Új privát üzeneted érkezett!

Vikóka :)

Basszus ne!!!!!!!!!!!!! :evil: :twisted: :twisted: :evil:

Cat
Kép
cateye

Cat! De! Ráadásul az "okos" asszisztens 3X küldte ki a meghívó mailt, mire sikerült eltalálni a végleges dátumot. Pont a febr. 10. estét töltöm távol...ez az én formám... :-(

Viki

KépKép
vikóka

Jaj, Vikóka.. kezdenek romba dőlni a terveink..
Én mindenesetre továbbra is fenntartom, hogy szívesen, akárhogy is, a Szentivánéji különösen érdekel.

Érdekes, mi is most kezdünk kinőni a kicsi Next méretből, onnan nem is rendelek többet. A nagyok meg drágábbak, az az igazság.. Én mindig nagyobbat veszek, így kb 1 évig hordjuk a ruhákat, tehát 2 tavaszt, 2 nyarat stb. Most Beni és Nati hord 104/110-est, Sárika 116-ost :roll: és most vett neki apja 122-es overall gatyót, hogy tél végéig jó legyen :oops:

Nóri,
beszéltél dr Hajdu-val? Kíváncsi vagyok, van-e fejlemény Veletek?

Kép
nettke

Jaj, akartam még írni nektek, hogy megkaptam karácsonyra egy kollégámtól a dr Csernus gyereknevelésről szóló könyvét, és most olvasom. Nagyon gondolatébresztő, merem ajánlani!!! (Hozzáteszem, hallottam, hogy sokan utálják az ürgét, mert nagyon nyers, nem ismerem, nem láttam egy tv műsorát sem. Ez az első könyv, amit olvasok tőle, de tényleg jó gondolatokat vet fel, én elgondolkodtam sok mindenen, azért ajánlom Nektek)

Kép
nettke

Nettke!
Akkor jó nagyot nőttek a lurkók!!!!Akkora Beni meg Nati,mint mi.Sárika meg :roll: !!!!Hatalmas!Mint egy iskolás!Bár most hogy oviba járnak a fiúk,döbbentem rá,hogy mi egyáltalán nem vagyunk magasak.Van jó pár kaliberekkel nagyobb kisfiú,kislány a csoportban!!!!Pedig a legidősebb gyerkőc is csak 2hónappal idősebb az enyéméknél.
Te akkor milyen rucikat veszel nekik?Nekem az a gondom az On,Gap termékekkel,hogy már kinőttük hosszú ujjúból,pulcsiból az 5T-s méretet.A nagyobbak meg ritka rondák.(bár lehet,hogy nyárra polót onnan fogok rendelni,mert elég korán szoktak már akciózni).Nacikat hol veszel?Beni se egy vastag legényke!nekünk mindig a naci derekával van gondunk!

Cat!
Látod!!!Sikíthattál volna!!!Én meg most adtam el potom pénzért a sárga helikopterest(+ a zöld dzsippest) 110-es méretben,mert az enyémek egyszerűen nem akarták felvenni.(tán ha 2szer mostam a 3hónap alatt)

Detti!
Az uramat össze lehetne kötözni a tiedével,ha betegségről van szó!Nekem iszonyat,amit le tud rendezni.Engem az összes gyerek összes betegsége nem tud úgy kikészíteni,mint az ő náthája. Attól meg a falra mászom,hogy a munkatársak egymást gyógyítgatják és szedi a másiknak hasonló panaszokra felírt gyógyszereket. Ahelyett hogy elmenne orvoshoz!!!!
De azért a mellhártya gyuszi komoly betegség!!!Ne szabadna vele játszani az Árpinak!Főleg (mert ahogy Meme is írta) sokszor vissza fog jönni az elkövetkező években (oda fog húzodni neki minden kis nátha,apró nyavaja).

Lilla!

Engem érdekelne 1-2rövidnacitok meg a boxer fazonú fürdőgatyóitok,ha Detti nem kéri!Megteszed,hogy ha lebizniszeltétek Dettivel a rucikat,akkor szólsz!!!!Köszi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti,

mi a Csernus könyv címe pontosan? Érdekes, mert nekem sem szimpi az ürge, de persze ettől elismerem a szakmájában nagy név.
Hátha kitudnék venni egy-pár ötletet Zsombikámhoz......

Lilla,

bár nem mértem meg őket, de tényleg nagyobbak,mert ami 104-es ruha volt , az nagy méretezésű 104-es. Már a 110-esek is éppen-éppen jók.

Meme
szinta

Edit

Basszus! :evil: Azokra a felsőkre én is vevő lettem volna, Dá imádja a járműves felsőket!
A mi rövidnaciajaink, fürdőgatyóink kisebbek, már Dáidra se jók. 1-2 lehet jó max rátok. Van olyanotok ami jó rájuk? Azt lemérhetnéd és rögtön kiderül, h van-e olyan ami jó. Catnél van pár rövidnaci, ha rájuk már nem lesz jó, szívesen rád hagyományozom. :D

Meme

Na ugye!!! :D Meglepődtem volna, mert már tavasszal is kifelé mentetek a 104-ből. 8)

Csernus: Most felcsigáztatok. Bár én személy szerint hidegrázást kapok a fazontól. Egyszer volt még alapképzés alatt előadást tartani. Hát, a hallgatókkal is ugyanúgy beszél, mint a drogos betegeivel. Azt gondolom, azért lehetne különbséget tenni. :twisted: Mindenkivel a saját kaliberén beszéljünk, nem?!! Azért a gyerekneveléses könyvet lehet, h elolvasom.

