Sziasztok!
Látom, mindenkinek bejön a piac, nekem is
Amúgy fényképen szerintem semmi különös nem látszik, utcai kirakodóvásár, de majd lefotózom szombaton
Szerencsére a férjem is szereti, bár tény, hogy hamarabb megunja mint én
A csajokkal inkább az a rossz, hogy otthon ha ilyen volt évente néhányszor akkor mindig kaptak valamit. Most ezt ugyanúgy tekintik, én meg úgy gondolom, hogy így is túl sok ajándékot, játékot kapnak, nem veszek mindig. Ebből aztán van a nyafogás
Az édesség a másik: otthon azért elég szabályozottan kaptak, nem volt mindennapos. Itt a vásár miatt hétvégén gumicukor, hétköznap meg a csokis kalács a menő. Itt találtunk egy olyan kalácsot ami nagyon finom és a belsejében csokidarabok vannak belesütve. Biztos otthon is volt, csak nem vettem meg, már nem emlékszem. Na itt egyszer vettünk, azóta ha megyünk boltba folyton ezt kell venni, minden reggel ezt reggeliznek. Nem olyan sok a csoki benne, de folyton csak az édeset eszik, normális kaja meg nem megy
Detti!
Sajnálom az allergiát, mert irtó macerás lehet mindenre figyelni, hogy mi lehet benne
Az epekő miatt ne aggódj, viszont olyankor vetesd ki amikor nem gyulladt, mert ha megvárod hogy begyulladjon akkor sokkal nehezebb és akkor nem biztos hogy megúszod 3-4 kis lyukból hanem lehet, hogy felvágják. Kórháza válogatja szerintem, de nálunk elég sok kivizsgálás kellett : rtg, vérvétel, tükrözések, altatóorvosi konz. stb.), na meg ezekre ugye időpont, a műtéti előjegyzés is gondolom több hónap mindenhol alapból, szóval ha rászánod magad érdemes körbenézni, hogy hol mikorra vállalják, no meg belekalkulálni az időt a kivizsgálásra.
Cat!
Ez tök jó, hogy tanultak meg a fiúk ilyen gyorsan? Egyszerűen levettétek a kereket és kész? (Én annak idején már iskolás voltam és kb. egy évembe tellett hogy megtanuljam
, szóval nincsenek nagy elvárásaim a lányaimmal szemben
)
Szóval láttam már olyat hogy seprűnyelet dugtak a bicikli hátuljához és azzal tartották, úgy csináltátok? Vagy egyszerűen csak fogtátok és elengedtétek? A férjem azt mondta, majd megemeli a pótkereket, akkor ha borul az megtartja, de szerintem csak annyit ér el vele, hogy egyik irányba megdől és ferdén fog menni.
Meme!
Allergia
Ti mire vagytok allergiások? Nálatok is légúti?
Lilla!
Szurkolok, hogy sikerüljön munkát találni. Most nagyon átérzem a történeteteket, mert mi is elég sok idegeskedésen mentünk keresztül mire ide jutottunk, és még most sem vagyunk teljesen nyugodtak, legalábbis míg a próbaidő le nem jár. Akkor sem tudjuk, hogy véglegesítik a férjemet vagy csak szerződést hosszabbítanak. De persze neki legalább van munkája. Mondjuk én azt mondtam, hogy Magyarországra vissza nem megyek, nagy ez az ország, valahol cak találunk munkát. Nekem elegem van a magyar eü-ből, pláne látva az óriási kontrasztot, no meg mi otthon nem jöttünk ki a fizetésünkből, itt 10x annyit keresünk. Illetve keres a férjem , mert én eltartott vagyok
Ha most nem kaptok munkavállalói vízumot, akkor legálisan meddig lehettek kint?
Annamari!
Jó utat! Nagyon bátor vagy hogy bele mersz vágni ilyen hosszú útba!! Én mióta itt vagyunk még nem vezettem. Itt szinte minden útkereszteződés körforgalom, ráadásul nem ritka a többsávos, én meg félek
Amúgy egész normálisan vezetnek a spanyolok, nem száguldoznak, nem dudálnak, hiába van 4 sávos hosszú egyenes útszakasz, nem repesztenek rajta. Nem úgy mint otthon... Pedig arányaiban több a jó kocsi: Audi, BNW, Merci...
