Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Éva!
Az októberi Kismamában van egy hosszú cikk a különböző mandula műtétekről, érdemes végigolvasni, ha még nem tetted meg... Kép
Szintén a Kismamában olvastam én is erről az Állatkertes játszóházról, nagyon megtetszett, el is határoztam, hogy ha legközelebb megyünk, mindenképpen megnézzük. Kép
Egyébként mi voltunk már többször is a Balaton utcai Mikkamakkába, amikor Andris 3 év körül volt, és tényleg nagyon jó, klassz játékok vannak már egész pici gyerekeknek is, és nagyobbaknak is. Azt is csak ajánlani tudom, de az ára tényleg sok egy kicsit, illetve tudni kéne, hogy hány felé kell osztani... Azt már írtam, hogy mi most még ezt kihagyjuk, talán legközelebb, amikor már nem csak szopiznak a babák.

Szia Kriszti! Jó, hogy ide találtál! Kép Kép

Marcsi! Mi hétfőn vettünk egy kismotort Zsófinak, mert már nagyon nézegette és próbálgatta a többiekét a játszótéren, és klasszul tud vele menni. Igaz, hogy hamar elfárad, tehát hosszú távra még nem jó, de majd belejön! Kép

Na, valamelyik babóca felébredt (a hangjuk alapján még nem megy a megkülönböztetés), megyek szoptatni Kép

Zizi
debyand

Szia Krisztina!

De jó ,egy újabb ikres /bár itt mindenki az,csak mostanában én voltam az egyetlen,aki még a pocakjában hordja őket Kép/! Igazad van,én valamit elnéztem,azt hittem, 10.000 Ft az alapdíj. Szóval így tényleg nem ugyanannyi,hanem 2000-rel több,de most már annyira várom és olyan lelkes vagyok,hogy ez a differencia nem bosszant!

Éva!

Jobbulást Lorának!

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi

Köszi! Én is nagyon elszerettem volna menni ilyen 4D UH-ra, de a férjem ellenezte , horrornak tartotta és lebeszélt, de ha egyszer még terhes leszek, tuti, hogy elmegyek! Ha tudsz majd rakj fel egy képet ide!

Kriszti

Üdvözlünk az ikres anyukák között! Sok örömöt a terhességhez és jó egészséget!

Éva
p.éva

A www.gyerek.lap.hu oldalon találtok az Állatkerti ökojátszóházról egy oldalt. Nézzétek meg! Ezen az oldalon még nagyon sok más játszóház is van.

Éva
p.éva

Azt hiszem nem azon az oldalon van, mindjárt megkeresem, hogy hol találtam meg.
p.éva

p.éva

Sziasztok!

Éva!
Az állatkerti játszó az zárt? Mert ha igen akkor nekem az is jó és nem igényel befektetést. De ha gondosan összeszedjük, hogy ki jön erről és még más topicról is akkor lehet a mikkamakka is.
Jobbulást Lorának! Remélem ha kiveszik elmaradnak a betegségek. A bátyám kislányainak kivették, mert folyton taknyosak voltak és mostanra kutya bajuk.
Mi van Dorissal???? Még semmi hír??
Pocakosak!
Én is szívesen elmentem volna ilye 4D utrahangra, de sajnos pont miután a fiúk mefszülettek rá pár hónapra indították el ezt a lehetőséget. Kép Sajnos nekem csak sima felvételem van róluk. Szerintem megéri a 10e ft-ot, hogy lássátok most és visszanézhessétek később.
Hírdetményem van!
Voltam tegnap a corába és 1390Ft-t van mackó alsó és felső együtt a bébi osztályon! Polár az alja és bolyhos belsejú a teteje. Szerintem nagyon szépek, érik az árukat. Csak figyelni kell a méretekre, mert sok olyat találtam amit rosszul párosítottak össze. Nekük (93cm-es fiúk) a 24-36hó méret a tuti, még nagy is amennyire kell. Kép
Ide rakok egy képet róluk.
Kép

KépKép
vikics

Sziasztok!

Mi most nem fogunk tudni résztvenni a talin, de a fotókra nagyon kíváncsi leszek! Ugye lesznek?Kép Kép

Kriszti!

Üdv. a topicban!Kép

Éva!

Jobbulást Lorának!

