Új privát üzeneted érkezett!

Lilla!

Igen, érdekel a gumiszandi!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Meme!
Az előttem szólókhoz hasonlóan én is Nikon vagy Canon gépet javasolok, amennyiben tükörreflexeset akarsz venni (mindenképpen ezt ajánlom - 110e Ft- tól lehet már kapni). Ami Catéknek van az egy igen kiváló gép, ennek a Nikon D80 a másik oldalról a megfelelője. (El kell döntened, hogy Nikonos vagy Canonos leszel, amelyik mellett leteszed a voksod, az meghatározó lesz.) Ha teheted menj be egy boltba és vedd kezedbe mind a kettőt. Amelyik neked jobban kézre áll (a Canonnak kisebb a teste, így kell hozzá valszeg venned egy akkutartót...).

Edit!
Egy kicsi vízsérv Bernátnál is van, de azt mondták ne foglalkozzunk vele.... :?:

Baba!
Detti már biztos írta, nekünk a pda-ra feltöltött mese volt az életmentő... na meg egy kedves check-in-es hölgyike, aki nekünk adott két teljes üres sort az utolsó utunkon...

Gyerekneapra kinéztek maguknak egy Thomast, csak segítség kéne a házhozszállításhoz :)

Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

El vagyok havazva, csak gyorsan hírt adok magunkról. Jól vagyunk nagyon sürüre sikeredett a 7végénk. Voltunk Juditéknál, szuper volt, ott ettem életem legjobb babgulyását, amely Judit szakácstudományát dícséri. :D Majd a receptet kérem ám.

A fiúk tegnap is nagy hisztit csaptak, hogy Juditékhoz akarnak menni, tele vannak élményekkel. Képeket a webalbumunkban találtok. (www.csehicsalad.hu)

Közben megvolt a 300. geoláda megtalálásunk is, bejártuk Szabolcs-Szatmárt, és kullancs nélkül megúsztuk.

A párom egy hétre lelépett Dániába, így egyedül húzom az igát. :(

Megsütöttem életem elsö gépi kenyerét. Finom lett, de van még mit csiszolni rajta. Miért van, hogy nem elég barna? A teteje tiszta fehér.

Kata. Annamari, Sziszus :)
Nagyon boldog névnapot kívánok a [/b]Gergöknek!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csak címszavakban, mert annyit írtatok, hogy nekem csak olvasni volt időm :lol:

Edit!

Sajnálom ami apukáddal történt, kitartást kívánok a továbbiakhoz ! :(

Vízsérv: ha jól sejtem ez a hydrocele (magyar elnevezésekben nem vagyok túl jó :oops: )
ha csak kicsi és visszahúzódik akkor ha jól tudom nincs vele teendő, ha nagy akkor igen, azért amit Edit leírt. Ha fájdalmas akkor azonnal urológus, mert akkor gyuilladás lehet a háttérben. Mondjuk bél csak extrém ritkán zárüódik ki bele mert alapvetően nincs köze a kettőnek egymáshoz, anatómiailag sem. Csak ha annyira nagy már hogy totál nyújtja a szalagokat akkor alakulhat ki hagyományos sérv is.

Kórház:
nagyon nem vagyok képben hogy alapból mit vállalnak be aháziorvosok, de egy normális doki szerintem bevállal egy branülös inj. kúrát otthon is. Nem egy nagy tudás kell hozzá, amúgy akárki otthon is megcsinálhatja. A doki berak egy branült (sima vénaszúrás, h. o. is tudja, aztál a lényeg hogy jól lerögzítsa hogy a gyerkőc otthon ne babrálja ki magának. Ezen van egy kupak, azt kell csak felnyitni és belenyomni az injekciót. A szurik többnyire por alakban vanbank és ki kell higítani de van amelyiket nem. Ha felhigítod előírás szerint felszívod egy fecsibe. Nem kell tű sem hozzá. Aztán branülön kupak kinyit, az alatta levő lyukba inj. benyom. A lényeg, hogy szép lassan. Ha bent van akkor van egy bemosó lötty amit még be kell nyomni, ezt is el tudja mondani a doki, és kész, kupak bezár. Ez a lötty azért kell hogy ne alvadjon be a branül. Napi 2 vagy 3x attól függ milyen antibióca. És kész. De ha otthon nem akarod magadnak akkor fel kell vinni a gyerekekt a rendelésre. Inkább azt nem vállaják aházidokik hogy kimennek házhoz, de szerintem felvinni is kevésbé macerás mint kórházban feküdni.

Elszámolás: mindenra van minimum ápolási nap, ha ennyit nem vagy bent akkor egy filléert sem fizet a tb a kórháznak. Tehát ha hazaengednek előbb az csak azért van hogy nektek jobb legyen, de ha nem későbbi dátummal írja a zárót akkor nekik azt az egy napot sem finanszírozzák. Szar, de ez van.

Mennem kell, bocs ha sok az elgépelés de rohantam. Többieknek később.

Ditke
ditke62

Szasztok,

A hétvégénk nekünk is nagyon jó volt - hála a gyönyörű időjárásnak :lol: Szombaton sikerült külön programot csinálnunk a gyerekektől: elmentünk vásárolni Parndorfa, és háááát, sikeres volt :lol: :lol:
(Vikóka, ti voltatok? )

Vasárnap bicikliztünk, hétfő délelőtt kirándultunk a Börzsönyben, délután meglátogattuk Brigiéket. (Brigi, a cipők olyanok, mint újkorukban :lol: )

Ja, és minden Gergőnek boldog névnapot kívánok én is!!!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntést! Szombat du. meg is tarottuk. Mindhárman akkor Gergely napkor tartjuk a névnapunkat, mert az enyém ( Katinka :D ) is ekkor van. Amikor születettem csak ekkor volt, ma már nov. 25-én is van pár éve, Katalin napkor, de én maradok a májusnál. Vendel meg a potyautas, mert ő októberben a saját névnapján született, így ő is kapott ajándékot.

