Sziasztok!
Ma voltunk az allergiás tanácsadáson, és úgy néz ki, hogy akut tejallergia szerencsére nincsen.
Itt elég érdekesen mondták a tej bevezetését, csak azért írom le nektek, mert ilyenről még nem olvastam: ma kapott egyszer 0,5 ml, fél óra múlva 1 ml tejet, ezt kell egy két alatt 2 dl-re emelni. Ezt tejterhelésnek hívják, és a hét után lehet indulni a tejtermékekkel. Ha 3-4 hét alatt ekcéma sem alakul ki (egyéb allergiás tünetek: kiütés, hasmenés, hányás), akkor minden OK. Természetesen mondanom sem kell, hogy Botinak nem ízlett a tej, úgy kellett sírás közben fecskendőből beleimádkozni, nem tudom, hogy fogok vele egy hét múlva 2 dl tejet megitatni.
Egyébként 1,5-2 éves korig tejalapú tápszert javasoltak tej helyett, szerintem ezt hívják babatejnek.
A torta tehát úgy módosult, hogy túró helyett vaníliás puding lesz rajta, meg gyümölcs, mert beleesik az egy hetes tejterhelésbe, addig még tejterméket nem adhatok. Remélem, jó lesz, majd beszámolok róla.
Azt is mondták, hogy a legújabb nézetek szerint a tojással 2 éves korig várni kéne. Ezt azért eléggé eltúlzottnak tartom, azt hiszem, ezt nem fogjuk betartani. Persze nem kell, hogy rántottát egyen, de annyi minden kajába kell tojás, azt nem tudom az étrendünkből teljesen kiiktatni. Márpedig egyre inkább azt akarja enni, amit mi.
Zsófi