Új privát üzeneted érkezett!

Brigi!

Sok boldogságot Rékának és Borókának!
Kép

Csajok!
Akkor kürtöskalács-bulira Vikónak és Szintának nem jó júl 18!!!Gyöngyi meg kérdéses poci miatt.
Esetleg más időpont???Augusztusban valamikor?

Detti!
Nektek aug egyáltalán nem jó?

Ditke!
Teljesen más világ lehet az,amiben most éltek!!!Remélem,szépen kialakul minden és mindannyian jól fogjátok magatokat érezni.
Én nem tudnék egy gyerek-mentes övezetben élni,mert enyémek most már nagyon igénylik a gyerekek társaságát.

Lilla!
Egyrészt sajnálom,ami történt.Másrészt meg nagyon örülnék neki,ha nálunk talizhatnánk a nyáron!
Anyukáddal kapcsolatban meg az jutott eszembe,hogy nem lehetett szándékos,hogy nem említette azt a linket???!Tudom,rossz-indulat ilyet feltételezni-főleg ismeretlenül-de annyira furcsa ez az egész hozzáállása.

Kép

Kép
edit73

Annamari!
Nem jó a vonalzód????

Brigi!
Nálatok most szombaton lesz a buli,ugye?De melyik nap születtek a csajok?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

X-edszer dob ki a gép, és vesztem el a hozzászólást, úgyhogy nincs is kedvem írni.
Röviden:

Nekünk mindegy az Edit tali, mert valszeg idén sem nyaralunk.

Nálunk júni 13. és most szombat. Mindenkit szeretettel várunk.

Szülinap ma van, majd teszek képet, ha nem kell attól tartanom, hogy lehal az egész megint.

Jó éjt!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csajok!

A Vapiano-t nem lehet felhívni. :cry: Ma x-szer próbáltam és nem vették fel.

Akkor legyen a Via luna.

Arra gondoltam, hogy 19:30-ra foglalok asztalt.
Ki jön?
Detti
Cat
Kata
Gyöngyi
Nettke
Vikóka

Edit?
Baba?
Annamari?
Brigi?
Még valaki?

Javulnak az urak! Megyek...

Ja, Lilla és Ditke :roll: (más-más szempontból)

Viki

KépKép
vikóka

Mindenkitől elnézést, nem aktualizáltam a vonalzóm.

Edit!
Ha augusztus vége felé kürtősöztök, akkor mi is szeretnénk menni. Nem is laktok nagyon messze apumtól. Július elejétől augusztus közepég-végéig édesanyámnál leszünk. Az utóbbi 3 évben úgy mentünk haza majdnem egész nyárra, h ez az utolsó, amit ilyen hosszan együtt tölthetünk. Most is úgy megyünk. Remélem, a jövő nyáron már stabil munkahelyem lesz, ahonnan nem lóghatok el egy fél nyárra.

Brigi!
13.-án megyünk mi is. Most sajnos nem tudunk. Várjuk a képeket a szülinaposokról.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Egy két hónapra titkosított anyag jutott a birtokomba. Igaz, hogy csak képek voltak, de szerintem mindenki számára nyilvánvaló a történet. Azért én leírom:

Ez a hétvége is úgy indult, mint a többi..... kivéve, hogy ikertalálkozó volt a Kolpingban.
Kép

Sok gyerek eljött, és ahol sok a gyerek, sok rosszcsont van…

Kép Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Szerencsére volt aki dokumentálta a történteket
Kép

Mindenki időbe leérkezett.... kivéve Laciék, akik ismerd meg hazádat játékot játszottak (na ez a fáziskésés végigkísérte a hétvégét :D )

Este vacsoraidőben egy szőrös állat tűnt fel. És ott egy gyerek kívánt valamit…

Kép
És Bobó teljesítette...…

Egyre több iker tűnt el, illetve zsugorodott össze…

Amíg tudták keresték a gyerekek a többieket és egy gyufásdobozba gyűjtötték őket…
Keresték a fűben
Kép Kép
A golyók között... és találtak is...
Kép Kép
Még a szívószálakba is benéztek... és ott is volt valaki...
Kép
Még a néptáncosok közé is beépültek
Kép
Egy idő után a felnőttek is elkezdtek zsugorodni….
Kép
Végül a kecskék jelentették a megoldást.
Kép
Egy kis fűért cserébe hajlandóak voltak beszélni Bobóval, aki mindent helyrehozott.
Kép

KépKép
kiliman

Brigi, :lol:
Isten éltesse a kislányaidat!!! Boldog szülinapot!!13-án mi megyünk, a most hétvégi programunk még nem biztos.

Kiliman,
köszönjük szépen az idei beszámolót is, élmény volt!! :lol: 8) Jól lekaptad a hisztiző lányomat :D 8)

Edit,
ha tudsz jönni a május végi talira, akkor persze alhatsz nálunk, jó? Másnap vissza is hozlak Pestre a vonathoz.

Kép
nettke

Nettke!
Aranyos vagy és köszönöm a felajánlást!Legközelebb élni fogok vele!De nekem aznap van a szülinapom és apa finoman a tudtomra adta,hogy nehogy már.... Valami meglepivel készül és elég rosszul érintené,ha most titeket választanálak.

Vikó!
Köszi a meghívást,de én most nem megyek.

Brigi!
Mi most bizti nem megyünk,a fiúk nem lesznek itthon.
A 13-át meg még nem tudom,mert a tamásnak csak hóvégén készül el a beosztása.Majd szólok még emiatt!

Annamari!
Okés!Észben tartom!

Csajok!
Akkor kürtöskalács-talira: július 18 vagy augusztus 15 vagy 22?
Bár ez utóbbi lehet,hosszú hétvége és többen elutaztok???
Mi augusztus utolsó hétvégéjét már nem merjük bevállalni,mert nem tudjuk még,hogy a Dávidnak hogy lesz az évnyitó meg miegyebek.Az új sulira való tekintettel mi is szeretnénk vele menni,hogy ismerkedjünk tanárokkal,szülőkkel,sulival.
Jelezzétek,hohy kinek melyik hétvége lenne jó!!!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Nekünk a felsorolt hétvégék közül a július 18. lenne jó. Augusztus 15-én nyaralunk, 22-én meg Madonna koncertre megyek :D
Sajnos nyáron elég nehéz összehozni úgy egy hétvégi napot, hogy mindenkinek jó legyen :( Döntsön majd a többség!

Vikóka,

Akkor legyen a Via Luna. Felhívod őket?

Detti

KépKép
kiliman

Ditke :)

Hu, mintha magamat hallanam amikor idekoltoztunk... Probaltal esetleg neten expat anyuka csoportokat keresni (English speaking mom's group neven futottak itt)? Facebook-on talan. Nekem is onnantol lett elviselhetobb az elet, hogy csatlakoztam egy ilyenhez. Nekem meg a nyelvsuli jott be mint jo ismerkedesi terulet. A korhazban dolgozo egyeb kulfoldiek csaladjaval nem lehet esetleg kozos programot szervezni? Nyaron tuti nagy pezsges lesz ott feletek is, akkor konnyebben lehet majd ismerkedni talan.
Ezek szerint szeptembertol te is dolgozni fogsz? Ez szuper!
Hogy sikerult a szerelovel kommunikalni? :)

Kiliman :)

Kepregeny :D - nagyon jo volt.

Edit :)

Mi fajo szivvel kihagyjuk iden a kurtoskalacsozast, de remelem juniusban ossze tudunk futni majd Brigieknel, nagyon szivesen megismernelek mar titeket szemelyesen is! :)

Cat :)

Tenyleg nem idealis ez a vandorelet, szeretnenk mi is mar huzamosabb idore megtelepedni valahol, ezert is dilemma most hogy hova menjunk. A norveg allas 3 evre szolna, nyelv szempontjabol a csajonak ez lenne a legkisebb tores, viszont nagyon messze van (eszaki sarkkortol meg 300 km-re eszakra). A nemet allasok max. 2 evesek, viszont kozel vannak Mo-hoz, illetve ott a nyelvet en is beszelem valamennyire. Nehez jo dontest hozni... Allando allast pedig ebben a szektorban nehez osszehozni, persze nem lehetetlen, de vegig kell hozza jarni a lepcsoket, aminek resze ez a vandorelet is.

Brigi :)

Varjuk a kepeket. Mit kaptak a csajok?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Edit,
kürtős partira elvileg nekem mind jó.

Gyöngyi,
melyik ez a szektor, ahol az urad dolgozik?
nem könnyű a választásotok...

Ditke,
megértem, hogy kezdesz megbolondulni.. én is így tennék..egyedül a kölykökkel álló nap :roll:
Azért egy szép új élet küszöbén álltok a leírtakból ítélve!!
A sürgősségin fogsz dolgozni?? Oda nem kell a szakvizsga (mintha Te írtad volna, hogy nincs meg..)?
A nyelvet ezek szerint nagyon intenzíven sikerült megtanulnotok :D Mi volt a szerelővel?

Kép
nettke

Sziasztok!