Ditke!

Még neked akartam írni, hogy az én férjem sem szerette soha a kombi autókat, rájuk se nézett. Opel Calibrával járt régen... Szóval mióta vannak a fiúk, azóta sehogy sem férünk el. Addig nézegettük a kombi autókat, míg már szépnek láttuk, szóval most már tetszik. Az az igazság, hogy mindig képesek vagyunk telepakolni....., a nyárra leszek kiváncsi, amikor a szörföt is magával akarja hozni, hát nem tudom..... Még beszerzésre vár egy csomagtartó és akkor azt is telepakoljuk. :D :D

Cat!

Kitartás a hétre!!! Azért írj! :D :D

Lilla!

Mi van a köhögéseddel, végül voltál orvosnál vele?

Detti/Kiliman!

Jó a vonatotok!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Tetőcsomagtartóra gondoltam........

Kata

Kép
kateduo

Kata, Nettke,

Tartozom még nektek a Lost4-gyel. Már csak két rész van hátra az évadból, jövő csütörtökön lesz teljes. Megvárjátok még azt a két részt?
Szerintem annak lenne értelme :)

detti

KépKép
kiliman

Detti!

Még jó, hogy megvárjuk!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Detti,
hát persze hogy meg!!! Szuper!!
A fotós dvd-be beleszerettek a gyerekek, azóta mindig a "Jaj úgy élvezem én a strandot" kezdetű dalocskát kell énekelnem.. :D és állandóan azt néznék.. ha hagynám.

De irígykedem Parndorf miatt!!!! :lol:

Kata,
örülök, hogy jobban vannak a törpik!!! :D
Gergelyeknek boldog névnapo!!!

Cat,
nekem se lesz túl barna a teteje sosem, mert ott fent valahogy kevesebb a hő.. Szerintem ezért van, hogy a kikevert kenyeret sokan sütőben sütik meg. Milyen géped van végül is??
Kitartás a hétre :D

Mi jól... Natus a múlt héten és az ünnepben hasmenéssel küzdött, most már OK, erre Beninek lett ilyen randa kruppos köhögése (ebben a 30 fokban hogy szedte össze..?), szóval ma már a Mamánál üdül..

Kép
nettke

Nekünk is kicsit sűrű volt a hétvége, de mindenki élvezte. Az esküvőn a lányaim voltak a slágerek. Még jó, hogy a legjobb barátnőm volt a menyasszony, mert lehet, hogy még meg is haragudott volna. :wink: Ha lesz egy kis időm, majd teszek fel képet a kistündérekről.

Hétfőn meg Ambrus és Bernát burkolták gőzerővel a kocsibehajtónkat, úgyhogy még a kertünk is haladt előre. :wink: Kilimannak vannak képei is, ha jól sejtem.

Mi múlt héten voltunk a hároméves státuszon, és Rékának van egy kis összenövése a puncijánál. Műteni kell, de elég kis műtét, ambulánsan csinálják. Remélem gyorsan túl lesz rajta, mert amúgy is utálja, ha maceralják.

Én gyanúsan jól vagyok. Remélem nem lesz ennek a nagy jólétnek valami hátulütője.

Cat :)
Az okosok azt írják, hogy a kenyér teteje azért nem sül meg rendesen, mert az ablaknál, meg egyáltalán a tetejénél nagyobb a hőveszteség, ezért le kell takarni nedves konyharuhával az ablakot úgy, hogy a szellőzőre ne lógjon rá. Tökéletes ettől sem lesz, de jobb.

Nekem még mindig nem sikerült kipróbálnom a dagasztás nélküli kenyeret. Tegnap is fél 12-ig dolgoztam. (Ennyit arról, hogy már nem fogok. :roll: )

Szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit :)

Borzasztoan sajnalom ami Apukaddal tortenik, nagyon sok erot kivanok Neki es Nektek is!
Ovival mi a helyzet? Sikerutl bejutni? Gasztros hirek szuperek! Ez a vizserv nem hagzik tul jol.

Lilla :)

David hogy van? Es te jobban vagy mar? Remelem nem tudogyuszi lett a betegseg vege... Nekunk most ugy nez ki, hogy nem jo a junius 8., de ez meg valtozhat. Ha lesz ra lehetoseg, tuti megyunk.

Kata :)

Remelem mar mind2 gyerkoc a regi es most sokaig elkerul titeket a betegseg!

Cat :)

Kitartast erre a hetre, a parod pont jokor utazott ide, szokatlanul szep ido van.
A kenyeret milyen erossegen sutotted? Probald meg esetleg sotetebbre sutni vagy a takarast, amit Brigi is irt, alufoliat is szoktak emlegetni, hogy jo erre a celra.

Annamari :) Kata :)

Gergokenek sok boldogsagot!

Brigi :)

A sogornom kislanyanak mostanaban volt ugyanilyen mutetje, tenyleg gyorsan megvolt.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Brigi,
most meg vagyok ijedve, mi ez az összenövés... Ti vittétek orvosi kontrollra 3 évesen és ott ezt is megnézték??? Mi nem is mentünk, ez 3 évesen kötelező? Mondván, hogy nincs oltás, mi nem mentünk..
De a nuniját még soha egyik kislánynak sem nézték meg...
Ilyenkor olyan felelőtlen anyának érzem magam, hogy én ezekre nem gondolok. (Én mindig látom, hogy nekik más, mint nekem, de hát a kislányoknál még folyamatában alakulnak a kisajkak, szóval ha valami nem stimmel nem is venném észre. Te észrevetted ezt az összenövést?)

