Új privát üzeneted érkezett!

Detti!

Nem ítéllek el!
Abban az esetben én sem vállalnám a beteg babát,ha időben kiderülne,egyről lenne szó és el lehetne vetetni.Ebben én is tuti biztos vagyok!!!!De Nóriéknál nem erről van szó!Még 2-3hét és már akár életképes is lehet!Persze ezek csak feltételezések a részemről is.De azt te is tudod,mennyire fontos,hogy anya "segítsen" nekik,hogy megbeszélje velük,még bent kell maradniuk.Sőt azt is meg lehetne beszélni,hogy adjon több vért,táplálékota másik lányka a pici lánynak.Ezek az apróságok csodákra képesek!!!
Ha pedig Nórit kicsit kutakodik (neten vagy épp könyvben) azért olvashat ilyen csodáról!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ákosnak továbbra is mennek a durkkok!
Ilyen korban nem altatni szoktak? Vagy más oka volt?

Kép
pramprampram

Húúú szegény Ákos, ez kemény lehetett. Judytnak is. nekem is furi, h nem altattak.

A schöpf-mereiben tényleg nincs Pic. Úgy ahogy van, átköltöztették a Jánosba mindenestül. Szóval én sem értem....

Kata

Kép
kateduo

Pram :) ,Kata

Nem kért Judit altatást, mert az orrmandula kivétnél altatták Ákost, és azt nem akarta többet átélni amit akkor átélt amikor felkelt Ákos, és nem adhatott neki inni órákig. Kemény küzdés volt. :( :(

Itt már kb 3/4 órával utánna ihatott a kisfiú teát.

Háát majd elmondja szegény Judit az altatás kontra ébrenlét mütét elönyeit és hátrányait. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ákosnak továbbra is mennek a drukkok és a gyógyító-energiák!Mielőbbi felépülést kívánunk neki!
Nóriékkal kapcsolatban nekem is az a véleményem,hogy egyzserűen leírták ezt a babát,mintha ott se lenne,nem is élne a pocijában.Ebben nagyban hibáztatom a körülöttük élő felnőtteket és mindazon orvosokat,akikkel kapcsolatba került.
Azt meg végképp nem értem,ha nincs a Schöpfibe PIC,akkor hogy ígérhetett ilyet az új dokija?Én arra gondolok,hogy kapcsolatai/ismeretségei révén elintézi,hogy a babák szülést követően azonnal átkerüljenek valamelyik másik kórház PIC-jére.
Mindaz pedig ami elhangzott a számmal,csupán gondolatébresztő szándékkal történt.Nem akartam Nórit megijeszteni!De még mindig úgy látom,egyszerűbb számukra elfogadni EGY orvos véleményét,mint időt és pénzt áldozva felkutatni a lehetőségeket!

Kata!
Ezek nem jó hírek!És most kezelik apudat?Vagy ez visszafordíthatatlan dolog?Van mellette valaki,aki tud neki segíteni?
Attilának mikor veszik le a gipzsét?És hogy tűri?

Edit

Kép

Kép
edit73

Hívott Judit! Ákoska jobban van, már mesét nézett. A doki már meg is nézte, minden rendben vele. Azt mondta, hogy ilyen nagy mandulát ö még nem is látott, ekkora gyereknél. Csak a bal fele kisebb tojás nagyságú volt, még csoda, hogy kapott levegöt Ákos.

Nagyon itt volt az ideje kiszedni, mert már fogyott is, aludni sem tudott, véresre száradt a szája a nyitott szájjal légzéstöl, nem tudta a hangokat jól képezni ettöl a hatalmas mandulától. :roll:

Van ötletetek, hogy mi segítheti a seb gyógyulását Ákosnál? Judit kérdezi.

Kata :)
Sajnálom Apudat! :( :( Van valaki mellette? Nyilván te nem tudod megoldani ezt a helyzetet, egy "beteg" férjjel, és két pici gyerekkel. Emiatt ne legyen lekiismeret furdalásod.

Cat
Kép
cateye

Edit :)

Igazságtalan vagy, legalábbis az utóbbi hozzászólást illetően mindenképpen. Én nem akarok ebbe most belefolyni, de eddig csak amiről írt nekünk Nóri, már három orvos mondta, hogy a harmadik baba valószínűleg nem marad életben. Orvost váltott a mi tanácsunkra, és el fog menni Hajdú Krisztinához is. Megpróbált PIC ügyben is lépni, úgy látszik eredménytelenül. Naív és tájékozatlan, de ennyi. Hisz az orvosnak, mert ő a szakember. Amikor három babát ígértek neki, hát őszintén örült a háromnak és nem jutottak eszébe a nehézségek. Nem jutott eszébe "megszabadulni" az egyiktől csak azért, mert úgy könnyebb lenne. Most kettőt mondanak és így annak örül. Biztos hiba ennyire könnyen belenyugodni egy ilyen borzasztó dologba, de nem gyilkosság, ahogyan beállítjátok. Ha az ő döntése lenne (ahogyan pl. Aandáé lett volna), senki meg nem kövezi, még akkor sem, ha nem ért egyet. Biztos, hogy így segíthetünk a legtöbbet??????

