Új privát üzeneted érkezett!

A kisfiam és a házi fürdődézsaKép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

AranyosKép
szuperboszi

Nagyon cuki ez a kisdézsás!!!!!!!
Kép

Kép
rayo

Kelimoni!
Sajnos a 2 kisfiú közül még egyik sem a mi babánk Kép . De remélem hamarosan jön már Õ is! Kép

Rayo! Nekem van ám egy ilyen Dumbom plüss kivitelben, aki megfürösztve elcsomagolva várja az új tulajdonosát!

Puszi,
Di_Ti
di_ti

Süni, belőled sosesohaseelég!Kép

Nikinozso! Akkor ők a 2. és 3. gólyahíres ide kisbabák? Isten éltesse őket sokáig!

Pénteken megjött a határozatunk. Mostmár leírom lányok, hogy először november 11.-én jelentkeztünk a TEGYESZnél, és minden kötelező ízével együtt december 29.én meghozta a GYIVI a határozatot az alkalmasságunkról. (Mellesleg ma kaptam meg a levelet. Két hét kellett, hogy ideérjen?? )
Ez akárhogy nézem, kb. 6 hét, na jó, inkább 7 hét. Szerintem ez rekord. Kép Kép
Mivel évvégén jelentkeztünk, mindenhová volt szabad időpont... és elárulhatom, kicsit rámenősebb is voltam, mint egyébként szoktam lenni, már majdnem el is szégyelltem magam.Kép
De a papíros dolgokat úgy utálom, és arra gondoltam, nem lehet, hogy ez 4-5 hónapig, esetleg félévig tartson! Ez az egyetlen szakasz, ami lerövidíthető, a várakozás adott... így mindenhol kihagyva a postát én kézbesítettem, kértem, és kértem és kértem... még a tűréshatáron belül, de érzésem szerint a határokat feszegetve. De megvan.... és ez a lényeg!
Nikinozso, küldöm!

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Diti!
Én már régóta pályázok egy Dumbóra, de még nem láttam sehol! Hol vetted és mikor?

Regina hintázik négykézláb és halad...hátrafelé! De ez is eredmény!!!És mindent püföl,ütöget, imád zajolni!
Kép

Kép
rayo

Lányok, a Csaladineten kezdőoldalon van a koncertfelhívás.
Két topicba, ahol már régóta levelezek, csináltam egy kis reklámot, de Matiba is régi tag ezekben a topicokban, úgyhogy majd biztosan megerősít.

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok

Kelimoni, egy kis tündér a fiad.Kép
Kép
Nikinozso, ez nagyon jó hír ez már három baba, és három boldog család, gratulálunk.Kép

Ggabszi, nagyon ügyi vagy, gratula a határozathoz.Kép

Egy kis gyerekszáj tőlünk is:

Karácsonykor minden 10 percben meg kellett nézni a fát. Hívott engem is meg az anyósomat is, hogy menjünk vele. Egy alkalommal kicsit lemaradtunk, erre megfordult és ránk szólt: gyertek libuskáimKép

Kép
Kép
atan

Rayo! Barátoktók ajándékba kaptam már vagy 15 évvel ezelőtt az egyik szülinapomra (régen gyüjtöttem az elefántokat minden féle méretben és anyagból), ezért sajnos nem tudom honnan van! De ha látok valahol megírom!

Kelimoni! Elfelejtettem az előbb írni, hogy ez a dézsányi fiú mennyire aranyos!Kép

Ggabszi! Örülök a jó híreknek! Ez tényleg rekord idő!

Nikinozso! A két kisfiúnak és a boldog új családoknak én is szívből gratulálok! Kép

Legközelebb majd csak esete jövök az endokrinológus vizit után....

Puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Nagggyon jók a gyerekeitek mondásai!!! Kép Olyan édesek, ahogy már gondolkoznak és megpróbálják kifejezni magukat.

Süni: Csatlakozom Ggabszihoz, hogy Belőled sosem elég! :D
El tudom képzelni az ovis sétátokat Kép Nálunk minden szerdán mennek sétálni a gyerekek, de minden alkalommal elmondják az óvónénik nekünk, hogy borzasztó nehéz sétálni a gyerekeinkkel... És kérnek bennünket, hogy sétálunk velük sokat, hogy szokják.

