Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Zsuzsi:
Igen elég volt neki a tej.Ígyis az anyatejgyűjtő vitt el naponta jó sokat 8-10 dl.-t.
Mindíg mondták milyen jó a tej ,mármint sürű,mert megvizsgálták.
Te azt érezni fogod,hogy meddig elég a tej és mikor már éhes,akkor kell bevezetni neki a kaját.De vélemények eltérőek.
Mesi még most is csak anyatejet iszik,na meg néha 1 kis vizet.

Edit:
Ételmérgezés és gyorséttermi!!!!
Eddig mindíg kerültem,mert nem vagyok híve,de muszáj volt.
Éhesek lettünk a sok melótól.

Később még igyekszem benézni.

Kellemes napot! :D :D :D :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Emôke: gratuláltam tegnap Krisztiánnak?? Ha nem, most megteszem: NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!

Edith: én úgy tudom, hogy ha 6 hónapos kortól kezdesz hozzátáplálni, akkor már nem kell annyira óvatosn és fokozatosan. Persze az elején igen, de aztán már hamarabb kaphat többféle kaját. De persze ez is minden babánál máshogy van. Egy kanadai oldalon pl azt írták, hogy az elsô kaja lehet gyümölcs, zöldség vagy husi! Van, aki már egybôl egy görögdinnyeszeletet nyom a gyerek mancsába...

Kriszta: köszi, hogy leírtad. Azért azt hiszem, Alida hamarosan kap már valami újat, már most is meg van sértôdve, hogy mikor mi eszünk, ô semmit sem kap, még akkor is, ha elôtte közvetlenül szopik. Nomeg éjjel rendszeresen fölkel enni, bár ez lehet, hogy nem attól van. Néhány hetet még várok, mert az orvos véleményét is ki akarom kérdezni.

Na megyek, mert bár Alida lelkesen "diktál" az ölemben, mégis nehéz így írni. Ja és nálunk gyönyör? idô volt tegnap, 10 fok és napsütés, remélem ma is hasonló lesz!

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Köszönöm a sok hozzászólást a gesztenyével kapcsolatosan, de Réka sajnos nem kóstolhatta meg a gesztenyét, mert sajnos nem száraz helyre tettem és megpenészedett néhány szem, így az egészet kidobtam. De most már van elképzelésem, hogy hogyan csináljam legközelebb.

Tegnap este kipróbáltam a hajszárítót is. Hiába törlöm meg réka haját vízes (nem nedves) marad és félek ez uszi után növeli a megfázás veszélyét, ezt pedig nem engedhetem meg. Szóval tegnap este edzést tartottunk, először megmutattam neki, bekapcsoltam és picit szárítottam távolról a haját. nem mondanám, hogy élvezte, de nem sírt, inkább a csendes tudomásulvétel volt jellemző.

Holnap megyünk babázni, ha tudok jelentkezem.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Etterke!
Édes lehetett Réka! Jó hogy ilyen „nyugis” lánykád van! Tuti az enyém már ordított volna ha nem tetszik neki a dolog! :?

Cs.Kati!
Tegnap már „tornáztam” is! 20 perc a szobacangán! Utána meg alig tudtam lemászni róla, :roll: de sebaj! Ma már 2x20-at akarok!
Remélem összejön!
Babáknál szerintem az önálló evés is más ütemben fejlődik! Ki előbb, ki később! Nálunk szerintem későn lesz, mert a lányom lusta! Mostanában a cumisüveget sem hajlandó megfogni, pohárból meg még nem elég ügyes. :?

Sudi!
Pénz téma! Én is a maxit kapom, de így is csak a normál fizum fele. :? :cry: Mi is gondolkodtunk hogy ki maradjon itthon, de végül is csak én vagyok az anyja! :roll: Mondjuk tegnap kicsit kiborított a csaj, és azt mondtam visszamegyek dolgozni, szívjon vele az apja! Aztán megnyugodtam, és elvetettem az ötletet.
Bölcsöde!Hmmmm…..Nekem is el kéne kezdenem intézkedni, bár lehet nem lesz rá szükség, de biztos, ami biztos, utánakérdezek.
Mi is céklát ettünk szerdán! :D :shock: :D

Tessék, lehet szörnyülködni!: :lol:
Kép Kép Kép

Szökést nem nézem, így nem tudom milyen benne a pasi! De ha már pasi téma! Nekem ő a kedvencem!: :oops: :roll: :oops:
Kép

És persze az egyetlen!!!! Sanya hosszú hajjal! (ha ezt meglátja…) :roll: :

Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jah!
Mindig elfelejtem!

Sudi, Rita!
Ugye jól tudom hogy Ti már voltatok a soroksári (ex)Mega Toys-ba? Mennyire felszerelt autósülés és járóka ügyben? Tervezzük hogy elnézünkoda is, de ha csak 1-2 db van a dolgokból akkor sok értelme nincs.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Ilyen is csak egyszer fordult elő eddig, hogy Kriszta fél 9-ig aludt, és most másodszor. Igaz, fél 3-kor sírdogált egy kicsit és még az orrát is kiszívtam, de alapjában véve már jól vagyunk. Mindketten. A vesetájékon sem érzek már semmit. Nem hinném, hogy összefüggésben lenne a vérzéssel (bár ki tudja) mert nekem tavaly áprilisban még volt vesekövem, é sgarantáltan, könnyebb volt Krisztát megszülni, mint azt. És még vagy 7 évvel ezelőtt is volt. Tehát, csak azt akarom mondani, hogy hajlamos vagyok rá.

Tegnap megvettük a szalagparkettát, végül nem azt, mait kinéztünk, hanem egy érdekesebbet és drágábbat, de ez sokkal egyedibb, mint a másik. Ha minden igaz, holnap leteszik, és akkor majd teszek fotót róla. Megvettük Krisztának az új autósülést, d ehogy miccsoda kálvária volt! Ebből sem az lett, amit kinéztünk. Hétfőn egy piros-feketét néztünk ki, aminek normális ára volt: 219 lej. Volt egy fix ugyanolyan narancssárga-sötétkék 242 lejért. Kérdeztük, miért? Nem tudjuk.- volt a válasz. Megyünk tegnap, a piros feketén 215 lej áll. Amikor megyünk fizetni meg azt mondják: 271 lej. Nos, lehet azt mondjátok, hogy az a pár 10 lej nem számít, de most sajna minden banink számít: a maradékkal egy hétre való tápit megvehetnék + még egy tejpépet is. Szóval végül a narancs-kéket vettük, ami nem csúnya, csak a másikat jobban szerettük volna. Mondtam is, hogy ezt nem hiszem el, hogy egy terméken 3 ár legyen. dehát nem volt mit tennie a nőnek! Nem vették észre, hogy rossz ár került rá. Ezt is megmutatom majd. De most megyek rámolgatni, mert István nemsokára hazajön a munkából, hogy tudjuk a terepet kellőképpen előkészíteni a perkettalerakásra és sógornőmék ittlétére egyaránt! Elolvastalak, este (későn) ha még lesz erőm, jövök és válaszolgatok!

