Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk csend van, és nyugalom, Andris oviban, a három kicsi meg alszik. Kép ÉS én is kivasaltam mindent, úgyhogy "jutalmul" leültem egy kicsit netezni, úgyis mindjárt mennem kell szoptatni. Kép

Éva! Nagyon irigyellek a házért, a tervezgetésért, ezek olyan klassz dolgok! Majd írd meg, hogy milyen tervet választottatok.
Lorenának meg jobbulást!!! Ja, és Te is próbálj meg pihenni... Kép

Andi! HA a D3 a D-vitamin, akkor mi most kezdtük el megint, most Zsófi és a babák is kapják, nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy 3 éves korig ősztől tavaszig kell szedni.
Andrisnál még más volt a gyerekorvos, és ő nem mondta, úgyhogy ANdris csak 1 éves koráig kapta Kép

Csilla! Tényleg jó nagy lesz az új ház! Biztos nagyon klassz lesz, hogy kényelmesen el fogtok férni.Kép Szerintem jó lesz, ha lesz külön szoba, de esetleg aludhatnak együtt, főleg eleinte, nem? Aztán később, ha lesz rá igényük majd külön mennek, gondolom...

Nekem is furcsa, ha már önállóan csinálnak valamit, mindig félek, hogy valami olyan dolgot tesznek, amit nem kéne... De Andris már nagyon ügyes, tegnap este is, amíg szoptattam, elővett magának vacsorára valót (virsli, ketchup, kenyér nélkül.. Kép ), és megvacsorázott, sőt még Zsófinak is adott. És ma reggel is elővett husit, kenyeret, és egyedül evett, aztán ZSófinak is adott egy szelet felvágottat, meg vizet is vitt neki, csak Zsófi még bent volt a kiságyban, úgyhogy egy kicsit maszatos lett a lepedője, de a vizet nem borította ki Kép

Na megyek, mert valaki nyekereg, hogy enni szeretne... Kép

Zizi
debyand

Kedves Mindenki!

Már hónapok óta olvasgatlak Titeket,Dorist pedig a "friss kismamákról" ismerem /bár úgy látom,ő most jól eltűnt/. Az én babáim még csak a 19.hetet töltötték be a pocakomban,de olyan jó itt olvasgatni az ikres gondokat/örömöket. Ha nem gond,néha jelentkeznék,mert szerintem kb. egymillió kérdésem fog adódni úgy a terhességgel,minnt az utána következő időszakkal kapcsolatban. Magunkról annyit,hogy a tegnapi genetikai UH szerint a csöppségek a koruknak megfelelően fejlődnek, az AFP-s aggodalmam is feleslegesnek bizonyult,mert teljesen egészségesek,és fütyijük van. Úgyhogy február körül lesz egy Regőnk és egy Vencelünk. Bevezetésképpen azt hiszem, elég is voltam.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!
A D vitamint én is csak most kezdtem el újból adni a 1,5 évesnek, nyáron rengeteget volt a napon. A nagyoknak már tavasszal abbahagytam, akkor bő 2 évesek voltak. Lehet, hogy nem kellett volna? Én arra gondoltam, hogy egész nap kint legelésznek a kertben, elég az a napfény. És olyan kis vasgyúrók... Lehet, hogy naív vagyok?
Vikics! Kérdezted a szobatisztaságot.. Szerintem, ha agyilag odaérik a gyerek, pikk-pakk működik a dolog. Én egy kicsit erőltettem, mert hányingerem volt már a három pelenkázásától. Igazából ezerrel figyeltem őket, s mikor aktuális lett a pisilés, megpróbáltuk, hátha sikerül. Aztán megtanulták, rájöttek a nyitjára. Most már éjjelre is szobatiszták. Ez nem büszkélkedés részemről, csak óriási megkönnyebbülés. Ajánlom a felül frottír, lent nylonos lepedőket, nálunk nagyon bevált.

Építkezés. 3 hónap a tervek elbírálási határideje az önkormányzatoknál és ez úgy emlékszem ingyenes.
Csilla! Érdekes, hogy te külön szobába teszed a lányaidat. Mi pont az ellenkezőjét csináljuk. Mi is most építkezünk, épp a tetőnket rakják.Most egy gyerekszobát csinálunk két ajtóval, a későbbi leválasztás lehetősége miatt, és hajlandóak vagyunk átadni az emeleti hálónkat, ha majd mindhárman külön szobát akarnak. De én úgy gondoltam, egyelőre még az a jó, ha mind együtt vannak. Igaz, hogy a kicsink maximálisan felzárkózott a nagyok mögé, megtörte az ikrek kapcsát. Felületes szemlélők már nem is mindig veszik észre, hogy ki kivel iker.

Segítség!
Van valamelyikötöknek tapasztalata ovival kapcsolatban? Bálint fiam repülne már az óvodába, Peti határozottan elzárkózik előle. Kerek perec kijelentette, hogy ő nem akar menni. Egy héten egyszer van itt magyar ovi, ahova viszem őket, Bálint rohan be, azonnal játszik, Peti el sem engedi a kezem, semmivel sem lehet meggyőzni. És decembertől felvették őket rendes cseh oviba. Mit csináljak? Küldjem csak Bálintot (én egyébként is itthon vagyok Marcival), vagy erőltessem Petit is?
Köszi
Molnárka
molnárka

Sziasztok!

Zizi

HÁt nem sokáig tartott a jól megérdemelt pihenésed! De olyan hamar elszáll majd ez az idő! Én néha még úgy megszoptatnám a fiúkat éjjel amikor sírnak!
Pihenj sokat! Ügyes vagy, hogy négy gyerek mellett még vasalásra is jut időd! Nekem a három mellett nem jut.
Hát igen, nagy öröm a tervezgetés, biztosan lesz majd húzósabb része is, amikor csak viszi a pénzt az építkezés és sok idegeskedés is lesz, de azt hiszem megtérül.

Kisbuksi

Örülök, hogy írtál nekünk! Fordulj bátran hozzánk, amiben csak tudunk segítünk! Gratulálok a két kis fickóhoz! Szép neveket választottatok nekik. És ezek már maradnak is? Mert nálunk havonta változtak a nevek.
Melyik kórházban fogsz szűlni?

Molnárka

Mi is úgy tervezzük a házat, hogy az ikrek eleinte egy szobában lesznek, sőt még a nagylány is azt mondta, hogy ő is a fiúkkal szeretne egy szobában aludni, de ő biztos előbb fog különvonulni a fiúktól, úgyhogy neki biztosan lesz külön szobája. A fiúk szétvállását későbbre tervezzük, de ha nagyon külön akarnak menni, arra is találunk megoldást. Egyszíntes házat szeretnék, aminek majd a későbbiek során beépíthető lesz a tetőtere.
Köszi az infókat, akkor már ideje nekilátnunk az engedélyeztetéshez, mert tavasszal már el szeretnénk kezdeni az építkezést.
Ovival kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, mert az ikreink még csak 20 hónaposak. Lorena szeret járni és reggel mikor elviszem a fiúkat is ők is be szertnének menni játszani, azt nem tudom, hogy mi lenne, ha ott is hagynám őket. De az még odébb lesz.
És tudnak csehül a gyerekek? Ott magyarul nem is tanulnak majd semmit? Verseket stb.

