Új privát üzeneted érkezett!

Nettke, Cat

holnap dumcsizzunk már, mert ezt így leírni elég hosszú lenne. Ha jó nektek, csörgessetek meg, én holnap nem dolgozom.
De, pár dolog: az érkezési sorrend nagy marhaság volt, pankráció, verseny futás folyt a helyekeért..... :roll: Én megálltam, s hangosan kitört belőlem a röhögés, aztán észre vettem melletem is röhög valaki, hát Szil volt..... Szerintetek ????Az első blokk annyira jó volt, hogy szünetben azon gondolkoztam, hogy mi a fenével fogják folytatni. A második nosztalgia party-ra hasonlított nekem kicsit, sok Máté Péter volt.
Kata démoni, Lilla nagyon szép, Szil bolondos, Zsoca hatalmas, Atcsi sajnos még mindig depressziós volt.... :wink:
A környezet nagyon szép volt, a végére kicsit hideg lett.
A gyerkőcöket nem vittük végül, kicsit önzőek voltunk.... :oops:
Tök jó, hogy jó volt a nyaralásotok.

Edit,

jó nyaralást!!!!

Meme
szinta

Meme,
próbálok majd csörögni holnap :wink: A fórumon is elragadtatott vélemények vannak :lol:

Kép
nettke

Sziasztok,

Cat, Nettke,

Tök jó, hogy ilyen jól sikerült nektek is a nyaralás! Szerintem a tengerparti nyaralásokat össze se lehet hasonlítani a hazai nyaralásokkal.
És őszintén szólva csak egy kicsit drágább, mint pl. a Balaton.

A jövő évit már én is tervezem, ha minden összejön, és jól megy, akkor egy tök jó utat fogunk megcsinálni :wink:

Edit,

Most olvastam az allergiáról :( Sajnálom, mert tudom, hogy milyen nehéz egy gyereknek lemondania az imádott tejszeltéről, rudijáról, vagy kakaójáról. Reméljük, hogy csak átmeneti állapot.
Jó nyaralást nektek, szerintem az időjárással nem lesz gond.

A hétvégét megint a Balatonnál töltöttük, de most egész jó idő volt. Szombaton megcsináltunk a fiúkkal egy 25 km-es biciklitúrát. Tök ügyegesek voltak, nyafogás nélkül végigcsinálták. Vasárnap is akartak menni, de akkor sajnos csak rövidebb távra sikerült tekerni.

Én egy kicsit kiborultam, mert eltiltottak a futástól a gerincem miatt :( Szeptemberben megyek egy MR vizsgálatra, hogy nincs-e gerincsérvem. Úgyhogy most nyugdíjas sportokat tudok csak űzni :cry:

Na, fordulok vissza a munkába, még két hetet le kell nyomnom, és csak utána megyek szabira.

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)
Hát azért ezzel erősen vitatkoznék, hogy a tengerpari nyaralás csak kicsit drágább mint a belföldi. Nagyságrendekkel drágább, gyakran multiplálódik az összeg, sajnos. Az lehet, hogy egy sátoros Horvátország ahová viszel minden ellátmányt, az nem, de egy általunk végig csinált Balaton kontra Olaszország, sajnos igen. Már ha csak az utiköltséget nézed akkor is. :( :( De gondolom a ti török all inclusive utatok is drágább volt csöppet mint a Balaton.

Nettke :)
Na azért a fórumos elragadtatott vélemények tudod milyen elfogultak, lásd Ceglédbercel, ha Szil csinál egy moon-walk járást, már attól elalélnak a rajongók. :shock: :twisted: Csak megmozdítja a kisujját és már visitoznak. :roll: Memével beszélve az egész egy jól felépített színészet, amit baromira élvez is. Mindenesetre jól csinálja, egész kis bálványimádó bálnaklubot épített maga köré, és jól megél belőle.

Cat
Kép
cateye

Cat, Meme
én annyira úsztam ma a munkában, hogy levegőt venni sincs időm... Elég gáz volt ez a visszatérés.. :cry:
Bálnaklub, hihi... :lol:
Az anyagiakról, hát, a tengerpart azért így apartmanban is nagyon drága volt. Jövőre olcsóbbat keresünk, az tuti. Imádtuk ezt a helyet (Zaton Beach Resort), de jövőre 2 hétre szeretnénk menni, úgyhogy kb. feleennyiért kéne apartman, és ismerősök szerint abszolút van is, csak nem ilyen felkapott "elit" helyen.
A kempingezés állati klassz lehet, de megvenni mindent, hogy kényelmes is legyen, nos, az sem kis beruházás. Nomeg én nem is vagyok egy nomád csaj, már megöregedtem ezt elkezdeni.. :wink:
Detti,
de sajnálom a futást!!! Ideje megnézni egyébként, hogy mi van a porckorongjaiddal, jó ötlet az az MR. Tudod, hogy 2-3 hónap a várakozás? Kérjél mielőbb időpontot.

Kép
nettke

Cat,

Igen, kicsit drágább a tengerparti nyaralás. Én arra gondoltam (csak nagyon nem volt időm leírni, mert rohantam a munkámmal), hogyha az ember elgondolkodik, hogy leugorjon a horvát tengerparta egy hétre, és bérel egy apartmant - vagy éppen kempingben sátrazik, vagy lakókocsizik -, akkor nem sokat kell hozzátennie a balatoni nyaralás árához.
A kempingezésbe kétségtelen, hogy előre be kell ruházni, de ha megvan a cucc, akkor az évekig jó. Nekünk tavaly a 6 nap mindennel együtt 80e ft-ból kijött (ebben persze nincs benne a kemping felszerelés). Egy balatoni apartman egy hétre utazással és kajával együtt legalább ennyi biztos, hogy van.

Nyilván nem a török luxusutazásunkkal akartam összehasonlítani a magyar nyaralást, de mondjuk egy itthoni 4csillagos wellness hotel all inclusive is jó néhány százezer ft egy négy tagú családnak.

Nettke,

Elvileg a család orvos tagjai intéznek egy korai időpontot Győrben. Ma felhívtam egy pesti kórházat, ahol azt mondták, hogy az aug. 16-i héten telefonáljak, és majd akkor adnak egy novemberi időpontot :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Megvagyok én is, már a 32. hetet nyomom.... de kicsit be is depiztem már.... marha uncsi egész nap itthon!!!! Max egyszer egy héten teszem ki a lábamat kicsit valahová a dokit kivéve. Elég nehezen viselem, főleg, hogy nyár van. Nekem az utazás a mindenem, azért élek egész évben. :( De azért örülök, h még egyben vagyunk és bízom benne, h az aug-t még így is töltjük.

