Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gilice!

Jó helyre jöttél! Ha visszaolvasol (ami egyre inkább nehéz feladatKép) akkor láthatod, hogy itt sokan igazi állatbarátok is vagyunk.
A kutyusotok egyszerűen gyönyörű!!!

A mi egyik kutyánkról sokáig azt mondták, hogy hasonló lesz (őt sintértelepről hoztuk, így nem tudhattuk biztosra a származását), aztán végül jól megnyurgult, a szőre meg rövidebb lett. Inkább egy Golden-színű, hosszú lábú vizsla, de azér' szeretjük! Csuda jó fej!

Aztán van még egy kutyónk (szintén a telepről) és három cicánk is. Jó kis kompánia! Kép
Az egyik kolléganőm mondta aranyosan: "Legalább máris aktívan gyakorolhatjátok a gondoskodás és a türelem erényét!" Kép

És ebben van is valami..Kép

KépKép
amneris

Ragyog a nap, Lányok!! Kép

Szép vasárnapot Nektek!

Kép

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!
Ezt a kutyabarátoknak küldöm!
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Amneris
Ez a kép annyira, de annyira kedves.Kép

Rayo
Ez a ti kutyutok?Kép

Ildikó
Köszönöm megkaptam, de sajnos nem tudom megnyitni, mert a párom nagyon erős védelmi vonalat állított fel és nem engedi a gép.
Azt mondta, majd megnézi és megnyitja nekem. Nálunk ő a profi. Remélem sikerül.

Mindenkinek sok szeretettel:
Kép

Szép délutánt! Süni
süni_renóca

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek a történetemet, különösen a várakozóknak, lesz tanulságos. Sok orvos barátom van, akik ismerik küzdelmeinket. Kaptam egy telefont, pont a 7. lombikunk zajlott, hogy a koraszülött oszt.-on ott hagytak egy babát. Anyukáról annyit, 5. gyermeke, egyiket sem neveli (kettőt már örökbeadtak), de nem mondott le róla, csak ott hagyta. A baba 2 hónapos volt, mikor megjelent a kórházban, hogy vinné. Természetesen azóta se kerűlt elő, a baba csecsemőotthonban van. Amikor az ember nagyon régóta vágyik gyermekre nehéz ellenállni a lehetőségnek. Megpróbáltunk mindent a tőrvényes kereteken belűl, de nem sikerűlt. Annyira mélyen megérintett az egész, a tehetetlenség, a baba sorsa, az anya felelőtlensége, nem törődése stb. Eléggé kiborultam. Akkor kerültem kapcsolatba egy kedves ismerősömön keresztűl Budai Ágival (Fészek Al.), aki hívott a tomboldába, hogy talkozzak gyerekekkel, felnőttekkel, ismerjem meg mások küzdelmeit. A Gólyahírrel utána kerültem kapcsolatba. A környezetemben történt egy örökbefogadás, meglepődtem mikor hármasban betoppantak a rendelőbe ( nem láttam előtte, hogy pocakosodna ). Elkezdtünk beszélgetni, kiderűlt sorstársak vagyunk. Hívd fel Gabit, most lesz a találkozó gyertekek el, mondták. Õket láthatjátok a filmben. Hát így lettünk " gólyahíresek ". A Gabival folytatott beszélgetés nekem nagyon sokat adott, reményt és erőt a mindennapokhoz. Tőle tudok rólatok!

Süni! A dísz még gyermekkoromból való, igazi kincs számomra.

Kelimoni! Gyönyörű a kisfiad.

Atan! Remélem találkozunk.

Amneris! Van kép az arany vizsláról? Igazi nagy család vagytok!

Üdv Mindenkinek!

