Új privát üzeneted érkezett!

Én most teljesen össze vagyok törve :cry: A körzetis oviba a 37 helyre mi voltunk a 87-ek :( És még holnap is lesz beíratkozás.

Tök szar ez az egész helyzet, mert lehet, hogy naptárilag a gyerekeim nem lesznek 3 évesek szeptember 1-ig, de totál érettek lesznek az ovira. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz velük még egy évig a bölcsiben. Visszafejlődnek? Mert hogy előre nem, az tuti.

Az is tök gáz, hogy van. pl. egy kolléganőm, akinek most 3 éves a gyereke, de még nem beszél egyáltalán, szobatisztaság a kanyarban sem, és felvették az oviba. Sőt, most is volt ott egy kisfiú, aki kb. 2 évesnek nézett ki (mondtam is az anyukának, hogy akkor ő is az esélytelen nyugodalmával áll sorba...), erre kiderült, hogy elmúlt 3 éves, de szintén nem beszél (semmit!!!) és nem is szobatiszta még. Oké, ez még megoldódhat szeptemberig, de akkor is... Azt látom, hogy az én gyerekeim fizikailag és szellemileg is érettek, erre még egy évet kell 1,5 évesekkel együtt lenniük.

Javasolta az óvoda vezetője a magánovit :roll: De most komolyan: ezek hol élnek????

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)
Ha szeptemberig nem lesznek megbízhatóan szobatiszták a felvett gyerekek, akkor nem mehetnek oviba. Mindig van 1-2 ilyen gyerek, így a helyükre be tudnátok jutni.

Alapítványi oviba nem tudtok bejutni valahová? Azok nem olyan drágák.

A beszédtudás nem feltétele az ovodai felvételnek, sőt az a tapasztalat, hogy a nem beszélő gyerekeknek a legjobb környezet az ovoda, a fejlődés szempontjából.

Cat
Kép
cateye

Detti, Kiliman
megjött a "HVG"-s cd!!! :lol: Nagyon köszönöm!! Még nem tudtam megnézni, de este ha letettük őket ez lesz az első.. :D

Cat,
na, ha ez a MenDan ilyen klassz mi is kipróbáljuk!!!! Megnéztem a fotókat, hát nagy büszkeség ez a 2 srác!!! :D
A cigizős jelenet nagyon jó!!!! :lol:

Kata,
mit mutat a röntgen, hogy vagytok???

Ditke,

ez nagyon jó duma a lányoktől!! Tanulékonyak :lol:

Oviügyben drukkolok Nektek mind, Judyt, Detti.. Kezdem látni mennyi aggodalomtől kíméltük meg magunkat itt.. vagyis a rendszer kímél meg minket, hogy nincs ilyen férőhelyhiány és őrület!

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat!
A Samu cigis dumájának éppen szem és füll tanúja voltam. :)
Nagyon vagány kis srác!!!!
Az ovi

Detti!
Ne haragudj meg, de Én tuti hagynám a fiúkat a bölcsiben, ha nem lenne más választásom.Semmi hátárnyuk nem lesz. Nézdd meg Cat fiait!!!!!Semmiről sem maradtak le, sőt szépen énekelnek, mondókáznak...stb. Mondjuk ez Cat érdeme főleg, nem a bölcsié.

Kata!
Mizujs veletek????

Meme!
Nagyon eltűntél, gondolomm nem látsz ki a felújítási munkálatokból.

Ditke!
Édesek a csajok a falra rajzolással.

Judyt
KépKép
judyt

Mondjuk azt a szeretetet és törődést az oviban a 25 gyerek között nem kapják meg, mint amit a bölcsiben kaptak, ezt most is láttam. Nincs dédelgetés, magukra vannak hagyva, és szigorú rend van. Ezért vérzik a szívem. Én nagyon nem bántam, hogy hagytam őket a bölcsiben. Itt is rengeteget tanulnak, rajzolnak, énekelnek, mondókáznak, táncolnak, és emellé még sok szeretetet és érzelmi biztonságot kapnak.

A másik lehetőségem az lehetett volna, hogy otthon maradok velük. :roll: A magánoviknál nem találtam meg azt a többletet, amiért én fizetnék havi 2*70 ezret. :evil: :twisted:

A házunkban lakik egy kisfiú, aki a fiúkkal egyidős. Őt elvitték tavaly a szomszéd puccos magánoviba, mert a tesója odajárt. Semennyivel nem okosabb sem ügyesebb mint az enyémek, nem tud több dalt, mondókát, semmivel nincs előrébb mint az én fiaim, de a szülők szegényebbek cirka 1,2 millió Ft-al. :roll:

Cat
Kép
cateye

Judyt,

Dehogy haragszom, és persze, valószínűleg nem lesz más választásunk és a bölcsiben maradnak. DE! A fiaim már kb. 50 éneket és mondókát dalolnak és mondanak, ha nem többet. Ráadásul, pont azért kerültek át év közben nagyobbak közé, mert a kicsikkel nagyon nem jöttek ki, vagyis leginkább Bernát.

Tehát jövőre megint minden nap azzal kell haza jönnöm a böliből, hogy panaszkodnak a gyerekeimre, és tök kudarc lesz az egész :cry:

És igen, tudom, hogy a beszéd nem feltétel, nekem csak a különbözőségek tűntek fel. No mindegy, majd lesz valahogy...

Cat,

Milyen alapítványi ovira gondolsz? Waldorf, Montessori? A Waldorfba csak 4 éves kortól vesznek fel, a másik meg nincs a közelünkben. Egyébként vannak fenntartásaim ezekkel az alternatív nevelési módszerekkel szemben.

Nettke,

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a "mű".

Aki még nem írt címet, de érdekli a dvd, írja meg priviben!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Brigi!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Rékának és Borókának!!!!

Kép

Bocsi, de tegnap nem volt egész nap elérhető a gépem....

Nálunk:

A nagy munka kész van ( én nagyon... :wink: ), a festés van már csak hátra, de az csak jövő héten, mert Lászlókám elutazik hétfőig, én meg úgy gondoltam megvárom.... 8)
De, nagyon szerencsés voltam, mert Laci és Apukám annyira sokat segített, hogy álmaimban nem mertem remélni.

Kata!

Jobbulást, remélem nem lesz semmi komoly. De, jó, hogy Ditke leírta, hogy mit hogyan lehet "kis kapuzni", írj, hogy mi volt, hogyan tudtátok megoldani.

Edit!

Veletek mi van??????

Cat!

Nektek milyen digitális fényképezőtök van? Mert szeretnénk egy komolyabbat ( vagyis én, L.-t nem érdekli). Már Kilimant és Lilláékat és Katáékat kikérdeztem a kolpingban.. Vagyis Kilimant pont Lászlókám, mindegy.... Szóval infókat gyűjtök, mert van a hazai piacon kínálat, de csak azokat akarom átböngészni, amely gépek már másnál beváltak. Köszi.
Nincs kenyérsütőm nem tudok segíteni... De, egy ikres ismerősömnek van olyan kenyér receptje, ami a férje nagyszüleié volt, akik pékek voltak, saját pékséggel.Ha gondolod, megszerzem.

Ennyi, mennem kell ébresztem a nagyfiamat. ( tegnap volt az anyáknapi műsoruk, olyan gyönyörű volt, hogy sikerült végig bőgnöm... )

Meme
szinta

Alapítványi ovi például itt van Újpesten egy Chinoin ovi. Ez nem alternatív nevelési módszer (ezeket nagyon nem szeretem pl. waldorf), hanem sima. Többet kell fizetni mint egy önkormis oviban, azt hiszem tavaly itt olyan 25 ezer körül volt per hó per gyerek. Nem feltétel a körzetesség, és az sem, hogy a chinoinba dolgozzanak a szülök. Ti hol laktok, mert azt sem tudom? :oops:

Meme :)
Nekünk Canon 450D-nk van. Új szerzemény Zoli kb 1 hónapja vette, egy régebbi Canon digitálist cserélt le, mert ez most a csúcsmodell ebben a kategóriában. De véleményem szerint a régebbi gép is nagyon jó volt, az elödje, az objektíven áll vagy bukik minden. Érdemes ezekre költeni, pl. jó teleobjektívet venni hozzá, persze ha tükörreflexes gépet akartok. Én nagyon ezt pártolom, nem kell megijedni töle.
A fényképezö kezelhetösége pofon egyszerü, mert lehet full automatára is állítani, de müvészi hajlamúak kísérletezgethetnek is vele. Katáéknak van ennek az elödje, és szerintem Kata nagyon klassz képeket csinál vele. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Nagyon jó ez a cigis duma!! És tök igaza van a gyerkekenek, még ha néha ciki is.. bár magukra nézve nem tartják annyira kötelezőnek a szabályokat mint másoknál, őket én zavarom ki rendszeresen, hogy kabátot, cipőt levenni :roll:

Nekem amúgy nem ilyen barátkozósak a lányok, ha idegen helyen idegen emberek között vannak akkor fel kell oldódniuk és csak utána beszélgetnek. Különösen Csenge szégyellős.