Gilice: Nagyon jó az első babacuccokat kézbe fogni! És ez már egyre gyakoribb leszKép Pakolhatod, rendezgetheted a kisbabád holmijait.
Nagyon jó Füge a gyerekszobában című kép, igazán szép kutyus (a gyerekszobáról már nem is beszélve)!

Ggabszi: Balázs nagyon bátor, ügyes fiú!!! A beavatkozás után nem fájt neki? A Madarász utcai kórházról egyébként nekem is nagyon jó tapaztalatom van! Kisgyerekként sokat voltam a betegük, de némi nosztalgiával emlkészem vissza a nővérekre, orvosokra. Azt leszámítva, hogy a betegség mindig rossz volt, szerettem ott lenni Kép
Gratulálunk a határozathoz!!!

Rayo: Édes lehet a kislányod, ahogy gagyarászik és négykézláb hintázik, tolat Kép Ebből már nemsokára mászás lesz!
Én rengeteget mentem mindig a gyerekekkel. Ahová csak lehetett, mentünk, mert én is utálok egész nap egyedül itthon ülni velük. ha 2 napig nem megyünk sehová, már érzem, hogy idegesebb, feszültebb vagyok. Egyszer valaki mondta, hogy a mi gyerekeink az autóban nőnek fel Kép Azért ez nem igaz, de tény, hogy sokat utazunk, sokat csavargunk Kép

Marcianyu: Hú, már 20 hónapos a kisfiad!!! Amikor találkoztunk, akkor tanult járni (bár ő nagyon korán kezdte), ha jól emlékszem, akkor volt olyan 8-10 hónapos.

Hildus: Gratulálok a négyesedhez!!! Nagyon szép eredmény!

Vicki: Örülök, hogy meggyógyultál!
ildi_ko

Diti!
Előre is köszi az infót!
Feltétlenül írj az endokrin után! Nagyon érdekel, hogy mit mondott!!!!!
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!
Nikinozsó, nagyon sok boldogságot kívánunk az újdonsült családoknak.

Lányok, ezt most találtam Kép
<!--attachment: kispapa_napl_ja-332556.html*mime_html.gif*text/html*67.2*kispapa+napl%f3ja*kispapa+napl%f3ja%2ehtm --><center><pre>
Képkispapa naplója
kispapa naplója.htm (67.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
rvan

Na, megjöttem.
Rayo!A doki nagyon szimpi volt, megvizsgált, kikérdezett, hogy anyai ágon nem volt-e pajzsmirigy beteg valaki (ezt nem tudom és sajnos már megkérdezni sem tudom) és vért is vett tőlem ellenanyag vizsgálathoz. Adott egy biankó receptet Euthyrox vagy Entirox? napi 1x1-re, de ez csak a vérvétel eredményétől függően kell felhasználnom. A jövő héten ő fog felhívni.
Szóval megnyugodtam...Kép

Puszi,
Di_ti
di_ti

Oké! Reméljük, jók lesznek az eredmények!!!Puszi
Kép
Kép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Kelimoni, nektek bejött a dézsa, mik a tapasztalaitok? Azt olvastam, hogy a dézsában a a babák nagyobb biztonságban érzik magukat, mint a fürdőkádban.

Ggabszi, gratulálok a határozatotokhoz! Gyorsan elintézted! Most már hivatalosan is várandósak vagytok. Kívánom, hogy a várakozás se legyen túl hosszú!

Használ valaki babahordozó kendőt? Jó dolognak
tartom, de valóban jól használható?

Nikinozsó, isten éltesse a babákat, mamákat és papákat!!!!

KépKép
gilice

Gabszi: Gratulálok. Kép

Nikinozsó: Ez szuper! Kép

Kelimoni: Nagyon édi ez a dézsás kép!Kép

Csajok: Ezek az aranyköpések!Kép Kép Meg lehet zabálni őket, annyira édik! Kép Hát ezért imádtam tanítani, mert mindig van egy jó beszőlás jó helyzetben, amin napokig lehet nevetni. Ilyenkor kicsit elszomorodok, hogy ha könyvelni fogok, ki fog majd ilyeneket mondani nekem.Kép De majd elolvasom, hogy mit írtok.KépKép