KépKép
gilice

Süni!
Sajna nem az én kutyusom, azt hiszem ez BENJI, a filmből! Mi lakótelepen lakunk és én nem vagyok híve a "kis lakásban való kutyatartásnak"! Talán majd, ha lesz kertesünk...
Kép

Kép
rayo

Ismét van néhány gyöngyszemünkKép

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=8073

KépKép
KépKép
kelimoni

Kiszaladtam a kertbe, csináltam néhány fotót a lókötőkről!
(Szerettem volna azt a kiskori képet is feltenni, amin Radi még olyan nagyon "retrieveres", de nem találom sehol. Kép Még papírképen van meg - illetve volt...)
Most ilyenek a "kis"Kép kedvencek:

Kép
Kép

KépKép
amneris

Itt is ragyogó idő volt ma! Kép

Kelimoni: A mai képeiteket nem tudtam megnézni, jelszót kér hozzá. A tegnapiak viszont csuda jók! Kép Nekem legjobban az "ez a sapka sem jön be" tetszett Kép Ismerős ez az arckifejezés Kép
Puszi Gergőnek és üzenem, hogy gyakorolja csak kitartóan a nevetést!!! Kép

Gilice: Üdvözöllek én is közöttünk! A kutyusotok nagyon szép és milyen okos szemei vannak!

Rayo: Reginek boldog fél-születésnapot! ;)

Palma: Ha esetleg még beteg valamelyik Manód, jobbulást kívánok neki! Neked meg sok erőt hozzájuk Kép

Köszönöm, Bálint már jobban van! Péntek éjjel még végig lázas volt, ráadásul kúpot hiába adtunk neki, mivel hasmenése is volt... úgyhogy maradt a Panadol szirup, amit persze nyűgös-lázas állapotában nem akart bevenni, minden találékonyságunkat latba kellett vetni... Éjjel fél 3-kor pedig feltettük neki a vizeletgyűjtő zacsit, mondván, hogy reggel visszük be az ügyeletre, pisivel együtt, hogy meg tudják vizsgálni. De hála Istennek, reggelre lement a láza (a zacsiból meg kifolyt a pelusba a pisi :/), úgyhogy nem kellett mennünk. Azóta nincs láza, viszont a hasa még mindig megy Kép Az étvágya szép lassan kezd visszatérni és az a jó, hogy iszik bőven. A hangulata is jó már Kép
Képzeljetek, elkezdett beszélni!!! (Boszi, még a végén utolérünk Benneteket Kép) Ha odaad valamit, mondja hozzá, hogy "te", azaz tessék. És már párszor mondta, hogy "kö", azaz köszönöm. Nekem kiabál, hogy "nyanya" Kép Az ennivalót hangos és kitartó "memme" szóval követeli. És már kimondta a híres "nem" szót is, persze fejrázás kíséretében Kép Szóval irtó büszke vagyok most rá!!! Ja, Vivien meg mindenkinek azt híreszteli, hogy már jár egyedül :D de ez nem igaz...

Vivienre meg nap mint nap rácsodálkozok, hogy már milyen nagy! Hihetetlen okos dolgokat tud mondani, már minden cselekedet olyan tudatos... Ez így kicsit érthetetlen, de talán tudjátok, hogy mit is értek alatta Kép És majd' megzabálom, amikor a köszönöm-re "szívesen"-nel válaszol Kép Kép Kép A múltbeli történetekről pedig így beszél, még akkor is, ha az tegnap történt: "Tudod anya, régen, amikor kicsi voltam..." Kép

Na megyek, puszi!!!
ildi_ko

Már régebben le akartam írni, hogy nagyon örülök Nektek, ennek a topicnak. Leginkább azért, mert Általatok napról-napra újra át tudom élni, érezni a CSODÁT, ami velünk is megtörtént. Tudjátok, amikor már itt vannak a gyerekek, könnyű belefeledkezni a "szürke hétköznapok" zakatolásába, de ha naponta "beszélgetek" Veletek, mindig elevenen él bennem az a tudat, hogy csodálatos ajándék birtokában vagyok.

Köszönöm ezt Nektek!
ildi_ko

SziasztokKép

Ennek a mínusz huszas sorszámnak nagyon megörültem!