Detti!

Lehet, hogy ahogy nőnek a fiúk úgy csökken majd a bölcsis probléma is, lehet, hogy ha ott maradnak még egy évig és más ők lesznek a nagyok akkor nem is jön elő megint ez a harapósdi. Náluk még rengeteget számít az az egy év. Azt a pénz meg amit megspóroltok egy magánovin azt költhetitek a srácokra, 3 éves kor felett már sok helyre be lehet iratni őket sportolni vagy pl. mi járunk Helen doronos angolra. Na angolul nem fog megtanulni tőle, de jó arra, hogy nagyobbak közt legyen közösségben, kicsit "komolyabb" vagy másabb dolgokat csináljon mint a bölcsiben.
Pesti alapítványi ovikban nem vagyok képben, de itt amikről hallottam nem igazán ad többet mint akármelyik "sima" óvoda. Annyi, hogy esetleg a nagyobbakat elviszik néha úszni, lovagolni, van ahol tensiz van, stb. De ezek főleg nagyobb csoportokban, nem 3 évesen. Van ahol nyelvet is tanítanak, de mindezt meg tudod oldani magatoktól is, töredékéért az ovis árnak. Ja, és ami itt engem kiakasztott a magánovikkal kapcsolatban, hogy akkor is kell fizetni ha nem jár a gyerek. Nekem pl. 2 hetente betegek, szóval totális pénzkidobás lenne.

Meme!

Tök jó, hogy kész vagytok a munkával, bár a festés se kis meló, meg sok kosszal jár... Nekem lassan 3 hete van széptkapva akonyhám de már nagyon utálom :twisted:

Brigi!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Rékának és Borókának!!

Kata!

Hogy vagytok?

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ezer eve nem irtam, olvasok rendszeresen, de hangulatilag nem vagyok a csucson, igy inkabb nem rontottam itt a levegot...
Szuperek voltak a Tolpingos kepek, biztos hogy nagyon elvezte mindenki az ottletet...

Sziszus :) Edit :) Nettke :) Brigi :)

Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok a gyerkocoknek!

Brigi :)

Csicsone... :D Gratula harmaskahoz! Probaltad mar a dagasztas nelkuli kenyeret? Szerintem azzal irto finom feher kenyer lehet kesziteni, nalunk mostanaban mindig az van.

Meme :)

Kitartast a hatralevo munkalatokhoz! Mi par hete vettunk egy Nikon D40-es keszuleket, nagyon meg vagyunk vele elegedve. Nem a kategoria csucsmodellje, de a csaladi fotozasra, illetve arra hogy a parom kielje muveszi hajlamait pont eleg. ;)

Cat :)

En mar kb. 10 eve hasznalok kenyersutot, de oszinten szolva az utobbi idoben foleg dagasztasra es kelesztesre, kisutni mar a sutoben sutom, egesz mas lesz a kenyer szerkezete es a heja ott. Ha ti szeretitek a surubb kenyeret, lehet bejon nektek a kenyersutoben sult is. Viszont nagyon veszelyes uzem, en most probalom ledolgozni a sok itthon sutott kalacs, zsemle es kifli altal ram rakodott plussz kilokat... ;)

Kata :)

Gergo hogy van? Rontgen?

Szuperek a kepek, tok jo hogy igy bejott nektek a futobicikli. A lanyoknak nem nagyon kaptak ra, de meg probalkozok vele. Az utanfutot otthon vettetek?
Bolcsivel kapcsolatban, szerintem nem biztos hogy jovore megint elojonnek ugyanazok a problemak mint elotte, a fiuk is nonek kozben, valtoznak.

Lilla :)

Jo otlet a szakdolgozat temaja, szivesen kitoltom en is kerdoivet.
A lanyok voltak a parommal cirkuszban par hete, nagyon elveztek, vegigultek a 2,5 oras eloadast (Eme az utolso 15 percben mar igencsak feszkelodott, de egyebkent jol birtak). Hatalmas elmeny volt nekik, utana szinte csak arrol beszeltek.

Sziszus :)

Nagyon jo ujra itt latni! Batrak vagytok a koltozessel, a lanyokkal egyutt en mar nem biztos hogy belevagtam volna. Hogy allsz az allaskeresessel, ismerosok gyujtesevel? Az angoloknal nem 4 eves kortol van a suli?

Hihetetlenek ezek az ovis sztorik, remelem mindenkinek a legjobban alakul majd a dolog. Nekunk szerencsere nem kell majd most valtani, maradnak ugyanott ahova eddig is jartak.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!!!

Dittke, küldtem privit, légyszi nézd meg :( remélem még szóbaállsz velem :( :(
(voltam olyan bamba hogy másfél hónap után vettem észre egy privit :oops: :oops: :oops: úgyhogy ha bárkinek kellene, beírtam az mailcímemet is profilomba)
Olyan hülyének érzem magam :roll::roll:

Minden szülinaposnak nagyon sok boldogságot!! és mi is köszönjük a köszöntés!!

Cat :) tényleg nagyon vagányak a fiaid, az enyémek sem ijednek meg nagyon, a Gegrő is csak az állatoktól fél...
Itt 4 éves kortól van iskola, ami ajánlatot a közeli oviból kaptunk: 17 font délelőtt, 15 délután, ha egész naposok lennének, akkor kb. 12oo font lenne egy hónap .... :( de ha valami olyan iskola mellé tudunk költözni, ahol van ovi is akkor lehet szeptembertők kapunk valami kedvezményt.

Detti :) én szívesen hagytam volna a mi bölcsinkbe őket, bár a fiúk és én is imádtuk a gondozójukat :)

Gyöngy! :D
Mi a baj? mármint a hangulatoddal?

Én kézzel szoktam dagasztani, küldjetek pár jó receptet :)
Nálunk most hetente legalább egyszer pizza van, sajtosszélű, az mindig lecsúszik :D

Kata, hogy vagytok? nálunk hazaengedték Gergőt branüllel a fejében, csak reggel este vittem vissza, hogy beadják az antibiotikumot, szerintem sokkal jobb volt otthon.

Lilla : :lol: szerintem nagyon jó ötlet szakdolgozatnak!! :D

Sz.

KépKép
sziszus

UTÓLAG IS KÍVÁNUNK SOK BOLDOGSÁGOT MINDEN SZÜLINAPOSNAK!! (régen voltam) :oops:

Brigi,
gratula!! :D Név??

Cat,
348.000 a Shirazban? :shock: Mi tavaly ilyenkor, mikor fel akartam használni az egpénztári jegyeket, 67.000.-ért voltunk! Igaz, hogy az 3 nap/2 éj, de akkor sem 348! :shock: Durva!
Ja, mondjuk a csajok akkor még ingyen voltak...
Idén is szülinap előtt megyünk Krétára. :wink:
Kenyérsütőnk van, két lapátos, én leggyakrabban dagasztáshoz használom, aztán még töltögetem, kenegetem, stb. és külön sütöm meg. Eddig csak télen használtam, mert olyankor a kemencében sütünk mindenfélét. De ha a gépben sütök, akkor az csakis magos kenyér lehet. :)
Amúgy nekem a "nagy" könyv jött be nagyon recept ügyben. Szakácskönyv kenyérsütő gépekhez, Jennie Shapter. Nem occsó, de a mennyiségek nagyon el vannak találva, és a használathoz is sok jó tanácsot találsz benne. Abból a könyvből még nem rontottam el kenyeret! :wink:

Detti,
nektek van olyan autós játékotok, amit a fejtámlára teszel hátul, és a gyerkők nyomkodják a kezükben a "másik felét"? Bevált??
Hétfőn leugrottunk tesómékhoz Pécsre, tegnap este haza. Oda ás vissza is totál kiborítottak a csajok!! :roll: :evil:

Kata,
hogy van Gergő? Jobbulást!!

Meme,
nekünk Canon gépünk van, EOS300D. Tükörreflexes, digitális. Nagyon szeretem, mert ahogy Cat írta, totál automatán is lehet használni, meg a művészi hajlamokat is ki lehet élni vele. Egy nagy telével pedig oltári! :)

Kép
baba888

Köszönjük a köszöntést!!! :) :) :)

A hároméves határ is úgy tűnik valami érdekességet tartogat. Már három napja meg lehet beszélni velük a rendrakást. Tegnap Borka a papírfecniket, amiket levagdosott magától összeszedte és a kukába dobta. Teljesen el vagyok képedve. Meg mondtam hétfőn, hogy megyünk az oviba, de előbb rendet kell rakni és Borka megcsinálta. :shock: :shock: :shock: (Na a jó, a rend egyelőre annyi, hogy a földről felteszik a székre, ágyra, fotelba a dolgokat, de eddig néztek rám, mint egy marslakóra, hogy csak nem képzelem, hogy ilyenre pazarolják a drága idejüket. :roll: )

Kérem szépen valaki küldjön nekem működőképes kenyérreceptet, ha már így szóba került. Jöhet magos, fehér, barna, akármilyen, csak jó legyen.