Szülés utáni depi: Unokatesónak is volt, a második babájával, rövid ideig. És főleg azért mert császárral született, és aztán elvitték a kicsit, mert nagyon rossz volt a vércukra, és ő csak napok múlva mehetett utána, szóval szinte nem is látta a babát és úgy érezte, mintha nem is szült volna, pedig megkinlódott, mert rendes szülésnek indult vagy fél napig, de aztán csaszi lett a vége. Én akkor láttam rajta hogy difi van és anyu is, így én bementem hozzá és beszélgettünk sokat, aztán most meg úgy hívjuk a kisebbik gyereket hogy anya 2.púpja.Kép Ugyanis mindkettő a nyakában szeretne lenni.Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Gilice: a férjem szerint aki kitalálta a fürdődézsát nem nyújtózott jó nagyot fürdőkádbanKép

A dézsa egy sima, olcsó müanyag vödör - mármint nálunk. Gergő jól érezte magát benne, bár folyamatosan tolta magát felfelé, mert nem tudta a lábát kinyújtani, úgyhogy még másnap próbálkoztunk és nem veszünk dézsát.

Biztosan visszadja az anyaméhben tapasztalt érzéseket, mégis azt hiszem, hogy a fiam inkább azért érezte jól magát, mert játszottunk.

A következő nap már nem tetszett a dolog, annál inkább az együttfürdi a naaaaagy kádban.
Már időnként a kis kezecskéivel csap egyet a vízbe és meglepődik, ha az arcába repülnek a vízcseppek.

Az is lehet, hogy későn próbáltuk meg, Gergő már megtapasztalhatta a sok víz nyújtotta élvezeteket.

Nekem is volt problémám a dologgal. Nem jöttem rá, hogy ebben csak áztatni lehet a gyermeket vagy esetleg meg is lehet rendesen fürdetni. És a hajmosáshoz ötletem sem volt, csak ha elúsztatom a fürdőt.
Dehát, ez az én defektemKép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Szép reggelt!

Rvan: Nagyon aranyos a kispapa naplója!!! Kép Még csak a felét olvastam végig, de nagyon tetszik!

Di_ti: ÖRülök, hogy minden rendben!

Gilice: Az egyik nagyon kedves ismerősöm használja a hordozókendőt és nagyon szereti! Két gyermeke van, mindkettőnél a kezdetektől használta és használja a mai napig is. Ha gondolod, segítek, hogy fel tudd vele venni a kapcsolatot. (Õ egyébként forgalmazza is a kendőket.)

Ancsúr: Hogy ki fog aranyosakat mondani majd? Hát a gyerkőcöd!! Kép

Kelimoni: Tudod, mi jutott eszembe, hogy miért szerethetik a babák a dézsát? Mert ott az egész testük a vízben van. Nagyon sokan csak "éppenhogy-vízben" fürdetnek és bizony, ha belegondolunk, nekünk is rossz érzés, amikor a vizes testünk nincs a jó meleg vízben, hanem kint van Kép És látod, lehet, hogy ezért is jön be Gergőnek a közös pancsi a nagy kádban, mert ott biztonságban ugyan, de teljesen benne lehet a vízben.

Kérnélek Benneteket, hogy akiknek valami változás történik az adataiban (pl. meglesz a határozatuk), írják meg nekem, hogy frissíteni tudjam a táblázatot! Köszi Kép

Képzeljétek, micsoda bókot kaptam tegnap a lánykámtól!!! Hosszú már a frufrum, és hogy ne lógjon a szemembe, tegnap felcsatoltam (elég bénán néztem kiKép). Amikor Vivien meglátott, nézett egy darabig, aztán megsimogatta a hajamat és ezt mondta: "Anya, nagyon szeretlek! Olyan szép a hajad, mint Hófehérkének!" KépKépKép Hát én majdnem elolvadtam...
ildi_ko

Gilice!
Az egyik ismerősöm használta a kendőt és nagyon szerette, de nekem kényelmetlennek tűnt!
És nyáron iszonyú meleg lehet, mikor magadra tekersz 2méter anyagot+ a gyerek! És ha az elején nem rakod bele, később, mikor nagyobb lesz, nem akarja majd! Ugyanúgy, mint a kengurú! Bár én egyiket sem használtam! Én azt ajánlottam Amnerisnek is, hogy még most vegyen kézisúlyzót és minden este gyakoroljonKép