A kis utcákban ami kifejezetten lakóövezet mindenhol fekvőrendőr van, így nem is lehetne gyorsan menni.
Majd augusztusban veszünk nekem is egy kocsit, hogy tudjak ősztől dolgozni járni. Na majd akkor gyakorlok... Szerencsére nincs messze a kórház
Ja, és itt tényleg üresek a mozgássérült parkolók, még akkor is,ha kilométerekre kell parkolni.
Lányok!
Van egy problémám: van itt egy magyar család, a nő háziorvos, a férje nem dolgozik, otthon van a gyerekkel aki 3 éves. Ők eléggé ránkcuppantak, hogy legalább lesz a gyerekeknek társaság. Ami önmagában nem lenne baj (bár a gyerek már eltépett egy mesekönyvet amit kölcsönkért, néha verekszik, stb., ) A gond ott van, hogy mikor együtt vannak akkor a pasi is tök normális, nincs vele gond. Viszont mikor úgy találkozunk hogy a feleség nincs ott, akkor a pasi totál más, kioktat minket, hogy hogy viselkedjünk, ha már ide költöztünk, bunkón beszél, van itt egy magyar kolléga aki előttünk jött ide, tudja, hogy mi ismerjük (ugyanabban a kórházban dolgozunk Debrecenben), ennek ellenére úgy beszél róla mint egy utolsó bűnözőről. Mi sokkal régebb óta ismerjük és tudjuk, hogy nem igaz amit ez a fickó állít, meg nyilván akkor rólunk is így beszél mások előtt. Egy pénzéhes nagypofájú barom (bocs, de nagyon ki vagyok rá akadva), aki ráadásul szerintem alkoholista is. (Pl. egy kirándulásra hozott a hátizsákban 2 x2 l "üdítőt", nem is értettük minek cipeli (így olcsóbb-mondta ő), csak nem tudom, a feleségének nem tűnik fel, hogy estére az üdítőtől milyen jó kedve lett és milyen borszaga???
Na mindegy, szóval mi próbáljuk leépíteni őket, de a csaj mindig meghív minket hogy vacsorázzunk náluk, meg a gyerekek akarnak találkozni, menjünk együtt kirándulni, stb. Most mondjam meg neki nyíltan, hogy vele semmi bajom, de a férje miatt inkább nem? Az a baj, hogy mikor ő is ott van akkor a fickó nem bunkózik, amiket a fejünkhöz vágott azt négyszemközt tette, így a feleség esetleg el sem hiszi. Azt hiszem az a baja az ürgének, hogy ő itt nem dolgozik, már 2 éve int élnek és nincs munkája, a feleség keres, kezd begolyózni. Mondjuk nem ismerem régebbről, nem tudom milyen lehetett. Ti mit csinálnátok? Nyilván most jöttünk ide, nem akarunk egyből haragosokat magunknak, meg azért a nő abban a körzetben háziorvos ahonnan a férjem kórházába tartoznak a betegek, nem hiányzik, hogy eláztassa a férjemet a betegek előtt.
Szóval hogy lehet egy ilyen embert udvariasan lekoptatni? (A programajánlataik elől mostanában már többször kitértem valamilyen indokkal (nem mentünk cirkuszba, állatkertbe velük, nem piacoltunk együtt, nem mentem vele megnézni a sulit ahová a lányokat kellene iratni), de van hogy előzetes telefon nélkül beállítanak, hiszen tudják, hogy napközben ált. itthon vagyok, hogy hozták a gyereket játszani. Akkor hogy a fenébe küldjem el?? Finoman céloztam rá, hogy épp főzök, mosok, mittomén, de leül és dumál, nem izgatja. Vagy mondtam, hogy épp játszótérre indulunk - de jó, jönnek velünk.
A gyerek nagyon ragaszkodna a lányokhoz, egy találkozás után közölte, hogy ők a testvérei
( a lányokat szerencsére annyira nem izgatja)
Kösz ha van tippetek
Ditke