Sziasztok!
Jól elmaradtam én is, pedig megígértem Dikónak, hogy bemásolok ide az ominózus levélből részletet.
Íme:
"A képzés díja 6.ooo,- Ft/fő, melynek összegét az első képzési napon a Budapest Főváros Önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkatársai átadott csekken kell befizetniük."
Kaptunk tematikát is:
4 alkalommal lesz előadás, keddenként 10-16 óráig.
Témák:
Mitől sikeres és nehéz az örökbefogadás?
Az örökbefogadás rendszere.
Az örökbefogadható gyermek nevelésének speciális nehézségei.
Konfliktus, konfliktuskezelés.
Egymásra találás
A családi kapcsolatok jelentősége a gyermek életében
A kötődés
A veszteség hatása
Az ismeretek ellenőrzési rendszere
Há egy-két témánál megynyúlt az arcom! Néhány címnél nem egészen világos, mit takar, de furcsa. Pl. "A veszteség hatása"?
Gyanítom ezen túl, hogy olyan esetekről is szó esik, amikor nem újszülöttet fogadnak örökbe. Nem lehetne ezt külön venni, és csak azoknak leadni, akik erre vállkoznak?
Akik újszülöttet fogadnak örökbe, a tematikában említett problémák közül csak kevéssel szembesülnek. Olyan, mintha ők szülték volna.
Elismerem, hogy szívesen hallanék egy-két dologról, és kérdéseim lennének. De ez beleférne egy-két félnapos foglalkozásba.
Mi ugyan úgy döntöttünk, hogy nem megyünk el, mert egy gyereknél maradunk, de ha elmennénk, a férjem ugyan mikor dolgozna? Fel sem vetődött a hétvégi tanfolyam lehetősége.
És fizetni sem lennék hajlandó ezért!!! Mire föl?
Az örökbefogadás úgy tudom, törvény szerint ingyenes! Mivel a tanfolyam feltétele az örökbefogadásnak, és azért fizetni kell, már az örökbefogadás sem mondható ingyenesnek.
Bár úgy tudom, hogy a tanfolyamot csak egyszer kell elvégezni, nem kell minden örökbefogadás előtt újra, mert nem évül el. Az örökbefogadási engedélyt viszont törlik, amint megvan a gyerek, hiába lenne még idő a 2+1 évből.
Ancsa!
Nem kell tanfolyamra járnod, mert csak azoknak kell, akik most adtak be örökbefogadási kérelmet, illetve hoszabbítják 1 évvel a régit.
Visszamenőleg nem kell. Még akkor sem, ha még nem kapott valaki gyereket. Ha érvényes engedélye már van, akkor megúszta.
Kriszta!
Kíváncsi volnék a jogi háttérre! És én is felháborodott vagyok még mindig!