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics

Köszi a tippet, majd megnézem a corában.
Az állatkerti játszóház fedett.
Most rohanok fürdetni.Majd még írok.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Jó hírek Dorisékról: már egyik baba sincs lélegeztetőn!KépKépKép A Lili nem akarja elfogadni az ennivalót, de gondolom, ezt a problémát meg tudják oldani az orvosok. Dorist már hazaengedték, otthonról jár be a babákhoz.
Nagyon köszöni mindenkinek a jókívánságokat és a drukkokat és mindenkit nagyon sokszor puszil!

Marcsi, megkaptam a mélt, ne harizz de nem volt időm válaszolni. Dorisszal megbeszéltünk mindenféle tejszaporítási módszert. Sajna úgy tűnik, hogy minden igyekezete ellenére sem indul be a tejcsije, de azért próbálkozik.Kép

Viki
vikici

Sziasztok!

Olvastam Vikit másik helyen, Dorisékról a jó hír, hogy a babszikat levették lélegeztetőről, Doris otthonról jár be hozzájuk. Szerintem már nem lehet baj, Dorisnak sok-sok erőt és tejcsit, kisbabák növekedjetek!!!
Viki biztosan küld még több infót.
ikeranya

Bocsi, amikor ezt írtam, még semmi hír nem volt itt és annyir megörültem, hogy gyorsan megírtam. BOCS
csilla

Viki

Ezek aztán a jó hírek! Köszönjük, hogy éretsítettél bennünket. Doris kitartás! Most nagyon sok anyatejre lesz szükségük a kicsiknek, de ha tényleg sehogy sem megy ne csüggedj, te biztosan mindent elkövettél annak érdekében, hogy legyen tejed. Sok erőt és jó egészséget kívánok mindhármótoknak.

Puszi

Éva
p.éva

Sziasztok!
Ez tényleg klassz hír Dorisékról!!!

Nálunk egyik kisfickó hasmenéses hányós kórban szenved tegnap este óta. Kép Még egész jó a közérzete, de félek a hétvégétől...

Mi általában délután tudunk hosszabb programra menni, de, ha mindenkinek jobb a délelőtt, akkor 1-1,5 órára tudunk csak csatlakozni. Remélem addigra lezajlik mindkét delikvensnél ez a fránya betegség.

Így, hogy még nem jártam az állatkerti játszóházban, nekem úgy tünik, hogy családi esetleg baráti összejövetelre, kisebb közösséggel ideális. De, ha nem csak mi leszünk, akkor nagyon szétszóródnánk és elkeverednénk a tömegben... Egyébként nagyon klassz hely lehet. Mi biztosan elnézünk majd egyszer.

A belvárosi Mikkamakkánál tényleg kéne osztani-szorozni, hoyg mennyire jönne ki végül.

KisBuksi! Mikor mentek az UH-ra? Mit tudsz már most a kisfiúkról? Hány burok? Méhlepény? A kórházban a Ferenczi szokott UH-zni?

Krisztina! Hol fogsz szülni?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Én akárhogy is osztok szorzok családonként min. 3500Ft lenne a Mikkamakka, az most nekünk egy kicsit sok lenne. Meg szerintem az a lényeg, hogy találkozzunk.
Irja meg mindenki, ki hová szeretne menni.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Viki!
Köszi a jó híreket, remélem, hogy hamarosan a babákat is hazaengedik Dorishoz!Kép Tejszaporítási módszernek az lenne a legjobb, ha a babák tudnának már szopizni. Talán Lili is szívesebben elfogadná és jobban örülne a cicinek, de biztosan ennek is eljön az ideje. Talán még egy telefont megér, hátha a La Leche Ligánál tudnak valami újat mondani, a számuk: 214-3309. Vagy valamelyik szoptatási ambulancián, a Kismama újságban van néhány. Meg tudnád ezt üzenni Dorisnak? De itt van Marcsi, ő is szakértő a témában! Sőt, felajánlotta a fejőgépét is! Viki, hozd össze légyszi Dorist és Marcsit, biztosan hasznos lenne. KépKépKép