Megyek, mert kifut a leves!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zizi

HÁt nem sokáig tartott a jól megérdemelt pihenésed! De olyan hamar elszáll majd ez az idő! Én néha még úgy megszoptatnám a fiúkat éjjel amikor sírnak!
Pihenj sokat! Ügyes vagy, hogy négy gyerek mellett még vasalásra is jut időd! Nekem a három mellett nem jut.
Hát igen, nagy öröm a tervezgetés, biztosan lesz majd húzósabb része is, amikor csak viszi a pénzt az építkezés és sok idegeskedés is lesz, de azt hiszem megtérül.

Kisbuksi

Örülök, hogy írtál nekünk! Fordulj bátran hozzánk, amiben csak tudunk segítünk! Gratulálok a két kis fickóhoz! Szép neveket választottatok nekik. És ezek már maradnak is? Mert nálunk havonta változtak a nevek.
Melyik kórházban fogsz szűlni?

Molnárka

Mi is úgy tervezzük a házat, hogy az ikrek eleinte egy szobában lesznek, sőt még a nagylány is azt mondta, hogy ő is a fiúkkal szeretne egy szobában aludni, de ő biztos előbb fog különvonulni a fiúktól, úgyhogy neki biztosan lesz külön szobája. A fiúk szétvállását későbbre tervezzük, de ha nagyon külön akarnak menni, arra is találunk megoldást. Egyszíntes házat szeretnék, aminek majd a későbbiek során beépíthető lesz a tetőtere.
Köszi az infókat, akkor már ideje nekilátnunk az engedélyeztetéshez, mert tavasszal már el szeretnénk kezdeni az építkezést.
Ovival kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, mert az ikreink még csak 20 hónaposak. Lorena szeret járni és reggel mikor elviszem a fiúkat is ők is be szertnének menni játszani, azt nem tudom, hogy mi lenne, ha ott is hagynám őket. De az még odébb lesz.
És tudnak csehül a gyerekek? Ott magyarul nem is tanulnak majd semmit? Verseket stb.

Megyek, mert kifut a leves!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Kisbuksi!
Üdv itt, én is így kezdtem egy pár hónappal ezelőtt, mint Te, és most már 4 hete, hogy megszületett Örs és Ákos. Én nagyon élveztem a terhességet, csak az utolsó hónapban lett nehéz, akkor is csak azért, mert a másik két gyereket el kellett látni.

Molnárka! Nálatok mennyi idő van az ikrek és Marci között?
Én is nagyon nem szeretem a három gyerek pelenkázását, de még egy évig biztos így fog menni, mert Zsófi még csak 14 hónapos. Majd talán jövő nyárra sikerül a szobatisztaság. Kép
Ovival kapcsolatban nem tudom, hogy mi lenne igazán jó, én megpróbálnám mindkét gyereket vinni, de lehet, hogy rosszul sülne el, és Peti nagyon megutálná... NA, sokat nem segítettem... Kép

Éva! Lorena jobban van már?

Képzeljétek, Zsófi ki tudja fújni az orrát rendesen! Kép Úgy örülök neki, ő is és én is utáltuk az orrszívást...
Sajnos a picik is betaknyosodtak egy kicsit, szerencsére a szopizásban nem zavarja őket, de rosszabbul alszanak. Kép De nekik még nem akarok orrcseppet adni.

Tegnap voltak négy hetesek, és én hetente szoktam őket mérni, hogy eleget híznak-e. Na és persze most Örs nem hízott, csak 10 dkg-t, Ákos meg 15-öt. A gyerekorvos szerint 15 a minimum. Szerintetek kezdjek el aggódni, vagy elég neki ennyi? Igaz, hogy már nem az első gyerekeim, de a másik kettővel nem volt ilyen gond, első perctől kezdve jól gyarapodtak.
Ja, a múlt héten viszont több mint 20-at hízott, és úgy örültem, hogy milyen klasszul esznek Kép

Zizi
debyand

Zizi

Szerintem egy csöppet sem kell aggódnod 5dkg miatt. Én ennyire nem néztem, hogy a fiúk mennyit híznak, az volt a lényeg, hogy szépen fejlődtek, ettek eleget, amennyire szükségük volt és kész. Szóval szerintem nincs okod aggodalomra!
Zsofi nagyon ügyes! Nálunk is az Ádám ilyen korban tanulta meg kifújni és mi is olyan boldogok voltunk, ő is és én is.

Képzeljétek, a férjem ma találkozott a tervezővel, mert kedden nem jött össze a találkozó, és neki is ikrei vannak, méghozzá hármas! Két fiú és egy lány. És lehet , hogy már találkoztunk is velük egyszer még Kunhegyesen az ikertalálkozón, mert ők Szolnokon laknak. Milyen kicsi a világ!

Na megyek, mert ma egész nap egyedül vagyok a gyerekekkel, férjem dolgozik, aztán iskolában van és madj csak tíz felé fog hazaérni. Főznöm kell, teregetni stb.

Irjatok , mert nagyon kihalt a topik!

Éva
p.éva

Sziasztok!
Na,én is megérkeztem!Kép
Eddig is beleolvasgattam néha a topicba, de se erőm, se időm nem nagyon volt irogatni.Kép
Először a nátha (sajna még most is köhögnekKépKép), ami hála az orrszívó-porszívónak (a srácok nem ezen a véleményen vannak!Kép) remélem nyomtalanul eltűnt.
Aztán kitört az esernyőkocsi kereke egy séta során - igaz én nem voltam ott, s Apu nem értett a ratyi kocsinkhoz. Nem tudta megszokni, s úgy néz ki, hogy mostmár nem is kell neki... Azóta keresek vkit, aki talán meg tudná javítani!
Az utcán a Riki ha vmi nem tetszik neki, lefekszik a földre, jelezve, hogy innen Ő nem megy tovább amíg.... S jobbik eset, ha nem hisztizik hozzá!Kép Mert az a csúcs! Tehetetlen vagyok... Ha megadom amit akar, azzal elismerem, hogy így elérheti célját. Ha nem, ott fekszik tovább (hiába megyek el), vagy elrohan a másik irányba. De a legszebb, ha üvölt is hozzá!Kép
A Ricsi meg úgy elesett (háttal!) a betonon Anyuéknál, hogy a ruhája tiszta vér volt, sőt még a haján is csurgott... Azt hittem megőrülök!!! De mikor letisztítottuk, lemosva a haját láttam, hogy "csak" kicsi seb lett a fején. Honnan jött annyi vér?! S mivel vigasztalás után nem láttam rajta semmi rendelleneset, bízom benne, hogy nem lesz komolyabb baja!Kép))
Szóval zajlik az élet nálunk is...
Mi lenne, ha 3 v. 4 (Zizi!)gyerek lenne????? Lipótmező!!!!! Persze nekem !!!
Zizi!
Fantasztikusan csinálod, minden elismerésem! Szoptassál amíg csak bírsz! Nem hiszem, hogy kevés lenne a gyarapodás a babsziknak, éhesen nem lenne soha csendben egyik sem!!!KépKép
Kisbuksi!
Üdv. a szapora oldalon...KépKépKépKépKépKépKépKép
Éva!
Ha majd egyszer aktuális lesz ( s az álmunk valóra válik) elkérhetném a tervező elérhetőségeit?
Mindenkinek jó éjt és szép álmokat!!!!!!!

KépKép
herika

Sziasztok!

