Új privát üzeneted érkezett!

Etterke: most látom, hogy átvarázsoltad Rékus második képét! Vagy három van, csak nálam mindig csak kettô látszik? :shock: :D
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Etterke,Ez a Réka baba igazi kis hölgy.Nagyon nagy baba már,és a haján teljesen el vagyok csodálkozva,nagyon nagy haja van.
Boldog 7. hónapot nektek!!!

Néha olvasgatlak benneteket de irni soha nincs időm,meg MIra a kezemben vagyis az ölemben szokott oylankor ülni,és Ő is össze vissza ütögeti a billentyüzetet.:-))
Ha a keünkben van már nyitogatja a szekrényajtókat meg a harmónikaajtót is el tudja huzni nagyon erősen tud fogni.Mindent fogdos meg nyalogat a gardróbszekrényén a tükör állandóa csupa nyál és kéznyom,pedig ma is letakaritottam de apus összefogdosatatta vele gyorsan nehogy tiszta legyen már.
Jó fagyos a lelkem,nálunk most van 25 fok a lakásban és zoknit kell a lábára huznom,hogy ne fázzon éjszaka a lába.
Egyépként szépan nől,sokat nevetgálünk,jó baba nagyon csak az alvása nem akar rendeződni még mindég mennem kell vele a szabadba aludni a lakásban nem megy neki az alvás.
Kötötte neki lent a parkba takarót ,sálat ,meg sapkát.Mindjárt megkeresem és elküldöm nektek a képet.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1161713500.94.jpg[/img] Kép [/img]

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

A labdás képnek nem tudtam ellenállni,anynira aranyosan fogja gondoltam azt is elküldöm.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

BOLDOG HÓFORDULÓT RÉKÁNAK!

Kép
mölli

Sziasztok!!!
Köszönjük a bókokat,szerintem is ennivaló a kissárkányom...

Csak holnap csinálok újra tököt,de felhigítom tápival,mert szerintem is túl pépes volt...köszi a tanácsot...

Képzeljétek...ma a párom olyat mondött ami nagyon elgondolkodtatott...
szerinte túlságosan kisajátítom a Morzsinkat...de nem csak vele szembe hanem másokkal is.
Ha eljön az anyósom,hogy átvigye magánál,hogy tudjak ezt azt csinálni én már 5perc és érte megyek és rögtön magamhoz veszem.
Senkinek sem engedem kivinni...meg ilyenek
és tudjátok mi a legrosszabb???hogy én nem vettem ezt észre...
de szerencsére megosztotta velem a gondolatait,és megpóbálok változtatni magamon.most,hogy így elgondolkoztam belátom,hogy igaza van.
Remélem megbocsátanak,hogy sárkánnyá változtam. :oops: :oops: :oops: :oops:

Sudi nálunk 10000 ft be jönnek ki az újjak.Most már tudom,hogy nektek Magyarországiaknak miért magasabbak az anyaságik,mert minden sokkal drágább.

Nálunk csak 25000ft adnak,de jóval olcsóbb minden.
Ja és nálunk nem is kötelező a gyerekülés...de azért mi használunk.

zsuzsi nem haraxom,én is újabban így szólítom...

most megyek,mert mennek a sorozataim...tudjátok vészhelyzet,grace klinika...
jó éjszakát
RÉKA BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK!!!!!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Emôke:
ne keseredj el, fôleg azért ne, hogy nem vetted észre! Én is sokszor azon kepom magam, hogy Gyulát cseszegetem minden hülyeségért, mert túlzottan féltem Alidát és olyankor én is sárkánynak érzem magam. :( Ilyenkor Gyula mindig megnyugtat, hogy teljesen megérti hogy miért vagyok ilyen...
Szerintem ha kicsit odafigyelsz, nem lesz semmi gond. Amúgy meg Neked is szükséged van néha pihenésre, kikapcsolódásra, amikor nem Krisztiánnal foglalkozol. Mikor én elkezdtem komolyabban gyakorolni a szülés után, azon vettem észre magam, hogy fél órája zongorázom már és még csak nem is gondoltam közben Alidára (aki éppen aludt, vagy Gyulával volt) és olyankor olyan lelkiismeret furdalásom lett! Aztán késôbb rájöttem, hogy ettôl nem vagyok rossz anya, csak szükségem van arra, hogy magammal is foglalkozzak, ami teljesen természetes! :)

Kati28:

Gyönyör? a sapka-sál! Imádom a narancssárgát és Mirának nagyon jól áll! A labdát is milyen ügyesen fogja! :D Óriásit nôtt megint! Nem szeretnéd kicserélni a képecskét a vonalzó mellett?

Jó éjt Mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Krisztának, úgy néz ki, a foga jön, mert ma elég szörnyű napunk volt. Nem aludt rendesen és mindig csak keveset, felsírt sokszor, legtöbbször álmában is nyögdécsel. Nem is evett rendesen, ellenben mindent rág, tömköd a szájába.

Amikor István hazajött, kimentünk anyósomékhoz, és fél 12-kor érkeztünk haza, mert István a barátaink házánál dolgozott, és kicsit többet maradt. Kriszta pedig 10-kor megébredt az alvásából, amit a hasamon töltött, így mire hazaértünk pont jól elálmosodott. Fürcsi elmaradt, jött a prszívó, kajcsi, Panadol, és már aludt is.
Én meg nem jön, hogy átmenjek a másik szobába, hátha fuldokolni kezd a drágám és nem hallom meg. Valósínű, ide költözök egy takaróval, de az elég rossz lesz nekem. De nem érdekel.

Képzeljétek, miután megébredt, még mindig ott szórakozott rajtam, én meg egy almát ettem. Ő állandóan nézett nagy komolyan, ahágnyszor haraptam egy falatot. Egyszer arra gondoltam, hogy odatartom neki az almát, lám, mit csinál, hát mit csinált? Elkezdte enni. Csak amúgy sercegett a gyümölcs a két kis foga alatt, anyósommal csak pislogtunk. Megfogta a kezemet és nem engedte, hoyg elvegyem a szájától. Nagyon sírt, ha megtettem, még azalatt is, míg a meg nem kezdett felét lehéjaztam. Rendesen harapdált a lányom magának kis falatkákat. Vagy kétszer köhécselt, de fulladozás egyáltalán nem volt. Pedig féltem. JAj, azt látni kellett volna, milyen extázisban volt! Még nem láttam iylet.