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,

Jobbulást Judytéknak!!!!! Tényleg nagyon erős mind kettő.
Ami segíthet ( de azért kérdezze meg orvosát ) szerintem az a bioptron lámpa.
Nekünk nagyon sok mindenre jó volt. Pl: apukám csípő műtéte után is a sebet azzal kezelte, s az orvosa nem hitt a szemének a kontroll-nál.

Meme
szinta

Brigi!
Nem tudhatod,hogy minek örült Nóri!Hisz 20hetes terhesen jelntkezett be ide.De ezt nem is célom firtatni.
Azok az orvosok,akiknél járt,2-t mondanak,de benne 3baba él.
A naivság megbocsátható,viszont a tájékoztlanság nagy hiba!!!
Nem bántani akarom,egyszerűen megértetni vele:felelőséggel tartozik mind3 babáért!És ebben a helyzet az információ kincset ér!Nem csinálhat úgy,mintha minden rendben lenne.
És ha elvesztette volna az egyik babát,nagyon együttéreznék vele és szurkolnék nekik minden módon,hogy a másik kettővel minden okés legyen.De ha homokba dugja a fejét,akkor sem tud azon változtatni,hogy él az a kislány és akár meg is születhet.Akkor pedig szembe kell nézni azzl,amit most a szőnyeg alá söpört.

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Végre jó hírek!Tudja már Judyt mikor mehetnek haza?

Edit

Kép

Kép
edit73

Szegény Ákos!!!
Mielőbbi gyógyulást kívánok neki, és Juditnak meg sok-sok türelmet és erőt. Egy hős, hogy ezt végigcsinálta! Ő is és Ákos is.

A 28-i talira (19.30) valaki befoglaltaz Iguana-t, vagy nem kell szerintetek?

Nóri,
miújs?
Ne csodálkozz, hogy fáradt vagy, végül is már elég nagy lehet a pocid!!
És azon se csodálkozz, ha nincs napsugaras jó kedved, hiszen 2 hete még egy 3asikres kismama voltál problémák nélkül, azóta meg 180 fokot fordult a világ, új orvos, új kórház, korai császár esélye... ebbe megzavarodik az ember. Fel a fejjel!!! Sok fekvés, sok olvasás, erre úgysem lesz később sok esélyed :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Na úgy látom rendesen megkavartuk itt az életet! :? :)

Na akkor kezdem az elejétől, hogy mindenki számára világos legyen a dolog. Szeptemberben nem jött meg így csináltam terhességi tesztet, ami pozitív lett.Csináltam még egyet az is. Elmentem a nőgyőgyászomhoz (aki az előző dokim volt a Kútvölgyis) és ő is megerősítette, hogy valóban terhes vagyok. A következő vizsgálatkor 2 szívhangot észlelt.Közölte, hogy ikrek!:D Mi nagyon meglepődtünk, de nagyon örültünk neki. Aztán egy darabig így volt, mindig 2 szívhang. Aztán a 18. héten megtalálták a 3. szívhangot is! Most lehet megint csóválni a fejeket, heves érzések támadtak bennünk ami nem csak felhőtlen öröm volt. Aztán lassacskán beleszoktunk és elfogadtuk holott, mi nem éreztük magunkat elég felelősségteljesnek ahhoz, hogy 3 gyermekünk legyen ráadásul egyszerre. Majd a 20. héten idejöttem hozzátok a hírrel, hogy 3-as ikreket várok, ti nagyon kedvesen fogadtatok, jó tanácsokkal láttatok el! Majd következett az az ominózus éjszaka görcsök, stb. Irány SOTE I. számú klinika, ahol tök bunkón közölték velem, hogy milyen 3 babáról beszélek mikor itt csak kettő van. Felhívta a dokimat délelőtt, konzultáltak és egy másik orvos (mert aki fogadott éjjel az az ügyeletes volt és reggel fogta magát és hazament) csinált ultrahangot, ami alapján kijelentették, hogy a B baba erősen alaulfejlett a másik kettőhöz képest és mivel ikerterhességről van szó valószínüleg március végén császároznak majd, és a babának addig nem lesz annyi ideje, hogy annyira is fejlett legen, hogy megérje az ' hetes (!) kort. Ezután hazaengedtek minden egyébb szó nélkül, utána depresszió stb. Hétfőn elmentem a Kútvölgyibe a dokimhoz ahol 3 (!) orvos nézte az ultrahangot és mind3-an egyöntetűen azt mondták, hogy nem lesz 3. baba. Illetve, hogy van egy mód ami arról szól, hogy a hasamon keresztül, a babába juttatnak vért. De így is olyan mértékű a károsodás, hogy 80% hogy beteg lesz. Ezután váltottam orvost, aki szintén azt mondta, hogy nem éli meg az 1 hetes kort a baba és valóban vért lehetne neki adni, de nagy a kockázata, hogy beteg lesz. Szóval ugyanaz a téma. Felkerestem Hajdu Krisztinát, aki azt mondta, hogy csinálnak egy 4D-s vizsgálatot illetve még valamilyen szűrést (nemtudom pontosan a nevét). De elmondtam neki, a 6 orvosi szakvéleményt és azt mondta, hogy akkor valószínüleg ő sem fog tudni bíztatóbbat mondani. Újabb depresszió. Mára már egy kicsit megnyugodtam, de akkor feljövök ide, és látom amiket írtatok, és most újra nagyon rosszul érzem magam.
És igenis úgyanúgy szoktam beszélni és énekelni Dórinak is, mint a másik két babának egyszerűen csak már belefáradtam abba, hogy nem volt, aztán lett és most ugyan van, de aztán megint nemlesz.
Itt egyértelműen az előző dokim tévedett, mert ha időben észreveszi egyáltalán, hogy van 3. baba, akkor elkezdhettük volna azt az injekciós kezelést és most semmi probléma se lenne. Simán pert indíthatnánk ellenne, és lehet, hogy be is fog következni, de most nincs erőm és kedvem se ezzel foglalkozni, most csak a babáimmal akarok foglalkozni,nekik akarok élni és ennyi. Valószínűleg miután megszülettek, és egyszer viszanézem ezt teljesen másképpen fogom gondolni a dolgot de most így érzem. És ha megszülettek, és valamilyen csoda folytán Dóri is utoléri a többieket, akkor természetesen ugyanúgy szeretni fogjuk, mint a másik két babát