Itt vagyok én is folyamatosan csak írni nincs energiám. Voltam bőrzézni és mostanába árulgatom a fölös cuccainkat mert már nem férünk tőlük. Meg voltam a Józsefvárosin is mivel mackógatya hiányban szenvedtünk. Képzeljétek marha jó anyagút kaptam úgy, hogy 6db-ot vettem (több méretben) 700ft/db-t. Ha valaki szokott kijárni szívesen megmondom hol a tuti hely!
Éva!
Tervezgessetek csak az anyira jó! Remélem hamar megvalósul az álmotok! Mi lesz a fiúk manduláival?
Kisbuksi!
Üdv. a topicban! Kérdezz nyugodtan bárkitől! Én sajnos az elején még nem tudtam, hogy van ez a topic pedíg biztosan jól jött volna. Ehelyett minden könyvet kiolvastam, hogy ne két gyerekkel a kezembe kelljen bénáznom. Tényleg meg van az "Ikrek könyve" Neked? Ha nincs akkor szerzd be, megéri!!
Molnárka!
Mi csak januárba megyünk oviba, ha szobatiszták lesznek, de nálunk mindkettő odavan érte már most.
Szerintem irasd be mind a kettőt és az elején csak Petit vidd. Elméletem szerint a hiányozni fognak egymásnak ésa másik is ovizni akar majd. De ezt csak én gondolom. Garanciát nem vállalok rá. Kép
Zizi!
Nem lehet semmi az életed! Még szerencse, hogy jól szervezed. Én néha a kettőtől bedilizek. Kép
Erika!
Tudsz babakocsiszervizet? Nekem volt valahol egy telefonszámom. Azt hiszem a Reno udvarban volt ott a Duna plasanál ahol az OBI is van meg a Brendon. Ez a típusú hiszti nálunk is megy, éppen me is volt belőle részem. De én gyorsan belekötöztem őket a babakocsiba és ott visítoztak utána.
Na eldugulok lassam. Még jövök..
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Olvasgatok én is innen a "háttérből", csak nincs időm írni, tanulok ezerrel...Kép Már elegem is van a suliból "iker" téren is, egy csomó új tanárunk van, akik még nem tudnak megkülönböztetni...:*(
A matek tanárnő ma abba kötött bele, hogy nekem miért 1 emeletes a tolltartóm, a Dórié meg miért kettő...brrrr....KépKép

Éva!

Jobbulást Zolikának!
És sok sikert az építkezéshez!Kép A világ tényleg nagyon kicsi, már én is többször tapasztaltamKép

Molnárka!

Én egyet értek Vikiccsel,íratsd be mindkettőjüket, de ne erőltesd Petinek, szerintem is hiányozni fognak idővel egymásnak, és akkor lehet, hogy megjön a kedve, vagy tök jó dolgokat fognak csinálni az oviban, és azért kap majd kedvet!Kép

Zizi!

Jobbulást a Babáknak!Kép

Andi!

Egy jó hírKép 350 ezer aláírás jött össze, és köszi MINDENKINEK, hogy aláírtátok!Kép Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy előkerültetek egy páran!

Andi

Az Auchanban 1999Ft a 62 db-os Helen Harper. Ha jól emlékszem ti azt használtok. Jól be is vásároltunk belőle egy pár csomagot.

Erika

Sajnálom, ami a kisfiaddal történt. Én is úgy meg tudok ilyedni, amikor vért látok, valami nagyon rosszra készülök fel, aztán szerencsére csak egy "kis" karcolással megússzák.
Majd elküldöm a tervező számát.
Hétfőn már ki is jön velünk a telekre. Elmondja a véleményét, hogy ő mit ajánl oda.
Holnap is kimegyünk egy kis tereprendezésre, mert már nyagkig ér a gaz.

Ma szüreti mulatság lesz a Loráéknál az oviban, még nem tudom, hogy el megyünk-e, de a lányom nagyon nyúz érte, csak még nem teljesen egészséges. Szerintetek a tüsszős mandulagyuladás fertőző? Még ilyenünk sosem volt.

Éva
p.éva

Vikics

Még nem tudom mi lesz a fiúk mandulájával, de az biztos, hogy előbb a Lorának veszik ki. Előbb az övén szeretnénk túlleni, csak ahhoz még meg kell gyógyulnia.

Éva
p.éva

Vikics
Én holnap reggel megyek a Józsefvárosira pont nadrágot venni. Írd meg kérlek reggelig, hogy merre találom az árust. Tavaly találtam egy nagyon olcsó gyereknadrágos bodét, de mire másodjára kimentem már szerintem nem volt ott, mert kétszer is végig mentünk, de nem találtam sehol. Egyébként most a Tescoban is nagy leértékelések vannak. Minden bébicucc 20%-kal olcsóbb, kivéve a pelenka, bébikaja és törlőkendő.
böbe

Erika
Nagyon zajlik az élet körülötted. Mi is most éljük az ilyenfajta hisztis korszakot. A minap egy áruházban történt Szederkével egy 1800 Ft-os rószaszínű plüsselefánt révén. Ha nem veszem fel biztos, hogy a földrevágja magát. A dobhártyám szerintem meg is sérült. Iszonyú zajt csaptunk, mindenki minket figyelt. Én igazából azt vallom, hogy következetesnek kell lenni, ha nem akkor nem. Valószínű, hogy előbb-utobb azért megtanulják. Na tudom, hogy ezt így könnyű leírni, de nekem is mindig ezt mondják. 10-ből kb. 8-szor a porontyok győznek.

Zizi
Mi is jobbulást kívánunk a piciknek. Örülök, hogy azért van időd írni nekünk. Én az első évben még csak gondolni sem mertem arra, hogy a gép elé üljek.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Molnárka, már régen olvastalak. Szóval én még dilemázok azon, hogy hogyan rendezzem a csajokat az új házban. Valószínű, hogy egy szobában alszanak majd és a másik szobát pedig kinevezem játszós szobának. Annyi a játék, hogy meg is telik vele az egyik kisszoba. Aztán később, ha igénylik, külön szobába mehetnek.
Örülök, hogy írtad, hogy a kisebbik megtörte az ikerség misztikumát nálatok. Én is ebben reménykedem, hogy így hármasban nem lesz olyan fontos, hogy ikrek a nagyobbak, főleg a külvilág számára.
Éva!
Most hirtelen nem emlékszem, hogy kellett-e még fizetnünk. Mi egyébként vidéken építkezünk, Budapesttől kb. 70 km-re lakunk. Már nagyon várom a költözést, októberben valószínű.

Zsuzsi, tök jó, hogy megvannak az aláírások.

Sziasztok
ikeranya

Sziasztok!
Böbe!
Ha az 1-es villamos felől jössz akkor az utolsó előtti bejáraton kell bemenni a piac eleje felé. Ott az első lehetőségnél mész egy jobbost (ami egy összekötő utcácska egy másik sorral) és annak van a közepe felé. Csak gyerek cuccokat árul nem fogod eltéveszteni. A 6db már soknak számít és akkor occsón adja. Amit én vettem annak "gyerek" a márkája és magyar. Jó az anyaga nagyon és jó színei is voltak! Kapucnis felsőt cipzárasat is vettem ott nemrég ugyanebből a tuti anyagból kemény 900ft/db-t. Szerintem a legjobb az egész piacon és nem is tahó mint a többi!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok lányok!

A hétvégén mindenki elutazott? Sehol senki?

