Sziasztok!
Kriszi: és ha belevágsz a közepébe, és másra hagyod este? Szomszéd kisfiú (17 hó, mint Ancsi) ha otthon van, akkor nagyon anyás és cicis, éjjel sokszor megébred, rosszabb, mint a lányom
. Viszont olykor nagymamánál tölti az éjjeleket (is), és nagymamánál el tud aludni cici nélkül is.
Másik gondolatom: másfél év táján van az újraközeledési akármi, amikor megint anyásabbak (na, most kéne idéznem Pelét, mert már direkt kértem, irjon erről), napközben is, újra sűrűbben igénylik a cicit stb. Lehet, hogy ez is jelen van nálatok?
(Ja, most már van Ancsi annyi idős, mint Cicó volt, mikor megbeszéltétek, hgoy éjjel nincs cici, de szerintem vele még mindig nem működne
. Mondjuk most jól elvagyunk, 2-3 ébredése van éjjelente, néha a második már oda esik, ahol úgyis kelek, volt már 4-5 órás egyben alvása, felébredő pontban nyöszörgéses egyedül visszaalvása, meg este nem cicin, hanem utána kiságyban! elalvása is)
Bim-bam:nekem nem tiszta, közösségbe járt már tavaly is, vagy most kezdtetek ovit (bölcsit)? Ez egy tipikus ok lehetne.
Kakaóval én a fogak végett vigyáznék, legyen inkább viz.
Létezik egy módszer, ami nekem nagyon tetszett, mikor olvastam, de nem tudom, mekkora gyerekkkel működik: kap a gyerkőc minden estére egy darab kivánság-kártyát, ami feljogositja őt egyetlen darab anya-behivásra avagy kimenésre, legyen ez pisilés, puszi, ivás akármi. De csak egy van egy éjjelre. Ezt ált esti elalváshoz mondják. SZóval attól működik (ha már megérti a dolgot a gyerek), hogy annyira tartogatja az egyet, nem meri elhasználni, hogy aztán szépen elalszik, anélkül, hogy akár csak azt az egyet is kimeritette volna. Nem tudom, de talán ez is adaptálható éjjeli ébredéses verzióba is, de valószinű inkább csak nagyobbaknál...
Mindenesetre hirtelen változásnál mindenképp okot keresnék a háttérben, mert olyankor legtöbbször van valami.
Ildi