Azért az irigykedés mellett örülök ám, h mindenki ilyen jól érezte magát a nyaraláson! :D

Edit

Remélem nektek is jól telik és jó időtök van!!!!

Ez a füles cucc egy szívás, én mondom!!! :evil: Kivi vagyok, h diétázás megold-e majd valamit. Nekünk még csak elvi szinten merült felt az allergia-vizsgálat- de ősszel a pulmonológiával együtt ezt is megjátsszuk majd. A füldokink már otthon is mondta, h látja az orrnyálkahártyán az allergia jeleit- de a tesztek nem mutattak ki semmit. se bőrpróba se vérvételes. Most újabban- mióta itt lakunk, Dávid be szokott kruppolni valószínűleg a vírusoktól. Ez marha jó, még így az asztmás cuccra pluszban. Legalábbis sanszos, h nem is asztmás fulladást produkál, hanem krupposat. Múlt héten is volt egyik éjjel és még a Rectodelt-tel se lett igazán jó. Még azóta is jó rekekdt. :roll:

Amúgy az otthoni fülészünkkel konzultálva úgy döntöttünk, h mandulák egyelőre maradnak-pont, h az allergia ne legyen rosszabb esetlegesen- a fülébe mennek vissza a csövecskék aug 27-én.

De a homeos cucc neve mindenképp érdekel, majd írd meg lécci!!!!

Detti

Sajnálom a hátadat és a futást. Remélem kiderül mi a baj és orvosolható. Szép az a 25 km, ügyik a fiúk!!!!

Többieknek is puszi, megyek üdvözlöm a manókat, most jöttek meg az oviból. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Éjjel veled álmodtam, hatalmas pocakod vlt, de érdekes, hogy volt már egy csecsemő a kezedben. :lol: Lehet, hogy jövőbe látok? :wink:

Sajnálom, hogy Dá-nak még a krupp is nehezíti a helyzetét, de lassan azt már kinövi. Reméljük a füles cuccot is.

Nekünk Olaszban az apartman került annyiba mint egy itthoni 4 csillagos wellness all inklusivvel. És arra még rájön a kaja, utazás, szórakozás. :( Szóval nagyságrendekkel több.

Jövőre mi is 2 hétre akarunk menni, de nekünk úgy bejött ez az apartman, hogy ide spórolunk. Volt mosogatógép, mosógép, szóval minden ami megkönnyíti az életet. A sátorozás már nekünk is túl nomád, Zoli és én is már nem bírnánk. :oops:

Már én is tartok a jövő héttől, semmire sem lesz időm hétfőtől. Gáz helyzet van a bankban, két kolléganőm is felmondott, így mire visszamegyek, borul az asztalom. :( :(

Vikóék is visszajöttek szerintem. :?:

Cat
Kép
cateye

Cat

De remélhetőleg nem a túl közeli jövőbe!!!! :twisted: Babát egylőre csak a hasamba merj álmodni!!!

a szeptemberi babás fórumon épp most született meg 31. hétre egy baba- borzasztó: mindenki örömködik, gőzük nincs semmiről, h mekkora szívás egy koraszülés!!! :evil: Én vagyok egyedül, aki el tudja képzelni milyen szar lehet most nekik, hogy szegény baba hogy küszködik, milyen kis bőregér..... olyan kívülállónak érzem magam tőle.... :cry:

krupp: otthon 1 éves korában volt neki egyszer, azóta se. itt meg ez a 3 v 4 alkalom!!!! :evil: nem is igazán értem mi a fenétől.

Munkahely miatt nem irigyellek... :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Lilla! Most csak gyorsan Neked...
Szóval örülök, hogy egyben és kitartás!!!
Krupp: Vendelnek kétszer volt, erre egyáltalán nem hatnak az asztmás gyógyszerek, mert nem a tüdeje, hanem a légcsöve szűkül be. Párásítsátok a szobáját, hogy ne jöjjön elő a krupp. Valahol azt olvastam, hogy 6 év felett már nem szokott ilyen lenni. Nekem nagyon ijesztő volt, mert semmit nem tudtam csinálni. A hideg pára a lényeg. Amikor síeltünk akkor volt Vendelnek. A sípályán semmi baja nem volt, egész délelőtt, ha egyet köhögött, ahogy bementünk a meleg étterembe, szegény alig tudott enni, folyamatosan köhögött. De nem ez volt az ijesztő, ekkor már jobban volt, hanem előtte, amikor fuldoklott. Az a szörnyű hang...És ne adj neki köhögéscsillapítót, mert az ugyan nyugtatja, emiatt kevesebbet köhög, viszont a beszűkült légcsövön kevesebb levegő jut be. Gondolok pl. a Sinecodra.
Szóval szerintem párásítsatok.

Jövök még....

Kata

Kép
kateduo

Neeeeem, neeem....téves!!!! :twisted: Vikike még nyomja a tengerparti nyaralást! Nem utálni! Eddig minden király volt, ma este elkezdett esni... drukkoljatok, hogy ne essen...még van két napunk! Pénteken reggel indulunk haza...Bibione - Gödöllő, gyors pakolás aztán szombaton jövünk vissza Baja mellé a Bence keresztszüleinek az esküvőjére. Én leszek a tanú! Még sose voltam! Utána majdnem egy hét kettesben, mert az oviszünet utolsó hetének nagy részét Baján töltik a Lurkók a mamánál meg a nagynéniéknél! :roll:

Na pá-pá...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Itthon vagyunk. Nagyon jól éreztük magunkat,igazán jó választás volt ez a szálloda.A Balcsiban egyszer sem fürödtünk,kinti medencében is csak fogvacogva 2szer,de enyémek a benti wellnest nagyon élvezték. Így csak nagy könyörgések árán voltak hajlandóak összesen 2szer elhagyni a szállót. Azt is csak a beigért hajózás miatt. A kaja szuper volt. Irtó aranyosak voltak,mert többször kértünk a svédasztal ellenére tejmentes kaját,amit azonnal meg is csináltak. Minden nap délelőtt,délután voltak gyerek-programok és elég sok nekünk való játék volt a játszóházban. Dávid is feltalálta magát, tollasoztunkj,ping-pongoztunk,billiárdoztunk stb.

folyt. köv.

Kép

Kép
edit73

Az apartman szuper volt:hatalmas nappali-étkező-konyha, 3háló és 2fürdő-wc. A folyosón rengeteg szekrény.A stratégiai mennyiségű ruhánk ellenére bőven maradt még hely a szekrényekben. Kényelmesen elférünk.
Mindent meg lehetett folyosón keresztül közelíteni (mint a Kolpingban),így pl. a wellnesbe is fürcsiköpenybe jártunk.
Volt néhány apróság,amin lehetett volna tökéletesíteni (ebből is látszott,hogy ez csak 3 csillag volt),de minden fontos dologban ott voltak a toppon!!!! :lol: :lol: :lol:
Most pedig szomrúan veszem tudomásul,hogy holnap már dolgoznom kell menni.

