Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Baba+3 fö
Kata+3 fö
Cat+3 fö
Brigi+3 fő
Meme+4 fő ( amennyiben Zsófin nem akkora fog kijönni a b.himlő )

Augusztusi talinál pedig az aug.2-3 -ai hétvége jó, mert a következő foglalt.

Nálunk röviden:

Zsombi egy kis hős, pedig elég sok " pötty" lett rajta. Zsófit pedig az őrületbe kergetem, hogy mikor jön már ki rajta, ill. hogy mindig vizsgálgatom. ( már eléggé biztosnak tűnik, hogy a 14-21 nap lappangási idő be lesz tartva )
Edit, köszi megvettem a bogyókat.

Meme
szinta

Cat!

Én sem igy akartam írni, csak így sikerült. eredetileg egymás alatt voltak a nevek...., majd gyakoroljuk... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Lilla!
Szerdán drukkolunk neked!

Meme!
Édes Zsombi, hogy ilyen hős! Nagyon viszket neki?
Kiváncsi vagyok, zsófinál mikor fog kijönni. Kristóf volt már?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Ezer hála, hogy így segítetek! :D

Kata

A husit azért gondoltam, hogy hozhatna még pár ember, mert mindenkinek van vami tuti receptje a páchoz- így lenne jó választék. Meg olyan sok nem férne el a hűtőnkben se egyszerre. Majd nézzük meg, kinek mihez van kedve, semmi sem kötelező! Végülis akár bográcsozhatunk is, ha ilyen jó sokan el tudtok jönni. Akkor azt vállalom, hogy megveszem a húst. Marhapörkölt? (csak majd idejében el kell venni a pasiktól a borsszórót, ugye Cat? :wink: :D )

Meme

Részvétem a bari miatt. Mondd Zsófinak, hogy most kapja el vagy sose- nehogy már emiatt ne tudjatok jönni!!! :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit :) Cat :)

Orulok az ovis hireknek, szoritok hogy jo ovonohoz keruljenek a fiuk!

Detti :) Judyt :) Vikoka :) Lilla :)

Nalatok mar van vegleges info az ovihelyzetrol?

Detti :)

A felol ketseg sincs, hogy jo lesz a tali. Meg fuggoben a dolog, attol fugg mikor tudunk a nagymamammal talalkozni. Igyekszem szombatra szervezni. ;)

Sziszus :)

Hajra, jobboldalas vezetes! Allitolag nem ordongosseg, de en ugye konnyen beszelek, magamat se birtam ravenni a vezetesre... Hogy megy a dolog? Nalunk egyedul a tobbsavos korforgalmak voltak razosak, bar nem tudom az angolok is kedvelik-e, az ireknel egy csomo ilyen volt...

Kata :)

Koszi a kerdest. :) Megvagyok... megyunk hamarosan haza, igy most egesz jo. Bar most hetfotol sztrajkolnak az oviban, igy itthon vannak a csajok, es persze a rosszido is most utott be... 3,5 het izzaszto 25 fok utan ma reggel 5 fok volt...

Brigi :)

Orulok, hogy ilyen gyorsan megvolt a mutet, sot hogy Rekat se viselte meg... Mondta a doki, hogy figyelni kell, hogy nehogy megint kialakuljon a hartya? Kenyeret sikerult kiprobalni?
Irto csinosak voltak a lanyok az eskuvon!

Meme :)

Jobbulast Zsombinak, a homeos bogyok tenyleg jok, van valami habfurdeto is, de a nevet sajna nem tudom... sok pottye lett? Remelem Zsofin hamar kijon, szerintem jobb tulesni rajta, de ugye a tali miatt most nem szerencses. ;)

Cat :)

Nem semmik ezek a galamb poloskak... Remelem sikeres lesz az irtas.

Nettke :)

Jobban vagytok mar?

Lilla :)

Tali jo lenne, meg szervezem a programot, de ha mar valamennyire osszeallt, irok! Egy kalappal a szerdai vizsgara!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Zsofiknak sok boldogsagot igy utolag is!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,
köszi! :)

Baba+2 fő, apa nem jön.

Kép
baba888

Sziasztok :)

Tali nálunk:

aug. 2-3. Vikóka, Cat, Meme
aug. 10. Dettiék
mindegy vagy bizonytalan: Lilla, Meme, Ditke, Baba, Kata
nem tud jönni: Edit, Nettke, Sziszus?, Gyöngyi?

Kit hagytam ki????

Gyöngyi :)
Igen, mondta doki, hogy minden este szét kell húzni egy darabig, később is időnként. Szegénykém annyira utálja. A műtét semmi nem volt, de minden este sírás van emiatt a macerálás miatt. Réka már attól sír, ha csak megemlítem, hogy levágom a körmét. Gondolhatod, hogy mit szól ehhez. :cry: :cry: :cry:

A gyorskenyeret csináltuk eddig, mert valahogy az esti kevergetés eddig nem jött össze. Frissen sztem nagyon-nagyon jó. Később már kevésbé, de ma is egy kétnaposat ettem, és még mindig jobb, mint a bolti. Úgyhogy egyelőre elégedett vagyok. Nagyon köszi a receptet, meg az ötletet egyáltalán. Lehet, hogy a kenyérsütőt is beüzemelem végül, de úgy, hogy csak dagasszon és rendesen a sütőben sütöm meg a kenyeret.

Mindenkinek köszönöm a dícséretet a csajok nevében is. A ruhákat a menyasszony hozta magával. Nem tudom lesz-e még alkalom, hogy felvegyék, de tényleg kis tündérek voltak benne.

Rémes ez a poloska ügy. Irtás után meg gondolom takarítás. Brrrrr....

Majd még jövök,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Gyorssan bekukkantottam.
Felvették a srácokat az oviba!!!! :lol:
08.27.-én lesz szülői.

Tali:
Június tuti nem jó :( , mert minden hétvégére van már programunk, az augusztus még messze van.

Brigi!
Tündérek a csajok!!!!

Meme!
Gyors gyógyulást a barikáből!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Brigi :)

Sajnalom, hogy Rekat megviselik a mutet 'utohatasai', kellemetlen lehet neki, nem csodalom hogy nem szereti a macerat. Nalunk a szemcseppentes a mumus, a koromvagas szerencsere konnyen megy. Ok gyujtik a levagott kormot, es aztan lelkesen rohannak a kukahoz vele...
Orulok, hogy bejott a DNK, azert ha lesz idod, probaljatok ki a 12 oras DNK-t is, mert szerintem az az igazi. A kenyersutot en is mar csak dagasztasra hasznalom, egesz mas ize es allaga lesz a kenyernek, kalacsnak ha a sutoben sutod ki utana. Kiflirol, zsemlerol, kakaoscsigarol es aranygaluskarol nem is beszelve! ;) :P
Az augusztusi tali nekunk sajnos biztos nem jo, de majd rakjatok fel sok kepet, azokat szeretem nezegetni... :D

Judyt :)

Szuper hirek! Kar, hogy a juniusi tali nem jon ossze...

Kilimanek :)

Sok boldog nevnapot Bernatnak!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok! :)

Kata :) Miért halogatod az orrmandula műtétet. Nálunk azt Petinek vették ki, mert folyt a nyála, de valami hihetetlenül, aztán a bölcsibe szóltak, hogy valószínű orrmandula probléma. Doki meg rögtön mondta, hogy jobb ha kiveszi, meg is szünt a nyálzás, a Heim Pálban voltunk. Pikk-pakk ment.

Jobbos közlekedés: az első napokban nagyon gondolkodva kellett vezetni, mindig mondogattam, hogy mellettem legyen a felezővonal :D, a háromsávos körforgalommal már jobban meggyűlik a bajom, főleg ha egy javascript:emoticon(':lol:')
Laughingkivezető sáv van... :roll: :roll: Gyöngyi te tudod miről beszélek

Cat :) galambpoloska?!?!?! :x

Mi tegnap visszakapcsoltuk a fűtést :(
Holnap jönnek a barátaink két gyerekkel :D tuti fárasztó lesz, de legalább történik valami :lol: :lol:

Sz.

KépKép
sziszus

Baba+3 fö
Kata+3 fö
Cat+3 fö
Brigi+3 fő
Meme+4 fő
Detti+3fő
Nettke+ 4fő

Ez a június 8-i lista..asszem, eddig.
Többiek?

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat!

Én még nem is hallottam galambpoloskáról...., még nem találtál egyszer sem? Mekkora ez az állat egyáltalán?

Brigi!

Csudajók az esküvői képek!

Sziszus!

