2002.02.18 15:33
Szerző: kisineandrea
Sziasztok!
Leirnám én is a kisfiam történetét, és remélem segiteni is tud valamennyire a kérdésekben!!
Amikor megszületett, minden nagyon szépen alakult, volt tejem, jol is evett a kicsi. Amikor haza vittük, rögtön ki hivtam a Dokit, mert megrémültem, hogy véreset, hányt a picim. Elfelejtettem irni, az elsö szoptatás után kirágta a mellbimbomat, ugyhogy nekem kinszenvedés volt a szoptatás, de nem foglalkoztam vele. A doktor megvizsgálta, és felvilágositott, hogy a mellem miatt hányt vérest! Sárgasága is volt, amit nem emlitettek a korházba. Mivel az apukája japán-brazil , ennek tudtuk be a nem hofehér bört!Ez 1 hét alatt el is mult!Elsö kisbaba, ugyhogy teljesen tapasztalatlan voltam, és ilyen eszembe se jutott, igy utolag logikus!!! Szépen gyarapodott, de mindig sokat bukizott!! Három hetes lett, és egyik naprol a másikra minden étkezés után mindent kihányt sugárban a kicsi! Teljes pánik volt, nem tudtam, miért! Aznap telefonáltunk a Doktorunknak, aki kijött megvizsgálta, vitamin injekciot is kapott és részletes beszámolot kért minden etetés után. Nem javult a dolog, igy beutalt a korházba. Kiderült, hogy gyomorszáj szükülete van a kicsinek ami nagyon hamar jelentkezett nála, meg kellett müteni! Hát nem kis lelki összeomlás volt a családban, és az aggodalomrol nem is beszélve. Szerencsére minden jol sikerült, a mütétet nagyon jol viselte, már amennyire egy 3 hetes kisbaba ezt jol tudja viselni. 1 hétig nem is evett anyatejet. Végig infuzion volt, a tejem pedig apadozott! Amikor a korházba indultunk reggel lefejtem, de napközben nem nagyon volt rá lehetöség és egyre kevesebb lett. Amit születése után hizott azt le is fogyta, igy teljesen elöröl kezdtük az evés. Szoptattam, de ahogy levettem, mert elaludt vagy nem akart többet enni, orditott! Lelkileg nagyon megviselt, hisz kényeztetni akartam a mütét után, de nem lehetett csak ha cicin volt. Ez nekem se jo és neki se. A doktortol kértem irjon fel neki BEBA HA-t fel is irt, amikor kiprobáltam, megette az egész 90-es adagot, és aludt mint a bunda a következö etetésig. Közben fejtem a tejem, de meglátásom szerint, és a mütét elötti tejemhez képest én vinek láttam! Tudom, hogy mindig változik az anyatej, de az biztos, hogy szerintem nem lakott jol, mert akkor nem sirt volna. A védönöm ugy leszurt, hogy amikor van tejem miért adok neki tápszert. Igaza van, de ha nem lakott jol akkor sirni fog addig amig nincs tele a poci! Igy tovább adtam neki a tápszert és a lefejt anyatejet vegyesen. Gyönyörü szépen gyarapodott, és behozta a lemaradását is! Nem sirt!Áttértünk a BEBA 1-re, amit nagyon kedvelt, csak a széklete kemény volt töle, ezért az S-26- ot irta ki a Doktor, ami szuper volt neki. Szerencsére nem hajlamos az allergiára. Most már 1,5 éves és egészséges! Azt mondta a Doktor , hogy valoszinü sportolo lesz, most már focizik az Apukájával. Olvastam, hogy néhányan már pici kortol pohárbol itatjátok a kicsit!! Gratulálok!!!! Ha esetleg valakinek nehéz a pohárbol valo ivás szoktatásra, leirom, hogy mi lehetség még ezenkivül. Nálunk bejött a szivoszálas dolog! Eleinte fáraszto, de megéri. Ha jol tudom a Pacifik termékekhez, de otthon készitett gyümölcslét is probáljátok meg szivoszállal adni. Eleint még meg kell nyomni a dobozt, hogy rájöjjön, szivni kell! Utána magátol is menni fog neki. Nálunk elsö alkalommal kivette a kezemböl a dobozt és jo erösen megnyomta! A doboz fél tartalma spriccelt rá! Nagyon aranyos volt ahogy meglepödött, de utána hagyta, hogy én csináljam! Most már pohárbol iszik, de ha vásárolni megyünk akkor nem jöhetünk ki ugy a boltbol, hogy nem vettem neki dobozos üditöt. A gyümölcsöket imádja, és követeli is szerencsére. Egyedül a banántol van eltiltva, mert nem tud kakilni. Probáltam, már ugy ha banánt kap, mert egyébként imádja, ánizs,édesköményteát vagy barack lét adok neki, mert ez lazitja a székletet, de igy görcsölt a hasa, és ha sikerült is neki a dolog akkor is olyan kemény volt mint a kö. Mi külföldön élünk és itt kicsit másmilyenek a bébi ételek! A tésztát nem kb 1cm hosszuságura vágják és 6 honapos kortol adják! Elsö látásra szivrohamom volt, milyen felelötlenek, de most már tudom, nagyon jo megoldás. 10 honaposan vastagabb tésztát is adtam neki, imádja a mai napig és szerencsére nincs gond, ami sok kicsinél, hogy nem pürésitett (szitán áttört-turmixolt stb) nem eszi meg. Az ételeit 12 honapos kora ota, nem töröm össze. Ennek köszönhetöen még egy éves se volt, de a péksüteményeket már egyedül ette. Persze mindig mellette voltam, nehogy félre nyelje, de -le is kopogom- soha nem történt ilyen.
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszura sikerült!
Kisine Andrea