Kép
nettke

Nettke :)

Én is mindig ezt érzem, ha valakinél előjön valami probléma. Hogy lehet, hogy nálunk is van, csak én nem vettem észre. :oops:

Rékánál sem vettem észre semmit. Mondjuk nem is annyira szoktam vizslatni, mert rémesen utálja, ha piszkálják. Amikor még kicsik voltak mondtam még az előző gyerekorvosnak, hogy nagyon érzékeny rá, nincs-e valami baj, de ő ezt szemérmességnek titulálta, és azt mondta, hogy hagyjam békén. De valszeg Ré tényleg inkább csak ilyen kis mimóza, mert ősszel vizsgálta ugyanez az orvos, aki most és nem látott semmit rendelleneset. A kisajkak vannak hátul kicsit összenőve. Szét kell húzni a nagyajkakat, hogy látsszon.

Nekünk a védőnő szólt a hároméves státuszról. Vele elég gyakran találkozom.

Úgy tűnik egyébként, hogy nagyon alapos a mi orvosunk, mert engem is megvizsgált, megtapizott a belgyógyázsati státusz vizsgálat alkalmából, amit a kiskönyvbe kell beírni. Az előző háziorvos, amikor a lányokkal voltam terhes, megnézte az ekg-t, aztán kalap.

Azért fogja még látni ugye a gyereksebész is, és gondolom csak akkor vág, ha kell. :oops: Gondolom nem egy ilyet látott már. Azt mondta a doki, hogy ez olyasmi mint a kisfiúknál a fitymaszűkület, és a műtét is hasonló jellegő, bár szerinte a kislányok még jobban gyógyulnak.

Asszem kimerítettem a témát. :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kicsit elhavazva, de vagyok.

Letakartam a kenyérsütöt konyharuhával, de akkor ilyen fehér lett a teteje. Medium-ra tettem a színét, de legközelebb darkra teszem, hátha szebb lesz. Nem adom fel.

Várjuk a Kiliman féle szuper képeket a taliról!

Gyöngyi :)
Zoli Koppenhágában van, de az utcára még nem jutott ki. Egész nap elöadások vannak, késö estig. Pedig a fiúk dzsipp autót és Tüzoltó Sam figurát követeltek töle ajándékba, hááát nem tudom mikor fogja megvenni. Még a hétvégén is elöadásai vannak.

Nettke :)
A fotózáson sem volt Beni? Jobbulást neki!

Sajnos nekem is van egy kellemetlenségem a Kolping óta. Piros nagyon viszketö dagadt foltok jönnek ki rajtam, kézen, lábon és a derekamon hátul. Nagyon viszket, elmúlik majd újra jönnek máshol. Elöször ételallergiára gyanakodtam, és itt a céges doki is, de hiába diétáztam, nem múlt. Utána a pollen gyanú is szóba került, de a Claritinre nem múlt. Ma voltam allergológián vérvételen, de szerintük ez nem allergia (soha semmire nem voltam allergiás eddig), elküldtek börgyogyihoz. Oda péntek estére kaptam idöpontot. A laborban övsömörre gyanakodtak, de nekem egyáltalán nem fáj, nem féloldalas, és izületi egyéb fájdalmaim sincsenek. Ami gyanús, hogy pont a Kolping után jött ki.(a gombát kizárták, és nem is múlik Canestenre)
Majd megörülök úgy viszket, Fenistillel kenegetem. :evil: :twisted:

Van azért jó hírünk is. Most hívtak az oviból, hogy holnap nem tudnak családlátogatásra jönni, mert nincs elég ovónéni. Kérdeztem, hogy akkor mikor jönnek. Mondta, hogy majd a felvétel után, ráérünk, mert megsúgja, hogy a fiúkat felvették az oviba családlátogatás nélkül is. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nettke!
Nem vagy felelőtlen!!!Inkább ezek az orvosok felületesek.Nekünk se nézték meg utógomdozáson a fiúk kukiját!Sőt meg se kérdezte a doki,hogy rendben van-e!!!Pedig szerintem ez fontos.És mi a fenének akkor az utógondozás?Lemérték hosszra,súlyra,meg lúdtalpat éztek.Ja meg hogy meg van-e mind a 20 foguk! :roll: :(
Érdemes alkalomadtán megmutatni háziorvosnak vagy védőnőnek mind a 3-at. Ártani nem árt.(speckó,hogy lányoknál mit kell nézni,azt én se tudnám)
Nálatok 3évesen nincs koraszülött utógondozás ott,ahol születtek a gyerekek?
Amúgy (attól függetlenül,hogy nincs kötelező védőoltás)a háziorvosnál kellene 3éves státuszt rögzíteni.Ez azt jelenti,hogy csecsemőgondozás keretében be kellene mennetek leméreckedni.Lehet,hogy ott megnéznék.
Gondolom,a bölcsitől nem kéri meg a gyerekorvos az adatokat,sőt a védőnőtökkel se veszi fel a kapcsolatot. (nálunk így műkszik!elég ha egy helyen mérnek,azt egymásnak továbbadják)
Jobbulást Beninek!

Györgyi!
Ovi rendben!Ma voltunk beiratkozni (most tök normális volt a vezető óvonő).Majd jún. 18-án lesz szülői.Ott derült ki,melyik csopiba kerülnek.

Cat!
Kitartást,mindjárt vége a hétnek!

Brigi!
És ezt a műtétet hogy csinálják?Mikor mentek?