Orrmandula: Rettegek tőle....., maga a műtét szó...., tudom, hogy muszáj lesz és nem ússzuk meg. Petinek mikor vették ki? És hogy volt , reggel bementetetk, aznap kivették és plusz egy éjszakát kellett bent tölteni vagy pedig előző este bemenni és a műtét napján haza? Talán szeptemberben...., nyáron már nem akarom a nyaralások és a meleg miatt. Egyébként Gergőből is ezerrel folyik a nyál, de a fogaira fogtam, mert most jön a 4 utolsó rágófoga.

Meme!

Zsófi pöttyei? Vannak már?

Baba, Meme!

Zsófiknak utólag is boldog névnapot kívánunk.

Baba!

Azért az a szurdok annyira jó, tényleg kár lenne kihagyni.

Gyöngyi!

örülök, hogy jobban....

Tegnap olyan jó volt, reggel fél 9-kor ébredtek a fiúk, addig tudtam aludni, de ma......6-kor volt ébresztő. Pont ma, amikor totál borus minden. Ők ilyenkor mindig hajnalban kelnek...

Kata

Kép
kateduo

Judyt!

Gratula az ovihoz!!!!!! Tök jó!!!!
Nektek, hogy volt az orrmandulaműtét? 1 éjszaka volt, ugye?

Kata

Kép
kateduo

Kata :) de ez nálunk más volt mint a "fogzósnyál" és meg is szűnt a műtét után, mivel most már kap az orrán levegőt.
Tavaly augusztusban (akkor voltak 2 évesek és 4 hónaposak) volt a műtét, de szerintem minél kisebbek annál könnyebb egy műtét, Gergő pont egy évvel volt fiatalabb mikor műtötték és sokkal egyszerűbb volt vele.
Előtte nap be kellett menni laborba, és beszélni az altatóorvossal, erre nagyjából rámegy az egész nap... aztán pontosan elmondják mikor ehet ihat utoljára. Másnap reggel kellett menni talán fél 8-ra, felvettek gyorsan mindenkit és már kezdték is. Próbálják mindig a legkisebbeket előrevenni, de nálunk becsúszott valami, így dél körül került be, de valahogy nem volt annyira vészes. Kapnak valami bódítót, úgyhogy mire a műtő ajtajánál elveszik, már elég kába, aztán kb. 15 perc múlva hozzák vissza. Az ez utáni óra volt húzós, míg ki nem megy az altató hatása. De aztán már csak arra kellett vigyázni, hogy szét ne szedjék a kórházat :) :) másnap reggel mehettünk haza.
Aztán talán 2 hétig, de erre már nem mernék megesküdni, nem mehet közösségbe.

Szóval ha mindenképpen kell, akkor még szerintem jobb nyáron, mielőtt bejön a taknyos időszak.

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!
Így nem hangzik olyan vészesnek, tényleg jobb lenne túl lenni rajta.
Ma szinte egész nap esett, itt nyűglödtünk bent. Utálom az esőt. (Tudom kell a fűnek-fának...)

Detti/Kiliman!
Rég voltatok.....

Kata

Kép
kateduo

Kis hírek tőlünk:
Oviról még semmi konkrét hír, annyit tudok, hogy 78 gyerek jelentkezett a 28 helyre...

Na de a lényeg, közeledik az alsópáhoki nyaralásunk, és persze megint beütött valami. Az egy dolog, hogy Lulka a hétvégén Visegrádon benyalt valami vírust (tegnap éjjel volt ágytakarítás!), de ma jelezte egy kis pajtink anyukája, aki a múlt hét szerdán volt nálunk, hogy tegnapra kijött a bárányhimlő a kis srácon. Szóval most osztok-szorzok, hogy vajon a jövő hét végi nyaralásunk elúszik-e. Bárányhimlő ismerők, hogy is van ez a napokkal? Ti mit tudtok milyen időszakban fertőz? Ez a mi formánk...nem tudom, hogy benevezünk-e még valaha Páhokra??? ;-)

Cat!
Mi lett azokkal a poloskákkal?

Birigi!
Meseszépek a lányok! És ebből a szériából mégegy??? Szuper!

Csajok!
Rossz hírem van a lányos anyáknak, pár napja láttam Detti/Kiliman Fiait, és jelentem ezek a szemek! Stipi-stopi Lulkának egy ilyen jó pasi! (Na nem mintha ebbe bármi beleszólásom lenne majd, de azért hátha...)

Meme!
Hogy állsz? Még mindig elhavazva? Én már kezdek kimászni a hó alól! Vagy most mászom be alá? ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Detti/ Kiliman!

Boldog névnapot Bernátnak!

Kata,Gyönygyi!

Köszi Zsófi nevében is. :wink:

Cat!

Pöttyeid?
Köszi, apukám nagyon jól van. Talán a gyógyulás hosszabb volt, mint az elsőnél, de ez volt a " rosszabbik" oldal. Itt már volt 5-7 cm eltérés ill. a szivacs látszott a csontnál ( ezt ő mondta, látta :roll: ), gondolhatod.
Viszont a fájdalmai megszűntek, mondhatom szinte újjá született. Folyamatosan unokázik... :lol: :lol: :lol:

Brigi!

Gyönyörűek a "hercegnők". Zsófinak nem mutattam meg, mert folyamatosan ilyen ruha után könyörögne.
Remélem Ré gyorsan elfelejti a vele történteket.

Sziszus!

Nem baj, hajrá, menni fog!!!! ( egy férfi ismerősöm már mesélte ezt a közlekedést, pedig ő FÉRFI!!!! )
Meddig maradnak az ismerősök?

Judyt!

Gratula!!! Csak csendben megjegyzem: úgy kellett izgulni ezért a bejutásért, mintha az Oxfordra mentek volna a fiúk... :wink: :lol: Milyen világot élünk??!!

Bari helyzet:

Nem írom egyenként, így egyszerűbb.
Zsófi még nem az.... :roll: Pedig, már lehetne, mivel Zsombesz túl van a nehezén.
Kristóf már volt ( méghozzá így 3,5 évesen :wink:)
Tudjátok, vártam mikor szakad el Zsombinál a cérna, mikor lesz elege a " piszketésből" ( így hívja) . De, nagyon kellemesen csalódtam benne. Még éjjel is szólt, hogy menjek, nem vakaródzott. Pedig ugye, ő az aki nehezebben viseli a dolgokat, minden jobban kiborítja, nehezebben fogadja el... stb.
A csúcs a baris időszaka alatt: " Anya, piszket a pöcsöm. " Ezt a megnevezést nem is használjuk itthon , honnan vette nem tudom, de azt hittem végem a nevetéstől mikor ezt benyögte.

A másik csúcs: ma Lászlókám benyögte , hogy tegnap este elolvasta a topic utolsó 4 oldalát , mert le volt maradva. Ezt állítólag Alsópáhok óta teszi.

Ja, és köszi a sok fényképezős tanácsot, megvan a 2 kiszemelt, a héten vagy jövőhét elején döntünk.

Lilla!

Holnapra egy nagy kalappal....

Ditke!

A 2 hét lappangási idő mindig megvan a bárányhimlőnél?
(Persze, ha Zsófi ,Zsombitól kapta el, és esetleg ő is nem mástól és hamarabb kijön)

Meme
szinta

Vikóka !

Egyszerre írtunk!

A lappangási idő - körülbelül 14-21 nap - után jelentkeznek az első kiütések. A beteg azonban már 1-2 nappal a jellegzetes foltok megjelenése előtt is fertőz. Ha valaki elkapta a betegséget, általában két hétig nem panaszkodik, amíg a vírusok a szervezetében szaporodnak.

Ditke, jól írtam?

Na, ha benyaltátok, akkor figyelmeztetlek: JÖN A LAVINA!!!!!
Még, akkor is, ha jól viselik, akkor is nehéz.

Én, nem tudom hogy mászom-e ki, vagy ott lapulok alatta?! :lol:
Mert, ha - teszem azt- mászom netán, azt is olyan piszok lassan, hogy nem veszem észre...
:) :D :lol:

Meme
szinta

Meme!

Ezt jól megfogalmaztad!!!! :D :D :D
Lászlód akkor kifogta a kenyérsütési témakört??? :wink: Esetleg hozzászólás? :D Zárójelben megjegyzem, Attila is olvassa időnként....

Vikóka!

Ha két héten belül mentek, akkor van remény, hogy tudtok menni. Drukk Nektek és gyógyuljatok ebből a másikból is.

Na most már tényleg megyek aludni.