Gyöngyi :)
Milyen az a dagasztás nélküli kenyér?
Nemrég gondoltam rá, hogy milyen régen nem írtál.

Na megyek, mert mégis dolgoznom kell még egy kicsit és ki kell használnom, amíg a lányok alszanak. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Itt van egy dagasztás nélküli kenyér: http://larevuerose.blogspot.com/2007/12 ... -buci.html

Nagyon boldog szülinapot kívánok Rékának és Borókának!

Csináltam egy gyors fejszámolást az ovoda áraitokra, hát horror. Azt hiszem befoghatjuk itt a szánkat az árakat illetöen. Nálunk az egész napos bébiszittelés is sokkal olcsóbb itt.

Milyen az a sajtos szélü pizza?

Mi a gond a hangulatoddal, öntsd ki a szívedet!

Jöttök nyáron haza?

Baba :)
Nagyon jónak tünik ez a könyv. Köszi az ötletet. Szerintem megveszem, ha meglesz a gépem. Még keresem a legjobb akciót.

Mikor mentek Krétára? A csajok még ingyen mehetnek, mi? Szuper!

Rosszat sejtek, hogy nem jelentkezel! Remélem nem kórházban vagytok!

Mi is lefoglaltuk a nyári nyaralást. Július 19-töl egy hétre megyünk Olaszba, Cavallinoba, és aug. 8-tól meg egy hétre horvátországba lakókocsizni. Már nagyon várom! 8)

Cat
Kép
cateye

Brigi :) Boldog szülinapot a lányoknak!!
és őszintén gratulálok és irigykedem a pocaklányzó miatt :)
Rendrakás nálunk sem az erősségük, viszont muszáj nekik :lol:

Cat :) hát tényleg hororr itt az ovi ára :( ezért kell ide olyan sok bébiszitter, mert azok itt is olcsóbbak, sőt eddig nem értettem minek kell arra bébiszitter, hogy vigye és hozza a gyereket a suliból, de látom, 9-3 -ig van suli, előbb nem viheted, később nem mehetsz érte, egyszerűen még az sem ér oda aki csak 6 órában dolgozik ...
Viszont 4 éves kórtól ingyenes az iskola és kötelező az egyenruha (tudom ez rémületesen hangzik, de itt senki nem tiltakozik ellene, és a barátnőm szerint nagyon megéri :D az egyenruha fillérekbe kerül, és nem a méregdrága ruhát szaggatják szét a suliban a kölkek, nem utolsó szempont, hogy sem a divatirányzat sem a szülők pénztárcája nem mérvadó.)

Sajtosszélű pizza, vágok egy csomó sajtrudacskát, olyan kb. 5*5 mm-es a keresztmetszetük, és szépen beletekerem a pizza szélébe, így nem száraz vagy kemény, mindenki szívesen eszi
:D

Sz.

KépKép
sziszus

Gyöngyi,

Örülök, hogy újra itt :) A szekeret itthon vettük, de biztos vagyok benne, hogy nálatok is lehet kapni. Nekünk nagyon bevált, szeretem.

Sziszus,

1200 font???? Az azért elég durva!

Brigi,

Boldog szülinapot a csajoknak! Nem tudom, hogy írt-e már K., de ha nem, akkor én írom, hogy OK a hétfő. Majd leímélezzük.

Baba,

Igen, volt olyanunk, csak az a baj, hogy elég későn, a második szülinapjukra kapták, és már annyira nem kötötte le őket. Hamar el is adtam mind a kettőt. Ha olyan 1 éves kor körül lett volna ilyenünk, jobb lett volna.

Most a DVD-vel elvannak a kocsiban :lol:

Kréta? Az jó, melyik részére mentek? Mi július 1-11-ig fizettünk be Tunéziába. Aztán július végén 6 nap Erdély, és augusztus 20-a körül vagy Szlovénia vagy Karintia. Majd a bukszánk megmondja :roll:

Kata,

Hogy vagytok????

Edit,

Te merre????

Ma is voltunk egy oviban. Viszont ma már nem mentem be dolgozni, elvittem 10 körül a fiúkat bölibe, én meg utána elmentem vásárolgatni :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Még azt akartam kérdezni, hogy béreltek lakóautót és úgy mentek? Mert mi jövőre ezt akarjuk (Olaszország-Franciaország), és tapasztalatokra kíváncsi vagyok :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Felhívtam Katát: bent vannak a kh-ban, mert beivtte Gergőt röntgenre és ott tartották. Szerencsére nincs tüdőgyuszi, csak hörghurut. Már jobban is van és nagyon mennének már haza. :) Kata nagyon örült, mikor mondtam, hogy mindenki kérdezte, hogy mi lehet velük. :D

úgy néz ki, mehet a szakdoga. :D most még csak a címet kell leadni, majd nyáron és ősszel zaklatlak Titeket a kérdőívekkel.

Kiliman

Nagyon köszi a felajánlást, hogy segítesz szakirodalmat találni- élnék vele. :D
Jók a képek, mint mindig. Engem az is érdekelne, hogy Te hogyan látod az ovikérdést. Mostanában olyan keveset írsz, ejnye-bejnye! :wink:

Cat

Nézegetjük a képeiteket- Dávid tegnap este végigmondta mindegyikre, hogy ez a Samu, ez az Oli, stb. Magától. És a Tolping óta bőszen csííízel ha fotózom és megjegyzi, hogy Samutól tanulta. :D

Lányok, Fiúk

Kinek lenne kedve máj vége- júni elején egy kis hússütögetéshez?

És mikor kezdjük el szervezni Brigiékhez a következő talinkat? :wink: Ha nem fixáljuk le az időpontot, nem lesz belőle semmi. Tavaly ilyenkor már megvolt. :) Egy kis segítség: ahogy nézem eddig a július már nem jó, mert valaki mindig megy nyaralni. Először Dettiék, aztán mi, aztán Caték. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Nekünk az elkövetkező hónapokban szinte az összes hétvégénk fogalt, egy kivételével: június 1. (vasárnap). Javasolhatom ezt a napot?

Detti

KépKép
kiliman

Az egyik rokonnak telepített lakókocsija van lent a poreci campingbe, oda megyünk le 1 hétre.

Nekünk ok a június 1.

De jó, hogy felhívtad Katát! Én is gondoltam rá délután. Remélem hamar hazamehetnek.

Ügyes Dávid! A gyerekek sokkal hamarabb felismerik a kölköket, mint a felnőttek. A nagy csíízelő nálunk Oli, tőle tanulta Dá. :P

Képzeljétek a sógoromtól kapok kölcsön egy Hauser kenyérsütőt, korlátlan időre. :D Szóval én is beállok az önjelölt pékek sorába. Rossz ómen, hogy nekik nem jött be. A takarítónőnk viszont ma hozott egy otthon sütött kenyeret, amit egy alap egyszerű Hauserrel sütött, és valami isteni. De életveszély, mert 4-en megettünk egy 75 dekás kenyeret vacsira. :oops: :oops: Mi lesz így a fogyókúrámmal?

Cat
Kép
cateye

Na itt én is itt vagyok, mostanában olvasó üzemmódban.

Először is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MINDEN SZÜLINAPOSNAK!

Legfontosabb: Csajok, lécci ne legyen június 1, mert akkor megint kimaradunk! (Bocs, Detti, de annyira szeretnék talizni a Csapattal!) Akkor vagyunk Alsópáhokon. Mi aug 16-23 megyünk nyaralni Olaszba, és még van néhány foglalt hétvégénk, de nagyon megpróbálok igazodni.

Óvoda: csak csendben merem írni, de úgy néz ki sínen vagyunk. Tegnap voltunk beiratkozni, és elég jól alakulnak a dolgok. Nem mellesleg a vezető óvónő pár évvel idősebb nálam, és ikerlányai vannak. Szerintetek megértett, hogy miért szeretném oviba adni az enyéimet?! Majd írom a híreket!

Detti!
Rosszul emlékszem, hogy most szombaton mész Pandorfba? Jót mosolyogtam amikor írtad, mert a múltkor is egy nap jártunk arra, és most szombaton mi is megyünk. Mondjuk nem Pandorf a cél, de beugrunk ha már arra járunk. Képzeljétek milyen jó dolgom van: a nyuszi azt hozta, hogy elmegyünk Bécsbe a 'We will rock you' Queen musical-ra édeskettesben a párommal. Már úgy várom....

Cat!
Nekünk is olyan digi gépünk van, mint Babaáéknak, és nálunk is szuperül bevált. Nem új modell, de nagyon Ok. Ja, és isteniek a fotóitok. Hol "lőtted" az oldaltmintás hosszúnacikat?

Lilla!
Szívesen megyünk sütögetni, de én még vágyom a talinkra is. Dobsz egy privit, hogy Neked melyik nap lenne ok, a következő 3 hétben, mondjuk?