Kép

Kép
rayo

Ildikó: akkor mostmár hívhatunk Hófehérkének?Kép

Igazad van, vonzó a melegvíz, Gergő jól le is fárad tőle, de már egyre bátrabban mozog benne. Emellett masszírozófejes zuhanyunk van, amivel masszírozgatjuk finoman a pocakját, hát ezt külön élvezi. Van amikor bealszik rajtaKép

Én sem a hordozókendőt, sem a kengurut nem javaslom hosszú távon. A nővérem használta a kengurut a kisebbik fiánál. Csak utazáskor, vagy boltba menéskor. A fia annyira ránőtt, hogy még wc-re sem tudott elmenni anélkül, hogy ne üvöltött volna utána. Aztán a folymatosan növő súly cipelésétől teljesen tönkre ment a gerince, dereka, ami a mai napig problémát okoz.
Egyetlen előnye van - Máté olyan szeretetéhes és nagyon szeret bújni, pedig már 10 éves. Az biztos, ha megyünk hozzájuk, ő az első, aki szalad, mindenkit megölelget, szinte ránk nő. Ezt nagyon szeretjük. Annál is inkább, mivel ő a mi "kicsi"keresztfiúnkKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Lemaradtam valamiről? Mert én biza kondérnak néztem a vödröt, de itt mindenki tudja, hogy az bizony dézsaKép Ezek szerint divatba jött valami dézsa, és én meg itt falun még csak nem is hallottam róla? (Az átlátszó fürdetővödröt láttam a BrendonbanKép
Boldizsár is imád fürdeni, de nála ez annyit jelent, hogy úgy fröcsköl, hogy mindenki nyakig vizes leszKép Úszik a fürdőszoba, ő meg proóbálja lefetyelni az arcán folyó fürdővizet. Ha a nagyvízben pancsol, akkor mindezt lábbal csinálja, és a "kiszolgálószemélyzet" biztos alsógatyáig csurom vizes leszKép
Újabban hajmosáskor egyszerűen a fejére engedjük a zuhanyból a vizet, de ez se igazán zavarja.
Nyáron azt hiszem ki se fog jönni a Balatonból, és akkor már nem az arab, hanem a néger férjemre fognak rákérdezniKép
Boszi
szuperboszi

Képzeljétek elindult a jegy vásárlása a KONCERTRE!
Már 5db. rendeltek!
nikinozso

Sziasztok!

Ggabszi nagyon ügyesek voltatok hogy már határozatotok is van! Nálunk most volt környezetet tanulmányozni a gyámügyes néni is. Szóval mi még mindig várunk a határozatra. És reménykedek hogy mást már nem fog kitalálni. Minden papírt bekért ami velünk kapcsolatos... De a wc ragyogott! Kép

Ezt a fürdő dézsa dolgot nem nagyon értem. Hogy lehet ebbe lemosni a gyereket? Bár Gergő tündéri benne az tény!

KépKép
jiny

Sziasztok!

Nikinozso
2XKép
Mindkét családnak sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Ggabszi, Hófehérke-Nyanya-Ildikó!
Aranyosak vagytok, köszönömKép

Ggabszi
Kép
Gratulálunk, most már papírilag is igazi kismami és kispapi vagytokKép!

Jiny
Remélem már nem sokat kell várnotok arra a papirosra.

Kelimoni
Nagyon jó a kép. Még, még!!!!

Rvan
Ez a kispapanapló nagyon jó. Sajnos még csak az elejére volt időm, de mindenképp végigolvasom. Nagyon jókat mosolyogtam rajta. Köszi.

Rayo
Reginának jó zajolástKép

Di-ti
Reméljük már nem kell sokat várnotok!

Mera
Nagyon jók a gyerekszájak.Kép

Szép estét mindenkinek
Üdv Süni
süni_renóca

Egy vers mindenkinek!

Péteri Zsolt(szülőként ezt tapasztalta):
Milyen szülő kell nekem?

Milyen szülő kell nekem,
elmondom én rendre.
Vonatkozik mindenkire:
gonoszra és szentre.

Azt akarom, hogy a szülő.....
tudjon lufit fújni
és mozgatni bábut,
bujócskában jól el bújni
....az sem baj ha nem tud!

Tudjon nekem vásárolni
mindenféle dolgot,
babát, rágót, villanymozdonyt
....az sem baj ha nem tud!

Legyen erős, legyen okos
legyen szép és nem rút!
Fusson gyorsan, háromszázzal!
...az sem baj ha nem tud!

