Sziasztok!
Olyan aranyosak vagytok, köszi, hogy gondoltok ránk.
Kriszi, a ded egyszer megkóstolta az újhagymát, hát azt az elkeseredett képet látni kellett volna! Pedig nagyon ízetlen kis hagymácska volt... Utána vedelte a vizet ezerrel. És nagyon fel volt háborodva rajta.
A szószos kajákból meg sajnos gondosan kicsipegeti a husikat.
Zsófi, igen, próbálkoztunk a zöldséggombócokkal, első alkalommal még egy felet elrágcsált, aztán későbbi alkalommal már csak max egy-két falatkát, mostanában már semennyit. Pedig nekem nagyon ízlett, és a párom is mondta, hogy ilyet csináljak máskor is.
Most egyébként úgy áll a helyzet, hogy ha elég levet iszik, (és igyekszem lazító leveket adni neki, vagy teszek az innivalójába aszaltszilva levet) akkor egyszer-egyszer már sikerrel jártunk, nem kellett kúpot adni neki. A múlt héten is volt, meg ma is volt egy kaki kúp nélkül, bár elég nagy küzdés árán.
(Hmmmm, azért ez elég bizarr, hogy az ember a gyerek kakijáról beszélget bele a világba, számára teljesen ismeretlenekkel...
)
Linda, csatlakozom Ildihez, kukkants be az Anyaságról/szoptatás topicba. Nekem is sok jó tanácsot adtak annakidején, rengeteg trükk van, amivel növelni lehet a tejecskét.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljunk: ha mindenképp akarsz neki gyümit adni, akkor esetleg megpróbálhatod még a körtét. De én is úgy vélem, hogy az a pár falat körte, alma, vagy bármi, amit megeszik a picit, attól nem igazán fog még jóllakni. Egy teljes étkezés kiváltása -sok gyereknél- legalább 3-4 hétig tart, vagy még tovább. Magyarul ennyi időbe telik, mire a baba szép lassan egyre többet hajlandó megenni a kínált ennivalóból. Nálunk inkább 7-8 hónapot mondhatnék.
De az én lányom extra eset, mivel még másfél éves korában is szívesebben szopizott ahelyett, hogy más kajákat evett volna. Most 20 hónapos, és nagyjából mostanra jutottunk el oda, hogy már napközben -többé-kevésbbé- elvan már más ennivalókkal is, ha muszáj. És még mindig sokszor szopik, csak egyre kisebb mennyiségeket.
Yoan