Na remélem ezzel sokak érzéseit megmagyaráztam.

puszi
Nóri
Vendég

ja és a vonalzót is azért változtattam meg, hogy senki ne tartson kegyetlennek.
Vendég

Kedves Nory!! Bocs hogy belekotyogok!!! Én azt gondolom,hogy most neked a legnagyobb nyugalomra van szükséged!!!! Testileg szellemileg ÉRZELMILEG!!!De én tudom , hogy VANNAK CSODÁK!!! Megtapasztaltam . Két koraszülött gyermeket neveltem fel. Már felnőttek 19, 25 évesek. Most nevelgetjük örökbe fogadott babácskánkat. Senki nem gondolta volna, hogy 3 hónap alatt hozzánk kerül. Már mint a határozat kézhezvételétől számított 3. honapban már nálunk volt a csoda.
Csodák vannak!!!! Ha mindent megteszel akkor a lelked is megnyugszik.Vannak olyan dolgok amit nem tudunk befolyásolni.
Nagyon szorítunk Nektek!!!
Ibolya

Kép
ibi01

Nóri,
jó, hogy beszéltél Hajdu Krisztinával. Amit ő mond, abban tényleg meg lehet nyugodni.
Kérlek, ne bántódj meg. Én megértelek, és szerintem a többiek is. Nem jártunk sose a Te cipődben (hozzáteszem, hála istennek!!!), és senki nem tudhatja mit érzel, hogy érzel egy pár hozzászólásod alapján.
Vannak témák, amiken időnként felbolydul egy kicsit ez a fórum. Hát Te most egy ilyen lettél. Megoszlanak a vélemények, de nem akar senki bántani, csak leírja, amit gondol.

Kata,
jaj, nagyon sajnálom Apukádat! Szörnyen rossz lelkiállapotban lehetsz :cry:
Attilának mielőbbi gyógyulást kívánok, neked meg kitartást!!

Kép
nettke

Nóri,

Elhiszem, hogy nem vagy jó lelki állapotban. Csodára lehet várni, de szerintem nem egy "csodának" kellene eldöntenie a családotok életét és jövőjét.
Ha több orvos is azt mondja, hogy a 3. baba nem lesz hosszú életű (ami nagyon-nagyon sajnálatos, és tényleg borzasztó lehet), akkor abban lehet valami igazság. Persze, lehet beszélni hozzá, énekelni neki (én megbeszéltem a skacokkal, hogy október 10-e előtt NE szülessenek meg, és 11-én megérkeztek), de alapvetően - valljuk be- nem ezen fog múlni.

Edit,

Te egyébként valószínűleg azért is éled meg máshogy ezt a dolgot, mert neked 3-as terhes voltál, tudod, hogy mit jelent 3 gyereknek életet adni, és most ott van mind a három egészségesen.

No mindegy, nehéz ügy, az biztos.

Nettke,

szerintem kéne foglalni, mert ki tudja. Hányan mennénk?

Judyt,

Húú, elég rosszul hangzik ez a mandula dolog :cry: Van olyan, hogy visszanő, ráadásul ekkorára?
Drukkolok én is nektek!

Ja, Edit,

Még azt akartam kérdezni, hogy most akkor mikor kell fizetni a foglalót a Kolpingba?

Detti

KépKép
kiliman

Akkor a megígért képek:

Kép Szánkózás a domboldalon

Kép Bernát hóangyala

Kép Bernát a befagyott tavon

Kép Ambrus kifeküdt

KépKép
kiliman

Detti!
Nem tudom!!!Merthogy a Kolpingból még nem jött meg e-mailen a visszaigazolás,csak telefonon egyeztettünk.Csütörtök estig várok.Ha addig nem jön meg,felhívom őket pénteken.Nem tudom,mi a fenét csinálnak??!Dec. 30-án elküldtem a foglalást!
Egyébként nem hiszem,hogy azért élném meg másként ezt a dolgot!!!De az biztos,hogy hálás vagyok a sorsnak és az orvosomnak,hogy egészséges mind a 4fiam.
Amúgy én is láttam már sok csodát!Köztünk olyan 3-asikest is,akinek szintén lemondtak egyik lányáról 16hetes terhesen.Ma meg már 3éves elmúlt.