Detti!
Szuper a vonatotok!Ez nálunk is bejönne!

Kata!
Még nem tudom,hogy a tej-e a ludas.Más újat nem ettek.Most megint tejmentes napok jönnek,az arcukat lerendeztem elocommal.Aztán kb. egy hét múlva újra teszteljük a tejet. Majd kiderül!(remélem)

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Szuper!!!
Hű,ezek a viszkető foltok!Elég rémesek lehetnek!!!Remélem,a bőrgyógyász tud adni rá valami csodaszert,ami elmulsztja őket!Jobbulást neked!

Brigi!
Már válaszoltál is a kérdésemre! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Mi megvagyunk, már nincs igazán bajunk. Dávidnak hol folyik az orra fél napig, hol meg picit sem és néha éjjel fájlalja a fülét. Dokinéni szerint lappang még valahol benne egy adag trutyi, most ezt próbáljuk kivarázsolni. Nekem már semmi bajom, nem votl tüdőgyuszi, csak annyit köhögtem, hogy egy ideg becsípődött a bordáimnál. :roll:

Cat

Tök jó az ovis hír! Nálnu kezt a családlátogatást nem is említették, csak azt, hogy 3 hét múlva lehet érdeklődni, hogy kit vettek fel. Ez a viszketős nyavaja gáz, remélem gyorsan kitalálják most már, hogy mi okozza. Nekem nem jött ki ilyen. Ha másnál se, akkor nem biztos, hogy a K-ból szerezted. De gondolom mindegy is, csaj múlna már el....

Kenyérnek nekem normális színe lett, ha kis adagot sütöttem. Nagynál néha kicsit túl is kelt, túl magas lett, ott már nekem se lett színe.

Nettke

Jobbulást Beninek!

Brigi

Menjünk valamikor? Képeket mindenképp mutass az esküvői csajszikról! Ilyen puncis zűrről még nem is hallottam.... Azért biztos nem lesz kellemes szegénynek

Gyöngyi

Kár a 8.-a. Azért mi legalább talizzunk valamikor. Már 2 éve tervezzük és sose jött össze. :shock: A pakolásnál belefutottam a csajok kölcsönruháiba. Most már lehet, hogy örülnének nekik- épp babaruhaméretűek. :wink:

Detti

Összegyűletk a ruhák. Nincs kedved a fiúkkel együtt jönni értük? Legalább egy jót játszanának. Ha jösz, mi is szeretnénk egy fényképes dvd-t.

Kata

Viziszandik sürgősek v ráérnek 8.áig? :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Okés, jövő héten átugrunk. De csak délután tudunk menni, bölcsi után, olyan 4 óra körül. Majd priviben megbeszéljük.

Cat,

Tényleg elég rosszul hangzik ez a foltos-dolog :roll: Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy ilyen fürdőkben össze lehet szedni mindent szirszart, én rendszeresen nőgyógyászati bajokat fedezek fel magamon a wellnessezések után :( Mondjuk a mostani Kolping kivétel volt - szerencsére.

Az ovihoz gratula, de gondolom nem volt meglepetés, hogy felvették a fiúkat. Na, én meglepődnék, ha nekünk sikerülne bekerülni. Most próbálom a bölcsinek a jó oldalát nézni-keresni.

Gyöngyi,

Jó lenne, ha ti is tudnátok jönni a június 8-i (ez az időpont már tuti???) találkára. Biztos jó lesz!

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Oké. A 8-a legyen tuti.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok! :)

Köszönjük a köszöntést Gergő nevében :) ti tartjátok a névnapokat? én próbálom bevezetni, hogy ilyenkor kívánhatnak a fiúk, (játszóház, meki, ...) de semmi tárgyi ajándékot nem kapnak.

Edit :) milyen magasak a fiúk! Irigykedve olvastam a "gyerektelen" óráidról, én már bármilyen rövid szabadságnak örülnék ...

Kata :) szerintem jól döntöttél kórház ügyben, az otthoni branülözés egy lehetőség. Nekünk pont a Heim Pálban ajánlották fel 1o nap után hogy menjünk haza.
Össze kellett írnom, pár dolgot az itteni dokinak a fiúkról. 3 kórházban 5 osztályon feküdtem eddig velük (a szülészeten kívül). 2,5 év alatt.

Lilla :) nagyon irigy vagyok a tali miatt :) Mi csak a nyárbúcsúztató-őszieleji taliba nevezhetnénk :P :P :P
Mi szeptemberben megyünk haza, remélem eljutunk valahová kettesbe az urammal, nagyon ránk férne.

Vettünk kocsit és most tanulok vezetni a másik oldalon a 21 éves jogosítványommal :D ((igen sajna ennyire öreg vagyok:() és mehetnénk a fiúkkal csavarogni, erre egy hete hideg van és esik az eső.
:evil: :evil:

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Gergő nevében köszönjük a köszöntést. Én ajándékozok névnapkor, úgysem bírnám ki, hogy nem adok semmit.

Lilla!
Szandi ráér 8-án, csak jún. 21-én megyünk nyaralni.
Beszéljük meg, ki mit vigyen, nem?

Brigi!
Ez a punci dolog....nem is tudtam, hogy van ilyen.
Képeket mi is várjuk...

Sziszus!
Jó sokszor voltatok kórházban...., nekünk ez volt a második. Az első szintén Gergővel, amikor megcsípte valami dög és totál bedagadt az arca. Na és szintén Gergővel megyek harmadszor az orrmandula műtétre, amit még halohatok. talán ősszel.
Ennyi éves jogsival tuti menni fog a vezetés, ügyes légy!!