Jók legyetek, szép napsütéses napot nektek!

Ja, és Kriszta kapott eg szép szíbnes labdát is, de 1-2 percnél tovább őt sem érdekli! Mentem!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Képzeljétek, Joci ma reggel önállóan hasrafordult!!! Mindez pelenkázás közben történt és utána mégegyszer megismételte. Harmadjára nem sikerült neki, visszagurult a hátára, de szerintem csak azért mert kifárasztotta az első két atrakció! :D Egyébként ma reggel 6-kor ébresztett, ami nem szokatlan, mert 6 óra, fél 7-felé szokott kelteni, csakhogy most fejfájással ébredtem. Igaz, estefelé is be kellett vennem egy fájdalomcsillapítót.... Nem tudom, mi lehetett az oka. Talán fronthatás? :roll: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amióta reggel később világosodik, olyan nehezemre esik felkelni!

Sancsi: Látod, megelőlegeztem neked a tornázást! :lol: Nekünk is van szobabiciklink, csak már egy jó ideje egyikünk sem ült rá! Ha más gyakorlatot nem is, legalább a biciklizést érdemes lenne elkezdenem!

Edith: Örülök, hogy elmúlt a vesefájdalmad! Biztos nagyon szép a parketta, amit választottatok! Krisztának nagyon jó dolga lesz, ha a sógornődék is nálatok lesznek, össze-vissza lesz babusgatva! :D

Késő délután lesz nálunk egy kis szülinapozás, Anyukámat ünnepeljük szűk családi körben. Majd küldök nektek tortát fénypostán! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea, Mamóca merre vagytok!!!??? :?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Hali, csak gyors bekukk, ezer dolgom van.
Sancsi! Megnéztem megint Enéh képeit, nagyon cuki a csajszi!!! És már neki is tök hosszú a haja!!!! Édi! Én ezt úgy sajnálo, hogy nem tudok babahajazniiiii!!!!! :cry:
A sori, (volt) MegaToys-ban, sok járóka van, azt mi is ott vettük és elég jó áron szerintem. Autósülés is van, bár arra annyira nem figyeltem, mivel már van. De biztos tudsz válogatni abból is!! :lol: :lol: Babbakocsijuk még mindig eg yrakással van! Meg etetőszék is, szóval biztos autósülés is jó sok van. Tudom az egész hátsó sor csak autósülésből áll!!!! :lol: :lol:
De még esetleg nézd meg a NET-en, hogy mit ír az oldal, az akcióit asszem reklámozni szokta............... :shock:
Jah, és szerintem tök jó a hajad!!Úgy látszik más is beleun kicsit a szőkébe. Sanya mit szól hozzá? Neki tetszik?
Jó a pasi, Sanyáról meg nagyon látszik a hosszú haj, elég sötét a kép....... :cry: Azért körvonalazódik. :lol: :lol: Van egy olyan érzésem, hogy egy pár tetko is van rajta????......

Na mentem!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és a Mega-ba olcsók a tejpépek, bébiételek. Így mostanában ha kaja kell, megyünk apával. 5 perc tőlünk. :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!
Csak bejelentkezem,ne várjatok szerintem pár napig mert petefészek gyulladásom van és iszonyú :cry:
Folyton hányingerem van és nagyon fáj a hasam,szegény Lilit is alig bírom tartani.
De végre elmentem a nőgyógyászhoz,írt föl gyógyót,remélem hamar elmúlik.
Itt a veszte hogy folyton kilóg a derekam hasam a hülye rövid pólóimból :cry:
Na megyek lepihenek amíg LILIKE alszik.
PUSZI MINDENKINEK

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Sudi!
Tetszett neki, szereti a vöröd hajat, ezt is ő választotta.
Köszi az infot!
Láttam hogy meglátogattatok minket!
Pasi! 220 cm magas! Áááááááááá!!!!!!!! És nem csak a feje jó! És van róla akt képem is! :oops: :oops: :oops:
Sanyán jelenleg 3 tetko ékeskedik, de van egy olyan érzésem, hogy ez csak gyarapodni fog! :lol: :lol: :lol:

Edith!
Ez nem semmi! Én tuti nem hagytam volna annyiba! :lol:

Eszter!
Jobbulást!!!!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

NA, hello!

Végül sógornőmék nem jöttek ma, mert Zoli holnap is dolgozik, délig, így most már kicsit felszusszanhatok. Rendbetettem a balkont, a kisszobában rámoltam, a szekrény az előszobából még hátravan, de most mindketten pihenünk, mert elég volt mára. Nemrég ebédeltünk (salátaleves volt túrós puliszkával, isteni volt, mert szörnyen éhesek is voltunk), utána, ahogy bekapcsoltam a gépet, már Kriszta is kelt, és ő is evett. Ilyen kaját szerintem ti még nem láttatok! Háromfogásos ebédje volt a csajszinak salátaleves, rizses hús és banán desszertnek. Mindez egyhelyen!!!! Nekem fura volt az íze, de ő nagyon tátogott mindvégig!

Eszter: Jaj, kívánok neked gyors gyógyulást! Vigyázz magadra! Még jó, hoyg elmentél a dokihoz, hisz a petefészekgyulladás szörnyű következményekkel járhat! Kúráld jól ki magad. Most jól jönne egy kis segítség a családod részéről, azt hiszem! A rövid pólokat szerintem meg felejtsd el, legalábbis nyárig. :roll: :roll: :roll:

KAti: GRATULÁLUNK JOCINAK A HASRAFORDULÁSHOZ!!!!!! Milyen ügyes már! Nos, megtört a jég, vigyázhatsz, hogy ezután hol hagyod! :) Már beüzemelhető a járóka! :)
Nálam mikor hogy az ébredés. Van amikor tök nehezen megy, mint ma reggel, máskor meg egyből friss vagyok. Mint a ma született bárány anyukája! :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
de komolyan, már sokszor észrevettem, hoyg kezdek visszaállni a régi koránkelős szokásomba. De ez azért még odébb van! Mint a torna is. :oops: :oops: :oops: :oops:

Sancsi: NAgyon jó a hajad színe! Szerintem jól áll! Sanyának a hosszú haját, sajna, inkább csak sejtem, mintsem látom! :)

Képzeljétek, az este megnéztük a Da Vinci kódot. Láttátok már? Szerintem jó film, és megértem, hogy nagy port kavart fel! Fél egykor ért véget. Még csoda, hoyg reggel alig bírtam felkelni? De szerencsére, Kriszta is fél 9-ig aludt és sikerült előtte felkelnem. :lol: :lol: :lol: István belealudt. Nézzük, egyszer csak hallom, hogy horkol. Kérdem, nézi? Nézem hát, volt a válasza és befelefordult! :P :P :lol: :lol: :lol:

NA, megyek! Többiek, merre vagytok?