Arca mindig sugározzon
örömöt és nem bút
Engem mindig vidítson fel
...az sem baj ha nem tud!

Védjen engem mindenkitől,
süssön rájuk ágyút!
Küzdjön értem oroszlánként!
...hát....az sem baj ha nem tud...

Higgyen bennem, bízzon bennem,
mélyen, mint a mély kút,
akárki mond, akármit is!
Az már baj, ha nem tud!

Mégis-mégis a legjobban
áhítozom azután, hogy
legyen nékem mindörökké
anyukám és apukám!

Kép
süni_renóca

Helló mindenkinek!

Ma nálunk is termett gyerekszáj: Néztük a TV 2-n délután a papcsaládos sorozatot a sok gyerekkel (gyermekeim kedvence), ahol a nagyfiú a kisebb öccsével együtt randevúzott. Mire a nagyfiam mind a 12 évével megjegyezte, milyen jó lesz majd, ha ő is együtt randizik a most ugye 1 éves öccsével. Nem mondom, jót rötyögtünkKép
A pici még nem gyerekszájaz, csak ismétel, már nem csak az én nevemet mondja, hanem az apjáét is és a mamiiiii és anyuuuuu után ezt a fegyvert is beveti a kiabálós palettán. "Nyanya" még nincs, még nem említette neki senki, szerencsére még a házisárkányt semKép
Jó éjt mindenkinek!
Boszi
szuperboszi

Sziasztok

Ildikó-HófehérkeKép, nem csodálom ,hogy olvadoztál. Fantasztikus kis leánykád van, csupa szeretet.Kép
Velünk is történt tegnap éjjel hasonló, megkapta délután az oltást, és éjfél körül belázásodott.
Ilyenkor nagyon engedékenyek vagyunk így közöttünk aludt. Amikor a kúpot beadtuk neki, természetesen felébredt, és elkezdett beszélgetni mindenről ami eszébe jutott. Egyszer csak az apja felé fordult: szeretlek Apa ,majd felém fordult és azt mondta : téged is szeretlek Anya.

KépKép

Kép
Kép
atan

Nagyobbik nővérem írt egy mailt, melyben felháborodott, hogy Gergőt vödörben fürdetjük és kért, hogy legyünk szivesek venni neki egy babakádat.Kép

Annyit nevettem ezen az igazi felháborodásonKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Én is szeretnék veletek megosztani egy mai gyerekszájat. Kingussal mentünk balettra, mikor elkezdte mondogatni, hogy a dédimama és a dédipapa is meghalt már. Mostanában nagyon foglalkoztatja a mesék végén a " és boldogan éltek, míg meg nem haltak." Múltkor a mamával nézegették a fényképeket és ekkor mesélte neki a mama, hogy a dédik már nem élnek. Visszakanyarodva a mai naphoz, elmondta a dédiket és utána " Gabi mama és a Lajos papa.... ők biztonságban vannak!" Annyira aranyos volt! Kép

Zsófit meg ma vittem "mázsálásra" és 8kg20dkg és 72 cm. Hihetetlen, hogy már 9 hónapos elmúlt.

Rvan: Jó volt ma dumcsizni! Kép

kizsó

Nikinozso!

De örülök! Kép Jó néhány jegy már az Operából, és tőlem is elkelt!!

Anyi még fontos volna az átutalással való jegyvásárláshoz, hogy határidőt kéne szabnunk neki - legyen időm valóban félretenni az így kifizetett jegyeket!Kép
Kizsó! Te is elmondanád majd a telefonos érdeklődőknek? Tehát a határidő: január 31.!

Minden segítőmnek nagyon-nagyon köszönöm a munkáját!!! Kép

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!

Kelimoni: ÓÓ, elég nagy a kontraszt Hófehérke és én köztem, csak a kislányom lát max. rózsaszín szemüvegen át Kép
Hát ez tényleg nagyon mókás, hogy azt hitték a nővéredék, hogy "jobb híjján" fürdetitek vödörben Kép Na, ha még látná a mi egyik fényképünket (sajnos az még papírkép, és nem tudom beszkennelni), amikor anyósom a szobájukban valami issszonyú kopott, vacak lavórban fürdeti Vivient :D Nagyon putris az egész Kép
Édes lehet Gergő, ahogy elalszik fürdés-masszírozás közben Kép És olyankor felébred utána?