Vikó

Esetleg kölcsönadnád az új ikres könyvet? Így is annyi könyvünk van amivel gőzöm sincs mi lesz, nem akarok még vásárolni. Viszont érdekelne. :oops:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit :)

Hú basszus a sárga helikopteres a fiúk nagy kedvence volt. :cry: Annak a zöld helikopteresét is eladtam, mert kicsi volt. Zöld és sárga dzsippesünk van párban, az még jó rájuk, 110-es, azt hiszem Dettiéknek is olyan van. 8) Nagy kedvenc.

Nekem szerencsére nem válogatnak ruhákban, akkor lennék csak nagy bajban. Én is ugyanígy állok mint te gyerekruhákkal. Az amerikai 5T már kicsi rájuk. A nagyobbak nem tetszenek, messze vannak a Nextes krém gyerekruháktól (egyébként is szerintem). Gap-ért nem vagyok hajlandó annyi pénzt adni. Marad szerintem a Next, még ha ennyi is. A nagyobbak közt is volt pár jó darab. Nekem az a bajom, hogy cm-ben nem írják oda a méreteket. Mert például az eladott 104-es nextjeinknek a felsö hossza max 40 cm volt. Hát ezt én nem nevezném 104-esnek.

Nadrágokat kizárólagosan a Nextben veszem. Ott van köthetö derekú nadrág, ami nem slicces, és azok nagyon bejöttek nekünk. Igaz horror áron, de azért kiadok annyi pénzt.

Lilla :)
A rövidnacik 104-esek amiket adtál, az idén lesz jó. 8) Abból mindig kisebb kell. Utána ha nem jöttök vissza, passzolom Editnek.

Csernus: Tavaly elolvastam a könyvét, amiben a nöket pocskondiázza. Nagyon sok mindenben igaza volt, a mai magyar házasságokat illetöen. De a következtetése, konklúziója nem tetszett. Azon túl, hogy vulgáris volt a könyv, ez számomra nem érték egy írótól, nem segítö volt, hanem sokkoló, mint a drogosoknál. Röviden leírva: kihült a házasság, nincs szerelem, akkor LÉPJ ki a házasságból, ha nem, akkor megalkuvó, szar ember vagy, ezt az értéket adod tovább a gyerekeidnek, ök is szar emberek lesznek, és te vagy a hibás.
Ezek után inkább Vekerdyt olvasok gyereknevelésböl. 8)

Cat
Kép
cateye

Lilla!

Írtam pü-t!!!

Cat!
Csernussal kapcsolatban egyetértek!!! :evil: :evil:
Nahát nálunk ezek nem jöttek be!!!Olyanunk is volt,mint ami Dettiéknek voan ( fiúk szülinapi képein láttam).De azt is eladtam.Én megőrülök ilyen téren a fiaimtól.És nem tudok velük,mit kezdeni,mert üvöltenek,ha rájuk adom,ami nem tetszik nekik.Legalábbis Beni és Marci.Oli meggyőzhetőbb ezen a téren!!!De ő meg (ha választhat) akkor a Dávidról lemaradt vagy épp kinyúlt,igénytelen rucikat részesíti előnyben.Na ezzel is ki tud kergetni a világból.Viszont legalább azt megérti,hogy oviba nem mehet bennük,de itthon felveheti őket.
Nekünk ami legutóbb bejött,az a kék majmos h-u. volt meg azzal együtt volt a piros autós!!!A majmosból 3-at rendeltem,de az autósból csak 1-t.(merthogy volt mellé a sárga helikopteres meg a zöld dzsippes és így volt összesen 6) Na az autóson ment aztán a harc rendesen!
Most már csak úgy vagyok hajlandó rendelni nekik,hogy kinézem,mi az ami szóba jöhet,aztán ideültetem őket és válasszanak!!!!Utána pedig nincs reklamáció!!!
(bár akciósból megint sikerült megcsípnem 2pulcsit a megkérdezésük nélkül!Hát ha azt se veszik fel....! :roll: Szólok neked! :wink: )
A nadrágokkal én is így vagyok.Csak nekünk azért fontos a megkötős,mert egyébként leesik róluk a naci.És most annyira jó farmerokat láttam kötővel és azzal a gumis,bordás anyagú derékmegoldással!!!ÁÁÁ! Nekem nagyon bejön!
GAP nálam is csak akciósan jöhet szóba (akkor se mindig)

Edit

Kép

Kép
edit73

Továbbra is fenntartom az ajánlatot, hogy ha kiénztek vmit amcsiban vagy ebay-eztek, szívesen hazaküldöm. Annyiért, amibe kerül, szívességből. :D Játékra is áll. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme,

Ki nevel a végén? ez a címe a Csernus könyvnek. Engem idegesít, és nem tudom végigolvasni.
A végén úgy is az jön el, hogy sz@r szülők vagyunk, és elcsesztük a gyerekeinket.
A másik könyvét, a Nők-et elolvastam, az idegesített szintén, de abban több olyan dolgot találtam, amivel egyetértettem. Bár nagyon mérges voltam egy csomószor, amikor olvastam, de az azért volt, mert tényleg igaza van a faszinak.