Lányok!
Attól tartok, hogy az október 25-i találkozó nem fog összejönni, ha nem döntünk időben. Tegyük át november 9-re? Délelőtt vagy délután? Számoljunk!
Kik jöhetnek szóba? Vikicsék, Marcsiék, Éváék, Erikáék, Andiék és mi. (Persze másokat is értesíthetünk, akkor olcsóbb lesz.) Ez 6 család, a Mikkamakkában ez családonként 5833 Ft-ot jelent. Ugyanez a Soroksári úti Kölyök-parkban két gyerekre 3 óra 3300 Ft. Új udvarban módosultak a feltételek, iskolai szünetben nem érvényes a csoportkedvezmény, vagyis ilyenkor 600 Ft/fő 1/2 óra, vagy 1000 Ft/fő 1 óra, amit előre kell fizetni, tehát két gyerek 3 órára 6000 Ft. Szöcskevárban a 7200 Ft-os bérletet eloszthatjuk úgy, hogy 4 gyerek 2 óráig játszik, vagyis egy családnak 3600 Ft. Rózsadomb Centerben pedig 2800 Ft 2 órára 2 gyereknek. Állatkerti játszóház: 2 órára 1200 Ft 2 gyereknek. Ha még nem zavartalak össze benneteket teljesen, akkor gondolkodjatok, hogy melyik lenne a legjobb! Kép

Sziasztok

Gabi
efgabi

Lányok!
Ha 25.én lesz a találkozó, mi is szivesen csatlakozunk, épp Magyarországon leszünk.
Molnárka
molnárka

Sziasztok!
Bocsánat, hogy múltkor a mellszívóra nem válaszoltam, elfelejtettem, mert siettem. Dorisék is vettek, kézi AVENT-ot. Én is azt használom, nagyon jó az is.

Doris most sajnos nincs gépközelben, mert a szám.gép kint van Svájcban. De nagyon szívesen megmondom Neki a Liga számát, vagy ha Marcsi megadja, akár az Övét is.... mi legyen?

Viki
vikici

Sziasztok

Örülök a jó hírnek Dorisról. Tejecske kéne már csak, de nagyon.

A helyszín végül is nekünk mindegy ha nincs túl messze, de Marcsinak igaza van abban, hogy ennyi picurkával esztelenség lenne zsúfolt helyre menni. Az állatkertiben biztos szép számmal lesznek még iskolások is. Nincs senki közelében egy megdumálható bölcsi?

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
A Liga is jó, de szívesen megosztom tapasztalataimat Dorisszal.
Viki, elküldöm a számomat levélben. Lehet, hogy Doris is olyan fajta, mint én, emlékszem az első hét végén dfxcí (ezt Ádám írta) 30-50 ml jött össze egy alkalommal. Szóval a szoptatós füzet szerint "haladtam" - ajánlom minden kismamának, hogy a kórházi táskába a papuccsal együtt tegye be Kép. Rendszeresen, fokozatosan és alaposan fejtem. Végül nem lett sok, de mire kisfickók 6 hét után "szabadultak", még volt és 6 hónapos korukig kaptak anyatejet. I tthon az igény szerinti szopit nem mertem rájuk bízni (2 és 2,6 kg-os versenysúllyal), így esélyt sem adtam a több tejcsi keletkezésének sajna... De a kitüzött cél sikerült és a gyerekek nélküli otthoni és kórházi tengődés így valamelyest nem tünt annyira kilátástalannak. MÁrcsak ezért is érdemes a tejtermelésre koncentrálni.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Andi!

Meg tudom kérdezni a mi bölcsinket, de az Hidegkúton van. Nekünk nagyon jó lenne, de többeknek szerintem nagyon messze van.

Hétfőn megpróbálhatok megkérdezni néhány másik bölcsit, csak írjátok meg, hogy kinek merre lenne a legjobb.

Gabi
efgabi

Sziasztok
Tudtok valami bővebbet az agyhártya gyulladás elleni védőoltás jó és rossz mellékhatásairól? A dokinénink felajánlott nekünk ingyen ilyen oltást, de sokat nem tudok róla. Hétfőig kell válaszolnom. Ha tudtok valamit írjátok meg. Előre is köszönöm.

Nagyon örülünk mi is, hogy Doris babócái jobban vannak, mostmár tényleg nem lesz semmi baj.

Nekünk okt. 25. nem jó, mert megyek árulni a börzére. Szerintem is jó lenne valami bölcsi, nálunk Apa drágálja egy kicsit a játszóházat. De, ha nem lesz másik hely, akkor valahogy összesikkasztom a konyhapénzből.
Üdv. Böbe
böbe

Böbe

Én is beadattam annak idején a kislányomnak és semmi baja nem lett tőle. Azt mondják, hogy azoknak ajánlják, hogy beadassák, akik sokat járnak közösségbe, ahol nagyobb a fertőzésveszély. Mi sokat jártunk úszni vele és ott aztán mindenféle ember megfordul, ezért inkább beadattuk neki és máig nincs semmi baja tőle.