Detti!
Mire jutottál, mármint a bölcsi jó oldalával kapcsolatban? :wink:

Cat!
Ezek a kiütések rémesek lehetnek...., főleg a viszketés. majd írd meg mit mondott a doki. Hogy bírod a fiúkkal egyedül az estéket?
Ovis hír tényleg jó, most már megnyugodhatsz!

Nettke!
Jobbulást Beninek!

Gyöngyi!
Kedved javulgat?

Megyek főzni, mert délelőtt lementünk a piacra és jól bevásároltunk. Piacra babakocsival járok, mert mindenbe beleharapnak és szétszedik az egész standot. Jó kis túra volt. Imádom a piacokat!!!!

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Külön szobában vannak a lurkók vagy maradtak egyben?

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Jó dolog a bölcsiben, hogy kevesen vannak, max. 10-en. Az ovinál majdnem elájultam, amikor meghallottam, hogy 30 körüli csoport létszám van :roll: ÚGyhogy emiatt jobban tudnak velük foglalkozni. És az én gyerekeimnél pont az volt a baj a kisebb csoportban, hogy nem foglalkoztak velük eleget, szemben a mostanival.

Képzeljétek, mi meg levettük az ágyrácsot vasárnap este a kiságyukról. Nagyon tetszett nekik, hogy már nagyfiúk! Nincs átmászás a másikhoz, meg hozzánk éjjel.
Néhányszor leestek már, de aludtak tovább, nem volt gond ezzel sem.

Sziszus,

Itthon 27 fok van, hétvégére 30-at mondanak 8)

Detti

KépKép
kiliman

Túl vagyunk a "műtéten". Tegnap felhívtam a dokit, mondta, hogy ma menjünk be. Azt hittem megbeszélni a dolgokat, de a kb. három perc alatt, amíg ott voltunk, kitöltötte a papírokat, megnézte Rét, és átvágta a kis hártyát, ami összekötötte a kisajkakat. Tett rá kis fájdalomcsillapítót, aztán jöhettünk. Réka szegény magához sem tért annyira gyors volt az egész. Szinte nem is vérzett, nyugodtan csinálhat mindent, fürödhet is. Szóval tényleg nagyon kis semmiség. Ez legyen a legnagyobb bajunk. Kop-kop-kop.

Lilla :)
Bocs, de dolgozom. Hétvége??

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Ré ? Napisten. Milyen jó ez a bevenév.
Jó, hogy túl vagytok rajta.

Detti!

Nálam is szempont volt a létszám. Mondjuk itt 14-en vannak, de 11 -nél sosem láttam még több gyereket. Bár mi sem voltunk túl sokat. Már két hete nem voltunk...

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Gergőknek így nagyon utólag is boldog névnapot!!!!! ( :oops: :oops: :oops: )

Nálunk:

Zsombesz tegnap délutánra bárányhimlős lett. Nem lepett meg túlzottan, hiszen nálunk most ez a járvány. Várjuk Zsófinál is....
Tegnap délelőtt még voltak oviban ( kitartott Zsófi névnapjáig... :wink:), aztán délután elindult a pöttyösödés.

Visszaolvasok, aztán jövök még, csak most ébresztenem kell Kristófot ami így évvége felé közeledve nem mindig egyszerű....

Lilla!

Jó a június 8-a!!!! ( húúú, majdnem elfelejtettem.)
A méreteket nem írtam meg, bocsi, eszembe jutott kb. vasárnap....:oops:
Szét vagyok csúszva sajnos. ( és most enyhe voltam)

Szép napot!

Meme
szinta

Hahó!

Én is megvagyok, csak "Szét vagyok csúszva sajnos. ( és most enyhe voltam)". ;-) Meme, bocs, hogy loptam, de ez van velem is...

Edit!
Szomorúan olvastam az Apukádról szóló hírt. Sajnos tudom miről beszélsz, mert nekem is volt ilyen élethelyzetem. Nagyon sok erőt kívánok Neked és családodnak is! És tudod, ha valami fáj, (ha szeretnél) gyere mesélj!

Kata!
Nálunk maradtak a lurkók egy szobában, és Dettiékhez hasonlóan mi is most vasárnap szereltük le a rácsokat a kiságyakról. Most törpe-ágyuk van. Ők hívják így, mert olyan, mint a Hófehérkében a Törpéknek. Eddigi tapasztalat: esti elalvással és éjszaka nincsen gond, egy-egy leesés volt, de észre sem vették, mert visszatettük Őket az ágyra. A délután... na az viszont továbbra is horror. Nem is untatlak vele...csinálhatok bármit, ígérhetek fűt-fát...Amúgy nem tudom Dettiék hogy vannak vele, de az első két éjszaka inkább a fülem hegyeztem, mint aludtam, hogy meghalljam ha bármi gáz van. ;-)

Lilla!
Tali???
Ami a június 8-at illeti sajna nekünk (illetve pontosabban nekem nem jó), de hát ez van, sajnálom, hogy megint nem tudunk talizni a csapattal, de olyan úgy se lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

Brigi!
Az aug. 10 az már tuti? Nem lehet máskor, mert ha akkor marad, akkor oda se tudunk menni. :-( Azt hiszem az a gáz az időpontokkal, hogy mivel nekünk nem jött össze a július végi nyaralás, ezért mi pont akkor érünk rá, amikor a csapat nagy része nem. :-(

Cat!
Szupik az ovi hírek! Én is remélek!

Amúgy mi elvagyunk, élvezzük a tavaszt. Szinte egész nap kint lógunk, majd ha lesz időm teszek fel fotókat is. Csak ma már mindenképp akartam életjelet adni Nektek.