Lilla,

Én biztos, hogy fogok élni a felajánlott lehetőséggel, köszi. Ebayen még nem rendeltem, de lehet, hogy kipróbálom. Majd szerintem azt lehetne csinálni, hogy többen rendelünk, és egy valakihez megy majd a cuccos, aki továbbítja a többieknek, nem?

Ja, írtam e-mailt, megkaptad?

Nettke,

Sári méretein én is meglepődtem. Emlékeztem rá, hogy magas, meg nagyobb, mint a tesói, de ennyire??? tök furi :)

Detti

KépKép
kiliman

iDetti

gen, szerintem is együtt kellene rendelnetek. a postaktg-eket majd ott pontosan kiderítem.

neked megvan a Csernus könyv? Ha kölcsönadnád a talin, beleolvasnék és köv talin visszaadnám. :oops: Tartok tőle, h nem éri meg a pénzt amit elkérnek érte. :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Juj, nem akartam megosztani a közönséget Csernussal.. 8)
Az eleje nem kötött le engem sem, de közepétől a végéig nagyon érdekes, talán ahhoz a részhez jobban ért. Nem biztos, hogy egyetértek vele mindenben, de engem 1-2 dologra rádöbbentett, és lesz amit tudok használni belőle. Ezért javasoltam nektek.
Cat, Detti
hát persze hogy megalkuvó és sz.r szülők vagyunk.. nem is kérdés nála.. De közben feldob egy-két olyan labdát, amin muszáj eltöprengeni, és ez jó.
Ezek után már kíváncsi vagyok a "nő"s könyvére :roll:
Meg hogy Lilla, mint szakértő mit gondolna a könyvről. :)
Edit, Detti, Cat
Nekünk is ugyanez a kollekció van h u. polóban, majmos, autós... :lol: karácsonyra vettem, 5T méret, Beni és Nati hordja.
Megmondom őszintén én nadrágot még sose vettem Next-ben, az a HundM-ben veszek, mert ott állítható a dereka, és mind 3 hosszú lábú, vékony derekú.

Kép
nettke

Nettke :)

A Nöt szívesen kölcsönadom, viszem a talira. Porosodik a polcon csak. 8)

Cat
Kép
cateye

Lilla!

Én is élnék majd a felajánlott lehetőséggel!Majd mi érdekeltek összeegyeztetünk egymással és veled,hogy együtt rendeljünk.Neked is könnyebb lesz,nekünk meg talán valamivel olcsóbb!

Nettke!
Hiába no!Egyforma az ízlésünk! :wink: :lol: Nálunk nincs a közelben HundM.A C&A-ban én meg vagy nem találok nekik nacit,vagy ugyanúgy 5.000Ft körüli összegben. Mondjuk nem tudom,milyenek a Next lánynacijai.
Nekem felsőben még a minimode jönne be,de azok egyenlőre felfüggesztették az internetes kereskedést (Adams-szel együtt),mert lehet,hogy bezárják a kapukat.Meg George is jó minőség és lényegesen olcsóbb.Lenne!!!!Csak azoknak meg nem nagy választék van fent neten,így max használtan szoktam jókat találni.

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla,

Melyik Csernus könyvet szeretnéd? a Nő nincs meg, csak a gyerekneveléses. Ha az kell, akkor viszem a talira, csak kérlek szólj előtte, hogy ne felejtsem el.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Tudnátok abban segíteni, hogy hol találok a gyerekülésekre vonatkozóan szabványokat? 15 kg-os 4 éves gyereknek elég-e az ülésmagasító?
Apa autójába kellene, mert az üléseket hétvégén megoldjuk -ő pakolja, én meg nézem :) - de most hétközben, váltanánk egymást.

Olvasom, hogy milyen jó, ideális súlyban lévő gyerekek vannak :) hát.... mi igen hátul kullogunk.

üdv. Pram

Kép
pramprampram

Pram!

Nem!Ülésmagasítót 25kg-tól használhatsz csak!Mindenképpen ülést kell venned!Vagy 9-36kg-osvagy 9-25kg-os vagy 15-36kg-os kategóriát.Szerintem nektek a legpraktikusabb a 15-36kg-os (azaz 3-as kategóriájú),mert már a másik fajtákban ugyse sokáig tudjátok használni az5pontos övet. Ennél a típúusnál pedig az autó biztonsági övével kötöd be a gyereket is.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
Köszi, hát akkor nincs mese +3 ülés :(

Kép
pramprampram

Először is BUÉK mindenkinek férfi társaim nevében is!

Cat!

Csak a rolleres témához annyit (kimentem megnézni, mivel már jómagam is elbizonytalanodtam), tehát:

A 4 stimmel nálunk, de csak a darabszámban. A Grétinek és a Kristófnak 2 kerekűje van, a piciknek 3 (elöl egy, hátul kettő).

Talán nem lesz a Kolpingban annyira kapós mint a motorok....