Jó éjszakát!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnánk Brigiékhez menni a következő találkozóra, mivel ott szakmát kapnak a gyerekek... olyan szépen burkoltak :)
Kép

De tényleg, 20 gyerek abban a kertben csak ritkán találkozna össze olyan hatalmas - hogy Dettit idézzem: "nem megyek el a hintáig olyan messze van" :)

Írta Detti, hogy leszedtük az ágyról a rácsot, ennek köszönhetően az éjszakai alvás alaphelyzetben:
Kép
És ezzel párhuzamosan (így találtuk 11 körül :))
Kép

Hogy ilyen sz@r idő van, esténként, amikor hazaérek, elmegyek a kölkökkel pocsolyára és csigákra vadászni. Esőkabát, gumicsizma... tökéletes program, ajánlom mindenkinek :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Vikóka!

És képzeld el azokat a szemeket vizesen.....hmmmm, Tolpingban láttam.... :D :D :D

Kiliman!

Tök jók a képek, nálunk Vendel alszik így, ilyen magas fenékkel. :D A föld pedig Gergő területe. Nálunk kiságy van még és ha átjön hozzánk, állandóan vándorol. Mindig valahol a parkettán találom meg alva. A gond, hogy azért elég hideg az a parketta, én meg nem veszem észre mikor mászik ki az ágyunkból. Ma éjszaka mindkét gyerek nálunk aludt, kicsit később felébredtem, Gergőt nem láttam sehol. Megyek keresem az szobákban, sehol. ezek után Attilának szóltam, h hol a Gergő, mondja itt. És ott feküdt az ágyunkban csak elveszett a takarók között..... Már akkor is felkelek feleslegesen, amikor nem kéne. Kivagyok akadva magamon. A múltkor meg reggel felébredtem, mondom Attilának, Gergő hol van? Erre mutat felém, hogy ott. Képzeljétek ott feküdt mellettem, csak annyira szorosan és picit lejjebb, hogy nem láttam. Össze voltunk tapadva. Tiszta vak vagyok.

Tök jó ágyuk van a fiúknak, de nincs leesésgátlótok?

Brigi!

Jó a kertetek!!!! Az a picike rész, ami látszik.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kiliman!
Milyen élelmes :wink: ez a gyerek???! :shock: Legalább nem fázik fel!
Nálunk is program a tócsázás,de mi viszük magunkkal lapátot meg vödröt is,hogy kellőképpen (tetőtől talpig, a lábujjunktól a kezünk fejéig) sárosak legyünk! :roll: :twisted:
Bernátnak boldog névnapot!

Meme!
Zsófinak is sok boldogságot így utólag!!!
Jobbulást nektek!Mikor telik le a 2hét? Igazi kis hős Zsombi!És ez a duma!Jót röhögtem! :lol:
Nálunk Oli kezdte,rá 14napra marci és Dávid,majd utánuk 2nappal (azaz 16nappal Oli után) jött Beni.Szóval bizti kijöhet 3héttel később is.Most akkor Zsófi se jár oviba?

Lilla!
Hajrá!Csuriban a kezem!

Judyt!
Gratula!Várják a fiúk az ovit? Nálatok ilyen későn lesz szülői? Itt már júniusban.Ez nagyon jó,mert elmondják,mi a gyerekekkel szembeni elvárás,miket kell beszerezni az ovikezdésre. Meg még gondolom pár hasznos infót.

Kata!
Szerintem is essetek túl rajta anyáron!Bár nekünk nem volt orrmandula-műtétünk,csak sérv.De az is hasonló.Ott is a kisebbek jobban viselték!(majd elmesélem augusztusban,hogyha Marci másképp viselte,mint Oli)És az se egy utolsó szempont,hogy a nagyobbak később kerülnek be,akár egyész délelőtt koplalhat (te meg idegeskedhetsz).Nyáron nagyobb az esélye annak,hogy nincs betegség. Nálunk rá van írva a papírra,hogy már 1héttel a műtét előtt nem lehet beteg,no antibigyó,no láz,no nátha!!!Ezt pedig ősszel nehezebb kivitelezni.

Gyöngyi!
Jobbulást Rékának!Azért átérzem teljesen a helyzetét!Én is útálnám,ha minden este macerálnának,ráadásul még fájdalmat is okoznának.Remélem,hamar túl lesz rajta.

Nettke!
Ti hogy vagytok?Betonozás hogy áll?

Rólunk:
Megkaptuk ma a "kullancs-elleni" védőoltás (FSME) ismétlőjét.(3évig nyugi van).A fiúk hősök voltak,egy kukk nélkül tűrték!
Marci és a Beni pedig nappalra szobatiszták lettek. Pisi wc-be,kaki bilibe. Délutáni alvásnál is száraz a pelus már 2napja,de még nem vettem le róluk (na talán ha visszajön a jó idő).
Olival viszont muszály volt pszichológushoz mennem,mert iszonyatosan szorong a pelenka-elhagyásától.Bármilyen olyan helyzet,amikor pelus nélkül van (akár csak fürdés idejére),teljesen kifordítja magából. Fogja a fenekét,ücsörög,nem játszik,nem beszél.Láthatóan rosszul érzi magát. Pedig képes lenne rá,mert ha alsónacit adok rá,sose pisil be!Tudná,megtanulná pár nap alatt,de mégsem megy neki.Így most bogozzuk a szálakat,hátha sikerül valamit kitalálni!
Ha valakinek van használható ötlete ezen ügyben,szívesen veszem a tanácsokat!!!
Egyenlőre a pelus 24órára visszakerült rá! Most olyan,mint régen (kivéve az esti fürdetés!)

Edit

Kép

Kép
edit73

Na vagyok végre.

Poloska helyzet: Volt a kártevő irtó, kb 10 perc alatt végzett. Egy gázmaszkban lefújta a szobát, ahová 2 órát nem lehet bemenni, így nem tudom mi van bent. Utána szellőztetni kell, mert gázos irtás van. 4-6 hét múlva ismétlik, mert csak akkor vállalnak garanciát, ha teljeskörű az irtás, tehát a most kikelő petéket is ölik. Nem tudom, hogy mi a garancia arra, hogy nem jönnek be a tetőről a galambokról, de azt mondta a pasi, hogy ez a permet megül a bútorokon, így arra nem fognak jönni többet. :roll:

Óvoda helyzet: Nem írták ki tegnap a felvételi eredményt, mert cirkusz van a kerületben az ovikkal, annyi a jelentkező, csak május 28-ra lesz eredmény. Felhívtam az ismerőst, mondta, hogy rajta vagyunk a felvettek listáján, de utánunk már csak 3 gyereket vettek fel, így csak hátszéllel és nehezen jutottunk be. Kérdeztem, hogy hogy hogy, amikor körzetesek, és majdnem 4 évesek. Hát úgy, hogy még nincsenek 4 évesek, tehát nem középsősök, de 3 évesek már elmúltak, tehát már nem kiscsoportosok. :evil: :twisted: :shock: Mondtam, hogy mindjárt összerosálom magam. Ha nincs 3 éves a gyerek az a baj, ha van akkor meg az. Könyörgöm október 6-án lesznek 4 évesek, és szeptemberben kezdik a bölcsit. Mi múlik azon az 1 hónapon :?: :?: :evil: :x
Aztán lehet, hogy csak az ismerős akarta a saját fontosságát hangoztatni (ovodavezető-helyettes), hogy hálásak legyünk.

Szerencsére az általános iskola nem lesz ez a cirkusz, mert itt lakik egy tanítónéni a házunkban, ahová akarom a fiúkat vinni ott tanít, és a ház összes gyereke oda jár.

A pöttyeim múlóban, de azóta a nappaliban alszom, így nincs kártevő. :D

Le a kalappal Zsombesz előtt, hogy ilyen jól viseli a pöttyöket.

Vikóka :)
Barihimlő-űző sugarakat küldök nektek!

Kiliman :)
Az enyémek is imádnak guminaciban és gumicsizmában eső után csigázni. A legtöbb csiga a Rákoskeresztúri temetőben van, így ezek folyton oda akarnak menni. :shock: :?

Jó feltöltődést kívánok az ismerősökkel, rád fér.

Hazajött Zoli Koppenhágából, és mondta, hogy tegnap reggel 1 fok volt ott. :shock: Nem Koppenhágában volt, hanem egy kisvárosban mellette, olyan mint Vác. Jól érezte magát, sokat bicajozott a városban.

Szerintem most nyáron a nyári szünetben vágjatok bele az orrmandula műtétbe, akkor a 2 hét karantént jobban meg lehet oldani.

Hogy sikerült a vizsga? Szorítottam! A pörcök a pótnagyinál?

Szerintem legyen a partyn marhapörkölt bográcsban, főtt krumplival, és sok csemege ubival, esetleg valami desszert. Akkor a fiúk tudnak bográcsozni, beszélgetni, mi meg krumplit főzünk. :D :wink: A borsra pedig mi fogunk ügyelni. Meg kellene mindent egyben venni, és szétosztani az árát.