Gyöngyi!
Mi fáj, gyere mesélj!

Olvastam Lilla híreit Katáékról, és értetlen vagyok. Nekünk már volt tüdőgyuszink is (Luca pár hónapos volt), meg hörghurutunk is, de nekünk nem kellett kórházba mennünk. Valaki tud valamit, hogy miért fogták ott őket? Aggódom....

Megyek mert még vár a házimunka, meg egy kis meló is...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

A DNK hagyomanyos verziojat pedig itt talalod: http://video.on.nytimes.com/index.jsp?f ... 7b1474fb89
En a Cat altal belinkel gyors verziojut is maskent sutom, mert nem szeretem a tejes kenyereket. Ha tejes a teszta, akkor az nekem mar kalacs vagy kifli...

Az indexes kenyeres forumosok szerint az ALDI-ban van akcios kenyersuto 9900 Ft-ert...
3 het mulva megyunk haza, mar nagyon varjuk. Nalunk egyelore ez a nyaralas, meg lehet osszejon szeptemberben egy spanyolorszagi is, de az meg nem biztos.
Olaszorszag, Horvatorszag - nagyon jol hangaznak... :)

Van persze itt is szeker, de annyira draga (meg a hasznalt is), hogy meg nem szantam ra magam a vetelre. Neztem Nemeto-ban, de lehet otthon is erdemes korbenezni.
A futobiciklikre lehet hamarabb kellett volna panaszkodnom, ma onkent hoztak ki es gurultak vele egy kicsit...

Jobbulast Gergonek, es remelem gyorsan hazakerultok!

Sajtosszelu pizza nagyon jol hangzik, legkozelebb en is kiprobalom igy. Oviar nagyon durva, az ireknel azert ennel olcsobb volt. Testverekre adnak kedvezmenyt?

Sziszus :) Cat :)

Koszi, hogy kerdeztetek, de tenyleg nem veletlenul kimeltelek meg titeket magamtol. ;) Egy munkahely szerintem sokmindent megoldana, de azt hiszem az meg odebb lesz, hogy en munkat talalok itt...

Ma sutogetes volt az oviban, mikor mentem a csajokert nagy meglepetesemre egy csomo szulo es gyerek tolongott ott. Kenyertesztat tekertek spiral alakban nyarsra es azt sutottuk meg a parazsnal, a csajok nagyon elveztek, ott magyaraztak hogy akkor most ok a pekek. :) Aztan lelkesen elfogyasztottak a MUVET.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Köszi a linket. Már rá is kattantam. Csak nem tudom, hogy a mérője az kb. mekkora lehet. Olyan kétdecis? Tul.képp mindegy lenne, ha mindent azzal mérne, de a só meg az élesztő más mérővel van. Te mennyivel csinálod? És hány fokon? 500 az mennyi C fokban?
Bocs, csak én tényleg imádom a kenyeret és nagyon szeretném, ha ez végre sikerülne. :)

Mi benne vagyunk sütögetésben, mindenben. Programunk sehol, úgyhogy mi alkalmazkodunk.
A saját talink is lehet akármikor. Nekünk semmi fix nincsen. Legyen akkor aug. eleje??

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Bocs,hogy betolakodok megint :lol:
Edit73

utólag nagyon sok boldog szülinapot kívánunk a fiúknak!!!!!!!!

És minden kis szülinaposnak sok puszit!!!!!

Sziasztok:ERika

cseriviola

Hasznald a kenyersutos poharat es merceket. A pasi altal hasznalt mennyisegbol 2 termetes kenyer lesz, szerintem erdemes felezni az adagot. Ha pontos adatokat akarsz, itt megtalalod: http://larevuerose.blogspot.com/2007/11 ... kenyr.html
A 1,5 oras DNK-nal en csak vizet hasznalok, es a mez helyett 1 kismero (kenyersutos) cukrot a mez helyett. Egyebkent ugyanazok a mennyisegek, mint Cat :) linkjeben.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Na, tul hamar elkuldtem... Szoval a hofokot ki kell tapasztalni, en eloszor 250-el kezdtem, 35 perc lefedve es 20 perc fedo nelkul. Igy viszont elegge megkapta a tetejet, szoval mostmar 220 fok korul 35 perc lefedve es 15 perc fedo nelkul. A sutodon mulik, de kezd magason, aztan latod hogy sul.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

És egy héttel később? Június 8.?

Vikóka,

Akkor még akár össze is futhatunk, mert mi is megyünk Pandorfba :)
És ha sikerül meggyőznöm a férfiemberemet, akkor még talán Bécsig is eljutunk :lol: (Gyereknapra kellene valamit venni a skacoknak a Toy's R us-ban)

Brigi,

Augusztus 10.? Bár nem tudom, hogy akkor mennyire lesz neked megterhelő?

Gyöngyi,

A miénk olyan 35e ft körül volt. Ez elég jó ár, mert ennél csak drágábbakat láttam (pl. a Decathlonban ötvenvalahányezer).
Akkor akár még a talira is el tudnátok jönni???

Detti

KépKép
kiliman

Még nem voltam egy babával várandós, de sztem a 7 és fél hónap még nem a visszaszámlálás. Most úgy gondolom, hogy belefér az augusztus 10, ha a többieknek megfelel.
Ha meg úgy érzem, legfeljebb beszervezem anyukámat, hogy segítsen. Úgyis egy csomót itt van.

Köszi a gyors választ. Lehet, hogy holnap kipróbálom. (Lehet, hogy nem, mert muszáj befejeznem valamit még a hétvége előtt. :evil: :evil: :evil: )

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,
nekem is Hauser van. :)

Krétára júni 11-től megyünk egy hétre, aztán júli 14-28-ig Békéscsaba rep.tábor. A többi képlékeny.

Az augusztus elvileg "üres", vagyis semmi fix, így nekünk jó a 10.
:wink:

Detti,
hát akkor lehet, hogy már nekünk is késői lenne ez a játék..?
A masszázsra te mész, vagy házhoz is megy a masszőr?
Krétának az ÉNY-i részére megyünk Chania közelébe (Kalamaki). Kevésbé zsúfolt, mint a keleti rész, és közelebb van minden hely, amit be szeretnénk járni. Pl. a Szamária szurdok. Visszük a hátihordikat. :wink:

Gyerkőkkel-külföldre-repülős tapasztalatokat várok.
:D

Kép
baba888

Baba,

Szerintem igen, nektek is késői lenne az autós játék. A masszázsra én megyek, már csak két alkalom van hátra.

Repülő: háááát, azért készüljetek fel, kemény dolog, főleg két gyerekkel. Ugye, nem ülhetnek külön ülésen, csak az öletekben (hacsak nincs tele a gép, nekünk volt már szerencsénk üres sorban utazni). Szerintem vegyetek valami új játékot, amit csak a gépen adtok oda a lányoknak. Nekünk ez be szokott válni. Sőt, ilyen esetekben (fodrász, utazás) még a nyalóka is előkerül. Hidd el, a nyugalom miatt megéri. Azért két óra egyhelyben ülés még minket is kikészít, nemhogy egy két éves örök-mozgó gyereket.
Mi az ülések alól halásztuk elő a fiúkat nem egyszer. Segített az is, hogy vittünk egy PDA-t és arra töltöttünk fel mesét. Igaz, hogy kicsi a kijelző, de azért nézték, és elvoltak ezzel is. Amikor pl. Frankfurtba mentünk, egyáltalán nem aludtak a gépen, az nehezebb volt, mint Mallorca, mert akkor meg korán indult a gép (hajnal 4-kor), és sikerület aludniuk.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Az aug.10 nekünk nem jó, mert 8-án indulunk Horvátországba. De ettöl függetlenül talizzatok nyugodtan, mert nem lesz úgysem olyan idöpont ami mindenkinek jó.

Viszont én javaslom, hogy akkor legyen Lilláéknál a sütögetés, amikor Gyöngyiék is itthon vannak. Na? Az már csak 3 hét.

Szerintem az a "betegség" kapott el téged ami a külföldön élö magyarokat általában, hogy nem találja még a helyét az ember, magányos, nincs igazán otthon. Ez teljesen érthetö, én emiatt nem is tudnék külföldön élni, csak ha a muszáj rávinne.

Sajnos lehet, hogy rá fog vinni Zoli révén, de még küzdök ellene.

Vikóka :)
A nacikat a Nextböl akasztottam, illetve hozattam. :P

Gratulálok az ovival kapcsolatban. Úgy látom, hogy csak a pesti ovik vannak így elqurvulva, a vidéki ovik tök normálisak. Pedig a Ti lakhelyetek is felkapott, úgy ahogy Nettkééké is. Mégis tudnak normálisak lenni.

Irigyellek a musical programért. Már többször észrevettem, hogy a párodnak nektek nagyon jó érzéketek van egymás megajándékozásában, ötletesek, színvonalasak, kreatívak az ajándékok.