Andrea, nagyon régen jelentkeztél, MI VAN VELETEK?????? 5 perc, hogy jól vagytok és ne aggódjunk. Csak ennyit írj, kérlek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megáll az eszem!!! Az imént befejeztem ide az írást, hát nézem, Krisztának folyik az orra. Kiszívtam, és amikor végeztünk, véletlenül belenéztem a szájába és egy piros valamit láttam a szájpadlásán. Annyira megijedtem, mert nem tudtam mi az. Próbáltam, és nem tudtam kivenni. kriszta már sírt. mentem ébreszettem IStvánt, ő sem tudta kiszedni. Majd szaladtam az ő kis kerekvégű kiskanaláért, és mikor benéztem újra a szájába, már a nyelvén volt a valami. hamar ismét benyúltam, és sikerült valahogy kiszedni. Hát egy celluxdarabka volt, a szeletelt kenyér tasakján szokott lenni. Fogalmam sincs, hol találhatta, mert én ma többször is végignyaltam a lakást. Hát, szívbajt kap az ember! De jó, hogy ki tudtam szedni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Nagyjából átfutottalak benneteket.
Mira nagyon korán elaludt igy ide tudtam jönni közétek.

Előszöris Cs-né Kati:Gratulálok a hasrafordulásához Jocikának.

Edit:Nagyon nagy szerencse,hogy észrevetted Kiriszta szájbadlásán a celluxdarabkát.Ezek a gyerekek minden apró vacko t megtalálnak.

Berta Eszer:Jobbulást,tessék magad bebugyolálni nem szabad,hogy legyengülj a babócádat el kell látnod.
Én már 1 hónapja trikót hordok ,de mondjuk én fagyos vagyok nagyon.Olyan vagyok mint az öreglányok. :lol:
Régen nekem is volt petefészekgyulladásom tudom mennyire szenved vele az ember.Azóta nagyon vigyázok magamra.Mert ha nem vigyázol később visszajöhet.
Szoptatsz még?Csak a gyógyszerek miatt kérdem,hogy összeegyeztethető a szoptatással?
Az én Mirám még mindég szopizik persze egyre kevesebb a tejcsim,de kezdi megszokni,hogy csak reggel dől a tej a szájjába.
Napközben csak van amennyi van.

Sancsi.Etterke:Kitartást a tornázáshoz.Én is elkezdtem kb 2 hete,és már 2 kiló le is ment,pedig enni eszem,hogy tudjak szoptatni csak annyi,hogy minden nap tornázom.
Én Béres Alexanra nyerj időt dvd-jére nyomom.
Napi fél óra.Nagyon jó ,legalábbis nekem bejött.Mira ül előttem a hordozóba és nézi,hogy én meg szenvedek.Vigyorog rám a kis fogatlan szájával.

Még mindég nincs kint a foga,de ma néztem neki a kis inyén kőrbe látszik az összes foga végig ki van fehéredve.Ebből hamarosan fogacska lesz,egy helyn meg néha piros neki ott gondoltam,hogy majd előbb lesz,mert azzal szenvedtünk éjszakánként,de elmult neki már nem nyöszög miatta viszont nem nőlt ki az inyéből még mindég a foga.Viszont egyedül iszik a stopos üvegecskéjéből.El sem akartam hinni.Ja és én sem hagyhatom ott sehol mert állandóan megfordul már 2 hete a földön játszik leágyazok neki a föéldre,féltem hogy nehogy leeseen az ágyról.Olyan mint a hernyó araszol előre,a segge meg az egekben van.
Ezek a legszebb napok mikor mindig valami újat csinál.Még a felállás azthiszem óriási dolog lesz.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1161972899.84.jpg[/img] hernyózás Kép Kép [/img]

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

KAti: Nagyon aranyos MIRA!!! Hamarosan fölöslegesen ágyazol neki a földre, mert biztos, hogy nem ott fog tetszeni neki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SANCSI: BOLDOG HÓFORDULÓT ENÉHNEK!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :)

Kellemes napot, hétvégét mindenkinek. Nem tudom, mikor jövök, mert ma parkettázunk! Legyetek jók! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Igazán nem dicsekedni akarok, de ma is beszámolhatok Joci egy újabb produkciójáról: ebéd után az ölembe vettem, háttal nekem, de hátradőltem a széken, hogy ne ültessem. A kezeimmel előrenyúltam és fogtam a hasát. Hirtelen gondolt egyet és felült, de olyan lendülettel, hogy én csak pislogtam. Hagytam egy kicsit ücsörögni, aztán visszahúztam magamra, de később újra megismételte. Olyan édi volt! Fülig ért a szája, úgy tetszett neki!!! Nagyon büszke volt magára! :lol:

Sancsi: Enéhnek nagyon boldog hófordulót! Már igazi nagylány! :D

B. Eszter: Jobbulást kívánok neked! Úgy sajnállak! Egészségileg nagyon rád jár a rúd mostanában! Nagyon oda kell figyelni az öltözködésre, most, hogy már ilyen hűvös az idő! Múlt kedden, mikor a nőgyógyásznál vártam a soromra, jött hozzá egy fiatal, talán 20 év körüli lány, olyan rövid topban és dzsekiben, hogy a fél hasa kilátszott belőle, pedig akkor késő délután már igencsak hűvös volt odakint. Én is felhúztam a kabátom cipzárját, mikor kijöttem a rendelőből. Egyből az jutott eszembe, hogy csoda, ha ez a csaj nem szed össze valamit. Vagy egy petefészek-gyulladást, vagy valami vesebajt. Kíváncsi lennék, hogy az orvos mit gondolhatott, mikor meglátta. Bocs, hogy ezt leírtam, csak most eszembe jutott.

Edith: Jó munkát a parkettázáshoz! A Da Vinci-kódot én filmen nem láttam, viszont a könyvet most olvastam el, valamikor augusztus vége felé. Szerintem rendkívül érdekes történet. Múltkor, ha jól emlékszem, a National Geographic-on volt egy dokumentumfilm ezzel kapcsolatban, ahol történészek, egyházi emberek beszéltek mindennek a valóságalapjáról, de sajnos a műsor második felét sikerült átaludnom, mert elég későn volt és nagyon álmos voltam! :oops: Pedig úgy érdekelt volna! :cry: Na mindegy, hátha lesz még ismétlése. :roll:

Kati: Mira nagyon édesen "hernyózik"! :lol: El is hiszem, hogy tetszik neki, ahogy tornázol! Nemsokára már beállhat ő is és akkor lesz kivel együtt izzadni! :D

A védőnő hívott tegnap, hétfőn jön és akkor megbeszéljük a hozzátápi folytatását. Azt mondta, hogy jövő csütörtökön nem kell oltásra vinnem Jocit, mert nem lesz a doktornő, ezért majd csak egy héttel később kell mennünk! Pedig addigra már jó lett volna túlesni rajta! :(

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést!
Már igazi nagylány a csajszim! Igazi nagylány módjára tud kiborítani is, és hisztizni is! :lol:

Edith!
Sanyának is tetszik a hajam, de a lánykámnak nem! :roll: Állandóan tépi!
Sanya hosszú haja ezen a képen látszik a legjobban. :? Majd megpróbálom digaitalizálni a papírképeket, hátha azok jobbak!