Lilla!
Örülök,hogy jól vagytok!!!
Jól telt a nyaralás,de szar időnk volt. Viszont a körülmények miatt nem izgatott minket.

Lilla, Nettke!
A homeos szer: kalium sulphuricum c30.
Első héten másnaponta 3golyót kell elszopogatni,majd a második héttől heti 2*3golyó.
Ha nem hatna,van egy másik szer is.Mi most ezzel kezdtünk. Hogy lesz-e sikere ennek,az a jövő kérdése.

Detti!
Sajnálom a futást. Ha lvezted,biztos rossz lehet róla lemondani. De csak ennyi áldozatot kelljen hoznod!!!

És a legfontosabb :lol: :lol: :lol: : OLINAK kiesett 2tejfoga,BENINEK meg 1!!!!Beni maga szedte ki,amikor már nagyon mozgott.Oliét meg én,mert mindkettő kibújt a tejfog mögött.

Kép

Kép
edit73

Edit,

Tök jó, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok! Egyébként hol voltatok helyileg?

Ezek szerint már jóval 6 éves kor előtt kieshet a tejfog? Én teljesen abban a hiszemben voltam, hogy csak iskoláskor körül váltanak csontfogakra a gyerekek. Emlékszem, Cat is írta, hogy nekik is esett ki fog nyaralás alatt.

A futást sajnálom én is, de azért nem mondok le róla 100%-osan, csak kevesebbet csinálom. Mondjuk most, hogy nem futottam, megint fogytam egy jó 1,5-2 kg-ot :roll:

Lilla,

Hú, nemsokára célba érsz! Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz neked 3 gyerekkel. Meghogy a nagyok mit fognak szólni a bébihez. Bár én azt vettem észre az ismerőseim körében, hogy minél nagyobb a korkülönbség, annál kevésbé jön elő a kistesó féltékenység.

Kata,

Mikor mentek Horvátországba?

Cat,

Jó szar lesz visszaszokni a munkába :( Nekem vagy másfél hétig nem sikerült, és most is az éltet, hogy jövő héttől megyek megint szabira.

A hétvégén megint megcsináltunk egy jó nagy biciklitúrát, azzal a különbséggel, hogy most a Mátrában, tehát nem sík terepen. Még nekem is tök nehéz volt (pedig a spinning miatt én hozzá vagyok szokva), de le a kalappal a fiaim előtt, mert olyan szintemelkedést végigcsináltak, hogy csak lestünk.
Meg voltunk gomát szedni, rengeteg van most a sok eső miatt.

Detti

KépKép
kiliman

Újra itthon...a "szar lesz visszaszokni"-t megkezdtem...majd dobok fel képeket a nyaralásról: minden szuper volt!

Megyek, dógozom...

Viki

KépKép
vikóka

Cat, Edit,
na, milyen volt az első nap...? Remélem azért a nyaralásból maradt még tartalék és vidáman bírjátok. 8)
Edit,
jól hangzik!! Hol voltatok? Érdekelne engem is. Mi évek óta 3*-osba járunk, és nagyon szuper és korrekt a szálló, mindig elégedett voltam.

Detti,
csak el ne fogyj :twisted: Nem tudom hogy csinálod, biztos lebontásra állt át a szervezeted. :D Hajrá, neked már csak egy hét!!

Ez a "fog dolog" engem komolyan megijeszt.. már Cat-nél is frászt kaptam! Ilyen hamar... én nem akarom... olyan szép kis fogaik vannak :roll: tudom, hülye vagyok, ez az élet rendje. De ha nem esik ki nekik még 1-2 évig hát nem fogok sírni :wink: addig úgyis oviba fognak még járni nekem.

Kép
nettke

Bocs Vikó, persze neked is kitartás az első héthez.. (Én most a másodikat nyomom és bár rengeteg a meló, az első nap mélypontjánál mindenképpen jobb.)

Kép
nettke

Nettke!
Ne rémüldözz!!! Ezt a "fogzást" úgyse befolyásolhatjuk!!! Amúgy ha Cat nem említi,eszembe se jutott volna benézni a gyerekek szájába. Totál meglepődtem,hogy mozog a foguk. Ráadásul Oliét már ki kellett vennünk,mert mindkettő csontfog kibújt a tejfog mögé. (azért remélem,még visszahúzódik a helyére).
Érdekes módon, Marcinál még semmi jele a fogváltásnak.Pedig mindent együtt "csináltak" Benivel. Mondjuk ,nem is bánom (meg ő se)
Viszont mi semmi mesét nem körítettünk hozzá és nincs ajándék sem. Kapnak majd 1-1szép dobozkát (mivel Dávidnak is van),amiben gyűjthetik a kipottyant tejfogaikat.
Szuper volt az első napom!!!Bár dolgozni kellett,de 3 jó hírt is kaptam egyszerre. :lol: :lol: :lol:
Balatonszemesen voltunk a Hotel Szindbádban.

Meme!
Hogy érzte magát Kristóf a táborban? Tudtak fürödni?
Dávid holnap Egerbe megy a tesómmal,így újra csomagolunk. Már nagyon várja,mert még nem járt ott.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Röviden válaszolva a kérdésedre: ULTRA SZAR volt az első nap. Ezért nem jó 3 hét szabira menni. Újabb 2 hét mire utolérem magam.

A fogzástól ne félj, olyan édesek fog nélkül. Olinak konkrétan elől nincs már foga, de nekem olyan mintha sosem lett volna. :D

Edit :)
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Én mindig csak 4 csillagosban voltam eddig, de szívesen kipróbálnék 3-ast is, ha ilyen klassz. Nem ragaszkodom a pompához. Szeptemberben akarunk valahová menni mert van üdülési csekkünk, megnézem majd ezt a szállodát.

Érdekes, hogy Oli és Beni vált fogat, pedig Beni Marcival 1 petéjű. :D Nálunk sem kapnak a fogakért semmit, csak egy dobozt. Ráadásul Oli második alsó foga a nyaraláson esett ki, és nem is találom hová tettem. :oops:

Nagyon ügyesek a fiúk a biciklizéssel! Igazán partnerek már. Milyen gombát szedtek?

Én erős túlsúllyal vágtam neki a hétnek, a nyaralás után, de a sok meló és stressz miatt tuti a héten ledobom. Ma csak egy gyrost volt időm enni. :twisted:

Vikó :)
Welcome back! Képek? Beszámoló?