Nóri!
Én bocsánatot kérek tőled,ha bármi olyat mondtam,amivel megbántottalak volna!!!!Csak annyit tegyél meg magatokért (és ez volt a célom),hogy higyj a kislányban,biztasd,szeresd,amíg veletek van!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti,
Nagyon szuperek a képek!

Kép
pramprampram

Csajok!
Én vállalom az Iquana-es asztalfoglalást jan 28-ra.
Résztvevők:
Detti
Nettke
Lilla
Cat
Vikóka

Kata?
Baba?
Más?

Nóri!
Én csak csendben drukkolok és közben kérdezem, hogy megkaptad-e a privát üzenetet, amit küldtem Neked. Azért kérdezem, mert nem válaszoltál, és lehet, hogy nem is tudod, hogy írtam Neked.

Brigi!
Megint nagyon tetszett, ahogy írtál! Annyira frappáns, egyszerre racionális és emocionális tudsz lenni! Köszi Neked érte!

Detti!
Szuperek a képek! Látszik a srácokon, hogy élvezték a dolgot. Amúgy megkaptam a prividet, de még csak gondolkodós fázisban vagyok. ;-)

Viki

KépKép
vikóka

Hello!

Megvolt az államvizsga, gratulálhat aki akar. :lol:

Tényleg nagyon felbolydult a fórum. Edit és Cat szavai félig-meddig az én gondolataimat tükrözik. Azonban ennyi szakvélemény és a végredmény mind ugyanaz: 2 baba lesz. Sajnos ezt sem lehet a szőnyeg alá söpörni. Reménykedni lehet, meg biztatni a picit, de ha ennyire benne van a pakliban, hogy meghal, erre is fel kell készülni. Abban értek nagyon egyet, hogy ezt a dolgot akkor is fel kell dolgozni, ha fáj és jobban esik nem is gondolni rá. Ez egy szörnyű dolog, főleg fiatalon és először szülőként. Nem tudom elképzelni, hogy a struccpolitikával ne maradjanak maradandó lelki sebek Nóriékban. Én továbbra is azt tanácsolnám, hogy kérjen szakszerű segítséget és dolgozzon a problémán. Pont a lelki nyugalom érdekében, ami a terhesség alatt nagyon fontos.

Jaj, azért én annyira reménykedem, hogy Hajdú mást fog mondani!!!

Próbáltam a neten utánanézni az ikertranszfúziónak alaposabban. Főleg, hogy milyen következményei lehetnek, azaz, mi baja lehet a kicsinek ha életben marad. Nem találtam semmit. Tud erről valaki valamit?! És ha kapna vért pocakban, annak mi a kockázata? Ez nem indíthatja meg a szülést?

Detti

Jók a képek! Lehet, h hétvégén mi is elmegyünk, ha ott van hó! Egyszer-kétszer nekem is volna kedvem havazni. Robi is kivitte a mókusokat a Naplás tóra kétszer is, de én még nem voltam idén: szarul éreztem magamat v tanultam. :( A barátnőd jelentkezett, köszi!

A mandulatműtétről: én felszisszentem amikor megláttam, h ébren lesz. Ez még nekem is mészárszék- élmény volt, nemhogy egy gyereknek!!! :shock: Én nem merném bevállalni, nem hiszem, h igazán meg tudja érteni egy ekkora gyerek, hogy mi van. Remélem már túl vannak a nehezén! Sajnos nekünk is benne van a pakliban egy garatmandula-műtét Dáviddal. Ugyanolyan durván horkol azóta is, nyitott szájjal alszik, neki is totál cserepes reggelre és brutál nagyok lettek a mandulái mióta kivették az orrmanduláit. Holnap amúgy is megyünk kontrollra, meg is akarom kérdezni, hogy mi van. De most nagyon nem jönne jól egy műtét, szinte 1 hónap kiesés az oviból-nem tudnék pakolni semmit. :?

Kata

Holnap hívlak!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ismét én, mostmár kicsit nyugodtabban :)

Ibolya,
Én is rengeteg olyat tudok, hogy koraszülöttből egészséges felnőtt lett, de a mi esetünk egészen más. :? :) Az télleg nagyon jó, hogy ilyen rövid idő alatt megkaptátok a gyermeket akit örökbefogadtatok :) De ahogy Detti is mondta, itt a csoda nem elég. :( (sajnos) És köszönjük a szorítást :D

Detti,
Újból csak ámulok és bámulok, hogy milyen gyönyörűek a kisfiaid :D De annyira nem hasonlítanak vagy igen csak képen nem? :)
Megkérdezhetem, hogy mért nem szeretted volna, ha okt, 10 előtt születnek vagy ez személyes? :)

Edit,
Nem bántottatok meg, több jó tanácsot adtatok eddig, mint rosszat szóval nincs jogom se haragudni! :)

Vikóka,
Köszönjük! :) És úristen ne haragudj most vettem csak észre ahogy olvastam! :shock: mert autómatikusan jelentkezik be mindig és így nem láttam, hogy jött de mindjárt megnézem és válaszolok is! :wink:

Lilla,
Grat a vizsgához! :)
Én is kerestem könyvben illetve neten ikertranszfúzióról, de nemsok mindent találtam én sem. :? De szerdán megyek dokihoz tüdőérlelőért és megtudakolok róla többet és megosztom veletek.

