Új privát üzeneted érkezett!

SEDITH:nem is tudom hogyan jutott eszembe,de már azon agyaltam az előbb hogy ha holnap jövök haza az osztálytaliról,átöltözök egy csuklyás fekete ruhába és fogok egy százas szöget és meghúzom a csaj gyönyörű fekete BMW-jét,de nem vagyok normális,még a végén dutyiba megyek,amikor már nem tudom hányadszorra csinálják ezt,végső elkeseredésemben nem tudom mire gondoljak.
Folyton itthon eszi őket a rosseb,a csaj szerintem nem dolgozhat,őt úgy képzeljétek el mint egy szőke cicababát,akinek szilikonmelle és szája van,fennhordott fejjel jár és feszít a BMW-ben,ami ügye nem mindenkinek adatik meg.
A faszija szintén nem dolgozik,ruhásboltja van meg kávézóval egybekötött lottozója.
A csaj lánya meg általános iskolás de már úgy öltözik mint egy kis k..
Lehet hogy a csaj dolgozik itthon,mert midig jönnek ide nők hozzá,épp az előbb ment el egy csaj,már meg is őrültem mert leskelődök a kulcslyukon mint MARI NÉNI.
Este biztos megint banzáj lesz náluk,mert az előbb nagyon zörögtek és kinéztem,erre látom hogy a folyósó tele van rakva lufival,biztos ezek rakták ki.
Na mindjárt kimegyek szétdurrantani :twisted:
Csak vicceltem :wink:
Azt még nem tudom hogy tudják e hogy annak idején én hívtam ki rájuk a rendőröket,gondolom ezért csinálják,de azt nem értem hogy a többi szomszéd hogy bírja ezt idegekkel.
Nem régen költöztek ide alánk és ahogy a nőt elnéztem jó nagy pocakja volt,szerintem babát vár,már most sajnálom őket :(
SEDITH írok neked emilt mindjárt.

CS-NÉ KATI:szívesen fogadom a te receptedet is :)

Milyen ügyes itt már minden baba :P

SUDI:merre vagy?

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Megnézegettem a képeket amiket felraktatok,nagyon jó volt nézni a babákat ,szépen fejlődnek a babucik.
Sudi,köszönöm a videót Gery-ről,nagyon édes ahogy a nyálát fújja.:-)
Szégyenlem magam,hogy én már ezer éve nem tettem fel képet.Mindárt nézek valamit.
Mira éppen alszik.
Puszi mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1161348430.31.jpg[/img] Kép [/img]

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Eszter: Siess azzal a maillel!!! :) :) :) Nemsokára elmegyünk itthonról!:)

Kati: Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon édes Mirácska! :) Milyen jó, hogy még egyedül hagyhatod a pelenkázón bár annyira is, hogy lefényképezd! Nálunk már nem megy! :(

Enikő írt és tett fel képet a másik fórumba! Nézzétek meg!!! :) Oda már nincs időm írni, de örülök, hogy jól vannak és minden rendben náluk! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter: Sajnálom, de eddig nem jött semmi. MOst indulunk itthonról, így már csak holnap este fogom elolvasni! Remélem, nincs benne semmi sürgős...

Puszika és kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

B. Eszter, latom nalatok is zajlik az elet a szomszedsagban! A mi utcankban 2 hazzal arrebb ismet nyilt egy bordelyhaz. Egy nagy fekete a mama a madame es van nehany szoke prosti. A poen az az, hogy jobb helyen nem is nyithattak volna, ugyanis a haz szama: 69. Mar jelentettuk a rendorsegen, de beletelik egy kis idobe, mire bezarjak. A szomszedasszonyunk valamelyik nap kint cigizett a kertjeben es latta, ahogy egy hapsi es a prosti kiszall az agybol puceran. Elfelejtettek behuzni a fuggonyt. A ferjem fedezte fel eloszor egyebkent, hogy mi zajlik abban a hazban. Takaritotta a kocsijat es azt latta, hogy az oldalso kapun jon ki egy pakisztani hapsi es nyitva hagyja a kaput. Itt mindenki zarja a kapujat, nehogy betorjenek. Bekopogott a hazba, hogy megkerdezze az ott lakokat, hogy minden rendben-e mert latott egy ferfit kijonni a kapun es tarva nyitva a kapu. Erre a nagy neger mama nyitott ajtott es kedvesen be akarta tessekelni a ferjem. Ekkor meg nem is gyanakodott, csak egy kicsit furcsanak tartotta, hogy egy idegent igy behiv, itt ez nagyon nem szokas. Aztan mondta a csajnak, hogy latott egy azsiai urget kijonni a kapun. A csaj erre azt mondta, hogy ne aggodjon, csak egy barat volt. Aztan egyre tobb "baratot" lattunk bemenni a hazba. Mindenfele nemzetisegu es koru ferfit. A feketek amugy se szoktak pakisztaniakkal baratkozni, ugyhogy mar az elejen santitott a tortenet. Aztan ahogy beszeltunk a tobbi szomszeddal, osszeallt a kep. Ez 2 even belul a 3. kupi az utcankban. Ki vagyok mar nagyon akadva. A ferjem meg csak rohog, azt mondja, hogy legalabb nem unalmas az eletunk. :roll:

Szoval, nem is tudom, hogy nektek vagy nekunk vannak jobb szomszedaink. :wink: Azert remelem nalatok is rendezodik a helyzet hamarosan. Nem tudsz beszelni a tobbi szomszeddal? Hatha oket is zavarja. Az egyik baratnom Pesten lakik egy regi korfolyosos hazban es ott a folotte lako volt nagyon zajos. A baratnom felhivta a haz kozos kepviselojet es o lerendezte. Azota nem zajonganak. Nalatok nincsen kozos kepviselo?

Olive

KépKép
olive

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Megvolt a koncert!!!! Egész jó volt, pedig azt hittem, erôm sem lesz kimenni, ugyanis egész nap loholtam (próba, szoptatás stb), de aztán a vártnál jobb lett! :D

Holnap még jelentkezem, most már kéne aludni :oops: Szép hétvégét mindenkinek!!
zsuzsi 81

Kép megkóstolom a habot...

Kép anya öccsével,keresztapuval

Kép csak úgy

Kép csorog a nyálam...

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Gyorsan beköszönök mert nem sokára indulok az osztálytalira,kicsit izgulok mert jön egy régi osztálytársam is aki elment tőlünk de én meghívtam és ő volt a legjobb barátnőm ráadásul pár hetes terhes :P
Már puccba vágtam magam,ezer éve nem volt rajtam festék meg csini ruha :D
A párom aggódik is :shock:
Kicsi lányom a mamiéknál van,anyu mondta hogy már megint alszik és jó kislányka :wink:
De azért még felhívom este őket,nagyon hiányzik,nem szívesen hagytam ott,de olyan nehezen szerveztük meg a barátnőmmel a talit és van aki az Alföldről jön :roll:
Gondolhatjátok,viszem a fotóalbumot,el kell dicsekednem a lányommal :D
Még gyorsan felugrok a munkahelyemre is,mert kell vinnem a faliújságra képet mert még az én lányom hiányzik onnan.
Nem hiszitek el,de nagyon izgulok,szinte remegek,már ezer éve nem mentem el így este kikapcsolódni :oops:
SEDITH:majd ha megjöttem megírom az emailt amit ígértem,csak tegnap nem volt rá időm mert felébredt a lányom,mert a szomszédok most szülinapoztak,de ezt megértettem mert a kislánynak volt és ki-be futkoztak a lépcsőházba az izgalomtól,meg körbe van rakva az egész folyósó lufikkal.
Na megyek is,mert lassan jön a barátnőm.
Most sem láttam a SUDIT fent,mi van veletek?
EMŐKE:nagyon helyes a Krisztián és te is kis Mirácska :wink:

PUSZI ÉS SZORÍTSATOK HOGY MINDEN JÓL MENJEN :D
majd ha megjöttem fellépek

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

OLIVE:neked is írok ha megjöttem

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!!!

NA, hazajöttünk! Istvánt elzavartam itthonról (zenélni ment egy eljegyzésre), Kriszta jól elvan (legalábbis most) magában, én meg bekukkantottam ide is! Sokat nem írtatok!