Ovoda: Képzeljétek a házunkban lakik egy kisfiú, aki júliusban lesz 3 éves. Egy nívós zuglói ovoda vezetöjének nagyon jó ismerösei, ahová esélyünk sem volt bejutni. Állítólag beszéltek a vezetönövel, és nem tudja a kisfiút felvenni az oviba, hiába lesz már 3 éves. Azt mondta, hogy ök májusnál húzták meg a határt, de legszívesebben februárnál húznák meg. Tehát aki május után tölti a hármat, azt nem veszik fel, alapból elutasítják. A saját véleménye szerint a február után születettek nem érettek az ovira, kicsik. :twisted: :evil: :twisted: És Ö az ismertség miatt hiába szavaz a kisfiú mellett, hogy felvegyék, a többiek leszavazzák, mert náluk ez az alapelv. Olyannyira felkapott az ovi, hogy 7-szeres túljelentkezés van oda mindig, pedig sima önkormányzatis.
(na mondjuk hallottam már onnan rosszakat is)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ha nem gond feltételesen jelentkeznék én is egy talira. Nyaralni mi szeptemberben fogunk menni, mivel az új munkahelyen nem akartam azzal kezdeni, hogy szabira megyek :oops: Megvárom hogy mindenki nagyjából elmenjen és akkor :D Bár erről még nem beszéltem a főnökkel, de gondolom nem lesz ellene kifogása. Mivel műszakban fogok dolgozni így fogalmam sincs a hétvégékről, én majd csak az utolsó pillanatban tudom megmondani, hogy be vagyok-e osztva akkorra vagy sem.

Cat!

Nekünk meg pont ezért nem lenne gond - szerintem- külföld, mert mi amúgy sem vagyunk nagy társasági emberek, elég fix a baráti körünk, velük szoktunk összejönni, de ritkán ismerkedünk újakkal. Pl. nyaralóhelyen max. 1-2 szó egy másik családhoz, nem szoktunk együtt sörözgetni "idegenekkel". Mi jól megvagyunk magunkban :) Innentől kezdve nem nagyon izgatna, hogy épp a világ melyik részén pottyantanak le. Csak pottyantanának már...

Baba!

Repülő: ha mázlitok van alszanak, de nekünk nem volt :(
Ők már elmúltak 2 évesek mikor repültünk velük így volt külön űlésük de így is folyton mászkáltak. Vettünk gyereklaptopot, akkor kapták meg először, hát kb. 3 percig érdekelte őket. Felszerelkeztünk gyurmával, papírral, ceruzával, mesekönyvvel, azzal egy ideig elvoltak, de elég hosszú volt az a 2 óra nekik. Mondjuk mi idén is repülni fogunk, mert a kocsiban sem könnyebb velük. Azt hogy hová még nem döntöttük el, majd ha lefixálódnak az új helyemen a körülmények meg a szabim pontos időpontja akkor választunk valamit. Egyiptomot szeretttük volna, de Debrecenből nem indul gép, Pestre meg macera a két gyerekkel felmenni, akkor gyakorlatilag egész nap ülniük kellene azt meg tuti nem bírnák.

Vikóka!

Gratulálok az ovihoz!

Kata!

Gyors gyógyulást, menjetek gyorsan haza! :)

Edit??

Gyöngyi!

Lehet hogy már írtad csak nem emlékszem. Mivel foglalkozol? milyen állást keresel?

Ditke
ditke62

Na, ez mar egesz barati ar. Azert meg nezelodok itt, jobb lenne itt beszerezni. Vagy a lanyoknak raszokni a biciklire, akkor nem is biztos, hogy szukseg lenne ra. ;)

Baba :)

Nekunk pont ebben az idoszakban, amikor mar jartak volt sokkal konnyebb a repules a csajokkal. Elsetalgattak a sorok kozott, dumaltak az utastarsakkal, megettek az osszes kajankat, alt. nem volt gond. Mi konyveket vittunk nekik, de sokan mondjak hogy az uj jatekok is be szoktak jonni. Kulon ules mondjuk sose art, hatha nem lesz tele a gep, nekunk eddig mindig volt extra szek.

Beletrafaltal. Egy munkahely nagyon sokat segitene, annyira vagyom mar egy kis agyat is megmozgato munkara. Szerintem nagyon sok mulik azon, hova koltozik az ember. Dania nem idealis ilyen szempontbol, nem elegge multikulturalis. Nincs sok kulfoldi, mint pl. az ireknel volt. Nem tudom hova 'kenyszerulnetek', de akar jol is alakulhat a dolog. Nekem orok elmeny az a 3 ev, amit gyerekkent kulfoldon toltottem.

Ditke :)

Nalatok hogy alakul a kulfold projekt? En novenyi biotechnologival foglalkozom, legutobb fejlodesgenetikaval, foleg alapkutatas.

Jo lenne Kataekrol tudni valamit, igazabol en se ertem miert kell horghuruttal korhazban maradni...
A talival kapcsolatban, junius 1-en pont Pesten vagyunk, ha aznap lenne, szerintem el tudnank menni, junius 8-at csak esetlegre tudom igerni... ne haragudj Vikoka.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Vagyok.Csak nagyon magam alatt :cry: Az apukámról nagyon rossz híreket kaptam.Újra itt vannak ezek a fránya "gonosz sejtek".Tele van áttétekkel a hasüreg (gyomor,vese,máj,mirigyek) és még nem tudjuk,van-e valami remény.( az anyu még nem tudott 4szemközt beszélni a dokival).Most kap az apu egy infúziót,majd hetente 3injekciót. Érzésem szerint ez csak időhúzás,meg közérzetjavítás,de már segíteni nem fog.
Tudtuk,hogy egyszer bekövetkezik valami hasonló,csak ez túl gyors.
Meg még ki kell találnunk valamit,amivel az apuban tartjuk a lelket!

Közben meg kiderült,hogy a Marcinak vízsérve van.Így augusztus 7-én műtik.Így nekünk az aug. 10 (plusz/minusz 2hét) nem jó a talira.

Ovi:május 13-án lesz eredmény,majd akkor kiderül.Amúgy számomra ez az egész "ovi-mizéria" nagyon felháborító!

Tüdőgyuszi: én se igazán értem,miért kellett Katáéknak a kórházba befeküdni. Nekünk 3szor volt,mindig tudták kezelni antibióval. Amúgy meg ha "hallgatóval" nem tudja a doki megállapítani,akkor szerintem nem is lehet olyan gáz (vagy tévedek Ditke?)Amit be is igazolt Katáéknál a röntgen. Szóval nekem ez egyenlőre érthetetlen!De majd Kata elmeséli!

Szülinap: jó volt,élvezték a fiúk.Egyik nap kerti partiztunk itthon.Másnap hazamentünk az anyuékhoz és ott ünnepeltünk saját házi készítésű marcipán vonat tortával.
Apróságokat kaptak a fiúk: szivacs-kard, vizipisztoly,labda,homkozó,hátizsák, a hinta-állványra egy függesztéket (csimpaszkodni kell rajta),focikaput, kisautót, vonatot,ruhaneműt stb. Biciklit nem vettünk,mert nekem ez a közel 20.000Ft/db nagyon horror.Találtunk használtan egy "14"-est 5.000Ft-ért.Ez nagyon bejött,Marci imádja.A másikat (ami a Dávidé volt) meg egyenlőre félváltva nyüstöli a Beni meg az Oli.Még egy használtra vadászunk.
Képeket majd később teszek fel.

Utólag is köszönjük a szülinapi jókívánságokat!!!

Sziszus!
Utólag is sok boldogságot a fiúknak!

Brigi!
A lányoknak is sok boldogságot kívánunk!

Nettke!
Köszi a képeslapot!A fiúk nagyon örültek neki!

Most mennem kell,megjött a fiatalúr és már gépezni akar!
Bocs,ha valakinek nem válaszoltam!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Katáékat azért tartották bent, mert ahogy sokunk gyerekének, Gergőnek is egy sima vírusfertőzéstől és brutál lesz a légzése. Áll nagyon hörgött ,így porlasztóból is kapott gyógyszereket. De Robi elég rosszmájúan azt mondta, hogy szerinte a fejkvóta miatt fogták ott őket, amit a kh kap utánuk. Én tuti elhoztam volna saját felelősségre, mert ki nem állhatom a kh-akat. :twisted: De Kata reménykedett, hogy ma már hazamehetnek. Hátha most már tud ő is írni.

Baba

Mi 2 év alatt repültünk velük tavaly Egyiptomba. Ülést a gépre úgy adhatnak ki ( a gép automatice így csinálja), hogy 1 sorba max 1 kisgyerek (vagyis 1 hármas helyre), 1 helyet a gép automatikusan lefoglal a gyereknek- ha nincs teli a gép, az övé lesz. Így ne lepődjetek meg, hogy nem fogtok egymás mellé helyet kapni a pároddal.