Ne haragudjatok, de most nem tudok mindenkinek nagyon részletesen válaszolni, Sudinak nagyon köszönöm a sok hasznos infót, Rékus pedig egyszerűen gyönyörű. Főleg azon a pellerines képen!
KAti, a Mirácskád is tüneményes, nagyon csini sapkát-sálat kötöttél neki. Én is kötögettem Krisztának, mikor terhes voltam! Két sapit és egy mellényt. A mellény és az egyik sapka jó már csak rá.
Emőke, Valóban próbálj meg kissé lazábban viselkedni, a babára pont olyan jól tud a férjed is vigyázni, foglalkozni vele. Vagy esetleg megtanulja, ha hagyod. :lol: :lol: :lol: Nehogy megsértődj ezen! :)
Nem tudom, én mindig odaadom krisztát valakinek, ha kéri, nem kell feltétlenül rokonnak lennie, kriszta szívesen el is van mindenkivel. Pl. pénteken elmentünk az említett barátaink házához, és ahhoz, hoyg megnézzem az emeletet egy létrán kellett felmenni. Természetesen, csak egyedül tudtam. Krisztát átvette a barátunk édesapja, és nagyon jól érezte magát a pár perc alatt, míg én fent voltam. Lányok, kell egy kicsit lazítani, semmivel sem vagytok kevesebbek attól, ha megkönnyebbülés esetleg, ha egy órát valaki más van a gyerekkel. Pl., te Emőke, látod átvihted a mamájához akár 5 percre is, én nincs akihez vigyem. (Na jó, a szomszédékhoz akkor elvittem, de első alkalom volt, ez nem rendszeres, csak azért írtam le, hogy elmondhassam, hoyg szükség esetén erre is van lehetőségem.) Amikor jön valaki hozzánk vagy mi megyünk valakihez én szívesen hagyom, hoyg játsszanak vele, mert addig én egy kicsit kikapcsolódok legalább.
Ezt még leírom, pedig már esek össze.
Etterke: Nekem a dokinő meg azt mondta, hogy MIN. 500 ml. tejet kell még ilyenkor megennie. Különben Kriszta nagyon a határon van, áltlában 3x 160-170 ml. tejcsit iszik mostanában meg. MA valamivel több volt, mert hajnali fél 3-kor is evett. Csak íyg aludt vissza. És nem is evett csak egyszer, almás gyümölcsrizset, aminek annak ellenére, hoyg szerintem isteni lett, csak felét ette meg. Akkor pótolni kellett tejjel. Szóval, nem ez a rendszer, de most nem kénysezríthetem semmire, amikor foga bújik! És valóban, inkább úgy van, hogy többször eszik kevesebbet.

NA, mentem, reggel, ha lesz erőm, és Kriszta is hagyja, mg jövök, de most már illene egy kicsit pihenni, mert ki tudja, meddig tehetem. Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nagyon szépek a ygerkőcök!
Kati! Mira nagyon édi abban a kötött szerkóban! Mostmár jöhet a tél :D
Etterke! Boldog hófordulót Rékának! Nagyon szép baba, nem semmi az a hatalmas haja! :D

Emőke! ne izgulj, ezt én is észrevettem magamon. Senki nem erőszakoskodtott, én meg ha nem muszly, nem adtam oda senkinek Tomit, mostanában van, hogy a "kezébe nyomom" valakinek már. :roll: De szerintem ez nem baj, viszont mostmár szépen kezdek alakulni... :D
nagyon édi a kisMorzsid, és nagyon hasonlít Rád!

Sancsi, ügyi Enéh, és változatlanul nagyon tetszik nekem. Ahhoz képest, hogy régen leveleztünk, már egy ideje egy sort sem írunk, de bocsiiiii, nem futja idő :(
Egyszerűen nem ülök le gépezni, mert akkor elmegy egy-két órám, ami nincs. Önző dög vagyok, mert e-mailt viszont nagyon szeretek kapni, nao közben is be-be nézek, meg azért olvasom a fórumot is, de írni meg... :oops: :roll:

Mindenkinek

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Huhhh! Joci végre elaludt! Nem tudom mi volt vele, de nagyon sokat nyüglődött, mire végre sikerült neki. Pedig éhes még nem lehet, ivott vizet is, pelust is cserléltem rajta és mégis! :roll: Lehet, hogy megint csak túlfárasztotta magát, nagyon régóta ébren volt már!

Emőke: Én azóta, amióta Joci stabilan tartja a fejét és a törzsét, mikor valaki a karjában tartja, nem féltem már annyira, mint korábban, amikor még nyiklett-nyaklott össze-vissza. Ugyanakkor nem szívesen hagyom senkire, mikor el kell mennem valahová, ahová őt nem vihetem magammal. Ilyenkor Anyu vagy a húgom vannak vele, akikben egyébként megbízom, de mégis rossz érzés, hogy nem én vigyázok rá! Ami a férjemet illeti, én mindig fürdetéskor mondogatom neki, hogy fogja meg jó erősen Joci kis testét, mikor kiemeli a kiskádból, hogy áttegye a pelenkázóra, nehogy véletlenül kicsússzon a kezéből, de arra vigyázok, hogy kedves hangon mondjam és ne tűnjön kioktatásnak. Sokszor nézem őket, mikor játszanak, de néha felmerül bennem a gondolat, hogy talán kicsit magukra kéne hagynom őket, nehogy a férjem azt gondolja, hogy "felügyelek" rájuk. De olyan jó nézni őket együtt!!!!! Múltkor mondtam is neki, hogy csak erről van szó, nem arról, hogy nem bízom benne! Erre azt válaszolta, hogy ő ezt tudja és maradjak csak ott! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szóval szerintem ez egy természetes anyai ösztön, hogy úgy érezzük, hogy velünk van a legnagyobb biztonságban a gyermekünk! Hiszen mi vagyunk vele egész nap, ismerjük minden rezdülését, tudjuk, hogy éppen mikor mit jelez a sírásával vagy a nyöszörgésével,stb. Szerintem ez nem önzés. Azzal persze egyetértek, hogy jó, ha néha valakit meg lehet kérni, hogy vele legyen és azalatt mi is kikapcsolódhatunk kisidőre, az pedig ugyancsak nem meglepő, hogy még azidő alatt is végig Ő jár az eszünkben! :roll: :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Etterke: Réka tündéri! A haja tényleg fantasztikus! Jocinak mostanra egész sűrű lett, úgy tűnik, vége a cserélődésnek! :D

Kati: Nagyon szép kislány Mira! Ügyes vagy, hogy ennyi mindent kötöttél neki. Hogy őszinte legyek, nekem nincs türelmem a kézimunkázáshoz! :oops: Jocinak is van egy olyan kulcshoz hasonlító csörgője, mint Mirácskának a képen, csak az övé más színű! Az egyik kedvence! :D

Edith: Remélem nyugodtan telt az éjszakátok és Kriszta végre rendbejön! Édes lehetett, ahogy a kis fogacskáival farigcsálta az almát! :lol:

Rita: Jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy minden OK veletek! :D

Na, megyek, mert még ebédet kell főznöm. Estefelé elkezdett esni az eső, ami éjszaka is folytatódott, de reggelre elállt és most gyönyörűen süt a napocska. Úgyhogy mégis csak lesz séta ma is! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
NA, ahhoz képest elég tűrhető lett az éjszakánk! CSak egyszer kellett felverni a szomszédokat a porszívó zajával! Azonkívül többször adtam cumit, de igazi ébredés részéről sem, részemről sem volt. Negyed nyolckor aztán riadót fújt, de ezért nagyon hálás vagyok neki.