Kenyérsütőgép: Amióta megvan csak egyszer sütöttem kenyeret, viszont minden másnap sajtos pogit kell a fiúknak csinálnom benne. Nagyon élvezem, hogy a dagasztás nem könnyű terhét leveszi a vállamról.

Cat
Kép
cateye

Lenyírtam ma a füvet! :) Már elég régen kellett volna, de csak tegnap vett Artúr fűnyírót. Hát remélem mostmár rendben lesz. Nagyon kis helyes gyepünk lesz előbb-utóbb.

Elkezdtük enni az első saját eprünket is. Minden nap van egy pár szem. A lányok meg rémesek. Réka ma volt hajlandó először enni belőle. Tegnap Borka sem ette. Én nem értem őket. Pedig olyan finom. Bezzeg ma gondoltam, nem baj, több marad nekem, erre mind benyomták. :roll:

Most bodzaszörpben utazom egyébként. Egyelőre frissen ihatókat csináltam, de most találtam télire elrakhatót is. Ma nekiállunk.

Réka tegnap egy hős volt és nagyon bátran tűrte a macerát. Apjának mondta, hogy csak egy kicsit nézze meg. Nem is sírt. Remélem mostmár túl van a nehezén.

Remélem vizsga ok. Holnap turi van nálunk. Nincs kedved jönni? 10-ig begyűjtök mindent, aztán lehet még válogatni.
:wink:

Edit :)
Ez a pelus-mánia elég rosszul hangzik. Hihetetlen, hogy milyen kiszámíthatatlanok a gyerekek néha. Azért remélem gyorsan megoldódik és csak egy epizód lesz ez a félelem. Nekem sajna nincs ötletem.
Marci és Beni meg nagyon ügyes.

És a vegyszer most ott marad mindenen???? Ez nekem nagyon fura. Azért csak nem szoktunk minden másodpercben kezet mosni. Én nagyon félek a mérgektől. Még nyáron sem hagyom, hogy rovarirtózzuk a szúnyogokat, legyeket. Lehet, hogy dilis vagyok???

Sajtos pogi jól hangzik. Lehet, hogy én is kipróbálom. Én egyáltalán nem tudok kelttésztát gyúrni. Hátha ezzel sikerül.
Mi tegnap aranygaluskáztunk. Még anyukámnak is ez volt az első. Nem lett tökéletes, de azért fini lett.

Ez az ovi tényleg jó. Ha van sapkája azért, ha nincs azért.

Vikóka :)
Most olvastam, hogy a védőoltás elvileg még akkor is hatásos lehet, ha a lappangási idő elején kapjátok. Lehet, hogy érdemes megpróbálni. Vagy csak kevésbé jön ki, mert már van valamilyen szintű védettség, ha nem is teljes.

Majd csinálok jobb képet a kertről, csak mindig arra várok, hogy egyszer nagyobb rend legyen. A baj az, hogy magától nem akar lenni, én már kevés vagyok, Artúr meg ...... :roll: :roll: :roll:
Bár egész parasztember lesz a végén, mert már nagyon ügyin kaszál. Csak ritkán fog hozzá.

Megyek, mert már most le vagyok fáradva. 8-kor tuti kidőlök, és addig még fürdetés, miegymás.

Szép estét, meg jó éjszakát.

Ja, a szavazást lezárnám. Úgy tűnik egyik időpont sem igazi, de ha már ez a választék, akkor az aug. 2-3. tűnik jobbnak két családdal.
Bocsi Kilimanek. :cry:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Majd meglátogatunk Benneteket máskor :) Azon a hétvégén megyünk Erdélybe a barátainkkal, és nem akarjuk lemondani, mert tavaly is elmaradt, mert Bernát kórházba került :(

A bodzaszörpöt egyébként te hogy csinálod?

Vikóka,

Munkahelyre visszatérve: asszem, nekem is szerencsém van az enyémmel. Biztos tudnának ajánlani annyi pénzt, hogy ne 6, hanem 8 órába dolgozzak, de annak baromi soknak kellene lennie :roll: Nekem nagyon kényelmes, hogy du. kettőkor végzek, és időben odaérek a gyerekekért.
És elég toleránsak a betegségekkor is, bár szerencsére az enyémek ritkán esnek ágynak (bár most Bernát mintha betaknyosodott volan :( )

A barihimlő elleni védőoltást lányoknak egyébként nem javasolják, nekik inkább át kell esniük a betegségen - a későbbi terhesség miatt.

Cat,

Ezek az élősködők csak akkor vannak, ha közelben sok a galamb? Nekünk egy jó kis hangyairtás tenne jót...Ez a permet dolog elég szörnyűen hangzik.

Ovi: nem is kommentálom :( De gratulálok nektek!

Edit,

Kíváncsi vagyok, hogy mint mond a pszichológus Oli esetére. Beninek és Marcinak pedig gratulálok a szobatisztasághoz!
Én most egyáltalán szóba sem hozom a bilit meg a bugyit, mert úgyis van még plusz egy évünk...

Judyt, Edit

Nektek is gratula az ovihoz!

Kata,

Nincs leesésgátlónk. Ez az ágy volt a rácsos kiságyuk is, csak átalakítottuk. Nem is akarok venni, tanuljanak meg nem leesni :roll:

Köszöjük mindenkinek a névnapi köszöntést!

Rólunk: semmi különös. Már nagyon várom, hogy elmenjünk nyaralni. A hétvégén cirkuszba megyünk (ezt kaptam céges ajándékként gyereknapra). Kíváncsi leszek, hogy bírják. Volt már valaki közületek?

Ki mit tervez gyereknapra?

Jővő hétvégén meg nyílik már a gyerek sziget tele tök jó programokkal :D

(Bocs, akire nem reagáltam)

Detti

KépKép
kiliman

Gratula Beninek és Marcinak a szobatisztasághoz! Sajnálom ami Olival van, talán a pszichomókus tud valamit mondani. Valami félelem lehet benne, nehezen engedi el a végterméket, biztos, hogy oldani kell a gátlást. Talán ha látja Benit és Marcit, akkor javul ez a szorongása.

Detti, Brigi :)
Valami gázzal pörkölték ki a poloskákat, ami nem veszélyes egyáltalán az emberre, és a melegvérű háziállatokra. Utána bespriccelték még valami lárva növekedés gátló anyaggal is, hogy ne kelljenek ki a peték.

Nem csak galambról jöhet be, hanem antik tárgyakról, ágyakról, képkeretekről, könyvekről, ugyanis megbújik a résekben, csak azt szereti, ha a hasát és hátát is éri a rés alja-teteje, és csak éjjel bújik elő vért szívni. Így nem is fújtak le minden bútort, hanem csak a réseket pl. parketta szegőléc, ablakpárkány alja stb.

Nálunk nincs antik bútor, minden bútorunk új, így ezt kizártuk, a kártevő irtó szerint is a galambok a ludasok, illetve a szél ami behozza róluk. :roll: Most szellőztetek ezerrel, mert speckó szaga van a cuccnak, hogy menjen ki. Holnap jön a takarító néni, és alaposan kitakarítja a szobát.

Kíváncsi leszek a cirkuszra! Az enyémek is nagyon el akarnak menni oda, de egy ikres lány tapasztalatai miatt nem viszem őket. Baromi hosszú még a 3 óra nekik, főleg, hogy rengeteg az akrobatikus szám. Legfeljebb eljöttök a szünetben, ha nem bírják.

Valakinek ötlet gyereknapra, ahol nem fogják ölni egymást az emberek? :D

Cat
Kép
cateye

Cat,

Ötlet? Otthon egy mese dvd-t nézve garantáltan kevesen lesztek :lol:

Viccet félretéve: tuti, hogy mindenhol sokan lesznek. Lesz program a Margitszigeten, a Kossuth téren, Vasút történeti parkban. A Vidámparkban tuti másfélmilliárdan lesznek.
Kár, hogy nem most nyit a Gyerek sziget, mert ott el lehet férni.

Mi lehet, hogy elmegyünk biciklizni a Velencei tóra :roll:

KépKép
kiliman

Igen-igen, pont azokrol a korforgalmakrol beszeltem... de gyorsan bele fogsz jonni, ne izgulj. ;) Jo szorakozast nektek, nekunk juniusban es juliusban is lesznek vendegeink, mar nagyon varom. :)
Mi is befutunk estenkent a kandalloba...

Zsombi :D. A baratnomeknel 21 nap volt a lappangasi ido. A teson meg meg ezutan 14 nappal jott ki - o egyebkent be volt oltva...

Brigi Rekaja... ;)
Gratula Marcinak es Beninek a szobatisztasaghoz! Remelem Olival is hamar megoldodik a helyzet, hatha a pszichologus tud valami hasznos tanaccsal szolgalni...