Boszi: Nem vagyok szakértő, de szerintem az az átlátszó, brendonos vödör a fürdető-dézsa Kép
Hallod, ha Boldizsár ilyen csábos fickó marad (márpedig tuti, hogy marad!), akkor nagy esélyük van a fiúknak a közös randira - csak majd győzzenek megegyezni a lányokon ;)
Na, azért házisárkány még én sem vagyok Kép

Jiny: "A vécé ragyogott" - ez tetszett! Kép Benézett egyébként oda a környezettanulmányozó?

süni: De jó ez a vers!! El is mentem magamnak és egyszer megtanítom Viviennek, pl. anyák napjára. Hány éves kor körül tudnak megtanulni a gyerekek ilyen hosszú verset? (Az enyém még a 4 sorosoknál tart, bár igaz, ő le van maradva az átlagtól bizonyos területeken.)

Atan: De édesen alszik Peti!!! Gondolom, Ti is olvadoztatok, ahogy mondta, hogy szeretlek apa, anya! Kép Jobbulást kívánok neki! Remélem, már kutya baja!

Kizsó: Ez nagyon megnyugtató, hogy Gabi mama és Lajos papa biztonságban vannak! KépKépKép Olyan kis okosak a gyerekek!!!
Zsófi pedig nagyon szépen gyarapodik! Bálintot is elvittük kedden méricskélni, ő most 10 kg 40 dkg.

Holnap nem leszek, de vasárnap jövök! Puszi!!!
ildi_ko

Sziasztok!
Hát Regina hosszban már majdnem "9hónapos", mert 71cm! Kilóban persze le vagyunk maradva, 7200gramm! De túl vagyunk az 5hónapos oltáson, most egy ideig nyugi lesz!
Kép

Kép
rayo

Kedves S-renóca!
A jegyek ára megérkezett!! Ti vagytok az elsők!!!
nikinozso

Kizsó, nálunk is volt tegnap hasonló téma. A lánykám játszott a könyveivel, képeslapokkal éppen. Egyszer csak odahozta az egyiket azzal: ezt az én nagypapám küldte nekem...
(Mindkét nagypapa évekkel/évtizedekkel ezelQtt meghalt, csak egy nagymamija van.) Nem tudom miért, de könnyes lett a szemem...
mera

Ildikó! A házisárkányt magamra értettem ámKép
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Köszönöm szépen Ildikó, még köhögök egy kicsit de már sokkal jobban vagyok!!!!

Tündériek ezek a gyerekmondások!!!!

Gratula a határozathoz mindenkinek!!!!

Amneris ma feltétlenül írok neked és köszönöm de szerdán megvettem a koncertre a jegyeket. Arra volt dolgom és beugrottam.

Nikinozsó gratulálunk az új szülőknek!!!!!

Sok puszi mindenkinek és kellemes hétvégét!!!!
vicki

Nikinozso!

Tegnap este mi is átutaltuk a jegyek árát. Remélem hamarosan az is megérkezik.

Süni!
Nagyon tetszett nekem is a vers. Édesanyám is szokott verseket írogatni, de csak hobbi szinten, általában valamilyen alkalomból a családtagoknak.

Rvan

Kép
rvan

Atan!
Nagyon jó képek!

Olyan édesek, mikor alszanak! Én sokszor érzek késztetést, hogy megpusziljam, de nem mindig merem, mert van, hogy örülök, hogy elaludt! Ma hajnal 4-től 6-ig kaszinózott, és közben brümmögött és elkezdte a "mammammma..-t"! Ami szuper, de nem hajnalban!Kép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok Lányok!

Matiba!

Írok emailt is, de talán ide hamarabb benézel: Kereslek, mert szükségem lenne a hölgy nevére, akivel a Civil Rádióból kapcsolatban állunk koncert-ügyben!
Írok emailt! Kukkants majd be a postafiókodba, jó?

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Talán nem ide vág a téma, de mindenesetre meglepőKép
Én nem így képzeltem el egy férfimenyasszonytKép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

jaj! remélem, nem botránkoztattam meg senkit!

KépKép
KépKép
kelimoni

Szerintem tök jó, hogy felraktad a képeket Kelimoni! Azt hiszem mindenből tanul az ember!