Mimóza

Már rég hallottam rólatok! A fiúk nagyon édesek voltak, amikor találkoztunk! Csak sajnos rohannom kellett, mint mindig.

Irjatok!a

Éva
p.éva

Még mindig sehol senki vagy csak az én gépem lenne rossz?

Éva
p.éva

Szia Éva!
Én itt vagyok!Kép
Bár mi is a szüleimnél töltöttük a hétvégét, mert iszonyú szép idő volt.Kép
Persze műsor is akadt bőven...
Megejtettük a srácok második hajvágását, amit sikeresen "végigcirkuszoltak"! Itt-ott egy tincsecske látta kárát, s persze mi, mindenkiről szakadt a víz, beleértve a fodrásznőt is. Valószínű, hogy a héten nem is nyit ki, előbb kipiheni a fáradalmakat!KépKépKép
Persze a Duracell nyuszi kisfiam (szőke Riki) megint hozta a formáját!!! Az udvaron álló fürdőkádba (melybe az esővizet gyűjtik Anyuék, s most ennek hiányában feltöltötték kútvízzel!) vmi játékot beleejtett, s ahogy ki akarta halászni, mint egy vidra belecsúszott a csuri kádba! Szerencsére az ijedtségen kívűl nem lett semmi baja, bár a babaúszást, szerintem nem így kellene kezdenünk...Kép
Szép álmokat Mindenkinek!!!!!!!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Hát mi nem akartunk elmenni sehová a hétvégén csak egy szülinapi zsúrra, de rendesen felkavarták a fiúk!
Képzeljétek bekajáltak 27db polyvitaplex junior drazsét ketten. Na hívtam az ügyeletet meg a Madarászt és mondták, hogy menjünk be, mert valószínűleg ki kell mosni a gyomrukat! De aztán szerencsére ott volt velem a doboz és az orvos kiszámolta, hogy akkor sem lett volna gond, ha csak az egyik eszi meg az egészet. Hát nem kívánom senkinek a suombat délelőttömet!!!
Erika!
Valahonnan kivetette magából a kupi a babakocsiszervíz számát. Remélem ez az: 215-4839 meg lehet, hogy ez is eggyé: 0620-9313-313

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

Zsuzsi
Hurrrá!!! Remélem most már a "mélyen tisztelt ház" ezzel a kérdéssel is foglakozik, bokros teendőik mellett.

Éva
Köszi, túlvagyok rajta bespájzoltam rendesen!!! (pelusból) A t. m. gyuszi fertőz. Kapass ki minden mandulát! Ha ennyire hajlamos a gyulladásra inkább csak nyűg.

Erika
A kishercegek égetik a gyertyát mindkét végén, nem unatkoznakKép

Hát nem tudom ki hogy van vele, a mostanihoz képest a születés utáni időszak maga volt a rózsaszín álom. Most egy percem nincs.

Szerintetek, ha csak négyszer esznek naponta az gáz? Nem éhesek ötször.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Én is vagyok, csak hétvégén a férjem szokás szerint dolgozott, úgyhogy sok időm nem volt... Meg Andris büntiből nem számítógépezhetett, és akkor én sem akartam, amikor meg aludt, akkor én is aludtam. Kép
Tegnap kihasználva a jó időt még utoljára sütögettünk egy kis husi, krumplit, miegymást a kertben, nagyon klassz volt! Csak most már olyan hamar sötét lesz! Kép
Zsófi most pont abban az időszakban van, hogy két alvás sok neki napközben, egy viszont kevés, szóval sohasem tudom, hogy mit csináljak vele, lerakjam-e aludni délelőtt, vagy ne.

Erika. Vikics!
Nem semmi fiaitok vannak! Én is ilyenre számítsak egy-két év múlva? Igaza van Andinak, egyenlőre a szoptatáson kívül nem sok gond van velük. Kép Most már, amikor ébren vannak, néha ki szoktam tenni őket ilyen bébihordozóba, és olyan aranyosan "nézelődnek"! Kép

Zizi
debyand

Vikics

Hát nem lettem volna a helyedben az biztos! Nagyon nagy szerencse, hogy nem valamiféle más gyógyszert szedtek be! Nem lehet az ember eléggé résen, mert akkor romokban állna a lakás, ha állandóan őket lesnénk.
Legalább talán most megtanulták a leckét, és mégegyszer nem vesznek be semmit. Nagyon meg voltak ilyedve a fiúk is?

Erika

Hát téged sem irigyellek, de még szerencse, hogy észrevettétek, mély volt a víz a kádban?
Látom ti sem unatkoztatok a hétvégén!

Andi

Szerencsére a fiúk nem kapták meg a Lorától a betegséget és most már ő is jól van. Csütörtökön talán már mehet is oviba.
Ma már engem is kikészítettek egy kicsit a fiaim, mert Zolika egésznap csak ölben hajlandó lenni és nem lehet tőle semmit csinálni, mert akkor csak üvölt. Szerintem a fogai lesznek, mert egyfolytában jönnek nekik.

Zizi

Édesek lehetnek, ahogy ott kint nézelődnek! Nem lehet semmi egyedül lenni velük. Anyukádék nem tudnak segíteni ilyenkor egy kicsit? Nekem azért eleinte anyu és anyósom segítettek, anyu a babákkal, anyósom meg a takarításban.
Mert rádférne egy kis segítség az biztos!!!

Éva
p.éva

Zsuzsi

Mi is nagyon örülünk a sok aláírásnak. És most hogyan tovább?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Gyógyszerkajálás már nálunk is volt, kb. másfél évesen egyik lányom eltűnt és a dédipapa savlekötő gyógyszerét rágcsálta. Szerencsére kiköpködte és kevés is volt a dobozban, de rohantam vele a kórházba, mint egy őrült. Nem lett semmi baj, de nagyon megijedtem. Vigyázzatok a babáitokra nagyon, mert minden érdekli őket, a kiváncsiságuk határtalan. Nálunk azóta az összes gyógyszer hét lakat alatt minden mamánál, dédinél!!!
Nagymamik ridiküljei is tele vannak bogyókkal (legalább is mifelénk), arra is érdemes figyelni, ha már a gyerekek elkezdenek matatni.
ikeranya

Sziasztok

Éva
Egy csónakban evezünkKép Mintha vákum lenne a skacok és köztem. Egész nap csüngenek a nyakamban. (visszasírom én ezt még, azt hiszem. Majd mikor azt hallom évek múlva, hogy "naaa haggyá máá") Fárasztó, de azért valahol annyira jó érzés...
Nekünk hosszú hónapok óta 8 fogunk van, lehet, nem is lesz több :D

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Szerintem azért a fiúk nem ettek volna meg bármit. Ennek a bogyónak olyan íze és létványa van mint egy cukornak és általában jutalmul kapják "mint cukor" az orrszívás után. Nem hiszem, hogy egy keserű algopirint vagy mást vidáman benyalnak.
Nemrég anyós hozott nakik gumicukrot, mert az a gyengéjük és beleválasztott rendesen. A fiúk nem ettek meg egyet sem, kiköpték. Megkóstoltam és mentolos volt! Ilyet sem hallottam még. Mekkora baromság.
Amúgy kb 160cm magasan volt a "cukor". Szerintem hegymászónak adom őket ha egy kicsit nőnek. Kép Felmásztak az ágyra, onnan annak a legtetejére és onnan csimpaszkodtak fel a pocra aminek a legbelsejében volt az imádott "cukor". Szerintem az egyik végezte a műveletet míg a másik csendben navigálta. Kép
Éva!
Ne, hogy azt hidd hogy megijedtek! Egy kicsit megszeppentek a doktor bácsinál aztán annyi. Még ma is méltatlankodtak, hogy egy hétig nem ehetnek vitamint!
Zizi!
Hát igen! Szerintem egy ikres anya sosem unatkozik. Az elején a sok szoptatást aztán egy darabig nincs gond amíg csak másznak mert korlátokat lehet szabni. De mikor elkezdenek szaladni akkor rimánkodhatsz még pár végtagért, hogy összeszedd őket. Utána meg annyi gógyijuk lesz, hogy odatolják a széket bármihez és minden az övék. Szerezz be sok lakatot!! (tanulj a hibámból) De három éves koruktól jön az ovi, akkor mi is beállunk a sorba. Kép Tovább nem tudom...