További szép napot: Szinta

Meme
szinta

Szinta :)

Köszi a rolleres infot! Gondoltam, hogy a kicsiknek 3 kerekű van nálatok is.

Én ezt néztem ki nekik, de még a pénzt gyűjtöm rá. :lol: :lol:

Kép

Pram :)
Ritkán írsz! Hogy vannak a gyerkőcök? Jártok még Ayres-ra Bencével?

Lányok!
Annamarival és Sziszussal mi van? Gyöngyi miért nem ír a csajokról?

Cat
Kép
cateye

Cat.
köszi, élek a lehetőséggel, kérném kölcsön :lol: :lol: :lol:
Lilla,
én is, én is!!!!! Az ON cuccok nagyon tetszettek, és épp panaszkodtam 1-2 hónapja, hogy minden szállító leállt. Te leszel a mi új forrásunk :lol:

Igen, Annamarira sokszor gondolok én is, mi lehet Vele és a srácokkal? Biztos vizsgázik még..

Pram,
boldog új évet Nektek is! Hogy vagytok, dolgozol már?

Kép
nettke

Detti

A gyerekneveléses érdekelne. Köszi h elhozod. :)

ruhákhoz: Florida tele van outletekkel, ahol még olcsóbbak a cuccok. persze ki kell fogni ott is, hogy legyen ami épp kell. De azért ott van választék, nem úgy, mint az itteniben v pandorfban. Lehet, h azt is meg lehet csinálni, h fotózok ha látok jó cuccokat és azt megcsípjük. Persze akkor sietni kell, kb másnap meg is kell venni, mert a legjobbak azért ott is elfogynak. :D Gap outlet tuti van, meg Nike. Sztem sportcipők is lesznek jó áron, én arra készülök nagyon. Magamnak 10-20 $-ért vettem anno aerobic cipőket. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat, Nettke,

Köszönöm az érdeklődést :)
Igen, jártunk AYRES terápiára, de egyre jobban váltja fel a HRG és az Alapozó.
Szerettem volna dolgozni, de Bencének voltak beilleszkedési problémái.
Cat, jól emlékszem, hogy az egyik fiad jár fejlesztésre? Ez Alapozó? Milyen fejlesztés?
Nettke, hányadik feladatsornál jártok a HRG-ben?

Ha lehetne, leginkább építenék egy nagy hangár jellegű helyet, ahol spéci fejlesztő eszközök lennének(nagylabda, gördeszka, ugráló labda, tölcsér stb) -meg nem fejlesztő, csak játszó helyek (szőnyeg ahol lehet bukfencezni, vagy tér ahol lehet labdát pattogtatni stb.). Minden eszköznél lenne egy szakember és felügyelné az ott játszó gyereket. Így a gyerek oda menne, ahova kedve van és mindent kipróbálna.
A nagyobbaknak lenne (ügyességi és logikai) labirintus.
-álom az álomban-

Kép
pramprampram

Lemértem a fiúkat: 98 cm magasak :( Remélem, ez nem mérvadó a felnőttkori magasságot illetően...
Viszont Bernát már túl van a 16 kg-on:-)

Mi lehet Nórival? elég régen jelentkezett, remélem, nincs semmi gáz velük!

Detti

KépKép
kiliman

Lilla!

Ez is nagyon jó ötlet!persze ha lesz időd meg energiád a 2lurkó mellett.Én Nike-ra tuti vevő lennék (főleg Dávidnak,aki már ugye felnőtt méret).

Cat!
Ezt is néztem én is rollerból,olyan 9e körül láttam.Meg ennek a Scooternak a mini változatát,ami olyan 7e körül volt.2kerekűből (aluminium vázas,kis kerekű) van nekünk ugyanez a márka.
Ti mikorra vennétek?Jó lenne valaki,akinek tapasztalatai is vannak erről.
Bár lehet,hogy nem lesz idén rollerük,mert apa nagyon meg akarja csinálni az udvarra a tornyot meg a csúszdát hozzá.És maga a csúszdatest se 5fillér,így amellé nem valószínű,hogy lesz roller.Na mmég messze van,majd meglátjuk!

Pram!
Igen,ez nagyon jó ötlet!Már csak egy (2?3?) kosár pénz kellene hozzá.
Nálunk szerencsére van az oviban elég sok fejlesztő játék.Remélem,ez használ is nekik.Már többször hallottam a gyerekektől,hogy ezzel vagy azzal "játszottak".A héten a tölcsér és a trambulin volt soron.
Elméséled,milyen beilleszkedési gondjaitok voltak?És most mi a helyzet?

Nóri!
Merre vagy?Nem ma voltál az új dokinál?

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
Miért lenne mérvadó?
Amúgy meg nem minden csaj bukik a 190cm-es pasikra!!!
Ti milyen magasak vagytok?Emlékképeim szerint átlagtaromány,nem?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Én 176 cm vagyok, Árpi egy-két cm-rel magasabb. Szóval nőkhöz képest inkább magasabb vagyok, Árpi meg átlagos.
Hát remélem, hogy azért a fiúk is lesznek legalább 180 cm-esek :wink:

Lilla,

Jól tudom, hogy Orlandóban van egy hasonló Disney város, mint Párizsban? Én úgy elvinném a fiúkat a Disneyworldbe, de nem tudom, hogy mennyire értékelnék. Lehet, hogy még kicsik hozzá (a mi pénztárcánk meg vékony).