Én is találtam szép képeket a nagyvilágból! Remélem, ez sem baj!
Kép
Kép

Kép
rayo

Rayo: Te valóban szép képeket találtál. Amit én tettem fel, a MÁSságot képviseli, aminek elfogadása nekünk nem jelenthet gondotKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

NikinozsoKép
Köszönöm, akkor a mi helyünk már megvanKép
Kép

Szuperboszi, Atan, Kizsó, Mera!
Tündériek a gyerekszájak. Föl szoktátok jegyezni? Én javaslom mindenkinek, mert pár év múlva családi ünnepekkor jókat lehet rajta rötyögni.

Az jutott erről eszembe, hogy egyszer láttam egy előadást, ahol arról beszéltek, hogy milyen rossz az örökbegyereknek, mert neki nem tudunk történeteket mesélni szülei, nagyszülei gyerekkori csínytevéseiről. Mit gondoltok erről?
Ugye, hogy ez butaság?
Szerintem ez nem egészen így van, hiszem mi leszünk a szülei, anyósomék a nagyszülei. Mi leszünk a családja. Persze tudni fogja, hogy neki valahol élnek vérszerinti szülei, nagyszülei, de hozzánk fog kötődni. Miért ne érezné a mi gyerekkori történeteinket "sajátjának"?

Atan
Nem lázasodott be kincsed az oltástól? Milyen oltást kapott most?

Amneris
Remélem az összes jegy elkel!
Koncert után ugye kicsit többet kukkantasz majd be! Olyan rég írtál nekünk. Nagyon hiányoznak írásaid.Kép

RvanKép
Örülök, hogy tetszettKép
Az óviban találtam.

Ildikó-Hófehérke!
A megtanult vers hossza nem életkortól függ.
Találkoztam olyan 3 évessel aki elmondta (segítséggel) József Attila Altató c. versét és olyan 6 évessel, aki sajnos egy négysorost is kínkeservel tudott megjegyezni. Ahogy egyikünk szebben rajzol, a másikunk jobban számol a harmadik könnyebben jegyez meg dolgokat, tanul meg verseket. Hála Istennek nem vagyunk egyformák!
Az óvodáskorú gyerkőcöknél nagyon ritka, hogy önállóan elmondjanak egy ilyen hosszú verset segítség nélkül. Ennek az eleje különösen nehéz.
Ünnepségeken mi a gyerkőcökkel szemben állunk és velük együtt tátogva mondjuk a verset (még jó, hogy nem látszik a videonKép), amikor kell segítünk. Ha nagyon sokszor hall a kisebb gyerkőc egy verset és tetszik neki, megtanulja. Lehet, hogy veled együtt el tudja mondani, de önállóan nem. Sok gyerkőcnek szüksége van arra, hogy vele együtt valaki mondja. Tudná ő egyedül is, de szüksége van erre a "mankóra". Ezeket a gyerkőcöket szoktuk párba állítani egy magabiztosabb (fontos! nem feltétlenül ügyesebbb) gyerkőccel az ünnepségeken.
Óviskorban nagyon fontos a rím is és az, hogy minden szót értsen , mert aztán behelyettesíti valamivel és csak nagyon nehezen lehet kiverni a fejecskéjébőlKép!

Ildikó, Rayo, Kizsó
Milyen gyorsan nőnek a csemetékKép

Kelimoni
Súlyzó?????? Mi is kérjük szépen itt a jótanácsot!

Vicki
Most már tényleg gyógyuljatok meg!

Szép vasárnapot mindenkinek
Üdv Süni

Kép
süni_renóca

Sziasztok

Süni, igen belázasodott, de csak egy napig hiányzott a bölcsiből, hál istennek nem volt nagyobb gond vele, de még ma is érzékeny a bal válla. DPT II oltást kapott, most már elvileg csak 6 éves korában kap legközelebb.

Rayo, nagyon nyúlánk a lánykád. Mi közel 18 hónaposan hoztuk haza és akkor volt 80 cm.

Kép
Kép
atan

Igen, magas gyermek lesz! De nem baj! Én mindig utáltam a tornasor végén állni!!!

Süni!
Eszedbe sem fog jutni, hogy vérszerinti nagyszülő is van! Mi vagyunk a családja! Néha még azt is fogod mondani, hogy ezt vagy azt tőled örökölte, mert olyan természetes lesz!!!!