A börzére én is ki akartam menni, mert ilyenkor a pelenkák sokkal olcsóbbak és jól be szoktam vásárolni.

Éva
p.éva

Vikics

Hogy álltok a szobatisztasággal? Még mindig szívesen biliznek a fiúk? Nálunk is nagy sláger a bilizés, de nem megy bele semmi, csak üldögélnek rajta. Ádámnak a múltkor pedig már olyan szépen ment, de most valahogy nem akarják.

Tegnap beraktunk a fiúk szobájába egy kistévét és már most is azt nézik fél hét óta. Egy hangjuk sincs. A nationale geographic-on szokott lenni reggel 8-ig ilyen összevágott montázsok szép zenével és az a kedvencük, azt órákon át tudják nézni, vannak benne állatok, hajók stb, és ezzel legalább csendben vannak és nem verik fel az egész házat. Már nem tudtam mit kitalálni nekik.
p.éva

Jó reggelt!

Mindenki pihen? Merre vagytok?

Éva
p.éva

Éva
Megjöttem. Nálatok hogy áll a dolog a kanállal evéssel? Egyedül űzik ezt a sportot? Nálunk még elég roskatag a helyzet, több megy mellé, ígyhát elhalasztom a dolgot akkorra amikor majd jobban tudnak koordinálni.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Böbe, Éva!

A börzére én is szeretnék menni, de az 26-án, vasárnap van. Pelenkáért mennék én is.Kép
De ha jönnek Molnárkáék is, meg ti is, Böbe, akkor már csak 4375 Ft a Mikkamakka. Igaz, ez sem kevés pénz hónap végén, börze előtt, de tuti hely és csak mi vagyunk. Vagy elhalasszuk a találkozót? Nekem legközelebb csak november 9-e vagy a 15-i hétvége jó, mert 2-án megyek főiskolára 7-ig, 8-án pedig Gergő szülinapja van.

Andi!
A kanállal evés még nálunk sem megy tökéletesen, pedig gyakorolják egy ideje a srácok. Dadus nénik szerint a bölcsiben egész ügyesek, de azért én mindig látom a menüt a pulcsin. De minél többet gyakorolják, annál ügyesebbek lesznek!Kép

Éva!
Szobatisztasággal mi is elég rosszul állunk, pedig egy időben egész jól haladtunk. Azt hiszem, jövő tavaszig nem eröltetem a dolgot, bár sok pénzt megspórolnának a srácok, ha rászoknának a bilire vagy a WC-re.Kép

Gabi
efgabi

Andi

Nálunk a fiúk már lassan fél éve csak egyedül hajlnadóak enni kanállal, meg villával. Inkább nem esznek egy falatot sem, de én nem etethetem őket. Most is kanállal eszik a virslit. Még a szőlőt is kanállal ették, mindent kanállal és egyedül akarnak enni. Nincs mit tennem, mert különben nem esznek semmit, amúgy utána jó nagy a kupi, de azért vagyok, hogy feltakarítsam.

Gabi

Én ezt a 4300Ft-ot elég soknak tartom, ennyiért mi most biztosan nem tudunk eljönni. Meg ezért a pénzért inkább már veszek valami jó kis játékot a gyerekeknek, sajnálok rá ennyit, remélem megértitek. A múltkori találkozó olyan jól sikerült és egy fillérbe sem került.

Éva
p.éva

Ja és azt még el is felejtettem, hogy jövőhónaptól a férjem lehet, hogy állás nélkül marad, úgyhogy most minden pénzt be kell osztanunk.

Éva
p.éva

Lányok!

Merre jártok?

Éva
p.éva

Éva!
Maximálisan megértelek! Szerintem sem kevés pénz, amit össze kellene dobni, ha játszóházba akarnánk menni. Még az állatkerti jönne ki a legolcsóbban, de az is pénzbe kerülne. Vagyis meg kell várnunk a tavaszt, ha újra össze akarunk jönni?Kép Nagyon sajnálom, hogy a múltkorin nem voltunk ott, talán ezért is szeretném, ha most olyan találkozó lenne, amire mi is el tudnánk menni. De nem eröltetem, majd ha más is akarja, feldobja újra a témát.