Képzeljétek, ma nagyon háziasszonykodtam apóséknál, mlég csirkét is vágtam. NA jó, nem én nyisszantottam, de a többit én csináltam! Nem tartozik az imádott foglalatosságaim közé, de azért néha megteszem. Akkora volt, hoyg csak na! Még a mellét meg sem készíteettem, de az bőven sok lesz holnap ebédre. És nemsokára megyek elkészíteni a májacskáját Krisztának. De szerintem annak is lefagyasztom felét! Így a kislánykám friss házi májacskát eszik először májként!

Emőke: NAgyon aranyos Kis Morzsi!!!!! Hát igen, az apja nem látszik benne! :P :P :P Az anyja az tutti te vagy! :) :roll: :roll: :roll:

ZSUZSIIIIII!!! Gratulálok a koncerthez! És ahhoz, hogy lejárt! :P :oops: MOst már csak magatokkal foglalkozhatsz. És az órákkal, na, de azok már csak meglesznek valahogy! Még nmindig nagyon hideg van? És megmaradt az első hó is? Most már remélem, gyakrabban ráérsz fórumozni is! :)

Olive: Nahát, a ti szomszédságotok sem semmi! Akkor az valóban olyan, mint a filmekben! :) De ezt azt hiszem, már írtam az elején is! Voltak a barátnőék? Bírtad a strapát?

B. Eszetr: VAlami történhetett közben, biztos végül nem tudtál mailt írni, mert még most sem jött meg. remélem, az osztálytali sikeresen lezajlott. Biztos jó volt találkozni a rég nem látott emberkékkel! És dumcsizni egyet. Na, aztán jó pihenést is, mert én a múlt éjjel oylan szarul aludtam, hogy csak. Minden félórában néztem Krisztát, és az órát, hiyg még nincs reggel? Brrr....

NA, megyek. Még benlézek...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NAhát, Eszter, én azt hittem, hoyg már le is járt! Bocsi! :oops: :oops: :oops: Természetesen, várjuk a beszámolót. És aztán vigyázz, sokat ne pasizz! :) :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi, gratulalok a sikeres koncerthez! Remelhetoleg most majd pihizel egy kicsit.

Edith, a baratnomek meg itt vannak, jovo szombaton mennek haza. Ma Brightonban voltunk a tengerparton.
Nem vagy semmi! En biztos nem birnek csirket vagni, kopasztani. A nagyanyameknal sokat lattam gyerekkoromban, de mar akkor is csak messzirol szemleltem. Pedig a hazilag nevelt csirkenel nincsen finomabb. Most, hogy emlegetted, ugy megkivantam! Itt, amiota kisamam vagyok nem eszem csirket, undorodom ezektol a rozsaszinu boru, tapon nevelkedett bolti csirkektol.

Eszter, remelem jol sikerult az osztalytali. Biztosan izgi lehet ennyi utan kimozdulni tarsasaggal.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Már negyed 7-kor felkeltem és a konyhában egy csésze kávé mellett Kiskegyed konyhájét tanulmányoztam az ebéd érdekében. És ez olyan jólesett! Mint a régi szép időkben! Amikor dolgoztam, képes voltam egy-egy órával korábban kelni, csak azért, hogy nyugodtan kávézhassak, olvasgassak. És mintha kezdenék visszarázódni ebbe a koránkelős szokásomba, pedig eddig 25 órát is aludtam volna a 24-ből!
Kriszta csak fél nyolckor kelt, azóta már pelust cseréltünk, evett, most játszik. Nemsokára megyek, hogy tegyem oda a húslevest, és pácoljam be a husit a bécsiszelethez. Vagy végülis még nem tudom, hogy mi lesz belőle. Adjatok ötletet a csirkemellhez!

Olive: Az az igazság, hogy mi szívesebben esszük a bolti csirkét, mert puhább a húsa, sokkal finomabbra lehet megkészíteni, mint a házit, de leginkább úgy szoktuk (mondjuk, nem mi, de anyósom) hogy húscsirkét vásárol még kicsin és akkor ő neveli. Tápot is kapnak és szemet is, mint a normális házi baromfi. Így a húsuk sem túl kemény, nagyra is megnőnek (Ez is több, mint 4 kilós volt), de a húsuk szép színű is lesz, a belőle készülő leves meg gyönyörű aranysárga. Na jó, nem is kívántatlak tovább. :P :P :P :) :) :)
Nekem semmi bajom ezzel a kopasztással bontással, én csak levágni nem szeretem. És falun, ahol udvar van, ott a kopasztás is könnyen megy, mert kint el lehet végezni és már csak a tiszta tyúkkal mész a házba, így nem büdösítesz be. Én itt a lakásban tutti, hogy nem is mernék vállalni egy kopasztást, mert még a lépcsőházból is ki kellene szaladjon mindenki! :)
Na, akkor egy hétig nem leszel egyedül! Kellemes időtöltést kívánok nektek! :)

Eszter: Kipihented magad? VAgy még mindig azt csinálod? Hogy telt? Remélem, jól érezted magad! :)

Na, mentem! (Csak azt nem tudom, István mit fog szólni, ha én most nekifogok húst veregetni, hisz reggel 6-kor jött haza a zenélésből! :o )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!

Itt vagyok, csak sok a teendőm, hétvége, apázás, stb, házimunka...........
Krisztián nagyon édi, és a kisvideót is köszönöm róla!
Eszti! Milyen volt a buli?
Edit! Te miket csinálsz???!! Csirke, élőben!!?? Enni megenném, de nem tudnék ilyeneket csinálni! Jó főzőcskézést!! :-))
Olvasgattam ( húú, de ráérek?!? ) A kétgyerekességről olvastam egy nagyon jó kis sztorit, történetet. Nagyon tetszik, ha nem gond bemásoltam ide. Nem rosszból, vagy jóból, egyzserűen, csak olvassátok el. Mivel itt majdnem mindenki akar 2.babát. Érdekes lehet nektek, elgondolkodtató.
Szép napot mindenkinek!!!
Puszi

Ideális korkülönbség?

Két viszonylag kis korkülönbséggel született kisgyermek édesanyjaként azt mondhatom, hogy nincs ideális korkülönbség. Az orvosok a női szervezet regenerálódása miatt két-három évet szoktak javasolni, pszichológusok pedig a legkevésbé ajánlják a három év különbséget. Ahogyan nincs recept, mikor szüljük az elsőt, arra sincs ideális időpont, hogy mikor jöjjön a második. Mint ahogy meg kell érnünk magunknak is önmagunk előtt az anyaságra, véleményem szerint ugyanúgy meg kell érnünk a kétgyerekességre is.

Emlékszem mikor már másoddiplománkért koptattuk a főiskola padjait, és azon izgultam, hogy épp babát várok-e, vagy sem. Én egy cseppet sem tartottam ideálisnak a pillanatot a gyerekszülésre. Egy-két gyerekes csoporttársam és barátnőm tett helyre: a kapcsolatod stabil, van lakásod, diplomád, mi kell még? Ha így állsz hozzá, akkor mindig lesz olyan, hogy „most épp miért ne legyen gyereked”. Meg lesz mindened, de egyszer csak észreveszed, hogy valami mégis csak hiányzik. Lehet, hogy addigra már késő lesz? Köszönöm Zsuzsi. Igazad volt. Akkor nem lettem várandós, de a gyerekvállaláshoz való viszonyulásomat gyökeresen megváltoztatták ezek a gondolatok, s az esküvőnk után magam is ezekkel érveltem a férjemnek. Így az egy éves házassági évfordulónkon Vilmoska már a pocakomban volt.

Kisfiúnk (2002. május 31. 4520 g, 60 cm) olyan jól sikerült gyermek lett, hogy a férjem első perctől azt hajtogatta „miért nincs belőle mindjárt kettő”. Férjem és testvére közt 13 hónap van, így ő a minél kisebb korkülönbséget tartotta ideálisnak Aztán neki is eszébe jutottak első várandósságom viszontagságai (hyperemesis miatti kórházba kerülés), amitől ő maga is megijedt. Benne is ott volt a félsz, hogy ez a probléma egy következő baba kihordásnál is előjöhet. Így úgy döntöttünk első szülöttünk cseperedjen még egy kicsit.