Rita!
Küldtem mailt! :lol: :oops: :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Megváltoztattam a képet, most azt próbálom, jó -e.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Hát nem!

Pedig olyan jót választottam!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Boldog szülinapot enéhnek! Nézegettem este az oldalát, nagyon jó!

Kép
Kép
etterke

Végre sikerült!

Amíg itt bajlódtam Tomi is felébredt!

Szia Eszter! Mi is olyan rég "beszéltünk"! NAgyon szép Rékus, rettenetes jó a kis sérója!

Tényleg, Enéhnek BOldog hófordulót kívánok!

Majd jövök még

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Hogy vagytok? Remélem mindenki jól van. Nálunk újra tavasz van, napos idő volt hétvégén és 27 fok. Ma is egész napot a szabadban töltöttük.

HOgy bírják a babák az óraátállítást? Réka a szokott időben kelt és kérte a hamit. Próbálom, ha lehetséges, majd picit eltolni az étkezéseket, hogy átálljon a mostani időszámításra, ugyanis ma már hét órakor fürcsizett és ment később aludni, ami csak azért rossz, mert apa fél hétkor ér haza. Ti hogy csináljátok?

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!

Kicsit laktatóbb tízórait adtam, így az ebédet fl órával később ettük, az uzsit is, mert pont aludt egyet Tomi, a füri is egy fél órával volt később, de majd a héten szép lassan átállunk.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Szia Eszter!

Hát a fürcsiel nálunk gond volt alig birtam egy kicsit nyujtani,mert ha nem pont időben van fürdetve akkor üvölt ugyhogy én majd negyedóránként húzom szép lassan az egy órát.Reggel jó volt mert nem volt az evéssel gond,csak az alvás az most egyépként is változott neki,alszik fent a lakásnban már 3. napja!! :P El sem hiszem,hogy ez az én gyerekem,mire bejött a rosszidő alszik fent ügyes kislány.

Rita:Nagyon jó a vonalzódon Tomi baba képe,nekem is cserélnem kellene de soha nincs időm rá,örülök ha tudok irni néha nektek.

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Igen Kati, én is vagy fél órát szaroztam a kicsinyítgetéssel, aztán nem jelent meg, meg minden baja volt :roll:

Nem ismerek Tomira! Másfél órája kint alszik a kocsiban, de sosem szokott ennyit. Ki tudtam porszívózni az egész lakást! Hurrá!
Mondjuk jó hűvös van odakint, jól ba van bugyolálva, és nem utolsó sorban harmadik napja tök sokat kakil, és piros a feneke. Ez a fogacska előjele nem? Csak kijön már végre! :D

Edit, KAti, Sancsi! Azt hiszem Ti nézegettétek az okosbabát nem? Valaki jutott előrébb? Én olvasgattam az okosbaba.hu-t, de ott meg kell rendelni a könyvet, meg miegyéb, de még odáig nem jutottam, gondoltam hátha valaki elmélyült már a témában.
Egyre többet forszírozzák, hogy ilyenkor a legfogékonyabb a gyerek, megérne egy kis energiát, hátha később könnyebb dolga lesz! Meg játék is, ami nem utolsó, mert már fogy a "készletem".

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Befejeztük a parkettázást, a lakás 80 %-a is rendben van. A maradék húsz is megvár, holnap folytatom, mert azt mondtam, ma felteszem a lábaimat és pihenek. Hullautánzat vagyok már. Szép lett! Még em csináltam képet, de aztán megmutatom.

Nem elég a hétvégi fáradtság, a csajszim kikészített az éjszaka, többször kellet kelnem hozzá, 1-kor, 5-kor evett, sokszor visítva felsírt, na köszönöm, ebből többet nem kérek. Úgy sajnálom szegényt, mert biztos a foga, de így ő sem tud, és én sem pihenni. Fél 5-kor felkelt, gondoltam visszaalszik, kivettem és a hasama fekettem az ágyunkban. 5-kor ordítani kezdett, így megetettem aztán már csak szundizott. 7-kor végleesen felkelt. tegnap nem volt baj, de az éjszaka megviselte az óraátállítással! Most is jól van, csak délelőtt neezen aludt el. Még mindig folyik az orra, de ritkán ell porszívóznom, szerencsére.

ANDREA: BOLDOG HÓFORDULÓT PETIKÉNEK!!!!! Mit csinál a nagylegény? ÍRJ VAGY 2 SORT!!!! NAgyon hiányzoooooool!!!

Rita: Édi nagyon Tomibaba a vonalzós képen! Kiskópé! :wink: :wink: :wink: :wink: Jó, hogy jössz egy picit ide is írogatni, te is hiányzol! Elfelejtettem kérdezni, sikerült és ízklett a padlizsánkrém?

Kati: Szerencsére Krisztának sosem volt annyira fix a programja, hogy valami így meviselje. És nem miattam, hanem saját maga miatt. Amikor nem evett rendesen, akkor sehogyan sem lehetett programot tartani! De az jó, ha sikerül mindig betartani. Azt mondják, azok a gyerekek sokkal pontosabbak, kevésbé szétszórtak lesznek. kriszta hamar elaludt az este, 8-kor már aludt, és ez nála elég baj, mert az lett a következménye, amit már leírtam. Nincs szokva a koránfekvéshez. Általában 9 körül fekszik, ami tulajdonképpen régi óra szerint annyi is volt, de mégis 1-kor megéhezett. Hátha sikerül neked is ez a negyedórás időhúzás! :)
És gratlálok a benti alváshoz! Látod, rájött Mira is, hogy a benti melegnél nincs is jobb! :)

Itt hideg van nagyon és szörnyen fúj a szél, annakellenére, hoyg süt a nap. De reggel még esett az eső is. NAgyon ősz lett már sajnos. A fák is egy nap alatt megkopaszodtak.
NA, hagylak, megyek főzni.
Kellemes délutánt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szegény Kriszta, hogy így gyötörje valami! :( Majdcsak jobb lesz!

Most időmilliomos vagyok, Tomi délben kelt fel! Ilyen akkor volt utoljára, mikor még picibaba volt.
Ebédeltünk, most meg boldogan játszadozik a járókában itt mellettem. A nap is kisütött! :D :D :D
Képzeljétek ebédkor egy kis reszelt sajtot adtam Tomi szájába! Nyamnyogott rajta, tetszett neki. Tegnap meg sütöttem kenyeret, és abból pár morzsányit is adtam neki, az is ízlett. Utána megpróbálkoztam egy kis kenyérhéjjal, óvatosan eszegettük, nagyon tetszett neki!
Holnap is adok majd egy picit, csak gyakorlásnak!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Ja, azt elfelejtettem, hohy padlizsánkrémet, se puliszkát még mindig nem csináltam. Más lett belőle.
De a majd szeretnék krémet csinálni. Sőt a puliszkához már vettem darát is!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Kép Kenyérevés
Kép lányokat a lábukról levevő nézés
Kép állandóan üldögélnénk
Kép fini
Kép játék

Rita & Tomi
Kép
ritike

Rita!