Nem tudom, hogy véletlen, vagy csak egyszerűen én tulajdonítok neki fontosságot, de tegnap játszottam Krisztával. Egy kis telefonkagylót hol az én, hol az ő füléhez tettem, közben hangosan és feltűnően HÁLLÓ-ztam neki. Egyszercsak Kriszta elkezdett tátogni, és háááá-háááááááá-háááááá "szavakat" ejtett. Ezenkívül most már rengeteg más szótagot is "mond", jobbanmondva hablatyol, de ezekről már írtam.

JA, és tegnap óta már többször megtörtént, hogy miután a csípőjére dőlve, támaszkodva ült, kiegyenesedett és két kézzel játszott valamivel!!!!! Nem sokáig, és aztán ismét négykézlábra dőlt, de ült egyedül!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kati: Hát így telt az éjszakánk, ahogyan leírtam! Igen, az az almás látkép gyönyörű volt, majd tapaszalod te is! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :P :P
Mi fincsit főzöl? Mert nekem még fogalmam sincs! Másnak valami ötlete?

Ja, és a szőlőről ne felejtsetek el írni. Sudi, tudom, hogy te már adtál Gerynek, de mikor?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok :!:
Csak bejelentkezem hogy megvagyunk,most nagy főzésben vagyok,nem is tudok sokat írni.
Még nem olvastalak vissza benneteket,de remélem ma jut rá időm,mert még vasalnom is kell,meg már napok óta nem sétáltunk,talán ma arra is jut idő ha nem fog esni.
Nagyon jó volt az osztálytali,éjjel 1 után értem haza nem sokkal,pont a párom is akkor jött a horgászásból így találkoztunk a lépcsőház előtt.
Na megyek mert a Lilike megunta a zenélő fotelt.
Később jövök puszi mindnekinek!
RÉKA BOLDOG HÓFORDULÓT,NAGYON CSINOS VAGY :P
MIRA TE IS NAGYON SZÉP VAGY ÉS MEKKORÁT NŐTTÉL :P

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok.

Megvagyunk.
Szombattól hétfőig felsem bírtam kelni.
Ételmérgezés,még jó,hogy a gyerekek itthon ettek!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A gyerkőcök jól vannak.Mi tegnap voltunk Pesten áruért,jól elfáradtam.Mostmár beindul a hajsza ezerrel,mindjárt megyünk az árút átvenni,aztán póstázunk meg minden.Na de nemsokára Karácsony és 25.-én már pihenhetünk.
Mivel 24.-én még du. 5-ig kint árulunk.

Ha lesz ma még este erőm benézek.

Szuperek a képek és csodaszépek a babák.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kati: Nagyon csinos Mira! Olyan nagy lány már ő is! És a katicás labda nagyon klassz! Ügyesen fogja!
Remélem rendeződik majd a nappali alvása is!

Mölli, Emőke, Rita, Eszter: Köszönjük a köszöntést!

Edit: Te kérdezted a szőlőt? Lehet már adni Krisztának, de ahogy írtad mag és héj nélkül. Én még nem adtam Rékának, nem volt kedvem meghámozni, kimagozni :(
Réka ma bevágott ebédre egy egész bébiételt (190g). Csikehusi, rizs és vegyes zöldség volt benne.

Sajnos nem eszik általában túl sokat, csak csipeget és a játék jobban érdekli evés közben. a múlt héten egy grammot sem hízott :( De hát tömni nem tudom. A fözelékek és a tejpép elég jól megy, lehet majd én is felturbozom valamivel a főzeléket, hogy növegekjen a kis drágám. Bár eszembe jutott, hogy minden nagyobb babánál volt időszak amikor nem hízott. De hát ez csak egy hét volt. A lényeg, hogy jó baba. Mit gondoltok?

Edit, Emőke: Ügyesek vagytok, hogy tudtok kötni a babáknak! Ezt a poncsót a nagyi közötte Rékának, mert egy"spanyol" lánynaknak kell poncsó. Nem tudom mi a különbség a pellerin és a poncsó között :oops:

Kriszta: Jó, hogy írtál! Örülök, hogy jól vannak a gyerekek! Biztos, hogy nagy a hajtás most, de gondolom élvezed is a munkád :roll:

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Etterke én nem tudok kötni...még azt sem tudom,hogy hogyan kell tartanom a kötőtűt a kezemben. :lol: :lol: :lol:
nagyon klassz az a poncsó.a pelerin és a poncsó szerintem ugyanaz.vagyis nálunk igen.

Edit,kati,zsuzsi,rita köszönöm a tanácsokat.Olyan jó,hogy van ez a fórum és legfőbbképpen ti akikre mindíg számíthatok.Van 3igaz barátnőm,de nekik még nincsenek babáik és ezt velük nem tudom megbeszélni és tanácsot kérni.
Úgyhogy thank you....... :P :wink:

edit miélőbbi gyógyulást Krisztának,és bújjon ki az a fogacska...
hát megnéztem volna azt az almaevést...bizti mókás lehetett.

Rita megértünk,azért egy nap mégiscsak 24órából áll.Néha én is úgy érzem,hogy még 25 óra is kevés lenne nekem. :oops:
Képek Tomiról???

Kriszta hát neked is mielőbbi lábraállást kívánok.A szopi kimaradt ugye?

Én ma vajban és olivában sűlt hekk halat csináltam halfűszerrel...nagyon fini...ki kér?küldök fénypostán...

Hétágra süt a nap,úgyhogy megye összeszedem a széthullot darabjaimat és irány a természet...
még este jövök..addig is kívánok mindeninek napsütéses boldog délutánt....

CIAOOOOOOOOO

Kép

Kép
emoke1

Bocsánat Emőke, Katit illeti a dicséret!

Kép
Kép
etterke

Halihó!