Tudtam akkor is, hogy lehet szoptatni terhesen. De azt is tudtam, hogy előfordulhat, hogy a terhesség kedvezőtlenül befolyásolja a tejtermelést, így amíg Vilmoskánk kizárólagos tápláléka az anyatej volt a testvér projectet elvetettük. Aztán jöttek 7-8 hónapos kora körül az óránkénti éjszakai kelések. Fáradt és kimerült voltam, még mindig úgy érzetem nincs itt az ideje egy kistestvérnek

Véleményem szerint a második gyermek tervezésénél végig kell gondolnunk, hogy alkalmasak vagyunk-e egy következő terhesség kihordására, például el tudjuk-e látni terhesen a nagyobbat, illetve első szülöttünk mellett ki tudunk-e hordani egy terhességet boldogan. Ahogyan egy pszichológus barátnőm mondta „gyereknek elsősorban testvér kell és nem játszótárs” vagyis nem kell feltétlenül a kis korkülönbséghez ragaszkodnunk, ha az a szülőnek nem jó.

Még első gyermekemmel várandósan kérdezgették, hogy mikor megyek vissza dolgozni. Rosszallóan néztek rám, mikor azt feleltem: nem tudom, de abban a pillanatban amint szükségem van rá. Inkább lásson kevesebbet a gyerekem, de akkor kiegyensúlyozottnak és boldognak. Valahogy így voltam a kistestvér kérdéssel is. Abban a pillanatban, amint vágyni kezdek rá.

Vilmossal fantasztikusan éreztem magam otthon, és eszembe nem jutott még a munkába állás. A nap nagy részében nem is szívesen bíztam volna őt másra. Vili egyre ügyesebb lett, átaludta az éjszakát, elindult, beszélni kezdett. Már nem kellett feltétlenül az én örökös és 100 százalékos készenlétem, így eljutottam a férjemmel moziba, vagy vacsorázni. Felszabadultam, ettől az érzéstől, és persze attól, hogy a környezetemben sorra terhes lett mindenki a második babával, a férjem is tovább rágta a fülem, rám is rám tört az „egy gyerek nem gyerek” érzés. Így 2003. szeptemberében terhes lettem Tamarával, ekkor Vilmos 15 hónapos volt. Természetesen még javában szopott. Tamával való terhességem az első két trimeszterben szinte tünetmentes és zavartalan volt. Így az a néhány hónap azt hiszem életem egyik legboldogabb időszaka volt. A pocakomban új élet növekedett és közben maximálisan tudtam a kisfiamra koncentrálni, ott volt mellettünk egy támogató férj és anyukám személyében egy épp nyugdíjba ment segítség is.

Vili 21 hónapos korában végül magától (némi orientálással) leszokott a szopiról. Már csak a délutáni elalvás előtt szopizott, pár másodpercig, de már az egyre növekvő pocakomtól nem igazán fért hozzá és nekem is fontos volt, hogy megtanuljon szopi nélkül elaludni a kistestvére érkezéséig, hiszen addig csak velem aludt el.

Igyekeztünk Vilit maximálisan felkészíteni testvére érkezésére. Első perctől tudta, hogy anya pocijában baba van, volt hogy az ultrahangos vizsgálatra is magunkkal vittük. Sokat beszélgettünk babákról, születésről, testvérekről, olvastuk a Sehány éves kislány című mesekönyvet. A felkészítés nem volt hiába való, de nem oldott meg mindent, féltékenységi jelenetek adódtak, de csak mértékkel.

Az utolsó harmad, illetve a terhesség utolsó hete iszonyatos görcsben telt. A ctg nem volt megfelelő. Tama szíve nagyon hevesen vert, szerencsére az én gyógyszeres kezelésem (antibiotikum és betalock) elegendő volt. Fogalmam sincs, mi okozhatta, mivel én se nem voltam beteg, se fertőzést nem találtak nálam. Azonban innentől kezdve rettentő nyugtalan voltam, mivel tudtam, hogy ez Tamusnál okozhatott átmeneti oxigénhiányt és tisztában voltam az oxigénhiány lehetséges veszélyeivel. Átbőgött éjszakák következtek, és mindennap imádkoztam, hogy Tamara egészségesen szülessen. Az antibiotikum kúra után a további ultrahangok és ctg leletek teljesen jók voltak, de Tama születéséig nem tudtam igazán megnyugodni. Ez az időszak nehéz volt, közben két éves Vilmoskámat is el kellett látnom.

Az utolsó harmad sűrűbb orvosi ellenőrzései Vilinek is segítséget jelentettek felkészülni testvére megékezéséig. A családnak is, hiszen a nagymama és apa is többet volt vele, a kórházban töltött időszakra nekik is fel kellett készülniük.

2004. május 12-én egészségesen megérkezett Tamara (3850g, 55 cm). Hat hetes korában derült fény arra, hogy feltehetően a pocakbéli fertőzés kétoldali vesetágulatot okozott nála, ami szépen javul, és egyelőre a két havonkénti ellenőrzésen kívüli különösebb kezelést nem igényel.

Boldog voltam, de Tama születését követően nem éreztem azt az eufóriát, amit a kisfiam születésekor. Nem tudtam úgy örülni a kettesben létünknek, mint anno Vilivel. Be kell valljam a kórházban töltött időszakban szörnyen hiányzott Vilmoska és persze apa is.

Mikor apa behozta Vilit a kórházba, Vili a pár órás testvére mellé feküdt, rögtön bátyusként kezdett viselkedni. Tündéri volt. Sírtam a meghatottságtól és a honvágytól is. Végül összesen 48 órát töltöttünk a kórházban. Hazaérkezésünkkor Vili a kistestvérétől „kapott” ajándékot (egy motort) így könnyebben fogadta a jövevényt. Még a kórházban nem éreztem azt a féltékenységet, amit otthon. A legrosszabb az volt, hogy ez a féltékenység nem durvaságban, vagy agresszióban jelentkezett, hanem az örökké csillogó vidám kis szempár egész más lett, folyton búskomor volt. A már másfél éves kora óta tisztán mondatokban beszélő gyermekem dadogni kezdett. Magam is úgy éreztem, hogy soha többé nem tér már vissza az a felhőtlen, intim és fantasztikus kapcsolatom a kisfiammal, mint korábban. Nekem is rá kellett jönnöm Vilit ugyan próbáltam felkészíteni a két gyerekességre, de én magam lelkileg még nem voltam felkészülve. Nekem is meg kellett szoknom, hogy addigi 3 fős kis családunk 4 főssé vált és ez mindenkire új feladatokat rótt.

Az első hat hét tényleg nagyon nehéz volt. Tama sokat sírt, az éjjeli ébredésekkor szopi után nem aludt vissza, hanem órákat ébren volt.

Aztán valahogy az idő megoldott mindent, összecsiszolódtunk. Fokozatosan elmúlt Vili dadogása, szopizni is próbált (de már nem tudott), így pohárból kapott lefejt anyatejet. Míg Tama aludt nagyokat, addig Vilivel játszottam, vagy valaki vigyázott Tamára, mi meg Vilivel kettesben elmentünk a játszótérre. Majd Tamát is vittük, az is előfordult, hogy más vitte el Vilit, hogy Tamával lehessek kettesben. Aztán a két gyerek napirendjét is sikerült összehangolni általában nagyjából egy időben fekszenek és kelnek és a délutáni alvásuk is egy időben történik. Persze ebben is akadnak hullámvölgyek.

Sokszor éreztem azt, hogy külön-külön nem tudok velük eleget, ill. annyit foglalkozni, amennyit szeretnék és amennyit ők is igényelnének. Ez áthidalható volt addig, míg Tama el kezdett mászni. Onnantól kezdve viszont kezdődtek a nagy féltékenységi rohamok, Vili is rájött, hogy mostantól Tama nem egy magatehetetlen baba, hanem rivális. Nem mondom, hogy Vili bántotta Tamarát, de felemelte, odébb tette, mindent elvett tőle. Ekkortól Vili újra ébredt éjjel. Aztán a kisfiam is megszokta, hogy a kicsi babából egy örökmozgó lett. Mikor Tamara egy éves lett, kezdett könnyebb lenni, mióta Tamus a két évet is betöltötte, ő is kommunikál, egyre többet játszanak együtt, és ezzel párhuzamosan a veszekedések is gyakoribbak. Ennek dacára fantasztikus látni, ahogy kezdenek egymáshoz nőni. Természetesen összhangot sugárzó édes jelenetek első pillanattól voltak. Emlékszem mikor Tama látni kezdett, Vili húzta fel neki a pörgő-forgót, vagy később kisszékre állt és tele hordta játékokkal a rácsos ágyat „idenézz Tamara mekkora pénztárgépet mutatok neked” felkiáltással. Aztán örök konfliktusforrássá vált, hogy Vili már javában épített, mikor Tama még rombolt. Mára már Tamus is épít, így a harc az építőkockáért zajlik.