Feltöltöttem a képeinket az albumunkba. Aki nagyon ráér csemegézzen, mert kicsit sok(k):

http://www.csehicsalad.hu/thumbnails.php?album=33

Cat
Kép
cateye

Cat,

El is felejtettem kérdezni, hogy a búvárfelszerelés hogy szuperált? A fiúk élezték a tengerben? Láttatok halakat? Bár amikor mi voltunk Cavallinoban, nem nagyon lehetett látni halakat, de hátha nektek nagyobb szerencsétek volt.

Egyforma papucsuk vannak a mi fiainkkal:-) Törökországban ezen a két pár papucson röhögött az egész szálloda. Az animátornak annyira tetszett :lol:

Vargányát szedtünk, és nagyon-nagyon finomat főztünk már belőle. A nagyját meg eltettük a mélyhűtőbe.

Edit,

Milyen jó híreket kaptál? Már ha publikus...

Brigivel mi lehet?

Detti

KépKép
kiliman

[quote]C írta:at,

El is felejtettem kérdezni, hogy a búvárfelszerelés hogy szuperált? A fiúk élezték a tengerben? Láttatok halakat? Bár amikor mi voltunk Cavallinoban, nem nagyon lehetett látni halakat, de hátha nektek nagyobb szerencsétek volt.

Nagyon klassz a búvárfelszerelés, elégedettek voltunk vele. Láttunk halakat, csak beljebb kell menni a tengerbe. A partközelben a strandolók miatt nincsenek. Mi beeveztünk gumimatraccal, ott jó volt.

Többiek?

Cat
Kép
cateye

Itt vagyok, itt vagyok... csak úszom az árral napközben, abszolút nincs időm, még olvasni sem... Ez a hét meg a jövő hét ilyen durva, aztán visszajön a kollégám.
Tamást majd megkérem, hogy tegyen az albumunkba képeket, és akkor írok linket én is.

Cat,

megnéztem az összes képet, csuda jó lehetett!!! :lol: Ti is jó helyen voltatok a Balcsin, mi volt ez, valami apartmanház?
És ezek a tengerparti jó kis pizzavacsorák.. hajjaj, de visszamennék én is 8) Előjöttek az emlékek :D

Kép
nettke

Szia Nettke :)

Az apartmanházak Cavallinoban voltak. Tényleg nagyon klasszak. Balatonon házat béreltünk. De olasz ezerszer jobb volt. Sajnos az albumunk nem tudja kezelni a képek sorrendjét, ezért kavarodik benne az olasz és a Balaton. :twisted:

Már holnap indulnék vissza...

Sajnos én is úszom a mukában, szeptember 1-el kapok új főnököt. Addig dolgozom helyette is... :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit

Köszi a bogyót! Örülök, h ilyen jó volt a nyaralás-már nagyon rátok fért. :D

Ha beszélsz a homeos dokival, meg tudnád kérdezni tőle, h igaz-e, h nem lehet a szopis teát párhuzamosan szedni a homeos tejcsinálóval?

Vicces: az elmúlt héten meg se volt nyitva a fórum, aztán tegnap olvasom és látom, h nálatok is potyogna a fogak. :D Merthogy Niki szólt tegnap, h furcsa az egyik foga. És lötyög!!! :lol: :lol: :lol: Valahogy nem számítottam rá, h már ilyen korán elkezdik. :roll: Furcsa, h már ekkorák, nem??? :?

Detti

Nem semmi a bicikli-túra, ügyesek a fiúk!

Cat Néztem a képeket, nagyon jók! Gyerekek irígykedtek a vurstlis képeket nézve- én meg a pizzázós képeket nézve. :wink:

Többiek nem akarnak nyaralós képekkel szórakoztatni? :wink: Nettke? Rólatok amúgy is ritkán látni képeket.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Jól vagy? Nézem a csíkodat 34-ik hét :shock: Úgy elment az idő.

Húú már Nikinek is lifeg a foga? Hát hiába nagylány már.

Hahó csajok, képeket tegyetek már fel! Nettke, Vikó, Kata!

Annamari, Brigi hova tűntek?

Cat
Kép
cateye

Cat

Köszi, megvagyok! Elég nyűgösen, nemalvósan, de azért jól.... Már várom nagyon a 36. hetet, h végre azt csinálhassak amihez kedvem van. Neked biztos gyorsabban elment a nyár aktívan, mint nekem itt döglendve. :roll:

ja... ez a fogváltás engem (és Nikit is) elég váratlanul ért, nem gondoltam volna, h már idén bekövetkezik. :shock:

még mindig diliház van a mhelyen?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

[quote="cicamica"]
írta:
cicamicamég mindig diliház van a mhelyen?

Sajna igen. Fűszerezi még egy munkahelyi költözés is a jövő héten, így dobozolok. :shock:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Hű,nem irigyellek!
Mi most irattároztunk. Hát rohadt egy meló volt.Meleg,por és sok cipekedés.És mindezt ügyefelezés közben. :shock: 2napig sötét sznű farmerban-combközépig érő pólóban dolgoztam. Néztek is az ügyfelek rendesen.

Lilla!
Hajrá,hajrá!Mindjárt itt a vége!!!!!Benne vagy a 35-ben!!!Hitted volna ezt az elején????
Homeos megkérdezem a jövő héten,úgyis beszélnem kell vele.
Pénteken műtik Dá fülét?Felkészültetek?

Jó hírek: bevállalta az óvoda a fiúkat (necces volt nagyon) diétával együtt is!!!!!! Sőt!!!! Felvettek az egyik itteni bölcsibe diétás étrendben járatos/képzett szakácsot+ az önkormányzat átvállalta az ételfutár díját. Így nem kell naponta főzöcskéznem.Éthordóban kapja a Beni és a Marci minden nap frissen a diétás ebédet,amit egy ételfutár cég szállít a bölcsiből az oviba. Nekem összesn fejenként 2 éthordóról kellett gondoskodnom,ami kemény 1.200Ft-os beruházást jelentett!!! Reggeli-uzsonnát is megoldja az ovi,mert ha olyan van (pl. joghurt),amit nem ehetnek, kapnak helyette valami mást (szelet kenyér vajjal ).Tej,kakaó helyett főznek nekik teát. De ha mi azt szeretnénk,hogy míg a többiek kakaót isznak,ők rizs-kakaót igyanak,arra is van lehetőség.Mert bevihetünk bármit.Igazolást kell hoznunk az orvostól a tejmetes diétáról (30-án isszük őket kotrollra) és így az óoda is védve lesz az ÁNTSZ-szel szemben.
A diéta úgy néz ki (számunkra),hogy hatásos. Mióta nem isznak,esznek tejet,tejterméket,nagyon jó lett Beninek és Marcinak az étvágya. Mennyiségileg dupla annyit esznek,mint eddig. Most esznek annyit,mint Oli.Ez nekünk még nagyon furi.Sokszor elképedve figyeljük,hogy mi megy le az eddig madát-étvágyú gyerekeink torkán. (hoopon is maradtunk 1-2este a vacsoránál :shock: :lol: ).
Ezzel együtt sokkal jobban alszanak!!Főleg Beni volt hasfájós éjjelente. Ezek most teljesen elmúltak és már a homeos bogyókat (amit emésztésjavítóként szedett) is elhagytuk. :lol: :lol: :lol:
Nagyon remélem,ez lesz a probléma gyökere és ezzel együtt a hallásuk is javult!!!!!