Krisztián-baba!! Nagyon boldog 5 hónapos szülinapot kívánunk neked!!!
Emőke!
Tudom Én is, hogy mit érzel, ugyanígy voltam Én is. Bár Én próbáltam elég hamar erőt venni magamon, és engedni hogy más is foglalkozzon Geryvel. Mondjuk ha ott voltam az könnyebb volt! Sőt, a családtagjaimtól sosem féltettem Geryt. Emlékszem amikor olyan 6 hetesen vittük először anyámékhoz, akkor Én oda is adtam a nővérem és anyuék kezébe is Geryt. Furi is volt, de jó érzés is, amikor láttam ahogy elalszik a nővérem ölében Gery!!! :lol: :lol: Anyu és nagyim: KépKép
Na most nem találtam meg pont azt a képet, de igyekszem, de szerintem láttátok már úgyis. Most így nézve ezeket a régi képeket, milyen mini volt Gerybabám........................ :shock: :lol: :lol:
Na szóval aztán annak is eljött az ideje, amikor anyósom mondta, hogy levinné kicsit Geryt sétálni. Nem mondhattam nemet, de azért gondolhatjátok!! Az istrukciókat elég rendesen kiadtam neki, mit hogyan kell csinálni egy babakocsi tálasokor stb..............vicces, így visszagondolva.......... :lol: :lol: Ami akkor mégviccesebb volt, hogy a párom volt az aki a konyhaablakból leste a messze sétáló anyját és féltett kicsiny fiát!! :shock: :shock:
Ma meg már egyenesen jól esik néha amikor kicsit külön lehetek Gerytől. Akár órákra is. Persze egyértelmű, hogy sokat jár az eszemben, meg hiányzik is, ugyanakkor meg ezt is meg kell szokni!!!És apával jól esik néha egy pár óra együttlét!! Mint ugye legutóbb a vacsora. Jól esett nagyon. És ettől hangsúlyozom Én sem érzem magam rosszabb anyának! Senki se érezze, Emőke néha kell egy kis baba-mentes pillanat!!!
:lol: :lol:
Pláne mi lessz ha bölcsibe viszem?!? Apropó:
Tegnap elmentünk a bölcsibe!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Nagyon szép és nagyon jó! Oda mentünk ahova az apósom kislánya is járt pár éve, Ő most 6 éves. Nagyon nagy bölcsi, nagyon sok csoporttal. Tetszett nagyon az egész, meg akivel beszéltünk is nagyon szimpatikus volt!! Mondanom sem kell, amikor kimentünk a kocsiban elbőgtem magam!!! Már msot belegondolni is rossz volt, hogy alig másfél év mulva már ott fogom hagyni a kis apróságomat!!! Összeszorult a szívem és mondtam apának, hogy ezt Ő fogja csinálni, mert Én ha most így elsírom magam, akkor mi lesz később!!!! És ez az amiről beszéltem, hogy edzeni kell magam, hogy Gery nélkül is van élet! Mert csak nekem lesz egyre és egyre rosszabb!!! Pedig biztos vagyok benne, hogy jól fogja magát érezni Gery a bölcsiben, én is szerettem oda járni! Mégis biztos nagyon rossz lesz első napokban otthagyni a gyereket!!! :cry: :cry: Kép
Még majd hétfőn délelött megyünk vissza, akkor lesz bent a vezető is, elmond mindent részletesen a beiratással kapcsolatosan, mi hogy működik. Kiváncsi leszek.......... :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na végre magtaláltam azt a képet ahol a nővéremen alszik Gery :
Kép
Na az autósülésre kicsit még visszatérve. Emőke nálunk is van már 10.000.-ért autósülés, csak márkátlan. Nekem az is megfelelt volna, de a párom ilyen márka-buzi, már bocsánat a kif.-ért. Szóval végignézett jópár autósüléstesztet, és a Römert nagyon jóra értékelték. Ezért mondta, hogy mindenképpen olyat vegyünk.Meg számára a biztonság is nagyon fontos. Állitólag sok mulhat egy jó autósülésen. Ezt Én sem vitatom.
Az árak felső határa meg a csillagos ég!

Mira nagyon édes, jól áll neki a sapi, sál!! És nagyon szépek a szemei!!!! :lol: :lol:

Krista-baba is nagyon ügyes, ahogy kezd ücsörögni!
Edit igen Én ha jól emlékszem ilyen tájt adtam már szőlőt Gerynek. Pucolva és magozva. Igaz Én a nagyszeművel babráltam így, a kisszeműnél ez szóba sem jöhet. Tudjátok ki :?: :!: Ott marad a paszírozás, ahogy Sancsi tanácsolta! Elötte nekem ez eszembe sem jutot!!!! :lol: :lol:

Kriszta neked jobbulást! És még tényleg szerencse, hogy a gyerekek nem kapták el!!!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jah, Rékus haja haláli! Mindig csodálom, mennyi és mennyi haja van! nem csodálom, hogy már illő a hajszáritó...... Gerynek még mindig elég a kis törlés-dörgölés. Bár már sokkal több haja van mint eddig!! :lol: :lol:
Itt is tök jó idő van, egész éjjel esett. Most megyünk vásárolni Geryvel. Most kelt.
Amúgy már képzeljétek még tovább alszik, este 9-től reggel 9-ig. Fantasztikus kiscsávóm van!!!!! Már Én nem bírok ennyit aludni!!!! :lol: :lol: :lol:

Na jók legyetek!!! ( BABÓCÁK EZ NEKTEK SZÓLT!!! )
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok.

Emőke a szopi csak picit maradt ki,mert amikor meg kellett mozdulni "rohantam" hányni.Félóránként általában.Nagyon rossz volt pénteken már éreztem,de nem gondoltam volna,hogy eddíg elfajul a dolog. Ráadásul mindkettőnket elkapott!!! Itt volt anyóspajtás tötyörgött ,de akkora rumlit csinált,hogy az leírhatatlan.

Eddig sem szerettem,de ezután....
Szeretek dolgozni és mivel ebből élünk nincs is más választásom.Maradok itthon és saját vállalkozást indítunk nekem is ha minden igaz,de erről majd tavasszal döntünk.

Szeretem a karácsonyi vásárt ,mert egész évben megélsz belőle amit ott keresel,ebben benne van minden extra.

További kellemes napot!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Boldog szülinapot Krisztián!

Adott már valaki gesztenyét a babának? Mi a tapasztalat?

Kép
Kép
etterke

Syiasytok!

Köszi a tanácsokat a szőlővel kapcsolatban, de őszintén, eszem ágában sem volt, hogy én hámozgassam, hisz passzírozással is ugyanaz a végtermék. Akkor megkóstoltatom Krisztával!:)

Sudi: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a bölcsiben, Gery játszadozott? Neki hoyg tetszett?
Nagyon hasonlítasz a nővéredre, először azt hittem, te vagy. Szerintem az csak jó, ha a baba mással is elvan, mert úgyis lesz az anyás időszakja és szerintem azt is könnyebben viseli, ha már megszokott neki az, hoyg más társaságában is tartózkodjék!
NAgyon jók a képek Anyuddal és Mamáddal. te hiányzol, a köztes generáció. :)

Emőke: Ma egész nap eszembe volt, hogy 25-e, Morzsinak a zsülinapja, mégis, amikor írtam, elfelejtettem. Akkor igaz, nagyon siettem is! De annál nagyobb szeretettel KÍVÁNUNK BOLDOG 5.HÓFORDULÓT KRISZTIÁNNAK!!!!!!

Kriszta: Hogyhogy ételmérgezés? Étteremben, gyorsétteremben? Ez megengedhetetlen! Felháborító! Jó, hogy felépültél, és főleg jó, hogy a lányaid nem betegedtek meg!!!
Akkor sok kitartást kívánok nektek a nagy hajrában! Azért jó cinikusan mondtad, hogy 25-én aztán pihentek! Ez van, az embereknek élniük kell, és van, aki ünnepeken is dolgozik. Pl. István is (és régebb én is) karácsonykor, szilveszterkor zenél. Mások mulatnak, ő dolgozik. De szilveszterkor általában úgy csinálják a "paktumot", hogy a feleségek is ott vannak, és végülis nekik is szórakozás. Mert szeretik. És jó pénzt is kapnak ilyenkor! :) Mondom, ez van. Élni kell! :roll: :roll: :roll:

Etterke: Kriszta mindig is a jó evéséről volt híres, és képzeld, az imént egyszerűen nem akarta enni a spenótos krumplit. Pedig szereti. De alma sem kellett meg tápi sem. Pedig ott volt az ideje, hogy egyék már. MAjd eszik, ha akar, ha nem nem erőltetem!