Igen én néztem az okosbabát,de még csak 3 napja van időm egy egy picit a gép lé ülni,de lassan a MIra is betölti a 6 hónapot,ugyhogy ha valamit el akarok kezdeni lassan nekem is jól utána kell olvasgatnom.Azon gondolkodtam,hogy megrendelem azt a könycsomagot,aztán majd kiderül,hogy Mira mennyire fogékony ezekre a dolgokra.
A képek nagyon jók Tomikáról.A kádban ücsörgős és a lábujrágós különösen tetszik.:-)

Edit!

Jó,hogy a parkettázásnak vége,majd a képet várjuk,biztosan nagyon szép lett.
Kriszta lányodnak folyik még az orra?
Kriszta baba még éjjelenként felkel enni?
Mira már öbb mint egy hete átalussza az éjszakákat.Olyan jó,mikor kijöttünk a kórházból és eltelt egy hónap azthittem soha nem lesz az a nap,hogy én egész éjszakákat átaludjak,és tessék máris eljött az az idő.

Pussz

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Réka ma délelőtt egy nagyot aludt és így csúszott az ebéd, gondoltam, akkor máris félórát nyertem és nem okoz gondot az óraátállítás, de pici lányom ennek ellenére fél órával korábban kérte az uzsit! szóval ezt bebuktam! Mindegy, majd néhány nap múlva talán helyre álla rend, pedig már olyan jól kialakult a napirendünk.

Az "okos baba" tulajdonképpen a babajelekről szól? Én olvastam a könyvet! Nagyon érdekes és szerintem néhány jelet tudatlanul is használ a mama és a baba is. a könyv szerint akkor érdemes elkezdeni a jelek tanulását, ha már tudatosan rámutat egy dologra.

Rita: Ti miket szoktatok játszani? Nagyon jók a képek!

Kép
Kép
etterke

Kati,
megkaptam a képeket, szépek vagytok nagyon!
Az klassz, hogy átaludta Mira az éjszakát! Én is úgy örültem, mikor végre aludhattam! Mostanában meg már király dolgom van, volthogy kilencig is hagyott aludni Tomi, ébren volt, csak játszogatott. :D Hónapokig még fél hatkor kelt.

Attól félek nem kamu -e ez a megrendelés, tulajdonképpen csak egy kódot kapsz, amivel hozzáférsz az oldalakhoz. Meg nem -e olyan hókuszpókusz , mint az agykontroll, meg ilyenek.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Szia Eszter, most látom, hogy itt vagy. Amit most olvastam az okosbabán, az, hogy "hogyan tanítsuk olvasni a babánkat", de engem inkább a babajelek érdekelnének jobban. Na, majd még utánanézek.

Játék... hát, sokat olvasok Tominak, már születése óta. Hasalunk egymás mellett, olvasunk, nézegetjük a képeket.

-van ez a puzzle polifoamunk, nekünk 10x10-es kis négyzetekből áll, ezekből kockát építünk, a játékokat bepakoljuk, kipakoljuk. Amúgy ez nagyon jó, ert csomó alak van rajta, vannak tárgyak, állatok ez, az külön kategóriák, színek, úgyhogy később jó lesz majd csoportosítgatni.

-Vettem Tominak kisautót, azt szoktam tologatni, gurítani, ő meg nézi.

-van az a tábla a fenti képen, tele forgó pörgő gurigákkal, meg tükörrel, azt szoktuk bizgerélni

más nbem jut eszembe, szívesen veszek én is ötleteket, mert szívesen játszanék valami mást is :roll: , csak nem mindig van sok ötletem! ti?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztom Lányok!

Kati, Rita örülök, hogy több idôtök lett, még ha átmenetileg is csak! :)

Képzeljétek hogy jártunk! Múltkor voltunk vendégségben, ahol szônyegpadló van és letettük Alidát a földre! Hát annyira élvezte, gurult össze-vissza, úgyhogy gndoltuk, hogy nekünk is már épp ideje valamit kialakítani, hogy a parkettára is letehessük. Másnap elmentünk egy nagy boltba, hogy vegyünk összerakhatós polifoamot, úgy gondoltuk, az a legjobb, mert elég nagy, elég puha stb. Na vettünk is egyet, Gyula megcsinálta Alidának a játszósarkot, kiterítette a szônyeget, amirôl kiderült, hogy valami olyan embertelenül büdös, hogy nem lehet kibírni! :evil: Szellôztettük egy egész éjjel, hátha kimegy a szag, de semmi változás, úgyhogy vittük is vissza a boltba! Igenám, de SEHOL nem kapni itt ilyet!!! Csak online lehetne rendelni, de úgy meg nem érzed a szagát meg nem is látod, hogy mekkora! Ezenkívül egy szar üvegreszelôt nem tudok venni, mindenhol csak a fém van és le vannak szarva a gyerekek. Normális párologtatót sem árulnak, csak elektromosat, ami annyira hangos, hogy az éjjel nem lehet használni, így folyton fölkel enni. Komolyan elegem van ebbôl a "fogyasztó-centrikus" rendszerbôl! Rosszabb mint a kommunizmus!!! Egy pamutzoknit nem lehet venni, mindenbe nylont tesznek! Ti értitek ezt???? Azt sem tudom, mit tegyek most a földre, amin Alida ellehet és nem fázik meg. Szônyeget nem akarok, mert azt nem könny? tisztítani, meg ha túl kicsi, azonnal lemászik róla.

Bocs hogy idezúdítottam ezt, csak már a t*k*m tele van!

Szép hetet
zsuzsi 81

Rita!

Hát nemtudom hogy kamu-e ha befizetem a pénzt a párom szerint biztosan átvágnak,Ő nagyon nem bizik meg az online megrendelésekben és igen olvastam,hogy kódot kapok.
Szóval apus szerint ne fizessem be a pénzt mert ugysem kapok érte semmit.
Ő már vagy 3x megjárta igy.

Játékok,igen nálunk is az van,hogy én játszok játékokkal a Mira meg jókat néz:-)Ő még szinte mindet megrág:-))
Amit az Edit irt,hogy lassan a Mira nem ott mászik ahol a öldre le van neki ágyazva,hát ez már be is jött folyamatosan lemászik a drágám a parkettára.

Zsuzsi!
Nálunk mondjuk nem baj,hogyha a parkettán mászik mert a 2. emeleten lakunk és jó meleg a lakásunk távfütés van.Igy a föld is meleg,olyannnyira,hogy egy zokniban vagyok itthon rajta.
Mirán egy harisnya egy zokni egy gatyó van,Igy nyugodtan mészhat a parkettán is.
Most kezd beállni a fütés,én fázós vagyok,de mostmár nagyon jó meleg van itthon,eddig csak 24-25 fok volt.
Én egy vastag gyapjútakarót szoktam leteriteni neki és arra ráteritek egy lepedőt amit nyálazhat azt pik-pak ki lehet mosni.
Eddig félbe volt a takaró hajtva,mostmár teljes nagyságában kiteritem ,de igy is kicsi neki:-)

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Újra Én! :)
Enikőtől most kaptam képeket és átküldtem nektek,remélem átmegy mindenkinek,ha valakinek nem ment át vagy kihagytam az irjon és küldöm újra.
Mindenki e-mail cimét sem tudom itt az enyém kety28@citromail.hu ide irjon aki nem kapott képet!!!!!

