Sziasztok!
Azok a babák akik rendszeresen,mindennap kapnak tápszert,nem kaphatnak külön K-vitamint,mivel a tápszer tartalmazza azt.
Gondolom mindenki ismeri,milyen klassz dolog,mikor a baby szétbrümmögi a főzeléket?
Játszásiból,v. mert nem kér többet.
Na én vívódtam magamban,hogy csak találjak olyan megoldást,ami mindkettőnknek jó:ő kedvére brümmöghet,én meg
nem leszek a bútorokkal együtt csupa főzelék.Eléggé feszített az a gondolat is,hogy majd a foltokat hogy szedem ki.
Úgy tűnik nálunk a kanál sokmindenre jó
.Nem biztos,hogy ez másnál is használható ötlet,de hátha.
Szóval a felfededezésem abból áll,hogy amikor úgy kezdi venni a levegőt -az egyébként éhes- gyermek,hogy porlasztás következik,akkor a kiskanalat a gömbölyű felével odateszem a szája elé.Közben hozzá is ér a szájához.
Erre lenyelve a főzeléket buzgón nyalogatni kezdi a kanalat ,elfeledkezve eredeti céljáról.
A maradék maszatot meg már fújhatja.Az már nem száll messzire.(Természetesen a kicsorgott főzit összekanalazom,és visszaadagolom a szájába)
A váratlan tüsszentésnél evés közben meg odatartom a tenyeremet elé,hogy felfogja a csapadékot.
Azért még jó lenne mindemellé találni egy olyan poncsó-,v. esőkabátszerű előkét,ami tényleg védi a ruhát.
De azért én már ennek a kis eredménynek is nagyon örülök.
Meséljetek nálatok milyen trükkök vannak?Hogy jelzi a kicsi,ha nem kér többet?
Üdv.:Edit