allergiára. Meglátjuk, lehet, hogy ellátogatunk majd Parajdra is, ha valóban elutazunk Erdélybe nyáron. Tényleg rettenetesen idegesítő lehet, ahogy az anyósodék viselkednek mostanában. Férjed mit szól hozzá? És egyébként ne legyen lelkiismeretfurdalásod, igenis határt kell szabni a beleavatkozásuknak a dolgokba! :evil: Persze lehetőleg finoman, kedvesen, hogy ne legyen okuk a sértődésre. Talán Viktornak kellene ezt megbeszélnie velük. :roll:

Sudi, Sancsi: Mi volt az orvosnál?

Bogyó: A kisfiadra én is kíváncsi vagyok, jó lenne megnézni az albumát! Egyébként pedig nagyon boldog névnapot! :D

Emőke: Ismeretlenül is gratulálok az unokatesódnak! Biztosan sokat segített neki a jelenléted! :)

Most megyek, mert Joci is alszik és egy kicsit szeretnék még takarítani, mielőtt jönnek anyósomék.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, akkor ma jó napod van! :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Kép

Kép már ekkora sérónk van:)

Kép új madarak jöttek a kis etetőnkbe

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! :lol:

Az album címe Dávid mindenapjai! ( valahogy elírtam a címét amikor csináltam az albumot, ezért így helytelenül lett regisztrálva! :oops: )De megpróbálom ujra bemásolni a címet is.http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=22923
És ezen az oldalon naplónk is van Dávid Élete címen! ( a kis és nagybetükre figyeljetek!)

Na azt hiszem így már jó lesz!
Nem tudom meddig tart ez a viselkedés, hogyha nem alszik akkor sír, de már nagyon le vagyok fáradva! :cry:
És ami az éjszakákat illeti, 2 napja nem tudom betenni az ágyába, mert ahogy megpróbálom kinyitja a szemét! Eddig legalább abban az 5 órában kitudtam magam aludni valamilyen szinten! A másik problémám meg az, hogy hiányzik a párom! Nem csak maga az együttlét, hanem csak az öleloések, babusgatások meg hasonló finomságok! :oops:
Remélem senkit nem botránkoztattam meg!

A másik dolog meg, hogy a nagyfiam Ákos 4 hete fekete pontot hoz haza az iskolából! :cry: Úgyhogy van gond épp elég! De hát kinek nincs!?
Bocsi hogy ilyen negatívra sikeredtem!
Megyek mert megint bömböl!!!

Puszi mindenkinek!

bogyo75

Rita, otthon nem lehet kapni ugynevezett hangyahazat? Olyan kis lapos es minen oldalrol bemennek majd azt ott levo kajat elviszik a feszekbe amitol mind az egyik kipurcannak. Nekunk itt nagyon bevalt (ha gondolod postazhatok, ez biztonsagosabb valamivel mint a por Tomira nezve). de nagyfiu lett Tomi es aranyos ahogy a taviranyitot kezeli mar :oops: :oops:

Kepzeljetek a kepeket a kidolt farol nem talalom :cry: :cry: :cry:

Mennem kell ebedelni meg kesobb jovok

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Az otthoni gyakorlás sokat segíthet

- Nem túlságosan súlyos beszédhiba esetén mennyi idő múlva kell a szülőnek észlelnie a foglalkozások első eredményeit?

- Ez több tényező függvénye. Nagy előrelépésnek minősíthető már az is, ha javul a gyermek megfigyelőképessége, differenciálóképessége, memóriája, beszédkedve. A végső cél természetesen az adott probléma megszüntetése, de ez csak különböző részterületek erősítésével, egymásra építésével képzelhető el. Tapasztalataim szerint a legkisebb eredményeknek is örülni kell, mert ezek inspirálják a gyermeket a nem mindig könnyű további feladatok teljesítésében. Két-három hónap elteltével - megfelelő otthoni gyakorlás mellett - az első pozitív jeleket már tapasztalhatjuk.