Ma elég nyugodt napja volt, bár most, hogy alszik, állandóan nyögdécsel. Biztos fáj a fogacskája. Nem tudom, én állandóan lesem, tapogatom az ínyét, de nem látok-érzek semmit. Meg is harapott jól egypárszor! :D :D :D Normális, mit tóúrkálok a szájában? Különben ma "csak" vagy 3x kellett orrot szívni neki, már kezd elmúlni. Azonban most átragadt rám a takonykór. Bedugul az orrom és állandóan folyik. Jól állunk.

Estére meg Istvánnak ki van adva a házi feladat: A kiságyat MUSZÁJ az alsó fokozatra leengedni, mert Kriszta ma feltérdelt a kiságyban. Jövök be a szobába és fél kézzel tartotta magát, fél kézzel pedig szalutált. lemeredtem. Eddig nem csinálta. Ez még nem vona veszélyes, mert jó mellközépig ér a kiságy még mindig, de innen valószínű, már csak egy lépés a felállás és nem szeretném, ha elkésnénk. Nem bocsátanám meg magamnak. Úgyhogy Kriszta ma este leköltözik az alsó "emeletre". Kíváncsi vagyok, mit fog "szólni" hozzá.

NA, megyek, Kellemes estét mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

köszönjük a köszöntést!!!!!!!

Sudi az előbb olyan jót nevettem magamon,mert eszembe jutott,hogy amikor először hagytam Morzsit félórára és hagytam lefejt tejcsit...Az anyósomnak magyaráztam (akinek 3 gyereke van),hogy hogyan kell a tejcsit melegíteni és a csuklón tesztelni..,most már értem miért nézett rám olyan bambán... :lol: :lol: :P
Nálunk nicsen bölcsi,de eltudom képzelni,hogy milyen lehet majd az első nap,mikor ott kell hagyni a picit :cry: :cry:

igen jó kis rucikat vásároltam ma...mindjárt kicsinyítek és felteszem...haláliak
valamelyik még nagy,de nem tudtam otthagyni

Kép

Kép
emoke1

Etterke: Egy másik fórumon vetődött fel a gondolat, de ott sem jutottak végül dülőre, ha jól emlékszem. Nézz esetleg kicsit utána a neten, hátha írja, de szerintem nyugodtan adhatod. Azért érdemeds lenne utánanézni, mert pl. én nem gondoltam volna, hogy a kivi is képes allergiát kiváltani.
Várj csak, én tudok egy ilyen helyet, ahol megnézhetem. Egy svájci valaki írta. Na, mindjáért jövök, ha megnéztem. (Hogy ráér valaki, igaz???? :P :P :P De Murphy működik, kriszta máris mocorog! :) )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép tigris előlről
Kép tigris hátulról
Kép szimba ruha
Kép szimba hátulról...még igazi farka is van

Kép

Kép
emoke1

Kép bunda fülecskével
Kép igazi fickós pulcsi
Kép fürdő köntös
Kép Zsebibaba

Kép

Kép
emoke1

Na, nem tudtam azonnal megnézni, mert Krisztát most sikerült visszanyugtatni, meg hogy még jobb legyen, csengettek is. De megnéztem, és ott már ajánlja egy 6 hós 2 hetes babának, akkor Rékusnak is adhatsz belőle.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép már megy ez egyedűl is
Kép nagyival

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Enéh nyakán a csomók változatlanok, felhívtam a dokinőt. Azt mondta, hogy vannak babák akik erre hajlamosak, Enéh valószínű ilyen. Majd ha kijön az összes foga, elmúlik. Ha növekszik, akkor kell vissazmenni.

Babócák nagyon édesek!

Emőke!
Az a Tigryss-es rugi nagyon jó! Tigryss a 2. kedvencem! :lol:
Füleses nincs? :roll: :roll: :roll:

Rita!
Sajna nekem se sok időm van. Kb. annyi, hogy megnézem a mailjeimet, elolvasok ezt-azt, benézek ide, néha válaszolok azt kész.
Inkább olyankor vagyok, mikor apa éjszakás, akkor tudok jönni éjjel.
Majd eljön az ideje, mikor oldalas leveleket tudunk majd írni egymásnak!

Sudi!
Igen, elég nehéz lesz majd a bébiket "elengedni".
Babamentes napjaim nekem is vannak(suli), meg készülök menni tornázni, de anyámnak nem adom oda sétálni Enéht (okait most nem részletezném, úgyis tudod).

Etterke!
Én már adtam gesztenyét Enéhnek, igaz üveges kajába, de ízlett neki. Mondjuk ő nem válogatós. :P

Apropó! Már a 3.hete fogyózom, és már 4 kg! lement, úgyhogy kitartok! Már csak tornázni kell, és minden meglesz! Ha így folytatom, karácsonyra elérem az álomsúlyom! Mondjuk előbb nem is szeretném, nem jó ha hirtelen fogy az ember. Ha szép lassan lefogyok, nem jön vissza. :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!!!!!!!

Emőke! Nagyon aranyos kis ruhákat vettél!! Biztos egy vagyon volt!!! Én is ilyen macifüles sapit keresek Gerynek, pedig már így is annyi sapija van neki, de egy olyan még jó lenne!!
Emőke! Te 25000.-et kapsz?!? :shock: :shock: Húú, nálunk az a számlák harmadára sem lenne elég!!!!! Ennyi pénz jár kb a GYES-re, a gyermek 2 éves kora után. Ezért kell Gerynek bölcsibe menni, nekem meg vissza melózni, mert annyi pénzből csak kinevettetni tudnánk magunkat............ :cry: :cry: Ez elég szomorú dolog.
Az a tigrises ruci a legjobb! Még annak kellett volna egy kapucni, fülekkel!!! :lol: :lol: :lol:

Etterke!
Én már adtam Gerynek gesztenyés bébiételt, a Kecskemétinek van 5hós kortól, husival. Csak sajna elég idényszerű, így most egy pár hónapja már nem kaptam. Pedig jó édes, Gery imádja!!! Mehet szerintem Rékusnak! Hogy akarod, táncsak nem Te csinálod igaziból???????? :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jaj SANCSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IRIGYELNI VALÓ VAGY!!!!!!!!!!!!!!!
Én lusta dög vagyok!
Még egy pár hónapja elkezdtem, akkor vagy 4 hétig minden este tornáztam, de nem sok kiló ment le, azóta is tartom ezt a sulyt, de még mindig kéne legalább 5 kilót leadni! Mindig csak halogatok, hogy majd holnap elkezdem, majd holnap, majd holnap, majd holnap, majd holnap...................................................................................................
....................................................................................................stb. :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil:
Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jó estét mindenkinek!