Ditke merre lehet??? Rég jelentkezett ő is!!! Meg Brigi,Annamari!!!

Kép

Kép
edit73

Néhány kép (csak mert hiányoltátok :wink: )

az apartmanunk
Kép

Kép

Kép

Kép

fürcsi bernt és kint
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

az udvaron és a játszóházban

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

katamaránon és vitorláson

Kép

Kép

Kép

Kép

ebéd egy parti kajáldában
Kép

Kép

Kép
edit73

Edit!
Nincs megigényelve a fiúkra az emelt összegű családi pótlék? Nekünk pár éve volt, hogy gasztroenterológus igazolta a tejallergiájukat, és ő azt mondta, hogy arra jár az emelt összegű csp. Ezt kaptuk 1 évig, aztán sajnos azt mondták, hogy kigyógyultak a gyerekek az allergiából - orvosilag. Gyakorlatilag pedig nem, de vérből nem tudják nekik kimutatni, így már nem kapunk magasabb összegű csp-t. Viszont tejet még mindig nem tudnak inni. Így veszem nekik az 520 Ft-os rizstejet.
Most akarom elvinni őket még 1x egy dokihoz Debrecenbe, hátha ő okosabb, mint az eddigiek. :roll:

Kép
gandi75

Andi!

Még nincs!!!!Most kér nekünk (protekcióval) időpontot a gyerekorvos.Remélem,decembernél kicsit előrébb kap.Majd meglátom.Sok bizodalmam nincs az allergiavizsgálatban,mert általában szart se tudnak kimutatni. De futunk egxy kört,mert nem hátha tudnak valami okosat mondani. Meg esetleg lesz némi esély a magasabb csp-re.

Csajok!
Nem tudja valaki,hogy ha ez az eszméletlen családbarát kormány bevezeti azt,hogy gyes mellett nem lehet 8órás munkát végezni,az ránk is fog vonatkozni????

Kép

Kép
edit73

[quote]C írta:sajok!
Nem tudja valaki,hogy ha ez az eszméletlen családbarát kormány bevezeti azt,hogy gyes mellett nem lehet 8órás munkát végezni,az ránk is fog vonatkozni????

Sajnos igen. :evil: :twisted: :x :( Ha azt mondják, hogy 2011. január 1-től nem jár, akkor sajnos ránk is. Márpedig ez a céljuk. :twisted: :evil: :x

Nagyon szuperek a képeitek! Hihetetlen soványak a fiaid, én tovább nem is panaszkodom, az enyémek vastagok ehhez képest. :D

Igazán toleránsak nálatok a fiúk állapotával kapcsolatban, hogy így megoldják a táplálkozást. Szerintem nálunk ezt sosem tették volna meg. Vihetném ahogy akarnám. Itt nem az a kérdés, hogy hogy tudnánk megoldani, hanem az, hogy miért nem lehet megoldani. Szerencsések vagytok, hogy ilyen rendesek! És baromi jó, hogy megoldódni látszanak az eü. gondok is, hogy valszeg megvan a baj forrása. Azért nem irigyellek az otthoni kajázás megoldása miatt. Nálunk Zoli vegetariánizmusa is megkavarja a lecsót, de azt még kezelem, de a tej és tojásmentes táplálkozás sem pénzben sem kivitelezésben nem lehet egyszerű. :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Edit,

Látszik, hogy tök jól éreztétek magatokat a nyaralás alatt. Én még mindig azt mondom, hogy kemény lehet 4 fiúval :lol:

Én nem hallottam még azt, hogy gyes mellett nem lehet 8 órában dolgozni :roll: Az "eszméletlen családbarát kormány"-nak remélem, hogy nem jut eszébe ilyen és hasonló változtatás... Borzasztó az egész egyébként...

Egyébként ha tejallergiáról van szó valóban, akkor jár a magasabb családi pótlék.

Lilla,

Húú, már nagyon a finis felé közeledsz! Totál egy idős terhesek vagytok a barátnőmmel, kíváncsi leszek, hogy melyikőtök fog hamarabb szülni :wink:
Nem raksz fel képet rólatok?

Cat,

Nem írigyellek a munka miatt :( A költözés meg még külön rossz, főleg, ha tele vagy munkával.

Én ma jöttem vissza egy hét után, és már megint nem tudok visszarázódni. Megint kell legalább egy hét, hogy hozzam a formám.

A múlt hetünk is nagyon jól sikerült. Néhány napot a Balatonon voltunk, és annyit, de annyit bicikliztünk! Voltunk a Kis Balaton körül (hogy az mennyire szép hely!!!), aztán a nagy Balaton körül, és még a SZigetközben is biciklitúráztunk. A fiúk nagyon-nagyon jól bírták, le a kalappal előttük.
És tök érdekes, már látom a lábukon meg a karjukon az izmokat :lol:
Voltunk csónakázni meg a család férfi tagjai éjszakai horgászaton is. Majd teszek fel képeket mindjárt.

Aztán csütörtökön én kimentem Parndorfba éjszakai shoppingolásra (egyszerűen nincs semmi ruhám, az összeset kifogytam :roll: ), pénteken meg kiugrottunk a Family parkba Ausztriába. Na, amennyire tetszett az első alkalommal, annyira nem jött be most. Az egy dolog, hogy nagyon sokan voltak, csomót kellett várni mindenhová (tavaly 2 percet se), de a közönség borzasztó volt :roll: Mondjuk a gyerekeknek tetszett így is.

Ezen a héten a fiúk még vidéken vannak, aztán nekik is kezdődik a munka.

Detti

KépKép
kiliman

És akkor a képek:

Kép Ez még a Szigeten készült horgászat közben

Kép Bernát a SZigeten horgászik

Kép Ambrus és a csirkeláb

Kép Bernát és a csirkeláb

Kép Ambrus csónakban

Kép Bernát a nádasban

Kép Apával a Kis Balatonnál

Kép Biciklizés felülről

Kép Ambrus

Kép Bernát

Kép Ketrecben (Family park)

Kép süniben (FP)

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Ez a gyes dolog vonatkozik részmunkaidős dolgozóra is?