- Mit és hogyan kell gyakorolnia a gyermekkel a szülőnek?

- A szakember által házi feladatként adott anyagrészt - amely elmélyíti a megszerzett ismereteket, és segíti a továbblépést - napi rendszerességgel érdemes átvenni a gyermekkel. A gyermek terhelhetőképességétől függően napi 5-15 perces gyakorlást ajánlok.

- Mit tegyen a szülő, ha a fent említettekről már lecsúszva, iskoláskorban szembesül a gyermek beszédhibájával, vagy ha az olvasás-írás elsajátításának kapcsán részképesség-zavarokra - diszlexia, diszgráfia, diszkalkúlia - derül fény?

- Szakember segítségével - de a normális oktatási rendszeren belül - ezek a nehézségek általában leküzdhetők. Kivételesen súlyos esetben azonban érdemes megfontolni az erre szakosított iskoláknak, speciális osztályoknak felkutatását, amelyek tematikájukban ehhez a problémához különös érzékenységgel igazodnak. A részképesség-zavarok észrevétele és orvoslása azért különösen fontos, mert egyébként kiváló képességű gyermekeket is visszavethet az előremenetelükben. Később a pályaválasztásban, sőt életkilátásaikban is jelentős hátrányokat szenvedhetnek, ha nem idejében ismerjük fel a problémát.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Jelentem, az ortopédián mindent rendben találtak! :P :P
Legközelebbi kontroll: Iskolakezdés előtt.

Képzeljétek! Találkoztunk ott egy kislánnyal, ők is kontrollra jöttek. 17 hónapos, és csak 2 hete kezdett el járni! :shock: :shock: :shock:
De nagyon aranyos volt! Próbált barátkozni Enéhvel. Nagyon gyengéden simogatta, de Enéht egy hatalmas plüss Mici jobban érdekelte. Hát igen. Mostanában a mackók a kedvencei.

Sudi!
Nálunk mindig elszedi a hajkeféjét fésülködés közben. Már ott tartok, hogy egyből odaadom neki, én meg fésülöm a fésűjével.
Én jelen pillanatban, a Te 70 kilóddal is megelégednék! Persze nem pluszba, hanem ha annyi lehetnék. :? Onnan már könnyen menne a -5.

Rita!
Nagyon édes Tomi!
Virágok nálunk is nyerők, de Enéh inkább csak szimatolja. Karácsony táján virágzott a hibiszkuszom, akkor mutattam neki, hogy „szim”, azóta mindig szimatolja őket.
Hangyák egy időbe nálunk is voltak. :? :? :? Én domsetossal irtottam ki őket. Rájuk locsoltam, hagytam állni kicsit, majd felmostam.
Egy idő után eltűntek. Nem tudom hogy maguktól-e, de a lényeg, hogy most nincsenek.
Elég undorítóak voltak, hogy a fürdőtől a hűtőig le-fel mászkáltak. Amúgy is undorodom mindenféle póktól- rovartól-bogártól.

Bogyó!
Nálunk a nem, alszik, hanem üvölt korszak, vagy 4 hónapos koráig tartott, de Enéh már a 2. itthon töltött naptól üvöltött. Csak úgy nem sírt, ha a kezünkbe volt, és sétáltunk vele.
Nem lehet hogy Ákos féltékeny Dávidra, és ezért nem teljesít? Így próbálja meg magára felhívni a figyelmet. Persze megjegyzem, ez csak tipp, nem értek hozzá, de egy ismerősöm lányának boszorkány lakott a szobájában. Hozzáértők azt mondták, azért, mert féltékeny az öccsére, pedig látszatra imádja.
Párod csak elutazott, vagy külön éltek? Bocs, ha túl indiszkrét vagyok, de nem vagyok képben. :oops:

Nah! Megyek!
Mindenkinek jó hétvégét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Sancsi, ez nagyon jo hir, hogy mindent rendben talaltak Enéhnél!