Nagyon jó lehetett a Kolping, már az élménybeszámoló alapján is. A képek pedig magukért beszélnek :)

Itt azért nem annyira rossz mint ahogy esetleg éreztétek. Mi nem vagyunk nagyon közösségi fajták, otthon is ilyen környezetben laktunk, nem volt gyerekes család a szomszédban, illetve főleg olyanok akiknek középiskolás, meg egyetemista gyerekei voltak. Persze a barátnőim között sok a kisgyerekes, de az én lányaimat nem érdekli a gyerektársaság. Az ovit se szerették, most sem hiányolják, alig emlegetik, akkor is főleg az óvó néniket. Ha otthon el akartunk menni valahová, pl. én barátnőzni és mondtam, hogy akkor most megyünk Grétihez , Benedekhez, stb., akkor úgy kellett rájuk parancsolni, hogy menjünk, mert nem nagyon akartak. Ha hozzánk jöttek gyerekek az se nagyon hatotta meg őket. Ők jól elvannak ketten, itt se kérdezik a gyerekeket, nem hiányolják őket. Ha összejön az a suli amit akarok akkor ott szeretném ha külön csoportba kerülnének, hogy nyissanak kifelé, akkor talán lennének barátaik. Nekünk soha nem volt olyan hogy ovis szerelem, még barát is csak hosszú unszolás után nyögtek ki egy-két nevet, de ha kérdeztem az óvónőket, akkor mondták, hogy különösebben egyik sem barát, nem tartoznak egyik kisebb klikkhez sem, mindenkivel egy picit játszanak, de nagyon senkivel nincsenek összenőve, illetve leginkább egymással vagy egyedül. Nekem sem nagyon hiányzik a társaság, otthon is olyan barátnőim voltak akiket 10-20 éve ismerek, nehezen szerzek valódi új barátokat. A felszínes csevegések meg nem hiányoznak. Szóval mi jól elvagyunk itt, nem is akarunk beköltözni a belvárosba, nekem az büdös, zajos, forgalmas. Ha életet akarok kocsiba ülünk és 20 perc alatt ott vagyunk a városban vagy a parton, tengerpart lévén folyton kirakodóvásár, vidámpark, mindenféle rendezvények vannak. Nemsokára kezdődik a szezon, akkor meg főleg. Mi otthon mindig azt mondtuk a férjemmel, hogy ha sok pénzünk lesz veszünk az isten háta mögött egy házat amit erdő vesz körül és még csak véletlenül se találjon oda senki :lol:
Na jó, ennyire azért nem komoly, de a pszichológus amit megcsinált velem tesztet abból is az jött ki, hogy nagyon antiszociális vagyok. Ez így is van. Ha van kedvem emberekhez akkor megkeresem én őket, amúgy meg jól elvagyok. Nekem most itt az a bajom ami otthon is volt a gyes alatt, hogy nincs csend, nincs béke, folyton ugyanaz a napi műsor megy: főzés, házimunka, játszótér, kirakózás, legó... Júliustól lesz bébiszitterem, utána már jó lesz, mert lemehetek egy könnyvvel a medencéhez úgy, hogy nem kell minden oldalnál kétszer megállnom, hogy valamelyik gyerek valami nyűgjével foglalkozzam. Onnantól kezdve ez maga lesz a paradicsom :) Na meg szezonban idecsődül fél Madrid, rengeteg madridinak van itt háza a környéken, pl. szemben is olyanok laknak ahol két kisgyerek van, állítólag a lányokkal kb. egyidős a nagyobb. Szóval a szomszédok mondták, hogy nyáron lesz itt rengeteg gyerek.
Na meg itt sokkal több a szabadidőnk mint otthon, a férjem jóval kevesebbet dolgozik, így azért több idő jut a családi programokra. A környéken kb. 50 km-en belül van több állatkert, szafari park, csúszdapark, vidámpark, stb., szóval ha még kicsit melegszik az idő elindulunk ezeket bejárni.
Nyelvtanfolyam: ez is onnantól megoldható, ha lesz bébiszitter, mert nincs hová tennem a gyerekeket. Itt a férjem úgy dolgozik, hogy alapból 8-15 között, de van amikor délutáni szakrendelése van és az este 8-ig tart, meg van amikor délutáni műtői program van (ez mondjuk ritka, havi 1-2 alkalom), olyankor addig van bent amíg nem végeznek, kb. 8-9-ig. Meg van az ügyelet, ami 24 óra, reggel 8-tól másnap reggel 8-ig (illetve hétvégén 9-9-ig, mert nem szeretnek a spanyolok korán kelni :) ) Cserébe elég sok szabadnap jár, szóval nem rossz, csak kisámíthatatlan, így hiába mennék tanfolyamra, nem tudnék mindig elmenni.

Gyöngyi!

Van egy kollégám Norvégiában, ő nagyon szeret kint lenni, de a felesége tiszta depressziós, mert nem talált munkát (ő nem orvos) és otthon meg nem tud mit kezdeni magával, hosszú a tél, sokat van sötét, hideg, és ő ezt nagyon nem szereti. Amúgy az országot nagyon szeretik, kellemes hely. Nehéz döntés, az biztos. Te tudnál ott dolgozni?
Nekünk is csak 6 hónapos szerződésünk van, ez a próbaidő, utána hosszabbítják. De azt sem tudjuk hogy utána mennyi időre, van itt olyan orvos akinek havonta hosszabbítanak szerződést, van akinek 6 havonta, van akinek meg véglegesítették. Nem tudom mitől függ.

A szerelővel elég bénán boldogultam. Előtte szótárból felkészültem, megírtam a kis szövegemet, hogy mit fogok mondani. Erre ahelyett, hogy végighallgatott volna, elkezdett kérdezni, amit meg csak nagyjából értettem. Na mindegy, azért elmagyaráztam, bütykölt rajta valamit, aztán most sül az ebéd benne, mindjárt rá is nézek, hogy sül-e vagy csak langyosodik...

Ditke
ditke62

Na azért nem képzeltem ezt egy isten háta mögötti dög unalom helynek, csak nekem túl csendes. De ti pont ezt szeretitek. Én szeretem a pörgést, az embereket, társalogni, barátkozni, szóval alkalmatlan vagyok az ilyen steril életre. A gyerekeim is ilyenek.

Gyöngyi :)
Németországot jobban el tudom nektek képzelni. Viszonylag közel lennétek, az időjárás is barátibb. Én imádom Németországot, a német embereket is, pedig sokan szidják őket a prudens viselkedésükért. Melyik részére van esélyetek menni? Drukkolok, hogy sikerüljön valahol több évre gyökeret verni.

Kiliman :)
Szuper lett a beszámoló! Olyan amilyet megszoktunk tőled. :D

Nekünk mindkét időpont jó a kürtös partyra.

Cat
Kép
cateye

Nettke :)
Ha ráértek, gyertek át! Délután lesz, kb. 3-4 körül gyülekezünk alvás után kinek hogy jó. Veresről át lehet érni negyed óra alatt.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ha ráértek, gyertek át! Délután lesz, kb. 3-4 körül gyülekezünk alvás után kinek hogy jó. Veresről át lehet érni negyed óra alatt.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

BOLDOG SZÜLINAPOT A LÁNYOKNAK! Ne haragudj, tök kiment a fejemből, annyi hülyeség van most körülöttem!

Detti

KépKép
kiliman

Brigi!
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok Rékának és Borókának!

Kép
pramprampram

Hahó Mindenkinek,

Úgy látszik, mindenki nagyon elfoglalt, én viszont baromian ráérek :) Szerencsére hamarosan hazamehetek, és csak vasárnap este kell visszajönnöm.
Eddig 7 db tűszúráson vagyok túl :roll: Az biztos, hogy nem autoimmun betegség miatt van a kiütésem (ez nagyon jó hír) és nem is epeproblémák miatt. Ételre még nem teszteltek, illetve a vérvételből néhány ételallergiát ki lehet mutatni, de az elég kevés. Bőrön végzendő allergia tesztje nincs a kórháznak... Nincs rá pénz... :twisted: No comment.
Úgyhogy itt szívok egy hétig, majd pedig elmegyek egy magánkórházba, ahol sok pénzért meg fognak vizsgálni étel allergiára is. Eszem megáll...

És mostmár nagyon hiányoznak a fiúk is :cry:

Gyöngyi,

Én mostmár nagyon kíváncsi vagyok, hogy mivel foglalkozik a párod?? Vagy titok? Németországot én is szeretem, de Norvégia is elég elég jó helynek tűnik. Bár azért ez az "Északi sarktól még 300 km-re" dolog biztos, hogy visszatartana, hogy odaköltözzek :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Ne csináltasd meg,főleg ne pénzért!!!Ha vérből nem tudják kimutatni,akkor a bőrön végzett allergia-próba se fog használhatót kimutatni.A vérteszt étel-allergia esetén sokkal pontosabb eredményt ad.
Amúgy iszonyat sok étel okozhat allergiát,a atrtósítószerekről,színezékekről és adalékanyagokról nem is beszélve.Ha ez lenne a háttérbe,akkor azt csak próbálkozással fogod tudni kideríteni.
Mit fogtok csinálni a hétvégén?Fiúk hogy bírták nélküled?

Megint minden gyerekem beteg.Dávidnak tüszős madulagyuszija van,Oli ugat mint a kutya,fullad,irtó piros a torka,de egyenlőre tartja magát.Beni és Marci is küzd a bacikkal,de ők még csak náthásak.Dávid kapott lórugás-antibigyót (doxicyclint),a többieket egyenlőre homeózom.