D.

KépKép
kiliman

Detti

Orlandoban 5! Disney park van. 8) Párizsban 1 van, nem? Mi egyben voltunk még kettesben, de akkora, h egy nap alatt szinte nem lehet végigpróbálni mindent. :shock: És még van mellette vagy 2 csúszdapark, meg felnőtt vidámpark, meg a Universal Studio-nak egy filmes parkja. Orlando kb ebből áll, meg a rengeteg bevásárló helyből ,kajáldából, alvóhelyből. :lol:
Én biztos vagyok benne, hogy enyémek értékelni fogják-ez lesz a névnapi ajándékuk. :D Niki minden nap megkérdezi, h mikor megyünk már Fojidába és a nagy vidámparkba? :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Szegény gyerekek!!!! :wink: :lol: Mennyire fog nekik hiányozni az óvoda! :shock: :D :D :D Fojidában én se unatkoznék!Aztán majd jó sok képet kérünk feétenni!Legalább a nyálunkat hadd csorgassuk! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
Szerintem nem mérdadó a mostani méretük arra, hogy mekkorák lesznek felnőttként. Ok törpéből nem lesz óriás, de amúgy....

Ennek ellentmond (nem is tartom tudományosan megalapozottnak), de anno én több helyen is hallotam, hogy amekorra valaki két évesnek annak a kétszerese lesz felnőttként. Most így fejből fogalmam sincs, hogy Luca és Bence mekkorák voltak. Én 167 cm vagyok, Zsolt meg kb. 185-187 cm, úgyhogy én nem bánnám ha Lulka nálam egy kicsit azért magasabb lenne.

Én Barcelona mellett voltam anno az Universal parkban (Porta ventura) és imádtam (kitört belőlem a gyerek!). Meg is fogadtam, hogy egyszer az lesz a nyaralás, hogy beköltözünk oda. ;-)

Nálunk biciklit fog hozni a nyuszi (családi összevonásból), szerintetek milyet és hol vegyük meg?

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Tegnap voltam a dokinál nagyon korrekt idős orvos majdnem 40 éve van apályán, nem egy mézes-mázos, de nagyon rendes és úgy láttam, hogy a többi orvos is tiszteli. Ő is azt mondta, hogy 2 baba lesz, de nem genetikai a probléma, hanem az úgynevezett ikertranszfúzió. Biztos tudjátok, hogy ez az amikor az egypetéjű ikreknél az vér az egyik baba helyett a másikhoz jut el. Így tulajdonképpen a másik baba is veszélyben van, mert ő meg túl sok vért kap. De az orvos azt mondta, hogy nem olyan nagy mértékű a probléma, és csak annyi lesz a másik babával, hogy nagyobb lesz, mint a kisfiú. De így április elején már meglesznek mert meg kell, hogy császározzanak, hogy az egészséges kislány ne kapjon túl sok vért.

Jövő hét szerdán megyek, és kapok tüdőérlelőt, és úgy néz ki a dolog h 2 és fél, 3 hét múlva beköltözök a kórházba.
:?
És jövő hét pénteken, meg megyünk 4D-re. :)

puszi,
Nóri
Vendég

Nóri
:)
Hogy hívják a dokit akinél voltatok? Azért érdekes, hogy eddig genetikai problémát szajkóztak, most meg ikertranszfúziót, amit egyébként fentebb írtam is.

Él még a kisebb baba? Nem lehet segíteni valahogy rajta? Keviéknél az ikres fórumon szintén ez volt, csak az orvosok nem vették ezt észre, csak annyit, hogy kisebb az egyik baba. A nagyobb baba a 26. héten burkot repesztett, ezzel megmentette a pici életét. A nagyobb kislánytól vért adtak utána a picinek, aki 670 gr-al született, Regina a nagyobb 900 gr-al. Mindenféle hátrány nélkül felnőttek a lányok, most gyönyörű 3 évesek. Még dévényezni sem kellett őket. Csak picike törékenyek,de nagyobb bajuk sose legyen. Azóta már időre jött kistesójuk is született.

Detti :)
A fiúk mostani magasságából nem lehet semmire következtetni még. Ti sem vagytok alacsonyak, szerintem te kimondottan magas vagy, nem hiszem hogy alacsonyak maradnak a fiúk. Szerintem Árpi magasságúak lesznek.

Pram
:)
Olival alapozó terápiázunk, Sindelar módszerrel kiegészítve. Egy lányhoz járunk aki egy zuglói általános iskolában részképességzavaros kisiskolásokat fejleszt. Most egy logopédus kolléganőjével karlöltve logopédiai fejlesztést is tesz bele,mert megvizsgáltattam a fiúkat logopédussal, és jövőre Olinak oda is kell járnia majd, így már ezt is elkezdte vele Zsófi.

Milyen beilleszkedési gondjai voltak Bencének az ovinál? Fogsz majd később dolgozni? Tervezed?

Cat
Kép
cateye

Nóri

A Hajgúhoz mész 4D-re?