Lányok!
Ez a tüdőérlelő hogy működik? Mit csinálnak? Mert arra nem volt alkalmam, hogy erről is kérdezzem, a dokit!

puszi
Nóri
Vendég

Nóri

Kapsz egy szurit és kész. Ez szteroid tartalmú injekció. Ha jól emlékszem, valami olyan van, hogy a baba tüdeje a 34.? hét előtt még nem érett a kinti életre. Röviden, a szuri az érési folyamatot gyorsítja fel. Én kaptam 3 sorozatot, nem is volt baj a légzésükkel soha, csak hízniuk kellett a manóknak.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóri,

Október 11-én léptem be a 39. hétbe. Úgy voltam vele, hogyha addig kibírják bent, akkor baj már nem lehet. Szerencsére nem is volt :wink:
És igen, valóban nem hasonlítanak a skacok :)

Vikóka,

Hát mi is gondolkodó fázisban vagyunk... :roll:

Most elkezdek dolgozni :evil:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Most csak gyorsan tali ügyben, Vikó, ... jönnék én is.

Tüdőérlelő: én is kaptam1 db-ot, de sajnos nekem csak 6 órát tudott bent lenni, én váratlanul szültem a 31. héten, de szerencsére semmi baj nem lett, tényleg csak hízniuk kellett.
Amúgy én tiszta hülye voltam, mindig mondtam, hogy csak a 30. hétig bírjuk ki. Gondoltam, utána majd folytatom, hogy 32, 34...stb. Ezt rosszul csináltam, ma már nem így tenném. nagy hiba volt. Ebben azóta is hiszek. Azt hiszem Ditkénél is így volt és egy csomó esetet hallottam, hogy bizony kihúzzák addig a babók, amit az anyukájuk mondogatt nekik.

Kata

Kép
kateduo

Judytékról hírek: Teljesen jól van Ákoska, ma már ennie innia kell, és szerencsére megy is neki. Kapott egy pókember jelmezt az apukájától ajándékba, amit nem hajlandó levenni sem, éjjel is abban aludt, és azóta bátor, semmitöl sem fél. :)

Meme :)
Köszi a Bioptron ötletet. Megkérdezte Judit a dokitól, de nem javasolta a doki. Így a természetre bízzák.

Nóri :)
Drukkolok nektek, hogy minden úgy alakuljon, ahogy ti szeretnétek!

Cat
Kép
cateye

Cat,
Sikerült már megtalálnod a fiúknak mefelelő dadust/ gyerekvigyázót?

Kép
pramprampram

Pram :)

Sikerült. Most csütörtökön és pénteken jön párhuzamosan a mostani lánnyal, és hétfötöl egyedül. De nem volt egyszerü a dolog.Akit a legjobbnak gondoltam az pár nap után visszamondta, hogy mégsem tudja vállalni. Így akit most választottam még szoknom kell. Közel lakik, középiskolai tanár, magyart tanít, 26 éves, és nagyon kedves. Egy baja van, hogy szörnyen sótlan. De remélem majd felenged a fiúk mellett. 8)

Rengetegen jelentkeztek, sok tanár, tanító, ovodapedagógus. Majd megszakadt a szívem értük, hogy mind munkanélkül vannak. Kb 80 emailre és telefonra válaszoltam. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat

Juditnak üzenem, h én Aloe First-tel fújtam a trokomat műtét után és ezt a doki is jóváhagyta és meg is dicsérte a sebet, h szépen gyógyul. Nekem is úgy ajánlották, tapasztalatból. Ha elviseli ezt próbálják ki, nem csíp, de nincs jó íze igazán. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csajok :)

Annyira gyorsan telik az idő. Ma megkaptuk két hét késéssel a háromhós oltást. Mire észbe kapok már jöhet a hozzátáplálás. :( :) Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Mini édesen nézelődik, és játszik a lógókkal. És vigyorog egyfolytában. Bent még mindig nem hajlandó aludni csak rövideket, úgyhogy még ilyen kutya hidegben is kénytelen vagyok napközben kint altatni.

A csajok csak a héten kezdtek oviba járni, mert múlt héten anyunál voltunk.

Lilla :)
Vizsgához gratula!!! :) :) :) :)

Nem tudom, hogy mennyire értik a lányok a tündérmeséket, de Borka ragaszkodik hozzájuk. Réka még az Anna és Petiket szereti, de Borka mindig tündéres, királylányos meséket választ. De én dvd-n nem teszem be, csak felolvasva. A János vitéz kivétel, de azt sem nézték egyedül. Azt szerették, ha Artúr ott van és magyarázza, hogy mi történik. Ők is sokszor kérdezik vissza ugyanazt, de ezt megcsinálták a babás mesékkel is, úgyhogy ezen nem aggódtam. Borka költ is királylányos meséket. Némelyik mondjuk elég "véresre" sikerül és se füle, se farka, de olyan aranyosan mondja. A kistesó sztem hamar szembesülni fog a gonosz boszikkal. Állandóan neki mesél. :wink:

Kata :)
Rád jár a rúd. Sztem próbáld meg nyugodtan ott altatni a fiúkat. Nem hiszem, hogy tragédia lenne, hogy valami gond adja meg a végső lökést. Egyébként is érlelődött már, nem???? De persze te érzed, hogy mennyire érettek erre.
Egyébként a csontos dolgotok rendeződött már????? Nem írtál róla, vagy csak én maradtam le?