Hihetetlen az ovihelyzet... Orulok, hogy jol erezte a parod magat! A bicikli itt alap kozlekedesi eszkoz, es szuper bicikliutak is vannak, tenyleg orom kozlekedni vele. Nalunk szerencsere csak 1 napig volt huvos ido, tegnap megint 17-18 fok volt es napsutes. A danok szerintem szokatlanul hosszu es 'meleg' nyar van... Sikerult a fiukat meglepnie vegul?

A csajok voltak az Apjukkal nemreg cirkuszban. 2,5 oras volt a musor, jol birtak, csak Eme ficergett sokat az utolso negyed oraban. Utana rengeteget beszeltek rola, szerintem nekik bejott nagyon.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Detti,
hol van a cirkusz ahová mentek? Vándor vagy a fővárosi Nagycirkusz?
Cat,
mi voltunk olyan 2 hónapja a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásán (ez vándortársulat, a Pólusnál voltak) és a 2és fél órás műsor egy-két számot leszámítva teljesen lebilincselte őket!!
Ovihoz gratulálok előre is, de azért már gondolom jó lesz írásban is látni ezt a felvétel -dolgot!!

Hú, Brigi, de jó lehet nektek ez a nagy kert!!!! És a saját termények.. nagyon-nagyon irígykedek :lol:

Edit,
nagy gratula az ügyes fiaidnak!! Hogyan értétek el az EREDMÉNYT? Mi még sehol, csak Natus, de ő már délutáni alvásra is. A másik kettő.. :cry:
Olikám, szegényem...

Kép
nettke

Ja, és köszönöm mindenkinek az érdeklődést!! Beni már hétfő óta jár bölcsibe, Sári lett rosszabbul hétfőre, de ma már ő is ment :lol: Háát, most mi estünk bele a köhögősbe, de remélem túl is vagyunk rajta!

Kép
nettke

Gyöngyi!

Ezer bocsánat!Én ezt Briginek akartam írni!Nem is tudom,miért neked címeztem!

Detti!
Pont ti jutottatok eszembe a pszichológussal kapcsolatban! :)
Első lépésben visszakapta Oli a pelust,hogy kicsit megnyugodjék a lelke.Másodszor: ki lett tiltva az ágyunkból!(már nálam is nagyon érett a gondolat,így nem volt nehéz róla meggyőzni) Valami hasonlóféleképpen magyarázta,mint nálatok.A lényeg,hogy állandóra ne költözzék a gyermek a szülői ágyba. (Oli már délután is ott aludt).
Sajna,az elmúlt 2hónapban agresszívebb is lett az Olivér. Nehéz ezt megfogalmazni,mert nem verekszik.Csak épp ráül a másikak hátára,hasára,fejére és "gyí paci"-zik rajtuk.Hiába szólok rá,füle botját se mozdítja.Húzkodja,löködi őket (2napja a szemem láttára lökte le -minden indok nélkül- a lépcsőfordulóból,5lépcső magasról a Benit,aki csak ott állt mellette).A szó szoros értelmében vett verekedés nincs,de más lett az Olivér. Ez nála is valami figyelemfelhívás,több törődést igényelne,ő az,aki jobban igényelné a külön programokat. Illetve a pszichó szerint így tiltakozik az ikerség ellen,ezzel szeretné kihangsúlyozni az én-tudatát.
Egyenlőre eddig jutottunk,de még csak az elején járunk.
Ti még jártok?Ti láttok valami változás,mióta "másképp" éltek?

Cat!
Nem valószínű,hogy ilyen jellegű Olinál a félelem.Illetve nem csak ez lehet!Mert akkor csak a kakival lenne gond (azaz csak pelusba akarna kakilni). Ő valamiért a pelus-nélküliséget éli meg rosszul,ez tölti el szorongással. Most egész nap pelusban van,de pl. ma délben is ő szólt,hogy pisil apával a wc-be.Ilyenkor pelus le,pisi,majd pelus vissza.
Arra kellen rájönnöm,miért szorong,ha pelus nélkül van. Ez az amit egyedül nem tudtam kiagyalni és ezért is fordultam szakemberhez.Aki mellesleg nő és fiú-lány ikerpáros anyukája. Remélem,mindez olyan szaktudással és beleérzőképességgel párosul,hogy tud nekünk segíteni.
Én most vagyok azon a ponton,hogy ha nem mennek szeptemberben oviba a fiúk,akkor én megyek diliházba. Én még egy telet (bezártságot) ben tudok végigcsinálni.Így számomra nagyon fontos (és ezt tuti érzi is az Olivér),hogy ez probléma időre megoldódjon.
Mellesleg közben egy kicsit az én lelkemet is ápolja,amire azért most nagy szükségem is van.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!
A Beni meg a Marci már régóta bilizik,kérésre. Egy idejig napi 2* (reggel,este), újabban 4* csináltuk. Szóval ennek elfogadásával már nem volt gond. olival kínlódtam,mert ő se a bilit,se a wc-t nem akarta használni.
Húsvét óta mondogattam a fiúknak,hogy ha megjön a meleg és rövidnadrágban ki lehet menni az udvarra,akkor már nincs pelus,csak bugyi (ők így hívják).Na pünkösd hétfőn el is jött a napja a dolognak,jó meleg volt.Reggel meg is mondtam nekik,hogy ma már nem mehetnek ki pelusban.Semmi gond nem volt. Az első 3nap volt "baleset" Beninek és Marcinak (Oli még egyszer sem pisilt be,csak épp teljesen kifordult magából).Utánna már semmi gond nem volt.Beni már a második nap belekakilt a bilibe,Marcinál erre egy hetet várni kellett. Eleinte a bilibe pisiltek,de amikor látták,hogy Oli csak a wc-be intézi,ők is kedvet kaptak.Így most már csak a wc-be pisilnek (vagy kint az udvaron a fűben).A kakit meg a bilibe rendezik mindketten.

Brigi!
Csodállak téged!Lenyírod a füvet,majd epret szed és még bodza-szörpöt is készítesz!!!
Amúgy az enyémek sem eszik meg az epret (sem)!A szomszéd fájáról lekönyörgik a cseresznyét (mondván,hogy megeszik),majd kimagozom és frankón kiköpködik.!BRRR! :evil:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, kérdéseket, vizsgát túléltem. "Kegyelem" 5-ös. :P Meg egy kiselőadás, hogy a jövő heti szigorlaton többet vár. :roll: Hát, asszem csalódást fogok okozni neki. :twisted:

Valamit én is rosszul csinálok, mert hiába nem érzem magamat idegesnek, pár nappal a vizsgaidőszak előtt meghülyülnek a gyerekek. Most megint nem aludtak délben H-K, alig tudtam tanulni. Na persze, erre már baromi pipa lettem. :evil: Még valahogy ki kell találnom, hogy mit csinálok ilyenkor másképp, mert a szigorlatról tényleg kivágnak a végén. Ja, és cuki Niki kijelentette, hogy a Mamának fog aludni tegnap és tényleg simán aludt is- szóval abszolút nekem szól. :evil:

Brigi

Még nem is írtam: szegény Réka- jó hogy már lassan túllesz rajta. És édesek voltak a szép ruhában. :D Turizás-meghívást nagyon köszi- már eleve későn olvastam, mert lehet, hogy amúgy kísértésbe estem volna. Majd számolj be, hogy mi jót találtál. :D Legközelebb szeretnék menni én is. Most viszont muszáj tanulnom, azért is nem beszéltem meg talit se senkivel. Bodza-szörp receptet átküldöd? Nekünk is van, de még sose próbáltam.

Cat

Poloskairtás-brrrrr... remélem most már oké lesz.

Detti

Majd írj, hogy végül taknyosak lettetek-e. Ha igen, meg tudod oldani, hogy valamikor egyedül ugorj át a cuccokért? Dávidnak még mindig nem mentek vissza az orrmandulái és nyirokcsomói, szerintem tuti elkapna akármilyen enhyé kór is és akkor tényleg végem. :twisted:

Vikóka

Kérdezd meg a dokitokat az oltásról ,hátha megússzátok. Nálunk megkapták 1 éves koruk körül- szó se volt róla, hogy lányoknak nem ajánlják. Max tervezett terhesség előtt megismételteti. Amúgy biztos nem 100%-ban hatásos, mi még nem tesztetlük, mert nem volt a közelünkben barika, de a dokinénink nagyon lelkiismeretes, nem ajánlaná feleslegesen. Valami olyat mesélt, hogy az oltottak, ha találkoznak barival, az mindig fenntartja a védettséget (gondolom hasonló lehet, mint az immunrsz működése).
Akkor most megint izgulhatsz Páhok miatt.... és mi se tudnánk talizni, úh ne legyetek barisak!!!