NikinozsoKép
Nem számolnád át a kedvemért mégegyszer? Hátha még előrébb jutunk...Kép

Petyaanya

Kép
petyaanya

KépKép
KépKép
kelimoni

Most meg tudtam nyitni, de csak egy új képet találtam a szombatihoz képest, a ritka pillanatot Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Ildikó-"Nyanya"
Sikerült megnyitniKép
Örülök, hogy kicsit jobban van fiacskád.

Kelimoni
Köszönjük a képeket. Minden nap kérhetünk egyet-kettőt, Olyan jó nézegetniKép

Rayo
Láthatnánk képet a nagylányról?

Amneris
De jó, hogy megmutttad kutyuskáitokat! Mennyi idősek?

Gilice
Ismered Idusamojaékat? Õk szerepelnek a filmen.
Néha szokott írni. Hogy vannak?

Idusa
Ha olvasol minket írj. Hiányzol ám! Mesélj mi van veletek!

Nikinozso
A filmszemlén vannak nyilvános vetítések? Bocsánat, de én csak annyit tudok róla, amennyit a tv-ben hallani/látni. Vagyis bárki megnézheti majd a Gólyamesét?

Szép hetet mindenkinek!
Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok!

Képzeljétek, ma megkaptuk az első adag babakelengyénket. Keresztlányomék voltak nálunk ( 6 éves, Kamilla ), nem lesz tesója és egy csomó hasznos dolgot kiselejteztek. Van ágynemünk, pelenkázó, bébi figyelő, játékok stb. Öröm volt rendezgetni ezeket!

Amneris, nagyon édik a kutyik!

Kelimoni, nekem az előkés the best!

Süni, igen ismerem. Jól vannak, most költöztek másik lakásba, ott még nincs internet. Találkozom velük, üzensz valamit?

A gyerekszobában Füge nagyon jól érzi magát!Kép

KépKép
gilice

Szia Gilice! Üdv a csapatban, bár mire én olvasom a hétvégi"termést", már nem is számítasz újnak! Kép
Hét lombik? Nagyon sok erőd és kitartásod van!!
Nemsokára azonban biztos lakója lesz annak a klassz gyerekszobának!
Felnőtt vagy gyerek fogdokinéni vagy? Csak lenne offtopic "fogas" kérdésem....

Szeretettel:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Lányok, még annyit akartam elmesélni, mielőtt elvesztenénk teljesen az orvosokba vetett hitünket: Balázs pénteken átesett a "fiús" műtéten, ami a letapadt előbőr hátrahúzásából áll. Általában minden kisfiúnak meg kell csinálni.
A doktor bácsi a Madarász Kórház Sebészetén szuper volt. Mindent megbeszélt Balázzsal (miért kell és mit fog csinálni, mennyire fog fájni...) és Balázs szólt, mikor mehet a beavatkozás. A végén naggggyon megdicsérte, hogy milyen fegyelmezett (annyit mondott csak aúú!), és milyen ügyes volt. (Tényleg!! Kép)
Pedig péntek ebédidő volt, nem volt ismerős... egyszerűen csak jó orvos: szereti a gyerekeket, türelmes volt, szakszerű és gyors. Ami a legfontosabb, hogy ami neki parányi beavatkozás, az Balázsnak óriási dolog- és Õ érezte ennek a súlyát.

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok

Gabszi
Balázs egy hős!Kép Ügyi volt. A gyerekek gyakran jobban viselnek egy-egy beavatkozást, jobban tűrik a fájdalmat, mint a felnőttek.

Gilice
Profilodban láttam, hogy közel laksz hozzánk. Mi Sződön élünk. Idusáék is itt laknak a közelben?
Annyit üzennék nekik, hogy sokat gondolok rájuk és várjuk őt, ha lesz netük. Lilikének pedig sok-sok puszi!

Most már megyek, mert lassan indulnom kell dolgozni.
Szép hetet mindenkinek!
Üdv Süni
Kép
süni_renóca

Süni!
Próbálok privit írni!
Ezeket a jó képeket honnan töltöd le???????