Félreértés ne essék, rajongok értük, gyönyörűek, egészségesek és imádni való zsivány mindkettő, de nehezebb pillanatainkban sokszor merült fel bennem a „mi lett volna ha?” kérdés özön: „mi lett volna ha, Vili két éves kora után visszamegyek dolgozni inkább? Ha csak, akkor jön a kistestvér, ha Vili már óvodás? ” és így tovább. Azt hiszem könnyebb, lenne, talán.

Sokszor érzem azt, hogy szeretnék már mást is tevékenykedni, például többet olvasni, vagy többször eljutni színházba, többet törődni önmagammal. Aztán mindig rájövök hogy nagy ajándék ez az élettől, hogy ennyi időt, évet tölthetek gondtalanul kizárólag a gyerekeimmel, amit ki kell használni. Ebből a szempontból örülök, hogy Magyarországon élek, és nem például Amerikában, ahol csak hat hetet lehetnék a csemetéimmel.

Úgy érzem, most már szükségem van rá, hogy a pelenka világából ismét a munka világába csöppenjek. Várom, hogy növögessenek tovább, és újra elérjen az a felszabadultság érzése. Akkor majd talán elkezdek vágyni egy harmadik után?

Schüttler Nóra (Norci) :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Zsuzsi, neked természetesen gratulálok a koncerthez!!!! :lol: :lol:
Te is fantasztikus vagy, hogy ilyenekre is tellik tőled!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Sudi:
Én is olvastam már korábban ezt a beszámolót, de most újra elolvastam és nagyon érdekes szerintem. Tény, hogy mindenkinek magában kell eldönteni és megbeszélni párjával, hogy mikor jöjjön az első, másokdik, harmadik... baba és lesznek olyan pillanatok amikor nehezebb és arra gondol az ember titkon, hogy mi lett volna ha..., de azt soha nem tudhatjuk, hogy mi lett volna és egy-egy mosoly, kedvesség, ölelés és kacaj feletetni talán tudja a nehézségeket. Én most abban a korszakban vagyok, hogy Rékával már ki tudok nyugodtan mozdulni itthonról, este jól alszik, együtt tudok lenni apával és ezt talán picit jó élvezni mielőtt újra max 3 órát alszik az ember egyfolytában, mert vagy szopiztatni kell vagy a cumi kell vagy fáj a hasa és lehet a nagyobb éppen megszomjazott vagy jön a foga vagy csak rosszat álmodott és nappal pedig a jó feleség szeretnél lenni és jó anyuka és kiegyesúlyozott nő és harmoniát termető társ. De talán ettől szép az élet és boldog vagyok hogy megadatott, hogy anyuka lehessek!

Szép hétvégét mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi: Én is gratulálok a koncerthez!

Kati: Nagyon édes a kis Mira! Olyan sokat nőtt! nagyon szép!

Emőke: Örülök, hogy tették fel képeket a kis Morzsiról, mert már kerestem róla képeket, de az az oldal, amit elmentettem a kedvencek közé nem működött. Hol lehet róla képeket látni még? Nagyon aranyos! Vagány kissrác!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok! Kellemes új hetet mindenkinek! :)

Én kétszer keltem az éjjel, egykor és fél 5-kor, a csajszimnak a cumija kellett. De képzeljétek, este 8-kor már aludt (ált. csak 9-10 között fekszik), sejtettem, hogy hajnali 4-5-kor már nem lesz álma, de végül visszaaludt 7-ig. Akkor viszont már olyan éhes volt, hogy ordított, mire meglett a kaja, és miután megette, böfikor úgy jött vissza az egész, mintha elefánt fújná. Hívtam Istvánt, ő átvette én meg foghattam neki szőnyeget, padlót, kiságyat, ágyat felmosni-törülni. Szóval jól kezdődött a napom.

És nagyon szarul is érzem magam, fáj a fejem és szédülök. Az éjjel is 1-kor vizet akartam inni, és amikor bementem a konyhába, ha nem támaszkodok meg, leesek. (Pedig vacsoráztam. Nekem ilyesmi olyankor szokott esetleg lenni, ha este nem eszem.)
Most viszont ezt biztosan tudom, mitől van. Úgy néz ki, hogy nálam nem vált be ez az új fogamzásgátló, amit a doki felírt, és most a második levél szedésekor már négy napja szörnyű köztes vérzésem van. Még a menstruációkor sem volt ekkora. Nem tudok annyira gyakran betétet cserélni, hogy ne üssek át. Csak elönt. (Bocs'.) Már megbeszéltem Istvánnal, és eldöntöttük, hogy abbahagyom a szedését. Nem kezdek egy másikat sem, hisz úgyis, néhány hónap múlva ismét abba kell hagynom, és nem szeretném a szervezetem természetes működését úgy megbolygatni. Most csak azt nem tudom, hogy a maradék 6 tablettát még szedjem-e be, vagy már azt sem.
Tudom, ezt a dokival kellene megbeszélni, de csak a magánrendelésére tudnék menni, és egy kérdésért nem szeretnék 80 lejt fizetni, ami mintegy 10 ezer ft-nak felene meg. És mivel csak egyszer voltam nála, még nincs tőle telefonszámom.
Gondoltam, tanácsot kérek tőletek, és később elmegyek és megkérdem a gyógyszerésznőt a patikában, hátha mégis ő jobban tudja, mert hülyeséget sem szeretnék tenni.

Szóval én így állok. Krisztának az álla gyógyulgat, azóta kamillateával mosom és kenegetem körömvirág- és Fluocinolon kenőccsel. És természetesen a cumiját is többször fertőtlenítem, bár minden egyes alkalommal, ha leeseik, mégsem tudom. Hiába van tartalék is. Ja, és beszéltem a dokinőbel, és rögtön azt kérdezte, hogy milyen savasat evett? Hát én akkor kapcsoltam, hogy bár nagyon keveset, max. 20 ml-t vegyítve, de egész múlt héten, minden nap kapott egy-egy kicsi grépfrút vagy narancslevet. És úgy látszik, hiába hígítottam vízzel, mégis túl savas volt. Pénteken már az arca is piros lett, és megijedtem. Azóta szépen visszahúzódott a pirossága, csak az állán van még vagy két apró pötty. Szóval, Etterke, én javasoltam kaki ellen a narancslevet, de most már inkább azt mondom, hogy ne. Pedig nem magamtól vettem, hanem könyvben olvastam!

Sudi: Érdekes volt valóban a történet, és szerintem mindenki így van vele, akár 2, akár 10 év a különbség a két gyerek között. Biztos, mindenkinek az életében sokszor feltevődik a mi lett volna, ha... kezdetű kérdés, én már eddig is sokszor feltettem, sok mindennel kapcsolatban. Mint ahogyan Etterke is írta, mindenkinek saját magának kell eldönteni (párjával együtt), hogy akarnak-e gyereket, akarnak-e kettőt, és melyik mikor jöjjön. Biztos vagyok benne, hogy akadnak olyan pillanatok mindenkinél, amikor azt mondja: feladom, én nem bírom tovább!!!, és végül mégis talál, mert találnia kell valamit, ami tovább élteti, további erőt ad neki a terhek, nehézségek elviselésére. Én, amikor ilyen állapotban vagyok, szinte mindig Krisztára nézek, és rögtön elszégyenlem magam, és már akkor tudom, hogy érte mindenre képes vagyok. Amikor majd egy másik gyerek is lesz, akkor pedig kettejükre fogok nézni, és tudni fogom, hogy mindig sikerül a megfelelő erőt, lelkiállapotot megtalálni a felnevelésükhöz. És azt is tudom, hogy nekem lesz nehéz. Mert a párom reggeltől délutánig dolgozik, tehát napközben csak én lennék velük, pont mint most, hétvégeken, ha zenélni megy, ismét nem sokat lenne velünk, de ő is azért lót-fut annyit, hoyg nekünk legyen jó. Mert sajna csak a fizetésekből nagyon nehezen tudunk kijönni. Segítségem pedig még nem lenne a közelben, csak majd néhány év múlbva, tehát a nevelés oroszlánrésze rám hárulna.
(CSak zárójelben, mert nem tartozik szorosan ide. Tegnap nézegettem az autósüléseket. A Chicco 460 lej, a Graco 357 lej. Az én Gyed-em pedig 800 lej. Szóval, veszek egy ülést, kifizetem a maradékból a számlákat, ha elég lesz, az István fizetéséből félretesszük a kölcsön részkletét, Pelust és tápit veszünk, és maradunk kb.400 lejjel, ami benzinre, kajára és a többi erre-arra sehogyan sem elég. És lassan Kriszta kinövi a kapott ruhákat, és neki is kell venni ezt-azt, bár azért emiatt nem panaszkodhatok, mert még van, mit ráadni.) Ez az anyagi rész azért szerencsére nem befolyásol a második gyerek vállalásában. De ha nem változik, akkor harmadik 100%, hogy nem lesz.