Rita, a hangyak tenyleg nehezen irthatoak ki. En is nagyon utalom oket, de ennel mar csak az volt rosszabb, amikor egereink voltak. En meg aludni se tudtam ejszakankent, mert mindig az jart az agyamban, hogy mi van, ha felmasznak az agyra is. :roll:

Bogyo, sok boldog nevnapot!
Egyebkent nekem is az jutott az eszembe, ami Sancsinak, hogy esetleg azert hoz fekete pontot haza a fiad, mert igy akarja felhivni magara a figyelmet. Probalj vele beszelni es elmagyarazni neki, hogy nem haragszol, de szomoru vagy, mivel te azt hitted, hogy o egy nagyon okos nagyfiu es arra szamitottal, hogy majd a kisteso tole tanulhat es felnezhet ra! Lehet, hogy nem jon be, de hatha.

Etterke, vegre en is meg tudtam nezni Rekus kepeit. En is csak csatlakozni tudok az elottem szolokhoz es semmi ujat nem tudok mondani, csak azt amit a tobbiek, hogy gyonyoru lanyod van!

Sudi, tok jo az uj alairasod!

Andrea, en is nehany hete, amikor meg Angliaban voltam nagyon feltem, amikor viharos szelek voltak, mivel a kertunk mogott hatalmas meretu fak vannak es ha azokat kicsavarja a szel, van ra esely, hogy a hazunkon landol.

Emoke, gratula az unokatesodnak! Biztos szep elmeny lehetett szamodra is ez a szules. Szep nagy baba lehet a keresztfiad! :)

Koszonom szepen mindenkinek a dicseretet a fenykepekkel kapcsolatban. Andreanak jo a meglatasa, mindig en dolgozom tobbet a fotokkal, a ferjem csak kattingat. :lol: Bar ezekkel szerencsere nem volt sok dolgom. Amiota kismama vagyok, egesz jo az arcomon a bor, ugyhogy meg pattikat se kellett retusalnom. :lol: Azert a beallitason is sok mulik. A ferjem nagyon jo kepeket tud rolam csinalni. Regebben amikor Magyarorszagon elmentem fenykepeszhez, mindig el voltam keseredve, annyira vacak fotok keszultek rolam. Amikor pl. az erettsegi tablokepek keszultek vissza is mentem a fenykepeszhez, hogy csinaljon rolam meg egy sorozatot, mert iszonyu bena volt az osszes kep, amit elsore csinalt rolam. :shock:

Majdnem elfelejtettem meselni, hogy tegnap voltam terhesgondozason, ma pedig bejelentkeztem a gyerekorvoshoz. Kaptam recepteket (popsi krem, furdeto, K-vitamint,stb), amiket ki kell majd valtani, mire hazajovunk a babaval.

Most mar proballak folyamatosabban kovetni titeket meg irni is, de nem mindig megy. :(

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Sancsi köszönöm a tippet, Ákos nagyon jól tanul, csak verekszik mindíg. Ami már az óvoda óta probléma volt nála.
Ami a páromat illeti, itthon van velünk, csak mivel a Dávid ilyen rossz alvó, ezért kimarad az életünkből az intimitás! :cry: :oops:
És ez mindkettönknek nagyon hiányzik!

Olive:Köszönöm a névnapi köszöntést! :P Jó hogy újra köztünk vagy! Multkor kérdeztem, hogy amikor itthon vagy akkor hol laksz? Pesten? Hogy bírod a terhességet? Látom már alig egy hónap van hátra!
Amit írtál, hogy próbáljak a lelkére beszélni, ez jó ötletnek tűnik! Meg fogom próbálni!

Most megyek gyorsan főzni, mert most itt van a nővérem, és addig foglalkozik a Dávidkával!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

bogyo75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?