Még egy kis Párizs!!! Szeretném egyszer élőben is látni!!!!!!
PusziKép

Kép
rayo

Sziasztok!
Én is úgy gondolom, hogy a mi csínytevéseink lesznek az ő családsztorijai. Sőt, arról beszélünk, hogy ezt tőlem örökölte, vagy a férjemtől, netán valamelyik gyerektőlKép (Ez persze főleg a "disznóságokra" értendő.)
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Kezdek a boldogság részegítő mámorából magamhoz térni, talán már képes vagyok elmesélni nektek az elmúlt napok történéseit.

Szerda,(01.11.) Gabikával folytatott beszélgetésből kiderűl, hogy van egy ikrekkel várandós kismama. Ilyenkor (külön listán vagyunk az ikrek és a r. származás miatt) az örökbeadó választ családot. Rajtunk kívűl még egy pár jön számításba. Remeg kezem, lábam, nem akarok hinni a fülemnek! Gabika mondja, hogy holnap (csüt.) beszél az anyával, utána értesít a döntéséről. Annyit azért megtudunk, 2 kislány, febr. végére van kiírva, de 6.-án befekszik a kórházba. Gyorsan felhívom a férjemet és csak beszélek, beszélek. Õ csak ennyit mond, de jó lesz egy Sáránk és egy Jankánk!(már régóta szeretne Sárát, de a bátyám lánya is Sára ezért elbizonytalanodott, a Jankát együtt választottuk helyette) Izgatottan elmondom édesanyámnak (lakása a rendelő várójából nyílik), aki nyugalomra int, ne éld bele magad, félt a csalódástól.Közben az utolsó betegem, beérzéstelenítve ül a székben. Most őrá kell koncentrálnom! Mire befejezem a munkát, hihetetlen nyugalom száll meg. Ha ők a mi babáink, akkor az anya minket választ majd!

Csütörtök,(01.12)délelőttös vagyok, 9-től dolgozom. Vánszorog az idő! Komoly erőfeszítésbe telik a munkámra koncentrálni. Minden telefoncsörgésre összerezzenek. Vége a rendelésnek és még mindig semmi! Az autóval leparkolok, a férjemet várom, amikor megcsörren a telefon. Gabika nyugodt, kedves hangon mondja: - Az anya önöket választotta.
Istenem! Ez igaz?! Már semmi értelmeset nem tudok mondani, könnyek szöknek a szemembe. Hívom a férjemet, alig tudom kinyögni: - MINKET VÁLASZTOTT! Hallom elcsuklik a hangja. Teljes eufória, én anyuka leszek, ő apuka. Micsoda boldogság!!! Este felhívom Erikát (a helyi Gólyahíres), nagyon kedves, segítőkész. Hívja az anyát, majd engem. Kezemben az anya telefonszámával kicsit zavarban vagyok. Mit is mondjak, nem akarok rátelepedni vagy erőszakosnak tünni. A vonal végén kedves, fital női hang. Éppen egy éves kislányát eteti. - Visszahívjam később? - kérdezem. Megnyugtat, hogy nem zavarom. Óvatosan kérdezem a babákról, de ő már mondja is. Túl van a 32. héten, lányok, de nem egypetéjüek, fejjel jó irányba állnak. Elmeséli, hogy kislányát gyorsan, 5 perc alatt szülte meg. Rendben van minden, azért fekszik be hatodikán, mert előbbre várhatók. Megtudom, hogy gyógyszer mellett esett teherbe, és jár terhesgondozásra. Megbeszéljük, hogy a kórházban találkozunk, addig Erikán keresztül tartjuk a kapcsolatot.
Leíhatatlan érzés, a föld felett járunk, inkább repkedünk!!!! Beindult a gépezet, barátok, rokonok, ki miben tud segíteni.

Majd jelentkezem, igyekszem mindenről beszámolni, sziasztok!

KépKép
gilice

Gilice
Ez fantasztikus!
Nem is találok szavakat, csak a könnyeimmel küzdök. Szorítunk értetek!
Egy hónap múlva anya és apa lesztek!
Lehet, hogy míg a koncerten csücsülünk, megszületnek gyermekeitekKép
Jaj de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Ölel Süni
süni_renóca

Gilice!
Annyira örülünk! Az egész családom értetek szorít! Tudom, hogy mit érzel! Az ember nem tud semmi másra gondolni!!!
Nagyon-nagyon-nagyon jó hír!!!!!!!
Kép

Kép
rayo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?