Edit

Jól tetted, hogy tanácsot kértél- remélem beválik. jól értettem, hogy kapcsolatot talált az egy ágyban alvás és a pelus-nélküliségtől való félelem miatt? Vagy miért kell pont most kirakni az ágyatokból? Nekem ez annyira nem logikus- hiszen pont most szorong vmitől és akkor még az alvás közbeni biztonságot is elveszíti? Amúgy abszolút egyetértek azzal, hogy külön ágyban aludjon, de én nem egy stressze időszakban vívnám meg ezt a csatát. Vezsd le nekem lécci a gondolatmenetet, mert ez úgy néz ki, nagyon kimaradt a tanulmányaimból. :oops:
Beninek és Marcinak nagy gratula! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Akkor bodza:

Friss szörp (én ezt próbáltam, sztem jó, de kb. 15 variációt olvastam):

10 szép fej bodzavirág
5 liter víz
1 egész citrom
max. fél kiló cukor (ez sztem sok, de ki hogy szereti)

Mindent egy nagy edényben egy-másfél napon keresztül napra tenni. Utána még fél napot áztatni, leszűrni és hütőbe tenni. Esetleg ha kell kicsi citrom, vagy méz (cukor).

Tartós szörpre meg ezt (de ezt még nem próbáltam):

Hozzávalók:
6 l víz
3 kg cukor
10 dkg borkősav
3 felkarikázott citrom
10-15 nagyobb bodzavirág(több is lehet,jobban
érződik a bodza ize)

Elkészítés:
Elkészítés: a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt. Parafadugóval lezárom, és elteszem a spájzba.

Nagyon ügyi vagy!! Sztem senkit nem fog érdekelni akár már egy hónap múlva, hogy kegyelemből, vagy máshogy lettél ötös. A lényeg a vége.

Sztem nem tudod eltitkolni, hogy MOST nagyon fontos neked, hogy aludjanak. Olyankor az enyémeket sem lehet letenni. Akár mondom, akár nem, tudják.

Az enyémek most esténként nem akarnak aludni. Tegnap fél 10-ig húzták. Már túl világos van nekik az elalváshoz. Valahogy nem érzik, hogy késő van.

Találtam felsőket a csajoknak, néhány szoknyát, egy csomó fiús felsőt az uncsitesónak, meg egy pamut cipzáras pulcsit, a lányoknak pár nadrágot, egy mellényt, egy hálóinget (talán :oops: ), egy fürdőruhát, magamnak egy felsőt. Már nem is emlékszem. :oops: Mindezt 2600 ft-ért. Pedig már nagyon visszafogom magam és több mint a felét visszadobálom, mert annyi cuccunk van. De ami szép, hibátlan, azt annyira sajnálnám otthagyni 100 forintért.

Nem az enyém az érdem. Anyu ma reggel ment haza. Kedden még dolgoztam, de a szerda már csak ráadás volt és akkor volt időm füvet nyírni. A bodzaszörp meg tényleg annyira egyszerű, hogy azzal igazán nincs sok gond.
Ez az eper nálunk azért is vicces, mert tegnap szó nélkül befalták, és fagyiból, joghurtból mindig epreset kérnek. :shock: :shock: :shock:

Na megyek és megnézem a mai termést. :wink:

Szép délutánt!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Lilla!
Nagy gratula!Ügyes vagy!Szuper jegy a kegyelem 5!!!
Nem jól értetted,illetve akkor nem jól fogalmaztam!Nincs kapcsolat a kettő között!
A külön ágyban alvás tulajdonképpen 2dolog miatt fontos:
1. mindenkinek szüksége van pihenésre (nekem is) és részemről még magányra is (mármint egyfajta gyerektelenségre)
2. a biztonságot nem az együttalvás kell,hogy adja. 3évesen már tudnia kell Olivérnek,hogy ha felébred és változatlan minden (csend,sötét stb.),akkor neki aludnia kell. Bíznia kell annyira bennem,hogy ha sír vagy hív,akkor odamegyek hozzá.De egy pár szó,kis simogatás elég kell,hogy legyen neki arra,hogy megnyugtassa őt. Este meg reggel lehet összebújni,biztonságot keresni és adni.Az éjszaka nem arra való!
(én kb. ezt értettem abból,amit nekem mondtak)
Amúgy azért kell most "kirakni a közös ágyból" (hogy a te szavaiddal éljek),mert én mostanra annyira elfáradtam ettől a helyzettől,hogy egyszerű,hétköznapi dolgok is ki tudnak borítani (csendben megjegyzem,hogy 2hónapja elmentem homeós dokihoz,mert a stressz "ráhúzodott" az emésztésemre és már mindennapi problémámmá vált).Ez pedig sem az Olivérnek,sem a többi gyereknek,sem a családnak nem jó. Tehát először nekem kell kialudnom magam,hogy türelemmel és megértéssel tudjak iránta (is) viseltetni. (amúgy már régen meg kellett volna tennem ezt,sőt! anno a műtét után pár nappal nem is szabadott volna megengednem)
Hogy mitől van a pelus-nélküliségtől való félelm?Ezt lenne jó tudni,mert akkor tudnánk rá megoldást találni!Kaptam megint egy csomó házi feladatot! :wink: Sokat beszélgetni!Többek közt Olival is,hátha elszólja magát és kiderül,hogy mi lehet a gond!Majd megírom,ha jutottunk egymással valamire.

Brigi!
Jó is a nagymama a háznál!
Látod,rákapnak a lányok az eper-ízére is!Csak aztán győzzön teremni a kertben! :wink: :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

A gyerekek hozzánk kb. 4 hónapja (amióta szó volt erről) nem járnak át éjjel. Reggel igen, de ez természetes.
Mi is ki tudjuk aludni magunkat, és nekik is sokkal jobb így. Az első éjszaka kemény volt, akárhogy is sírtak, nem vettük ki őket, de utána már nem ébredtek fel egyáltalán. Ebből is látszik, hogy csak egy rossz szokásuk volt az éjszakai tízszeri felébredés. Ráadásul mostmár rács sincs az ágyukon, és nem jönnek át.

Úgyhogy én egyáltalán nem pártolom a szülővel egy ágyban való alvást.

Brigi,

Nálunk Bernát egyáltalán nem eszi az epret - meg semmilyen gyümölcsöt :(
Ambrusnak jöhet bármi (citromtól kezdve a mangón keresztül a szőlőig), csak gyümölcs legyen. Két hete még a zöld cseresznyét is megette, tök kivoltam már tőle.

Tegnap leszedtek kb. 15 db félig érett epret, amitől szintén kiborultam, mert hogy lesz így eper-szószom????

Tegnap egyébként teljesen zizisek voltak (voltam), a ti gyerekeitek rendben voltak???

Nettke,

Fővárosi Nagycirkusz :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Dávid antibiotikumot kap. Hiába vártunk, hátha rendeződik majd nélküle, de nem javult. Tulképp a Kolping óta húzódik a nyavaja, csak mindig más tünetekkel. Úh már ideje volt, még mielőtt tényleg ráhúzódik a fülére. Valami brutál nyvaja ez, pár napja én is újra köhögök kicsit, meg Robi is megint. Pedig én antibigyót is szedtem!! :evil:

Brigi

Igen, az már érthető, hogy miért nem alszanak el azóta, mióta elkezdték a nem alvást. Azt én is tudom, hogy minél jobban akarom, hogy aldujanak, annál kevésbé fognak. De bennem most fel se merült, hogy akarom, hogy aludjanak, amikor egyszercsak szivatni kezdtek. Már jó ideje normális volt minden, tök természetesnek vettem, hogy lerakom és elalszik. Főleg, hogy már ebéd közben fáradtnak látszottak. Úh marhára meglepett a dolog, mikor 3/4 óra múlva hangokat hallottam tőlük. De még akkor se reagáltam másképp, mint szoktam. Aztán az már világos, hogy este, meg másnap miért csinálták: milyen jó buli anyát idegesíteni. A kezdőmomentumot nem tudom elkapni. Mert állítom, hogy hétfőig olyan szinten nem érdekelt a vizsga, hogy még felidegesíteni se tudott. Tök időben voltam mindennel, a házidogák elkészültek, nem volt miért izgulnom.