Csá, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka :)

Nekem mindegy, ha a többieknek korábban is megfelel. Később már tényleg nem vagyok biztos magamban. A füvünk elvileg sztem júni végén már teljesen használható lesz, de egy hónapban két tali??? Júli elejével volt valami baj? Na nem mintha az nem lenne közel, de ha többen ráérünk, akkor lehet akkor is.

Többiek?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka,

délben még nem aludtak az új ágyukon, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. Amíg rács volt, addig viszont állandóan kimásztak már az utóbbi időben.

Brigi,

Sajnos tényleg nem lesz olyan időpont, ami mindenkinek megfelelne :( A mi részünkről inkább a júniust (22-e kivételével), vagy augusztust támogatjuk, mert júliusban már nyaralunk.
Pedig jó lenne egy olyan, mint tavaly, ahol sokan ott tudtunk lenni.

Meme,

Gratulálok a bárányhimlőhöz :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme!
Jobbulást és kitartást!
Szerezd be gyorsan hozzá a honeos bogyókat!Megéri,mert nagyon jók!!!3féle kell belőle.Fejből nem tudom,melyik,de ha kell,utánna nézek.

Vikóka!
Gratula a törpéknek a törpe-ágyhoz!Délutáni alvás?Kitartást!lesz még rosszabb!

Lilla!
Elméletben mi is mennék a június 8-ai talira,de biztosat csak kb. 1,5hét múlva tzdok mondani.Azért a "ki mit visz" listánál ránk is számítsatok!

Brigi!
De jó,hogy ilyen hipp-hopp!Semmi idegeskedés és már kész is!Ügyik voltatok,főleg Réka!
Tali ügyben nekünk mindegy az időpont,mert én 3-4hétnél előrebb megint semmire nem tudok ígéretet tenni.Apáéknál idén is felütötte a fejét ama hír,hogy bezárt 2-3hónapra egy kis felújításra. De hogy mikor és pontosan mennyi időre,azt még nem tudni. Viszont így azt sem tudjuk,mikor kaphat a nyáron szabit.

Sziszus!
Meglátod hamar belejössz a vezetésbe!!Aztán meg micsoda öröm lesz csavarogni a fiúkkal!
Ha tudnád,megint micsoda ára volt annak,hogy anyósék elvitték a gyerekeket 2órára!!!Hidd el,nem vágynál rá!!!

Cat!
Mit mondott a doki?

Nettke!
Jobban van Beni?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
Beni 2 napig csak köhögött, javult lassan, aztán tegnaptól már lázas is... szóval még nem vagyunk túl rajta. Sajnos..

Meme,
kitartás!!!!! Ez a rémálmom..

Vikóka,
nekünk zökkenőmentes volta rácslevétel-ügy!! sose jöttek ki, amikor nem szabadott, pont ahogy a rácsosból se előtte (pedig már rég ki tudtak mászni).. Szóval ha megszokják, beállnak a "hétköznapok", és lesz ez még jobb is :lol:

Lilla,
elvileg júni 8 nekünk is jó. Ki mit hozzon??

Kép
nettke

Edit!

Légyszíves írd meg, köszi.
Bár, egyenlőre nem vészes, de még csak a 2. napon járunk, most jönnek elő.

Nettke!

Jobbulást Beninek. A csajok bírják?

Brigi!

Jó hír, hogy már túl is vagytok.
Képzeld, mikor én Kristóffal voltam terhes, az utolsó napon a ház összes ablakát végig pucoltam ( pedig nem volt kevés). Szóval egy egyes terhességnél klasszul lehet bírni végig. Persze nem azt mondom legyen később a tali nálatok, csak gondoltam megírom.

Cat!

Ma este mész dokihoz, ugye?

Vikóka!

Ne már, hogy egyiken se tudjatok ott lenni....

Sziszus!

Hajrá a kormánynál! :wink:
Ird meg milyen volt, nagyon érdekel. Én spec. imádok vezetni, sokat is teszem. De, a jobbos közlekedés érdekes lenne, tuti.

Meme
szinta

Meme!
Szomorú lennék, ha nem jönne össze egy tali sem, mert Alsópáhokon sem voltunk Veletek. :-)

Brigi!
Mit szólsz az aug 2-3. hétvége valamelyik napjához? A világért sem szeretnék én szervezni Hozzád, csak gondoltam az ügy érdekében, hogy mi is ott lehessünk konkrét leszek. Na?

Cat!
Mi lett a pöttyökkel? Mi most megyünk majd Páhokra, és fel szeretnék készülni, ha esetleg onnan jött...
Ja, olyan édes voltál a múltkor, amikor megdicsértél minket a párommal kreatív ajándék ügyben. Köszi jólesett mindkettőnknek. Én azt gondolom, hogy egy élmény (pláne ha közös) sokszor szebb ajándék minden tárgynál. A legutóbbi bécsi út is szuper volt: gyors Pandorf (nem vagyunk egy nagy vásárlóbanda, de kaptam egy klassz farmert, ami mindenhol jó rám!!!), délután színház, aztán este baráti vacsi a Duna parton, éjjel autókázás haza kettesben.