Ákosnak jobbulást!!!! Szegénynek elég rémes lehetett. BRRRRRR .....

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nnnna!! A gyerekeim feltalálták a mosogatógépet. :lol: :lol: :lol: Berakták a karácsonyra kapott játékmosógépbe az edényeket. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla,
gratulációk!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyes vagy!!! 28-án ünnepelünk :D
Vikó,
igen, szerintem Katával ennyi a létszám.

Brigi,
ez jó, ez a mosogatógép :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Képzeljétek ma nagyon fura napom volt! :D Egész nap röhögtem de olyan apró dolgokon is, ami egyáltalán nem vicces! :D Ez lenne a hangulatingadozás ami a terhességgel jár? :roll:

Kata.
Én se számolom vissza az időt a babákkal, főleg hogy még nem is teljesen biztos, hogy mikor is lesznek meg. :)

Cat.
Én is remélem, hogy minden a tervek szerint alakul majd és már nem lesz több baj. :( :)

Judyt.
Ákosnak jobbulást kívánunk. :)

Nem bánnám ha ez a jókedv kitartana nem bírom a depressziót mert én alapvetően egy vidám lány vagyok. :)

Holnap megyek erre a tüdőérlelőre illetve beszélek a dokimmal egy pár dolgoról szal szurkoljatok! :wink:

puszi
Nóri
Vendég

Lilla,

GRATULA!!!! Ügyes vagy.

Brigi,

úgy látszik Mininek nem rossz ez a fene nagy hideg. :wink:

Csajok,

én is hiszek ebben , hogy valamennyire befolyásolhatjuk, hogy a születésük mikor legyen, most meg elég sok megerősítést adtatok. Én a 37. hetet tűzem ki, s addig is sikerült.

Rakok fel pár képet:

A méreteink:

Zsombor : 109,5 cm 18,3 kg
Zsófi : 107 cm 18,7 kg

Kép A csapatom..... Kép A nagy lányom... Kép Azóta már sikrült Zsombit rábeszélnem a hajvágásra... :

Meme
szinta

Meme, Brigi, Nettke

Köszi a gratulációkat!

Meme

Jó kis csapat! :D

Én is hiszek a "programozott" szülésben. Én a kh-ban végig azért drukkoltam, h legalább a 30.hétig sikerüljön. Először senki nem biztatott, aztán már mindenki mondta, h sikerül és lehet új célt kitűzni. 30+0.... :?

Várom már a 28-t!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Nálunk mindenki természetes úton esett teherbe? Van egy barátnőm, aki nagyon kivan, mert két éve nem tud terhes lenni :( Tegnap voltak a Káli intézetben, és ott 20% esélyt adtak nekik :(

Vagy esetleg van olyan ismerősötök, akik hasonló cipőben jártak, végigmentek minden vizságlaton, inszemináción, lombikon, és most van gyerekük?

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Mi is a Kaáliba jártunk, de az enyém lájtos eset volt. Ott rögtön csináltak peteérést, amit a sima nődoki képtelen volt és 3 hónap alatt, második inszem-re összejöttek. :D

kinek van baja náluk és mi? az tényleg elkeserítő, ha a Kaáliban is 20%-ot adnak nekik. :( Ha ott nem, akkor sehol máshol nem jön össze, nagyon profi hely. (na jó, csodák persze vannak, de azért, tényleg ilyen helyen van rá esély, h sikerüljön.) Jó helyre kerültek. hány évesek amúgy? van még idejük bőven v az is szorít?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti :)

Nekem van egy barátnőm, akinek a kisfia most három hónapos. Ők már az első lombikra vártak és akkor esett teherbe teljesen természetesen. Még gyógyszert sem szedett. Mondjuk náluk állítólag semmi gond nem volt egyiküknél sem, csak nem jött össze. De sokáig vártak erre a babára és a lombikon kívül tényleg mindent megpróbáltak. Tipikusan az az eset, amikor éppen nem görcsöltek rajta, akkor sikerült. Olyat többet is ismerek, ahol akkor jött össze a baba, amikor már feladták.
A kórházban feküdtem most egy nővel a szülőszobán, akinek azt mondták, hogy nem lehet gyereke. Éppen akkor született a második. 8)

De olyat is tudok, ahol semmi gond nem volt egyik félnél sem, és mégsem lett baba lombikkal sem. :cry:

Én speciel gyógyszert szedtem az ikreknél és már kezdtük volna a komolyabb dolgokat, amikor terhes lettem. Mini meg teljesen normálisan lett, bár ő sem elsőre jött össze, és nem is másodszorra. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti,
mi is 2. inszem-re sikerültünk 3asikrekkel.. De mi a Budai Meddőségi Központban, a János Kh-ban.
Szóval inkább attól függ, mi a bajuk a fiataloknak, van-e egyáltalán..

Kép
nettke

Meme,
Nagyon szépek a gyermekeid :)

Detti,
Egy nagyon kedves barátnőm végigment inszem, 4 lombik, sikertelenül. Most teljesen spontán született egy gyönyörű kisfia.

Kép
pramprampram

Lányok,
Nagyon vigyázzatok az utak nagyon jegesek. Pasik persze előznek...csúszkálnak, mert megállni a jeges bevonaton nem tudnak.