Kürtöskalács-oartyról még dumálunk,csak most mennem kell,mert Oli kezd fulladni.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Vagyok, csak időm nincs, egész héten itthon voltunk a fiúkkal Gergő miatt. Bediliztem. Sok ez nekem egész nap, főleg hogy hétfőn egész nap nem is voltunk kint, mert Gergő lázas volt. Mondjuk anyum kijött 1-1 nap, szerencsére nem dolgozott a héten.
Gergő is nagyon köhögött, de szerencsére nem kellett antibigyó. Képzeljétek a dr.nő mondta, hogy adjak Prospan köptetőt, még sosem használtuk. Kedd délben adtam először, ezek után semmit nem aludt, mert annyira elkezdett köhögni. Du. még azért adtam neki egyet, hát ne tudjátok meg milyen éjszakánk volt!!!!!!! Semmit nem aludtam, folyamatosan köhögött és fulladt is. Megnéztem a köptetőt, borostyánlevél van benne, tuti attól köhögött. Másnap már nem adtam neki, onnantól tizedannyit köhög. Na meg sóval inhalálunk, az nagyon jó neki.

Gyöngyi!

Kíváncsi vagyok hogyan döntötök! Németország talán azért jobb, mert tényleg közelebb van, esetleg, ha újra menni kell, lehet, hogy tudtok maradni Németországon belül más városban és akkor legalább a nyelv maradna. Mondjuk ez csak az én véleményem. Amúgy mikor kéne költöznötök? Meddig maradtok itthon? Írtad, hogy itthon szülsz, de utána mikor mennétek?
Egyébként én is bírnám ezt a vándoréletet, nekem nagyon tetszik.

Brigi!

Nagyon Boldog születésnapot kívánunk Rékának és Borkának!!!!!

Detti!

Az egyik kolléganőmnek egy magán bőrgyógyász csinált egy allergiatesztet, de ezer dologra, a hátát ragasztotta tele ezer tapasszal. Ráadásul még spéci tapasz is kellett, mert arra az anyagra is allergiás, ami a ragtapaszban van. Na meg az óvszerre is, arra a gumira.....:-) Farmert sem hordhatott volna, mert arra az anyagra is, vagy amivel festve van, nem emlékszem már. Szóval elég sok mindent nézett.

Mi is jelentkeztünk oviba, végül is két helyre. A körzetesbe, bitos, ami biztos, meg egy másikba, ahova szeretném. Kiderült, hogy ahova szeretném, ott dolgozik óvonőként Attila kollégájának a felesége. Mindenki iszonyat kedves volt, az óvonők tündériek. Az ovi vezető is mondta, hogy "Milyen édesek vagytok, nem adunk titeket!" Persze ha a körzetesbe kevés a gyerek, akkor oda kell menniük a körzeteseknek. Remélem számít valamit ez a protekció. Na meg ez az ovi 18 éve felvállalta, hogy felvesz sérült gyerekeket is, pár ilyen gyerek van, viszont van állandó fejlesztő pedagógusuk is. Szóval ez tök jó. Persze nem minden tökéletes, udvar pl. Az ő udvarrészükön, ahol délelőtt vannak, pl. nincs fű, délután a füvesre mennek. De rengeteg motor és roller van, ami az enyémeknek nagyon jó. Bölcsiben is szinte azon lógnak. Hatalmas a homokozó, csúszda is van, de nincs 1 db mászóka sem. Na mindegy a legfontosabb, hogy szeressék az óvonőket, mert lehet bármilyen szuper udvar, ha nem szeretnek odajárni az óvonők miatt.

A hasamat majd elfelejtettem!!! Brigi, Te írtad, hogy csak nem fogják letépni, hát szó szerint letépték!!!!!!!!!! Direkt szóltam előre, hogy totál be van ragadva, ezek után hozott egy pálcikát, aminek a végén vatta volt, bemártotta valami folyadékba és azzal próbálta, esélye nem volt rá, ezek után az üvegből locsolt rá, de nem várt semmit, hogy oldódjon, hanem letépte!!!!!!! Komolyan mondom annyira fájt, hogy meg se tudtam szólalni, úgy bőgtem, mint a fene. Ezerszer jobban fájt, mint az égés. Végül is égés után nem is fájt. Ezt 1 napig hevertem, hazajöttem és feküdtem, annyira szarul voltam. Szerintem kitépte a bőrömet, több kárt okozott, mint ami volt. Ja és a nővér csinálta, nem is a doki. Ezek után nem mentem vissza kötözésre. Attila öccse hozott olyan lötyit, amit rá kell tenni, amivel a sebészeten is kezelték, de én szedtem le a kötést, alig jött le, fél óráig áztattam zuhannyal. Akkor újrakötözte. Most már jó, nincs beleragadva, de még be van kötve, tegnapelőtt a fiúk kenték le, annyira édesek voltak, hogy ők a doktor bácsik. Fürdés, eddig csak két részletben volt, kádban deréktól lefelé, felül meg mosakodtam, hogy ne menjen a kötésre a víz. De szerintem ma már zuhanyzom, csak gyorsan.

Edit!

Tök gáz ez a betegségsorozat, most úgy általában mondom, annyira hülye idő van, nem is csodálkozom rajta. Alig bírom öltöztetni a fiúkat, napon megsülünk, árnyékban fázunk, jövő hétre 35 fokot mondanak.
Dávid tényleg nagyon erős AB-t kapott, ettől tuti meggyógyul.
A kürtőskalácssütés egyenlőre nekünk bármikor jó, mert még nincs meg a nyaralás időpontja, elvileg júl. 3. hetében megyünk meg még valamikor, szóval válasszatok nyugodtan, aztán meglátjuk. Ez a sütőfa nagyon király!!!! Nekünk is kéne egy ilyen....
A szülinapi képek nagyon klasszak, tuti nagyon jó lehetett.

Ditke!

Tök jó, hogy bejött Spanyolország, poén lehetett a sütőszerelő. Hihetetlen milyen kórházban dolgozik a férjed, ami itt van, az botrány, mondjuk ezt te jobban tudod. Jól hangzik az ovi-suli is a csajoknak. Na meg, hogy ennyi minden van a közelben, tudtok hova kiruccani, egyébként hol vagytok Spanyolországon belül? Lehet, hogy írtad és átsiklottam felette......, nem emlékszem.

Lilla!

Sajnálom, hogy nem jött össze a tervetek, próbállak majd hívni.
Amúgy már semmi esély a munkavállalásra? Szerintem feketén is lehetne, nem?
Anyukád mit szól, hogy előbb hazajönnétek?

Meme!

Megkérdezem ezt a water gel-t a gyógyszertárban, hogy azért legyen itthon, gondolom valami víz alapú valami lehet. Bármilyen fokú égésre jó, amikor már kint van a hús akkor is?

Na, azt hiszem hosszú lettem, bocsánat, akinek nem írtam, de mindig így vagyok, ha ritkán jövök, elfelejtem ki mit ír, kienk mit akarok mondani.

Árpi!

Szuper!!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Ez elég horrorisztikus, mármint a hasad. :shock: Csak reméltem, hogy tudnak valami mást csinálni, de valahogy éreztem, hogy nem. :( Hú, de sajnállak!!! Azért mostmár javulgat?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Kata!

Sajnálom a hasad. Kicsit lemaradtam, leforráztad?
A water-gel nagyon jó, bár nem tudom lehet-e kapni a gyógyszertárban, nekünk a sürgősségin nem volt, mert nagyon drága.
Ha az égés nem fájt az nem jó jel, mert azt jelenti, hogy a bőr olyan mély rétegéig hatolt az égés, hogy a fájdalomérző idegvégződések megégtek. Szóval az első-másodfokú égés sokkal jobban fáj mint a negyedfokú :(

Spanyolországon belül Torreviejat-t ha nézed a térképen, akkor kb. ott. Hivatalosan közigazgatásilag a hely ahol a lakást béreljük már Orihuelához tartozik, de attól amúgy sokkal messzebb van mint Torreviejától, meg a parthoz is közel vagyunk, csak itt a partszakaszok is fel vannak osztva, így a parttól beljebb eső városoknak is jut tengerpart :) Ezért ennek a helynek közigazgatásilag Orihuela Costa a neve. A féjem viszont már bent dolgozik a városban, a kórháznak is ez a neve: Hospital de Torrevieja
itt egy link, bár spanyolul van, de a képek is beszédesek, nagyon szép kórház:

http://www.torrevieja-salud.com/

Azt nem tudom, hogy a többi spanyol kórház milyen, de ez itt egy nagyon pici kórháznak számít.
Az tény, hogy szuperül felszerelt, de pl. közel nem fekszenek bent annyi napot a betegek mint otthon, mondjuk nyilván ez részben az eltérő finanszírozási rendszerből ered, otthon ha nincs bent a a beteg az ún. minimum ápolási napot akkor csak töredékfinanaszírozást kap érte a kórház. Itt egy sérvműtét, epeműtét, aranyérműtét az egy nap, reggel jön, este megy haza. Vakbél másnap reggelig marad, tehát az is max. 24 óra. Majd lábadozik otthon, meg jön kontrollra. Így aztán hiába van viszonylag kevés ágy, nagyon gyorsan cserélődnek a betegek.
Ja, az már a tényleg luxus, hogy minden egyes kórházi ágy elektromosan állítható fej-és lábvégű, stb. Szóval nem az az otthoni ezeréves "örüljön hogy egyáltalán van" kategória ...