KépKép
vikics

Sziasztok!

Bár nálunk az ikrek még kicsik, így sem unatkozom Kép Tegnap az egyik szoptatás alatt a két nagyobb lepakolt egy könyvespolcot. Zsófi kezdte, az "okos nagyfiam" pedig segített neki, amit Zsófi nem ért el, azt ő szedte le, nehogy egy is fent maradjon... Kép

Babák jól vannak, tegnap ritkítottak az evéseken, mindig egy kicsit később ettek a szokásosnál, úgyhogy végül estére annyira elcsúszott a dolog, hogy egy evés kimaradt.

Ma van fényképezés az oviban, Andris úgy készült rá, hogy alig ismertem rá. Felpróbálta a ruhát, hogy mit fog felvenni, és teljesen kétségbe esett, hogy a tavalyi ünneplőjét kinőtte, de aztán sikerült találni egy másikat, amit elfogadhatónak tartott... Kép Most már esténként szólok neki, és ő készíti ki a ruháit másnapra, mert nem mindig jó az, amit én szeretnék.
Pénteken lesz szüreti bál az oviban, jövő héten meg kétszer is mennek kirándulni, úgyhogy ők sem unatkoznak, Andris nagyon élvezi! Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Egyenlőre nagyon jókat nevetek a Duracell nyuszi-szerű ikerpalántákon,de ha belegondolok........
Köszönöm a kedves fogadtatást,és gyorsan adódott is pár kérdésem.

1. Babakocsi: nemtűnik túl nagynak az ikerbabakocsi választék,mi egymás mellettit szeretnénk. Eddig a Symbaba és a Graco Duorider vannak versenyben, és szeretném megkérdezni,hogy ezek mennyire strapabíró járgányok ,illetve ha tudtok jobbat tapasztalatból,örömmel venném a tippeket.

2. Ez még egy kicsit távlatibb kérdés,de mivel most foglalkoztat,és a babák születése után nembiztos,hogy lesz időm megkérdezni,inkább felteszem most. A napokban elég sokat babázunk ismerősöknél,és látom,hogy ez azért nagyjából 24 órás feladat. És ugye a két babára is ugyanennyi jut. Talán azért látom ezt ilyen súlyosnak,mert első babáim lesznek és nulla tapasztalattal rendelkezem,hiszen látom,itt van akinek még nagyobb gyerekek is jutnak az ikrek mellé. Szóval abszolút optimista vagyok,CSAK: hogyan szopizik a két baba? És amíg az egyik szopizik és a másik sír? Nagyjából egy ritmusra működnek, vagy egyáltalán nem? És melyik a jobb? Hú,nem akarok túl zavaros lenni,csak az elmélet helyett jobban érdekelne a Ti tapasztalatotok, főleg egyenlőre az első hónapokra vonatkozóan. Szóval ha van kedvetek ,írjátok meg lécci röviden,hogy s mint ment ez Nálatok. talán még jót is tesz egy kis nosztalgia arról az időkről,amikor még ilyen "kevés" galibát okoztak! Köszike

Éva!

A nevek véglegesnek tűnnek,a Regőt én választottam,és sokat "küzdöttem" érte, a Vencel a férjem kedvence,és elég stabil.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Egyik szemem sir(milyen lehetett + mi vár rám), másik nevet a leirt sztorikon. Lehet, hogy az én két kislányom alapvetően nyugodt gyerek? Bárcsak igy maradna, de ebben már nem bizok annyira.

Képzeljétek, levizsgáztunk a babaúszás kezdő csoportjában, és szombaton részt vettünk az első "haladó" foglalkozásunkon. Jó volt látni, hogy a gyakorlatozás során a lányok egészen kilazultak, a végén már hangosan kacarásztak (pedig Valika sirdogálva kezdte az órát, és nagyon sok gyakorlat teljesen új volt). Olyan jó, hogy van egy fix családi programunk, ami mind a négyünk számára intenziv élményt jelent!

Kisbuksi,

a szopizásnál technikailag egy a lényeg: a gyerek szája megfelelő módon dokkoljon a melleden. Hogy ez milyen szögben, módon történik, az úgyis folyamatosan változik agyerek méretétől, mozgási képességeitől (pl. tudja-e tartani a fejét, ül-e...), szoptatás céljától (etetés v. altatás is), te fáradságodtól (pl. aludni akarsz-e közben) és az elérhető segédeszközöktől (magas párnák a gzerekek alá, puha takarók a fejük alá) és a másik gyerek kivánságától (ő is akar-e). És ezektől a paraméterektől függően mindenféle testhelyzetben szoptathatsz. Fontos, hogy a szoptatás ne tegye tönkre a hátadat (megfelelő tartás, alápárnázottság, torna) és hogy a melled ne sebesedjen ki és ne gyulladjan be (ezek a megfelelő szoptatási technikákkal elkerülhetők).

A gyerkőcök nálam csecsemőkorukban ált. megvárták egymást, de kb. 3 hetes korukban volt egy fordulópont, amikor elkezdtek sirni, ha érzékelték, hogy a másik eszik.Akkor elkezdtem felvenni a sirósat. De 2-3 nap után éreztem, hogy az éppen szopó gyerek rájött, hogy az neki nem jó, ha a másik elkezd sirni (mert le fogom rakni), ezért ő is rákezdett. Emiatt kénytelen voltam hagyni a másikat sirni, a szopót nem lerakni, hogy ne kerüljünk bele egy ilyen sirási spirálba. És akkor vagy jött segiteni valaki, vagy bevackoltam duplaszopira, vagy sirt a másik még 5 percig (kb. ennyi idő alatt alapfkon jóllakott a szopó baba). Érthető és egyszerű, igaz? Kép

Szóval a lényeg az, hogy maradj nyugodt, legyen humorérzéked, legyél önző (segitségkérés, evés, pihenés) és legyél kreativ. A szoptatás egy rendszer, aminek néhány elemét tudod irányitani (kajabevitel, hozzáállás, gyerekek szopási technikája), és sok eleméhez alkalmazkodnod kell (gyerekek szopási készsége, ne adj isten betegség, testi adottságok).

"Röviden" ennyi. Megéri, mert a legkényelmesebb és legolcsóbb kajáltatási mód.

Barbara
MBarbara

Barbara!

Gratula az úszóbajnokoknak!