Na, ki kisesszéztem magam, ne haragudjatok, hogy ennyit írtam.

Most rajtatok a sor!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit: Én azt javaslom, hogy szedd végig a gyógyszert, mert hormontartalmú és ha abbahagyod, akkor még jobban megzavarja a szervezet természetes működését. Ezt csak én gondolom, semmilyen tapasztalatom nincs. A legjobb mindenképpen az lenne, ha konzultánál a dokival!!!!!!

Réka széklet problémája talán megszűnt. Most már tudom melyik zöldség hogyan hat a szervezetére és e szerint adok neki ebédet.

Tegnap este a kádban és most is a szőnyegen emelgeti a hason fekve a csípőjét. Lehet hamarosan négykézláb fog állni? :roll:

Kép
Kép
etterke

Na, ismét itt vagyok.
Most már végképp nem tudom, mit tegyek, talán mégiscsak a dokival kell beszélnem. először még megpróbálom a háziorvost!
A gyógyszerésznő azt mondta, hogy fölösleges beszednem a többi drazsét is, ha már úgyis abba akarom hagyni. Egy szülésznő is azt tanácsolta, hoyg rögtön abbahagyjam, mert ha már amúgy is erősebb, mint a mensi, akkor már rég túllépte a köztes vérzés kereteit és amúgy sem biztonságos akkor már. Az én ösztönöm viszont ugyanazt súgja, hogy be kellene szednem őket, végig, hogy a ciklus ne bolmoljon meg.
Azért még megpróbálok utánaolvasni, hátha találok valamit a neten. Estig, amíg a következőt kellene vennem, hátha sikerül!

Sudi, te nem tudsz valami érdembelit mondani erre? Végül voltál dokinál? Tudom, hogy te amúgy sem szándékoztál lemondani róla, de én inkább az óvszert választom akkor, mintsem az állandó vérzést!

Etterke, köszönöm a jótanácsodat! És örülök, hogy nincs gond már a kakival. Miket adsz most még Rékának? Kriszta végül tegnap megkóstolta a májat. Répával krumplival és zellerrel készítettem és mindmegette. Nagyon remélem, hogy ezt a mindenevő szokását később is megtartja! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!

Sedith: Tényleg járj végére ennek a fogamzásgátló dolognak, ez nem állapot, hogy rosszul vagy tőle. Amúgy én is úgy vélem, hogy a megkezdett levelet már végig kéne szedni, hogy ne boruljon fel a ciklus.

Berta Eszter, Olive: Ezeken a szomszéd-sztorykon elájultam! Mindenütt van probléma persze, de ez gáz... Mi nemrég költöztünk ebbe az újépítésű társasházba, csak fiatalok laknak itt. De van azért egy-két idióta, pl. egy házaspár akik a ház internetes fórumán össze-vissaz szídnak mindenkit mindenért, holott ők sem tökéletesek, pl. a garázs előtt megállt egy autó fél percre és meghúzta a férj kulcscsal, stb.... De a többség normális. Pl. tegnap este is együtt dvd-ztünk két fiatal lánnyal a házból. Jó tudni, hogy van kikre számítani, ha van valami, és ez oda-vissza működik.

Képzeljétek Ákos életében először NÁTHÁS LETT. Alsó szintről a barátnőnk hozott orrszívót, este-hajnalban azzal "kezeltük", meg "öntjük " belé a narancsot, citromot (teában). És ma pont ninc snyitva gyógyszertár sem. Van valami babaorrcsepp? Amúgy lekopogom, most épp jól van, órák óta nem folyik az orra. Ha holnap is beteg lesz átviszem dokinénihez (szomszéd épületben van).

Városszerte csomó program van, megpróbáljuk kiélvezni. Ahogy öregszem egyre jobban érdekel a történelem.

Kép
mölli

Sziasztok!!!

Jöttem egy kicsit dicsekedni!!!!!remélem még nem megyek az agyatokra a dicsekedésemmel,de hát olyan büszke vagyok..

KRISZTIÁN TEGNAPTÓL FOLYAMATOSAN.SZÉPEN EGYEDŰL HASRÓL HÁTRAFORDÚL...és röhög a képembe.hátról hasra meg megkapaszkodik a két lábába és úgy gurulgat...képzelhetitek amikor megláttam a hajam szála égnek állt.Most már nem hagyhatom magára az ágyunkon.

Ja és ma megkóstoltuk a tököt,de öklöndözni kezdett tőle.Próbáljam meg holnap is?Keverhetem almával?

Sedith hát inkább ovszer,mint a betegség.

már majd elfelejtettem!!!megjött a mensim

na majd jövök,mert hív a kissárkányom

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Edit: Nos, hogyan döntöttél a tablettával kapcsolatosan?

Réka étlapja elég egyszerű: reggelire tápszert kap, délelőtt gyümölcsöt, ebédre főzeléket (répa-krumpli, paradicsom-krumpli, sütötök, üveges vegyes zöldség, csirkemell-rizs-zöldség.
Mindig próbálgatok valamit újat, először általában nem ízlik, de másodszorra már jobban ízlik. Uzsonnára tejpépet kap és teszek bele gyümit is. Este vacsira tápszert kap ismét.
Szeretném még a brokkolit, cukkinit és marhahusit kipróbálni.

Emőke: Nagyon ügyes Krisztián! Csak így tovább! A sütötököt pici tápszerrel kevertem először. Ha marad az előző kajából vagy firssen készítve kb 30 ml.
Nekem is szülés után 4 hónappal jött meg először, biztos neked is azért mert már nem szoptatsz vagy van még pici tejecske reggel?

Mölli: Jobbulást Ákosnak! Nem tudom, hogy van-e baba orrcsepp, de biztos van valami ami segít nekik.

Kép
Kép
etterke

Mölli!

Nasivin, csak mondani kell a gyógyszerésznek higy kisbabának lesz.
Mikor Enéh megvolt fázva, ő is azt kapott. Van külön csecsemőknek.

Edith!
Szerintem is szedd végig a bogyót.

Most csak ennyi voltam, többit majd holnap!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Edit!
Szerintem hagyd abba a gyógyzsert! Ezek a hormonok, nem olyan erősek, hogy attól legyen bajod, hogy nem szeded be.A legtöbb egyszerűen csak a peteérést akadályozza meg!Ha nem szeded, egyszerűen kiürül a szervezetedből a hormon. Nyugodtan hagyd abba és kész. :-))

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Emőke!

Nagyon kis ügyes a Krisztián, vigyázz most már tényleg ne hagyd az ágyon!! Innentől Gery a földön egy takarón, vagy pléden volt mindig. Véget ért számára az "ágyas" korszak. :lol:
A sütőtök meg nem lett nagyon sűrű? Én is ajánlom, hogy egy kis tápival higítva, hátha jobban csúszik. :lol:

Ákoskának jobbulást, lehet hogy nem is lesz szükség semmi cseppre! Remélhetőleg!! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edit!