Kép
pramprampram

Lányok!
Nagyon köszönjük, hogy gondoltatok ránk!
Már itthon vagyunk. :)
Igazából a hős az Ákoska volt, nem Én!!!
Nagyon ügyes és bátor volt!!! Én rosszabra készültem. A műtétet azért választottuk helyi érzéstelenítésbe, mert 2 éves korában az altatás után nagyon rossz volt. Hörgött, vergődött. Most megbeszéltünk előtte mindent, és Ő mondta, hogy fent akar lenni. Csak annyira emlékszik, hogy fájt, és ki akart szabadulni.
Most csak egy kicsit sírt a műtét után, éppen amikor Cat hívott, de a fájdalomcsillapító után aludt 5 óra hosszát. Aznap este hisztizett egy kicsit, mert enni akart, de semmi gond nem volt vele. Másnap egész nap evett a kis drágám. A pókember ruhát tényleg alig tudom leimádkozni róla, most is abban alszik. :)
Egy hét múlva kell visszamenni kontrollra.
Sajnos Atika marad Anyóséknál, mrt megint mandullagyulladása van. :(
Az orrmandulája nem nőtt vissza teljesen, csak egy kicsi kis göb volt a helyén, ezt is lecsípte a doki. A garat mandullája pedig akkor volt, hogy teljesen tele volt vele a kis torka. Akadályozta a beszédben, nyelésben, alvásban is. Éppen ideje volt megvállnunk tőle. Most kezd neki igazán fájni, nyilal a füléig a bal oldalon, ahol az a nagy mandula volt, de fájdalomcsillapítóval elviselhetőbb a helyzet.

Majd még jelentkezem

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

SZiasztok! :)

Na megkaptam ma a szurit :roll:
Jövő hét szerdán meg irány a kórház :? De viszek laptopot magammal szóval nem szabadultok meg tőlem ilyen könnyen :wink: :lol:

Most úgy néz ki h március 25.-e körül lesz a császár és nagyon aggódom mert az még csak a 32. hét :? :( Nem lesz gáz? :?

A szülés menete úgy lesz, hogy az elkövetkezendő 2 hónapban a Schöpf "vendégszeretetét" élvezzük és a császárra átkerülök a Jánosba ahol a saját dokim végzi majjd a császárt :) Nekem ez a megoldás nagyon szimpatikus remélem ti se tudtok ellenérvet mondani. :)

Szeretném véleményetek kérni, hogy azt javasolták többen ( a dokim is), hogy készítsek "szülés tervet". Remélem tudjátok mi az. :D Szerintetek ez télleg szükséges lehet?

Detti,
Nekem spontán jöttek a babók szóval erről nem tudok nyilatkozni. :wink:

puszi.
Nóri
Vendég

Nóri

Ebben csak az a gáz, hogy mi van, ha a babák másképp gondolják??? Attól, mert kh-ban vagy, még megindulhat spontán a szülés rossz esetben. És a korababák nagyon gyorsan születnek. Engem 1 hónapig nem mertek kiengedni a szülészeti osztályról a terhesosztályra, mert nem biztos h leértek volna a műtőig. A két kh meg nem pont egymás mellett van, nem? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Köszi mindenkinek a lombikos infót. A barátnőméknél a pasival vannak gondok, de ettől függetlenül végig kell mennie neki is minden vizsgálaton (petevezeték átfúvás, stb). És a 20% nem az ő esélyeik, hanem az átlag. Nekik a doki azt mondta, hogy orvosi csoda lenne, ha összejönne a gyerek ezekkel az eredményekkel :( Mondjuk hozzáteszem, hogy két hónapja volt egy spontán vetélése, tehát az orvosi csoda egyszer már bejött nekik :roll:

Szar ügy ez nagyon, és most verem a fejem a falba, hogy mennyire hülye voltam én, hogy amikor 3 hónapig egymás után nem estem teherbe, hogy kiborultam... Mit szóljon az, aki tényleg évekig próbálkozik, és semmi.

Nóri,

Hát én drukkolok nektek, hogy az a 32 hét egy-két héttel azért több legyen! Ez az átszállítás elég "furán" hangzik. Akkor miért nem már abban a kórházban szülsz?
Én a 32. héten költözködtem és pakoltam :shock:

Ma a fiúk két szurit is kaptak egyszerre. Ambrus egész jól viselte, közölte, hogy csak megijedt és azért sírt, Bernát egy kicsit tovább ki volt borulva.

Detti

KépKép
kiliman

Nóri,
ha Neked így jó, és nyugodt vagy, akkor jó :)
Miért kell a 32. héten vágni előreláthatólag? A Dóri baba miatt?
Fogalmam sincs amúgy, mi az a szülési terv.. Ki tudja?

Detti,
sajnálom őket szuri miatt :cry: :cry:
A barátnőd: nálunk is a pasival volt némi gond.. és nem mondtak sok jót, oszt tessék :lol: :lol: 8) a meddőségi centrumokban a fiúk 'anyagát' úgy leválogatják és felgyorsítják, hogy amelyik bejut, az aztán szuperaktív :D Nálunk legalábbis bejött :wink:
Szóval a 20% bejöhet, biztasd csak. Nekünk is mondták ezt, és én igyekeztem úgy értelmezni, hogy 5 párból 1-nek lesz gyereke, és az én akarok lenni!!!