A szopizással kapcsolatos tanácsaid nagyon megnyugtattak,a lényeget sikerült leszűrnöm: valahogy úgyis lesz,amúgy meg csak pozitívan! gyerkőceid szopizási történetét a férjem háromszor olvastatta fel velem,majd elgondolkodott és levonta a konklúziót: "de látod,most már úszásra járnak!" Köszi még egyszer!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Képzeljétek, az esti 10 órás szopi után, csak hajnali 4-kor ettek a fiúk, úgyhogy egész jó éjszakám volt. Kép Ja, és a másik kettő sem volt fent éjszaka. Kép

Barbara! Nagyon jól leírtad a szoptatást! Nálunk most 5 hetesek a babák, úgyhogy még friss az élmény.
Nagyon klassz lehet a babaúszás, biztos, hogy pozitív élmény nemcsak a babáknak, hanem Nektek is!

Kisbuksi!
Én egyszerre szoptatom őket, de csak az időhiány miatt, és már terhesként elhatároztam, hogy ha menni fog, akkor így szeretném. Zsófi így is nehezen bírja ki azt a 20-30 percet, amíg csak ülök, és szoptatok.
A mellgyulladást szerencsésen elkerültem, a kisebesedést sajnos nem (minden gyerekemnél kisebesedett a mellem), úgyhogy most éppen "csillagokat látok" amikor elkezdik a szopit, de ez általában 1-2 hét alatt begyógyul.
Az együtt szoptatáshoz nekem nagyon bejött a szoptatós párna, és azon kívül kell még egy pár párna ide-oda, de egész kényelmesen működik a dolog.
Persze nem mindig ébrednek egyszerre, ilyenkor ha van időm, akkor egy kicsit babusgatom azt, aki felébredt, hogy megvárjuk a másikat, ha nincs, akkor felkeltem az alvót. (úgyis felébredne kb.fél órán belül)
Nekem egyenlőre ennyi a tapasztalatom, de olyan szempontból nálunk könnyű volt a dolog, hogy nem volt velük semmi gond, ahogy felkeltem a császár után, már megkaptam őket egész napra, nem kellett inkubátor, elég nagy súllyal születtek, stb.
Te hol fogsz szülni?

Zizi
debyand

Kedves Zizi!

Legelőször is le a kalappal előtted,hogy négy csöppséggel ügyesen boldogulsz !Köszi az újabb infót! A szoptatós párnából többféle van /ha igen,milyet érdemes venni közös szopihoz?/,vagy ha bárhol akarok venni,akkor ez egy mindenki számára egységes és egyértelmű dolog? Remélem az én babáim sem lesznek túl parányiak, én elég kicsi vagyok /158cm és 47 kg-ról indultam/,és bár nem voltam koraszülött ,csak 2100 g-mal születtem,de hát ugye ez azért még nem feltétlenül jelent bármit is. A Schöpf-Méreiben fogok szülni,ez adott volt a dokim miatt,de amúgy is elég jókat hallok a felkészültségükről.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!
Kisbuksi!
Miért szeretnél egymás mellettit kocsit? Persze van akinek bevállt, de én egy nyamvadt boltba nem tudtam vele bemenni. Nagyon kevés helyen lehet vele normálisan közlekedni nem beszélve a BKV-ról (későbbiekben). Szerintem inkább csak sétáltatásra jó. Amikor céltalanul levegőzteted őket. Esetleg ha van a szomszédságodban valami jó kis bevásárlóközpont vagy hypermarket, mert ott még el lehet vele lavírozni. Én mindenképpen a mögöttit ajánlom. Perzs azokból van a Peg Perego duett és az Inglesina amik iszonyú drágák, de újat nem is érdemes venni. Én már sok kocsit kipróbáltam és vettem, de amit használtan vettem még soha egy kanyit sem buktam rajta. Nekünk amúgy a Hauck Twin 6 volt a legjobb ami bár testvér kocsi, de az első ülésnek az ütköző pöckét ha kitöritek akkor vízszintesig dönthető az is. Max annak a babának télre egy normásis bundazsák kell mert a naptetője nem annyira hosszú és kicsit befújhat a szél.
A szoptatást én nagy többségben külön csináltam, mert úgy éreztem, hogy ennyi külön foglalkozás kell nekik , de persze nekem csak ők vannak ketten és nem voltak mások akikre spórolni kellett az időmből. KépBár megjegyzem jóval fárasztóbb mintha egyszere csinálnád. Azért néha nekem is kellett egyszerre, de az ritka volt. Addíg is ajánlom irodalomnak a Métneky Júlia Ikrek könyvét. Engem ha máshogy nem is de lelkileg az készített fel.
Zizi!
Irigyellek, hogy így be tudod osztani az idődet 4 gyrek mellett is, nekem ez kettő mellet sem nagyon megy.

TÖBBIEK!!! HOL VAGYTOK???
Éva!
Még mindíg a Vodafon-os kapcsolattal lógsz a neten? Nálam most már kezd tűrhetetlenné válni a matáv. Légyszi mondj róla valami vélemény. Szerinted belevágjak?
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Vikics!
Én pl. itt vagyok!!!Kép
Sokszor benézek, de az írás már elmarad...
Köszi a babakocsiszervíz telcsiszámát!Kép
Már el is vittük, de sajna most nincs alkatrésze, talán a jövőhéten.Kép
Többe kerül a leves mint a hús - több ezer Ft a javítás. Ha még történik vele vmi, kivágom a fr.ncba!!!!!!!!!!!!!
(Ha olvassák Szegeden: szeretném megköszönni ezt a "jó kis járgányt"...KépKép)

Nálatok nincs cirkusz mostanában?
Állítólag a "front" miatt, megérzik a gyerekek - tartják az okosok! De itt 2 napja áll a bál!!!Kép
Na megyek mosogatni, aztán szunya.
Fel kel készülni a holnapra...
Jó éjt Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Vikics

Még mindig a vodafont használjuk, most már nincs vele gond, gyorssabb lett, csak most meg szeptembertől megdrágult, ha meghaladjuk a 200mb letöltést, akkor nem 3250 egy hónapra, hanem 7500, és ha a fél gigát haladod meg akkor valami tízenakárhány ezer ft. Pont most mérgelődünk, mert a mi mérőnk szerint 197-et töltöttünk le, erre ők még kiszámláztak 3700ft-ot, mert hogy állítólag egy párral meghaladtuk és így beleestünk egy nagyobb sávba. Menjenek a francba!!! Azért mert az ő programjuk nem mér pontos adatot én miért fizessek mégegyszer annyit? Amúgy is kivagyok, mert 29000 lett a telefonszámlám, gondolhatjátok mit hallgattam a férjemtől.
Most mennem kell, mert üvölt a Zolika.
Majd írok még.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Kisbuksi!
Szerintem szoptatós párnából csak egyféle van, legalábbis én csak egyfélével találkoztam, ilyen "kifli" alakú, szivaccsal töltött párna. Mi a tavalyi bababörzén vettük, de szerintem minden bababoltban lehet kapni.
Az, hogy Te mennyivel születtél, még nem jelent semmit, a legfontosabb, hogy minél tovább "bent maradjanak" a babák, szóval próbálj sokat pihenni, ott vannak a legjobb helyen.
Babakocsiból nekünk már van egymás melletti, és egymás mögötti is, (hála a sok kedves ismerősnek, barátnak), és attól függően váltogatom, hogy hova akarok menni. Nálunk a gyerekrendelő ajtaján sem fér be az egymás melletti...
Az ikrek könyve tényleg nagyon jó, szerezd be, ha még nincs meg!