Csajok!
Csoda van! Ma trükköztünk Anyósommal, és Ő tette le a Lurkókat aludni. Egy mese volt, és csönd van kb. 20 perce. "Ezek csak engem útálnak!" :evil:

Megyek a dógomra...ja, azt el is felejtettem újságolni, hogy voltam beszélni a főnökömmel munkába-visszállás ügyben, és elég jól sült el a dolog. Azt hiszem óriási mákom van a munkahelyemmel!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nekünk megfelel az aug. 2-3. is. Egy gyors szavazás, hogy kinek melyik hétvége lenne jó? És akkor amelyikre többen jönnének, az legyen! Jó lenne, ha most megegyeznénk, és aztán már nem módosítgatnánk, nem? Nem miattunk, mert akkora már úgysem szervezünk nagy kalandokat, de hogy ti tudjátok magatokat mihez igazítani. Már akinek még van igazgatnivalója. :lol: :lol: :lol:

Akkor
augusztus 2-3. Vikóka

augusztus 10. Dettiék

Emlékszem, hogy Cat is írt már, meg Lilla is nyaralás időpontot, de nem találom, úgyhogy most kezdjük előlről. És válasszuk ki. Akinek mindegy az is írjon.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Van valakinek bevált bodzaszörp receptje??? Köszi!

És koszorúslány képek :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Gyönyörűek a lányok!!!!!
Nekünk a tali mindegy!!!

Meme!!!
A golyók 3fázisuak,így 3lépésben kell adni!A betegség menetétől függően:
-amikor jönnek a pöttyök: Rhus toxicodendron 15ch
napi 1-2*5golyó
-amikor már pörkösödik: Mezereum 9ch napi 2*5golyó
-amikor már heges,a hegek eltüntetésére: Antimonium tartaricum 5ch napi 2*5golyó

Mi az utóbbi kettőt használtuk,szerintem azok nagyon jók voltak.Lehet,hogy ha előbb tudjuk és ha legalább Beni (ő volt az uccsó a sorban) kapja,nem nézett volna úgy ki,mint egy szörnyecske.A bárányhimlő mindig csúnyább lefolyású a következő tesónál,aza Zsófinak tuti rosszabb lesz (ha elkapja),mint Zsombesznek.Jobbulást!

Nettke!
Nektek is jobbulást!A lányok nem kapják ilyenkor el?

Edit

Kép

Kép
edit73

Na voltam dokinál. Képzeljétek galamb poloskák csípkednek össze éjjelente. Nem Alsópáhokról származik a nyavalya, hanem a saját lakásunkból. Ugyanis tetőtérben lakunk, és rengeteg a galamb a tetőn. Tavasszal sokat van nyitva az ablak, és valahogy bejöttek ezek a rohadt dögök a tetőablakon, mármint nem a galambok, hanem a poloskák, és szívják a véremet,. :evil: :twisted: Megnézte a doki nagyítóval a csípéseket, és látja benne a csípésnyomot. Ezek is válogatnak mint a szúnyogok, nem mindenki vére jó nekik. Szeretik a vitaminban dús vért, főleg a B vitamint. Képzeljétek én meg ezt szedem kullancs ellen, így ezzel csak bevonzom őket.

Most rendeltem poloskairtást jövő hét közepére, mert utána olvastam, és nagy túlélők ezek a rohadékok, házilag nem lehet kipenderíteni őket. :x :evil:

Igazi kis királylányok voltak a csajok! Csuda csinik.

Nekünk jó az aug. 2-3 is. :) Az aug 8-a nem, mert akkor utazunk Horvátországba.

Meme :)
Gyors átesést a barikán! Nekem is ez a rémálmom. Kristóf volt már bárányos? Nem fogja elkapni?
Apukád hogy van? Hogy szuperál a protézise?

Sziszus :)
Baromi ügyes vagy a jobbos közlekedéssel. Én minden ilyen újtól rettegek, így nagyon csodállak, hogy így bevállaltad. Engem még az autpmata váltós autóra sem lehet rávenni, mert a megszokások rabja vagyok.

Vikóka :)
Tessék már képet feltenni kérem!

Gratula a munkahelyi sikerekhez, és a törpe ágyakhoz is.

Képzeljétek most tudtam meg, hogy a mi agyonsztárolt ovinkba amiről már írtam, összesen 8!!!!! gyereket vesznek fel, és 94-en jelentkeztek. Szerintetek ez normális? Az önkormányzat betett még 5 gyereket, és van 7 testvérgyerek akiket muszáj felvenni, így be is telt a 20 hely. :shock: :shock: Még szerencse, hogy nem ide jelentkeztünk.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Miket meg nem tud az ember!!Galambpoloskák?Meg még Bvitamin is?De jó,hogy okosabb lettél!
Milyen egy poloskairtás?Mit csinálnak?
Hű!!!A ti sztárovitok mekkorra? Nálunk 40 gyereket vettek fel!Igaz ebből+ az évvesztesekből lesz 2csoport.

Brigi!
Én tiszta hülyeségeket beszéltem tegnap!!!
Nekünk nem jó talira júl. vége,aug eleje,mert a Marcit akkor műtik (aug. 7-8.).Én már gyerektársaságba nem akarom vinni a műtét előtt 2héttel,utána meg egy idejig azért nem ugrabugrálhat.
Így mi ebből a taliból tuti kimaradunk!!!Kár!Pedig szívesen találkoztunk volna veletek!!!!

Szép hétvégét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Hmmm, nekünk az egyetlen eddig leszervezett zalakarosi nyaralásunk aug2-9-ig tart.. szóval egyik nap sem az igazi!!! Sajnálom!! Tavaly is ez volt, aznap jöttünk meg, mikor Lilláéknál a tali volt..

Cat,
jó hír, hogy megvan az ok. Rossz, hogy ilyen élősködők vannak a lakásodban, ez pocsék érzés..
(Tavaly nekem is volt valami nyomorult élősködőm/minipókom az ágyban, mindent le kellett cserélnem, mert éjjelről éjjelre agyonmart!! Aztán a x-edik takarítással valahogy sikerült elűznöm, mai napig nem tudom mi volt.)