Ja, mi is megkaptuk pénteken az influ oltást, nekünk csak 1x kell szúrni hálistennek. És hősök voltak, nem sírtak :lol: Na jó, Beni egy könnycseppnyit, de a lányok nem :lol:

Meme,
milyen klassz csapatod van! :wink: :lol:
Zsófinak gyönyörű a haja!!!

Kép
nettke

Lilla,
Sajnos benne van a pakliban, hogy a Manók máshogy gondolják, de ne legyen így! De azért ezt majd megkérdezem! :D Reméljük, hogy legalább a kiírt 32. hétig nem akarnak semmilyen okból maguktól kijönni.

Detti,
Az átszállítás azért kell, mert ahogy már mondtátok a Schöpfben már nincs PIC. Ami nálunk 100% hogy kell majd.
Én is remélem, hogy tudjuk még húzni legalább a 34.hétig, dde ez majd attól függ, hogy menyi vért kap az A baba.

A szülés tervről nem írtatok semmit, nagyon megköszönném, ha leírnátok róla a véleményeteket. :D

puszi
Nóri
Vendég

Nettke,
Nem miatta, hanem Roxi miatt, mert ő ugye most 2x-es vért kap és az ultrahang szerint akkor még semmi baja sem lesz de utána már komplikációk lehetnek vele.

A szülési tervnek pedig igazából hüvelyi szülésnél van értelme, de állítólag császárnál se hátrány. Hüvelyi szzülésnél leírod, hogy milyen módon szeretbél vajúdni, milyen eszközöket szeretnél igénybe venni, ha közbe kell lépni valamilyen módon, akkor hogy te milyen módot szeretnél (vákum, stb.).
Császárnál pedig azt, hogy szeretnéd-e hogy orvos tanulók bent legyenek a műtéten, milyen szobába szeretnél lenni, stb.,stb. És aláírja a szülészorvos is, és ha nem zárja ki a te akaratodat semmi, akkor kötelesek tartani magukat hozzá.

puszi.Nóri
Vendég

Nóri!
És szülés után?Te hol leszel?Maradsz a Jánosban vagy visszakerülsz a Schöpfibe?Mert gondolom a babák a Jánosban maradnak!
Császárnál szerintem az,hogy ki van bent a saját orvosodon kívül,az anya részéről totál lényegtelen.Ebben az orvos mégiscsak járatosabb.Bízhatsz annyira (gondolom) az ő tapasztalatában, hogy pl ha ez az eset tanulóknak a hasznára válik, számodra pedig semmi hátránnyal nem jár,megengedheted.Az altatás-érzéstelenítés kérdését szerintem közösen beszéljétek meg a dokiddal és amit ő tanácsol,azt fogadd el!Viszont arról te rendelkezz,hogy akarod-e látni a babákat közvetlenül születés pillanatában.Mert:
Nálunk ez úgy zajlott,hogy amikor kiemelték őket,akkor a dokim egy pillanatra a paraván fölé emelte mindegyiket,aztán azonnal el is vitték a fiúkat.Mivel csaszi után nem lehet felkelni,én csak 24óra múlva láttam először őket "élőben" (inkubátorban).Valószínűleg te sem foghatod majd meg őket,mert ilyenkor azonnal vizsgálat, inkubátor, monitorozás következik és már rohannak is velük a PIC-re. Azt viszont,hogy pl Dórikát szeretnéd-e egyáltalán megnézni,te döntsd el!!!!Ez a te érzéseidtől,lelki világodtól függ!!!(a párodnak pedig legyen bekészítve,feltöltve digitgép,mert 1-2órával később a PIC-en meg szokták engedni az apukáknak,hogy pár percre megnézzék a babákat és esetleg fényképet készítsenek anya számára)
Viszont azt én megfontolnám,hogy ilyen esetben a János kh valamelyik PIC-es koraszülöttös dokiját megfogadom!!!Akár előre meg lehetne keresni,megbeszélni vele,hogy mire számítotok és megkérni,hogy legyen a kórházban a gyerekek orvosa (természetesen ez némi pénzzel jár) Nekem az volt a tpasztalatom,hogy ugyanúgy,mint szülésnél,a PIC-en sem volt mindegy,hogy van-e fogadott orvos a gyerekek mellett (főleg ha gond volt velük)

Edit

Kép

Kép
edit73

Deetti!
Kész hősök voltatok!
Barátnődék:ha volt spontán vetélés,akkor nem is baj,ha a barátnőd is átmegy minden vizsgálaton.Az a tuti!Én biztatnám őket ezerrel!Azért (ahogy itt is nem egy példa bizonyítja) számtalan csodát lehet látni!
És mit szól,aki évekig próbálkozik és nem esik teherbe?Minden hónapban kiborul!!!De 3-4nap múlva újra reménykedik!!!Mert ez az élet!És tudod a mi példánk is azt igazolja,hogy könnyebb olyankor teherbe esni,amikor nem görcsöl rá az ember!!Csak ezt nem lehet irányítani (sajna)!Nekik is meglesz az eredmény,csak ne adják fel!

Nettke!
Ti is nagyon ügyik voltatok!!!

Meme!
Hű!Kész fiatalembere és nagylány lett a csapatból!Csak ámulok és bámulok,mennyit változtak a gyerkőceid!

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?