Kedves 9:32-es Névtelen!
Elfogadom a véleményedet, és köszönöm, hogy leírtad, de egyet nem értek veled. . Ezzel meg végképp nem: " Viszont, ha éjjel 15x kéri, akkor szemmel láthatóan nem nyugszik meg tőle, tehát nem is erre van szüksége." De most túlságosan zaklatott vagyok, hogy megmagyarázzam. Később megteszem. Pszihomókust megkérdeztem, nem tartotta rendellenesnek.
Kedves Klára!
Neked is köszönöm.
Tudod, nálunk kölcsönös a szoptatás iránti igény. Én szeretek szoptatni, semmi bajom nincs vele, csak aludni akarok. Mindemellett tisztában vagyok vele, hogy nehéz elengednem a szoptatás iránti vágyamat, mert Recsi az utolsó babánk, és ha elválasztom, vagy elválasztja magát, soha többé nem kerülök ilyen fajta és ilyen mély intimitásba sem vele, sem mással. (Ez egy koragyermekkori sérülésem, nekem a szüleimmel soha nem volt intim kapcsolatom. Anyám nem szoptatott, féltette a mellét, egyetlen önfeledt ölelésre sem emlékszem, ők távolságtartóak voltak.) Tudom, hogy terápia segítene ezt feldolgozni, de nincs rá pénzem. Ahogy olvastam a hozzászólásaitokat, és felmerült bennem az elválasztá lehetősége, csak zokogni tudtam.
Mindemellett tudom mérlegelni - úgy gondolom -, hogy Recsit nem én tartom ebben a testi kontaktusban. Ez még a saját igénye. Remélem, észre fogom venni, ha visszatartanám. (Most látom, hogy a 2. hozzászólásodban pont ezt írtad.
) Honnan tudhatom, hogy véget ért-e az orális szakasz? A többivel nem volt ilyen. A legnagyobb a védőnőnek hála 4 hónaposan elválasztódott (?), a 2. egyévesen maga hagyta abba, a 3-dikat 7 hónaposan én választottam el (ma már bánom, de nem tudtam sokat a szopiról). A megbeszélést jó ötletnek tartom. Recsi megérti majd, csak kérdés, hogy mennyire fogja díjazni...
Kedves Kíra!
Az Aludj jól... módszert nem csak gyerekkínzásnak tartom, de kivitelezhetetlen is nálunk: családi ágyunk van. (Egyébként 4 gyerekünk van) Egyébként az az érdekes, hogy nem érzem magam fáradtnak. Az elmúlt 7 évben nem aludtam sokat, talán már fel sem tűnik.
Vagy nem is emlékszem, milyen volt kialudni magam.
Általában nagyon nyugodt és türelmes vagyok a "nagyokkal", csak akkor borul a bili, ha ilyen sokszor ébred a kisasszony.
Kedves Adrienn!
Nem nehéz bátran fogalmazni névtelenül.
(Ez csak egy kis csipkelődés volt mindkét fél részére, ne tessék komolyan venni.
)
Mielőtt bármit írnék: látom, hogy jót akarsz. Látom, hogy mennyire kedves vagy. Meghatottak a soraid. Mégis "bele fogok kötni" jó pár dologba, eszmefuttatás okán, nem piszkálódásén.
(Látszik, hogy már nem vagyok olyan zaklatott.
)
Kicsit szétcincálom, amit írtál.
"Szerintem már kicsinél is fölösleges egy koron túl" - Szerintem meg mind fizikai, mind pedig lelki igényük és SZÜKSÉGLETÜK, hogy szopjanak.
" nappal játszó-mászó vagy tipegő gyerek is jobban jár, ha alvásidőben alszik, étkezési időben meg étkezik" - A szopás jóval több étkezésnél. És mi az, hogy jobban jár???
Szerintem itt az a kérdés, hogy mi a jó fenéért ébred 15-ször fel.
" Ne hidd, hogy az önfeláldozásodból neki haszna van." - Pedig hiszem. Különben nem csinálnám. Részben erről szól az anyaság. Persze tudom, hogy mérlegelnem kell. Idegbeteg anya rosszabb, mint nem szopni éjjel.
De még nem tartunk messze sem ott.
"Amilyen kialvatlan vagy te, pont olyan kialvatlan ő is" - Komolyan? Nem látszik rajta.
" nyilván érzik a te kialvatlanságod összes hátrányát" - Mint fentebb írtam, furcsamód nem érzik.
Tényleg furcsállom. Nem értem, hogy tudok nyugodt és jókedvű lenni. (Fontosnak tartom, hogy nem fojtom el az indulataimat, azonnal kiadom, ha dühös vagyok. Talán ezért.)
"És akkor még nem is beszéltünk rólad, aki szintén fontos vagy, még ha ezt nem is érezteti veled senki, még ha ebben esetleg nem is támogat téged senki." - Na itt elég sokminden van. Egyrészt, hogy kimondod, hogy fontos vagyok. Köszönöm. Nagyon. Hála Istennek, éreztetik. Rengeteg szeretetet, törődést kapok a férjemtől és a gyerekeimtől. Valamilyen szinten álomcsaládban élünk. A férjem annyit vállal át tőlem, amennyit csak tud. Azt sem értem, hogy tud ennyi mindent.
"Szerintem ideje lenne kicsit magaddal foglalkoznod" - Na ez volt az a mondat, ahol másodszor tört el a mécses. nagyon vágyom rá. De tudod, mit jelentene ez most konkretizálva? Hogy lefogyok, nyelveket tanulok és egyetemre megyek, meditálhatok, alhatok, és sorra megvalósítom az összes álmomat. De ez most, ebben a pillanatban önzés volna. Még igen. Még Recsi kicsi. Ha ovis lesz, mindezt megtehetem. De addig nem. Már csak egy-két év, és aztán enyém a világ. De addig nem. Ezt a kis időt még kibírom.
"a családod pedig ha eddig nem hallotta meg az ilyen módon előadott segélykiáltásodat, akkor eztán se fogja, jobb lesz stratégiát váltanod." - Miből gondolod, hogy nem hallották? És mégis milyen stratégiára gondolsz?
"Egyébként pedig együttérzek veled." - Nagyon szépen köszönöm. Komolyan.
És végül:
"Megéri EZÉRT gyötörni magad az éjszakai szoptatással? És mit gondolsz, neki ez jó? És neked?" - A válaszom, hogy amíg ez pillanatnyi érzés, és ki tudom dühöngeni magam egy helyen, ahol nem lát, addig neki nem árt. Nekem pedig kell az a tudat, hogy mindent megtettem érte, ami csak erőmből futotta. Hidd el, tovább nem küzdök, mint ameddig birok. Felismerem a korlátaimat, tudom azt mondani, hogy nincs tovább erőm. De még van. És keresem a megoldást, ami mindkettőnknek jó. Bízom benne, hogy meg is találom.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt, még Névtelen konfrontálódninemakarónak is
, mert segítetek átgondolni ezt az egészet. Még ötlet?
Virág