Emőke: Krisztiánnak nagyon-nagyon boldog hófordulót!!! :D Nagyon édi ruhákat találtál neki! Ezután nem kisssárkány, hanem kistigris lesz! :lol:

Kriszta: Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz napok vannak mögötted! Tényleg szerencse, hogy a lányok nem ettek abból, amiből te! Kitartást a a nagy karácsonyi vásárhoz. Biztosan szép lesz!

Edith: Örülök, hogy Kriszta jobban van! Ebédre rántott csirkecomb volt rizibizivel, ha már megkérdezted. :D Tényleg jól teszitek, ha lejjebb engeditek a kiságy alját, nem szabad kockáztatni!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi, mi is leveleztünk, de aztán már próbáltam én is itt levelezni. Pedig jók a levelezések!!! De az időőőő............

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Réka kedve elég rapszódikus mostanában, egyik pillanatban gagyarászik, másik pillanatban sír vigasztalhatatlanul. Azt gondolom a foga miatt nyügős, kenegetem géllel is, akkor picit megnyugszik. Nagyon megviselei! Remélem hamarosan kibújuk a fogacskája. Bár az ínyén semmit nem érzek! :(

Köszönöm Edit a segítséget, azt tudom, hogy lehet adni, csak nem tudom milyen készítsem el. Gondoltam megfőzőm és lepaszírozom. Csinált már valaki? :roll:
Itt másmilyen bébiételek vannak mint Magyarországon és Ausztriában. Eddig csak a hagyományos gyümiket láttam: alma, körte, őszi, banán és kökény (de azt nem adnék még Rékának) A többi idénygyümit magam próbálom készíteni. Ma megkóstolta a szilvát, nem igazán ízlett, kiváncsi vagyok okoz-e neki görcsöket.

Emőke: Jaj, nagyon édes ruhákat vettél!

Sancsi: Hajrá a fogyókúrában! Én tornázom ezerrel és eddig nem sokat változott a dolog, -1 kiló! :(
Megyek vacsizni, semmi szénhidrát :(

Kép
Kép
etterke

Sancsi: Én is csak irígyelni tudlak az akaraterődért, hogy képes voltál nekiállni a tornázásnak! Csak így tovább. Én azóta készülök elkezdeni, amióta Joci megszületett, de eddig még nem voltam rá képes. :oops: Igaz, hogy én ugyanannyi kg vagyok, mint a terhességem előtt, de azért lenne mit lefaragnom a hasamról és a csípőmről.

Sudi: Épp' a napokban gondolkoztam azon, hogy milyen szörnyű lesz majd megválni Jocitól, mikor vissza kell mennem dolgozni!!! (Bár az még odébb van, én úgy tervezem, hogy három éves koráig itthon maradok vele, tehát bölcsibe nem fog járni, csak oviba.) Itt ugyancsak felmerül az, amiről az imént beszélgettünk, hogy félteni is fogom, hogy kellőképpen vigyáznak-e rá!? Hiszen hogy is tudnak egyszerre annyi gyerekre odafigyelni!? Remélem Joci nem lesz "égetnivalóan rossz gyerek", bár azt sem szeretném, ha egy kis "anyámasszony katonája" válna belőle!

B. Eszter: Előkerestem a pizza receptjét és most le is akartam írni neked, de Joci felébredt és vinnem kell fürdetni! De holnap leírom, ígérem! Örülök, hogy jól sikerült az osztálytalálkozó! :D

Puszi minden Mamának és Babának!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi épp az ellenkezője...a rucik darabja 400ft-ba jön ki.Szerintem nem vészes.
Igen annyit kapok elvileg 3évig.Amire elég:3csomag pampers slep,play....3 csomag tápi,10 üveges hipp papi,2doboz valamilyen nestlé kása,1hipp tea,1popsitörlő,3kg senstiv mosopor,2sensi öblítő,2cumi,valami játék.Ennyi.Ez elég egy hónapra.A többi az uram gondja. :P

Sancsi irigyellek...nagyon....
Nekem is szamár a kedvencem.....

Na húzok füröszteni

Kép

Kép
emoke1

Emőke: Micsoda????????? 400 Ft? Hát, én múltkor vettem babaruhát, amikor látogatóba mentünk és 20 lejbe került (200 ezer régi lej), ami olyan 1600 ft. Nos, én a fizetésem negyedénél tutti többet, ha nem felét rá kellett volna tennem ezekre a rucikra. Te a pénzt amit kapsz, mindent a babára tudsz költeni? Jó neked. nekünk sajna nem megy. Pedig itt most nagyon jól kapnak az anyukák. MIndenki, függetlenül attól, hogy mennyi volt a fizetése, 800 lejt kap, ami kb. 100 ezer ft. Ugye, még ti sem kaptok ennyit, csajok, Magyarországon? :roll:
Nos, az én régi fizetésemhez viszonyítva ez csak valamivel nagyobb, tehát nem igazán oszt vagy szoroz, de úgy képzeljétek, hogy a nőknek csak vagy 10-15%-a ha keres ennél többet a munkahelyén. Legtöbben minimálbéresek, ami 380 lej, tehát a 800 egyeseknek egy vagyont jelent. A baj csak az, hogy az árak viszont ugyanazok, mint Magyarországon, a fizetések meg nem. Mert a férjem pl. van, amikor kevesebbet kap, mint 800 lej, és régisége van és 5 év egyetem a háta mögött. Szóval, nincs semmi sem arányban a fizetésekkel. Írtam, hoyg mennyik az ülések az autóba, ehhez képest pedig az etetőszékek még drágábbak. 580 lejért is láttam Chiccot. És sajnos csak ilyen márkásak vannak. VAgy ha van is valami más, azok teljesen szarok. De mondjuk, az ember egyszer rászánja a pénzt, mert úgyis kell. De a mindennapi élet is nagyon drága. Pl. egy csomag 250 g-os kávé 10 lej, ami olyan 1250 ft., a babakaják 5-6 lejek, 700 ft. körül, ennek az árával viszont veszek néhány kiló almát, pl.
Az autót 5000-ért vettük, és 2 évvel ezelőtt Mo-n is uyganennyi volt az autó, 400 ezer ft, de nekem ez alig valamivel kevesebb, mint az ÉVI keresetem, normálisan.
Szóval, nem panaszkodni akartam, mert vannak a kiszállásai Istvánnak, meg a zenélések, ezek hoznak némi plusz pénzt, de itt David Copperfield-nek kell lenni ahhoz, hoyg boldoguljon az ember. Ha én Krisztának minden ruhát meg kellett volna vegyek, hát csődbe is mentünk volna, ez tutti.