Vikics!
Jobban vagy már?
Tegnap is meg ma is voltam a Corában, de nem találtam olyan melegítőt, amit írtál, viszont vettem a nagyfiamnak egy nagyon jó téli dzsekit 2590 Ft-ért, fantasztikusan jól néz ki, és nagyon meleg.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Most olvastam a babszoba apróit és rögtön megihletett az egyik baráti traccs. Egy páran az Ikea-ba járnak játszani a gyerekekkel. Bár hozzán egyik sincs közel, de még mindíg olcsóbb a benzín mint némelyik játszóház. Étteremféle is van, ha jól emlékszem. Na mit szóltok hozzá? Vagy még az állatkerti sem rossz az árviszonylatban. Ha nem akarunk sokat fizetni akkor sajnos el kell fogadnunk, hogy nagyobbak is lesznek ott és jobban kell figyelni. Szerintem mi mind rátermett ügyes anyucik vagyunk és megoldjuk ezt a "hatalmas" problémát. És mellékesen, ha hétvégén lesz és visszük drága urainkat is magunkal, akkor rögtön minden gyerekre jut 1 fő vigyázó ami azért nem rossz!
Éva!
Sajnos a szobatisztaság felé csak igen lassan haladunk. Ma például mindegyik belepisilt a bilibe, de csak azért mert gumicukor halat tettem kilátásba. Kép Szegény kis Levinek meg állandóan szorulása van és nem is akarom ráerőltetni a bilit, nehogy ezzel a rossz élménnyel párosítsa. De még van időnk azért. Majd november végén elkezdek aggódni. Kép
Gabi!
Hát valamivel jobban. Bár szombaton eset azért elmentem még egy kőrt motorozni ami nem tett igazán jót, de most már remélem túlélem.
Örülök, hogy találtál jó dszekit. Egyáltalán nem volt abból a mackóból vagy csak mérethiányos volt? Melyikben voltál? A budakalásziban a bébiosztályon volt, ahol a babaitatók vannak annak a sornak a végén ha a péntártól nézzük.
Andi!
Ne aggódj! Én sosem erőltettem azt a magától evést, mert oda lett volna az egész napom. Mostanra már mindegyik tud szépen enni, bár nem tisztán és a kanál azért még nem működik tökéletesen, de ha éhesek mindíg valahogy jobban megy. Kép Előfordul az is, hogy a Levi megetetteti magát, talán lustaságból. Én meg megteszem, hogy halladjunk. Kép Majd rájön az oviba magától, hogy merre van az arra. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

Gabi
Már én is akartam írni, ez a 4370 forint elég groteszk, remélem nem haragszik meg senki de ennyit nincs szívem és kedvem kifizetni. Inkább hozzáteszem Eszti karácsonyi babájának az árához.

Vikics
A szorulással nálunk Eszti szenved, szegénykém.
Úgy vettem észre, hogy ezt nem befolyásolja a kaja milyensége, ez alkati adottság. A szívem megszakad amikor látom az arcán hogy jön a fél órás kínlódás. A gyerekorvos azt mondta, hogy "anyuka, ami bement az ki is fog jönni". Köszönjük, megnyugodtunk. (de milyen áron - kérdem én) Kristóf bepótolja, Ő naponta 4X kakil.
A kanalat elnapolom, igazad van, nem hajt a tatár.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Nálunk szorulás esetén egy csomag mazsolát kiszórtam nekik egy-egy tálkába, nagyon jól elszórakoztak vele, mire összeszedegették, mert persze terítették vele a lakást és nagyon könnyen ment ezután a kakilás.
ikeranya

Vikics,
a gumimaci nálunk nagyon bevált, pisire egy, kakira kettő. Viccesen hangzik, de jól működött, ösztönözte őket. Aztán egyre gyakrabban már elfelejtették kérni, annyira természetessé vált, hogy mentek a wc-re.
Petinek nálunk is vannak gondjai a kakival, én is mazsolát, vagy aszalt szilvát adok, és tömöm folyadékkal.
Lányok, ha mégis lesz vmi a találkozóból, írjatok egy sms-t a 30/371 5750-es számra, mert holnap utazunk, otthon pedig nincs internet.
Molnárka
molnárka

Sziasztok!
Nekem tetszik az IKEA! Nekünk az Örs közelebb lenne, csak 30-40 perc ajtótól ajtóig BKV-vel. 10-től vannak nyitva :-) Most szombat délelőtt, hogy Molnárkáék is ott lehessenek?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Hát újra itt vagyok apró-cseprő gondjaimmal. Tegnap fixáltuk le dokibácsimmal,hogy nov. 26 körül befektet és kb. dec 21-ig élvezhetem a Schöpf-Mérei vendégszeretetét. Nagyjából számítottunk rá,de azért most így rosszul esett. Utána otthon tölthetem az ünnepeket,ha minden rendben,de arra már rá se mertem kérdezni,mi lesz januárban. Tudom,hogy mindez a babák érdekében történik,csak olyan nehéz elfogadni. Nálatok ez hogy működött? Ez orvosonként,kórházanként válozó? Ti hanyadik héttől feküdtetek bent és mennyit?