Epret enyémek se eszik, pedig finomat vettem. Végül tegnap villával összetörtem és banánt mellé- így lecsúszott. Dávidot még csak értem, nincs vmi jó étvágya mostanában, meg ő tavaly se ette csak a legvégén. De Niki tavaly imádta, most meg kiköpi féig megcsócsálva! :shock:

Edit

Oké, így már vili. :) Akkor nem az én tanulmányaim hiányosak. :wink:
Az ágyból való kitelepítésen meg azért lepődtem meg, mert nem jöttél panaszkodni, hogy már tele a tököd. :wink: Nekem úgy tűnt, mintha neked jó volna így, emlékszem, még mesléted is, hogy Dávid is ilyen volt és még most is szeret néha melletted aludni. Így már teljesen érthető, hogy miért. És hogy viselte? A beszélgetésen kívül még mik a HF-ek? :) Egy ilyen kis gyereknél annyira nehéz kitalálni, hogy mi a baja. Szinte csak következtetni lehet, hiszen nemhogy rendesen elmondani, de még lerajzolni se tudja, ahogy az ovisok. Nagyon kíváncsi leszek mit hoztok ki a pszichonőcivel belőle. Részletes beszámolókat kérek- ez jobb, mint egy szakmai továbbképzés.

Kata

Hogy vagytok?
Képzeld, a dokinő pont nálunk volt, amikor egy csontfejlődési rendellenesség gyanús gyerekről telefonáltak neki. Így ki is faggattam a témáról, hátha tud vmi okosat mondani, amit hasznosíthattok. Ő a Sote 1 Gyerekklinikát javasolta, komplex kivizsgálásra, gasztro, belgyógyi, pulmo, fül-orr-gége. Ott elvileg együtt van minden szakterület, aminek köze lehet hozzá és együtt tudnak működni a dokik. Kérdezte, hogy más bajotok van-e, mondtam az asztmás tüneteket. Szerinte nem biztos, hogy nincs összefüggés. Hol tartotok egyébként a kivizsgálásban? Kiderült már valami?
Egyébként ott dolgozik a portán a pótnagyink, úh akár egy pici protekciót is jelenthet. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti!
Ez azért szuper!Nálunk nem ilyen egyszerű az élet!olivér minden este bepróbálkozik,van hogy 1szer,van amikor 4szer is. A gond az,hogy ő nem sír,hanem egyszerűen fogja magát és kimászik az ágyból,majd átballag hozzám.Ha nagyon mélyen alszom,észre se veszem (kb. úgy jön,mint a macska).Csak egyszer ott találom az ágyamban.
De azt már "elértem",hogy nem sír,ha visszaviszem.A délutáni alvásnál simán elfogadta,hogy a saját ágyában maradjon.
Az agresszió szerinted csökkent? Jobb a gyereke viszonya egymáshoz és a többiekhez? Vagy sok változás nincs ebben?

Lilla!
Nem panaszkodtam.Csak az utóbbi 2-3hónapban már nem tudott aludni mellettem se az olivér.Sokszor 2-3órán keresztül forgolódott,4-5ször felébresztett. (Dávid nem ilyen volt). Így már régebben is előfordult,hogy inkább visszatettem a helyére.
Nálunk is szóba került a külön program.De csak nagyon egyszerű dolgokra gondolj!Tegnap pl. Oli bent maradt apával délután,én kimentem az udvarra a másik kettővel. Apa meg Oli dumáltak,tévéztek,majd betették az autót a garázsba,elsétáltak az utca végén lévő játszótérre és ott taliztunk.
Aztán felmerülnek különböző ötletek,amivel a szorongást oldhatnánk. Pl.: ma felajánlottam neki,hogy fürdéshez adok rá fürdőbugyit,ha annyira zavarja,hogy meztelenül van. Ezt most Olivér nem fogadta el,így elvetettem.
De!!!Ma egész délután (kb. fél 4-től 8-ig) alsónaciban volt.Ő kérte!!!( én -megállapodás szerint - sosem ajánlom fel neki ezt a lehetőséget,teljesen természetes dolognak kell kezelnem,hogy pelusban van). És egyáltalán nem szorongott!!!Legalábbis semmi jelét nem láttam.Hogy mi történt,nem értem!De holnap ennek ellenére is pelusban kezdjük a napot!
Ja és legközelebb az egy évvel ezelőtti műtétjét fogjuk kivesézni!Hátha akkor történt valami,ami nekem nem tűnt fel!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Ez az agresszió nálunk Bernátnál azóta van, hogy a bölcsiben gondok voltak vele. Aztán átkerültek a nagyobbakhoz, és egy kicsivel jobb lett a helyzet. Már nem megy neki Ambrusnak "csak úgy", nem üti meg minden ok nélkül (csak okkal :roll: ).

Az biztos, hogy egyszerre 3 változás ment végbe az életében: csoportváltás, éjszakai tejivás megvonása és éjszakai saját ágyban maradás. A büfiket is ezekre az okokra vezette vissza a pszichológus (most már tudom, hogy nem ezek miatt volt/van).

De mintha az agresszió csökkent volna, de azért nem lett angyal gyerek. Ma délután Lilláéknak is bemutatkozott - nem éppen pozitív oldaláról.

ÚGyhogy reménykedj, hátha nálatok is visszaszorul Olinál az agresszivitás.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Úgy látom ez az ágyban alvás másnál is gond. Milyen módszereket mondanak a pszichológuok a leszoktatásra? Mert ez a vigyem vissza a helyére nálunk egyáltalán nem működött, hónapokig visszahordtam, de akkor is jön (Csenge). Ugyanúgy mint Editéknél, csendben, sírás nélkül, észre se veszem hogy mikor került oda. Amikor visszavittem akkor 10-20 percenként felkelt, visszajött, ha hagyom hogy ott aludjon meg meg se moccan reggelig. Úgyhogy nálunk az a pihentetőbb mindannyiunknak hogy hagyom átjönni. Rendeltünk nagyobb (220x200-as) ágyat, ebben már elférünk :) Még azt is megpróbáltuk, hogy tettünk egy heverőt az ő szobájukba, hogy ha a saját ágya nem kényelmes akkor aludhat azon. Időnként átköltözik oda, de a vége mindig nálunk van.
Talán ha bepasizik akkor már nem én fogok kelleni mellé... 8) Addig meg már alig több mint 10 évet kell kibírnunk :lol:
Délután saját ágyban alszik, este is simán ellalszik egyedül csak az ájszakával van gond. Hiába kérdezem, hogy mi a baj, annyit mond, hogy nem kényelmes az ágya. De neki ez már a második matraca meg ott a heverő is, szóval tuti nem a kényelem a gond.

Lilla!

Gratulálok :) Olyan jó érzés túllenni egy vizsgán :) Azt meg soha senki nem fogja megkérdezni, hogy mennyire halvány ötöst kaptál. Megvan és kész :)

Nálunk: most Pepével volt gond, felszúrták megint a fülét :( Ezért nem jöttem pár napig, mert velem volt itthon, így aztán elég nehéz volt intézni a dolgaimat. (Új munkahely miatti papírok, üzemorvos, stb.) Végre talán holnap már mennek mind a ketten oviba... kopp-kopp...
Szerencsére elkészült akonyhabútorom is, már csak asztalt kell találnom, de mint kiderült nem is olyan egyszerű. Mindig pont azt és pont olyat nem lehet kapni amilyet keres az ember :twisted:

Felkeltek, mennem kell :(

Ditke
ditke62

Most én is elgondolkodtam, így, hogy a pszicho ennyire egyértelműen és keményen a különalvást szorgalmazza..
Nálunk Sári járt át egy időben, éjjel 1-2 körül felsírt, és csak az átcipelés nyugtatta meg, Tamás próbált ott aludni mellette a földön, akkor 2-3 órán át is csak nézte őt, és simogatta az apa haját. De nem aludt el! Ellenben már leszokott róla.
Most viszont 2-3 hónapja Nati kezdte ezt el, ugyanígy, csak ő hajnal 3 felé sír, és az nyugtatja meg, ha átjöhet. Ot köztünk mozdulatlanul alszik, mélyen és békésen. Bízom benne, ő is ugyanígy abbahagyja egyszer.
De mindig elbizopnytalanít, hogy a pszicho-k ezt ennyire ellenzik!!

Ma este koncertre megyek a PeCsa-ba, el nem tudom mondani mennyire várom hónapok óta, ez a mai csak az én estém lesz!!!! :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Múlt hét elején megint benyaltak valami vírust a csajok, először taknyos tünetek, aztán hasmenés, láz, de szerencsére elég gyors, és a közérzetük végig jó volt, már csak az orrukat kell szívni.

Lilla,
gratulálok neked, Dának meg jobbulást!!

Nettke,
milyen koncertre mentél? És milyen volt? :)

Kép
baba888

Sziasztok!

Gyöngyi!

Nagyon sok boldog szülinapot lányaidnak!!!!
( bocsi a 2 napos késésért :oops: )

A hétvégén ünnepeltétek?
Kép

Baba!