Sajnos itt esik az eső, így nem tudunk kimenni :( Pedig ma piacolni akartunk menni :(

Itt minden nap van piac a város valamelyik részén, szombaton spec. itt nálunk, két utcával arrébb kezdődik. Olyan vásárféle, van zöldség-gyümölcs, frissen sütött kenyér, de van rengeteg ruha, játék, bizsuk, minden. Ez a hét fénypontja :) Erre esik :( Pedig tök rendesek az árusok, pl. ha kérek egy kiló epret akkor beledob egy adagot a zacsiba, lesz belőle 1 kg 40 deka és elkéri egy kiló árát. Nem úgy mint otthon , hogy inkább 1.5 kg-t számol :evil:
Ja, és folyamatosan adják a gyerekeknek mindenből a kósolót (eper, cseresznye, stb.) Én meg nem győzöm magyarázni a csajoknak, hogy megehetik. Mert ugye Pepe első kérdése: meg van mosva?? Mert ugye csak azután esszük meg ha meg van mosva. Persze a piac kivétel :) Szóval mondtam neki, hogy igen, meg van mosva :oops: , erre meg : Akkor miért teszi rá a néni a koszos asztalra?? Szóval elég steril gyerekek :oops: :lol:
Ja és persze a cukorkaárusoknál kell kezdeni :?
A másik kedvenc piacom a bolhapiac, az is szombaton van, csak kb. 5 km-re innen, ott meg aztán mindent lehet kapni, használtat is, újat is, én nagyon szeretek ott bogarászni, csak sajna mostanában a férjem kifogta a szombatot ügyeletnek, így oda most nem tudtunk menni :(

Közben elállt az eső, de továbbra is borult az idő, hűvös van :(

Ja, itt mindig ünnepelnek valamit, most pl. "Május ünnep" van, 3 napig tartó buli. (A Május 1-et külön ünnepelték, szóval ez valami más) Tegnap flamenco táncfesztivál volt, este felmentünk, még a babakocsiban levő kisgyereken is flamenco táncosruha volt :lol:
Persze most kitalálták a csajok, hogy nekik is kell. Ilyen szempontból még jó, hogy nem mentünk a vásárba, mert tuti ezzel nyúztak volna.

Tegnap találtunk a parton egy tengerisün-lelőhelyet, rengeteg volt belőlük. A spanyolok azt mondták finom, még el is magyarázták, hogy kell őket kihámozni a tüskés bundájukból... Azért én inkább maradok az éttermi verziónál :lol: Ott sem sikerül mindig azt rendelnem amire gondolok :lol:

Megyek, mert még fel kell tennem az ebédet. Most hogy itt vagyunk eléggé elcsúszott anapunk, kb. 9-kor kelünk, így aztán fél 10 mire reggeliznek, ezzel csúszik az ebéd, minden. Ha meg délután alszanak akkor éjfélig is kukorékolnak.

Ditke
ditke62

Brigi,
remélem nagyon jót buliztok és élvezik a lányok!!! Az idő gyönyörű :lol:
Mi fél órája keltünk csak fel, elég morózusan, még az udvarba sem tudom őket kirángatni, szóval mi nem jövőnk ma.. de nagyon köszönjük a meghívást! Júniusban mindenképpen találkozunk.

Ditke,
kezdtek beállni a mediterrán ritmusra, úgy látom! :lol: :lol: Az jön át a soraidból, hogy nagyon jól érzitek magatokat! :lol: Ez a piac nagyon klassz lehet, irigykedem csak, hogy ott mennyi friss gyümölcs és zöldség lehet már. Itt még mindig csak a méregdrága és vízízű eper van.. :roll:

Kép
nettke

Hahó,

Brigi,

Hogy sikerült a szülinap? Tegyél majd fel képeket, mert egyébként is kíváncsi vagyok már a trióra!

Ditke,

Nekem Spanyolország a szívem csücske, ezért is tanultam 4 éven keresztül a nyelvet :) Sajnos túl sok helyen nem jártam még ott (Barcelonában voltam kétszer, Santanderben, Burgosban , a katalán tengerparton és Mallorcán), de ha tehetném, minden évben elmennék. Úgyhogy egy kicsit írigyellek, hogy most ott élsz.

Cat,

Ti hol és mennyiért vettétek a bicikliket a fiúknak?

Kata,

Ti is vettetek mostanában bicókat, ugye?

Kinek hogy telt a hétvégéje?

Én nagyon örülök, hogy hazamehettem. Annyira örültek nekem a fiúk, és olyan jó érzés volt. Nem bírtam ki, és odaadtam nekik a gyereknapra szánt ajándékot :roll: Már péntek este elmentünk Árpival egy kicsit szórakozgatni, anyukám vigyázott a fiúkra. Szombaton egész nap kertészkedtünk, vettünk egy csomó virágot meg tuját, és azokat ültettük el. Vasárnap meg Nagykovácsi környékén kirándultunk egy nagyot.
Ma meg megint itt szívok a kórházban :( De legalább már túl vagyok egy tesztsorozaton, 18 db anyagra tetszteltek, és hát abból 8-ra pozitív lett az eredmény.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Képtelen vagyok írni, mert mindig vmi kiakad. Nincs egy hónapja, h. Artúr ledarálta a vinyót, de sztem már a telepítéskor vírusos lett és azóta ia használhatatlan. :(

MIndenkinek köszönjük a jókívánságokat. Átadtam a lányoknak. A szülinap szupi volt. Kicsit féltem, mert igazából az ovistársakat nem ismertem előtte, anyukákat is csak köszönés szinten. Aztán jöttek az én barátnőim a gyerekeikkel, meg a sógornőmék. Eléggé vegyesfelvágott, de minden gyerek úgy ment el, h. "ugye jöhetünk máskor is?". Rombolás minimális volt, és bár játszottak kicsit bent is, mégsem fordították fel a lakást. A lányaim önállóan fél perc alatt nagyobb kupit csinálnak.
A csajok tőlünk trambulint kaptak. Gondolhatjátok, h ez minden gyereknek bejött. a többi gyerektől meg aranyos apróságokat, csatok, "ékszerek", nyomda, matrica, ilyesmik. Azóta meg szokták kérdezni, h mikor lesz megint szülinapjuk. :) Sajnálom, hogy nem jött senki az bbnetről, de majd júniusban remélem hasonlóan sikeres partit rendezünk. :)

Minci egy angyal volt, pedig jön a foga. Kézről kézre járt, és egy hangja nem volt. Aztán mikor mindenki elment, akkor beraktam a járókába, hogy elkezdjek pakolni. Ő meg tök fáradtan is egész jól elvolt, mert alig látta aznap a játékait. :)

Képek sajnos most nem fognak menni, mert nincs mivel kicsinyítenem, és különben is valszeg kiakadna közben. Ezt a levelet is Wordpaden írom, aztán bemásolom, mert annyit hozzászólást vesztettem el, hogy nincs kedvem próbálgatni.

Detti :)
Sajnálom a kórházat, de remélhetőleg legalább kiderül, hogy hol a gubanc. Bár azért sem irígyellek, hogy tartózkodnod kell majd az allergiát okozó dolgoktól. Én meghülyülnék, ha állandóan az kellene böngésznem, hogy miben mi van.

Hát egy nyaralás bevállalnék ott, ahol laktok. Szuper lehet!!! Én mondjuk a nyaralástól eltekintve utálok "külföldi" lenni, de ez egy dili nálam.

Remélem már jobban. Én is folyamatosan homeozom a lányokat most, mert Minci is köhög, taknyos, meg a nagyok is. A védőnő ajánlotta az Euphorbium orrsprayt és hogy ez használt, vagy amúgy is kilábalt volna, nem tudom, de úgy érzem, hogy rohamosan javul a picur is. Ma még nem köhögött, pedig mielőtt elkezdtem, folyamatosan romlott az állapota. Már kezdtem aggódni, hogy megint antibigyó lesz a vége. :(
Remélem sikerül megszervezni, h. júniusban el tudjatok jönni.

Hát most ennyi. Annyi dolgom lenne, de rém lusta vagyok. Délelőtt burkoltam a kertben, a homokozó körül csinálom a terepet. Bazi nehéz 40x40-es betonlapokat pakolászom. Olyan derékkímélő. ;) Megyek is, mert ma hullák lesznek a gyerekeim. Állatkertbe mentek az ovival és tuti nem alusszák ki magukat. Fel kell készülnöm lelkileg.

Mindenkinek szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

24 ezer Ft-ért vettüka bicók darabját. Itt: www.hajtany.hu

Most magamnak keresek bringát, emrt én is nyeregbe szállok. Sajnos amiket árulnak azok horror árban vannak, így használtra utazom, de persze közben nagyok az igények is. :lol:

Mikor engednek végleg haza? Mikre vagy allergiás?

Brigi :)
Én is várom a képeket a szülinapról, meg persze a beszámolót!

Annamari :)
Hogy tetszett Nőtincs a fiúknak? Te is mentél velük?

A hétvégén mi pálinkafesztiválon voltunk, meg beirattuk a fiúkat úszni a Delfin uszóiskolába. :D Nagyon tetszett nekik, így járunk nyárig velük vízhezszoktató edzésre. Elég ügyesek a fiúk, pedig ők a legkisebbek.