Pussz mindenkinek!
Ma már nem jövök többet.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!
Bejelentkezek,már sokkal jobban érzem magam.
Kúrálgatom magam,meg kimentünk anyuékhoz pénzeken és ma jöttünk haza,kellett egy kis segítség,mert közben hasmenésem is lett meg néha kerülgetett a hányinger is.
Meg vasárnap már kimentünk a temetőbe is,meg anyuéknál fürdőkád van így mindennap cickafarkfüves fürdőt vettem,ami nagyon jót tett.
A nátha még időnként kerülget,de iszok mindennap egy coldrex teát,így még nem tudott kijönni :)

CS-NÉ KATI:nem hordok toppokat,csak egyszerűen rövidek a ruháim,én már kinőttem 23 évesen a toppos korszakból,sosem szerettem ha kilóg a hasam,de a derekam mindig kicsúszik a ruha alól :?
KATI:nagyon szépek vagytok a képeken,a hajad is nagyon tetszik,mikor változtattál rajt :?:
Nem szoptatok,így nyugodtan szedhetek antibiotikumot.
TOMIKA:nagyon aranyos kép lett felrakva :P

SEDITH:hát nagyon megijedtem mikor olvastam hogy Kriszta mit vett be a szájába,ezek a kis nyuszifülek mindent megtalálnak,a keresztfiam is ilyen volt,holnap megírom az emailt,remélem lesz már rá időm,mert eléggé szenvedünk ebben a pár napban :cry:

KÉPZELJÉTEK:Lilike nem hajlandó enni :cry:
Egyszerűen nem eszi meg a tápit vagy csak úgy ha órákon át tömöm belé és végig bömböl.
Volt hogy egyik nap evett 3-szor,reggel 6-kor majd fél 3-kor és végül fél 8-kor és az éjszakát átaludta.
Ha beleteszem a kajás üveget a szájába már ordít,de a teát elfogadja és abból meginna 2 üveggel is.
Ha meg megeszi a tápit olyan 80 körül eszik csak,ritkán 120-at.
Ma megtömtem 3 részletben,120-sal.
Most fél 6-kor evett 80-at és fürdés volt és kicsit hisztizett amíg nem kapott teát és most alszik.
Szerintem már nem fog felkelni vacsizni :(
Nem akarom bántani mert ma alig aludt,már tiszta ideg vagyok hogy miért nem eszik.
Felhívtam a dokit,holnap viszem tanácsadásra és megnézzük a súlyát,meg ír fel másik tápit.
Remélem csak a tápszerrel lett baja.
Szerintetek mi lehet ez?
És valaki segítsen már nekem:a mi székletünk sötétzöld,állítólag ez normális a tápszer miatt,rá is van írva hogy elzöldül.
Szerintetek ez normális?
Mert a neten olvastam hogy egy anyukánál ugyanez volt a panasz,mármint a babájánál és azt mondta neki a doki hogy nem jó a zöld széklet és tápit is váltottak meg emésztési zavara van.
Ha meg fájna a hasa akkor éjjel is sírna,nem?
Hát nem tudom már,nagyon izgulok,remélem nincs semmi baja és nem ment a súlya lefele.
Egyébként sokat mosolyog meg játszik csak nyügösebb és többet sír,minden ok nélkül,mármint én nem tudom miért sírhat :oops:

Van egy másik sztorim:Ma indultunk a városba és a lépcsőház előtt megkezdődőtt megint a hiszti és adtam teát a LILINEK,jött a szomszédom,a BMW-s csajszi,erre köszönt és megállt jogy megnézheti e a babát.
Mondta hogy hallja miket gügyörészik meg hogy szokott sírni,de hozzá tette hogy nem azért mondja mert zavarja.
És mondta hogy ő egész nap itthon van és bármikor szívesen segít ha valami gondom van,még vigyáz is rá hogy el tudjak menni a dolgaimat elintézni,ha elakadnék.
Hát nagyon kiakadtam milyen rendes,mikor jöttünk haza,egyszerre értünk haza és segített felhozni a babakocsit,szegénynek majdnem kitört a tűsarkú cipője.
Hát látjátok,még a végén a legrosszabb szomszédom lesz a segítségem :wink:
Mindenesetre jól esett a kedvessége.
Na megyek lepihizek,valaki írjon nekem a kajagondunkkal kapcsolatban ha van valami ötlete,előre is köszönöm,ja meg a széklettel.
PUSZI MINDENKINEK,JÓ ÉJT :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Kati: Nagyon jók a képek rólatok! örülök, hogy Mira már a lakásban is jót tud szundizni!

Rita: Tomi nagyon nagyfiús már! Az "okosbabát" nem ismerem, de nem is szeretném, ha előbb vagy gyorsabban tanulna meg olvasni, mint korának megfelelő. A babajeleket viszont érdekesnek tartom, egyelőre nem tanítgatom Rékát, de ő már használ néhány jelet. Pl: ha álmos tépi a haját, ha szomjas csapkodja a cumisüveg tetejét a babakocsiban, ezeket ő találta ki és én megfigyeltem. Jó lenne, ha mást is tudna így jelezni, hogy amikor nyügős tudjam, hogy most épen mi a baj.
Mi is hasonlókat játszunk. Sokat mondókázunk és énekelek. Gurítom neki a könnyű, anyagból készült labdát és visszalöki, különböző anyagú tárgyakat adok a kezébe, hogy megismerje az anyagokat és formákat. Legutóbb újságot "olvasott". Lehet építőkockát is veszek neki, mert egy babánál játszott vele, én építettem valamit, ő ledöntötte. Próbáltam neten is nézegetni, de ilyen piciknek nincs semmi.

Eszter: A legjobban teszed, ha konzultálsz az orvossal, mert nehéz tanácsot adni. Azt gondolnám nem éhes Lili, de ez nagyon hosszú idő két evés között. Tömni nem ajánlatos, mert megutálhatja az evést. A székletére vonatkozóan is az orvos tud választ adni. Sajnálom, hogy konkétan nem tudtam segíteni, de nem volt hasonló tapasztalatom.

Kép
Kép
etterke

Rita!

Ezt nézted már?

http://www.babajelek.lap.hu/

Kép
Kép
etterke

Köszi Eszter!

Megnéztem.Meg is veszem azt a könyvet.