Etterke, ha magad készíted a gesztenyétt, akkor arra figyelj, hogy el tudnak robbanni. Ezt Svájcban tanultam, fogod őket és megmosod, majd egy éles, hegyes késsel kissé felhasítod őket, és úgy főzöd meg. (Őszintén, nem tudom, hogy egészen meg kell így főzni, vagy csak valamennyire, amíg kijön a héjából.) Vagy te már készen hámozva veszed? Mert akkor egyszerű: megfőzöd és átpasszírozod! :) Szerintem vegyítheted gyümikkel. Vigyázz, nagyon laktatós! :)

Sancsi, Sudi, Etterke: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Én még addig nem jutottam, hogy nekifogjak tornászni, Sudi, veled foghatnék kezet. Holnap, holnap, holnap... Pedig nekem is van vagy 6 kilóm. Annál fennebb nem megyek, de sajna lejjeb sem. Hónapok óta így vagyok! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kati: Leengedtük a kiságyat. Ennél lejjebb már nem is lehet. Csak 2 fokozata volt. Szegény Kriszta csak nézett, amikor beletettük, szerintem tutti azt hitte, hogy más égtájra költöztettük. Csak nézett fel ránk bánatos szemekkel és kitört nyakkal. Rögtön megsajnáltam, és inkább visszatettem a földre. :) :) :)

Aludjatok jól! :) Ha valamit kifelejtettem, holnap pótolom, remélem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

voltak gyenge pillanataim...
ezek a képek 3egymást követő napon készűltek Kép 1nap
Kép 2nap
Kép 3nap

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Emôke:
ugye még Krisztián elôtt volt ennyi idôd? :mrgreen: Nagyon jók a rucik , sajnos nálunk is drágák! Igaz, hogy itt a fizetések is jóval magasabbak...

Látom, hogy irtok a fogyózásról, nekem meg épp az ellenkezôje a bajom! Már nem akarnék fogyni és mégis folyton fogyok. Na persze nem a seggemrôl! :evil:

Etterke:
de jó, hogy ott van gesztenye! Észak-Amerikában azt sem tudják, mi az, pedig én úgy szeretem! Karácsony körül lehet csak kapni, lehet hogy akkor én is fôzök majd Alidának.

Kriszta:
ugye jól emlékszem, hogy azt mondtad, hogy Mesi 9 hónapos koráig csak szopott? Megkérdezhetem, hogy miért így volt? Elég volt a tejecske addig? Vasat adtál neki? Bocs, hogy kérdésekkel bombázlak, csak elkezdtem gondolkodni, hogy miért pont a 6 hónap a vízválasztó. Alida már most nagyon szívesen megkóstolna mást is, ebben biztos vagyok, de akkor miért nem várnék még, amíg elég neki a tejcsi?

Képzeljétek, Alida rájött, hogy hogyan kell köhögni és azóta állandóan gyakorolja! Folyton köhécsel! Biztos nincs semmi baja, csak úgy szórakozik, de azért már elég idegesítô. Remélem nem fog "rászokni"! :shock:

További szép álmokat!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Cs.Kati!
Szerintem valamit félreolvastál! Tornázni még nem igazán kezdtem el (hasizom gyakorlatokat leszámítva, de azt se mindig sikerül :roll: ), a fogyókúrát kezdtem el. Mindegy! Már itt a szobabicikli bekészítve, :lol: van egy hastánc dvd-m, (dupla haszon), és tornázni csak fogok menni. A másik utcába van egy tornaterem, oda akarok, mert egyedül nekiállni! áááááááááááá! Az nekem nem megy!

Sudi!
Igen! Azok a levelek! De az idő!!!!! Miért nincs nekünk is időnyerőnk?????

Edith!
Ez a pénz téma! ááááááááááá!!! Inkább bele se gondolok!

Zsuzsi!
Azért mondják a 6 hónapot, mert utána már nincs elég tápanyag a tejbe. Kifogy az anya vitaminraktára, megnő a bébi igénye, stb....

Emőke!
Ez a haj! Iszonyat jó!!!!!!!!!!
Én is terveztem valami hasonló, csak világosabbat! Ahhoz képest, vörös lettem! :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!!!!

Emőke Én már láttam a rózsaszín búrádat, nagyon tetszik!! Nekem is voltak már hasonló vad fürtjeim, ( még fiatal koromban :-)))) ).
Volt hogy a hajam alsó sávja volt ilyen rózsaszín, és az egészben meg tincsek voltak, kék meg zöld meg ott is rózsaszín. Na jó ez egy szilveszterkor volt, de azért a Váci utcában randalíroztam benne!!!! :lol: :lol: Mindenki tök el volt hűlve tőle. Meg aztán volt amikor a szőke fejemben fekete tincsek voltak, meg volt amikor kék, és volt a hajam egészében ezüstös színű is.................. :lol: :lol: :lol:
400ft.-??????????????????Mindjárt kiugrunk hozzátok ruhát venni. Itt egy ilyen 4000.- alatt nincs!!! Az tuti. Csak egy kis bady kerül 700.-ba és akkor olcsót mondtam!!!!!!!!
Az autóárak viszont ugyanazok nálunk is, mint nálatok Edit. Mi pont most érdeklődtünk, hogy esetleg Romániába mennénk új autóért, de rájöttünk, hogy nem éri meg.

Sancsi Te most vagy vörös??????? Ha igen akkor kérünk már képet!!!! Ne fossz meg az örömöktől!!! :-))
Ja és rajtad felturbózva tegnap este tornáztam fél órát! A Szökés alatt. Az a pasi benne....................az a nézés..................... :oops: :oops: ejnye-bejnye

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és még pénz téma, itt Mo-n meg az a jellemző, hogy a nők kevesebbet kapnak Gyedre mint amennyit elötte kerestek. Ezért gondolják meg a nők, a dolgot. Sőt, hogy még klasszabb legyen maximalizálva van az összeg. Így én is pl jóval kevesebbet kapok most mint amíg dolgoztam, pedig a maxi pénzt kapom. :cry: :cry: :cry:
Épp ezért van, ha az anya jobban keres esetleg mint az apa, akkor van, hogy az apa marad otthon a csemetével.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Előkerültem én is! :D Kiscsajszim most volt hajlandó elaludni az ölemben, már vagy egy órája mind kínlódott a kiságyban és nem sikerült.

Hát, Sudi, az az igazság, hogy ez itt is csak vagy 2-3 éve műkszik így a Gyed-pénzzel, ez a kormánynak egy programja, annak érdekében, hogy egy kicsit serkentsék a párokat a gyermekvállalásra. Részben sikerült, bár én úgyis "csináltam" volna gyereket, ha csak a fizetésem 75%-át kapom a két év alatt. Mert így volt itt is eddig. Januártól meg csak 600 lej lesz, de a baba fog 200-at kapni, úgyhogy mind annyi lesz, mint most.
de bár egy ennyi jó legyen itt is, tápszert úgysem írnak fel kedvezményesen, gyógyszerek sem teljesen ingyenesek, szóval, vannak hülye dolgok. Ez az egy jó, amit kitaláltak, de hoyg meddig bírja a büdzsé, nem tudom. Egyszercsak visszatérünk az eredetihez! Különben itt is rengeteg apuka otthonmarad a babával, ha a nő jobban keres, de még mindig jóval kevesebben!