Erika! Tegnap nálunk is állt a bál, főleg éjszaka, Zsófi 6-szor volt fent, úgyhogy gondolhatod, nem sokat aludtam. Nem tudom, hogy mi baja volt, felébredt, sírt, és csak úgy lehetett megnyugtatni, ha kivettem és babusgattam egy kicsit. Na, majd alszom délután Kép
Sajnálom, ami a babakocsitokkal történt, amíg megjavítják, a régit használjátok?

Nekünk a mérlegünk romlott el, most vihetem őket a rendelőbe méretni... még szerencse, hogy itt van közel, kb. 5 percnyi séta.

Nálatok a gyerekorvos és a védőnő mennyire gyakran fordult meg, főleg így az első időkben? Mert nálunk az orvos kétszer volt, a védőnő összesen egyszer. Azt hittem, hogy ikrekhez gyakrabban kijönnek... Mondjuk a védőnő nem hiányzik, mert nem túl szimpatikus, de az orvoshoz lenne néha egy-két kérdésem. Na mindegy, ha már nagyon izgat valami, majd felhívom telefonon Kép

Zizi
debyand

Kedves Vikics!

teljesen igazad van az egymás melletti kocsival kapcsolatban,csak nekem az egymás mögötti olyan furcsa. Ez nem egy komoly érv,tudom, de nekem nem tetszik. Amúgy már a lift,lépcsőház,legközelebbi bolt, rendelő ajtaja lemérve, a nagyobb kiruccanásokat meg szeretném nem babakocsisan megoldani. Elsődleges célja nálunk a cél nélküli sétálgatás lesz. De azért még töröm a fejem.

Zizi!

Kösz a könyv tippet,az Ikrek könyvét még az UH nagy napján beszereztük Kép Volt 3-4 nap,mire sikerült felfognom a hírt /abszolút örültünk,de azért nem volt egyszerű megemészteni/,és a könyv ebben sokat segítek. A legnagyobb aggályom amúgy pillanatnyilag tényleg az,hogy bent maradjanak sokáig, mindenesetre minden nap elmesélem nekik,milyen hónapok,események lesznek addig,és miért csodás a február. Remélem,beválik.Ami az orvos-védőnő témát illeti,nekem egy barátnőmnek most féléves a kislánya ,de mindkettő rendszeresen kijár hozzá, és szerintük ez így természetes. Ez biztos helyenként változó,de szerintem jogos az igényed.

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi

Ténylyeg kétféle szoptatós párna van, van kisebb és nagyobb. A nagyobb 6-8ezer körül van, a kisebbet én két éve 3000Ft-ért vettem a Nagy Lajos királyné útján a Bosnyák tér után egy kicsivel a Minimanó boltban. Nekünk ez bejött én az elejétől egyszerre szoptattam őket, már a kórházba is bevittük és ott is sokat segített. Én is az időhiány miatt szoptattam őket egyszerre, de ha tehettem néha külön külön is megetettem őket, hogy legalább olyankor egy kis időt külön-külön is eltölthessek velük.
Nekem is bejött a beszélgetés a srácokhoz, mindig kérleltem őket, hogy még maradjanak bent egy kicsikét, aztán annyira szófogadóak lettek, hogy a kiírt időpont után 10nappal később születtek meg. És minden olyan könnyen ment, hogy mindenkinek kívánok olyan gyors és szép szülést, mint az enyém volt, pedig aztán volt minden, nagy volt a súlyuk, a második baba farral jött ki, de mégis minden rendben ment.
Az ikres könyvet mi is szívesen olvasgattuk. Igazán azt felfogni, hogy egyszerre két babánk születik még akkor sem tudtuk , amikor megszülettek. Sokáig csak ámultunk, hogy milyen nagy csoda is ez!!!
Nekünk is egymásmelletti ikerkocsink van, felfújható kerekű jogger, azt is ott lehet kapni a Minimanó boltban két éve 30ezer volt, nekünk bejött, mondjuk mi kertes házban lakunk és mindenhol befér nálunk.

Zizi

Hozzánk a gyerekorvos akkor jött ki ,csak amikor hazajöttünk és utána többet nem is. Én inkább elvittem őket havonta tanácsadásra, mert nekem arra nem volt szükségem, hogy kéthetente pénzeljem az orvost. A védőnő se jött el valami sokszor, most már egyáltalán felénk sem néz, amióta gyerekorvost váltottunk, mert ez a helyi nem vette észre a kislányom kétoldali tüdőgyulladását.

Erika

Elvitted már a kocsit a szervízbe? És megéri megcsináltatni? Nehogy a végén többe kerüljön, mint a kocsi volt.

Ma megint csináltam padlizsánkrémet, annyira finom, hogy nem tudom abbahagyni.

Éva
p.éva

Erika

Szerintem is front lehet az oka, de az én fiaim is két-három napja olyan nyűgösek, hogy már a plafonon vagyok tőlük. Nem jó nekik semmi, nem mindegy, hogy melyik cumisüvegből isznak, melyik kanállal esznek, állandóan ölben lennének és ez háromszorosan, mert a kislányomról is rájuk ragadt, plusz neki még mindig fülgyulladása van és még a héten nem megy oviba.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Végre 2 nap után ma mintha enyhült volna a "dili"... Játszanak a szobájukban, csendben.
Talán túlságosan is nagy a csend... Biztos megint a szőnyegpadlót fosztják...Kép
De legalább moshatok végre!Kép))
Sajna még nincs alkatrész a mukinál(szerelőKép), így itt vár a gaz,bitang szekér,Kép
A másik kocsival már nem járunk régen, fel is raktam a netre, a hirdetésekhez. Egyedül, lift nélküli házban, a két gyerekkel nem boldogultam vele. Sajna...Kép Pedig imádtam én is és a srácok is!KépKép Kevés kényelmesebb kocsi létezik a Földön...
Zizi!
A gyerekorvos hozzánk bőszen járt (persze nem ingyen!!!), de mivel nem volt benne köszönet, 10 hét után megköszöntük a szereplését...Kép
A védőnőnk (immár a 6.!!!!!!!!!!!) a terhességem kezdetétől, pedig mostanában nem kényeztet minket, kb. nyár elején láttuk!Kép
Éva!
A mi orvosunk mást sem csinált 10 hétig, mint meghallgatta a fiúkat, belenézett a torkukba és folyamatosan dicsérte Őket! Persze nem az egészségüket, mert az akkortájt nem volt... Hanem, hogy mennyire szépek, büszke lehetek rájuk...stb...
Persze gyógyszert, orrcseppet felírt, csak azok semmit nem használtak a folyamatos hörghurut (később asztmatikussá vált) ellen. Állandóan hörögteg, köhögtek, sípolt már a tüdejük, szürcsögtek, alig tudtak kajálni - mivel akkor végképp nem kaptak levegőt, s ha kicsit elaludtak, az ég zengett a horkolásuktól...
Aztán nem bírtam tovább nézni a küszködésüket és bementem a rendelőbe, hogy beutalót kérjek az orr-,fül-,gégészetre bármi áron. Kiderült, hogy pont egy ilyen dokinéni rendel.kivártuk a 2,5!!!órás sort és bejutottunk hozzá. A srácokat gyógyszer nélkül pár nap alatt rendbeszedte, s ekkor megkértük vegyen át minket.
Egyetlen hátránya: nem jön ki csak ha 40 fokos láza van a gyereknek (Isten ments!!Kép), s így viszont a rendelésen órákat várunk. de ez az ára a szakértelemnek!Kép
(A régi dokinál mondanom sem kell, 1!!!embernél több még soha nem várakozott........
Na megyek teregetni!
Pusz Mindenkinek!!!

