Sziasztok!
nem gondoltam hogy ebben a topikban is szoptatás-tápszer-hozzátáplálás vita van
Hozzászólok, bár nem szoktam e témában, de azt hiszem most már elég idő telt el hogy indulatok nélkül objektíven tudja e témában írni, és ki tudja, hátha segít valakinek. Szóval mi is tápszereztünk. Én is a trehesség alatt mint lelkes kismama végigolvastam minden szopis topikot, és készültem hogy menni fog ez, hiszen mindenhol azt olvastam hogy nagyon kevesen vannak akik nem tudnak szoptatni. Én is mint Virga vettem tejgyűjtő zacsit (most itt itt áll, bontatlanul nagy része), mellszívót stb. Megszületetta babám, a kórházban minden jónak tűnt, bár éjszakára elvitték, tudtam hogy adnak neki tápszert, amíg nem indult be a tejem, de kb a 3. nap beindult. Amikor kihozták megszoptattam, este még fejni is tudtam kb 100 ml-t, éjjel azt adták os aneki, meg voltam győződve róla hogy van elég tejem, Egy gond már ott is kijött, hogy sajnos befelé forduló a mellbimbóm (amit a védőnő terhesség alatt észre kellett volna hogy vegyen, ma már tudom, lehet rajta korrigálni,a kkor nem tudtam ezt, ez az egyik hiba amit a következő babánál már nem követek el). De úgy tünt bimbóvédővel megoldható. Jöttünk haza, az 1 órás út alatt átázott a pólóm, mindne ok, gondoltam továbbra is. A babám evett, aludt, egészen az első itthoni etetési. Akkor evett (2 mellből és amennyi ideig akart, hiszen olvastam én babanetet, igény szerinti szoptatás), mégis amikor végzett (kb 2x 20-25 perc után bealudt mellen), szóval ahoyg levettem üvöltött. És ez így ment kb 2 hétig. Az eerdménye egy holt depressziós anyuka (én
), aki amikro valaki (férjem,a nyukám) felvetette hogy talán éhes üvöltözött hogy nem igaz hogy éhes, órákat szopik , bukja vissza a kaját, hát nem lehet éhes. De a lányom mint utólag kiderült sajnos tényleg éhes volt. Az tünt fel a gyerekorvosnak hogy ha teát kap akkor megiszik egy üveggel is és akkor el tud aludni. Jóllakott baba ugye nem kér teát. Na, próbamérés, kiderült kb két mellből 80 ml. Ez nem hagzik ugye rosszul, átlag babának elég. DE: Az én lányom már ennyi idősen 120 ml-eket akart enni, néha 150 ml-t. Ez úgy derült ki hogy akkor felírtáka tápszert. és csoda, a baba jóllakott. én meg attól borultam ki hogy éheztettem szegényt két hétig. Sajnso mellé társult aza probléma hogy bukott állandóan (tudom, mert túl sokat evett, de ördögi kör, ha nem adtunk neki igéyn szerint enni üvöltött, ah adtunk, bukott). Ha mellből etettem (mivel nem tudta bekapnia bimbót valószínűleg túl sok levegőt nyelt) akkor ez egészet visszahányta rám és üvöltött, mert éhes volt. Ne tudjátok meg azt az érzést, amikro alig van tejed és azt is kihányja
Totál kivoltam. elkezdtem fejni. Így kapott anyatejet,de tápszert is hogy jóllakjon. Megnyugodtunk mindketten. Azonban itt is hibát követtem el, mert nem volt elég jó a mellszívóm és ezt nem vettem időben észre. Mai eszemmel vennék másfélét, hogy hosszabban fenn tudjam tartani az anyatej mennyiségét. Ezeket azért írtam le, hogy bemutatkozzunka topikban
Én most nem várok tanácsokat, már milliószor megrágatuk ezta témát, tudom a hibákat is (pl éjjel nappolso kórház kell,a hol rögtön kiderülnek ezek a dolgok, mellszívó, bimbókiemelő stb).
Igazából Alice miatt kezdtem el írni. Én is adtam teát a lányomnak, egyszerűen azért mert a vizet nem itta meg, csak a teát. nem tudom ti milyet adtok, d emi sima mecsek baby teát adtunk, bevált, szerette, kb 4 hónapso korától cukor nélkül issza, úgy is szereti. Addig kapott bele pici szőlőcukrot, egészen egyszerúen azért mert különben nem itta meg. De: amikro végre rájöttünk hogy éhes, és azért issza a teát, és kapott ,megfelelő mennyiségű tápszert,a kkor már nem igényelte annyira a teát. Csak éjjel hazsnáltuk néha, ha felébredt és meg nem telt el 3 óra (a a bukások miatt sűrűbben azért nem etettem, akkor kapott pár kortyot)
A másik az almalé: hát bevallom így mindne indok nélkül ezzel az eggyel én sme tudok egyet érteni. Mert ha ninsc anyatej, akkor ott a HA tápszer, az elég kell hogy legyen 4 hónapos korig. 4 hónaposnál még anytej vagy tápszer függőségről nem beszélhetünk, ez (nem haragudj, tényleg ne akarlak megsérteni) de butaság. Anyatej függőség amikor a 10 hónapos még mindíg nem fogadja el a más ízeket, de ha 4 hónaposan kezdika hozzátáplálást akkor ez tutira nem fog bekövetkezni, még akkor is olyna picurkák. Van olyna indok amikor el tudom fogadnia korábbi gyümilé bevezetést, sőt mi is adtunk neki 2-3 hónapos koráig naoi 10 ml szőlőlét, mert sajnso nagyon székrekedéses volt, és úgy gondoltuk a gyerekorvossal közösne hogy még mindíg jobb mint a naoi rendszerességű glicerines kúp (gyorsan leírom hogy igen, tudom hoyg normális babáknál az ois ha nincs minden nap széklet, de az én babám hangosan üvöltött kínjában még éjfélkor is ha nem tudott aznap kakilni, míg ha sikerült neki akkor békésen aludt reggelig ). Szóval van olyan eset amikro többet használ mint árt a gyümilé, d eminimális mennyiségben. Én a ti esetetekben azt nem értem hogy ok hoyg miért ne, de miért igen?
Mi 4 hónaposan kezdüka hozzátápit sárgarépa pürével, és 3 nap elatt 1 evést kiváltottunk, úgy ízletta lányomnak
Egyébként szőlőlét 3 hónapos kora után nem kapott, mert rendeződötta hasfájása szerncsére.
Ja, és am már megissza a vizet is egyébként
Manó