Ildikó! A "Nyanya" nagyon édes! Bár már én is hallanék ilyet Regitől! Kicsit gagyog, de még nem az igazi!
Kép

Kép
rayo

Rayo
Nagy örömet okoztál, köszönöm a képeketKép!
Képek innen:
http://www.gifplaatjes.nl/
http://www.animatiemagazijn.nl/
http://plaatjessite.mine.nu/
Most már tényleg megyek, mert elkések és kikapok.
Sziasztok
Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok!

Gabszi, főleg felnőtteket kezelek, de jó pár kis páciensem is van, nem fogszabályozok, abban a kolleganőm a profi. Bármilyen kérdésetek van, ha tudok szívesen segítek. Balázs nagyon ügyes volt. Én azt az elvet vallom, hogy nem szabad Õket becsapni, tudnia kell, hogy bízhat bennem, ha azt mondom nem fog fájni akkor az így is lesz, de ha valami kellemetlen vagy fájdalmas arra fel kell készítenem. Persze ez nem mindig ilyen egyszerű, türelmet és időt igényel.

Süni, Idusáék pestiek, átadom az üzit!

Sziasztok, szép napot mindenkinek, vár a munka!

KépKép
gilice

Sziasztok!

Először is minden kis betegnek jobbulást kívánok!!

Ildi! Ez tényleg akkora csoda!! Én nap mint nap elnézem a kisfiam, hogy mekkorára nőtt már és milyen okos és milyen szép és milyen.. Kép

Marci 20 hónapos és hihetetlen, hogy már ennyi ideje ismerjük egymást! Néha pillanatoknak, néha éveknek tűnik ez az együtt eltöltött idő! Persze minden pozitív értelemben!
Nekem is szuperjó, hogy vagytok, csak időm nincs túl gyakran írni. Azért visszaolvasni mindig igyexem!! Annnyyira várom már a koncertet!! Lelkesen toborzok az ismerőseim között, remélem dugig töltjük a termet! Kép

Gyöngyszem Marcitól: Tegnap fájt a hasam és bevettem egy gyógyszert. Persze, mondta rögtön, hogy Õ is kér. Mondtam neki, hogy neked nem kell Kisfiam, te nem vagy beteg. Mire Õ nagy (mű)köhögésbe kezdett... Kép Hihetetlen, hogy ilyen kicsik is mennyire látják az összefüggéseket! Kép

Legyen szép napotok! A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Hiányoztok nagyon, de most a tanulás miatt hanyagollak benneteket. Azért éjjel lefekvés előtt elolvasom a napi termést. Minden új topiclakót szívből üdvözlök!
Napsugárt olyan régen "láttam". Merre vagy? Gondolom Te is tanulsz ezerrel.
Bálintnak jobbulást kívánok!
Hildus
Ui: Négyes lett a közigazgatás jog szigorlatom! Nagyon örülök, mert a kislányom mellett nem egyszerű a tanulás.
Vendég

Gilice!
Üdv a körünkben. Tündéri a kutyusotok.

Hildus!
Gratulálok a szigorlathoz, ez az eredmény még gyerek nélkül is nagyon jó, pláne ígyKép A további vizsgáidhoz is jó tanulást kívánok!

Ildikó, Marci anyu!
Nekünk is nagy öröm, hogy veletek beszélgethetünkKép Számomra nagyon sokat jelent a ti történeteiteket olvasni. Jó tudni, hogy tényleg milyen boldogságot is okoz egy baba, és ti és a többi babás topiktársunk ebben is megerősít bennünket. Ezért, ha van időtök, osszatok meg velünk minél több "történetet" a mindennapjaitokból.

Kép
rvan

Süni!
KÖSZI a weblapokat!!!!!!!
Kép

Kép
rayo

MInden várakozónak ezt kívánom:
Kép
Kép

Kép
rayo

Süni!