Én is veszek majd kockákat Tominak, az nagyon jó játék.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Hű, Rita, milyen jó, hogy ilyen sokat írtál! :)
Az okosbabával akkor aztn elakadtam, mert meg kellene rendelni azt a kódot. Én nem hinném, hogy átverés lenne, de attól is függ, hogy mennyibe kerül. Én csak azért félek, mert nem tudom, hogy innen Erdélyből hogyan tudnék én fizetni.

Na, mindjárt jövök még, csak még van egy kis dolgom. Sziasztok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

egy pár kép...
Kép bámészkodás
Kép anyával
Kép nagyapival

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Kép ücsörgés
Kép igen még mindíg
Kép apa testvérével
Kép anya legjobb barátnőjével

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!
Megcsináltam a képeket, ilyen az új parkettánk, bambuszutánzat, nekünk nagyon tetszik:

Kép Nem tudom, mennyire kivehető a mintázata

Ilyen volt a régi. és még szőnyeg is kellett hozzá, mert ha nem rusnya volt, mint a fene. :(

Kép :P

És végül így kukucsizik Kriszta, mióta leengedtük a kiságyat!

Kép :) :) :)

Kati: kriszta már régen nem eszik éjjelente, de van úgy, hoyg mégis megéhezik. MOst, hogy az óra miatt korán elaludt, 8 előtt evett és 1-kor megébredt. Se cumi, sem víz nem volt elég, de miután megetettem, aludt ismét 5-ig. Nem szeretném kínozni, és ha ő is én is nyugodtan tudunk így aludni, akkor inkább megetetem.
A mi lakásunkban 20-21 fok van, de a 21-nél már Kriszta is lengébben van öltöztetve. De mi olyan meleget csinálunk, amilyet akarunk, mert saját központi fűtésünk van. Különben rajta is egy body, egy blúz, egy harisnya, zokni és egy gatyó van. Most már ő is mászik a csupasz parkettán, bár igaz, eddig sem tisztelte a szőnyeget :P :P :P :P , mint ahogyan a kép is mutatja. Az ő nyomában filmeztem. :D
Megkaptam az Enikő képeit, köszi, hoyg továbbítottad! Aranyosak mindannyian, és valóban, jó tömött kiscsaj Vanessa! :)

Zsuzsi: Nálunk nem vált be a habtapi, nem a büdössége miatt, hanem a szétszedhetősége miatt. Egyszer kiszedtem a figurákat a közepéből, hát Kriszta elkezdte tépázni a maradékot. Csűrte-csavarta, rángatta, rágta, jobbnak láttam egyelőre eltenni. Különben azt írja rajta, hogy 3 év alatt nem ajánlott.

Na, elküldöm, mert nem tudom többet folytatni, jött édesanyám. Később jövök! Puszika! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok :!:
Etterke:köszi azért hogy írtál rá valamit,már úgy várom hogy ott legyünk a dokinál,most mindent megkérdezek,megint nem akart az előbb enni,nem is erőltettem,kapott inni majd látom hogy rágja az egereit és megkínáltam a kajával és most evett 120-at.
:P
Azt akartam tőled kérdezni hogy egy ilyen kis poncsó mennyibe kerül ami Rékán volt,olyan édes :P

EMŐKE:nagyon szép kislegény Krisztián,emlékszem ő is milyen pici volt a képeken mikor megszületett,meg nem mondaná az ember,nagyon aranyos és még mindig tiszta anyukája :P

SEDITH:nagyon jó lett a parketta,szupi :P
Nem tud valaki valamit ANDREÁRÓL ÉS PETIKÉRŐL?
Remélem Petike meggyógyult már :roll:

Ma rendeltem reggel egy könyvet,a babatáplálás kézikönyvét,vannak benne allergiáról is dolgok,elvileg csütörtökön szállítják,kíváncsi leszek rá,bár én nem fizettem előre nincs veszteni valóm.

Valaki nem tudja,megjelent a FISCHER PRICE-TŐL egy új zenélős álomba ringató,a tévében láttam,ez is olyan amit fel kell szerelni a kiságyra,forog körbe,de nem kell felhúzni mert azt hiszem távirányítós vagy be lehet állítani és a plüss játékok fel le lebegnek és forognak,meg van éjszakai fénye is,nálunk még nem jelent meg,nem látott valaki Pesten ilyet?

Te jó ég,annyira ette a gyerekem a kezét hogy már öklendezett :shock:
Na megyek is mert fő a frankfurti leves,meg még ki kell öblítenem a babaruhákat.
Doki után jövök és beszámolok mi volt.
Szép napot mindenkinek :lol:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Eszti, akartam írni neked is, de már elkéstem. Kérdezz is meg mindent a dokitól. Én csak megnyugtatni akartalak, hogy a zöld keki, ha nem folyós, nem jelent az égvilágon semmit. A tápis babáknál teljesen más baktériumok lépnek működésbe (vagy mi) ezért lehet bármilyen színű a kakijuk. Nem jelent feltétlenül emésztési problémát. Akkor van baj, ha nagyon híg, folyós, nyálkás. De ilyesmi nem volt, nem írtad.

Ami az evést illeti, tudom, mit érzel és miben vagytok. Kriszta is csinált így. Van amikor még csinál is. Most nem kell, 5 perc múlva bevágja az egészet. Nem baj, hadd, hogy egyék, ahogy neki tetszik. Ezért feküdt le kriszta is egyik este úgy, hogy 80-90 ml tápit evett. Hidd el, ez csak időszakos. Nem kell azáért tápszert váltani. Én is rögtön azt hittem, hogy az nem ízlik neki, de logikusan: ha egyszer megeszi, akkor másik alkalommal miért ne lenne jó? Tartanak ilyen "sztrájkokat" a babák. Bízz a kislányodban, bízz abban, hogy ő tudja, mi a legjobb saját magának! Tudom, azt hiszed, könnyű beszélni, de tudom, hoyg min mentek keresztül. Én is bőgtem amikor így csinált, ő meg lazán szemberöhögött. Talán emlékeztek, most, nem is olyan rég írtam. Most sem eszik "á la carte". Múlt héten írtam, hoigy 3-4x eszik tejcsit, most van úgy is, hogy 5-6x, esetleg 7-szer is eszik de 80-100 ml-eket. Vagy még kevesebbet. Ezenkívül kapja a főzit és a gyümit, vagy van, amikor tejpépet is. Ezt nem kap minden nap. Illetve kap, de kissé másként. Magam találtam ki, hogy a reszelt almához, csak úgy simán hozzákeverek két-három mérőkanál tejpépport, és úgy adom oda. NAgyon fini, vaníliás alma lesz belőle. És a leve nem folyik legalább ki a szája szélén, mert a por megköti. Remélem, nem baj ez, amit csinálok. kriszta negyon szereti így. Vagy ha napközben nem kapott pépet, akkor este a tápijába teszek 2 kanállal, hogy táplálóbb legyen. Etterke, mondjuk, ez téged inkább érint, mint esztit, de így folyamatisan jött magától ez a kajatémáűhoz.