Ti is már a második autósülést nézitek? Hát nem olcsó itt sem! Mi már megvettük a másodikat, egy Römert, de még nem azt használjuk. Az ugye 9-18 kg ig van. Hát Gerykémnek még gyarapodnia kell hozzá. Pedig Én már alig várom, hogy berakjuk a kocsiba az újat, mert az már a menetiránnyal megegyezően néz. A mostani, az meg ugye háttal van, és Gery ha nincs bekötve, akkor bizony feláll az ülésben, megfordul, és apa fejtámlájába szokott csimpaszkodni, meg még sorolhatnám. Tudom ez szabálytalan meg veszélyes, ne szóljatok meg. Természetesen ritkán engedek Gerynek!! Meg persze nem is a nagy forgalomban!!
Szóval szerintem jobb lesz már a kövi ülés, amiben előre tud nézni Gery!
Autóban :
Kép

Ja és Edit, mivel kérdezted, nekem a gyógyszerkezdést követően, az első hónapot végig véreztem, beleértve plusz még a két menstruációt, de szerencsére utána minden helyreállt. Már a második dobozzal kezdem lassan el, azaz a 4. levéllel. Szerencsére semmi gond nincs. ( sjana még mindig nagyon drága ez a qrva gyogyó, 5000.-) :evil:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és van ilyen tesz-vesz oldal Edit, ott nézhetsz esetleg még autósüléseket. Szerintem ki lehet fogni használtan és olcsóbban is jó autósülést!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Képzeljétek, vettem egy (számomra) új tejpépet a Milupától, aminek az a neve, hogy Gabonapelyhek A-Z-ig. Ennek natur íze van, vagyis azt csinálom most, hogy hátha így jobban hízik kicsit Gery, hogy a főzelékjébe minden ebédnél keverek egy kis adagot ebből. Az összes gabona benne van, egészséges és vitaminos. Árpa, köles, zab..stb. És nagyon ízlik Gerynek, úgy veszem észre eddig, hogy valamivel szívesebben eszi az ebédkéit. Meg akár gyümölcsökkel is lehet keverni, és így sokkal kiadósabb és laktatóbb az étel. Nekünk ( lekopogom ) úgy néz ki bevállt eddig!! :lol: :lol: :lol:

Gery nagyon pofázik mostanság, ha rákezd be sem áll a szája! A "baba" már nagyon megy, de persze jó hosszan. Meg néha már az "apa" is kivehető a kis szavaiból, András legnagyobb örömére!! :lol: :lol: Hát igen, ezek szerint tényleg igaz, hogy az anya a legnehezebb szó a babáknak............. :roll: :roll: :wink: :wink: :lol:

Na jól elirogatok itt magamban látom.......................... :oops: 8) :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Sudi!

Most a reklám alatt benézek, amúgy feltapadtam a tv képernyőre! :?
Hihetetlen mi van most Pesten! :?

Hááááát igen! Az apa a nyerő. :lol: :lol: :lol:
Nálunk az apa az apa, én meg valami pahpa szerű valami vagyok. :lol:

Mennyi volt az autosülés? Én is néztem már a Römert (is), de ahol én láttam, ott 50 ezer volt. Egyelőre fogalmama sincs hogy milyet veszünk, majd még körbenézünk, de olyat szeretnénk aminek van saját öve, és dönthető.

Amúgy szerintem nálunk nem lesz változás, ugyanúgy kepeszteni fog, függetlenül attól hogy előrefele néz, vagy sem.

Nah! Vége a raklámnak, léptem!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Szia Sancsi!!

Igen ami a városban van, az felhárbirító szerintem! Nem normálisak azok a rongálók, mi értelme, és ráadásul a mennyi pénzbe kerül ez! A MI pénzünkbe!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :cry:

No most itt áttanulmányoztuk az ülést. Hát mi is használtan vettük a Römert, és méghozzá nagyon jutányos áron. Itt Erzsébeten van egy bababolt, és Én szóltam az eladó csajszinak, hogy nekünk ilyen autósülés kéne, ha lesz neki hívjon fel, el ne adja! Így is lett és 17.000.-ért sikerült megvennünk. (szerintem amúgy lopott), mert nagyon jó állapotú, és ennél csak drágábban láttuk eddig ugyanezt. Hát nagyon remélem, hogy tőlünk nem fogják kilopni a kocsiból!!!!!!!! :shock:
Gerynek is nagyon tetszik, ki is próbálta, bár szerintem olyan még neki, mint tehénnek a gatya! :lol: :lol: :lol:

KépKépKép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Sancsi!!

Igen ami a városban van, az felhárbirító szerintem! Nem normálisak azok a rongálók, mi értelme, és ráadásul a mennyi pénzbe kerül ez! A MI pénzünkbe!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :cry:

No most itt áttanulmányoztuk az ülést. Hát mi is használtan vettük a Römert, és méghozzá nagyon jutányos áron. Itt Erzsébeten van egy bababolt, és Én szóltam az eladó csajszinak, hogy nekünk ilyen autósülés kéne, ha lesz neki hívjon fel, el ne adja! Így is lett és 17.000.-ért sikerült megvennünk. (szerintem amúgy lopott), mert nagyon jó állapotú, és ennél csak drágábban láttuk eddig ugyanezt. Hát nagyon remélem, hogy tőlünk nem fogják kilopni a kocsiból!!!!!!!! :shock:
Gerynek is nagyon tetszik, ki is próbálta, bár szerintem olyan még neki, mint tehénnek a gatya! :lol: :lol: :lol:

KépKépKép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok, elolvastam gyorsan, amit írtatok, de most nem tudok írni többet. A bogyót végigszedem, így javasolta a családorvosnő. Bővebben reggel! :) Jó éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép jó ez a kisegér valamire

Kép jaj,de fincsiii

Kép

Kép
emoke1

Ez nem normális ami Pesten történik.........
Nagyon sajnálom azokat az embereket akik azokban a bérházakban laknak ahol a tüntetések zajlanak...
jó hosszú éjszakájuk lesz...
na jó éjt kívánok mindenkinek

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Etterke: Rékusnak nagyon boldog 7.!! hófordulót kívánok!!! :lol: :lol: :lol: Azon már régebben is gondolkodtam, hogy hogyan száríthatod Rékus haját. Szerintem nyugodtan megmutathatod neki a hajszárítót, elôször csak kis fokozaton bekapcsolva, esetleg ne is szárítsd, csak ismertesd meg vele, aztán meglátod, hogy reagál rá. Én nagyon szerettem gyerekkoromban fogni a hajszárító zsinórját, mert bizsergett.

Emôke: nagyon aranyos és ügyes a Kissárkányod! (ugye nem haragszol? :oops: :wink:) Dicsekedj is csak, mi is nagyon örülünk, hogy Krisztián ilyen gyorsan cseperedik és már ennyi mindent tud! Tényleg mintha minden nap kitalálnának valami újat, nem?

Sudi: én Mami vagyok, azt hátha könnyebb lesz kimondani! :wink: Alidának eddig egyetlen szó-félesége van: Emmm, természetesen a kajára vonatkozik! :lol: Kis haspók! Miért aggódsz Gery evése miatt, nem akar rendesen enni? Vagy nem hízik olyan ütemben?? A képeken nagyon jókedv? és kiegyensúlyozott kis huncutka! :D

Edith: ne ijesztgess minket!! És mik ezek a megszédülések?? Nem éjszakázol túl sokat?

Katik, Andrea, merre vagytok??? B.Eszter jól sikerült a tali?
zsuzsi 81

Sziasztok!

Etterke, Mi is kívánunk Rékusnak BOLDOG 7 HÓNAPOS SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
Akkor ti többször esztek másvalamit, mint mi naponta, Kriszta általában egyszer kap gyümit vagy gyümis pépet, egyszer meg zöldséges főzit. De még mindig a tej a nagyobb rész. 3x-4x eszik tejcsit. Attól függően, hogy milyen korán kel.

Mi mindketten kivagyunk már Krisztával, megviselt az éjszakai többszöri felkelés. Fogalmam sincs, mi történhetett, valami vírust szedett fel, vagy csak megfázott, vagy mi, de annyira bedugult éjjelre az orra (és természetesen trutymóval is tele van) hogy ordítva ébredett többször is, mivel nem tudott lélegezni. Porszívóztunk éjjel is, reggel is, most mintha kissé javult a helyzet. Elmegyek és megpróbálok eukaliptusz-aromát venni párologtatáshoz. Remélem, a nap folyamán javul annyira, hogy éjszaka majd nyugodtan tudjon pihenni! :) És én is.

Szóval, a dokinő azt javasolta, hogy szedjem végig a tablettákat, de hogy miért, azt már nem tudom, ha fejbevertek sem. Pedig elég hosszasan magyarázta. De az éjszaka agymosáson mentem át, úgy látszik. Lényeg, hogy ezen a héten még beszedem, aztán meg nem veszek következő levéllel.