KépKép
herika

Meglett a böjtje a délutáni nyugis állapotnak...
Míg takarítottam, lementek sétálni az apjukkal, de ahogy hazaértek beindult a műsor.
Még a fürdés alatt is ment a sírás! A Riki fetrengett a földön, úgy hisztizett. Semmi sem volt jó: kisautó, kaja, innivaló... A pelenkázás végképp betette a kaput! Kész csoda, hogy elaludtak!!!KépKép
Zizi!
Remélem a pici lánynak (s persze Neked is!Kép) jobb éjszakája lesz a tegnapinál...
Éva!
Jobbulást a kis betegnek!Kép
S jó éjszakát az összes Anyukának!!!!!!!

KépKép
herika

Sziasztok!

Tegnap anyósomat kértem meg, hogy menjen Andrisért az oviba, aztán fogta magát, összepakoltunk Zsófinak ruhákat, és elvitte magával Sződligetre vasárnapig. Úgyhogy nagyon nyugis volt a tegnap délutánunk, meg az éjszakánk, Andrissal egyedül negyedannyi gond sincs, mint kettőjükkel együtt. Na persze nem Zsófi miatt, hanem akkor nyúzzák egymást, meg az én idegeimet Kép.

Nem semmi, amit a gyerekorvosokról írtok, félelmetes, hogy milyen különbségek vannak!
Én meg vagyok elégedve a miénkkel, bár nála sincsenek sokan, de lehet, hogy csak azért, mert fiatal, csak kb. 2 éve van itt. Két fő pozitívuma van, az egyik, hogy amikor kihívtam, mert valamelyik gyerek nagyon lázas volt, nem fogadott el pénzt, a másik, hogy nem ad első köhintésre antibiotikumot, először megpróbálja "természetesebb" módszerrel leküzdeni a betegséget, és csak akkor írja fel az antibiotikumot, ha már muszáj. Mondjuk én is csak akkor viszem orvoshoz a gyerekeket, ha nagyon magas a lázuk, vagy nagyon köhögnek, stb.

Erika! Köszi, mivel ZSófi nem aludt itthon, egész jó éjszakám volt (remélem neki is! Kép )
Andris kezdett el este nyávogni egy kicsit, hogy ő nem akar egyedül aludni a szobájában, had jöjjön át hozzánk... PErsze rövid úton leszereltem, mert ha átjön, akkor senki nem alszik jól, mivel nem túl széles az ágyunk.

Zizi
debyand

Zizi
Tényleg szerencsétek van, hogy elsőre jó orvost találtatok. Nekünk is le kellett váltani már az első héten. Eperkével 2 héttel korábban hazajöhettünk a kórházból, Szederkéhez három óránként jártam be. 4O perc oda 4O vissza, úgyhogy éppen annyi időm volt itthon, hogy Eperkét gyorsan megszoptattam. Bejelentkezett a körzeti orvos, telefonon elmondtam neki, hogy ingázon a két gyerek között, és kértem, hogy ha lehet egy általam megadott időpotban jöjjön. A telefonban mondta, hogy semmi akadálya. Persze hogy 1/2 12-re érkezett meg, nekem meg 12-re már Szederkénél kellett volna lennem. A dokinő folyamatossan fújta az orrát, allergiára hivatkozott februárban. Már ettől egy kicsit kiakadtam, mert hát Eperkét is az intenzívről hoztuk ki előtte egy nappal, és még a szüleimet sem engedtem a közelébe, annyira féltettük. Aztán mikor szóltam neki, hogy mostmár nagyon gyorsan indulnom kell a kórházba, mert ha nem érek be Szederkét megetetik tápszerrel, azt mondta, hogy minek ahhoz a másik gyerekhez bejárni, a legjobb helye az inkubátorban van. Na itt megköszöntük neki a látogatást és örökre elbúcsúztunk tőle. Ezt mind annak ellenére mondta, hogy előtte beszélgettünk és elmondtam neki, hogy én teszem Szederkét tisztába, kiadják a kezembe szopni, kapcsolatba tudok kerülni vele, nem csak nézegetem őt az üvegfalon át.

Erika
Nálunk is bolondok háza volt az egész hét. Ráadásul én is egy kicsit lebetegedtem, begyulladtak a manduláim. Alig birok nyelni és fáj minden csontom. Persze senki sincs tekintettel az én bajaimra. Ha sikerül egy fél percre vízszintesbe kerülnöm, Eperke rögtön felcibál mindenféle hülyeség miatt. Most a mániája, hogy rudi kell a hűtőből. Nem eszi meg, csak jól esik kivenni és zacskóstúl összemorzsolni.
Remélem hétfőre jobban leszek, mert a férjem meglepett minket 4 nap pihenéssel a Mátrában. És remélem az idő is jó lesz.
Üdv. mindenkinek
Böbe
böbe

Sziasztok!

Nálunk még ma is elég hisztisek voltak a fiúk, remélem ez mostmár nem lesz mindig így. Folyton csak hisztiznek és ölben akarnak lenni.
Most végre elaludtak, gyorsan netezek egy kicsit.
Irjatok , hogy legyen mit olvasni!

Éva
p.éva

Sziasztok

Van egy bizarr kérdésem. Nem tudjátok hogyan juthatnék hozzá a Pizza Hut pizzatésztájának a receptjéhez? Tudom, menjek a pokolba...Kép
Kicsit brutálisnak tartom az áraikat!

Úgy látom mindenkinék jó passzban vannak a skacok, akkor nem aggódom. Remélem elmúlik...

Mindenkinek jó hétvégét!
Andi
Ambrosia

Kedves Edina!
Ha még aktuálisak Virág fejlődésével kapcsolatban az aggodalmaid, akkor keresd fel a Gézengúz alapítványt mi hozzájuk jártunk, vagy a Dévény alapítványt, vagy valamelyik korai fejlesztőt.(Valamelyik topokban össze van szedve mindegyiknek az elérhetősége) Mi szuper úszásra és tornára jártunk hypotonia miatt. Egyébként ha félévesen vagy kicsivel később forog mindkét irányba, az bőven elég, legalábbis a nagymozgásokat illetően, a finnommozgásban nem tudom mi a "követelmény". Ha mégis egy kis gond van, időben elkezdett fejlesztéssel szépen korrigálható. Ha bármi kérdésed van keress nyugodtan: 06-20 910 5910
Sára
Sára

Sziasztok!
Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert Titeket olvasva megnyugodva látom, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal. Nekünk 20 hónapos ikerlányaink vannak, akik 8 évi próbálkozás, egy csomó műtét, 6 inszemináció, 2 lombikprogram, és 4 hónapos kórházi tartózkodás után születtek meg, szerencsére a 38. héten. Hát dióhéjban ennyi. A csajok tündériek és nagy zsiványok.
Üdv: Kinga
nudli

gjhghjlléél
nudli

Bocs a gjhghjlléél-ért, de azt hittem nem küldte el az előző levelemet és azt hittem nem jó a kódom.
Sziasztok
nudli

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?