Akkor az ikertranszfúziót jól gondoltam ezek szerint. Ez már tuti? Azért tök jó, h eddig ahány dokinál voltál mind mást mondott. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóri,
dr Hajdu-t tényleg ne hagyd ki, jelentkezz be hozzá!!!!
A PIC kérdést megbeszélted a dokival? Kb hányadik hétre jósolta a császárodat?
Jó, hogy egy tapasztalt doktor kezébe kerülsz. Fontos, hogy bízz benne.

Pram,
BHRG: csütörtökön megyünk, 3 gyakorlatsort kapjuk Benivel, Sárival egy lépéssel hátrébb vagyunk, ott csak kontrollra megyünk a 2. gyakorlatokkal. De vele sokkal kevesebbet foglalkozom is, őszintén, nagyon nagy benne az ellenállás. Benike szívesen tornázik bármikor :D
Asszem Sárival elmegyek inkább a helyi nev. tanácsadóba, logopédia miatt, mert az nagyon kéne. És a logopédus csinál Ayres-t is (más kisgyerek is van az ovis csoportban, akit fejleszt), hát majd megnézi Sárikát ebből a szempontból is.

Kép
nettke

Edit, Cat,

Érdeklődtetek, hogy milyen beilleszkedési problémáink voltak. Ezzel inkább nem terhelném a topikot, meg elég hosszú is.
Írok privit.

Nettke,
Kár, hogy nincs a közelben egy HRG terápiás csoport, mint a Baross utcában. 2 gyereket napi szinten tornáztatni...munka mellett.....

Nóri,
Pihenj sokat! Jó pocakosodást!

Kép
pramprampram

Pram

Ha nem titok, én is szívesen elolvasnám. Ki tudja, még mi vár ránk is, főleg, ha esetleg Amerikában folytatják az ovit. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjelentés, mert éppen pakolok holnap megyünk a kórházba Ákosssal.
Képzeljétek visszanőtt az orrmandulája, és a garatmandulája is nagyobb (2-3x) a kelleténél, így nem kap rendesen levegőt. Ki kell venni mind a 2-őt, helyi érzéstelenítéssel.
Már több hónapja folyik a kivizsgálás, szerencsére nem allergiás, így tuti a mandulák okozzák nála, hogy mindig kis tátika, és elég orrhangon- fátyolosan beszélt.

Cat!
Majd hívlak, ha túl vagyunk a műtéten.

Judyt
KépKép
judyt

Judyt,
jesszus!! Gondolok Rátok holnap!!! Szegény Ákos!! :evil:
Pram,
írjál már csoportos privit, mert engem is érdekel, hogy mi volt Bencével!!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Jajj, mostanában olyan fáradt vagyok meg kedvetlen, hogy még vécére kimenni sincs kedvem meg erőm. :? :)

Cat,
Nem tudom, hogy írják a vezetéknevét a kereszteneve Ödön. :)
Él még a B baba, de segíteni csak úgy lehetne rajta, hogy később is beteg lesz.És így nem merjük bevállalni a párommal. :cry:

Lilla,
Igen, Hajdúhoz megyek és 98%, hogy ikertranszfúzió. :(

Nettke,
Azt mondta, hogy lesz PIC :) Kb. a 33-34. hétre mondta a császárt de lehet, hogy előbb lesz. :?

Pram,
Köszönöm a jókívánságokat! :)

Judyt,
Sok szerencsét kívánok Ákos műtétjéhez :)

Hogy egy jó hírt is mondjak :D Mondtam nektek régebben, hogy van egy barátnőm, aki odaadja majd a kislánya kisruháit, és tegnap elhozta nekem plusz még valami ismerőse is odaadta kölcsönbe, és így majdnem 2 zsák ruha van a kislánynak! :) A fiúnak meg a másik másfél zsák tesóméktól! :D Csak győzze Anyukám majd mosni meg vasalni őket! :)

puszi
Nóri
Vendég

Nóri!

Ha él "B" baba,akkor miért biztosak benne,hogy csak maradandó károsodással születhet? :shock: :oops: :oops: Illetve ha egyáltalán nem tesznek érte semmit (még egy próbát se),akkor tuti,hogy gond lesz. :oops:
Tudod,az anya-magzat kapcsolat nagyon sokra képes!!!Te nem harcolsz ezért a babáért és ő nem fog harcolni saját magáért (érzi az a pici lány,hogy nem kell erre a világra :cry: :cry: ).Csak a sors meg nem büntessen ezért!!!!
Kívánom neked,hogy minden a kívánságaidnak megfelelően alkuljon!!!!!

Judyt!
Ezek nem jó hírek!Szorítunk nagyon nektek!

Cat!
Te meg majd jelentkezz,légy szíves,ha Judyttól meg tudtad,hogy túlvannak a műtéten és hogy vannak!

Lilla!
Majd írok,csak kivagyok!

Nettke!
Ugye,ugye!!!A legkisebb a legharcosabb!!!!Ügyesek vagytok Benikéval!Mesélj majd csütörtökön,mit mondtak!

Edit

Kép

Kép
edit73

Csajok,

Akkor most mikor is lesz a vacsi?

Lilla,

A barátnőmnek megadtam az elérhetőségedet, szerintem fog majd írni e-mailt a ruhákkal kapcsolatban.