Haj: Én eddig csak szőkébb voltam, vagy szőke tincses, volt úgy, hogy samponnal mahagónit festtettem. Egyszer meg padlizsánszínű voltam, de az még nekem sem tetszett, és szerencsére pár mosás után ki is ment. Extrém színekben még nem pompáztam! :D :D :D
Emőke: az utolsó képen nagyon jól nézel ki, de gondolom, szőkén sem áll rosszul. Viszont az a második kép! Na... no comment. :? :? :? :? :? :? :? :P :P :P De nincs harag, ugye? :wink: :wink: :wink:

Na, látjátok, én semmit sem buzdultam este, becsaptam magam az ágyba és reggelig horkoltam. A lányom negyed 6-kor ébresztett, evett, majd fél 8-kor kelt újra. Milyen jó dolgom lett mellette! :)

Zsuzsi: Én is ugyanúgy tudom, hogy 6 hónapos kor után az anyatej már nem tudja teljesen ellátni a baba szükségleteit, és minél később találkozik a kanalas ételekkel annál nehezebben is fogadja el őket, illetve nehezebben is tanulja meg. Gondold el, ha 8-9 hónaposan találkozik először vele, beletelhet 1-2 hónapba míg megszokja (Látod, Rékus is nehezebben barátkozott meg vele) és odajuthatsz, hogy a baba 1 éves korára még nem tud enni vagy rágni. Pedig ez utóbbi pl. nagyon fontos a fogak későbbi fejlődése szempontjából is. Na, jó, ezeket nem én mondom, hanem orvosok.
Szerintem, ne félj majd elkezdeni a hozzátáplálást, megfosztod őt ezektől az ízektől, ha nem! És a babák általában szeretnek enni! Csak rá kell kapjanak a dologra! :) Most már Alida 5 hónapos múlt, szerintem lassan adhatsz neki néhány kanálka almalevet, baracklevet, hogy megszokja.

Tulajdonképpen én mindig azon morfondírozok, hogy a tápis babák sokkal hamarabb megismerkednek bizonyos ételekkel. Azért az a két hónap nem elenyésző a babák életében, és ha mi most 6 hósan husit eszünk, akkor az a baba aki csak most fog elkezdeni mást is enni, nem ehet egyből husit! Szóval ez még mindig egy olyan terület, szerintem, amit még nem tettek pontra. Mert ha ugyanezeket a lépéseket tartják be, mint mi, akkor csak 8 hós korában eszik husit az anyatejes baba, és mi akkor már adhatnánk tejtermékeket, és akkor ők? Ne haragudjatok, ezzel nem vagyok tisztába, és nem értem a logikáját.

Annyit mondjátok azt a gesztenyét, még megkívánom, pedig én meg nem eszem csak sülve, nagy ritkán meg pürének! De amióta Svájcban voltam, pürét nem is ettem, és annak már 5 éve! tehát, valóban jó ritkán eszem! :D Krisztával is meg kellene kóstoltatnom!

Most viszont megyek, hoyg vegyek neki szőlőt!

Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jah Edit még kérdezted, hogy játszott e Gery a bölcsiben. Nem , mert tényleg csak átfutottunk rajta, Gery a kézben nézelődött. Csak egy nőcivel beszéltünk, akiről aztán kiderült, hogy pont a párom féltestvérének, Nettinek volt a csoportvezetője, vagy ovinénije?!? Hogy mondják ezt.............. :shock: :oops:
És CsKati ne aggódj bizti jó kezekben lesznek a gyerekek, azért is vannak kis létszámú csoportok, hogy mindenkire tudjanak figyelni. :lol:
Emlékszem még suliban nekem is volt pár hét gyakszim bölcsiben. Nagyon élveztem!! Esküszöm még el is mennék ide melózni, de a pénzük köztudottan nulla.

Na mit evett tegnap a kicsiny fiam? Kitaláljátok?? :

KépKép

Ja és a sérótéma :
de már szerintem láttátok :

KépKép KépKépKép (ez volt a lánybúcsúm kezdete!!! )

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi, csak azért kérdeztem, hogy játszott-e, mert egy másik fórumon egy anyuka mesélte, hogy elmentek ők is bölcsinézőbe a 7 és fél hónapos kissráccal, és alig tudták elhozni, annyira élvezte a játékokat is a társaságot is. Ők is jó benyomással jöttek el a bölcsiből! :)

Édes a "kicsiny"fiad céklaevés közben! :) Úgy látszik, ízlett neki! :) És valóban a sérós képeket már mutattad, de csak egyet vagy 2-t ezek közül. Nagyon jók lettek! és biztos, jól szórakoztatok, buliztatok!

Nem tudom, mivan velem, rajtam most minden kijön egyszerre. nem elég, hogy alig lélegzek, meg állan dóan fújom az orromat, most a vesém tájékán állandóan görcsöket érzek. Nekem volt már kétszer vesekrízisem, tudom, hogy milyen szörnyű, és többé soha nem kérek belőle! Felfáztam, vagy mi, de fogalmam sincs hogyan, mert még a házban is felöltözök rendesen.

Na, megyek, hogy rámoljam ki az előszobában a fogasszekrényt, mert, ha minden igaz, ma elmegyünk szalagparkettát venni és szombaton István és sógorom fel is teszi. És én mindent jó idejében el kell kezdjek, hogy biztosan befejezzem! :P

kellemes délutánt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sancsi: Valójában nem olvastalak félre, hanem rosszul emlékeztem, mire mindenkit végigolvastam, hogy hogy sikerült megszabadulnod néhány kilótól. Ahogy így olvastam a hozzám címzett írásodat, egyből kristálytisztán eszembe jutott, hogy fogyózásról volt szó, nem pedig tornáról. :oops:

Sudi: Gondolom Gery már magának lapátolja a kis szájába a kajcsit, azért maszatos még a feje búbja is!? :lol: (Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, nem tudom, hogy mikortól képesek a babák önállóan enni. :oops: ) Köszi a megnyugtatást, biztos minden rendben lesz majd az oviban, én nem is pánikolok, csak úgy hirtelen rám tört az aggodalom. :roll: Kicsit korai még azon filózni, hogy mi lesz majd az oviban, nem?! :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Hogy őszinte legyek, az ilyen extrém hajszínek, mint pl. a rózsaszín, távol állnak tőlem, én eddig csak mahagóni vörös voltam. A másik két szín viszont valóban jól áll neked. :D

B. Eszter: Akkor most következzen a pizza, ahogy mi szoktuk csinálni: egy 5 dkg-os élesztő 3/4-részét felfuttatod cukros tejben, ezt követően hozzákevered 35 dkg liszthez és 2 teáskanál sóhoz, majd annyi vizet öntesz hozzá, amennyit felvesz. Ezután fakanállal olyan állagúra kell verni a tésztát, hogy még lágy maradjon, de ne ragadjon rá a kezedre. Miután meleg helyen megkelt a tészta, kinyújtod -mi téglalap alakúra szoktuk- beleteszed egy tepsibe, vékonyan megkened a tetejét olajjal. Ezután jöhet rá a feltét. Mi tubusos pizzakrémet szoktunk venni, azt kenjük rá és utána a sonkát, gombát, stb., ki mit szeret, majd mehet is a sütőbe. :D Még annyit, hogy ez a mennyiség kb. 4 személyes adag, de ez persze függ attól is, hogy mekkorára nyújtod, milyen vékonyan vagy vastagon szeretitek.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?