Köszi az oldalakat, én is találtam egy nekünk valótKép

Kép

Kép
rvan

Hildus!
Most kapcsolok a négyes miatt!!!! Gratulálok!
Hanna jól van? Képzeld Regi ma négykézlábra emelkedett és kicsit ringatta magát! Csúcs volt!!
Van előnye is annak, ha az ember lánya nem "szumóbirkózó"! Puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Hildus
Gratulálok a vizsgához! Így tovább!
Jó tanulást!Kép

Úgy elfáradtam ma. 1,5 órát sétáltunk a gyerkőcökkel. A megtett út kb. 1km volt. Számoljátok ki a sebességet. Hát a csigabiga forma1-es versenyző lehet mellettünk, pedig már középsősök vagyunk. Ebédre értünk vissza, úgy aludtak, mint a bunda. Volt aki a mesét se bírta megvárni.

Kelimoni
Amikor megjelent a cikk a M-ban karácsony előtt nem tudtam megvenni, elfogyott. Ma párom egyik kedves kolléganője, aki tudja, hogy örökbebabára várunk megajándékozta őt azzal a számmal. Párom hazajön: "Te, Renike honnan ismerem én őt?"-mutat a képedre. Hát a netről. Pont azt a képet küldted el nekem egyszer még karácsony előtt jóval és emlékezett. Azt mondta egész úton ezen törte a fejét honnan ismer.Kép Megyek elolvasom végre végig a cikket és majd még bekukkantok.

Üdv Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok Lányok!

Mától hivatalosan is kaphatóak a február 6-ára szervezett jótékonysági koncertünk belépőjegyei! Kép

Bár átbeszéltük néhányszor, most újra leírnám: két féle módon vásárolhattok a darabonként 1400 Ft-os jegyekből!

1. A Gólyahír Egyesület számlájára utalhatjátok az árát a megjegyzéssel, hogy ki küldi és hány db. jegyért. Ez esetben félre tesszük a jegyeket és a koncert előtt átvehetitek!

2. A Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban (Bp. VI. ker. Andrássy út 22.) mától kaphatóak!

Terjesszétek a hírt, jó? A műsor egy korábbi hozzászólásomban word-dokumentumként fellelhető...Kép

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Amneris!

Ismét egy buta kérdés: A jegyek meghatározott sorba, helyre szólnak ugyanúgy mint az Operaházban? Bocsánat, de ezen a helyen még sosem voltam/voltunk. Ha igen te választod ki nekünk/átutalósoknak/ a helyet? Csak, mert jól szeretnélek látni TégedKép

Ölel: Süni
Kép
süni_renóca

Amneris!
Sajna mi nem tudunk menni, de ha lesz bármilyen képanyag, esetleg hanganyagKép szivesen megnézném/hallgatnám!
Majd priviben megbeszéljük!!!
Kép

Kép
rayo

Gilice!
A SPEKTRUMON VAN AZ IKREKRÕL EGY SOROZAT! MOST IS AZ MEGY, BÁR GONDOLOM TE DOLGOZOLKép

Tegnap felhívott egy ismerősöm, aki depresszióba esett a szülés után! Kénytelen orvoshoz járni, mert egyedül nem tudja megoldani. Kérdezte, hogy én nem voltam-e kikészülve az elején?! Azt hiszem, nem! Nehéz volt, tényleg nehéz, de igyekeztem a szép oldalát látni. Mikor sírt, arra gondoltam, hogy úgyis abbahagyja valamikor és az szuper lesz!!!!!!!Kép
Ti mit gondoltok erről? Lehet, hogy vannak emberek, akiknek az agyában történik valami, "bekattannak", de ezt nem úgy értem, hogy bolondok lesznek!!!!!!! Vagy hormonális? Én amíg nem volt meg a lányom, nem hallottam igazából azt, hogy milyen nehéz az eleje! Csak irigyeltem a kismamákat és bármit megadtam volna, hogy köztük legyek! Sokan nem vallják be, hogy mennyit szenvednek! Mutatni akarják, hogy minden rendben! De nem hiszem, hogy szégyen lenne, ha néha kiakadunk a saját gyermekünkre! Emberből vagyunk!!! Vagy nem?
Legytek jók! Puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Nagyon boldog vagyok, a kisfiam egyre többet mosolyog és a hangocskáját is egyre gyakrabban hallattja. Tudom, ez a fejlődés része és állomása, de mégis. Mert ő az én gyermekemKép Na, ne vessetek meg érte, hogy íly büszke vagyok az okos fiacskámra.Kép

Napsugaracska! Legalább egy napocskát küldj légyszi, hogy itt vagy köztünk lélekbenKép
Hildusnak is és Neked is szorítok a vizsgákhoz. KépIstenem, milyen csodálatos érzés, hogy már túl vagyok a főiskolán.