Nóri,

Én megértelek, hogy nem szeretnétek foglalkozni egy beteg gyerekkel. Szerintem azért jó nagy százalékkal már meg tudják mondani, hogy beteg lesz-e a baba, vagy sem. Tényleg fogadd meg a tanácsainkat, és pihenj, amennyit csak tudsz. Ezek szerint biztos, hogy koraszülöttek lesznek, úgyhogy minden bent töltött nap, óra sokat fog számítani.

Judyt,

Drukkolok nektek!

Képzeljétek, anyukáméknál a Mátrában tök nagy a hó, és hétvégén elmentünk szánkózni. Ráadásul nagymamám falujában van egy tó, ami totál be van fagyva, és tudtam egy kicsit korcsolyázni is. A fiúk nagyon élvezték, majd teszek fel képeket. De nekem ezzel elég is volt a télből, jöhet a tavasz!

Detti

KépKép
kiliman

Judyt,
Ákosnak sikeres, gyors műtétet kívánok!
Remélem mire a soraimat olvasod, már túúl is lesztek rajta.

Kép
pramprampram

Lányok!

Mit jelent az,hogy "nem szeretnétek foglalkozni egy beteg gyerekkel"?És az,hogy csak úgy lehetne rajta segíteni,hogy "később is beteg lesz"?És ha minden "segítség" nélkül meg fog születni és életben mer maradni?Akkor otthagyod a kórházban?Vagy ha a másik kislány is beteg lesz?(az ikertranszfúzió okozhat folyadékgyülemet koponyában, tüdőben, szívben stb) Ugye nincs rá garancia,hogy a másik két baba egészségesen fog születni?Vagy épp csak később derül ki,hogy valamelyik beteg???
Könyörgöm!!!Gondolkodjatok már el azon,hogy mit írtok!"B "BABA MÉG ÉL!!!!!!És senki nem szurkol neki,senki nem várja erre a világra!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
edit73

Edit,

Igazad van! De mások vagyunk, mindenki másként éli meg.

Kép
pramprampram

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Pram!
Mások vagyunk!
De itt nem arról van szó,hogy az élet választás elé állított.Nincs lehetőséged eldönteni,hogy akarod-e vagy sem (azaz nem az abortusz kérdés itt)
Ez a kislány él!Lehet,hogy beteg lesz,de az is lehet,hogy nem!!!Viszont az tuti,hogy Nóriék nem várják erre a világra.3baba fejlődik a pocakjában,de ők csak kettőt várnak.Pedig ennek a babának (per pillanat) nincs senkije az édesanyján kívül.
Azt már nem is részletezem,hogy mennyivel erősebb a kötelék az egypetéjűek közt,mint a kétpetéjű ikerpároknál.És mindez évek múlva milyen idegrendszeri,viselkedési problémákat okozhat annak a kislánynak,aki egypetéjű párját elveszítette!
No meg arról,hogy ha mindezek ellenére megszületik a baba és életben marad,mit éreznek majd a szülők!!!!És most mit érezhet "B" baba???! :cry:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Még mindig nagyon el vagyok havazva, de ma végre levittem a fiúkat bölcsibe. Elég húzós, mert 1/2 8- 3/4 8 körül kelnek, így én is. Szóval rohanás reggel, mint állat. Na meg 3/4 12 -re értük. Tudom, ott kéne hagynom őket aludni.

Nory!

Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen.
Nem Schleffer Ödön? Én nála szültem.

Lilla!

Még nem volt időm megnézni a ruhákat, csak belekukkoltam. Lesz amit kérni fogok.

Judyt!

Ügyesek legyetek!!!!

Edit!

Annyira igazad van, én pl. sosem tudnám feladni. Nekem volt egy kolléganőm, akinek azt mondták beteg lesz a babája, rossz AFP, rossz korionboholy eredmény, vérzés...stb. Minden rossz volt. Ők nem adták fel, nagyon küzdöttek, több orvoshoz is fordultak. már a 20. héten azt akarták, h szülje meg. Szóval nem adták fel és végül egy tök egészséges és valami hihetetlenül gyönyörű kislánya lett. De tényleg csodaszép, én alig tudtam róla levenni a szemem. Már nem tudom pontosan mi volt a a gond , de a fél méhlepény le volt szakadva és ezért vérzett, meg val.szín a rosszabb oldalról vettek mintát is, és ezek az eredmények rosszak lettek. Szóval ha nem küzdenek és nem mennek ennyi orvoshoz egy egészséges kislány halt volna meg.