Találtunk egy klassz lovaglós helyet Mogyoródon. Pontosan Fót és Mogyoród között. Ha érdekel megadom az elérhetőségét. Mivel mi szombatonként úszunk, így lovaglásra már nem marad időnk, sem pénzünk. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!
Olyan jó olvasni a soraidat! teljesen átadják azt a hangulatot, ami ott lehet. Nyár és napfény és csend, és vízpart, és a spanyol házak. Tiszta szappanopera nekem, legalábbis olyasmit képzelek, amit látni a tévében (jómagam sosem jártam arrafelé, így csak elképzelni tudom).

Detti!
Sajnálom a pozitív eredményeket. Elég rossz az arány:(. Azért remélem, olyasmik jöttek ki, amikkel amúgy is ritkábban találkozna a szervezeted. Nekem többféle pollenallergiám van, ezekből szerencsére csak a parlagfűvel van bajom. Igaz, az gyógyszer nélkül brutális.

Cat!
Nem voltam velük Nőtincsen, szülők nem mehettek, de szerintem jobb is így. Ez volt az első kirándulásuk, kellett, hogy ne bomoljon meg a fegyelem. Szerintem minket tekintettek volna főnöknek, és akkor már rögtön nem olyan fegyelmezettek.
Különben nagyon tetszett nekik. Valami élményparkban voltak, de nem tudom pontosan, hogy mit láttak. Az állatsimogatót emlegetik, meg ugye élmény volt a nagy busz, meg hogy egy kicsit nomádabb életet tudtak élni.

Úszóiskola nagy ötlet, én sajnálom, hogy még nem tudom őket vinni. A lovaglás is jó lehet, de az nálunk is kimarad tuti. Majd meglovagolják most a nagybátyám igás lovát.
A mi bicónk 17 ezer volt (hervisben vettük). Tulajdonképpen úgy voltunk vele, és az eladó is ezt sulykolta, hogy ekkora gyereknél szinte mindegy a terhelhetőség, nem tudják szétverni. Nálunk az volt a szempont, hogy legyen kontrafékes is, hogy ne bukjanak orra. Szerencsére ekkora méretben már nem gyártanak nagyon gagyikat. Az előző, a 12-es műanyag kerekű volt. Na, azzal szívtunk rendesen.

Brigi!
Én is kiváncsian várom a képeket. Jó nagy buli lehetett nálatok. Több mint egy hónap elteltével az enyémek is még mindig kérdezik, hogy mikor lesz újra szülinapjuk.

Edit!
Remélem, mindenki jobban van, és a jó idő miatt nem jelentkezel.

Gondolom, hogy Lilláék költöznek. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen az új hely, no és hogy meddig maradnak.

És jó hír, hogy azt mondta a logopédusunk, hogy jövőre már csak heti egy alkalommal kell járniuk a fiúknak, mert olyan jól haladnak. Úgy tűnik, nem akadályozott, csak síma megkésett beszédfejlődés volt, és tényleg látványos a fejlődésük. A finommotorikás fejlesztő pedagógus is azzal jött, hogy a fiúk nagyon jól haladnak, lehet, h többet nem kell járniuk. Hát, nagyon kirakás íze volt a dolognak. Mondtam is, hogy szerintem Ádám egyáltalán nem halad ebben olyan jól, a ceruzát még mindig marokra fogja, és szinte semmit nem hajlandó csinálni, amihez finommozgás kell. Persze azt nem bánom, hogy hetente egyszer kell menni, és így már délután is mehetnének, és meg tudnám oldani valahogy munka mellett is. De nem szeretném, ha csak azért maradna le valamelyikük a fejlesztésről, mert kell másoknak a hely. Azért kezdtem gyanakodni, mert az egyik anyuka mondta, hogy ők mától járnak egy órával kevesebbet, mert felvettek új gyerekeket.

Szerdán megyünk Erdélybe. Kicsit tartok az úttól, mert nagyon hosszú, és most csak hárman megyünk. Kénytelen leszek valamennyit éjszaka is vezetni, hogy ne süljünk meg a kocsiban, klímánk ugyanis nincs.
A héten így már nem leszek. Kívánok mindenkinek könnyű hétköznapokat, és nagyon kellemes hétvégét.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ja a poénokat el is felejtettem írni. :)
Az egyik, hogy a lányok egyszer elkezdték mondani, hogy ők csak a lányokat szeretik, csak velük játszanak az oviban. Az egyik barátnőmnek a fia is az ő csoportjukba jár és szoktunk egymáshoz átjárni. Gondoltam vele is azért csak szoktak az oviban is. Kérdezem, hogy Lőrinccel nem szoktatok játszani??? "Jaaa, a Lőrinc kislány, csak az anyukája levágta a haját!!" :) :) :)
A másik meg, hogy egyszer elkezdték kérdezni, hogy ők is meg fognak-e halni, és aggódtak. Én meg mondtam, hogy az még soká lesz, és addig még mi minden fog történni velük. Megemlítettem többek között, hogy menyasszonyok lesznek. Na aztán pár nap múlva kérdezték, hogy mikor lesznek menyasszonyok. Mondtam, hogy még arra várni kell. Lehet-e Borka vőlegénye Réka?? Mondtam, hogy fognak majd mind a ketten találkozni egy fiúval, akit megszeretnek és az lesz a vőlegény. Erre B. egy kicsit gondolkodott, és megkérdezte lehetne-e az a fiú a Kristóf (egy ovistárs). Jót röhögtünk az anyukájával. De állítólag a szerelem kölcsönös. Kristóf meg azt meséli otthon, hogy Réka a felesége, Borka meg a szerelme.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kata

Brutális amit a hasaddal műveltek, elképzeltem és totál rosszul lettem. Brr. :shock: Most akkor nincs bőr a hasadon, vagy mi??? Kötözni kell még v lehet már szabadon? :?

Detti

Én is kiváncsi vagyok mire vagy allergiás. Mikor szabadulsz??

Edit

Fiúknak jobbulást!!! REmélem a kicsik átvészelik antibigyó nélkül.

Cat

2 barátunk most vett bringát, márkásat, az Örsön valami bicikliboltban. Én nem nagyon értek hozzá, de állítólag jót vettek és bizonygatták h milyen jó árban volt (nem emlékszem h mennyit mondtak). Ha akarod megkérdezem a részleteket.
Úszás tök jó! Nekünk is kéne, bár Dá most csak speci füldugóval mehet vízbe, nem mehet a fülébe víz. Ők amúgy se merik a fejüket belerakni-de egyébként mindkettő halálra élvezi a medencét, karúszóval v úszógumival csak úgy kavarnak benne. Ha hazamegyünk, Nikit táncolni akarom vinni, valami balettfélére. Totál rá van indulva, állandóan szökdécsel, forog-van vmi Barbis táncoló hercegnős meséje, azt utánozza, de már vagy fél éve. :lol:

Pénteken költözünk a partra, már nagyon várjuk. Az a szar, h mindent csak akkor tudok elrakni, addig használjuk. Egy rohanás lesz az egész, főleg segítség nélkül. otthon azért csak le tudtuk passzolni a kölköket a finishben. Itt NAGYON meleg van, ez még néha nekem is sokk :wink: , pedig én nagyon bírom. :? A tengernél azért elviselhetőbb lesz remélem, este meg üldögélhetünk a jó kis teraszon.
Még mindig nem tudjuk h mikor megyünk haza-a vízum még nem fogyott el, bár azt nem lehet látni, h mennyi van még belőle. De addig végülis még próbálkozunk, hátha... Nem tudom már, ki kérdezte a fekete melót: azt nagyon nem szeretnénk. Abban semmi perspektíva, h valaha is legális legyen belőle és azért mi nem a kilátástalanság elől menekültünk ide. Robit szerencsére még mindig nagyon várják vissza a munkahelyére, most is szinte napi kapcsolatban vannak. Én mindig is csak a jó éghajlat és a tenger miatt szerettem volna idejönni, na meg, h a gyerekek megtanuljanak profin angolul. Amúgy napi szinten nem volt bajom Mao-val, voltak barátaink, család, pótmama, stb.... innen még inkább tudom értékelni ezeket a dolgokat. Kalandnak totál jó most ez így, de ha nem jön össze, tudjuk ott folytatni az életünket ahol abbahagytuk és úgy is jó lesz. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Annamari :)

Jó utat, és vigyázzatok magatokra!

Fejlesztés: szerintem azért raknak ki titeket, mert másnak is kell a hely. Tudom ez csúnyán hangzik, de mivel ingyenes és jár, más gyereknek is lehetővé akarják tenni a fejlesztést. Ti már jó úton vagytok, ügyesek a fiúk, elhárították az akadályokat a fejlődésük elől, így már bíznak a spontán fejlődésükben. Ez szomorú, hogy így van magyarországon, de egyszerűen nincs rá pénz és kapacitás, hogy iskoláig megkapja a gyerek a fejlesztést. Erre nem kapnak a költségvetésből pénzt, ez nem fontos az államnak. :( :(

Örülök, hogy jól sikerült Nőtincs. Mi már voltunk ott a fiúkkal, nagyon klassz élményparkot csináltak ott. Az enyémeket is viszik 26-án kirándulni, Szentendrére mennek. 8)

Lilla :)
Én is a törvényes utat pártolom, a fekete munka nem az asztalom. Fogjátok úgy fel, hogy egy jó kalandban volt részetek, olyan mint egy hosszú nyaralás. :D

Bicikli: A Bigbike bicikliboltra gondolsz szerintem az Örsön. Ott vettem a fiúk 12 colos biciklijét. Klassz hely, és közel is van hozzánk, de elég drága nekem. De most itt az otp-s hirdetőn találtam egy biciklisboltot, ahol kapok 10-20% kedvezményt, szerintem meglátogatom őket. 8)

Anyukád nem vállalja a kölköket legalább a költözés idejére?