Szomcsi Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Olvasgatok ám szorgalmasan, csak írni nincs energiám...
A kanállal evés nálunk addig megy, amíg Zsófi nagyon éhes, ha az első éhét elverte, akkor inkább csak játszik vele, de azért megy a szájába is. ÉS ha olyanja van, nem engedi, hogy etessem, mindenképpen egyedül akar enni. Aztán takaríthatom a konyhát Kép

Andris fiam csak két hónappal a 3. szülinapja előtt lett szobatiszta, de akkor egyik napról a másikra, szóval türelem mindenkinek... Kép)

Kisbuksi!
Nekem is mondta a dokinénim, hogy elméletileg 28. héttől be kéne feküdnöm, de természetesen saját felelősségemre otthon maradhatok. Ő sem erőltette a dolgot, tudta, hogy van itthon még két gyerek, azt mondta, ha minden rendben van, tulajdonképpen felesleges befeküdnöm, majd szól, ha úgy látja, hogy muszáj. Ez a 37. héten következett el, akkor befeküdtem azzal, hogy ha nem indul be magától, a 39. héten megcsászároznak. (lábbal előre volt az első baba, mindenképpen császárra számítottam). Végül a 38 és fél hetesen beindult a szülés magától, aztán 5 nap után hazaengedtek, így végül pont két hetet voltam a kórházban összesen.

Zizi
debyand

Most jöttünk vissza a gyerekrendelőből, kicsit leizzadtam, Zsófi 15 hónapos, Örs és Ákos 2 hónapos oltást kapott, volt sírás-rívás rendesen!
Remélem nem viseli meg őket túlságosan... Kép

Zizi
debyand

Kisbuksi

Nekem egy napot sem kellett bentfeküdnöm a szülés előtt. Az utolsó időkben már kétnaponta, naponta kellett vizsgálatokra járni,de én inkább mentem, minthogy bent kelljen feküdnöm, akkor a kislányom két éves volt és nem akartam egyedülhagyni hosszabb időre. Amúgy a fiúkat 10 nappal túlhordtam és mások már teljesen kivoltak, hogy miért nem indítják meg a szülést, de egyszer csak magától beindult. Örülök, hogy a dr.nénink a természetre bízta és minden rendben volt és szép nagyra nőhettek a pocimban a fiúk és a szülés is simán zajlott. Szóval szerintem orvos vállogatja.

Zizi

Részvétem a gyerekeknek! Én reggel vérvételre vittem a Lorát, hát azt a visítást, amit ő ott rendezett, a laboros nő ki is készült, hogy ő nincs felkészülve ekkora hisztire és azt mondta, hogy vigyem el a Heim Pál kórházba, de szerencsére volt ott egy kedvesebb hölgy, aki segített lefogni és nagy nehezen levették tőle a vért. A jövőkeddi műtéthez kellenek a laborvizsgálatok.

Mi a múlthéten voltunk az Ikeában és a játszóházba csak három évnél idősebbek mehetnek be, az éttermi játszóház meg olyan kicsi, hogy max. öt gyerek fér be, ez Budaőrsön volt, de ha jól emlékszem az Őrsön is hasonló a helyzet.

Vikics

Én is voltam a Corában, volt is még olyan együttes, de a gatya rózsszínű volt a szürke felsőhöz. De amúgy is van most elég ruhánk, majd inkább tavaszra vásárolok és tél végén a kiárusításáokon jövőre.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Ki milyen babakocsit használ/használt? Szerintetek melyiknek mi az előnye/hátránya? Mit ajánlotok: egymás mögött/mellett, ill. melyik márkát?

Kisbuksi te hányadik hétnél tartasz? Nekem is mondta a doki, hogy be kell majd feküdni elővigyázatosságból, csak nem emlékszem, hányadik héttől..., de nagyon nem szeretném majd!
Krisztina
Kry

Sziasztok!

Köszi az infókat! Már eldöntöttem,hogy a hétvégéket tuti kibulizom, a többit meglátjuk! lehet,hogy nem voltam elég határozott,végülis csak elszomorodtam, de nem tiltakoztam. Na,majd még futok egy kört!

