Sziasztok!
Nikinozso
Köszönöm, akkor a mi helyünk már megvan
Szuperboszi, Atan, Kizsó, Mera!
Tündériek a gyerekszájak. Föl szoktátok jegyezni? Én javaslom mindenkinek, mert pár év múlva családi ünnepekkor jókat lehet rajta rötyögni.
Az jutott erről eszembe, hogy egyszer láttam egy előadást, ahol arról beszéltek, hogy milyen rossz az örökbegyereknek, mert neki nem tudunk történeteket mesélni szülei, nagyszülei gyerekkori csínytevéseiről. Mit gondoltok erről?
Ugye, hogy ez butaság?
Szerintem ez nem egészen így van, hiszem mi leszünk a szülei, anyósomék a nagyszülei. Mi leszünk a családja. Persze tudni fogja, hogy neki valahol élnek vérszerinti szülei, nagyszülei, de hozzánk fog kötődni. Miért ne érezné a mi gyerekkori történeteinket "sajátjának"?
Atan
Nem lázasodott be kincsed az oltástól? Milyen oltást kapott most?
Amneris
Remélem az összes jegy elkel!
Koncert után ugye kicsit többet kukkantasz majd be! Olyan rég írtál nekünk. Nagyon hiányoznak írásaid.
Rvan
Örülök, hogy tetszett
Az óviban találtam.
Ildikó-Hófehérke!
A megtanult vers hossza nem életkortól függ.
Találkoztam olyan 3 évessel aki elmondta (segítséggel) József Attila Altató c. versét és olyan 6 évessel, aki sajnos egy négysorost is kínkeservel tudott megjegyezni. Ahogy egyikünk szebben rajzol, a másikunk jobban számol a harmadik könnyebben jegyez meg dolgokat, tanul meg verseket. Hála Istennek nem vagyunk egyformák!
Az óvodáskorú gyerkőcöknél nagyon ritka, hogy önállóan elmondjanak egy ilyen hosszú verset segítség nélkül. Ennek az eleje különösen nehéz.
Ünnepségeken mi a gyerkőcökkel szemben állunk és velük együtt tátogva mondjuk a verset (még jó, hogy nem látszik a videon
), amikor kell segítünk. Ha nagyon sokszor hall a kisebb gyerkőc egy verset és tetszik neki, megtanulja. Lehet, hogy veled együtt el tudja mondani, de önállóan nem. Sok gyerkőcnek szüksége van arra, hogy vele együtt valaki mondja. Tudná ő egyedül is, de szüksége van erre a "mankóra". Ezeket a gyerkőcöket szoktuk párba állítani egy magabiztosabb (fontos! nem feltétlenül ügyesebbb) gyerkőccel az ünnepségeken.
Óviskorban nagyon fontos a rím is és az, hogy minden szót értsen , mert aztán behelyettesíti valamivel és csak nagyon nehezen lehet kiverni a fejecskéjéből
!
Ildikó, Rayo, Kizsó
Milyen gyorsan nőnek a csemeték
Kelimoni
Súlyzó?????? Mi is kérjük szépen itt a jótanácsot!
Vicki
Most már tényleg gyógyuljatok meg!
Szép vasárnapot mindenkinek
Üdv Süni