Cat
Kép
cateye

Jelentem, hazajöttem a kórházból! Mondtam a dokinak, hogy nekem elég volt ez a 6 nap, majd holnap bemegyek a zárójelentésért. Tök könnyen belement, nem kellett könyörögnöm úgy, mint amikor a hétvégére akartam hazamenni.
Úgyhogy holnap már pontosan fogom tudni, hogy milyen ételeket kell kerülnöm (nagyjából már most is tudom). A rossz hír viszont az, hogy az epeköveimet valószínűleg ki kell szedetnem, de annyira elegem van a kórházból, hogy most szóba se jöhet.

Ja, és Bernátnak meg lehet, hogy sérve van, úgyhogy nagyon boldog vagyok ettől is :cry:

És még sajnos nem ért véget az allergia tesz sorozatom, mert tartósítószer allergiát nem teszteltek, úgyhogy azzal meg megyek majd magánallergológushoz :twisted: Még jó, hogy fizetem azt a sok tb-t... :roll:

Lilla,

Sok sikert a költözéshez. Megértem, hogy mennyire kénylemetlen és kellemetlen ez most nektek.

Cat,

Én tavaly kaptam Árpitól egy Schwinn citybike-ot. Előtte Mountanibikeom volt, azzal 14 évig mentem hegyen-völgyön. Valszeg a fiúknak is Schwinn veszünk, mert az egyik barátunk ott dolgozik, és nagyon jó kedvezményt kapunk. Ja, igen, eldöntöttük, hogy a fiúk mégiscsak kapnak idén bicót. Bernát a Dechatlonban a kétkerekű 16-oson segítség nélkül tudott menni tök sokáig:D

Detti

KépKép
kiliman

Mountanibikeom = mountainbike :lol:

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!
Örülök,hogy újra otthon!Mi lett az eredmény?Miért kell az epeköveidet kiszedni?Mi történt Bernáttal?

Lilla!
Sajna,Oli nem úszta meg az antibigyót.Lehet,hogy kikerülhettük volna,ha elérem a homeos dokinénit.De nem tudtam vele beszélni és annyira fulladt Oli,hogy muszály volt csinálni vele valamit. De most már jól van,ovizik mindhárom.
Benit,Marcit sikerült homeoval kikúrálnom.
Én szurkolok nektek,hogy sikerüljön kint valahogy legális módon munkát találnotok!!!

ASnnamari!
Jó utat!!!
Örülök,hogy spontán is szépen fejlődnek a fiúk.Tuti kirakás szaga van ennek a dolognak,de szerintem ezen ne rágódj.Ha nagycsoportig nem érik utol a többieket,akkor úgyis mentek újra.De lehet,hogy szimplán az óvodai élet elég lesz nekik ahhoz,hogy a lemaradásukat behozzák.Akkor meg minek őket nyúzni?!

Brigi!
Euphorbiumot mi is használjuk,bár enyémek nem szeretik,mert spray.
A kerti partyra csak olyan 25-e körül tudok választ mondani,mert akkor készül el a köv.havi beosztása a Tamásnak.De észben van tartva és ráírja a beo-kérelmére!!!

Ditke!
Szuper lehet egy ilyen piacozás.Így-hogy végig ehetik,kóstolgathatják- az enyémekkel is el lehetne menni.Majd csinálj róla képeket,olyan kíváncsi vagyok rá,hogy milyen egy spanyol piac.

Csajok!
Akkor kürtöskalács-party július 18!!!!Részleteket majd később megbeszéljük.
Aztán aug végén-szept elején tarthatunk egy másikat,ha lesz rá igény és akkor is van kedvetek jönni!!!!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sajnos nálunk is körvonalazódik mitől is lehet Zsófi időnként jelentkező krónikus köhögése. :cry: Allergia...
Múlt héten csütörtökön meguntam azt, hogy egy apró náthából ( melyet a srácokon szinte észre sem veszünk úgy átmegy ) Zsófinál hetekig tartó köhögési rohamokkal megtűzdelt elhúzódó nyavalya lesz. Felkerestem egy gyermek légúti specialistát, akinél hétfőn már voltunk is. Elindult a folyamat, mert a tünetek alapján tuti allergia. Kaptunk gyógyszert, orr spay-t... Már jobb a helyzet. Aztán 3 hét múlva vissza kell menni, mellkas röntgen, gégészet, vérvétel.
Nagyon bízom, hogy semmi komoly nem jön ki, de mivel Laci és é is allergiások vagyunk kicsi az esély rá, hogy ilyen tünetek mellett mégsem az lenne.

Zsombinál nincs semmi, viszont őt meg folyamatosan kisebb balesetek érik ( elvágta az ujját, térdein nincs bőr, stb... ) , a jóság előjön.
Találtam egy nagyon gel-t ezekre a kis baleseteinkre : CURIOSA. Tökéletesen segíti a seb mielőbbi begyógyulását.

Kristóf holnap megy Nyíregyházára országos csapat matematikai versenyre. S, mivel Lacikám is B.pesten van tovább képzésen így Zsombi marad a ház férfija. :wink:

Detti,

tök jó, hogy mehetsz haza, csak tudod, ha ezek után még tovább kell menned akkor lehet nem sok értelme volt befeküdni.

Lilla,

én is úgy fognám fel, hogy a kaland már megérte.

Brigi,

a lányaid story-ai pontosan olyanok mint az én Zsófikámé. S, tudod, elgondolkozom mi lesz velük kb. 10-12 év múlva????

Ditke,

elvarázsoltak soraid. Nekem is nagyon bejönne ez a fajta élet stílus.

Bocsi, most mennem kell.... hogy az embert a mh-én sem hagyják békén egy normális hsz megírása idejére... :wink: :D

Meme
szinta

Örülök, hogy otthon vagy! Az epekő, meg Brnát sérve nem túl jó hír. :( :( :(

Már Zoli is akar bringát venni. Pont azt nézte ki férfiban amit én csajosban. Most megnézzük az ebayen, mert szerintem ott sokkal olcsóbb.

Tegnap megtanult Samu kétkerekűn tekerni! Nagyon büszke vagyok rá, olyan ügyes volt. Hétvégén vettük le a pótkereket, most meg már hasít vele. :D Most hétvégén leveszem Oliét is.

Meme :)
Nálunk Samu töri-zúzza magát. Etzért ismerjük a curiosa-t. Tényleg nagyon jó! :D

Sajnos akkor valószínűleg örökletes Zsófi allergiája. :( :( :(

A péntekre készültök?

A mediterrán életstílusra és a piacokra nagyon irigy vagyok! Én tuti ott lófrálnék mindig a piacon. Sajnos Zolival ilyeneket nem lehet csinálni, és a fiúk sem nyitottak rá.

Cat
Kép
cateye

Cat,

nagyon-nagyon ügyes Samu. Hogy csináltátok? Mert a hétvégén mi is levettük a pótkerekeket ( a pici bicajokról), de semmi nem történt....

Mi is lesz pénteken ??? Na, ez csak vicc volt. :wink: Eszméletlenül várom már !!!!

Meme
szinta

Meme :)

Ki kell vinni őket egy nagy beton placcra. Én a focipályára vittem ki Samut. Ugyanis ilyenkor nem az egyensúllyal van a gond, hanem a kormányzással (persze ezek összefüggenek). :) Rángatják a kormányt, nem tekernek, és eldőlnek. Járdán vagy keskeny úton nem tudod megtanítani.

A lényeg, hogy rá kell beszélni, hogy hajtson gyorsan, mert ugye csak ha teker akkor tud egyensúlyozni. Szaladsz utána egy kicsit, és elengeded. Ha belassul, persze akkor eldől, de Samu tök szépen megáll ilyenkor amikor érzi, hogy dől.

Belegondolva én is így tanultam meg, csak egy dombról engedtek le. A gyorsaság a lényeg. Először gyorsan kell menniük és megtanulni, utána ráéreznek és lassúbb menésnél is menni fog. Samu már ráérzett erre, hogy csak ha tekeri folyamatosan akkor tud egyensúlyozni. :D

Olinál már profi oktató leszek. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cateye 2009.05.13 09:32-kor.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Látom, mindenkinek bejön a piac, nekem is :)
Amúgy fényképen szerintem semmi különös nem látszik, utcai kirakodóvásár, de majd lefotózom szombaton :)
Szerencsére a férjem is szereti, bár tény, hogy hamarabb megunja mint én :lol:
A csajokkal inkább az a rossz, hogy otthon ha ilyen volt évente néhányszor akkor mindig kaptak valamit. Most ezt ugyanúgy tekintik, én meg úgy gondolom, hogy így is túl sok ajándékot, játékot kapnak, nem veszek mindig. Ebből aztán van a nyafogás :( Az édesség a másik: otthon azért elég szabályozottan kaptak, nem volt mindennapos. Itt a vásár miatt hétvégén gumicukor, hétköznap meg a csokis kalács a menő. Itt találtunk egy olyan kalácsot ami nagyon finom és a belsejében csokidarabok vannak belesütve. Biztos otthon is volt, csak nem vettem meg, már nem emlékszem. Na itt egyszer vettünk, azóta ha megyünk boltba folyton ezt kell venni, minden reggel ezt reggeliznek. Nem olyan sok a csoki benne, de folyton csak az édeset eszik, normális kaja meg nem megy :evil:

Detti!