Mi tavaly nagyon szenvedtünk velük, mert hiába vittünk új játékot, meg nézegetni való könyvet, nem kötötte le hosszú időre őket. És látva a többi gyereket, ők is a folyosón rohangásztak le-föl. Idén már sokkal jobb volt, csomót olvastunk nekik, meg rajzoltunk, jártunk pisilni a WC-re. A 3 órából mindkétszer az utolsó óra volt baromi hosszú, 2 órát elég jól elvoltak.

Ha nem akarnátok bbkocsit vinni, mindenképp ajánlom a kismotort, egészen a gép ajtajáig veihetitek, úgy ahogy a bbkocsit. Így elég kényelmes a váróban haladni velük.

Aludni nekünk tavaly visszafelé aludtak, de akkor hajnali 4-kor szállt fel a repcsi és éjjel 1 óta fent voltak.

Edit

Nagyon sajnálom, hogy rossz híreket kaptatok apukádról. :(

Tali: bocsi csajok, barom voltam és nem néztem meg a naptárat mielőtt kinyitottam a számat. Máj 31-1-én le lesznek adva pótmamának a kölkek, mi meg ünnepeljük a 4. házassági évfordulónkat. Remélhetőleg valahol motorozni fogunk éppen. 8) A 8.-a teljesen jó. Sőt, szuper. Sztem szombaton fogjuk ünnepelni családilag a szülinapjukat és Robi kap kölcsön egy diszkós buborékfújó-gépet. És az még vasárnap is nálunk lesz!!! Party!!!! Már úgyis gondolkodtam rajta, hogy milyen szülinapi bulit rendezzünk nekik, szívem szerint meghívtam volna az egész ikres bagázst. Hát, ha megszavazzuk a 8-át, akkor teljesül a vágym. 8)

Cat

Lehet, hogy Oli a nagy csíízelős, de Dávid tényleg mindig Samu árnyéka volt, úh azért tőle is elleshette. Én is láttam mindkét fickót produkálni. :P Niki viszont Oliért van oda, tegnap este vele néztük a képeiteket és ő mindig Ojibért mutogatta. :D

3-ra jön hozzánk a dokinéni, mert éjjel Dávid nagyon sírt és a fülére panaszkodott. Szerencsére a Cataflam cseppek és a fülmelegítés után nagyon jól aludt és ma már nem fáj neki. De azért inkább megnézetem. Este én is lemegyek a dokihoz, mert nekem meg jobb oldalt fáj a mellkasom elöl-hátul és még a köhögés se múlt el teljesen. Lehet, hogy Gergő helyett én produkálok egy tüdőgyuszit?!! :twisted:

Vikóka

Ezek után már nem merek semmit mondani jövő hétre..... De utána elvileg oké. Csak pont 21-én vizsgázni fogok. :roll: Utána való héten meg csütörtökön szigorlat- lehet, hogy szerdán nem leszek épp nagy társasági hangultaban. :twisted: Neked csak a szerdák jók?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit :( sokat gondolok rád, hogy legyen erőtök szeretetteljesé tenni a mindennapokat...

Gyöngyi :) szintén zenész :( lassan én is leépülök teljesen ... Cat és merre mennétek?
Ditke :) szerintem meg az ismerkedős embereknek könnyebb, nekünk a fix. baráti társaság hiányzik a legjobban ...

Baba :) én háromszor repültem velük egyedül, kajával jól lehet az időt húzni, persze ültek/feküdtek az ülések között is de engem nem zavart, egy könyvvel és egy-egy kisautóval, kibírtuk. Persze ez csak 2,5 óra repülés volt.

Tegnap a bankban 45 percet kellett várni, pedig időpontra mentünk a végén a földön feküdtek, láttam a nagyon kedves éppen terhes csajszi arcán ahogy mosolygott hogy na bezzeg az ő gyereke majd nem .... én meg azon mosolyogtam, milyen jó szülő voltam amíg nem voltak gyerekeim :D

Sz.

KépKép
sziszus

Edit :)
Nagyon sajnálom a rossz híreket Apukádról. :( :( :( Sok eröt kívánok!

Sziszus :) ,Gyöngyi :)
A párom cégének az anyja Brüsszelben van. Oda jár sokat az uram üzleti ügyben. Félek töle, hogy nehogy egyszer felkínáljanak neki onnan egy állást. Amikor kicsik voltak a fiúk, akkor Szingapúrba hívták dolgozni eygszer, de hárítottuk, hogy pár hónaposak még a csimoták.

Jövö héten Dániába megy 1 hétre, mert ott is van kirendeltségük.

Én nem szeretnék sehová kimenni, mert jó munkahelyem van, és nagyon jó "önállónak" lenni, nem csak háztartásbelinek. Néha fontosnak érezhetem magam. :D

Nekünk jó a június 8-as nagy party!!!!! Nagyon szuper lenne!

Cat
Kép
cateye

Edit,

Hát ez tényleg nem jó hír :cry: Sajnos tegnap K. családjában is megállapítottak egy agydaganatot, ott egy hónapot jósoltak az orvosok :( Reméljük a legjobbakat!

Mi az a vízsérv??

Lilla,

A 8-a nekünk is jónak tűnik! Mit mondott a doki?

Ditke,

Jó lenne, ha el tudnátok jönni a találkozóra, mert kíváncsi vagyok már a lányokra (na meg rád is persze :roll: )

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek!!!

Tali: mi csak május végén tudunk nyilatkozni,mert apának akkor készül el a következő havi beoja.Elméletben a június 8 nekünk is jó lehet.

Lilla!
Elfelejtettem írni,hogy szuper a szakdoga témád!Hajrá!
Jobbulást nektek!A hab-party szuper ötlet!

Meme!
Köszi az sms-t mégegyszer.Bejött a Sinupret csepp!Megvettük a homeos bogyót is,de felhasználásra nem került.Majd legközelebb!!!

Detti!
Köszönjük a cd-t,szuper lett!Van abban a családban egy hegynyi kreatívitás,azt látom! :wink:
Vízsérv: nem vagyok benne szakember (Ditke bizti jobban tudja).Ez valami olyasmi,hogy a hasfalon lesz egy nyílás (csatorna?lyuk? vagy mi a fene),amin keresztül a folyadék leszivárog a herezacskóba.Ennek két veszélye is van.Egyik,hogy ha állandóan túl nagy mennyiségű folyadék van a heregolyó körül,akkor gátolja a normál vérkeringést és hosszútávon elhalhat a here (Olinál már elég necces volt a dolog).Másrészt ezen a nyíláson keresztül kizáródhat bármikor a bélrendszer egy része és akkor azonnal műteni kellene.
Én csak annyit láttam mindkét fiamnál,hogy néha megduzzadt a herezacskójuk.Általában intenzívebb mozgás (pl motorozás,bicózás)után,este fürcsinél már látszott.Reggelre viszont elmúlt.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sajna nekünk nem lesz a 8-a :( , mert 7-én esküvőn leszünk, de nyugodtan rendezzétek meg!!!!!

Edit!
Sajnálom a rosz híreket!!! :(:(

Képzeld el Én is vettem a fiúknak szivacs kardot. Csak pár percre nem figyeltem oda rájuk és Atika sikeresen megvéknyította foggal a kardot és a szivacs darabkákat szétköpködte. :shock:
Ha lesz egy kis időd, akkor majd tegyél már fel légyszi képeket!!!!

Cat!
Óóóóó nagyon sajnálnám, ha külföldre mennétek, de hát ha jó lehetőséget kapnátok, akkor ne hagyjátok ki.

Judyt
KépKép
judyt

Edit!

Sajnálom, ezek rémesen rossz hírek :cry: már eszembe is jutott, hogy apuddal lehet valami, hogy ennyi ideig nem jössz.. és tessék. Nagyon-nagyon együttérzek!!
A sérv-hír is elég baj! Szegény Marci!!!!
Az aktivitás után egyébként mennyire nagyobbodott meg a herezacskója? És hogyan diagnosztizálták, hogy ez vízsérv? Csak tapintással a sebész? (Én mindig látok valamit Beni heréjén, de Tamás szerint semmi.. hát ő a férfi..)

Találkozó ügyben rugalmasok vagyunk még, mi aug 2-től megyünk 1 hétre Zalakarosra, a többi még képlékeny. Sütögetés, egyéb, minden jöhet :lol:

Kata,
remélem már otthon vagytok, és nagyon jól!!

Detti,
megnéztük a dvd-t, már 2x is, és szuper!!! Ez egy örök emlék marad!! Köszi még egyszer!! És kérlek, ha valahogy viszonozni tudom a kedvességeteket, hát szólj. :D

Ditke,
már akartam írni, mi is olyanok vagyunk, akik elvannak mint a tök, magukban, a kis családdal :) Nem is tudok igazán ismerkedni, barátkozni idegenekkel.. De ez a Kolpingos együttlét ez pl nagyon szuper az ilyen befordulóknak is, mint mi, mert kicsi dumcsi belefért, és nagyon jól esett, és amúgy meg úgyis mindenki a saját gyerekei után rohan, és a saját programját szervezi, szóval semmi kötelezettség.
Egyszóval jó lenne Benneteket is látni, megismerkedni, és szerintem nem éreznétek rosszul magatokat!! remélem összejön legalább egy egynapos találkozó, ahol minél többen ott leszünk. (És mi is olyanok vagyunk, akik mennének mint a vándormadár, és fogunk is, ha lesz lehetőség :) )

Kép
nettke

Sziasztok!