Hááát, mi stagnálunk, Beni lázaskás, Sári is elkezdett éjjel köhögni, reméljük ennél több nem is lesz. A Mamánál vannak a hétvégére, betegen is vitte őket :lol: , mi meg már megint - még mindig - betonozunk..

Kép
nettke

Sziasztok!

Mint már írtam, tali ügyben nekem mindegy, mert mindig hónap végén derül ki a következő havi beosztásom, így csak az utolsó pillanatban tudom megmondani, hogy jó-e.

Cat!

Micsoda rondaságok vannak :( Remélem sikerül kitelepíteni őket. És hogy lehet megelőzni hogy megint megtelepedjenek? Vagy a sima szúnyogháló megvédene? Vagy van és azon át is be tudnak jönni?

Brigi!

Csodaszépek a lányok!!! Szeretik az ilyen rucikat? Gondolom le se akarták venni :)

Meme!

Bárányhimlő :(
Ti be voltatok oltva?

Sziszus!

Hajrá a vezetéssel! Én tuti belehalnék a stresszbe az első utamon :oops:
Névnapok: a nagyszülők tuti ajándákoznak, mi változó. A gyerekeket még igen, de egymásnak már nem. Én nem érzem nagy ünnepnek a névnapot, igazából a karácsony meg a születésnap a két nagy ünnep nálunk.

Ditke
ditke62

AZÉRT AZT NE FELEJTSÉTEK EL,HOGY MÁR KETTŐ TALIRÓL BESZÉLÜNK:
- LILLÁÉKNÁL JÚNIUS 8
- BRIGIÉKNÉL AUG. 2-3. VAGY 10.

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata,
hát biztos vagyok benne, mert már nagyon beterveztük, a kondim alakul, mondhatnám folyamatos fejlesztés alatt áll. :D
És nem utolsó sorban, egy baráti párral megyünk nyaralni, ahol a srác már bevállalta Zsófit, ha elfáradok. :wink:

Sziszus,
mi sem tartjuk különösebben a névnapokat, most Zsófinak is csak annyi volt, hogy sütöttem nekik vacsira friss tejes zsömlét, és azt ettük vajjal, imádták! :) De semmi külön ajándék, vagy ilyesmi.
Ahogy ti csináljátok, az is szimpi. :)

Cat,
mikor kamasz voltam csótányok voltak a lakásunkban, nagyon nehéz volt kiírtani őket, azóta gyűlölök minden élősködőt, meg bogarat, ami engem akar megzabálni! :twisted:
Még jó, hogy már mindent tudnak írtani!! Nálunk hangyaírtás volt múlt héten..
Viszont ami a kullancs elleni B vitamin szedést illet, úgy olvastam, hogy ez hatástalan. Pár hete Zsófi füle mögött volt egy aprócska fekete kullancs, kiszedtük, és egész éjjel olvastam a neten mindenféle kullancsos dolgokról.

Itt nagyon sok hasznos írás van :!: , akit érdekel:
www.kullancs.hu
Örültem az elolvasás után, hogy a saját józan paraszti eszemre hallgatva semmit nem csináltam azok közül, amiket telefonon a nagyszülők ajánlottak (krém, fertőtlenítés, stb..). :?

Edit,
jó, hogy írtad a talik összegzését, mert már elvesztettem a fonalat... :oops:
A júni 8 jó nekünk, elvileg az aug is, de az még olyan messze van..

Kép
baba888

Sziasztok!

Bocs, de most én se nagyon tudok írni. Szerdán vizsga és én a tételek felénél tartok- mármint elolvasás-szinten. :?

Tali: írjunk már egy listát a 8.-ára, hogy ki jönne. El tudjátok kezdeni? Aztán mindenki odaírja magát a végére. Bocs, ez az én feladatom volna, de tényleg el vagyok havazva. A büdös kölkeim meg még mindig nem alszanak! :evil:
A ki mit hozzon ettől függ majd. De kb mindenki 2 szelet húst és kész, vagy vmi köretet, sütit. Tavaly irdatlan mennyiség összegyűlt mindenből, a felét se tudtuk megenni. Szóval mindenki csak 1 féle akármiben gondolkozzon. :)

Ditke

Megjött a csomag, nagyon köszi! Dávidnak nagyon tetszenek a járgányos felsők! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, és nekünk mindegy az aug, bármelyik hétvége szabad még.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

én is csak gyorsan pár szóra...

Tali: Nekünk Mindkét időpont jó.

Lilla!

A húsról az jutott eszembe, lehet, hogy hülye ötlet..., hogy a húst megvehetné 1 ember és aztán elosztanánk a pénzt...., vagy mindenki hoz, amennyit megeszik , vagyis mindeki hozza a saját húsát?
Jól megfogalmaztam......

Jövök még, csak hulla vagyok a hétvégi hajnalig tartó céges bulimtól... Fantasztikusan éreztem magam.

Kezdem a listát:

Június 8. : Baba
Kata

A többiekre nem emlékszem....

Kata

Kép
kateduo

Lilla tali: 2008. június 8.[b]

[b]Névsor:

Baba+3 fö
Kata+3 fö
Cat+3 fö

[/b]

Cat
Kép
cateye

Na elkezdtem a listát, így csak idézgetni kell, és hozzáírni.

Bocsi, hogy ilyen bénán, de nem megy még ez az új fórum formátum. :oops: :oops:

Baromi sok a melóm, de majd jövök szerdán, mert akkor szabin leszek.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Baba+3 fö
Kata+3 fö
Cat+3 fö
Brigi+3 fő

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok

Baba+3 fö
Kata+3 fö
Cat+3 fö
Brigi+3 fő
Detti+3fő

Majd én is jövök, csak Ambrus épp most bontotta le a hinta-rendszerünket....

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?