Attila még mindig gipszben. Nem síelés, semmi sport, hanem a kertben egy meredek részen megcsúszott és kiugrott a térdkalácsa a helyéről. Az apja pont itt volt és helyre rakta, de utána bementek az ügyeletre, mert nagyon fájt neki, nem tudott ráállni. 5 éve volt egy ugyanilyene, a tengeren szörfözés közben. Akkor nagy mázlija volt, hogy valahogy ki tudott evickélni a vízből. Viszont azóta szar a térde.
Apum: súlyos májzsugora van, egyre rosszabb állapotban van és tegnap már elkezdett vérezni is. Bár azt mondták, azóta nem vérzik. Mindenesetre önhibájából van az egész, soha, de soha nem volt hajlandó orvoshoz menni, pedig akkor tovább élhetett volna. Hiába könyörögtem neki, akkor sem. Nagyon nagyon makacs ember. Még így , elesetten is. Az a baj, hogy nagyon messze van, Marcaliban, így látogatni sem tudom, 3-szor tudtunk lemenni hozzá. Bár most már sokszor zavart is, mert mivel nem dolgozik a mája, nem tudja méregteleníteni a szervezetet, ezért ezek a mérgek lassan eljutnak az agyáig a vérkeringésén keresztül. Kap ugyan méreg megkötő gyógyszereket, de nyilván ez nem 100 %-os segítség. Attila szerdán megy vissza, ha levennék a gipszét, akkor le tudnánk megint menni hozzá. A múltkor 3 hétre akartak gipszet feltenni, de akkor Attlia lealkudta 10 napra. Szóval leveszik, újra megröntgenezik, hátha.

Már annyira ki vagyok borulva és el vagyok fáradva, hogy emiatt is látom, hogy jobb lenne, ha a fiúk ott aludnának a bölcsiben és csak alvás után mennék értük. Viszont nem akarom, hogy Apu miatt, meg a lelki terheim miatt hagyjam ott őket. Bár Gergő tuti lelkes lenne, reggel már sietettet, hogy menjünk már, siessek, sürgetett, hogy minél hamarabb bemehessen a szobába, a dadus nyakába ugrott. Vendel viszont görbült rendesen, megremegett a szája , h nem akar bemenni, de hős volt és nem sírt. Végül is már 1 hónapja nem voltak bölcsiben.

Tali: jan 28 ? Asszem erről volt szó, ugye?

Kata

Kép
kateduo

Na, gondoltam, hogy felháborodást keltek azzal, amit leírtam :roll:

Az az igazság, hogy számomra nem teljesen tiszta, hogy él a baba, de mégsem :shock: Azt tudom, és ki is állok emellett a véleményem mellett: én - valószínűeleg - nemvállalnék olyan gyereket, akiről már magzat korában kiderül, hogy beteg lesz. Nyilván kérdés, hogy milyen fajta a betegség, de súlyosan szellemi fogyatékos és mozgássérült gyereket nem biztos, hogy bevállalnék. Nem tudom, hogy mi lenne, ha... De most így gondolom. Rengeteg szülő van, aki fel- és bevállalja ezt (és nagyon-nagyon-nagyon örülük, hogy az én gyerekeim nem betegek ilyen szinten), minden tiszteletem az övék, de én nem tudnám ezt csinálni, az tuti.

És nagyon sokan így is vannak ezzel. Ne ítéljetek el emiatt, azt hiszem, ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni rólam, de nekem ez a véleményem és így érzek.

Nyilván itt más a helyzet, mert ikrekről van szó, más a kötődés, a kockázat. És valójában nem is tudom, hogy éreznék ebben a helyzetben, nehéz ügy :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Hírek Judytékról:

Túl vannak a mütéten, de nem volt minden zökkenömentes. Csak két részletben tudták kivenni a manduláját Ákosnak, mert akkora volt. Félbe kellett vágni elöször, és úgy kivenni. A mütös azt mondta, hogy alig tudták lefogni, úgy kapálózott. :( :(

Hát ahogy beszéltem Judittal a háttérben hallottam ahogy Ákos üvölt, gyerekek majdnem elbögtem magam. Szegény, mit érthet egy ilyen pici fiú az egészböl? Fájdalmai vannak, de kap csillapítót, és még kicsit kába. Majd megszakadt a szívem. Judit egy hös, hogy ezt így végig tudja csinálni.

Detti :) ,Edit :)
Leszögezem, hogy beteg babát én sem vállalnék. Vessék rám a követ, de mind a házaséletemet, mind a 2 egészséges gyermekem életét tönkre tenném ezzel. DE nem lehet tudni, hogy az a kislány mennyire beteg. Nóri itt több orvosnál is volt, és mindenki mást mondott, az ikertranszfúzió csak most került szóba egyáltalán, amit mindannyian tudunk, hogy nem halálos betegség. Akkor hogy lehet azt elhinni, hogy beteg a B baba, ha minden orvos össze-vissza beszélt? Biztos nem lehet semmit tenni? Nekem csak az tünt fel, hogy Nóriék olyan könnyen lemondanak róla. Pont ez kerülhet a másik kislány életébe is, mert ugye az sem jó ha minden vért és táplálékot a nagyobb kap, ez rá is káros lehet a keringésére. Én nagyon várom Hajdú doktornö véleményét, hogy menthetö-e ez a pici lány. Biztos mindent megtennék, hogy ha lehet, akkor megmentsem, és addig gondolatban sem mondanék le róla, mert bizony ezt ö érzi. :( :( Azt sem értem, hogy miért nem fektetik be Nórit egy kórházba, és nem vizsgálják minden nap mindhárom baba flowját? Ez kulcsfontosságú lenne.

Ráadásul a Schöpfben már nincs PIC, akkor miért fog ott szülni, ha lehet tudni, hogy korababaák lesznek.

Na jó eldugulok. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. :(

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?