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Szuperek a képek!!!
A csirkeláb nálunk is menő. :lol:
Én úgy tudom,részmunkaidősre nem vonatkozk.De még bármi lehet,mire a tv életbe lép. Amúgy valaki azt mondta,hogy ennek a részének nem lehet visszamenőleges hatálya,mert az negatív az egyénre nézve. És tv-t visszamenőleges hatállyal csak akkor lehet életbe léptetni,ha az pozitív hatású az állampolgárra. Hát meglátjuk!
Tejallergia esetén csak akkor jár a magasabb csp,ha allergiavizsgálat ezt igazolja. Gasztroenterológus tölti ki az emelt csp-hez szükséges papírt.

Cat!
Majd most meghízunk!!! :wink: Jövő nyáron rájuk se ismersz majd!!!
Csak tejmentes diétán vagyunk,a tojás mehet.
Az óvodában tényleg nagyon rendesek voltak. De nem volt választási lehetőségük. Max. az,hogy én viszem reggelente a kaját,ők tárolják és melegítik.Az ételfutáros dolog nekik is könnyebbség és nincs szükség az óvoda részéről sem beruházásra.(hütő,mikró)
A tv szerint óvodakötelesek a fiúk,mert elmúltak 5évesek.Mi mindketten dolgozunk.Ezért nem kötelezhetnek bennünket arra,hogy reggeli után vigyük be és ebéd előtt elvigyük a fiúkat az oviból. Tehát az óvoda köteles megoldani valamilyen formában az étkezésüket!!! Ráadásul mi lakhely szerint is ebbe az oviba tartozunk.
De azért nagyon örülök neki,hogy nem kellett velük összevesznem.

Kép

Kép
edit73

Részmunkaidőre egyenlőre nem vonatkozik a törvény tervezet, de hallottam, hogy ez is zavarja őket, így előbb utóbb a 6 órát is le fogják tiltani. Mivel nem tudnak bölcsit-ovit bővíteni, ez drága, inkább most megint azt ösztönzik, hogy újra otthon maradjanak az anyák.
Ahány rendszer annyi féle családpolitika. :twisted: :evil: :x

Nagyon jók a képek, nekem is a csirkelábas a favorit. :lol:

Nem lenne visszamenőleges a gyes megszüntetése. 2011. január 1-től bármikor elvehetik, ez nem visszamenőleges. Sz*rnak arra, hogy valaki ennek tudatában ment vissza 8 órában dolgozni, hogy ez fog járni neki, azért hozta ezt a döntést. Nálunk például nincs részmunkaidő.
Mondjuk ezzel a döntéssel megint a fekete munkát ösztönzik, nem fogják bejelenteni magukat a gyesen lévő nők, feketén fognak munkát végezni. Szerintem több esik ki a költségvetésből mint amit megfognak....

Nettke? Merre vagy? Meméék?

Nem akartok csajok megint egy Liszt Ferenc téri kajálást amíg jó idő van?

Cat
Kép
cateye

Cat,
itt vagyok, csak 'kukkolok' mostanában :lol:
Én benne lennék szívesen egy taliban!! Beszéltük is, hogy még nyáron kajálnánk egyet. Nincs senkinek szülinapja mostanság? :lol: 8) :wink:

Elő vagyunk jegyezve Sárival az orrmandulára, szept. 27-re. Hát, ezen is túlleszünk..

Ez a törvény nagyon aggaszt... micsoda kiszúrás! Rájöttem, hogy hiába dolgozom csak 6 órát betegek mellett, valójában én is 8 órás szerződéssel vagyok. És nem keresek annyit, hogy megérje elesnem a gyestől. Hogy mit fogok csinálni..? Remélem változik még addig az egész :evil:
A csirkelábas kép tetszik nekem is!!! De az enyémek kiszaladnának a világból, ha betenném a tányérjukba!! :lol: Igaz, én is :wink:

Kép
nettke

Hát nem irigyellek a műtét miatt. A Bethesdában műtik? Te mész be vele? Mehettek aznap haza? Na de túllesztek rajta hamar.

A GYES engem is aggaszt, de van rá megoldás. :wink: Nagyszülő is mehet gyesre a gyerekekkel. :D Tuti, hogy akkor mindenki ezt fogja meglépni.

Tegnap volt nálunk egy lány fiú ikrekkel, mert ruhát vett tőlem. Amíg mi csomagoltunk a fiúk együtt játszottak a nappaliban nagy egyetértésben. Amikor elmentek Oli megszólalt: Rendes gyerek Anya ez az Ambrus és a Bernát. Hát én akkorát röhögtem.

Cat
Kép
cateye

Cat,
igen, Bethesda lesz, jó az a kórház, eddig legalábbis bejött.
Én megyek be vele, hát persze, ki más... És egy éjszakás a móka, állítólag ilyen szétnyitós vendégágyon alszanak az anyukák. Igazából mindegy, csak ne egy székben kelljen egy nap+egy éjjel kuporognom. Másnap reggel 8-kor megnézik, megvizsgálják, ha OK, akkor mehetünk haza.
Még nem mondtam meg neki, majd pár nappal előbb, felesleges izgatni emiatt. Sőt, egy vérvétel lesz előtte pénteken, az lesz az igazán nehéz szegénynek!!

Most már nyomják az ovit, hát elég nehezen bírnak visszarázódni! Apa szegény küzd reggelente rendesen :?

Kép
nettke

Sziasztok!

Velünk minden oké. UH 2455 g-nak látta manót. Itteni értékekhez képest most is kisebb egy héttel, de otthoni átlagra totál behozta magát, szinte napra pontosan. Very Happy Nagyon cuki volt, akkora talpa van, mint egy nyúlnak Very Happy nem csoda, h akkorákat tud rúgni. Uh alatt is készítette magát, h odasózzon egy orbitálisat ha még sokat macerálják. Flowmetria most nem volt- gondolom, mert ilyen jól fejlődik. Viszont megmérettem vele a császárseb vastagságát, amit Mao-n rutinból mérnek és jó az érték, nincs elvékonyodva. Kicsit megnyugtatott. Megvolt a LEGUTOLSÓ szuri is. Very Happy Jövő szerdán kiszedik a varratokat. UH szerint kicsit már rövidebb a méhnyak, kb 2,5 cm de zárva vagyok. Dokit is kifaggattam a szülésről- most sokkal kevésbé volt ijesztgetős sőt, megnyugtatott, h állandóan figyelni fognak és ha gáz van ott a segítség. És bármikor meggondolhatom magam, akár szülés közben is. Wink Viszont ha rendszeresek lesznek a fájások rögtön mennünk kell, szemmel akarnak tartani- ez annyira nem jött jól, de hátha addigra már tágulok. Elvégre múltkor se éreztem a 4-5 cm-nél semmit. Legyen most is így! Cool

Képzeljétek, itt nem csinálnak rutinból NST-t! Shocked Csak ha gyanítják, h gond van. Úh lehet nekem nem is lesz, ha nem fizeti a biztosító: majd fel kell őket hívni.