Krisztina!

A törvény,ha jól tudom a 28. héttől írja elő, persze saját felelősségre Te döntesz. Én akkoriban a 30. körül fogok járni. de ezek szerint tényleg orvosa válogatja.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Kisbuksi!
Engem a 36. hét végén akartak befektetni, de én az elején már jelentkeztem szülni. Kép Úgyhogy én a kórházban való unatkozást szerencsére elkerültem. 1/2 1 napig voltak utána inkubátorban a srácok kicsit melegedni és összesen 9 napig voltunk bent. Eddíg tartott miíg visszahíztak 2,5kg-ra.
Ne aggódj, gyorsan eltelik az az idő. Legalább biztosan pihenni fogsz én nem a lakást takarítani. És nov. 26 még olyan messze van! Lehet, hogy Te is bemész még elötte magadtól. Az ikrek általában 1 hónappal előbb születnek, gondolom azért az óvintézkedés. Tényleg, lesz nov. vége felé telihold? Akkor több gyerek szokott születni. Én sem hittem el, de tapasztaltam is.Kép
Zizi!
Csak az oltást viselték nehezen vagy következményei is voltak?
Húúúúúú köszi a bíztatást a szobatisztaság terén! Az mindíg jól jön. Kép
Nekem bármelyik IKEA jó, mert mindegyik bazi messze van. Viszont már régóta tervezem, hogy veszek ott 1-2 dolgot, úgyhogy még pont kapóra is jön. Kép Pl. az IKEA-s kis favonatot is a srácoknak karácsonyra.
Talán az Örs v. téri jobb helyen van mindenkinek nem? Mit szóltok? Szombat vagy vasárnap? Nekem talán a vasárnap jobb lenne, de még értekezek a párommal.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

A neten akik dumcsizatk az IKEA-s játszóházról, azoknak is kisgyerekeik vannak. Szerintem ezt nem veszik annyira komolyan, pláne, ha becsődülünk ezren. Azért megpróbálom meginterjuholni őket.
Krisztina!
A babakocsi milyenségét a Te igényeid szerint alakítsd. Ha nem vagy mobil és neked kell mindent elintézni akkor egyértelmően az egymás mögötti a javasolt, de ha bárhová is elmehetsz kocsival és nagy bevásásrlóköszpontokban vásárolsz akkor jó az egymás melletti is. Kinek ez jön be kinek az. Én egymásmögötti párti vagyok, de Éváéknak pl. teljesen bejött az egymás melletti is.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Az Ikea nagyon jó, azt mindig élvezik a srácok! Mi általában a budaörsibe járunk, mert az van közelebb, meg eddig az volt a nagyobb, de most, hogy átépítették az Örs vezér térit, biztosan az lett nagyobb. Nekünk jó szombat is, vasárnap is.

Kis Buksi!
Nekem be kellett feküdnöm, de csak a 33. héten, és hétvégén hazamehettem, kivéve az utolsót. Nálunk tervezett császár volt, mert az első fiamat is császárral szültem. Elég nagyok voltak az ikrek (3,35 kg és 2,85 kg), ezért tartott a dokim a hegszétválástól is, ez is közrejátszott abban, hogy befektetett. Sajnos, nekem apára és a nagymamákra kellett hagynom az akkor 2,5 éves fiamat, ami miatt nagyon rosszul éreztem magam, de nem volt más választásom. Szerencsére nem volt semmi baj, a kicsik 38 hétre születtek.

Kriszta!
Nekünk egymás melletti Mothercare Atlanta Twin típusú babakocsink van, amit nagyon szerettek a srácok. Most már nem használják, mert inkább gyalogolnak vagy motoroznak. Hozzánk is használtan jött, és mi sem kiméltük, javításra szorul. Ha érdekel, küldök róla képet.
Nagyon sokat számít, hogy hol fogod használni. Mi kertvárosban lakunk, kicsi a forgalom, nincsenek szűk járdák és borzalmasan parkoló autók. Bevásárolni csak Kaiser'sban vagy Smatchban tudtam, mert oda befértünk, de CBA-ba nem. Legjobb, ha magadhoz veszel egy mérőszalagot, és a kritikus helyeket leméred (bejárati ajtó, kapu, lift, orvosi rendelő, közértben polcok távolsága).