Itthon vagyunk, tegnap este jöttünk haza. Gergő már nem fullad, de még köhög rendesen, azért már sokkal jobban van. Mire hazaértem szegény Vendel is tök beteg, folymatosan prüszköl és köhög. De a köhögés teljesen más, mint Gergőé, abszolút nem fullad, a gégéjéből köhög. Este kezelésbe vettem, ma reggel meg már voltunk a dr.nőnél és talán már jobb is egy picit...., jövök majd részletesebben, de most ezer dolgom, rohanok.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
Jaj,de jó,hogy otthon vagytok és már kicsit jobban!Majd gyere és mesélj,hogy mi volt!
Jobbulást mindkét manónak!

Nettke!
A méretváltozás szemmel létható,érzékelhető. Ahogy kibontom a pelusból,azonnal feltűnik,hogy más.A Marcinak a bal heréje fölött szokott lenni egy olyan szilva nagyságú duzzanat.(Ezzel szemben Olinak az egész herezacskója megdagadt sokszor a 3szorosára is.Viccesen azt szoktam mondani,hogy apa is megirigyelhetné! :roll: )Simán kitapintható a heregolyó,de fölötte lehet érezni egy képlékeny (olyan zselészerű) dudort,ami nyomkodható,nem fáj neki.Én ezt általában estére látom.Ennek az is az oka,hogy fekvő helyzetben bezáródik a sérvkapu,nem tud folyadék leszivárogni.Míg állva nyitott a sérvkapu.
Olinak a műtét előtt kb. 2hónappal már teljesen (fekvő helyzetben is) nyitva volt a sérvkapu,így mindig volt felesleges folyadék a herék körül. (meg is nyúlt egy kicsit a bőr,így most is nagyobb a zacskója,ez talán felnőtt korára rendeződik)
Ha valami gyanúd van,alkalomadtán érdemes akár a háziorvosnak is megmutatni.

Judyt!
Beni nálunk is "megkóstolta" a kardot! :lol: :roll: Hiába, minden érzékszervet használni kell!

Voltunk gasztrósnál!!!!Szerencsére semmi vészeset nem talált!!!Végre valami jó hír!!!Nem kell semmire diétáznunk.Egyedül Beni nem ehet 1 évig natív tojást,azaz rántotta,tükörtojár,főtt tojás,tojásos nokedli,tojás leves,savanyú tojás és az ehhez hasonló kimondottan tojás alapú ételeket. 1év múlva megismétlik nála az allergia vizsgálatot és majd meglátjuk. Marcinak csak arra kell diétázni,ami panaszt (horkolást,kiütést) okoz. Ezek köre meg úgy néz ki,hogy csökken,mert sütve már megehetik a diót,mákot és riktán a kakaót is.Mézet még nem teszteltük,meg az aprómagvas gyümik is a nyárra maradnak.
Olival is voltunk pulmón.Nála is minden rendben.Egyszerűen hajlamos a kruppra,de nincs semmilyen allergiája.A tüdőgyulladás sem vészes,bár arra konkrétumot nem tudott mondani,mert csak egyszer készült röntgen (akkor gond,ha mindig ugyanazon a helyen van a gyulladás).

Koraszülött utógondozáson is voltunk!Na ez kb. a röhejjel volt egyenlő.Elküldtek bennünket logopédushoz (ez minden 3évesnek kötelező).Egy sivár várószobában (játék,gyerekszék vagy asztal nuku)kellett volna megülniük.Majd ezek után egy még sivárabb szobában egy nagy iróasztal mögött ült egy arányéag kedves nő.Mi (egyesével vittem be a gyerekekt)szemben vele felnőtteknek való széken. Itt kellett volna feladatokat csinálnunk. :roll: :shock:
Na a Marci kapásból közölte,hogy NEM!Sok mindent nem is tudott vele kezdeni abban az 5percben,amit szánt rá.
Sem a helyzettel,sem a körülményekkel nem voltam megelégedve.Azon meg kiakadtam,hogy ráírta a mindhárom papríjára,hogy megkésett beszédfejlődés (mivel 2évesek elmúltak,mikor elkezdtek beszélni) :evil:
Jelentősége nincs a dolognak,csak...
Kellene mennünk 6évesen,iskolaérettségi vizsgálatra.Na oda tuti nem viszem el őket!Ezt itt is megcsinálják az oviban,meg hát addigra az óvonéniknek is lesz egy kialakult véleménye a fiúkról.
Amúgy lemérték őket:
Oli 100cm és 14kg
Marci 98cm és 13,7kg
Beni 101cm és 14,5kg

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Nagyon sajnálom apuddal történteket, kitartást kívánok Neked és a családodnak! :cry:
A többi tényleg örömteli hír, mert azért a diétázás sem nemkönnyű, ill. csomó olyan dolgot megvon a kisgyerekektől amire szükségük van, amennyiben nincs rá allerigájuk. ( na, ezt jól megmondtam.... )

Az életkori tesztek - főleg ilyen körülmények között- egy nagy rakás sz....-ok!!!!

Kristófnak volt az iskola érettségi teszt 2 évben is, az akkor nagyon jónak tűnt, jó feladatok, kedves, aranyos szakemberek, ismerős környezet stb... Aztán az első után nem ment suliba, a kézügyessége miatt....
Ez 1 év múlva, rengeteg fejlesztés ellenére nem sokat javult ( utált rajzonli, színezni ..ill. a mai napig utál).
Aztán láss csodát, a suliban az írással, rajzzal semmi gond, sőt fiúhoz képest szépen ír!!!

Ez a véleményem ezekről a tesztekről!!!! Én sem vinném el, hacsak nem kötelező. Mert az ovis az igen, az lesz.

Kata!

De jó, hogy otthon vagytok! Remélhetőleg minél hamarabb elnövitek ezt a hajlamotokat.

Tali:

Sajnos nem tudok biztosat ígérni én sem.... Jövőhéten már talán, mert hazaér Lászlókám és vele egyeztetek.
De, nagyon jó ötlet, nagyon szeretnénk ott lenni.

Annyira kötött programjai vannak, és annyira sok, hogy nyaralást sem tudtunk még lekötni....
:cry:

Meme
szinta

Edit,
igazán sajnálom az apukáddal kapcsolatos rossz híreket!!
Meg ez a sérv is.. De legalább a gasztrón jó hírek!

Mindenkinek köszi a repüléses tanácsokat, tapasztalatokat! :wink: Alvás szerintem az autóban lesz a reptérre menet.
Kezd előttem körvonalazódni a helyzetünk, ahogy a gyerekeimet ismerem... :wink: :D
Azért biztos viszünk majd új játékot, könyvet, aztán meglátjuk.
Anna tuti megy majd barátkozni, meg kaját kunyerálni. :D Zsófival meg elszámolgatunk. A kilenc az "c c". :D A többit szép tisztán mondja (10-ig). Ja, és úgy mondja a nevét, hogy Jósi. :lol:
Leginkább a zene köti le őket mostanában, majd viszek azt is a telefonomon. OviZene, OviZene Jeles napok II., Alma együttes, Tanuljunk játszva (mondókák, dalok). Ezeket mind imádják, ha van esetleg valakinek hasonló, nagyon hálás lennék átírásért.

Kata,
jó, hogy otthon vagytok már, szegény pörcök, rátok jár a rúd. :(

Na most erre a hétvégére is eltűnök, mindenkinek kellemes időtöltést!

Kép
baba888

...helyett ZeneOvi... :oops:

Kép
baba888

Sziasztok!

3 napja olvasok vissza....., eszméletlen mennyit írtatok. Édesek vagytok, hogy hiányoltatok!

