Sziasztok,
gyesztenye: Kismama szerint nagyon hamar, ha jól rémlik, olyan nyolc hónapos kortól már adható, Cicó nagyon csípte az almás-gyesztenyés kecskeméti trutyit csirkével. De a Kismama azt írja, fagyasztott hámozott gesztenyét (ilyen kis negyedkilós dobozban lehet venni hipermarketben) megfőzve prímán lehet anyatejjel turmixolni. Ezt én nem próbáltam, mert mire ezt olvastam, Cicó már egy volt, és apró darabokban rágcsálta.
Eper: nagyon óvatosan én megpróbáltam az egy éves kor utáni nyáron, mondjuk nem pusztította, de baja sem lett tőle. Nyilván ugrásra készen vártam, mikor kell pöttyösödés stb. miatt azonnal beszüntetni. Egyébként ez már magostól ment neki.
Cseresznye: egy éves kor fölött általában nem tiltják, nekünk még a héjat is sikerált megemészteni, persze fog az sok kell hozzá
Meggy az első gyümik között van, és ennek a héja is lájtosabb, mint a cseresznyéé (egyévesnek már oké szerintem héjastul is), csak sokan nem csípik, mert savanyú. Én meggyes rizst csináltam mixelve anno, egy éves kor után meg már meggylevest.
Üdv
Kriszi