Rayo: sajnos szülés után sokan esnek depresszióba, sőt van aki olyannyira, hogy képtelen ellátni a gyermekét, illetve nem tanácsos felügyelet nélkül hagyni anyát és babát.

Azt hiszem, a hormonok mellett benne van a félsz is, hisz egy picurkát gondozni és ellátni óriási felelősség és feladat.

Nekem sincs segítségem, Gergő egész nap a társaságom, a férjem szinte minden nap késő este jön haza. És bevallom, időnként bennem is felmegy a pumpa, amikor a fiam csak sír és sír, bármit teszek vele.
Olyankor ölbe veszem és magamhoz szorítom, hisz számára az a legmegnyugtatóbb, ha érezheti a közelségünket. És arra gondolok, hogy a kis ártatlanság a felnőttek nélkül hol is lenne.

Szóval saját magamat győzöm meg arról, hogy igenis én segíthetek neki és rajtam múlik jórészt, hogy hogyan érzi magát.

Emellett leadtam a rendmániámból, nem érdekel, ha van mosatlan és én lefekszem Gergővel aludni. És már az sem őrjít meg, ha toronyban áll a vasalnivaló. Minden megvárKép
Ha kellőképpen pihent vagyok, nem látom olyan szörnyűnek a dolgokat és sokkal több a türelmemKép

Renóca: Na, milyen gondot okoztam a férjecskédnek!?Kép Válasz mail megy rövidesenKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok

Rayo, én is úgy voltam vele, hogy micsoda fantasztikus dolog lesz, otthon leszek és csak a kisfammal kell törődnöm (+ házimunkaKép). Utólag bevallom, hogy nem egészen így volt, természetesen minden nap egy csoda volt, de azért ha belegondolok, át kellett állnunk egy teljesen más életvitelre és ezt bizony meg kellett szokni, és ahogy Kelimoni is írta én is sokszor egész nap egyedül voltam vele.
Mindezek ellenére szívesen töltöttem volna több időt otthon vele, bár az agytorna is hiányzott egy kicsit. Nekem úgy lenne a tökéletes, ha 4 órában dolgoznék, de ezt sajnos nem realitás.
Én Kelimonival ellentétben kicsit rendmániás lettem, bár az elején nem volt könnyű, de aztán kialakult a napirend és akkor már nagyjából mindenre volt időm.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!
Én sem mosok-vasalok,takarítok
Kép
állandóan, inkább hétvégén, amikor anyukám eljön! És van hogy már este 8-kor alszom, mert fáradt vagyok! Kicsit nekem is hiányzik az agytorna, de a fősulit én sem sírom vissza! Vizsgaidőszak...brrr!

Napsugival mi a helyzet?

Kép
rayo

Sziasztok!

Üdv. minden új fórumozónak!!

Bocsi, hogy nem írtam de olvasni is csak tegnap jöttem először mert beteg voltam. Szerencsére már megyek ki belőle de vacakul ledöntött a lábamról valami légúti fertőzés.

Amneris ne haragudj, hogy még nem válaszoltam nagyon sajnálom és igyekszem bepótolni.
A jegyiroda telefonszámát meg tudnád adni? Mert ha lesz időm megvenném a jegyeket csak nem tudom a pénztár nyitvatartását.