Zsuzsi, neked még akartam írni, hogy nem semmi ez a nem lehet kapni dolog nálatok. Itt azért van pamut és műszálas zokni is, sőt még az ára sem igazán különbözik. Vannak S.Oliver vagy Kenvelo üzletek is, és vannak török cuccos bazárüzletek, de vannak a normális árú, itteni gyártmányú holmikkal is üzletek, szóval válogathat ki-ki a saját zsebe szerint.
Üvegreszelőm nekem sincs. Amikor kellett volna, nem kaptam, mert nem volt időm összejárni mindent, amikor meg kaptam volna, azt mondtam, ha máér eddig jó volt a normál házi reszelő, akkor ezután is jó lesz. És nézd, KLriszta már teljesen problémamentesen elfogadja a darabosabb főziket, amiket csak villával török jól össze.

Sudi: Apropó darabosabb dolgok. Tegnap olvastam egy Nestlés babakajabemutató könyvecskében, hogy csak a 3. etaptól darabosak a bébiételek, ami tápis babáknál is min. 8 hónaposságot jelent. Te eddig csak üveges bébiételt adtál Gerynek, vagy saját készítésűt is? Nem rosszaságból írom, de tegnap jutott ez eszembe, hog ylehet hogy összefüggnek ezek a dolgok. Ha a baba minél később kap darabosabbat, annál később tanul meg rágni, de nehoyg azt hidd, hogy nem tanul meg. A sógornőm 7 éves fiacskája még mindig legszívesebben állandóan tejbegrízet enne. :D :D :D

Még egy apropó, most a tejbegríz apropóján. Ha szeretitek, akkor próbáljátok ki úgy, hogy fagyit tesztek rá. Egyik este azt készítettem, és elgondoltam, milyen jó lenne, ha most lenne itthon olyan toppingom, amit a fagyikra tesznek. Így jutott eszembe, hogy az nimncs, de fagyim az van. István azóta már kétszer kért grízet, pedig különben csak immel-ámmal eszi. Mondom, isteni.

Na, és akkor végre eljutottam ide is, hogy leírjam. Képzeljétek, az este KONCERTEN VOLTUNK. HÁRMASBAN!!! Itt turnézik most a Bojtorján együttes és István meglepett az ötlettel. Egy nagyon kulturált keretek között zajló, ülőhelyes koncert volt, ahol a zene sem volt túl hangos, így mertük elvinni Krisztát is. Különben rengeteg gyerek és baba részt vett. Mintegy másfélórás volt az előadás és este 7-kor kezdődött kb. negyedórás tolódással :roll: :roll: :roll: Kriszta jól bírta vagy 1 órát, addig érdeklődve figyelte a tömeget, a hatalmas csillárokat, a zenészeket, térdelve rugózott és csapkodta a párkányt. Nagyon élvezte. Aztán elálmosodott és fittyet hányva a zenére és a tapsra, úgy aludt, mint a bunda. 10 perccel az előadás vége előtt ébredt meg, jókedvűen, otthon pedig gor mosakodás és kajcsi után rögtön elaludt. Fél 3-kor ébredt, de a cumi megynyugtatta. 5-kor aztán "reggelizett", inkább hajnalizott :D , majd aztán negyed 8-kor kelt ismét.
NAgyon jól éreztük magunkat az este, én nagyon feltöltődtem ettől a meglepi-kiruccanástól, és most is jól érzem magam, pedig István két napig kiszálláson van. :(

NA, írtam eleget, most rajtatok a sor, hoyg ti is adjatok olvasnivalót! :) Most megyek, mert Kriszta messze bűzlik, elárulná magát, bármerre is próbálna elbújni! :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ma délelőtt orvosnál voltunk, a szokásos havi konzultáción. A csípőszűrés eredménye jó lett, teljesen normális, tornáztatni sem kell Rékát, de azért este fürcsi előtt picit tornázunk. Teljesen rendben talált mindent a dokinő, semmi vitamin vagy vas nem szükséges! A méretei picit több mint 7 hónaposan: 7080 gramm, 72 cm, 43,5 cm fejkörméret. Nagyot nőtt egy hónap alatt. A súlyát kevésnek találta a dokinő, pedig arányosan gyarapszik, csak hát ő ilyen vékonyka. Egy hónappal ezelőtt 6330 gramm volt és 68,5 cm.

Mostanában Réka sem nagyon kedveli a tápszert, sokat meghagy belőle, de később sem kéri és nem is éhes előbb. A dokinő azt javasolta, hogy tegyek a tejbe tejpépet, akkor majd jobban ízlik neki.
Eszter: Te kérdezd meg erről a doki, mert Lilike még nincs 4 hónapos!
Réka már marhahusit is lehet (bár már én is terveztem a kínálását) valamint gluténes tejpépet és a Danone "Az én első joghurtom"-at. Bocsi, nem tudom otthon hogy hívják :oops: Talán ezektől majd picit jobban gyarapszik. Elvileg a gluténes dolgokat 8 hónapos kortól lehet adni, nem tudom számít-e ez a néhány hét. A dokinő biztos nem mondta volna ha nem szabad, de várok még néhány hetet, addig megkóstoljuk a marhahusit. Joghurtot mikortól adtatok ti? Én attól picit félek, majd megnézem mi van benne!

Eszter: A poncsót anyukám kötötte, a sógornőm látott Szolnokon üzletben is, biztos lehet kapni ősszel nálatok is, az árát nem tudom, gondolom a kardigánnal azonos árban van.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Etterke, örülök, hogy jól van Réka, inden oké vele. Nem is kell több.Majd hízik szépen az ő ütemében.

Én még nem adtam joghurtot, meg danoninót sem. Az én bajom, de még egyenlőre a natúrabb dolgokat választom, és majd áttanulmányozom mit is tartalmaznak azok. Bizalmatlan vagyok, minden tele van emulgálószerrel, meg "E"-s dolgokkal, amíg tehetem, minél később adok olyat.
Jut eszembe tejberizs! Tök magától értetődő, de nem jutot volna eszembe. Azt írja a könyv, hogy vízben főzni a rizst, majd tápszerben párolni.
Szabad a tápit forralni? És ha több vízben főzném és a végén raknék bele tápi port?
Szerintetek? TApasztalat?

Edit, szép a padlótok!
És a "Krisztátok" is :D Nagyon ügyes Olvastam, hogy miket csinál már. :lol:
Én maqjd tervezem, hogy vezszek gabonapelhyet - Sudi írt is róla - és majd azt teszek az almához, hogy laktatóbb legyen. Gondoltam már én is a így a tejpépre, de majd inkább ilyen pehely lesz.

B. Eszter! Én is megvettem azt a könyvet, de nem vagyok elragadtatva. Azt hittem sokkal jobb lesz. Pár ötletet merítettem belőle, de nem használom. Kicsit más, mint a mostani "elvek", modjuk ötletadónak jó. A fene tudja, lehet, majd később többet használom.

Megyek felrakom a lecsót főni, meg lehet, hogy megpróbálom azt a rizst is.

Emőke, tündérbogyó a kisfiad!!!! :D :D :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?