Sudi: Örülök, hogy nálad most már minden rendben.
Ami az autósülést illeti, végülis egy második lenne ez, de az elsőt csak kölcsön kaptuk és azt már vissza kellett adnunk. Mi tegnap nézegettük őket, és találtunk is egyet 220 lejért (kb 18000 ft.) újan. Miniblu márkájú, nem tudom, hogy ez ismert-e de hiába, Chiccora vagy másik ilyenre nekünk nem jut. Ez 18 kg-ig való, 3 fokozatban dönthető, és szép piros-fekete volt, ami még az üléseink huzatjával is találna. Krisztát beleültettük, és nagyon jólérezte magát benne. VAlószínű, hogy ezt vesszük meg, de azért még szét akarunk nézni. Olcsóbban nem hiszem, hoyg kapnánk, de sosem lehet tudni. különben nincs mit megszólni téged, hiszen, amióta mi visszaadtuk azt a babahordozót (mert az az volt) Krisztát az ölemben tartom, és ez még veszélyesebb. Mindig imádkozok, hogy nehogy rendőrrel találkozzunk, mert akkor a büntetésnek az árából már ülést is vehetnélnk, de csak holnap vagy holnapután tudjuk megvenni. Addig lehetőleg nem autókázunk.
Egy valamit viszont nem értettem. Miért volt eddig háttal a menetiránynak az ülés? Csak úgy lehetett betenni, vagy ez is valami elővigyázatosság féle? (ne haragudj, ha buta a kérdés :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
Ami pedig a szavakat illeti, nálunk is könnyebb dolga lesz Krisztának, ugyanis itt a kisgyerekek "mámá" és "tátá"-nak hívják anyát és apát. És ne csodálkozzatok, hogy az apát hamarabb kimondják, mint az anyát, hiszen a gyerekek legelőször utánoznak hangokat. Az a talán a legelső hangzó, amit kiejtenek, de a mássalhangzókat nehezebben. De ott van a p, a b, és az m, amik ajakhangok, tehát látják, hogyan formáljuk őket a szánkkal. Ezért tanulják meg hamarabb az apát, míg az anya ny-e nagyon távoli még számukra.
Még akartam valamit írni?

Ja, persze, Mölli, jó gyógyulást Ákosnak, úgy látszik, őt is beháklózta végül valami vírus vagy mi! talán ti küldtetek valamit nekünk is??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem a dokinő egy Vibrocil nevű orrcseppet írt fel Krisztának még a nyáron, de az az igazság, hogy én inkább nem használtam. Az éjjel és a reggel viszont muszáj volt csepegtetnem, mert ha nem, nem tudott szuszogni,. Hiába szívtam le.
És még a szomszédokról. Mi nagyon jüól megvagyunk. 15 család lakik a lépcsőházban, de konfliktusok sosem voltak. Legalábbis nem veszélyesek. Mi két családdal vagyunk egészen jóban, egymáshoz járó viszonyban, az egyikben egy 2 éves kisfiú van, és pl. amikor a nőgyógyászhoz kellett mennem vizsgálatra, akkor a szomszédnő vigyázott 2 órát krisztára. István nem tudott hazajönni, mert kiszálláson volt.
És szombaton este, pl. 8 után vettem észre, hogy nincs egy deka kenyerünk sem, fogtam Krisztát, becsengettem a másik szomszédékhoz, és amíg elszaladtam az üzletbe, addig náluk volt. És ha tehetik, mindig nagyon szívesen vannak vele, esténként össze szoktunk ülni sörzni-borozni, kártyázni esetleg, és már több, mint 3 éve, hogy ilyen viszonyban vagyunk. Nekik már két kamasz gyerekük van, de nagyon fiatalosak és "belevalók", ahogy mondják.

Emőke: Dicsekedj csak amennyit akarsz a fiaddal! Mi ezért nem haragszunk. te nem látod, hogy mi is mennyit dicsekszünk a sajátjainkkal? Gratulálok fordulós fiadnak, érdekes, hogy ő a hasról hátra fordulással kezdet, Kriszta jóval később tanulta ezt meg, mint a hasrafordulást! Kb. másfél hónap különbséggel.
És hogy én is dicsekedjek, Kriszta rengeteget "beszél" már, most pl. ááááá, ábááá, háááá, búúú, bu-bu-bu-báááááááá, de már a t, a k hangokat is ejti, és persze még sok más leírhatatlant is. Amit következetesen "mond", az ugyancsak az evésnél van, mint Alidánál, az emmmm vagy mmmmm, vagy hmmmm, hmmma, hammma, de m mindenképpen van benne.

Többiek is jelentkezzetek!!!
Andrea, Petike meggyógyult? remélem, nincs semmi gond!
Eszter, várjuk a talis beszámolót! Ennyit azért mégsem pihenhetsz, vigyázz, megárt a májadnak! :roll: :roll: :roll:
D. Kati, te is jelentkezz, ha tudsz!!!

Na, most megyek valamit dolgozni is!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Etterke: Még egyszer átnéztem, miket írtatok tegnap. a marhahusiról azt olvastam, hogy természeesen lehet adni, csak kell vigyázni, hogy megbízható legyen a származása. NA, én erről még nem hallottam, csak olvastam, de van egy kergemarha nevő betegség náluk, és nehogy emiatt problémát okozzon. NA, ezt nem ijesztésképpen írtam, szerintem, ha majd egyszer marha-vagy borjúnusi lesz terítéken nálunk, én is megkóstoltatom krisztával; Ő eddig csak csirke- és pulykahusit kóstolt! Cukkinit, tököt (azt a hosszúkás fehéret) már evett, brokkolit nem, de karfiolt igen. VAn ahol mindkettőt ajánlják 4 hónapos kortól, én azért nem adtam olyan hamar, hiszen K betűs, de nem volt szélproblémája miatta!

Emőke: Én is tápival kevertem el a sütőtököt, de szerintem nyugodtan tehetsz bele almát is. Krisztának elég lágy lett tőle a széklete, így az alma legalább megfogja egy kicsit, és nem lesz tőle túl lágy. Nyugodtan próblkozhatsz másodszor és harmadszor is valamivel, mert lehet, hoyg később bejön. Krisztánál csak az első falattal van gond, amíg megszokja az ízét.
És valóban, nehigy egyedül hagyd az ágyon Morzsidat, most már csakis a kiságy (járóka) vagy a föld jöhet szóba! :)
Vigyázzatok magatokra! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, most jutott eszembe. Kriszta is majdnem 7 hónapos már, lehet neki szőlőt adni? természetesen magja és héja nélkül?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit, igen biztonsági szempontból 1 éves korig a menetiránynak háttal kell bekötni az ülést, illetve ilyet illő használni.
Bemásolok neked ide egy szöveget, ami ezekre ad tanácsot. :
-- Utaslégzsák elé tilos menetiránnyal fordítva álló ülést rögzíteni. Az ülés a légzsák kirobbanási zónájában van; a zsák mindent szétzúz, ami az útjába kerül.
-- A gyerek, életkortól függetlenül, a hátsó ülés közepén van a legbiztonságosabb helyen.
-- Egyéves kor alatt a gyerek sosem ülhet menetirányban, fejének, nyakának, gerincének szüksége van a fordítva elhelyezett ülés kitámasztó hatására. Minél tovább, ha lehet 18-20 hónapos koráig "húzzuk" ki a háttal a menetiránynak korszakot.
-- A menetirányban fordítva beszerelt ülés nekitámaszkodhat a műszerfalhoz vagy az első ülés háttámlájához.
-- A menetirányban utazó gyerek ülhet ülésben vagy ülésmagasítón akár az első ülésen, akkor is, ha van utaslégzsák. Az autóülést a lehető leghátulsó helyzetbe kell tolni.
-- A gyermekülést és a magasítót mozdíthatatlanul kell beszerelni a feszesre húzott övekkel. Beszereléskor rá kell térdelni, és az autóülésbe nyomva kell meghúzni az öveket. A leszorítás feszességét a gyerekülés jobbra-balra mozgatásával kell ellenőrizni.
-- Ha a hátsó hárompontos öv nem olyan rendszerű, hogy teljes kihúzás után magától rövid szakaszonként megakad, a teljesen kihúzott övet az üléshez tartozó csattal kell feszes helyzetében lezárni.
-- Amikor a csipőövet vagy az ülés olyan övét használjuk, amely végén a csat stabilan rögzíthető, ügyelni kell, hogy elegendő hosszúságú övrésszel legyen rögzítve, különben ütközéskor, fékezéskor, kanyarodáskor a csat lecsúszhat az övről. Az öv végét érdemes visszahajtva újra a csatba dugni, nehogy kicsússzon.
-- A hárompontos övvel fogott ülésmagasító biztonságosabb, mint a csak csípőövvel leszorított.
-- Ha nincs ülésmagasítója a kivehető ülésből kinőtt gyereknek, középre üljön a hátsó ülésre és a csipőövet használja. Az autó hárompontos biztonsági övének vállrésze a nyaka, az arca előtt feszülhet, a gyerek esetleg a válla mögé teszi - mindezek balesetveszélyesek.
-- A 0 és 0+ csoportú bébiülések közül nem érdemes olyat használni, amelynek a csecsemő hasa előtt lapja van. Balesetveszélyes.
-- A gyermekülések belső övrendszerét minden ruházathoz be kell állítani.
-- A gyermekülés és a gyerek feje, karjai közötti részt ki lehet pótolni összehajtott törülközővel, de a gyerek teste alá nem szabad semmit sem tenni.
-- Az ülés kezelését és beszerelhetőségét vásárláskor lehetőleg abban az autóban kell kipróbálni, amelyikben használni fogják