Sajnálom az allergiát, mert irtó macerás lehet mindenre figyelni, hogy mi lehet benne :(
Az epekő miatt ne aggódj, viszont olyankor vetesd ki amikor nem gyulladt, mert ha megvárod hogy begyulladjon akkor sokkal nehezebb és akkor nem biztos hogy megúszod 3-4 kis lyukból hanem lehet, hogy felvágják. Kórháza válogatja szerintem, de nálunk elég sok kivizsgálás kellett : rtg, vérvétel, tükrözések, altatóorvosi konz. stb.), na meg ezekre ugye időpont, a műtéti előjegyzés is gondolom több hónap mindenhol alapból, szóval ha rászánod magad érdemes körbenézni, hogy hol mikorra vállalják, no meg belekalkulálni az időt a kivizsgálásra.

Cat!

Ez tök jó, hogy tanultak meg a fiúk ilyen gyorsan? Egyszerűen levettétek a kereket és kész? (Én annak idején már iskolás voltam és kb. egy évembe tellett hogy megtanuljam :oops: , szóval nincsenek nagy elvárásaim a lányaimmal szemben :lol: )
Szóval láttam már olyat hogy seprűnyelet dugtak a bicikli hátuljához és azzal tartották, úgy csináltátok? Vagy egyszerűen csak fogtátok és elengedtétek? A férjem azt mondta, majd megemeli a pótkereket, akkor ha borul az megtartja, de szerintem csak annyit ér el vele, hogy egyik irányba megdől és ferdén fog menni. :?

Meme!

Allergia :(
Ti mire vagytok allergiások? Nálatok is légúti?

Lilla!

Szurkolok, hogy sikerüljön munkát találni. Most nagyon átérzem a történeteteket, mert mi is elég sok idegeskedésen mentünk keresztül mire ide jutottunk, és még most sem vagyunk teljesen nyugodtak, legalábbis míg a próbaidő le nem jár. Akkor sem tudjuk, hogy véglegesítik a férjemet vagy csak szerződést hosszabbítanak. De persze neki legalább van munkája. Mondjuk én azt mondtam, hogy Magyarországra vissza nem megyek, nagy ez az ország, valahol cak találunk munkát. Nekem elegem van a magyar eü-ből, pláne látva az óriási kontrasztot, no meg mi otthon nem jöttünk ki a fizetésünkből, itt 10x annyit keresünk. Illetve keres a férjem , mert én eltartott vagyok :lol:
Ha most nem kaptok munkavállalói vízumot, akkor legálisan meddig lehettek kint?

Annamari!

Jó utat! Nagyon bátor vagy hogy bele mersz vágni ilyen hosszú útba!! Én mióta itt vagyunk még nem vezettem. Itt szinte minden útkereszteződés körforgalom, ráadásul nem ritka a többsávos, én meg félek :oops: Amúgy egész normálisan vezetnek a spanyolok, nem száguldoznak, nem dudálnak, hiába van 4 sávos hosszú egyenes útszakasz, nem repesztenek rajta. Nem úgy mint otthon... Pedig arányaiban több a jó kocsi: Audi, BNW, Merci...
A kis utcákban ami kifejezetten lakóövezet mindenhol fekvőrendőr van, így nem is lehetne gyorsan menni.
Majd augusztusban veszünk nekem is egy kocsit, hogy tudjak ősztől dolgozni járni. Na majd akkor gyakorlok... Szerencsére nincs messze a kórház :) Ja, és itt tényleg üresek a mozgássérült parkolók, még akkor is,ha kilométerekre kell parkolni.

Lányok!

Van egy problémám: van itt egy magyar család, a nő háziorvos, a férje nem dolgozik, otthon van a gyerekkel aki 3 éves. Ők eléggé ránkcuppantak, hogy legalább lesz a gyerekeknek társaság. Ami önmagában nem lenne baj (bár a gyerek már eltépett egy mesekönyvet amit kölcsönkért, néha verekszik, stb., ) A gond ott van, hogy mikor együtt vannak akkor a pasi is tök normális, nincs vele gond. Viszont mikor úgy találkozunk hogy a feleség nincs ott, akkor a pasi totál más, kioktat minket, hogy hogy viselkedjünk, ha már ide költöztünk, bunkón beszél, van itt egy magyar kolléga aki előttünk jött ide, tudja, hogy mi ismerjük (ugyanabban a kórházban dolgozunk Debrecenben), ennek ellenére úgy beszél róla mint egy utolsó bűnözőről. Mi sokkal régebb óta ismerjük és tudjuk, hogy nem igaz amit ez a fickó állít, meg nyilván akkor rólunk is így beszél mások előtt. Egy pénzéhes nagypofájú barom (bocs, de nagyon ki vagyok rá akadva), aki ráadásul szerintem alkoholista is. (Pl. egy kirándulásra hozott a hátizsákban 2 x2 l "üdítőt", nem is értettük minek cipeli (így olcsóbb-mondta ő), csak nem tudom, a feleségének nem tűnik fel, hogy estére az üdítőtől milyen jó kedve lett és milyen borszaga???
Na mindegy, szóval mi próbáljuk leépíteni őket, de a csaj mindig meghív minket hogy vacsorázzunk náluk, meg a gyerekek akarnak találkozni, menjünk együtt kirándulni, stb. Most mondjam meg neki nyíltan, hogy vele semmi bajom, de a férje miatt inkább nem? Az a baj, hogy mikor ő is ott van akkor a fickó nem bunkózik, amiket a fejünkhöz vágott azt négyszemközt tette, így a feleség esetleg el sem hiszi. Azt hiszem az a baja az ürgének, hogy ő itt nem dolgozik, már 2 éve int élnek és nincs munkája, a feleség keres, kezd begolyózni. Mondjuk nem ismerem régebbről, nem tudom milyen lehetett. Ti mit csinálnátok? Nyilván most jöttünk ide, nem akarunk egyből haragosokat magunknak, meg azért a nő abban a körzetben háziorvos ahonnan a férjem kórházába tartoznak a betegek, nem hiányzik, hogy eláztassa a férjemet a betegek előtt.
Szóval hogy lehet egy ilyen embert udvariasan lekoptatni? (A programajánlataik elől mostanában már többször kitértem valamilyen indokkal (nem mentünk cirkuszba, állatkertbe velük, nem piacoltunk együtt, nem mentem vele megnézni a sulit ahová a lányokat kellene iratni), de van hogy előzetes telefon nélkül beállítanak, hiszen tudják, hogy napközben ált. itthon vagyok, hogy hozták a gyereket játszani. Akkor hogy a fenébe küldjem el?? Finoman céloztam rá, hogy épp főzök, mosok, mittomén, de leül és dumál, nem izgatja. Vagy mondtam, hogy épp játszótérre indulunk - de jó, jönnek velünk. :evil: A gyerek nagyon ragaszkodna a lányokhoz, egy találkozás után közölte, hogy ők a testvérei :shock: ( a lányokat szerencsére annyira nem izgatja)
Kösz ha van tippetek :)

Ditke
ditke62

Köszi Cat, megelőzted a kérdésem a válasszal :lol:
Akkor nálam itt cseszték el: járdán tanítottak és mindig csak lassan, óvatosan, nehogy felboruljak, no meg nem bírtak utánam szaladni. Aztán egy barátnőm egyszer megunta, hogy sosem megyek velük bicajozni és egy fél óra alatt megtanított :lol:
Hétvégén megyünk a nagy parkolóba, már ki is találtam hová :wink:
ditke62

Anyák napja az oviban:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

és az azt követő "állófogadás"
Kép

Kép

Kép
edit73

ovis szülinap
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
edit73

Edit,
Most nézem a képeiteket és micsoda szívdöglesztő kis pasik! :) Látom, a lányok szívét már elrabolták :)
Cat,
Gratula a kétkerekű léthez!! Én vettem egy kifejezetten erre a célra kapható rudat -hátha pár hét múlva elajándékozhatjuk-.
Először Annánál vettük le a pótkereket és apukája nagyon kényelmesen tologatta, nem futkosott, a lányom meg csak ült, na jó néha tekert is. Most hétvégén bevetem magam és majd futkosok egy kicsit Anna mellett....hátha :wink:
Bannamari,
Gratula a fiúk elért eredményeihez! Húúú, a hosszú vezetésért annyira nem irigyellek, de Erdélyért igen :)
Detti,
Jó hír, hogy már otthoni környezetben lehetsz. Hurrá! A kórházban miért nem tudják a tartósítószer allergiát megcsinálni?
Ditke,
Jó olvasni, hogy milyen szép helyen és körülmények között vagytok. A pasit meg kerüld el!!!!!!!

Kép
pramprampram

Te aztán hamar túladtál a fiaidon! Látom mindegyiknek van már csaj párja! :D Nagyon jóképűek a pasik!