Nagyon édesek a gyerkőcök!!! Küldjetek minnél több képet!!!!
vicki

Vicki
Jegypénztárak:
Operaház
1061 Budapest, VI., Andrássy út 22.
Telefon: 353-0170
Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 11 órától az előadás kezdetéig (ha nincs előadás, 17 óráig); vasár- és ünnepnap 11-13 óráig és 16 órától az előadás kezdetéig.
Bankkártyás fizetés lehetséges.

Most csak ennyi, de rögtön jövök.
Süni
süni_renóca

Renóca nagyon köszönöm az infókat!!!!

Puszi:

Vicki
vicki

Sziasztok Lányok!

Nem tüntem ám el, csak nagyon dolgozom...... Ma voltam pajzsmirigy UH-n és kiderült, hogy mindkét oldal megnagyobbodott és gyulladt, de hál istennek sem góc, sem egyéb elváltozás nincs benne. Holnap DU megyek endokrinológushoz, majd ő dönti el, hogy antibiotikumot kapok csak, vagy valami mást is a magas TSH-ra.......

Hildus! Gratula a 4-eshez!

Minden betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Gilice! Üdv köztünk!

Gabszi! Balázs előtt le a kalappal! Micsoda hős kiskrapek!

Mindenkinek sok puszi, Kép
Di_ti
di_ti

Újra itt vagyok.

Rayo
Szerintem minden leendő anyában megfogalmazódik a kérdés, és ez így normális (ugye?), hogy "fogom tudni mikor, mit, hogyan kell csinálni?" És ha nem is pontosan ezek és így fogalmazódnak meg benne, de egy kicsit (biztos vagyok benne), hogy mindenki izgul, hogy jó anya lesz-e, hiszen az akar lenni.
A párom ezeket a kétségeimet mindig elhesegeti.
-Tudni fogom mit? Mikor? Hogyan?
- Tudni fogod, az óviban is tudod mit kell tenni.
-De azt tanultam.
-Azt pedig érezni fogod.
Igen, érezni fogomKép Ha felmerülnek bennem a kérdések mindig erre a kis párbeszédünkre gondolokKép

Jómagam nem vagyok szakértő, de szerintem ezeknek a félelmeknek a felerősödése és az önbizalom nagyfokú vagy akár teljes hiánya is előidézheti a szülés utáni depressziót. Szerintem nem szégyen orvoshoz fordulni. Segítségre van szüksége, csak így lehet ő, a babó és az egész család boldog. Az hogy valaki milyen temperamentumú, optimista, vagy pesszimista lesz egész kiskorban dől el. A szülői minta nagyban befolyásolja (szerintem). És itt lehet keresni annak okát, hogy miért is szenved valaki súlyos önbizalomhiányban. Ezért fontos a segítség, hogy az ő gyermeke ha felnő kiegyensúlyozott lehessen és ezt is adhassa tovább a leendő unokáknak majd.

Ha túl sok belőlem szóljatok. Nagyon érdekel az emberi lélek és szívesen írom le róla gondolataimat. Egykori középiskolám igazgatóhelyettese egy órán keresztül győzködött, hogy pedagógia-pszichológia szakra jelentkezzek, de én óvónéni akartam lenni és nem bántam meg.Kép

Szép estét mindenkinek
Üdv Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok!
Szerintem is gyermekkorban dől el, hogy milyen lesz valaki! Ezért kell sokat mosolyogni és beszélni a babóhoz és dicsérni!!!
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

A koncert belépőjegyei nem konkrét helyre szólnak, hanem ki-ki oda ül, ahová szeretne. Kép
Széksorok lesznek, a színpad pedig inkább amolyan pódium.

Vicki!

Nálam is vannak ám jegyek! Ha gondolod, itt helyben is elintézhetjük a "bizniszt"Kép, csak egyeztessünk, hogy hol fussunk össze!

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!

Látom mindenki mesés kedvében van!Kép

Hildus: Gratula a 4-eshez!

Jajaj, én is tanulok ezerrel ezért bocsi, de mostanság nem írogatok, de majd ha ezen túlleszek aktivizálom magam megint.Kép

Puszika mindenkinek.