Vikics!
A törökbálinti Corában voltam, és ott egyáltalán nem volt már ilyen melegítő. Most már megvárom a börzét, ott nézek nekik ezt+azt.

Zizi!
Szegény, őszinte együttérzésem a tripla oltásért. Mi a múlt héten kedden voltunk vérévételen mindhárom gyerekkel, nálunk egyedül Bence sírta végig a műveletet, pedig Gergőt mind a két karján megszúrták. Ma pedig az egész délelőttöt a Madarász utcai kórház belgyógyászatán töltöttem a kicsikkel, tejterhelésen voltunk. Eddig negatív a dolog, de holnap is megyünk. Azt hiszem, én jobban lefáradtam, mint a srácok.

Megyek is aludni!

Gabi
efgabi

Lányok!

Vasárnap van a börze, ezért jobb lenne szombat délelőtt találkozni.Kép
Van még egy ingyenes játszóház, ami elég jó (mi már voltunk ott), Budaörsön a McDonald'sban. Kép Párom szerint ott jobban elférnénk, mint az Ikeában az étterem melleti golyós játszó részében.

Gabi
efgabi

Sziasztok

Kis Buksi
Két hónapot feküdtem a szülést megelőzően a Barossban, azzal vígasztaltam magam, hogy így legalább nem kell folyton aggódnom otthon mert itt biztonságban vannak a pockok. Az orvosom naponta lecsekkolt és ez nyugalommal töltött el.
Nem magamat féltettem hanem a gyerekeket.
Egyetlen dolog ídegesített, a 30 hét után napi 2X kellett magunknak CTG-t csinálni. Ezzel így semmi baj nem is volt, talán még élveztük is volna, elvégre a szívverésüket hallgattam. De a Baross terhespatológiájának az a fixa ideája hogy a frekvenciának 120 és 170 között kell, észbontó tempóban ugrálnia. Ha nem, mert mondjuk a baba nyugalomban van vagy alszik akkor lökdösni, ütögetni kell a hasad, hogy felébredjenek. Hihetetlen de igaz. Engem meg is fenyegettek, hogy levisznek a szülőszobára. A mai napig nem érti senki, hogy mi a jó ebben.
Ezt leszámítva jól éreztem magam a kórházban a karácsonnyal és a szilveszterrel együtt. Mindíg gondolj arra, hogy csak a babák a fontosak és nem az hogy nekünk mi a jó. Elméletileg az ikerterhes mamákat a 28-dik héttől a legtöbb kórházban a biztonság kedvéért befektetik. Szóval, hidd el nem lesz rossz és addig pihenhetsz, de úgyis hamar elmegy ez az idő.

Krisztina
A lényeg, hogy újat ne vegyél, nem éri meg. Itt a neten is találsz rengeteg tökéletes állapotban lévő használtat féláron.

Minden gyerkőcnek együttérzésem aki tűvel kokettált akaratán kívül.

Andi
Ambrosia

Vikics

Az Ikeás játszóházban szigorúan veszik, hogy három év alatt nem mehetnek be gyerekek. Mi is sokszor próbáltuk beadni a Lorát három év alatt és nem vették be. Aztán meg mikor betöltötte a harmadik évét, beadtuk és öt perc múlva bemondták a hangosbemondóba, hogy menjünk érte mert értünk sír.
Tegnap is megtréfált a kiscsaj! Itt voltak a barátnőmék és a kislányával kitalálták, hogy a Lora náluk alszik. Nagy boldogsággal indultak el, egésznap szépen játszottak, aztán este kilenckor telefonált a barátnőm, hogy a Lorena haza akar jönni. Indulhattam érte Káposztásmegyerre. Fél 11-re itthon is voltunk. Ilyet többet nem játszunk el az biztos!

Ha lehet inkább szombaton legyen a tali, mert vasárnap ki szeretnék menni reggel a börzére.

Éva
p.éva

Kriszti

Érdemes lenne kimenned a börzére, hogy legalább körülnézz, hogy milyen típusok vannak, hogy az újséghírdetéseknél már tudd, hogy hogyan is néznek ki. A kismamaújságban sok ikerkocsi szokott lenni. Nézdd meg ott is!

Éva
p

Éva!
Hogy tudod ellenőrizni az adatforgalmat a gépeden? A múltkor írtad, hogy 100MB-nyi forgalomba pont belesetél a Vodás eléréssel.
Kell előfizetés a GPRS szolgáltatáshoz? Most már megint törpölnöm kell, mert irgalmatlan számlát vettem ma a kezembe. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?