Pram :)
Nekünk is van ilyen rúdunk, ezzel szaladtam Samu után. De azzal csak ha simán teker, nyugodt séta mellett, akkor nem fog megtanulni. Intenzív, gyors tekerés kell. Próbáld ki, egy szabad placcon. Kérd meg Annát, hogy csak tartsa a kormányt egyenesen, és tekerjen gyorsan előre. Szaladj vele, és a második körnél már el fogod tudni engedni.

Én a helyedben nem panaszkodnék a feleségnek, mert tényleg ő téged nézne hülyének, és sokat árthat nektek. A pasival neked kellene diszkréten elintézni a problémát. Próbálj hűvös lenni vele, csak akkor ha nincs ott a felesége, ha ott van, akkor csináld a pasi módszerével, hogy nagyon kedves vagy.(így ő sem tud panaszkodni az asszonynak). Egyébként kerüld el amikor csak tudod, és amikor nem tudod, akkor vonj egy falat magad és a pasi közé, és tudasd vele finoman, hogy nem vagytok egy véleményen a dolgokról, alapvetően más gondolkodásúak vagytok. Szép lassan le fog kopni. :roll: Legalábbis remélem.

Cat
Kép
cateye

Cat,
Ti voltatok ebben a nőtincsi gyermek élményparkban? Nemrég nézegettem neten, hogy érdemes-e oda elmenni (ide nagyon közel van). De sok infót nem ad a weboldala :evil:
Lovagolni voltatok, felültek a fiúk, tetszett nekik?

A pénteki színház 7-kor lesz, ugye? találkozunk pár perccel a kezdet előtt a színház bejáratánál, a jegyátadás végett? :lol:

Ditke,
ezt a kéretlen barátkozós helyzetet nem irigyelem Tőled!!!
Ha családilag összejöttök, az jó, mert akkor nincs is ilyen gond vele, nem?
Azt kéne megúsznod, hogy napközben ne jöjjenek csak apa meg gyerek. Szerintem légy undok, amennyire az udvariasság engedi. Szűkszavú, távolságtartó. Elvileg akkor le fog kopni, ha nem kap megerősítést, visszajelzést. Ha beállítanak, kérdezd meg, hogy mi volt a tervük aznapra, és nahát, micsoda pech, nektek legyen más programtervetek. Mondjuk ha csatlakozni akar, akkor már nehéz udvariasan elküldeni...
Én asszem ezt tenném. Amúgy is azt mondod, hogy magatoknak való család vagytok, hát csak legyetek önmagatok :lol: 8) :roll:

Edit,
szuperek a képek!!!! Micsoda klassz népies ruhák!! Ezt meg kellett venni mindenkinek, ünneplő ruhának?

Kép
nettke

Én már 1/2 7-kor ott leszek az operett előtt, mert ilyenkor be vagyok sózva. Ott találkozzunk. Itt van a jegyed nálam. :)

Nőtincs: Mi nem mentünk be az élményparkba, mert csak a tó környékén sétáltunk, geoládáztunk. Amit ott olvastunk róla, az az állatsimogató, meg kisvonat. Szerintem egy piknikezésre tök jó program lehet.

Lovagolni Mogyoródon voltunk, de lehet Nőtincsen is.

Cat
Kép
cateye

Cat,
oké.
Hülyén kérdeztem, a mogyoródira gondoltam, hogy lovagoltatok-e, tetszett-e a fiúknak? (van bennem némi félelem hogy bejelentkezünk, azt egyik se akar felülni..)

Kép
nettke

Akkor lovagoltok ti, ha a gyerekek nem mernek. :D Nálunk Oli egyébként nem lovagolt, mert a múltkor Gödöllőn megharapta egy ló, és fél tőlük. Még megsimogatni sem merte őket. Azt mondta a lovarda tulaj, hogy hagyjuk, nem szabad nyüstölni vele, de mondta Olinak, ha bármelyik lovat szeretné megsimogatni, akkor csak szóljon. Persze nem akarta. 8)

Van 2 pónijuk egyébként, a kicsiket azon lovagoltatják. A Bátor nevű foltos póninak ráadásul olyan a nyerge, hogy van egy kapaszkodó rajta, amibe könnyű kapaszkodni. Samu azon lovagolt.

A kancáik meg olyan békések, hogy elaludtak miközben simogattuk őket. A felnőttek azon lovagolhatnak. Van két kutyus is, Oli őket simogatta. :D

Egyébként nem baj ha nem akarnak felülni, mert ott gyerekek tartottak lovas bemutatót, azt is elnézegették a fiúk. A lényeg az, hogy kicsit közelebb kerüljenek a lovakhoz, esetleg megsimogassák stb.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönjük a dicsiket! :lol:

Ditke!
Én is hasonló tudnék mondani,mint Cat!Csak akkor taliz velük,ha a csaj is megy.Apukát lerázni!És ha véletlenül úgy hozza a sors,hogy apukával tudsz 4szemközt beszélgetni,nyugodtan a tudtára adhatod finoman,hogy nem vagytok egyforma vérmérsékletűek,így nem szimpizel vele.Na meg azt is,hogy felétek illik telefonálni,ha át akar ugrani!
A férjed mit szól mindehhez?Hisz ő is érintve van/lehet!

Nettke!
Nem kellett megvenni,ez az óvodáé.Nem szokták a kicsikre ráadni (nagy is volt rájuk),de annyira be voltak rá indulni,mikor látták a nagyokon,hogy emellett döntöttek az óvonénik.Ami jó is volt,mert nem kellett rövid ujjú inget vennem nekik.Így sötét naci+paraszt ing volt az ünneplős ruci.
Nálatok volt anyák napja?Nem mesélsz semmit!!!!Irgum-burgum!
Úszással mi a helyzet?Sárcinak még mindig tetszik?
Tudsz még pelusozni?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Újra munkában :roll: Tegnap megkaptam a zárójelentésemet, néhány pontjával nem értek ugyan egyet, de hát ez van... Vannak kaják (zöldségek és gyümölcsök), amiket nem ehetek, és gluténmentes étrendet kell valamelyest tartanom. És hát az epeköveiem... Azokat műteni kellene, de nem akarom a nyaramat elsz@rni ezzel, úgyhogy majd csak ősszel valamikor.

Cat, Nettke,

Jó szórakozást a színházhoz!

Most rohanok, mert itt van egy halom munka, ami vár rám.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Lovagláshoz: nekem nagy lórajongók a lányok, mindenkinek csak ajánlani tudom. Erőltetni szerintem sem szabad, bár nálunk egyáltalán nem volt kérdés, hogy felülnek-e, pedig nem is pónin lovagoltak. Először ugyan pónin ültek a vásárban, ilyen körbe-járkálós fajtán, de aztán mikor kimentünk tavaly ősszel a lovardába és elkezdtünk rendszeresen járni, ott már nagy lovak voltak. Mondjuk én nem tudom milyen fajta, a nagyok közt is van nagyobb meg még nagyobb :roll: Ez a kisebb-nagyobb volt :lol: Nálunk feladatokat csináltattak a gyerekekkel: elengedett kézzel ülni a nyeregben, segítséggel felállni rajta, megfordulni, tapsolni menet közben, stb. A lányok nagyon élvezték, majd itt is kell keresnem valami lehetőséget.

Detti!

Nem hangzik túl jól ez a diéta. A gluténmentes része főleg nem :(

Edit!

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Mennyit nőttek a fiúk! És olyan aranyosak a kislányokkal :wink: A népies ruha nekem is nagyon tetszett.

Köszi a pasival kapcsolatos dolgokat. Az az igazság, hogy ezek után már akkor sem akarok nagyon találkozni velük ha a felesége ott van. Nekem nem hiányoznak. És azt hiszem mi sem igazán nekik, csak a gyereknek akarnak társaságot. Meg talán egy bébiszittert látnak bennem. Először felajánlották, hogy ha kell majd vigyáznak a lányokra. Mondtam, hogy nem kell, lesz nekem bébiszitterem, addig meg megoldjuk valahogy. Aztán persze mondták, hogy majd szóljunk ha csinálunk valami programot, ha ők nem is érnek rá, majd a gyerekük jöhet, vigyünk magunkkal. Meg hogy amikor a csaj ügyeletes és a pasinak dolga van akkor majd elhozzák, milyen jól eljátszanának addig. Na ezt én igyekeztem finoman elhárítani, remélem felfogták. Ha nem majd nyersebb leszek. :oops:
Apropó bébiszitter: nincs az ismerőseitek közt olyan aki volt au-pair külföldön? Ha családnál lakik, fizetik a kajáját, stb. akkor mennyit szoktak egy hónapra fizetni? Reggel neki kellene elvinni az iskolabuszig a gyerekeket, délután meg amikor ügyletesek vagyunk vagy délutános műtőben van a férjem akkor vigyázni rájuk, na meg esetlegesen hétvégi napokon amikor ügyelünk +egy-két este ha mi szülők kiruccanunk valahová. + iskolai szünetek, betegségek, amikor egész nap.

Szurkoljatok, délután megyünk a suliba, remélem felveszik a lányokat, lesz még hely. Mondjuk a biztosítási kártyájuk még nincs meg, ma vettem fel a rezidencia kártyát meg a regisztrációs számukat amivel majd mehetünk az itteni oep-hez tb kártyát csináltatni. De remélem hogy ezt később is be lehet majd mutatni.

Jó szórakozást a színházhoz! Mit néztek?

Ditke
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?