Sudi És

Kép
Kép
sudi

illetve egy táblázat linkje :
http://www.99-04.auto2.hu/a2-web99-11/1 ... sulycs.htm

ezek szabályok, amiket nagyon szigorúan betartatnak!!! :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Még egy kis olvasmány az autósülésekről :
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=72&cid=12017

Jó olvasgatást, aki ülés vásárlás elött áll. :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Rékusnak boldog hófordit!!!
Hihetetlen, hogy már Ő is elmult fél éves!!!!! Ilyenkor mindig ledöbbenek kicsit, hogy nőnek itt a babák..........miért ne nőnének? :shock: :shock: :roll: :lol: :lol:

Zsuzsi!
Nem aggódom Gery evése miatt, csak lehetne kicsit husibb, bár az apját tekinte mit is várok?!? :shock: :roll: Csak gondoltam így még kiadósabb az étrendje. Annyit mozog, Én meg mindent megpróbálok azért, hogy jobbízűen egyen és minden fontos tápanyagot bejuttasak a kis pocójába. :lol: :lol: :lol:

Na most volt a híradó. Hát ezek az emberek nem normálisak!
Anyám még írta is emailben este, hogy jó hogy vasárnap mentünk hozzájuk és nem tegnap!!!!Ők ugyanis ott laknak a dohányutcában elég közel a Blahához. Hát azt mondta, ott ép eszű ember nem ment ki az utcára. Nővérem meg állandóan az autóikat félti, hogy mikor esik neki valami barom, de azért szerencsére ennyire nem mennek közel a házhoz........ :? :) De most gondoljátok el, aki tényleg ott lakik azokban a házakban ahol a zavargások voltak!? :shock: :shock: Pláne esetleg kisgyerekesek??!!??? :shock: :? :(
Borzalom!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Emőke: Gratulálok, Krisztián nagyon ügyes, hogy már így meg tud fordulni!!!!

Köszi az aggódást, Ákos hál'Isten most jobban van, ma orrszívózni sem kellett már. Picit az én torkom fáj de majd elmúlik.

Voltunk tegnap délután a Corvin közben szomszéd lánnyal és kisbabájával. Láttunk sok "tűntetőnek" látszó elemet, meg jöttek a rendőrök is csapatostúl, na akkor spuriztunk haza. Még 1-2 lövést is hallottunk az utcán. Itthonról már nem hallottunk semmit, mert csendes az utca, meg a lakás is kertre néz. Nem politizálni akarok, de a romolással, erőszakkal nem értek egyet! Sajnso egész nap hallgatnom kell, ügyfelektől, sőt saját anyámtól is, hogy ez milyen jó... De ezzel semmit nem lehet elérni, csak károkat okoznak, meg az emberek félnek utcára menni.

Kép
mölli

Sziasztok!

Zsuzsi: Örülök, hogy jól sikerült a koncert! :D

Etterke: Boldog hófordulót Rékának! :D

B. Eszter: Milyen volt az osztálytalálkozó? Gondolom Lilike nagy sikert aratott! A pizza receptjéről nem felejtkeztem el, igyekszem minél előbb megkeresni és leírni!

Edith: Remélem Kriszta jobban van már! Szerintem jól tetted, hogy megkérdeztél egy orvost a gyógyszerrel kapcsolatban, hiszen a homonháztartás egyensúlya érdekében nem mindegy, hogy abba lehet-e hagyni a fogamzásgátló szedését csak úgy hirtelen vagy végig kell csinálni egy ciklust. :D

Mölli: Hogy van Ákos?

Emőke: Nagyon ügyi Krisztián!!! Joci szereti a sütőtököt, csak úgy magában is, általában megeszi egyszerre "szárazon", de egyszer-kétszer előfordul, hogy itatok vele egy-egy korty vizet, mikor úgy látom, hogy nem csúszik a falat!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Még annyit akartam írni, hogy szerintem érdemes még megpróbálkozni a sütőtök adásával, lehet, hogy az első egy-két alkalommal még fanyalog tőle a baba, mert szokatlan az íze, de azután hozzászokik. Joci is így volt az őszibarackkal. Persze, ha sokadik próbálkozásra sem ízlik neki, nem érdemes erőltetni.

Andrea, Kriszta, Rita, Mamóca, mi van veletek?! Jó lenne, ha írnátok néhány sort legalább!

Most elköszönök, mert megyünk sétálni Jocival!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést! Tényleg hihetetlen, hogy már 7 hónapos a lányom! :D

Emőke: Nagyon jók a képek Krisztiánról! Itt nagyon hasonlít rád szerintem!
A sütötököt még langyosan egy szűrűn áttöröm és korábban pici tápszerrel hígitottam. A gyerekek általában kedvelik, mert édeskés, mint a gyümölcsök.

D. Kati: Imádjuk a dalt, amit küldtél! :lol:

Edit: Nem tudom miért kell menetiránnyal háttal bekötni a babahordozót, de biztosan tudom, hogy így kell. Már mi is nézegetünk autósüléseket... A Kismama vagy Baba magazint is csinált egy tesztet, talán a neten fent van.
Jobban vagy ma már?
Marhahusit majd bébiételeset szeretnék adni Rékának, remélem annak nincs baja :(
Kriszta többször eszik kevesebbet? Hogy érted, hogy 3-4x eszik tejet? Mennyit? Nekünk a dokinő az javasolta, hogy fél éves kor után a napi tej max 500 ml legyen. Réka is előbb megéhezik a főzelék után kb 1 órával, de a tejpéppel meg úgy jól lakik, hogy vacsiig nem éhezik meg. Te hogy csinálod?

Sudi: Köszi a hasznos infókat. Nehéz választani, nem? :roll:

Kép
Kép
etterke

Néhány kép a szülinaposról! Sok szeretettel:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Hát ez a Rékus ennivaló!!! :lol: :lol: :lol:

Edith: remélem mihamarabb be tudjátok szerezni az autósülést! Sudi kimerítô információt adott! Én mindig azt gondoltam, hogy azért kell háttal a menetiránynak bekötni, mert ha fékez az autó, a baba így a hátranyomódik az ülése háttámlájába és nem rándul elôre a feje, nyaka stb. Alidának semmi baja a hátrafelé utazással, mindig mellette vagyok és szórakoztatom. Egyébként a babakocsink is ilyen, ott is háttal utazik. Lehet, hogy azt hiszi, hogy a hátra az elôre? :? :D

Én is olvasgatom, hogy a babák fél éves koruk körül elkezdenek szótagokat ismételgetni, de valahogy Alidánál egyáltalán nem ezt figyelem meg. például nagyon szeret csupa mássalhangzót, vagy magánhangzót egymás után ragasztani: Khpfz! vagy eöööe, de már ilyesmi is volt: thpfkhnye! Na meg persze rikácsol sokat és mostanában köpköd jó hangosan, fôle ha valamit a szájába vesz, ami nem ízlik neki!

Edith: irigyellek Titeket a szomszédok miatt! Mi saját házban lakunk ugyan, van az utcában 4 héttel idôsebb kisbaba, de itt valahogy az emberek nagyon szocializálódnak. Ha egy barátodat felhívod, hogy felugorhatsz-e hozzá ma este, vagy átjönnek-e ôk, rögtön az a válasz, hogy most nagyon elfoglaltak, de majd két hét múlva csütörtökön ráérnek. Mi pedig nem bírjuk a spontaneitásnak ezt legnagyobb hiányát! Így sokkal inkább olyan a társasági életünk, hogy elmegyünk a könyvesboltba, vagy bevisszük Alidát az egyetemre, ott mindenki majd' felfalja!

Szép napot!
zsuzsi 81

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?