KépKép
ancsúr

Nálunk önbizalomban nincs hiány, ezt nem tőlem örökölte a lányunk, szerencsére. Õ mindent tud, okos, ügyes - állítja magáról. (Az is...)

Egypár friss gyerekszájat küldök:

Előzmény: a gyerek még sosem ismerte el, hogy ő rossz volt. Most, a játék hevében ketten együtt elszakítottunk valamit.
D: - Miért szakadt el?
Anya: - Mert rosszalkodtunk...
D: Igen, rosszalkodtunk! Te is, meg te is...

Bátyám unokái 8 és 6 évesek. Árpád a nagyobbik, múltkor mondja: - Olyan gáz, hogy D. a nagynéném!
(A háromévesünk a nagynénje...)
A lányom meg nemes egyszerűséggel Árpám-nak hívja. "majd játszunk az Andrisommal és az Árpámmal..."

Önbizalom:
Első nap az óvodában. Otthon:
-Hogy hívják az óvónéniket?
-Éva néni...
- A többiekeket?
- Nekik nincs nevük, csak az, hogy óvónéni.

Még véletlenül se mondaná, hogy "nem tudom".

Régebben játszottuk, hogy orrösszedörgölés - mondom: eszkimópuszi. Hetek múlva leányzó orromhoz dörgöli az orrát, s mondja: ez kimópuszi?
mera

Sziasztok!

Rayo, az ikres műsort sajna nem láttam, dolgoztam.
Szülés után egy kisebb depresszió mindenkinél előfordul.Ez nem igazi depresszió hanem a hormonszint hirtelen változása okoz kedélyállapot változást.
A valódi depresszióban hiányzik az agyban egy átvivő anyag, ami a szeretet hormonok termelődéséhez szükséges.
Az asszisztensnőm szenved szülés utáni depressziótól. Terhessége előtt már pánik beteg volt, de ezt nem ismerték fel, nem kezelték. Nem evett, lefogyott, gyermekét nem tudta ellátni. Hónapokba telt mire megtalálták a számára megfelelő gyógyszert. Ma már jól van, de ezért nagyon keményen meg kellett dolgoznia. Neki igen súlyos depressziója volt. Feküdt pszichiátrián, járt egyéni és csoport therápiára. Kisfia 4 éves, a gyógyszert most is szedi, hetente megy a kineziológushoz. Elmesélte, hogy folyamatosan vádolja önmagát, hogy rossz anya, olyan mintha lenne egy öccse akiről gondoskodnia kell. Nehéz megérteni, hogy anya és ettől boldogtalan. Ilyen esetben nagyon fontos a biztos családi háttér, a családtagok gondoskodása, türelme, szeretete, a kezelés éveket vehet igénybe és visszaesés is előfordulhat. Szerencsére az ilyen súlyos formája ritkábban fordúl elő, a te ismerősödnek biztos enyhébb van. Nem akartam senkit rémísztgetni, csak azt elmondani, mi tudjuk milyen amikor nem lehet vsz. gyermekünk, de milyen szörnyű amikor van ,de nem teszi boldoggá, nem azért mert nem akarja, az esze tudja, de nem érzi!!!!
A gyermekkor szerintem is nagyon sokat számít!!!

Sziasztok, jó éjszakát!

KépKép
gilice

Jó reggelt!

Tegnap este és ma hajnalban 1-1 kisfiú született, akik családra várnak!
Már meg is találtuk Õket.
nikinozso

Sziasztok!

Nikinozsó: ez nagyon szuper hír! Először azt hittem, keresni kell nekik a családot. Mert biztos lenne jelentkező azonnal.Kép Gratula a babáknak, az életet adóknak és a boldog szülőknek!

KépKép
KépKép
kelimoni

Most jutott eszembe:
Diti- esetleg most lettél mami?Kép Vagy az még kicsit várat magára?Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Jajj, de jó lenne, ha közülünk lenne valaki a "család"! Ilyenkor úgy izgulok!!!!!!!
Kép
Kép

Kép
rayo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?