Erre felénk is ilyen típusú vírus rondít.... Félek is tőle rendesen...
Jó, hogy ti ennyivel megúsztátok.

Nettke!

Estéd? Mesélj, milyen volt.Húú, de jó kellene már nekem is egy " csak az enyém este".

Nálunk:

Zsófi még mindig nem "Pöttyös-Panna ", de hát még a lappangási időben benne vagyunk. Meg jó lenne péntekig kihúzni, mert az ovis ballagáson ő a kicsik egyik fő szavalója.
Zsombesz jól van, már oviban vannak.

Képzeljétek: hétfőtől dolgozom. Jött egy lehetőség ( ismerős által) nem tudtam kihagyni.
Nem szerencsés pont nyáron kezdeni, de ez van.
Remélem többet tudok jönni... :wink:

A fényképező is megvan ( Canon Eos400 dupla objektíves). Ahhoz képest, hogy Lacimat nem érdekelte a dolog, a végén ő választott.

Ennyi, mert egy nagytakarítást csinálok a kezdés előtt.

Meme
szinta

Sziasztok!

Gyöngyi!

Én is csatlakozom Meméhez, nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Meme!

Gratula az új munkehelyhez. :) Mit fogsz csinálni?
A nyári kezdés nálam is gáz, épp ezért megyünk szeptemberben nyaralni, mert ciki azt mondani, hogy felvettek, de nem doklgoznék, hanem szabival kezdek...
Amúgy pont tegnap végre lefoglaltuk, szept. 2-án megyünk, ismét Tunézia lett a befutó.
Reméljük megússzátok a barikát. Nálunk anyós telefonált, hogy az iskolában is sorra pöttyösödnek a gyerekeke. Most számolgatom, hogy épp határeset amikor ott voltunk, hogy esetleg hazahozhatott valamit :( Bár ez nálunk napokon belül ki kell hogy derüljön. Mindenesetre eddig pöttymentesek. Csak így most jó ideig anyósra tuti nem lehet számítani gyerekcsőszségben :(

Nettke!

De jó Neked!!! :) Mi a múltkr a barátnőimmel csak vacsizni mentünk el, tiszta csajbuli volt, de olyan jól esett. Persze egy kivételével mindannyian kisgyerekesek voltunk így a témát nem sikerült mellőzni :lol:
Milyen koncert volt?

Baba!

Jobbulást a lányoknak!

Tali: sajnos a maostani nem jön össze, 7-én éjszakás vagyok, így 12 óra műszak után nem merek bevállalni semmit. De remélem az augusztusi összejön. Ha lefixáljuk a napot akkor szólok időben, hogy ha lehet oldják meg az előző estét meg azt a napot nélkülem. Mondjuk sokan lesznek szabin és 3 műszak esik ki így amikor nem lehetek, de bízom benne hogy meg tudják oldani. Addig meg kiderítem ki csinálja a beosztást és összehaverkodom vele :lol:

Ditke
ditke62

Isten éltesse a csajokat szülinapjuk alkalmából! Majd mesélj, milyen volt a szülinap!

Milyen a munkahely, mit kell csinálni? Gratulálok hozzá. És persze a fényképezöhöz is, nagyon jó választás!

Nettke :)
Milyen koncerten voltál? Hogy sikerült? Felébredtél már? :wink:

Én csütörtökön megyek a barátnöimmel vacsizni, illetve jövö hét csütörtökön a másik ikres csapattal gasztrotúrázni. Alig várom ezeket az eseményeket mindig. :D Persze a gyerekek állandó téma mindenhol, nem tudjuk kikerülni. :lol:

Baba :)
Jobbulást a csajoknak! Mi a helyzet a bölivel?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Lilla,

Te a filctollas lepedőt a többi ruhával együtt mosod? vagy külön?
Hogy tetszett a dvd?

Nettke,

Néha azért ránk fér ilyesmi buli. Már én is nagyon szeretnék menni valami jó kis kiülős helyre, iszogatni, és mellőzni a gyerektémát :)

Gyöngyi,

Boldog szülinapot a lányoknak! Tegyél fel képeket, már úgyis olyan régen láttuk őket. Június 8.?

Meme,

Gratula a munkához! Mit fogsz csinálni? Majd meglátod, hogy mennyire jó lesz egy kicsit mással elfoglalni magad!

Ditke,

Hova mentek (szálloda) T-ban? Mi is utazunk 1 hónap múlva 11 napra!!!!!! Már nagyon várom :lol:

Rólunk: vasárnap a gyerekeink kikészítettek. Én nem tudom, hogy mi volt velük, de azon gondolkodtam, hogy mennyiért és kinek adjam őket el :roll: Ha otthon voltunk, az volt a baj, ha elmentünk gyereknapozni, akkor meg az. Valami iszonyat rossz holdállás lehetett :roll:
Tegnap csak este 9-kor találkoztam velük (nekem volt kimenőm), na akkor már cukik voltak.

Tegnapelőtt éjjel Bernát átment Ambrus mellé az ágyba, és ott aludt :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nettke!
Mesélj már,ne csigázz bennünket!Milyen volt a koncert?
Különalvás: egy dolog mit mond a pszicho,na meg egy másik a gyerek.... Enyém meg olyan öntörvényű,hogy lassan a farok csóválja a kutyát! :roll: :twisted: Szóval én hősiesen visszaviszem mindig,mert elhatároztam!!!Meg nem is alszik már jól mellettem az Olivér.Van hogy 3órán keresztül simogatja az arcom,csavargatja a hajam stb.,mire visszaalszik.DE!!!! Mégis sokrszor mellettem ébred! Tudod,mint a macska úhy jön.Én meg hajnalban már irtó fáradt vagyok,mélyen alszom.
Szóval nem is tudom!Igazából,míg elaludt az olivér az ágyunkban,engem nem zavart.

Baba!
Jobbulást!

Gyöngyi!
Bolodg szülinapot a lányoknak!

Meme!
De jó!!Mit fogsz csinálni? A többiek hogy fogadták a hírt?
Suli?Kristóf?

Detti!
Végülis hova mentetek gyereknapozni?
Édesek lehettek együtt a fiúK! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Lilla!
Köszönjük jól vagyunk, már a mút hét előtt meggyógyultak... :D :D Azért a múlt hetet még itthon töltöttük, barátnőmmel találkoztunk, hugom jött....stb. A héten újra bölcsi 3 hét után. Már csak 4 hét van hátra, utána 4 hét szünet.
Dokinál még nem voltunk..., érdekeseket mond a dokitok. beutalónk van gasztróra beutalónk, időpontot kell kérnem.
Jobban vagytok már? Most már csak elmúlik végleg ez a nyavalya...
A sote1 gyerekklinika az melyik?

Detti!
Édesek lehettek egy ágyban alva... :D :D

Gyöngyi!
Nagyon boldog Születésnapot kívánunk a csajoknak!!! Képeket várjuk!

Meme!
Tökéletes választás, nekünk is ilyen van, imádom! Kicsit sokat tud, időm pedig semmi, hogy kiéljem művészi hajlamaimat rajta. De majd előbb-utóbb....inkább utóbb....
Kiváncsi vagyok zsófinál kijön e a bárányhimlő.
Munkahely?

Nettke!
Jó volt a koncert? Bár sztem egy kis kikapcsolódás bárhol jó!! Igaz? De megspékelve egy koncerttel aztán végképp jó!

Ditke!
helyileg hova mentek és melyik szállodába?

Baba!
Gyógyuljatok!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Na végre ide értem, elönt a munka :(
Egyedül vagyok az irodában az egyik kollégám kórházban a másik szabin.

Gyöngyi!
BOLDOG SZÜLINAPOT a LÁNYKÁIDNAK!!!!!!

Edit!
Bosszankodtam is, hohy miért aug.-ban lesz a szülői. :(
Nembaj majd kikérdezem az ovónőket.

Meme!
Jajj de jóóóó!!!Biztos jó lesz!!!!
Gyere mesélj!!!

Nettke!
Elképzeltelek Titeket (5-en ) az ágyban. :)
Mi 4-es is alig férünk el hiába van 220x200-as ágyunk. :)

Detti!
Nálunk is előfordul,, hogy nem találják a helyüket a fiúk.
Sajnos ezt át kell vészelni!!!
Most 3 napja állandóan a cseresznye fára akarnak mászni, mert már szép piros. Állandóan ezt hajtogatják: "Anya, ez már nem zöld, megérett, csak egy falatot kérek" :)
Minden felsőjük pompázik a cseresznyétől. :(

Nettke!
Jó lehetett egy kis kimozdulás.
Én is voltam szombaton a tesókáimmal bulizni, ja és most szombaton lánybúcsúba megyek. :oops:

Judyt
KépKép
judyt

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?