Kezdek eléggé parázni a szülés miatt. Megint előjött a hegszétválás-téma, hiába tudom, h statisztikailag elenyésző az esélye, azért mégis ott motoszkál bennem... De a császár viszont tudom milyen és épp ezért nagyon nem akarom- ez a mérsékelt kockázatú biztos rossz.

Cat

Lezajlott már a költözés? Biztos nem egyszerű. :shock:
Zoli tényleg vega?!!! :shock: Nekem fel se tűnt! Vagy nem régóta az?

Edit

Tök jó, h segít a diéta. Mikor lesz újabb hallásvizsgálat? Kíváncsi leszek híznak-e majd a fiúk, most irtó gebék!!! De Oli is! Hozzájuk képest Dávidom jó húsban van! :shock: Műtétre felkészültünk, Dá tudja rég, nem tiltakozik. Robival megy majd be, reggel túl is lesz rajta. Kicsit azért tartk tőle, h milyen lesz úgy ébredni, h angolul karattyolnak hozzá. Mondtam Robinak, h próbáljon meg minél hamarabb bekerülni hozzá utána, h ne ijedjen meg annyira szegény. :(

Homeos nénitől még azt meg tudnád érdeklődni, h szülés alatt mehetnek-e a szokásos (amiket ilyenkor használni szoktak) bogyók akkor ha csaszis sebem van? Mert ugye gyógyikat nem kaphatok, az növeli az esélyét a hegszétválásnak. Azért jó volna ha vmihez mégis tudnék nyúlni ha nem haladnak úgy a dolgok ahogy kellene. Ha lehet, akkor milyen időközönként és hígításban biztonságos?

Nettke

Szegény Sári! Azért kezdd el időben mondogatni neki, hogy hozzászokjon a dologhoz. Különben még ijesztőbb lesz neki. Vigyetek be hordozható DVD-t, azzal Dá-t mindig jól le lehetett kötni és meg is nyugtatta mikor sírt felébredve. Meg a csokipuding 8) . Nem irigyellek Téged se az éjszakáért- Dá amúgy is horkol, de műtét után aztán!!! :shock: :shock: És másodszorra ragaszkodott hozzá, h egy ágyban aludjunk.

Detti

Azok a csirkelábak!!!! :shock: A kutyánk is nagyon szerette. :wink:
Bicajozás biztos jó lehetett, jó edzettek a fiúk h így bírják. Én futtatni akarom majd őket ha már mehetek majd. Előbb-utóbb csak belejönnek, amúgy annyit rohangálnak.
Sztem én hamarabb fogok szülni, 14-ét néztem ki magunknak. 8)

Kép

Kép Kép
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Nagyon durván begyulladt a fogam. A kínok kínját álltam ki az elmúlt 36órában (múlt éjszaka semmit nem aludtam,aztán dolgoztam 8órát). Most jöttem meg a dokitól!Isteni ez az injekció.
Az előző fogrovos jól elba..ta a fogam,pedig egy vagyont hagytam nála. Most ennél a dokinál duplaannyit hagyok majd.(pedig kedvezményz is kaptam,mert ügyfelünk)
Remélem,megéri majd.

Lilla!
Csini vagy!!! :lol: Be..rás a pisilős kép!!! :D
Hétfőn megyünk hallásvizsgálatra. Viszont gasztrora nem tudom,mkor mehetünk. Eddig Tatabányához tartoztunk,de aug. óta az ÁNTSZ letiltotta. Helyette viszont nem jelölt ki másik gasztrot.Megy a harc a kórház és az ÁNTSZ között. Állítólag szeptember közepére lesz döntés,hogy a tataiak hova mehetnek. Jó,mi?
Homeost jövő héten megkérdezem.

Cat!
Jó ötlet a nagyszülő!! Nekem eszembe se jutott.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

nagyon rég nem jelentkeztem, bár olvasgatni szoktam, de az írás elmaradt...
:oops:

Dobok pár képet a gyerkőcökről, elég régen " mutattam meg őket "... :lol:

Kép Művésznő kocosan :-)
Kép Kép Kép Kép

Irtam a képekhez kommentet, de az előnézetben nem láttam.
Az alsó 2 kép a oviban készült a hagyomány őrző szüreti délutánon.

A fogaknál nálunk is hasonló a helyzet, Zsófinak már 2 kicserélődött, míg Zsombornál 1. Bár szegénykémnek ez az egy is nehezen, mert fogorvos néni húzta ki, mert mögötte már ott volt az új.

Lilla,

Húúúú, nagy hurrá, a nagy pocinak. Nagyon szép kismama vagy. Jól áll neked kifejezetten. ( én ilyenkor már eltorzult és vizes voltam... ) Dá édes ahogy pisilés közben szopizik. :lol:
Várják a kistesót?????

Nettke,

szorítunk a műtéthez, mennyivel előtte mondod el? Nálunk Zsombit 2 napig keményen készítettük a fogorvoshoz, pedig az piskóta a ti műtétetekhez.
Voltatok Szegeden?

Detti,

a szuper sportos családot rólatok mintázhatnák!!!! Csak a csirkeláb nem illik bele, de az pedig haláli. A bicikli túra nálunk is menő, a Duna 3 km, esténként egy Duna-túra meg sem kottyant nekik.

Edit,

jobban vagy már???? Húú, a fogászat az egyik horror az ember életében. Főleg ha kifog egy balek fogászt......
Örülök, hogy így bejött a tejmentes kúra, csak ez a gasztro dolog:
:roll:

Cat,

mindjárt itt a szeptember, s indul az élet a Nagymező utcában!!!!
A nagyszülő GYES-nél nem az 5 órás intézményi elhelyezés van? Ebben nem vagyok biztos, de ez rémlik.

Még jövök, de most indulok Kristóffal egy utolsó iskola kezdési vásárlási körútra.

Meme
szinta

Edit

Sajnálom a kínlódást a fogaddal, remélem azóta már sokkal jobban vagy!!!!

Ma megvolt Dá-nak a csövecske beültetés. Egy hős volt, még bekábítva is aranyosan dumált angolul a személyzettel. Nagyon büszke vagyok rá. Robi volt vele, 5.30-ra kellett menniük reggel, műtét 7.30 és 9-kor már itthon voltak! :shock: Még jobban örülök, h nem volt mandualműtét is. Így se volt teljesen észnél mikor hazaértek- szerencsére nem volt vele semmi gáz.