Igazándiból nem rögtön vonultunk kórházba, hanem a brutál fulladás szombat éjszaka volt, vasárnap-hétfő folyamatos nehéz légzés és délutánra láz. Ezek után hallotta dr.nő a tüdején, hogy val.szín tüdőgyulladás. Azt mondta határon van, hogy ők tudják vállalni, gondolom nem merte vállalni a felelősséget, felajánlott egy injekció kúrát is. Ott helyben nem tudtam dönteni, nem tudtam mi lesz Vendellel, ki vigyáz rá..stb. Na meg nem akartam kórházba menni, ezért kértem inkább az injekciót. Be is adta. Állítólag brutál erőset. Mármint mennyiségre.( Rocephin , Ditke! Neked írom... :D Gondolom, ha ezt otthon végigcsinálom, az is jó lett volna, nem? Illetve feleslegesen kapott volna antibiotikumot, mert nem volt tüdőgyuszi. Persze a végén mégis antibigyó lett, mert a hörghurutja felülfertőződött, mandulája is begyulladt. ) Ezek után este otthon mérlegeltünk és elkezdtem parázni, hogy azért jó lenne tudni hogy van e tüdőgyuszi vagy nincs. Gondoltam menjünk be egy röntgenre, aztán hazajövünk. A kórházban azonban erősködtek, hogy ilyen nincs, na meg főleg, hogy a háziorvos ráírta a beutalóra, h kéri a beteg felvételét, akkor ők felveszik. Mondjuk saját felellőségre hazajöhettünk volna, de megdumáltak, hogy legalább egy röntgen + vérképet csináltassak. Én meg úgy voltam vele, hogy ha mégis otthon lenne valami, sosem bocsátanám meg magamnak, így ott maradtunk. csakis a lelkiismeretem megnyugtatására. Egyébként tényleg mindent megtudtam volna itthon csinálni, kivéve az inhalálást (naponta 3-szor), de most már kiderült, hogy a nagynénémnek van porlasztója, így csak egy maszkot kell vennem hozzá és tudjuk használni. Gergőnél az a gáz, hogy az asztmája miatt a tüdeje ilyen durván reagál. össze sem hasonlítható Vendel légzésével és köhögésével.
Első nap nagyon nehéz volt, a harmadikra meg már totál berendezkedtünk, szinte nem is volt dolgom. nyugiban ültem az ágyon, Gergő meg a folyosón nézelődött, de nem mert elmenni 5 lépésnél messzebbre, na meg szórakoztatták a nővérek meg a többiek. De ez csak egy nap volt. Az eleje horror volt, alig aludt, nappal senki nem tudott bejönni hozzánk, pénz is alig volt nálam, az idő nagy részét a kertben töltöttük, mert ugye hiába fulladt Gergő, nem volt képes leülni, ugyanúgy kergette a galambokat. roll:
Szóval összeségében utálom a kórházat!!!!!!!!!!!!!
Ja a branül..., itt is kapott, persze nem volt rá szükség. De jó, hogy írtad Ditke, hogy itthon is lehetne branüllel szükség esetén. De gondolom nem a háziorvos csinálná, nem? Én nem tudom elképzelni a miénkről. A Heim Pálban olyan rugalmatlanok voltak.
Lilla!
Robinak olyan szempontból lehet igaza, hogy pl. a tejérzékenység vizsgálatnál 1 napot voltunk bent, reggeltől kora délutánig, aztán 1 hétig otthon kellett figyelnem a fiúkat. Viszont a kórházi papiron úgy szerepelt, hogy fel vannak véve. 1 hétre írták a számlát.
Mindenesetre így megnyugtattam a lelkiismeretemet, az idegemet kevésbé.
Fiúk szépen javulnak mára már Vendelnek sem volt láza. A köhögés megy, de az mindig eltart egy darabig. Nekem viszont ma reggel elkezdett fájni a torkom. Most nem lehetek beteg, mert szombat du. megyek Tihanyba az éves céges bulira. Ki kell tartanom!!!!!!

Edit!
Nagyon sajnálom, ami apukáddal és veletek történik. Sok erőt és kitartást kívánok!
Vízsérve nálunk Gergőnek volt, pici baba korában, hatalmas zacsija volt, de felszívódott magától. Gondolom ez pici korban így van, a nagyobbaknál meg műtét? Olyan rossz, hogy mindig van valami. De azért jó hír is, jó nagyok a fiúk és csökken az alllergia!

Brigi!
Kicsit megkésve, de nagyon boldog Szülinapot kívánunk Rékának és Borokának!!!

Tali: Lelkes vagyok!!!! Nekünk minden jó egyenlőre, mármint a felvetett időpontok közül, egyenlőre egy nyaralásunk van jún. 21-től Várgesztes.

Próbálok írni, mindenkinek, de már nem tudom kinek mit akartam, de pótolom. Ahogy szokott lenni, amint elküldöm az üzenetet rögtön minden eszembe jut.

Detti!

Király a cd, tegnap néztük meg, ma du. meg nem engedték kikapcsolni a tv-t...., tök jól megcsináltátok.
Fertő tónál autóval mentetek át az osztrák oldalra és ott ültetek bringára vagy már a magyar részről mentetek. nekünk is terv, csak még várjuk a riksánkat, amit rendeltünk.

Kenyérsütés: Hihetetlen miket süttök!!!! Ja, amire felkaptam a fejem, Lilla!!! kakaóscsigát is szoktál csinálni? Az enyémek imádják. Leírod, hogy csinálod?

Gyöngyi!
Jó, hogy újra jelentkeztél!

Na megyek aludni, mert reggel nem fogok tudni felkelni.

Annamari, Sziszus!
Nem tudom mikor tartjátok, de Gergőknek nagyon boldog névnapot kívánunk.

Kata

Kép
kateduo

És eszembe is jutott..... :D :D :D

Baba!
Biztos vagy Szamária szurdokban? Voltál ott? Én a végén bőgtem, annyira fájt a térdem, utána 3 napig nem tudtam lépcsőzni. Mondjuk nem voltam edzésben, nulla kondim volt.

Na most már tényleg megyek.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
BOLDOG NÉVNAPOT GERGŐNEK!!!
De jó,hogy javulóban!!!Azért horror,amiket írsz!De igazad van:ha csak annyit értél el,hogy megnyugodott tőle a lelked,akkor be kell menni a kórházba. Amúgy éjszakára is ott maradhattál? Kaptál külön ágyat is?Vagy együtt aludtatok?
Ez a túlszámlázás általános gyakorlat.Nekünk is fél napra elszámoltak 6-t!!!Költségben csak a műtét terhelte a kórházat,mert enni-inni nem kapott Oli,vizet,áramot nem használtuk. Ja! Az ágynemű használat volt még.De kiszámláztak 6teljes napi díjat!!!Gondolom,a marcinál is így lesz.
Igen, az újszülött korban szerzett vízsérvet nagy százalékban kinövik,de 3évesen már nem.
Hát allergia-ügyben meg megint totál tanácstalan vagyok. Egy ideig nem kaptak a fiúk csak laktózmentes tejet.De most kb. egy hete megint isznak rendes tejet.Na a Beninek olyan lett az arca,mint a smirgli!Ráadásul tök foltos és piros (amúgy az egész testén száraz a bőre). A Marcinak is irtó száraz az arca,álla,nyaka. Pedig használjuk a fürdőolajat is meg a Linola fett krémet is.
A Beninek nem is lett + a tesztje a tejre,csak a tojásra.A Marcinak is csak egyik tej-összetevőre,az alfa-laktalbuminra lett +.
Na de akkor most mi a fenétől ilyen csúnya az arcuk????
Azt hiszem adok a dolognak 1-2napot,aztán megmutizom bőrgyógyásznak őket!

Olyan jó dolgom volt ma!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apának dolga volt délelőtt a bábolnai mekiben,így elvitte magával mindhárom pörcöt (Dávid kirándulni ment a nővéremmel).Még sose csinált a Tamás ilyet.Nem merte elvinni mindhármat egyszerre.De most mindegyik menni akart vele,így beadta a derákát.9-11-ig csaviztak,közben meg is tankoltak. Szuperul megfőztem (irtó fini is lett) és még egy kicsit össze is pórszívóztam a szobákba.
Délután meg anyósék viszik a fiúkat el egy kicsit!!! :wink: :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Még tegnap akartam írni, de csak éjszaka jutott eszembe...

Nettke!
Én nem úgy vettem észre, hogy olyan zárkózott lennél.... :D :D

Meme!
Fényképezőgép: kérdés, hogy tükröset akarsz vagy nem. Ha igen, akkor sztem Nikon D40 tökéletes, elfogadható az ára, vagy a Canonnak a 350d, 400d, 450d. Nem tudom mennyit szántok rá. Én azért canont vettem, mert a manuális gépem is olyan volt, ahhoz meg kaptam még Attilától karácsonyra egy teleobjektívet, így azt ehhez is tudom használni. Ne feltétlen a megapixel számát nézd, a 4 mpixelessel is csudazép képet készítesz, csak nem tudod plakátméretűre nagyítani.
De én e kettő márka közül vennék akár tükrös, akár nem.

Edit!
Tényleg szuper amai napod!!!! :D :D
Allergához már nem tudok hozzászólni, itt már én is elakadok. Ezek szerint mégsem bírják a tejet? vagy esetleg nem kaptak azokban a napokban valami újabb ételt, valami mást amit nem szoktak enni?
Egyébként Gergőnél sem stimmel valami, neki is piros foltos az arca, hol erősebben, hol gyengébben. A bőrpróbán mindenesetre feltesznek egy pár ételt is. Hát kiváncsi leszek.

Nem tudom mi van ma, de az enyémek ezerrel pörögnek, direkt rosszak és az idegeimen táncolnak. Főleg gergő kezelhetetlen. remélem a délután jobb lesz....

További jó hétvégét!

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?