Meme

Édesek a gyerekek, Zsófi igazi szépség, de a fiúkra se lehet panasz. :D

És azt láttátok, h Niki-portré már foghíjasan készült? 8) imádom ahogy kinéz!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Holnap 36hét!!!! :lol: Mit kezdesz a szabadsággal??? :wink: Mostantól nyugodtan jöhetsz-mehetsz?
Édes Niki a kis a fogatlanságával. Ilyen nálunk Beni és Oli is.
Dának nagy-nagy gratula.Örülök,hogy túl vagytok rajta.
Fogam köszöni jól van,gyökérkezelt és nem fáj. Viszont a duzzanat még semmit nem ment le az arcomról és ez kicsit aggaszt. Mire elmentem dokihoz,már latható volt a gyulladás (egy méretesebb diónyi dudor formájában).Az antibiotikum ezt lenne hivatott megszüntetni,de egyenlőre látványosan itt van a "dudorkám".Nem fáj,csak húzódik a bőröm meg nem tudom rendesen nyitni a szám. Remélem,hétfőig alakul ez is.

Meme!
Gyönyörűek a gyerekeid!!! :lol: A kis kócos meg igazán imádnivaló azon a képen.
Kristóf várja a sulit? Milyen volt a tábor?

Kép

Kép
edit73

Meme!
Csak főállású anya gyermekére vonatkozik az 5órás intézményi elhelyezés,gyes-esre nem!! Ezt szeretik sok helyen összekeverni.

Kép

Kép
edit73

Nagyon csini kismama vagy! Nem is látszik rajtad ez a mozgásszegény kényszer életmód, teljesen megtartottad a formádat!
Niki édes a fogacska nélkül! A másik nem mozog még neki?

Meme :)
Nagyon helyesek a gyerkőcök. Zsófi csodaszép boszorka! Gondolom irányítja a fiúkat rendesen. 8)

Én 15-én megyek először a Nagymezőbe, már nagyon várom. De közben már annyi mindent meg szeretnék nézni színházakban, hogy fő a fejem, hogy fogom megoldani. Időben sem egyszerű, de a fiúkat sincs kire hagyni annyiszor. :roll:

Sajnos nem csak főállású anya gyerekére vonatkozik az 5 órás ovi, nagyszülőre is.

"Ha a Gyes-t a nagyszülő részére folyósítják, a gyermeket három éves kora előtt nem helyezheti el intézményben. A gyermek három éves kora után napi 5 órában helyezhető el intézményben."

De megkérdeztem az önkormányzatnál, itt azt mondták, hogy a mi esetünkben felülírja ezt az, hogy 5 évesen illetve iskola előtt egy évig kötelező iskola-előkészítőbe járatni a gyereket (ezt ma az ovi látja el). Másrészt nem kell bejelenteni az oviban, hogy ki van ikrekkel gyesen, nálunk azt sem tudják, hogy gyesen vagyunk.

Továbbá egy jogi fórumon mégiscsak azt írták, hogy ez visszamenőlegességnek számít, hogy be akarják szüntetni, mert hátrányosan érinti azokat a családokat, akik ennek tudatában mentek vissza 8 órába dolgozni, hogy ez jár.

Szóval vannak kiskapuk, csak lesz rá megoldás, ha mégis törvényerőre emelkedik.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Hát nem is fogjuk az oviban bejelnteni,hogy ha a nagyszülő lesz gyesen.
Amúgy a visszamenőlegességről ugyanezt mondta nekem egy jogban járatos illető (csak te másképp fogalmaztad meg).Csak abban az esetben léphet életbe visszamenőleg,ha az egyént pozitívan érinti. De ugye ez anyagi szempontból negatív. Meg már olyat is hallottam,hogy lehet az iker-gyesre külön szabályozás lesz.
Ugyhogy egyenlőre no para!!! Aztán majd meglátjuk. Azért a munkabér mégiscsak több,mint a gyes.( bár a -56.000ft elég érzékenyen érintene)

Családi napon voltunk ma a cégnél. Jó volt,a tré idő ellenére.
(bocs,ha sok vagyok :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszönöm Lányok a hiányolást, aranyosak vagytok!

Úgy ment el ez a nyár, hogy olvasni is csak nagy szünetekkel tudtam, de követtem az eseményeket.

És most következnek a hírek, amelyeket nem akartam előre beharangozni:

1. Válok. A válókeresetet a héten adom be, Péter tud róla, bár a gyermektartás összegében nem tudtunk megállapodni.

2. Elköltöztünk Pétertől.

3. Van új Kedvesem, akivel együtt élünk. A fiúkkal.

4. Minden szuper.

5. Állásom még nincs, munkaprojekt most kezdődik igazán, ha a fiúk elkezdik az ovit. Még mindig érvényes, hogy ha valaki tud valamit, bármit, kiabáljon.

6. A fiúk Erdélyben töltötték az egész nyarat. Ők élvezték, és én is. Persze nagyon hiányoztak, de ezt az egész válósdi, költözősdi cirkuszt úgy akartuk megoldani, hogy ne legyenek itthon, és egyenesen az új lakásba kelljen jönniük. Albérletben lakunk, immár 60 nm-en a 13. kerületben. Kicsit távolabb van az ovi, de mindannyian szeretünk itt lakni. Az ovi maradt.

7. Logopédushoz, azaz a beszédjavítóba továbbra is viszem Gergőt, Arról nem értesítettek, hogy Ádámnak kell-e még járnia. Szerintem neki nem annyira fontos, neki nincsenek kiejtésbeli hibái, csak a szabálytalan ragozással van némi gond. Gergőnek továbbra sem megy az S.

Hirtelen nem is tudom mi van még. A nyelvvizsgám eredménye csak szeptember közepén lesz meg, de nem bízom benne, h mindkét része sikerült. Azt azért remélem, hogy legalább az egyik fele megvan.

Kikészít a parlagfű allergiám, ma azt hiszem, újabb fajta gyógyszert kérek, mert semmit nem ér az eddigi.

A képek mindenkinél szuperek, irtó jókat nyaraltatok mindannyian.
Mi családilag csak Erdélyben voltunk itt-ott, aztán a Kedvesemmel voltunk Prágában, Vértessomlón és itt belföldön pér helyen. Például a kecskeméti repülősnapon.

Most fontos gyurmáznivalóm van :) Aztán megpróbálok valami képeket is keresni.

Lilla! Nagyon csini pocakos vagy! Szinte nem is híztál.

Detti!
Csirkelábas képek nekem is a kedvenceim.

Puszi mindenkinek!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?